Foto

mijn zorgenkind Stefke ( leeuwke )

Foto
Foto
Mijn zonnetjes ! mijn kleinkinderen & partners & achterkleinkinderen !
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
We zijn de 13de week van 2024
Foto
Bij steffie

27-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27- hou je

Hou je maar vast aan de takken van de bomen zunne !
Als we de weerman mogen geloven dan is het slechts een voorproefje van wat het morgen zal worden , alhoewel die voorspellingen ...daar heb ik toch soms men bedenkingen bij ...we zullen wel zien !
 Maar voor vandaag pluke toch maar best in de kast laten of je zit met de gebakken peren en kom je terug  thuis zonder pluke ! 
Mischien vinden jullie net als ik dat als die storm buiten raast ,het  dubbel gezellig is in binnen  wel...geniet er dan van !Hoe je ook de dag doorbrengt ...wens je een leuke gezellige Zondag !
liefs

>> Reageer (22)
26-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26- serieus ...
Serieus hard moeten wringen maar ....heb er toch 2 minutjes kunnen uitwringen voor een minnikrabbeltje .Veel word het niet , je een prettige zonnige Zaterdag wensen en vrees dat men tijd daarmee erop zit .Stefke staat ongeduldig te trappelen en aan men arm te trekken voor ( hoe kan het ook anders ) eten !Allen nog dit ...


>> Reageer (15)
25-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25- If you can ...
" If you can't beat it - join it !"...."Als je er niet omheen kan - doe dan maar mee "( heel vrij vertaald )ook al is dat hele halloween gedoe nu niet bepaald men dada , we kunnen er echt niet naast kijken  !Het zal wel heerlijk zijn voor de kinderen en de echte grote fans van al dat gegriezel maar ....komt het in feite er niet op neer dat we onze verborgen angsten proberen weg te lachen ? Of zoek ik het te ver en is het dood gewoon eens lekker uit de bol gaan ? Zal er maar men koppeke niet om breken voor de  anti halloween fans een gezellig weekend gewenst en....nog enkele dagen geduld en die gekte is dan ook weer voorbij ! Voor de halloween fans  wens je van harte een ...


liefs

>> Reageer (21)
24-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24- en...
" Keek door het venster en zag een stralend door zon overgoten landschap "Lijkt wel 1 regeltje uit een of ander  ode op gedragen aan de zon , meer moet je me ook niet vragen want ...dichten en ikke zijn nu niet bepaald goede maatjes ! Zie me nog zo vlug  niet zwoegen & zweten om enkele vers regeltjes uit men mouw te schudden , dwalen die gedachten toch eens af in een dromerige bui dan ....zorgt ons Leeuwke er wel voor dat ik terug met beide voeten in de werkelijkheid sta !Wat er ook van aan is , je mag langzamerhand je beste - breedste - leukste - " smile " boven halen want ...


 liefs

>> Reageer (19)
23-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23- herfsttooi !
Is weer in vliegende vaart zunne  moet het kort houden  maar ....kon het nu echt niet laten om in de tuin van de beuken een kiekje te maken in hun  Herfst tooi .

Leeuwke was al dik tevreden dat het niet voor haar bedoeld was , ze zag nog maar de camera en ze nam al de vlucht naar haar kamertje ! Zou ze toch nog meer begrijpen dan we denken ?Zal maar  de werkelijk onder ogen zien en niet men wensdromen voor werkelijk houden !Maar ....je weet nooit é ...je weet wel ...ééns een optimist - altijd een  enzovoort !
liefs

>> Reageer (19)
22-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22- ook....
Ook al is het schitterend weer en volle zon en is het een aanrader om te genieten van het moois dat we om deze tijd van het jaar voorgeschoteld krijgen , dat is toch nog geen reden om ons peeceeke te vergeten en het sukkeltje triestig en alleen te laten  in een hoekje  !Die laptop is er nog slechter van  aan toe, die zit opgesloten ergens in een kast of zoiets daarom ....vandaag een geheugensteuntje om ons trouw peeceeke  niet te vergeten ....


Al denk ik toch dat dit gekrabbel totaal overbodig is , wat zouden we doen zonder ons " bakske "?? Maar als dat krabbeltonneke leeg is tot op de bodem ,moet een mens toch iets verzinnen om te tokkelen ook al is het onzin  ....of niet soms ?
liefs

>> Reageer (17)
21-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21- volgend jaar

Nu weet ik het zeker ...volgend jaar rond de tijd van Halloween leg ik niet 1maar een hele zakdoek vol met knopen !Nu niet dat ik zo'n fan ben van dat gek gedoe maar is dan ook  pompoenentijd .Zitten in die Clan nogal wat fans van pompoensoep wat doe je dan als ze al komen vragen " voor waneer kan ik langs komen om Psoep te eten ?" juist ja... die diepvries vol stouwen  met pompoen ! Is maar als ik volop aan het snijden bent en die handen op kleine pompoentjes beginnen te lijken dat ik er dan  aan denk " verdorie heb weer vergeten handschoenen aan te doen " Gelukkig hinderd  dat kleurtje niet om wat te tokkelen   en als je ergens iemand tegen komt met een soort van gekleurde pompoenhandjes wel....dat ben k'ikke het!
liefs

>> Reageer (25)
20-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20- de 10 !!!

Al kijk ik toch wat vriendelijk hoor want die Zondag is een rustdag ! Dit werd ons toch op school geleerd dat we ons moeten houden aan " de 10 geboden ".Alhoewel ..... hier zijn het  heel persoonlijke " 10 geboden " , zal ik ze ff opsommen ?
1- Nooit iets op het vuur laten staan als je ff de keuken uit moet!
(dat heb spijtig genoeg moeten ondervinden )
2- Geen bloemen in de living !
( of ons leeuwke speelt voor tuinvrouw en herschikt alles op haar manier )
3-Laat geen messen of vorken rondslingeren in de keuken !
( ons stefke begrijpt niet hoe gevaarlijk dit soort spullekes zijn in haar handjes )
4- Steeds een grote hoeveelheid snoep(suikervrij ) in huis hebben !
(als ik de dag zonder kleerscheuren wil overleven )
5- Zorgen dat alle deuren en venster steeds op slot zijn !
( of ons jufrouwke is ribbedebie )
6- Steeds je vlees afdekken en zeker nooit te laat zijn met het eten !
 (of het word hier oorlog en we mogen eten zonder vlees)
7- Op tijd die pampers verversen !
(Anders speelt ze voor Picaso en kan je verzekeren dat is een str..jobbeke zunne !)
8- Steeds borstel - trekker en dweil binnen handbereik !
(denk dat ons mademoiselleke in de leer is geweest bij de russen , na het drinken beland steeds dat drinkbekertje op de grond !)
9- Bad dient niet om je te wassen maar om te spelen en te spetteren !
( dat is dan een herhaling van nr 8)
10- Wil je zelf een bezoekje brengen aan dat kleinste kamertje, dat wacht je beter tot er iemand in de keuken is of je moet haar voor ff in haar kamertje(gesloten) laten !
( ook al kan ze niet veel begrijpen dat weet ze dan weer wel, als je daar zit dan heeft ze vrij spel en dan maakt ze daar ook dankbaar misbruik van )
Dat zijn dan men persoonlijke " 10geboden " waar ik me dan ook  steeds aan hou ,maar  iets over  Zondagse rust zit er blijkbaar niet tussen  !
liefs

>> Reageer (22)
19-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19-startklaar ?

Staan jullie ook Startklaar in de startblokken om dat weekend goed te beginnen zoals het liefje van de kleindochter ? Of die " coureur" een tweede Tom Boonen zal worden zal de tijd uit wijzen, hij doet er toch alles aan om het waar te maken !  Die kleindochter gedraagt zich reeds  zoals  een echte rennerssteun  zich moet gedragen , ze bakt lustig ( en geduldig )rijsttaartjes voor haar held  !Wat is liefde toch mooi hé .Ben weer aan het afdwalen zunne ...wou het over het weekend hebben hoe veel belovend het er uit ziet .Zelfs komt er af en toe zei het wel waterzonnetje te voorschijn maar geniet ervan ....beter gelukkig zijn met wat je hebt dan ongelukkig  om wat je niet hebt hé
liefs


>> Reageer (14)
18-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18- vandaag...
Héla - hola...vandaag ben ik voor 1 keer de grote baas !Nu vraag je jezelf zeker af " wat is dat nu weer ?" Zoek het niet te ver hoor , ze zijn hier om de bomen te snoeien en mag voor één keer zeggen wat  hoe en waar  ik dat gesnoei  wil .Dat is verdorie nog plezant ook zo ffkes de baas spelen over  2 mannen .Zal maar een goede baas spelen en die  2 mannen een ruggesteuntje geven met een koffietje sé !Je zou voor minder in opperbest humeur zijn want er bovenop komt  straks ook nog ...


liefs

>> Reageer (22)
17-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17- genoeg ...
"Genoeg is genoeg "Je zou er verdorie ( bijna ) je goed humeur bij verliezen ! Eerst zit je enkele uren zonder stroom en dan als eindelijk alles weer oké is  krijgt die pc weer kuren en weigerd hardnekkig  op te starten en dat alles op één voormiddag pffff! Je zou voor minder " de wubbers " krijgen , gelukkig na wat gefoefel zijn we er terug ....zelfs dat bijna verloren goed humeur terug gevonden  oef ! Maar ondertussen wel wat laat om te tokkelen , ons Leeuwke staat al in de wachtrij voor eten en ....Stefke en wachten dat gaat nu eenmaal totaal niet samen daarom .... 
 liefs en



>> Reageer (14)
16-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16- als...
Als ze nu denken daarboven dat we onder de indruk zijn door dat weer, daar we in één voormiddag verschillende soorten weer zien mist - regen  en  wie weet wat er nog zal volgen  wel ....totaal niet sé ! Als ze ons het beloofde mooie weer geven in het weekend ,  daar zou ik nog eens ff  van versteld  kunnen staan !Maar voorlopig totaal niet onder de indruk , zou zelfs meer durven zeggen ......We maken er vandaag een echte beesteboel van ....


Waarom ook niet ? ff tegendraads zijn op een grijze dag kan een oppeppende uitwerking hebben zeker weten !!!!!!
liefs

>> Reageer (16)
15-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15- belabberd !

Vandaag  niet een of andere bloem uit eigen tuin om te stoefen maar ..  de laatste bloeiende struik of liever  toch één ervan die erg geleden heeft  door het weer van afgelopen dagen .Die herfstasters en klokjes zien er net even belabberd uit ,ze geven het op ze leggen er zich bij neer ....gedaan voor dit jaar de winterkou is op komst !Gelukkig zijn wij mensjes totaal anders , als wij  in de Herfst van ons leven zijn gekomen geven we gelukkig niet op en kijken die Winter  van ons leven recht in de ogen !We weten dat er toch nog veel zonnige dagen kunnen komen aleen ,moeten we wat voorzichtiger zijn dan vroeger of we verbranden ons .Waar het op neer komt ...geniet van iedere dag - van ieder uur - van iedere minuut  en kan je verzekeren " het word een heerlijke  levens Winter !"
liefs

>> Reageer (20)
14-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14- geen ...

Als je nu dacht dat je vandaag het wekelijks gezeur over die drukke Maandag hier weer eens  zou   vinden ....wel vandaag nu eens totaal niet sé ! Het mag dan wel druk zijn maar als eeuwige optimist  gesterkt door een bakje troost zullen we straks de afrit nemen  ...


En daar kijken we dan weer vol verwachting naar uit  wat die (hopelijk veel moois )voor ons  zal  brengen  
liefs


>> Reageer (20)
13-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13- nieuwtjes !
Hier zijn we dan weer met de laatste nieuwtjes uit t' rommelkotje ! Je zal het mischien niet geloven en het is ook geen wereldschokkend nieuws maar.... toch is het waar en ik maak jullie geen blaasjes wijs hoor ! Het regent hier!!!! .Hihi wat hadden jullie gedacht ..."die daar in dat rommelkot zou ze de lotto gewonnen hebben ?Zullen we kunnen een feestje bouwen  "!!!!Feestje ? met alle plezier maar die lotto ? Mij niet gezien  want heb een hekel aan die dingen en de volgende keer dat ik een inzet zou wagen zou meteen ook de éérste keer zijn  ! Jezelf wat oppeppen  met een of andere onozele grap ( ?? ) als het weer het niet  doet ...waarom niet !.Om het kort te maken wat ik  met dat gekrabbel wilde zeggen ....ook al regnt het pijpestelen verlies je glimlach niet het is Zondag geniet ervan !


liefs

>> Reageer (20)
12-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12- wat ...
Wat zijn wij toch verwende postkaartjes geworden ,  verbetering " oude ( maar nog niet vergeelde )verwende postkaartjes " door al die moderne snufjes ! Wil je dan eens tomatensoep maken op grootmoeders wijze en inplaats van die soepmixcer te gebruiken dat ouderwetse " passe vite " van achter uit de kast opgediept en Pfff .... is me dat draaien aan dat ding men armen hangen bijna af ! Wie heeft nu dat ding met de leuke naam " passe vite " bedacht ? Die naam dekt zeker de lading niet want " vite " ? Ja wadde aan men hoela  !!!!! Alé genoeg gekankerd ....Straks word het hier" tomatensoep a la grandmaire "ola .....bijna vergeten behoor ook al tot die kategorie , daarnet toch nog  maar nu al dat gedraai aan dat ding afgelopen is ...voel ik me aan de Pc terug 3x7 !( of toch zoiets in die aard ! ).In alle geval liefs en geniet van het weekend en voor straks......


>> Reageer (9)
11-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11- hoe ...
Hoe is het toch mogelijk  , reeds meer dan 40jaar voor ons Leeuwke zorgen proberen ogen op je gat te hebben en steeds met gespitste oren en ....je nog steeds in de luren laten leggen door haar ? Eerst ff wat uitleg over haar dagelijks ritme ...Ze gaat graag vroeg slapen en kan gebeuren bij het avondeten dat ze plots aan je arm komt trekken dat het op haar ingeboude klokje bedtijd is en dan mag je dat eten laten staan die staat of ...je bent de pineut .Om dat te voorkomen voor het eten steeds haar bedje opmaken en pyama aan ,dan dat gaat alles vliegensvlug als ons jufrouwke naar bed wil .Gisteren was het weer de  gewone volgorde, ze zat rustig in haar ferarie in de achterkeuken en zag meteen de kans schoon ...éérst dat bedje opmaken en dan de rest .Ben dat bed aan het opmaken hoor ik haar uitbundig  lachen , ik tevreden alles zit nog snor .Maar dat lachen bleef aanhouden toch eerst ff een kijkje gaan nemen en .....Ze had die aarbeien die mooi weg gestoken in het veiligste plekje voor eten( de oven ) uit gehaald en de helft was reeds in haar buikje verdwenen ! Kan je dan kwaad zijn als je dat lachende snoetje vol aardbeien ziet ? ik toch niet !Ze had het me weer eens gelapt ...ze was me ( weer ) eens te slim af geweest !


liefs

>> Reageer (21)
10-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10- amaai...
Amaai zunne ....die andere kant van de Herfst dat we nu te zien krijgen ze mogen hem houden hoor ! Je zou verdorie  je kwaad maken op dat sch..weer !Ola " zo " ben ik niet grootgebracht , enkele druppels water zelfs zoals nu hele bakken water kunnen men humeur niet verpesten ! .Dat heb ik wel voor een groot deel te danken aan men mam , ze had een prima remedie tegen een boze bui  .... dan denk ik terug aan haar wijze woorden " kind dans een beetje dat kwaad zal in je gatje zinken , en je bent zo weer blij" .Zal dan maar haar raad opvolgen dus ....daar gaan we dan .... 


Voor diegenen die ook last hebben  van een kwade bui en  landerigheid te danken aan dat snertweer één raad ,   met zen allen  volg men voorbeeld en ...." Here we Go shake that body !!!!!!"...



(Morgen geen onzin meer  ...is beloofd ! )
liefs

>> Reageer (18)
09-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9- beveiliging !

Je hoort tegenwoordig niets anders dan over- hackers - virussen - een onveilige pc enzovoort , ben dan ook ff gaan nadenken over dat probleem .Veel staat er niet op mijn machientje die de moeite is om er een kijkje in te nemen , maar toch geeft het een bangelijk gevoel dat er iemand zou kunnen mee kijken over je schouder .Heb dan ook naar oplossing gezocht en een vriendelijk alternatief gevonden ...


Jullie zullen het al begrepen hebben zeker ...ben weer aan t' zwanzen maar zat  vandaag zonder idee  voor een krabbeltje .....vandaar dat gek gedoe !
liefs 


>> Reageer (22)
08-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8- het is ..
Het is koffietijd ! Wat een droge dorre woorden ...dat kan wel beter !!! Eerste poging ......Het is tijd voor

  
Ba ...nee zie je jezelf  zo de huisgenoot of vriend roepen voor koffie ?  Die zou dan meteen iets  totaal anders in gedachten hebben
Tweede poging ...het is tijd voor koffie! 


Ook al niets.... als je dit zou te zien krijgen is meteen die trek in een koffietje foetsie !
Zal het maar simpel houden  en gewoon zeggen  het " is  koffietijd ".A nee ...want ondertussen " was "het koffietijd !
Punt !!!zal er maar een punt achter zetten want die toetsen schijnen  een eigen leven te leiden vandaag,  er komt niets zinnigs uit
liefs

>> Reageer (18)


Foto

Foto

moeder van 7kinderen ( waaronder een zorgenkind)
oma van 8 zonnetjes van kleinkinderen  en partners &
  10 achterkleinkinderen  !


Foto

Foto

Gastenboek
  • Dag Steffie ,,
  • Goede middag Steffie en Leeuwke
  • Lieve groetjes! En wens je een prachtige Paasdagen toe!
  • FIJNE VRIJDAG LIEVE VRIENDEN
  • MOJI MILÍ KAMARÁDI


    Foto


    voor de zieken 


    Foto

    De kinderen
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Over mijzelf
    Ik ben Jackie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Steffie.
    Ik ben een vrouw en woon in of liever bij Oostende () en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 07/12/1941 en ben nu dus 82 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: .
    waken over de kinderen en ons leeuwke
    Foto

    Een interessant adres?

    .


    Foto

    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!