Foto

mijn zorgenkind Stefke ( leeuwke )

Foto
Foto
Mijn zonnetjes ! mijn kleinkinderen & partners & achterkleinkinderen !
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
We zijn de 13de week van 2024
Foto
Bij steffie

22-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22- muizenissen

Zo zijn we weeral Vrijdag ...hoog tijd om zoals hierboven tegen het weekend die zorgen weg te blazen  !Ben de éérste om toe te geven als je tot over je oren in sch..en zorgen zit ...is dat  verdorie niet makkelijk maar ...het is het proberen waard want  " die niet waagt - die niet wint "! Daar zijn we weer met die gezegden ook al zijn ze misschien oudbollig... er schuilt toch veel waarheid in .In deze drukke moderne samenleving  vergeten we soms wel even de rem erop te zetten en adem te halen en vooral van het leven te genieten en dankbaar te zijn voor hetgeen we hebben ! Denk nu vooral niet dat ik een vermanend vingertje als betweter opsteek  hoor maar ...de tijd gaat zo vlug en wat je van het leven te genieten hebt laten links liggen dat kan je nooit meer inhalen !Daar zeg ik weer iets " de tijd gaat vlug " krijg een bevesteging daarvan  als ik op de klok kijk dus ....soeptime voor ons leeuwke !

liefs


>> Reageer (21)
21-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21-toch nog .....

Ook al is die morgen al een ferm stuk gevorderd toch nog een

gewenst .Al moet ik eerlijk bekennen loop er een stuk beter gemutst en vriendelijker bij dan dit katertje !( Of het nu een kater of een kattinnetje is ...daar heb ik het raden naar hoor !)Alé...dat begint al weer goed vandaag ....ziet er naar het dat het weer zo'n dagje zal worden dat er hier niets anders dan nonsens zal terecht komen Pfff. Zou dat nu al zo vroeg die weekendkriebels zijn die beginnen te werken ? Misschien niet - misschien wel maar....moet toch iets de schuld geven van dat gezever  van vandaag én .Zal er maar letterlijk en figuurlijk een punt achter zetten voor nu !.   of misschien toch maar beter 2 voor de zekerheid !..

liefs


>> Reageer (13)
20-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20- grappig ?????

" Dat is grappig !"Awel ....vind dat verdorie nu niet bepaald  zo grappig , weet nog niet wat het hier vandaag zal worden !  Mischien zit ons Leeuwke er voor iets tussen en dit mag je dan letterlijk nemen ,ze zit op men schoot en   moet steeds links of rechts van haar kijken om het scherm te zien !Pffff.
Zal dan maar voor nu de pijp aan Maarten geven ...
liefs

>> Reageer (26)
19-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19- hal....

Wat later dan  anders met een bakje troost aan de pc voor een krabbeltje , dat laat zijn heeft zo zen reden die strijk hé !Zoals het hier vaak gebeurt het was weer " strijk met de rem op " ! Kan je daar niets bij voorstellen en vraag je jezelf  af " wat is dat nu weer ?" wel simpel ....  strijken( of toch proberen )  en ons leeuwke die steeds uit volle macht men  arm tegen houd . Volgens haar is dat gestrijk een nutteloos gedoe en moet ik me liever met haar bezighouden .Dat is dan strijken met de rem op Maar nu hoogtijd om er weer in te vliegen dus

liefs !

>> Reageer (19)
18-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18- wat ....

Wat denken jullie ...zie ik er goed uit of ...zie ik er goed uit ?????????Ben zelfs nog geen volle 5 maanden en men omoe ( overgrootmoeder  ) heeft me hier vandaag op de ere plaats gezet dus ....moet er wel iets van aan zijn zeker  !
Groetjes van Guilliano ( en de omoe )

>> Reageer (24)
17-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17- seizoenen
"De vier seizoenen " ieder van hen heeft zo zen eigen charme ...De Winter - we kunnen het niet nalaten om een besneeuwd landschap te bewonderen, ook al foeteren we over die kou en ongemakken dat zoiets steeds met zich meebrengt  .De Lente - wat is er heerlijker dan al dat jonge groen te zien ontluiken - de eerste bloemen die hun kopjes bovensteken ( en wij die lentekriebels krijgen ) De Zomer - mischien het meest geliefde seizoen , we kunnen buiten genieten van de warmte op onze huid ( wat extra vitamientjes voor onze stramme botten ) wandelen - fietsen de tijd om ons heerlijk vrij te voelen en veel lachende gezichten ! De Herfst -de andere drie seizoenen kunnen nog in de verste verte niet tippen aan dit seizoen wat de kleuren betreft !.Je ziet bladeren in alle kleuren van groen - geel - bruin en zelfs vlammend rood !


Zo zie je maar ...ieder seizoen is iets apart , we kunnen maar beter genieten van de wonderen van de natuur en .....gelukkig zijn dat we de mooie kant zien en niet moet opboksen tegen die minder fraaie kant en de verwoestende kracht ervan !
liefs

>> Reageer (22)
16-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16- heel vroeg ...
We naderen stillaan de tijd dat die ijspistes als paddestoelen uit de grond zullen schieten .De tijd van toen dat er maar gedacht werd aan Kerstdag en al die bij er bij hoort na de komst van de goede Sint lijkt verleden tijd , we leven immers in een tijd waar alles razendsnel moet ! Blijkbaar denken  ze  er in Oostende net zo over , waar andere jaren  een kleine gezellige ijspiste stond met rondom gezellige piepkleine blokhutjes waar je voor alles terecht kon die verband hield met die Feestdagen ( vooral iets om je te verwarmen en de inwendige mens te versterken )word heel hard gewerkt aan een mastodont van een tent die bijna de ganse grote markt overdekt ...

Is verdorie wel een joekel van een ding , daarnaast voel je jezelf maar kleintjes zunne !
 Groot of kleintjes terug aan de slag maar nog eerst ...Liefs en wens jullie een stralende dag !!!( als de zon de overhand haalt op die mist )
 







>> Reageer (20)
15-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15- verleden
Ben nu niet bepaald iemand die in het verleden leeft , sta stevig met beide voeten in het heden maar ....soms kan iets zien of horen   je terugbrengen naar een gebeurtenis in het verleden en voel je jezelf terug als toen . Zal ff uitleggen ....Toen deze morgen ons Leeuwke van haar bad genoot zag ik weer die lidtekens van die brandwonden en dacht terug aan  die ziekenhuis dokter en vooral het  komentaar dat  hij erop had " Je kan van geluk spreken , voor  deze kinderen is het  niet nodig en zelfs overbodig om later te zorgen  voor een huidtransplantatie " Hoe zien ze eingelijk die minder validen ...als tweederangsburgers misschien ? .Kan erbij zeggen was aan de grond genageld door die kwetsende woorden en ....razend !Heb wijselijk men mond gehouden voor de andere patienten  maar had hem met alle gemak kunnen de nek om draaien !( al ben ik tegen geweld ) .Dat moest er ff af en nu terug naar het heden  .....weekend voor de deur en stralend zonnetje wat kunnen we nog meer wensen !
liefs


>> Reageer (22)
14-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14- zou ....
Zou het lukken ? misschien wel - misschien niet maar we kunnen altijd toch proberen....

Die grijze grauwe  dag wat kleuren !Dat is verdraaid meer dan nodig want de lucht hangt tegen de grond en het ziet er naar uit dat het straks weer mollejongen zal regenen ! Hebben jullie er eens aandacht aan gegeven hoeveel we nog van die oude spreuken verwerken in ons taalgebruik ? Ook al zijn die gezegden soms  ook totale nonsens  " mollejongen regenen ?  " waar komt dit toch vandaan , heb nog nooit die beestjes uit de lucht zien vallen hoor !Je kan zo nog uren doorgaan maar vrees dat de tijd daarvoor ontbreekt ! Eentje is er toch bovenop ..." de tijd gaat snel - gebruik hem wel "en juist dat ben ik nu van plan sé
liefs 

>> Reageer (20)
13-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13-tijd ...
Tijd voor......

....

Daar zijn we nu eens echt aan toe sé ! En wij maar zeggen dat die jongelui verslaafd zijn aan hun Gsm - pc enzovoorts , zouden we niet beter er het zwijgen toe doen ?Zouden we eens niet beter in eigen boezem kijken ? We beginnen bij de koffie of thee .... wat is het éérste s'morgens als we dat bed uit komen ? Juist ja koffie anders start die dag achterstevoren- wat kan ons opkikkeren als niet één als we ff willen uitblazen ? dat bakje troost !!!!! .Onze Gsm ....ken je dat raar gevoel net of je in je blootje rondloopt als je ondekt dat je die thuis vergeten bent ? ik anders wel zunne !Dan nog onze grootste zij het wel prettigste verslaving ...die pc ! Als er iets mis loopt met de pc of het internet dan zijn er geen muren hoog  genoeg of we zouden er toch kunnen oplopen .Dat zijn ongeveer de verslavingskes van een senioor , mischien zijn er nog wat andere maar ....vrees dat je dat aan de huisgenoot zal moeten vragen .
liefs

>> Reageer (19)
12-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12- vooruit ....
Na dat extra dagje rust(?) is   die werkweek toch  van start gegaan en tijd om er weer in te vliegen ! Wat is dat nu weer voor onzin van start gaan  ...net of  die éne dag de andere niet meer zou opvolgen  .Alé ...als we beginnen over tijd en tijdtekort zijn we nog lang niet uitgepraat dus zal er maar het zwijgen toe doen ! Over het weer dan ? Alles muisstil buiten mischien de kans om een fikse wandeling te maken ? Geen zin ? Wel dan kan je mischien doen zoals Garfield die muis bij de oren trekken en .....


Je rustig aan dat pcke zetten en wat tokkelen maar .... hier is het nu genoeg geweest met die klinkklare onzin van vandaag men tijd zit er weeral op dan maar ...
liefs

>> Reageer (23)
11-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11- nooit
" Nooit meer oorlog !"Dit is wat wij kleine mensjes wensen , geen geruzie over van alles en nog wat - geen oorlogsellende meer - geen nutteloos verspillen van jonge levens !Wij zijn het daar roerend over eens maar ....konden we maar die hoge heren met hun huizenhoge ego's  doen inzien dat met overleg en wat verdraagzaamheid ook alles kan lukken ! .Voor hen komt  hun imago en macht op de éérste plaats en zien ze net zoals 100jaar geleden ons kleine mensjes nog steeds als "kanonnenvoer "voor hun eer en glorie ! Nog steeds is er op deze wereld ergens dezelfde oorlogsellende zoals toen ...zullen zij het nooit leren ????
Ook al klinkt de kreet van de vele oorlogsslachtoffers  van uit hun graf over duidelijk ....


liefs

>> Reageer (24)
10-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10- waarom ..

Waarom ook niet ? Een extra kopje koffie ( of thee ) kan geen kwaad is Zondag en dan mag alles en moet niets ! We krijgen er gratis ( voorlopig ) zelfs de zon bij !.Te zien aan ons Leeuwke  heb zo de indruk dat het " niets moeten " toch redelijk druk zal worden !Men grote baas ( Stefke )vind dat dat getokkel lang genoeg heeft geduurd en trekt me bijna van men stoel , blijkbaar zit ze weer met een leeg plekje in haar maag ...dan maar liefs

>> Reageer (19)
09-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9- hallo.....

Al is het wel met wat gemengde gevoelens te wijten aan men pc die nog steeds ......enzovoorts ,we gaan er maar niet over zagen zeker? .We zien buiten iets dat we al een tijdje niet meer gezien hebben " de zon" en dat kikkert wat op !Vrees dat de inspiratie ( amaai wat een groot woord voor dat gekrabbel) wat zoek is!.Zal er dan maar de een eind aan breien  voor nu....
liefs

>> Reageer (17)
08-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8-blootje

Die pc laat het nog steeds het nog steeds afweten , dus het is vandaag weer vanaf wat ik noem  " de redder in nood " de dochter haar pc ! Maar daar wou ik het niet over hebben !Ze staan straks weer in hun blootje langs de openbare weg , zij mogen zoiets en wij niet ( niet dat ik het zou doen zunne veel te koud) !Heb het over het volgende .....


Als we dit zien weten we.....geen ontkomen aan de winter staat voor de deur ! Niet getreurd want is Vrijdag vandaag en  het weekend zit eraan te komen , dit kan tellen als een opkikkertje! .Maar nu zit men tijd erop de rest is voor als ons Leeuwke in dromenland is en daar...... kan je nooit een uur op plakken .
liefs 


>> Reageer (19)
07-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7-verd......

Verd......x999keer , je mag zelf invullen wat het word maar  je mag gerust het zwaarste en lekijkste woord gebruiken dat je vind ...heb ik ook gedaan !Die pc heeft weer de pijp aan maarten gegeven en weigert koppig om op te starten ! Dus zit maar weer te tokkelen op de dochter haar laptop pffff! Hopelijk heeft hij zen leven gebetert tegen deze avond en kan alles weer zen normale gangetje gaan !
liefs 

>> Reageer (19)
06-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6- ff uitblazen

Daar ben ik weer eens leeuwke , al  toont die foto me nu niet bepaald van men beste en vrolijkste kant ! Maar .... moet nu  toch ff kunnen uitblazen of niet soms  ? Als je nu denkt dat die  smijt en gooibuien niet vermoeiend zijn ...wel denk dan maar vlug iets anders !Laat je niet bij de neus nemen hoor om dat hier ff wat uitrust onder men dekentje  ...binnen 2 minuten ben ik terug springlevend .Ben wat ze noemen " een doordrijver " waar ik aan begonnen ben zet ik ook dapper door ! Of men mam daar zo gelukkig mee is ?????? en toch ...we zullen doorgaan !!!!
toedeloe ...tot nog eens als ik het wat minder druk heb!
grtz van de mama

>> Reageer (22)
05-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5- regen !!!

Als je nu dacht dat ik hier een zaagje ga spannen over die regen en zon tekort ....dan sla je de bal totaal mis ! Inplaats van te babbelen over wat we niet hebben , heb ik het liever over wat we wel hebben .Herinneren jullie nog hoe het er vroeger aan toe ging bij onze ouders  op de wasdag ? Ik anders wel hoor ...het ganse huis stond in rep en roer en maar met water zeulen en daarna ...voor dagen " vlaggetjeskermis "( de was binnen drogen )Nu hebben we onze was & droogautomaat en die doen netjes hun werk in hun ééntje !.We hebben de figuurlijke geboorte mee gemaakt van dat " kijkkastje " de tv .Voortaan had je samen met de woorden van  de krant een   beeld van de wereldgebeurtenissen ! Wie zou er nu nog die GSM willen missen , hadden we die maar gehad toen de kinderen begonnen uit te vliegen dan hadden we ons een berg minder zorgen hoeven te maken .En de mooiste uitvinding die zen intrede deed in de huiskamer " ons peeceeke & het internet  en wat later het seniorennet " vanuit onze huiskamer hebben we kontakt met de ganse wereld ! Oesje dat is ondertussen een lang epistel geworden , om het nu kort te houden ....We hebben heel veel waar we gelukkig om kunnen zijn waarom dan foeteren over dat rotweer ?

liefs  


>> Reageer (19)
04-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4- zo ...

Zo erg is het nu ook weer niet maar ....het zou er kunnen op lijken  maar  ben een vredelievend  persoon tegen geweld dus ....worstelen we ons zonder morren (? ) door die natte drukke Maandag ! Heb steeds gehoord " Een slechte start - belooft verder veel goeds " daar zullen we ons dan maar aan houden .We proberen  hier steeds de zon te zien ook al is ze verborgen achter al die regen wolken maar ....bakske troost is leeg en men 2 minuten zitten erop dus ...
liefs   

>> Reageer (25)
03-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3- daar ...
Daar zijn we dan weer helemaal terug op een Zonnige Zondag ! Eens terugblikken naar het verleden kan en mag maar ...ondertussen blijft de wereld rustig draaien en wij moeten willen of niet meedraaien ! Klinkt dat nu positief of negatief ? zou resoluut kiezen voor het éérste  ! Hoe' kan het ook anders ...stralende zon buiten - Zondag rustdag - aan de pc met een koffietje ...wat kan men meer wensen ?Alleen spijtig dat ons Leeuwke heeft last van  " mooiweerkriebels " en is op haar eigen manier begonnen aan de Lenteschoonmaak , als ik nu nog wat koffiekopjes wil over houden is het ......loopschoenen aan en de spurt inzetten !Vlug nog ff dit wensen ....


Zou dat" mooiweergevoel" soms besmettelijk zijn ? zal toch nog wel  ff wachten zijn voor die bloemekes hun kopje opsteken !
liefs

>> Reageer (21)


Foto

Foto

moeder van 7kinderen ( waaronder een zorgenkind)
oma van 8 zonnetjes van kleinkinderen  en partners &
  10 achterkleinkinderen  !


Foto

Foto

Gastenboek
  • Goede middag Steffie en Leeuwke
  • Lieve groetjes! En wens je een prachtige Paasdagen toe!
  • FIJNE VRIJDAG LIEVE VRIENDEN
  • MOJI MILÍ KAMARÁDI
  • fijne dag...


    Foto


    voor de zieken 


    Foto

    De kinderen
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Over mijzelf
    Ik ben Jackie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Steffie.
    Ik ben een vrouw en woon in of liever bij Oostende () en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 07/12/1941 en ben nu dus 82 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: .
    waken over de kinderen en ons leeuwke
    Foto

    Een interessant adres?

    .


    Foto

    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!