Foto

mijn zorgenkind Stefke ( leeuwke )

Foto
Foto
Mijn zonnetjes ! mijn kleinkinderen & partners & achterkleinkinderen !
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
We zijn de 13de week van 2024
Foto
Bij steffie

14-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14- goede morgen !

Die dagelijkse strijk zit er ook al weer op en dan is het hoogtijd voor een  bakje troost en wat nu een gewoonte geworden is ...ff piepen op de blog en als men grote baas ( stefke ) me de kans gunt ... een krabbeltje ! Wat zijn wij toch "gewoontediertjes "hé , alles op volgorde en volgens een dagelijks stramien .Als die wat je zou kunnen noemen " dagelijks ritme "verstoort word lopen we rond als een kieken zonder kop te jammeren dat we weer dit of dat nog niet gedaan hebben .Loopt  die planning weer eens totaal in t' honderd wees niet te hard voor jezelf het kan  iedereen overkomen ! Heb daar een remedie  voor ( al ben ik geen tante Kaat " )stop ff " haal  diep adem -put nieuwe kracht uit een bakje troost... of het nu thee of koffie is doet er niet toe .Ga rustig weer aan de slag en je zal zien ...alles loopt weer mooi op wieltjes ! Nu dat koffietje leeg is tot op de bodem , hoog tijd om die raad in daden om te zetten sé
liefs

>> Reageer (15)
13-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13- zo erg ....

Zo erg dat ik me een " ster " voel is het nu ook weer niet maar ...het geeft je toch een verdraaid goed gevoel als die haren weer wat bij geknipt zijn .Of het nu  is omdat  ik weer een tijdje van dat kappersbezoek af ben , dat moet ik nog ff uitvissen want daar ben ik nog niet uit ! .Wat ik wel weet ...zijn weeral laat vandaag dus ....word ( nog maar eens  ) kort , want ster of niet de boel hier in t' rommelkotje ( of is het t'zottekotje ?)moet draaiende gehouden worden !
liefs

>> Reageer (17)
12-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12- het is...
Het is zover .....vandaag zijn we weer eens wat ik zou kunnen noemen de minst plezante dag van de week ( denk dat er nog van het zelfde gedacht zijn ) .Heb nog altijd geen oplossing gevonden om die dag met een lepeltje honing beter te doen verteren !Doen zoals ons Stefke als er iets vierkant draait is dat misschien ..

Denk dat niemand hier in t' rommelkotje er mee akkoord zou gaan dat ik voor ff " foert " aan de wereld zou zeggen  Maar ...ondertussen wel al geleerd dat over iets foeteren geen sikkepit helpt , dan maar met de glimlach "de stier bij de horens vatten  " en erin vliegen sé .
liefs

>> Reageer (21)
11-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11- rustdag !
"Die Zondag is een rustdag en voor een goede start  begin je dan ook  liefst met rustig lezen van de zondagskrant !"
Dat heeft de poes van de kleindochter goed begrepen en zet dan ook steeds die woorden in daden om !



Vandaag word het hier ook een minniversie van een krabbeltje ( rustdag é of toch iets dat er op lijkt !  )
liefs en geniet van je dagje wat je ook doet !

>> Reageer (22)
10-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10- drumband
Het was gisteren op die vrije shoppingsnamiddag echt genieten van het mooie weer en van een  jongerenbende met hun gekke fratsen die de ziel uit hun lijf speelden met hun drums .

Sommigen vinden zoiets maar wat doodgewoon tromgeroffel maar hier aan de knoppekes zit een grote fan van dat soort geroffel ! Binnen in een zaal is zoiets wel een aanslag op je gehoor maar in openlucht was het wel best oke ! Aan het applaus van de toeschouwers te horen viel hun optreden uitstekend mee  ! Dat was dus wat er gisterennamiddag op de agenda stond , voor nu staat er iets totaal anders op de agenda ...2keer raden wat het is ?...juist van de éérste keer ! soeptime voor ons Leeuwke !
liefs 

>> Reageer (16)
09-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9- regen ?

Weet niet hoe het bij jullie zit maar voor de start van die Vrijdag vallen  hier reeds die eerste regendruppels ! Daar zijn we weer met die gespreksopener " het weer " , we zullen er maar over zwijgen  en het slechste verwachten en het beste hopen ....punt uit !.Voorlopig maar  die deuren op slot houden of ons leeuwke speelt dat beroemde  fragment uit " singing in the rain " volledig na en dat kunnen we best missen  ! .Voor het ogenblik worstelen we hier wat met de tijd of het gebrek eraan , maar wie heeft daar tegenwoordig in onze moderne drukke  maatschapij geen last van ? Hoe druk het ook kan zijn vergeet niet toch te genieten van  het leven , dat we terugkeren onder een andere vorm geloof ik nog niet teveel van dus geniet nu ..."Je hebt maar één leven ! "
liefs want

>> Reageer (19)
08-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8- Ssssst !!!!
Ssssssst .....stilte a.u.b als je hier langs komt !!!!!!!!!!

Wie zou het op zen geweten willen hebben om ook maar één van de schone slapers of het nu de papa  of het kleine bubbeltje is ( klein & achterkleinzoon ) wakker te maken ? Ben dan ook voor nu maar stilletjes op men kousevoeten er weer mee weg ...
liefs


>> Reageer (22)
07-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7- wachten op ....

Blijkbaar zal ze het laten afweten vandaag ! Maar zoals steeds alles van de zonnige kant zien , als er regen valt zullen die plantjes in de tuin er danbaar voor zijn en ons straks weer  verassen met een fris groen kleurtje ! Laten we maar denken dat ze daarboven goed voor ons zorgen en ons een somber dagje tussendoor geven om ff te bekomen  en af te koelen van die hitte .Genoeg over het weer, iets totaal anders  !.Dat totaal anders word voor vandaag ......."noppes"want wat de 10 geboden betreft ben ik nogal erg stipt ( noodgedwongen ) in het in ere houden van zeker toch ééntje ervan ..." de hongerigen spijzen " en ...veel verbeelding is er niet bij nodig om te weten dat dit steeds één en dezelfde persoon is ...ons Stefke !
liefs

>> Reageer (19)
06-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6- jullie ook ?
Is het jullie ook al overkomen ???????Een of ander gerecht heeft nog dat kleine ietsje te kort om prima te zijn en je grijpt naar de kruiden maar ....je moet   éérst nog een speurtocht beginnen tussen al die pottekes & flesjes om het juiste te vinden .Wel hier anders wel hoor , zou dan kunnen de hele reutemeteut in de vuilbak kieperen Pffff ! Denk dan wel ff terug aan de kindertijd waar het hele gamma kruiden bestond uit ..peper- zout -kruidnageltje en  laulierblaadjes en dat was het !.Maar.....tijden veranderen nu eenmaal en de manier van koken en eten ook en we moeten met onze tijd meegaan hé .Of het nu koken is op de ouwerwetse of op de hedendaagse manier  .....



liefs

>> Reageer (16)
05-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5- mis !

Voor wie gedacht had dat ik dan ook een boom zou op zetten over die Maandag wel .....lekker mis gedacht ! Zou eerder de nadruk willen leggen op de rest van dat plaatje " fijne dag " , wat kunnen we meer wensen vandaag dan een stalend zonnetje en wat minder warm en meteen zijn al onze wensen al  voldaan .Waarom dan de zeurpiet gaan uithangen over die Maandagse klusjes?Bovendien springen we met een goed humeur zuiniger om met onze persoonlijke energie en...... de huisgenoten zullen er je zelfs danbaar om zijn ! Wat niet wil zeggen dat het hier tokkelen bevordelijk is voor de vooruitgang van die klusjes , gedaan wat ik wilde ( ff piepen op de blog ) dan maar welgemutst weer aan de slag .....
liefs

>> Reageer (22)
04-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4- hoe ?

Of het nu langs het net of in levende lijve is ...een vriendelijke groet is steeds een goede opener voor een vriendelijk luchtig nietszeggend babbeltje of een goed gesprek .Vind het wel wat spijtig dat door het drukke leven of zou ik het durven " vervreemding van onze medemens "   zoiets wat in vergeethoekje is beland .Hoeveel zouden zelfs hun dichste buur niet eens kennen ?Hoeveel mensen leven niet in eenzaamheid ?  Noem me nu maar gerust " een oud bezeke " omdat ik zit te mijmeren en af te vragen over  " waar is de verbondenheid van mens tot mens gebleven "???????
lief

>> Reageer (21)
03-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3- racen !

En als ik nu zeg " racen " het is racen zunne ! Is hier weer eens voor de veranderig druk en vrees dat het al zal worden voor nu ! Geniet van het frissere weekend en ...
liefs

>> Reageer (13)
02-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2-
Als mensen bewust  het gevaar op zoeken voor de "kick "ervan word zoiets "Flirten met de dood " genoemd !Zijn wel enkele waaghalzen die niets liever doen , maar ook reeds enkelen die het met de dood hebben moeten bekopen .Wou het eingelijk niet hebben over die sensatiezoekers maar over .... dieren ! Die zoeken niet bewust het gevaar op maar onbewust komen ze soms in benarde toestanden terecht  , soms word het hun einde  ........


Of het word een " happy end "en  komt er een menselijke hand die hen bevrijd uit hun benarde  toestand en hen kan redden toch voor deze keer ?

Voor deze " Libelle " is het die tweede mogelijkheid geworden , daarna kon ze  gewoon terug genieten van haar herwonnen vrijheid !
liefs

>> Reageer (23)
01-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1- het is weer ...

We nemen meteen de  start van een nieuwe maand en hopelijk zoals ze nu start een zonnige maand , al is het voor nu al wat puffen en zweten !Maar ...in de schaduw met een licht briesje zoals hier is het best lekker weer ! Maar had het over een" nieuwe start"....Zie nooit de leven als een eewig durende sleur , dan lijkt alles hopeloos grijs en grauw .Bekijk liever   iedere dag  als een onbeschreven blad papier  dat je dagelijks met nieuwe moed probeert zo goed mogelijk in te vullen  dan verdwijnt dat " grijs & grauw " en is alles plots veel zonniger en oké !Wat hier ver van oke is .......krijg hulp van leeuwke en dat wil zegggen " finito " voor nu !
liefs

>> Reageer (17)
31-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31- verd......

Verdorie (x333) Je zou begot voor minder!!!!De dagelijkse strijk aan t'doen en geeft dat strijkijzer toch wel de pijp aan maarten zeker Pffffff.Moet eerlijk opbiechten was toch een kategorie zwaarder dan "verdorie"de woorden die in me opkwamen  hoor!Eerst wat zitten prutsen om dat ijzer weer aan de praat te krijgen maar......was al boter aan de galg !Is vandaag echt men dagje niet ,men peeceeke krijgt momenteel een grote beurt en zit te tokkelen op de reserve laptop en dat is wel effen wennen! .Zal het dan voor nu maar kort houden en braafjes de rest van die strijk aan de kant leggen en hopen dat ik tegen vanavond weer op men eigen maschientje kan tokkelen.En nu gaan we  proberen dat eewig optimisme terug te vinden sé
liefs

>> Reageer (19)
30-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30- moderne snufjes !
Al bij stil gestaan laat ik maar het woord gebruiken "verslaafd "we zijn aan al die moderne spullekes " laptop- pc tablet - gsm enzv ? Je kan niet draaien en keren of je hoort gsmgerinkel , eender waar je bent kan je terecht op het internet .En wij senioren doen daar dapper aan mee , ze zouden ons peeceeke eens moeten afpakken ......de wereld zou verdorie vergaan ! Toch is dit nu een verslaving die veel goede kanten heeft volg me maar ff......Je bent een huismus maar toch heb je van in je living kontakt met de ganse wereld . Je kinderen zijn op vakantie je hoeft niet meer ongerust zijn van " zijn ze veilig aan gekomen - is alles oke met hen ?" 1 smsje en je bent gerust gesteld enzoverder !Zelfs de huisdieren passen zich aan ons gedrag aan...wie zou nu de poes van de kleindochter durven storen als ze met veel aandacht dat flitsende ding aan het bestuderen is ? ik zeker niet ! .


Ondanks alle moderne snufjes zijn er toch nog zaken die nog steeds gebeuren zoals duizende jaren terug onder andere ....ons leeuwke soep geven wat ik nu ook ga doen sé
liefs

>> Reageer (20)
29-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29- olala !

En zoals het er nu buiten uitziet zullen we op " monday " voor ff mogen dat zonnehoedje & bikini opbergen ! Wat ook inhoud een gezeul met de was die al aan de wasdraad hing  te bengelen , hopelijk word het een maat voor niets en krijgt de zon de bovenhand op die dreigende wolken . Gezeur is niet bepaald men ding dus we blijven optimist wat het weer betreft !Dat was dan ook meteen het weerbericht van aan de kanten van " t'zeitje " .Vraag me soms af ...hoeveel zouden we het woordje "hopelijk & hoop  "gebruiken zonder er bij na te denken ?" Is er nog ergens een woordje die  zo krachtig is als die 4 lettertjes ? .Ze kunnen soms het verschil maken tussen leven en dood , al is dat dan weer heel " cru " uitgedrukt maar... als we alle hoop opgeven wat rest er ons dan nog ?  .Amaai ...is me dat weer een onderwerp op maandagmorgen ...zal maar vlug weer die trekker en dweil aan het werk zetten want diegene die ze doet werken zit hier nu   te tokkelen , dan maar een  punt achter zetten want alleen werken die dingen nog niet ! 
liefs

>> Reageer (22)
28-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28- nog niet ...

Ben nog niet wat je zou kunnen noemen in "opperbeste stemming ",want bijna  nog geen zon te zien op het terras ."Nog wat geduld  hebben "zegt de mama maar ...van dat soort heb ik er juist niet veel in vooraad ! Eerst ff "hoi "het is ikke   Leeuwke , ook zo genoten van de zon de laatste dagen ? ikke anders wel hoor !Ahaaaa.!!!! men " ferarie "staat al een ietsipietsie in de zon , ben er dan ook maar mee weg !
zwaai- zwaai en tot de volgende keer van Leeuwke
( liefs van de mama)

>> Reageer (16)
27-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27- singing ....
Het is hier momenteel ...


Maar of dat het geval is voor de schoonzoon en kleinkind op het dak ????? vrees van niet ! Of toch wel maar het deuntje dat ze zingen is niet voor publikatie bestemd hoor .Alé we zullen maar duimen dat de bui vlug voorbij is ! Vrees dat het al is voor nu want ......is hier weer een druk gedoe zunne !
liefs

>> Reageer (18)
26-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26- al gehoord ?

Die aanloop naar dat weekend ziet er voor het ogenblijk niet al te schitterend uit " regen " of toch een poging tot ! Hier moeten de deuren op slot voor ons leeuwke , ze begrijpt maar niet waarom ze plots weer binnen in haar ferarie moet zitten inplaats van op het terras .Kan haar niet helemaal ongelijk geven ook al is die regen broodnodig ...dat gedonder & regen is nu niet bepaald plezant ! Maar .....geen gezeur ondanks alle moderne snufjes is en blijft het weer grillig , nu geen zon ? geen nood straks misschien weer wel ! ( optimist tot in de kist é ).Alé zal er maar een eind aan breien want het is Vrijdag wat betekent ..." haastjewérjezere "(het waarom zullen de boekskeslezers ondertussen wel weten )
liefs


>> Reageer (15)


Foto

Foto

moeder van 7kinderen ( waaronder een zorgenkind)
oma van 8 zonnetjes van kleinkinderen  en partners &
  10 achterkleinkinderen  !


Foto

Foto

Gastenboek
  • Lieve groetjes! En wens je een prachtige Paasdagen toe!
  • FIJNE VRIJDAG LIEVE VRIENDEN
  • MOJI MILÍ KAMARÁDI
  • fijne dag...
  • Goedemorgen


    Foto


    voor de zieken 


    Foto

    De kinderen
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Over mijzelf
    Ik ben Jackie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Steffie.
    Ik ben een vrouw en woon in of liever bij Oostende () en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 07/12/1941 en ben nu dus 82 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: .
    waken over de kinderen en ons leeuwke
    Foto

    Een interessant adres?

    .


    Foto

    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!