Foto

mijn zorgenkind Stefke ( leeuwke )

Foto
Foto
Mijn zonnetjes ! mijn kleinkinderen & partners & achterkleinkinderen !
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
We zijn de 13de week van 2024
Foto
Bij steffie

09-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9- welwelwel !

Hoi iedereen daar ben ik weer eens " Leeuwke " .Nu loopt het hier toch de spuigaten uit als ik er niet bij ben om toezicht te houden ,dan schiet dat geklus totaal niet op ! Sta hier al de ganse tijd  vriendelijk die ladder vast te houden in de schaduw dan nog wel , inplaats van in men Ferarrie te zitten in de zon en wie staat er paraat om verder te  werken ? Niemand ... Pfff ...die klusser toch hé ! Zal dan ook maar de pijp aan maarten geven en me lekker gaan zonnen né ! D knuf van Stefke ( en de mama)

>> Reageer (18)
08-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8- noodplan !
Het overkomt ons allen weleens dat plots  een onverwachte gebeurtenis van eender welke aard dan ook voor onze neus  komt te staan , dan zijn we ogenblikkelijk in  ons koppeke een soort noodplan aan het opmaken van " éérst dit doen en dan dat en alles zal weer op zen pootjes terecht komen " laat ons zeggen een soort " minirampenplan " !Hier gebeurt zoiets bijna dagelijks zoals ....je komt s'morgens in de kamer van ons Leeuwke en de geur ( om niet te zeggen stank ) komt je tegemoet om nog maar van het geklieder  op het beddegoed te zwijgen , dan start ogenblikkelijk dat "minirampenplanneke "1ste fase - omzichtig alles uit doen leeuwke in bad en flink schrobben met lekker veel welriekende douchegel .Eens dit achter de rug is het tijd voor fase 2 - dat is wat langer werk maar krijg gelukkig hulp van 2 behulpzame wasautomaten -droogkast & strijkijzer want ....donsdeken -lakens - haar knuffels - kortom het hele zootje moet weer piekfijn zijn tegen s'avonds .Ben pas tevreden als  het rampenplannetje   weer eens gelopen heeft zoals het bedoeld was te lopen !.Maar het allerbelangrijkste  is toch wat er ook gebeurt  ....


liefs

>> Reageer (18)
07-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7- zondags....
Vandaag het traditionele Zondags bloemetje , al is het deze keer niet ééntje uit eigen tuin maar uit die van de zoon .Nu we eindelijk wat zonnig weer krijgen wat past er beter als bloem van de dag dan  iets waar de zoon apetrots op  is  " zen visvijvertje met waterlelies" ....


Vandaag wat gebrek aan stof voor een babbeltje , zal wel de éérste warmte zijn die me parten speelt zeker ?
Dan maar .....geniet van de zonnige Zondag !!!!!!
liefs





>> Reageer (16)
06-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6-wandelend...
"Walking dinner "noemen ze zoiets (denk ik toch)als je zelf  met je bord naar het buffet  moet om dat bordje te vullen  bij een of ander feest .Wel hier is het vandaag " walking coffee break "ola wat een omslachtig begin dat is nu eens niet men ding , zal me maar beter bij de  gewone huisvrouwenkeukentaal houden !.Ben vandaag weer verdraaid laat ! maar ...."eigen schuld -dikke bult "Dat komt ervan als je voor 3tal uren in die soldebakken gaat rommelen dan is het de volgende dag van " haastjewerjezére ".Vandaar dat wandelend kopje troost en een tussendoor ingetikte krabbeltje !Vrees dat het niet veel zal helpen al leg ik met handen en voeten uit aan ons leeuwke dat ze binnen de minuut soep zal kunnen eten , dan maar vlug er hier een eind aan breien en nu  ..." Soeptime !"
 liefs 
 


>> Reageer (9)
05-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5-Amazones !

Er werd ons steeds geleerd " in de oertijd waren het de mannen die op jacht gingen en de vrouwen ...die zorgden voor kinderen en huishouden " Zijn ze daar zo zeker ? Heb toch de indruk dat wij vrouwen eerder afstammen van " de Amazones ".

Ze dopten hun eigen boontjes en gingen zelf op jacht .Stroomt er nog niet wat van hun bloed door onze aderen ? Het  lichamelijke vechten hebben we  door de vele eeuwen achterwege gelaten maar die jacht zit ons vrouwen nog steeds in het bloed....zij het dan wel vreedzamer  - we gaan nu op koopjesjacht !.Nu dit jachtseizoen  weer open is zal ik deze namiddag met alle plezier mijn oermoeder eren en ten strijde trekken al zijn de wapens totaal anders dan in die tijd .Tegenwoordig volstaat een soort plastiek kaartje en de drank ( enkele koffietjes) om de overwinning te vieren  is ook geen probleem .....die vinden we zeker onderweg !
liefs

>> Reageer (14)
04-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4- zaaaaaaaaalig !

Echt zalig om zo als ons kleinst bubbeltje  zorgeloos door alles heen te kunnen slapen , wel verdraaid jammer dat het  nog niet kan beseffen met hoeveel liefde het omringd en verwend word !Weet dat wanhoop je tot waanzinnige daden kan leiden maar ....hoe wanhopig moet iemand wel zijn om zo' n boeleke kwaad te doen ? Hoe begripvol ik steeds probeer te zijn ...daar kan ik toch niet bij hoor !Liever niet aan denken en genieten van dat gezond en blozend" ventje "want.... dit is immers wat overgrootouders doen -genieten van de mooie kanten  zonder de zorgen te moeten dragen .Nu vlug terug naar men " groot " boeleke want ondertussen  is ze ( weeral ) op rooftocht ..Koeken opgepast ....ons Leeuwke komt er weer aan hoor !
liefs

>> Reageer (22)
03-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3- vervolgverhaaltje

Denk niet dat het hier vlug genoeg  opschiet met die grote klus , zal maar mezelf opofferen en een handje toesteken !!!!!


Ola dat is nog niet zo makkelijk !


Hoe moet dat ding nu weer ?


Ff diep nadenken ...


Oesje ...er is blijkbaar iets mis gelopen , dat helpen zal voor een andere keer moeten zijn !
d knuf van Leeuwke ( en de mama)

>> Reageer (18)
02-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2- 10..
" Tien verschillende mensen is...gelijk aan ....10verschillende menigen " Dat is zeker waar wat betreft de meeuwen aan de kust !

Voor de dagjes toeristen is er niets mooier dan meeuwen met  sierlijke bewegingen die over de blauwe zee  scheren !Maar ....of de mensen die in de haven werken en reeds werden aangevallen  er net zo over denken laat ik hier in het midden ! Na een dringend bezoekje aan " de spoed " om terug opgelapt te worden , zullen ze wellicht hun mening over wat  word bestempeld als een" mooi ongevaarlijk vogeltje "totaal herzien  hebben .Ook al zijn  ze door de overpopulatie een vertrouwd beeld in de straten wees toch op je hoede , ook al zien ze er lief een schattig uit .Ze blijven vrij en onafhankelijk  en hun reactie voorspellen  is nog steeds onmogelijk zoals bij alle vrije dieren !
liefsdie  die

>> Reageer (16)
01-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1- toekomst !
Was het droge wasgoed  uit de droogkast aan het halen en dacht terug aan vroeger ( zoals alle ouwe bezekes )Wat een gezeul het toen was bij regenweer om die was droog te krijgen , het was dan steeds " vlaggetjeskermis " zoals wij als kind dat noemden als die was binnen in de keuken of eerder waar moets drogen .Hebben wij toch geluk met allerhande snufjes die het werk vergemakkelijken , denk niet dat ons Ma tijd zou hebben gehad om hier ff wat te tokkelen .Zou dan ook graag ff piepen in de toekomst om te zien of voor de klusjes waar wij nu nog op sakkeren er een oplossing zal gevonden worden maar ....dat is koffiedik kijken en voorlopig lukt me dat nog niet .Maar erover fantaseren kan dan weer wel , is dit hier mischien een ver toekomst beeld ????????


liefs

>> Reageer (25)
30-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30- Zondag =...
Zondag = rustdag !.... een dag dat we alle zorgen ( proberen )overboord te gooien en te genieten van de dag om de nodige vitamientjes op te doen om de ( zonnige ????)week door te komen .De zon is nu toch al van de partij , en op een zonnige Zondag hoort er een bloemetje bij .... waarom eens niet de miskende simpele papavers ?


Mijn eigen papaverveldtje in een hoekje van de tuin , gelukkig is het beschermd met afsluiting tegen de grijpgraage handjes van ons Stefke anders was het een bloemloos bedje papavers!Daar gaan we weer ...ons leeuwke is aan het brullen " soeptime " haar ingebouwd klokje loopt weer voor zunne ! Wat moet -moet !dus voor nu ...
liefs

>> Reageer (10)
29-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29- een reden !
We zijn nuchtere mensjes ...steeds proberen we een reden of verklaring te achterhalen waarom we zus of zo gehandeld  hebben in het leven .Soms moeten we diep graven in dat koppeke om die bepaalde reden te vinden van onze handelingen maar soms ook niet en is het overduidelijk .Zoals bijvoorbeeld .....waarom er hier nooit geen sprake meer is om met ons Leeuwke te genieten van zon& zee ...


Denk dat de reden van het "waarom niet "overduidelijk was bij haar laatste bezoekje aan t'zeetje ! Ondertussen zijn we reeds enkele jaren verder en genoot  ze sinds dan  ten volle ( als het weer het toelaat ) van zon  in haar ferarie op eigen terrasje zonder zand te eten !
liefs

>> Reageer (13)
28-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28- zottekotje
Het lijkt hier vandaag meer op een  zottekotje dan een rommelkotje  , moet je daarvoor zo oud geleefd zijn om voor de éérste keer in je leven  iets te moeten doen waar ik nu een grote hekel aan heb een "fotoshoot ".Verberg me liever achter dat digitaaltje dan ervoor zunne , maar dit keer was er geen ontkomen aan ! Fotograaf terug weg hopelijk keert de rust nu wat weer ...alhoewel ons Leeuwke heeft er honger van gekregen van dat fotomodel te spelen dus vlug  werken aan die " soeptime "of er komen vodden van .
Maar eerst nog allen een


wensen .
liefs

>> Reageer (14)
27-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27- volmaakt
Wil het goed geweten hebben  ben maar een  fotoamateurke een zondagstrekkertje voor familie en eigen gebruik  ....meer moet dat niet zijn .De belichting de juiste hoek enzovoort worden hier wel eens deftig aan de laars gelapt , alles gebeurt spontaan ! Als er mij iemand zou vragen " maak nu eens iets wat zonder woorden een emotie uitbeeld ", zou ik verdorie met de handen in het haar zitten over de vraag " hoe breng je zoiets in beeld ?" Denk toch dat ik nu wel een heel toepasselijke foto daarvoor gevonden heb....


"Het volmaakte geluk "De gelukkige mama & papa (kleinzoon )met hun pasgeboren babytje ( mijn achterkleinkind ! )
liefs

>> Reageer (21)
26-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26- terug !
Hier ben ik weer terug ! Heb het gisterenavond laten afweten ( sorry) heb daar dan ook een heel goede reden voor !.Na een dag vol spannend afwachten waar de zenuwen door je lijf gieren ..... stel ik nu met trots men éérste achterkleinkind  het nieuwe - kleinste ( was nog maar 2uur geboren ) bubbeltje van onze Clan voor ......Guilliano...


Had bijna vergeten hoe klein en schattig zo'n boeleke is ! Zal het voor nu daar bij laten want dat koppeke  staat nog niet op dat getokkel .Niet op letten als alles wat warrig klinkt vandaag , blijkbaar is het een waarheid als een koe  " waar het hart van vol is - loopt de mond van over" ! Maar zet toch maar alvast de koffie gereed want deze avond ben ik weer trouw op post hoor !
liefs

>> Reageer (23)
25-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25- zon !!!!
Al een tijdje geleden dat we iets possitief over dat weer konden zeggen maar .... deze morgen kon je  je eigen ogen bijna niet geloven ...gewekt worden door de zon ! Of het de ganse dag zo zal blijven ..daar proberen we nu niet aan te denken .We genieten van ieder petieterige straaltje zon en wij mensjes zijn blijkbaar niet de enige die er zo over denken

Die  ponys in de aanpalende wei  denken waarschijnlijk net hetzelfde als wij  en genieten van hun zonnebadje !.Ons leeuwke is al buiten in haar ferarie ...eindelijk zijn we ( mischien maar voor ff ) waar we moeten zijn ....zon !!!!! Nu maar duimen dat het nog ff duurt hé
liefs

>> Reageer (11)
24-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24- daar ...
Daar kijk ik nu de hele morgen al naar uit sé , zeker op een Mdag ....


De " koffiebreak " ...of zou de reden zijn  dat die  mok  koffie ( een tasje is zo wenig koffie  é )steeds terecht  komt naast die pc  om tussen alles door  vlug ff te loeren op die blog ? Zal wel één beetje van beiden zijn zeker ! Nochtans is die Mdag nu niet bevorerlijk voor wat inspiratie , wat een groot woord voor dat gekrabbel .Hoor  je me al komen  op men kousevoeten ? Zal weer een miniversie worden , heb nochtans trekker & dweil naast elkaar gezet maar ze zijn van kwade wil en weigeren koppig om samen te werken om  de rest op te knappen  Pffff !.Dan maar zelf terug aan de slag  .....
liefs

>> Reageer (19)
23-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23- sfeerbeeld !
Dit is nu wat je zou kunnen noemen een veelsprekend  " sfeerbeeld " van onze mooie zomer ....


Stoelen & tafel onder hun besherming  - bladeren op de grond net of het herst is - een nat terras , de foto spreekt voor zichzelf meer hoef ik er in feite niet bij te vertellen .De zon zit de volgende dagen zeker nog niet in de aanbiedingen ,het is nog steeds wind& regen die in promotie zijn ! Men mam zei altijd " meisjes je moet steeds nemen wat het leven je bied " je kan dit ook doortrekken naar het weer en er het beste van maken ! Nu genoeg over het weer en denken aan leukere zaken ...bv .. dat het Zondag is vandaag een dagje waarop niets moet en alles mag .(zoals ... tijdens dat getokkel 2 koffietjes inplaats van 1tje )
liefs en geniet van je dagje !

>> Reageer (21)
22-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22- vraag...
Vraag me toch af wat die planten dit jaar toch bezield , sommigen zijn " buitengwoon groot en meer bloemen dan anders  die bovendien dan nog eens  staan te zwiebelen op lange stengels onder andere deze kerkeroos ( s.o.s jeske - is dat de juiste naam )...eu....shijnt een pioenroos te zijn (thanks jeske !)


Zelfs de lupinen ( normaal een stevige plant ) kon met die regen zen eigen bloemen niet meer dragen , die liggen nu troosteloos en verfrommeld tegen de grond ...niet bepaald een opbeurend gezicht als je zolang hebt moeten wachten om te genieten van wat bloemenpracht .We moeten er ons bij neerleggen ...de zomer in ons Belgenlandje is een grillig beestje !  Weet al wat die mannelijke bloggers zullen zeggen  " dat weer is zeker een zij en ...alle dames zijn even grillig " Ook al zijn de vooruitzichten voor het weekend niet te schitterend , we laten ons niet kennen en maken er het beste van ( desnoods spelen we zelf voor zonnetje ).
Koffie en vertellingske  uit  ...terug aan de slag !
liefs

>> Reageer (15)
21-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 verdr......
Verd.....weeral laat vandaag en ...ben echt toe aan een bakje troost... oef dat is beter ! Het rommelkotje staat wat op zen kop deze morgen  door  iemand van " dag allemaal "  en wat had je anders verwacht van 2 vrouwen ondereen ? Natuurlijk nogal wat afgetetterd  je zou er een droge keel van krijgen .Nu dat keeltje wat gesmeerd is zal ik het dan ook maar voor nu moeten bij  laten ....als ik tenminste niet in aanvaring wil komen met ons Leeuwke , die staat te trappelen voor haar " soeptime " dus  aleen nog dit ....


liefs

>> Reageer (12)
20-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20- mode
Een echte modefan die blindelings de nieuwste trend volgt ben ik nu bepaald niet , draag waar ik me goed in voel en dat is het ! .( oud worden zeker ).Dat is ook te zien aan de tuin ...geen strakke lijnen of alles opgedeeld in aparte afdelingen zoals het tegenwoordig zou moeten zijn dat  is hier niet te vinden .Want ga nogal graag eens tegen de stroming en heersende mode in  iedere struik of bloem moet hier vechten met zen buren voor hun eigen plaatsje onder de zon ,  laat maar groeien die groeit is men motto om het kort te houden " een wilde tuin " men eigen oerwoudje ! Wat dan overal bedoeld is om te laten groeien zet ik er dan het snoeimes in ...zoals een klimhortensia ...je mag gerust dat " klim " eraf laten want hij torent met zen bijna 4meter boven de rest uit  als ...boompje! .....


Ola..... krijg weer bezoek van ons Leeuwke , voor nu  gedaan met dat getokkel !
liefs

>> Reageer (13)


Foto

Foto

moeder van 7kinderen ( waaronder een zorgenkind)
oma van 8 zonnetjes van kleinkinderen  en partners &
  10 achterkleinkinderen  !


Foto

Foto

Gastenboek
  • vriendelijke Donderdagsgroetjes
  • Dat koffietje is voor zo dadelijk Steffie.
  • Goede morgen Steffie
  • WITTE DONDERDAG !!!
  • prachtig


    Foto


    voor de zieken 


    Foto

    De kinderen
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Over mijzelf
    Ik ben Jackie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Steffie.
    Ik ben een vrouw en woon in of liever bij Oostende () en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 07/12/1941 en ben nu dus 82 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: .
    waken over de kinderen en ons leeuwke
    Foto

    Een interessant adres?

    .


    Foto

    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!