Foto

mijn zorgenkind Stefke ( leeuwke )

Foto
Foto
Mijn zonnetjes ! mijn kleinkinderen & partners & achterkleinkinderen !
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
We zijn de 13de week van 2024
Foto
Bij steffie

21-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21- schaatsen

Gisteren namiddag was dit vogeltje die nu zit te tokkelen gaan vliegen ...shoppen moet ook gedaan worden zeker met de feestdagen in het vooruitzicht .Toen ik aan het Wapenklein kwam en die grote mastodont van een ijspiste  zag  vond ik zo zielig om er niet ff binnen te lopen in wat Oostende trots noemt " de grootste ijspiste van het land "

Ook al was dan nog niet druk mij krijg je met geen stokken op dat glad ijs ff binnen loeren kon nog net .Ook al waren die verwarmde drankhoekjes  nog zo uitnodigend ..... heb toch warmere oorden opgezocht om een koffietje te slurpen  Ola ...tijd zit er op ...terug de handen uit de mouwen steken ...

Gezellig weekend en liefs

 


>> Reageer (16)
20-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20- generaties

" Generaties en de Generatiekloof "Vraag me soms af ....zou die zo diep zijn als ze steeds beweren ? Vinden we niet veel terug in onze klein & achterkleinkinderen wat wij ook kenden toen we kind waren ? Neem nu " Kerstdag en eindejaar " Keken wij ook niet uit naar die feesten ? Genoten we niet evenveel van het helpen versieren van een kerststal ook al   was er  dan nog geen  sprake van kerstboom met pakjes onder ?.Keken we niet met evenveel spanning uit naar oudejaarsavond niet voor die rijkelijk gevulde tafel zoals nu maar naar die wafels of smoutebollen en vooral die pakjes ? Kon het ons wel een worst wezen  dat we weer een paar gebreide sokken of wanten kregen in dat pakje , we hadden een pakje gekregen dat was het voornaamste ! Hoe de wereld ook veranderd " kinderen blijven kinderen " gelukkig maar en ....die generatiekloof is niet zo diep als we denken ...zijn alleen de tijden die veranderen !

liefs


>> Reageer (22)
19-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19-boeken

Rond deze tijd van het jaar worden er geschenkjes gekocht bij de vleet , één van de steeds gesmaakte geschenkjes bij velen is ondanks dat lezen online nog steeds " een boek " een hemels geschenk voor iemand die graag met zen neus in de boeken zit !.Niets is plezanter dan rond te neuzen in een boekenwinkel om te zien wat er zo allemaal op de markt is ...dat was hier vroeger ook het geval maar nu is dat verleden tijd  ! Aan de telefoon hangen en iets lezen vind ons Leeuwke  totaal overbodig , ze heeft liever dat je met haar bezig bent in plaats van dat nodeloos gedoe dus ...de boeken blijven hier netjes in de kast !Zou het nochtans aan iedereen kunnen aanraden ,niets is zo ontspannend als een boek lezen en je kan er maar best zo vroeg mogelijk mee beginnen ...

Al zoek je  wel liefst iets uit die bij je leeftijd past hé .Oja ...op Leeuwke haar lijstje over nodeloos gedoe hoort ook dat getokkel aan de pc bij en als ik nu niet op hou kan je gevolgen al wel raden zeker dus ...

liefs


>> Reageer (16)
18-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18- na ....

Na een voorlopige wapenstilstand met als bezegeling een visje voor Leeuwke tijd voor een krabbeltje en..

Hoe langer ik zit te staren naar dat scherm met zen blanco blad , hoe minder ik er vandaag van terecht breng .Een mens heeft dan eens zen voorzorgen genomen om te kunnen te tokkelen zonder Leeuwke ...laat  dan toch wel dat  koppeke je in de steek zeker ! niets ... zelfs geen petieterig ideeke ...pfff! Alé zal me er dan bij neerleggen zeker ...het word niets voor vandaag maar ...morgen beter é

liefs

 


>> Reageer (15)
17-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17- ook al....

Ook al word je dit gewenst door een mooie jongen

En die dag begint dan met het internet die kuren heeft wel...dan kan ik je verzekeren er is niets van  aan  van die fijne dag pffff !Gelukkig lijken alle problemen nu opgelost .Maar niets is steeds "zo " negatief dat er niet ergens toch een plus kantje aan te vinden is , leeuwke kan me nu niet aan men arm komen trekken voor soep of patatjes ...die zijn reeds tot op de bodem uit ! Zal het maar kort houden want te vroeg stoefen is nooit goed , krijg gezelschap van ons mademoiselleke  om te tokkelen dus we houden er dan maar mee op !

liefs


>> Reageer (16)
16-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16- neen !

" Neen " Vandaag geen Maandags gezeur over hoe druk het weer eens is ( ook al is het wel zo)Waarom moeten we altijd zo negatief doen ? Altijd kijken naar wat misschien "zou kunnen " maar niet kan ?De komende feestdagen...waarom alleen maar denken hoe druk die weer zullen zijn , waarom niet liever denken aan de gezelligheid en warmte die deze dagen meebrengen ? Hoe gelukkig  we wel  mogen zijn dat zoiets hier kan , we hebben vrede in ons apenlandje - we kunnen schuilen voor kou - hoeveel zijn er niet  op deze wereld die deze dagen   in oorlogsgebied koud en in  eenzaamheid zullen doorbrengen .Dus vandaag geen gezeur maar zeg  duizendmaal ...

Of het nu aan god of klein pierke is voor wat we hebben en ervan kunnen genieten , niet alleen rond Kerstmis maar het ganse jaar door !

liefs


>> Reageer (23)
15-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15- hoe zou ...

Hoe zou ik het kunnen noemen ? "Sneltreinvaart "misschien maar heb toch niet veel weg van een trein om er mee vergeleken te worden ! " Vliegende vaart ? "Vliegen komt er totaal niet aan te pas want zit nog steeds op men stoel ! " Loopwedstrijd ?" herhaling van hier boven ...zit nog steeds op men stoel !Zal het dan maar gewoontjes en alledaags houden ...ben verdorie weer super laat ( pfff wanneer eens anders ?) en die 2minuten getokkel zijn gehalveerd tot 1 minuut .Justekes  de tijd om dit te wensen ..

Want daar gaat het  startschot al voor  de volgende ronde !( dus toch een loopwedstrijd ?)

liefs


>> Reageer (22)
14-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14- hier is .......

Hier is ze dan .....

De laatste rozenknop van het jaar , of het nog een openbloeier word met dit frisse weer ? dat is nog afwachten ! Hierbij sluiten we dan ook meteen de  " tuinweetjes "af voor dit jaar .We kijken reeds vol ongeduld  naar die Lente van volgend jaar  al zal het nog ff duren !Vandaag hier weer schitterende zon zelfs de temperatuur is enkele graadjes opgelopen ! Ola ...lijkt hier net een programma " voor boer & tuinder , wat inderdaad ook weer niet de bedoeling is ! Aan die ongenadige voort tikkende klok te zien zit men tijd er weeral op , al heb ik die nu ook niet bepaald nodig .Als leeuwke ongeduldig aan men arm kom trekken weet ik zowiezo dat haar maagje ( weeral ) begint te knorren en het soeptime is dus ...gedaan getokkel !

liefs


>> Reageer (17)
13-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13- niet schrikken !

Niet schrikken hoor.....

Dan mag het wel eens een specialleke worden want veel van die dagen zijn er niet in één jaar !Wat voor veel mensen ingebakken is dat die dag een doemdag is ...is het voor mij een heel gewone dag . .Wat de één vervelend vind - vind een ander juist plezant over smaken en gewoonten valt niet te redetwisten .Hoe zou de wereld er uitzien als we allen éénsgezind hetzelfde dachten en deden ? Zou alles dan veel beter zijn  ? Denk het niet ...want uit verschillende gedachten kan er soms iets goeds uit  komen ( die rot atoombom terzijde gelaten ) Als de uitvinder van de pc tegen beter weten  in niet zen eigen zin had door gedreven ...zaten we nu hier niet te tokkelen !  Dus we laten diegenen voor wie het vandaag een ongeluksdag is maar lekker genieten van hun doemdag !En de rest ?... die gaan zeker genieten van een heerlijke zonnige al zij het wel koude winterdag ( zal ik ook doen )!

liefs


>> Reageer (19)
12-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12- Brrrr

Vrees dat dit  voor nu een goede raad is .....

Het is verdorie koud hoor en  dat is wel ff wennen maar ...de zon schijnt dus waarom foeteren , het is tenslotte Winter !. Zo dat weerpraatje zit er weer op .En nu ?????? Geen gezaag meer over die pc want die nieuwkomer doet het iedere dag wat beter dus ...van aan die kant zit alles snor ! Over ons Leeuwke ??????? wel die is wat gaan uitrusten op haar bedje en laat me voor 1 keer lustig tokkelen zonder haar gezelschap dus ...daar is ook alles oké ! Gezondheid en  de rest  is  gelukkig ook nog oké , nu ik erover nadenk ....het kan niets anders dan een schitterende dag worden !Om een lang verhaal kort te maken ....geniet vandaag  in alles wat je doet !!!

liefs


>> Reageer (18)
11-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11- plaatjes

Olala ....dat plaatje ....laat me eerlijk zijn dat juffrouwke loopt er toch maar ( sorry voor het woord ) bekakt bij ...maar je moet ergens mee beginnen hé ! Waarom kiezen we steeds voor een plaatje die totaal geen voeling heeft met de werkelijkheid ? Willen we de wereld mooier voorstellen dan ze in werkelijkheid is ? Of dromen we maar wat weg tussen de beslommeringen van ons dagelijks leven en kijken we  voor even op naar die mooie dametjes in een fantasiewereld ?Zou het begot niet weten maar 1ding weet ik  wel zeker ... ook al zweven we ff weg in dromen.... het gezond verstand  en de werkelijkheid  zet ons steeds terug met beide voetjes op de grond !

liefs


>> Reageer (18)
10-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10- kort ! ....

Heb  deze morgen al op de pijnbank gelegen of beter gezeten ! vraag je nu af " de pijnbank " wat is dat nu weer wel...zal vlug duidelijk worden , was bij de ....

Voor mij is dit steeds een lastige klus hoor maar dik tevreden dat die pluimen ( haren ) weer zijn bij geknipt , ben er weer voor een tijdje vanaf en...loop er weer een stuk properder bij ! Alleen ....weer hopeloos laat en Leeuwke staat te tra.....Help spoken op het internet ?????? krabbel niet voltooid en zichzelf 3 maal opgeladen op het seniorennet zonder ook maar 1 vinger uit te steken ????dat kunnen niet anders dan dat er spoken op dat internet kabeltje zitten .Lijkt nu toch weer oké dus we gaan verder waar we onderbroken waren .....Ons Leeuwke staat te trappelen  voor haar soep dus ...

liefs


>> Reageer (20)
09-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9- eindelijk !!!!

Eindelijk ......Er in de voormiddag 2 minuutjes uitwringen voor dat krabbeltje zit er voorlopig nog niet in ...duurt nu nog wat langer veel te veel nog moeten zoeken pffff! Maar geen gezaag daarover "want alles went ... zelfs de duivel is het branden gewoon !" zei men mam altijd.Maar wou het nu eens daarover niet hebben maar over ons Leeuwke ( over wat anders ?) .Als je soms denkt dat ons Stefke  niet geintreseerd is en niet graag over de schouder meekijkt maar die flitsende beelden van pc- laptop - tablet pc enzovoorts ...wel denk dan maar vlug iets anders , kan het zelf bewijzen ....

Nu genoeg getokkeld ...de rest is voor deze avond !

liefs 


>> Reageer (17)
08-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8- plezante ....

Voor het ogenblik is er hier verdorie nog niets fijn of plezants aan om aan die pc te zitten !Zoeken en nog eens zoeken .....zie er bijna scheel van !Zal maar( proberen) men eigen motto in daden om te zetten " wat niet is - kan nog komen " Maar vanavond ben ik er weer ( als ik ondertussen die nieuwe pc met zen "Windows 8 "niet door het raam heb gekieperd)Tot men schaamte moet ik bekennen ..." geduld " is nu niet bepaald men sterkste kant !Wil toch alle maatjes bedanken wat betreft die wensen voor dat jaartje meer  van ondergetekende ( dat oud bezeke ..steffie)

liefs


>> Reageer (23)
07-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7- joepie

Dat gesleutel is ( hopelijk ) nu eindelijk achter de rug ...er staat straks een brandnieuwe pc  op dat gewone plekje .Maar nog ff over gisternavond ...weet niet of het aan de pc lag of het seniorennet kon bijna niets verzenden en heb er dan ook maar de brui aan gegeven sorry !Hopelijk krijg ik dat nieuw machientje tegen vanavond aan de praat indien niet ....ben in geen 7 sloten tegelijk gelopen maar ben doodgewoon aan het uitdokteren hoe alles moet !

liefs 


>> Reageer (12)
06-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6- alles...

En om te laten weten ....we zijn die storm gelukkig zonder schade doorgekomen oef ....dit is dan ook weer achter de rug !Vandaag is alles nog niet voledig bedaard maar het gaat de goede kant op , we kunnen weer vrijer ademen .We denken nu zelfs reeds aan het weekend dat voor de deur staat en de aftel naar die( drukke )  feestdagen is nu gestart .Daar zitten we dan weer met een totaal ander probleempje " wat zal de pot schaffen  met die dagen ?" wat zal er op het menu staan ?.Je wil iets ...het moet iets apart worden - het moet lekker zijn naar ieders smaak - het mag niet te lange voorbereiding & kook of braadtijd vragen ( want je wil ook wel eens wat meegenieten van die sfeer )soms nog iets vergeten  waar dat menu moet aan voldoen ? Geloof dat het zowat al is waar een feestmenu moet aan voldoen dus .....zal wel nog ff zoeken zijn !

liefs


>> Reageer (21)
05-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5-storm

Van de voorspelde storm is hier voorlopig nog niet veel te zien , zal dus maar zeggen " houden zo! "Al denk ik niet dat met die pesoonlijke wensen rekening zal gehouden worden .Veel nieuwtjes vallen  er vandaag hier niet te rapen , of moet ik eerlijk bekennen  ...dat koppeke staat er vandaag echt niet naar.Kan gebeuren é ...zeker als je zoals nu gezelschap krijgt aan die knoppekes van men grote baas ( stefke ) zal er dan maar voor nu een dikke punt achter zetten maar nog vlug eerst dit ....

liefs


>> Reageer (13)
04-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4- gisterenavond ....

Gisterenavond was het een avondje met veel hindernissen zunne !.Met de aankomende feestdagen wil je dat blogje toch ook een feestelijk tintje geven en dat moet hier steeds s' avonds gebeuren of  je krijgt hulp van ons leeuwke en dat ....kan je soms wel best missen .Alles verliep vlot tot.....ik plots een verdachte geur opsnoof zou ons leeuwke weer Picaso gespeeld hebben ? Men neus had me niet bedrogen ...de muren haar

en zijzelf waren feestelijk beschilderd wat dan volgt zul je mischien nog wel herinneren van toen de kinderen klein waren ....in bad stoppen -proper beddegoed en ...een berg was ! En ....intussen   stond dat blogje daar dan halfweg nu is toch  het meeste bijna gedaan maar de rest ...die zal ff moeten wachten tot vanavond !

liefs


>> Reageer (20)
03-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sorry

Sorry voor de wanorde hier is er ééntje met men voeten aan het spelen ( stefke )ze wil verdorie niet slapen , hopelijk als het zandmannetje eindelijk langskomt kan ik die begonnen veranderingen afmaken ...nogmaals sorry

steffie


>> Reageer (11)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3- stipt !

Ben wat je zou kunnen noemen iemand die graag op een afspraak of eender wat steeds netjes op tijd is , mijn motto is " liever te vroeg dan te laat " .Lijkt me tot nu toe steeds aardig te lukken met uitzondering van ..." de blog ".Steeds te laat op het door mezelf gekozen uur, denk dat ik men  klokje wat zal moeten bij stellen of zou ik beter zeggen ...ons Leeuwke haar ingebouwde klokje ! Dat ding draaft nogal door zunne ...kent maar 1 ding ....8 uur eten ! -9u eten !- 10u eten ....enzovoort & enzovoort .Met als gevolg weer eens rijkelijk laat dan maar voor straks ......

liefs 


>> Reageer (3)


Foto

Foto

moeder van 7kinderen ( waaronder een zorgenkind)
oma van 8 zonnetjes van kleinkinderen  en partners &
  10 achterkleinkinderen  !


Foto

Foto

Gastenboek
  • Lieve groetjes! En wens je een prachtige Paasdagen toe!
  • FIJNE VRIJDAG LIEVE VRIENDEN
  • MOJI MILÍ KAMARÁDI
  • fijne dag...
  • Goedemorgen


    Foto


    voor de zieken 


    Foto

    De kinderen
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Over mijzelf
    Ik ben Jackie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Steffie.
    Ik ben een vrouw en woon in of liever bij Oostende () en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 07/12/1941 en ben nu dus 82 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: .
    waken over de kinderen en ons leeuwke
    Foto

    Een interessant adres?

    .


    Foto

    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!