Foto

mijn zorgenkind Stefke ( leeuwke )

Foto
Foto
Mijn zonnetjes ! mijn kleinkinderen & partners & achterkleinkinderen !
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
We zijn de 12de week van 2024
Foto
Bij steffie

18-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18- laat.....

Niets aan te doen ....voor een weekend is het wachten op het volgende weekend  pfffff !Laat - later en ...heel laat en dat is vandaag dan weer het geval en toch is er een pluskantje aan , de middag reeds voorbij leeuwke kan me niet  meer onderuit trekken voor haar soep ! Over het weer ....daar wil ik niet over beginnen alleen ....als het zo verder gaat haal ik straks men bottekes uit hun zomerslaap ! Zal het maar kort houden want is die Mdag vandaag en ...de rest kunnen jullie misschien wel raden uit eigen ondervinding !

liefs

 


>> Reageer (17)
17-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17-zomer ?

"Zomer ?"dit is wat het zou moeten zijn ..

.

Maar het lijkt meer naar dit op te gaan ..

.

Och ...we zullen maar laten komen die komt en onze Zondag niet laten verpesten door het weer , wandelaars hoeven alleen een extra pulleke aan te trekken .Alleen spijtig voor de zonnekloppers maar.... zit er hier ééntje (Stefke )die al dik kontent is als de regen uitblijft  en  ze nog buiten kan !.Denk dat de zon  zelf beschaamd is over het weer dat ze ons voorschoteld want ze komt ff door de wolken piepen om te bevestigen dat ze er ook nog is ! Alé...het gezaag over het weer zit er dan ook al weer op voor vandaag , we zullen maar niet meer kijken naar wat we niet hebben maar genieten van wat we wel hebben !

Liefs en geniet van je Zondagsrust !


>> Reageer (19)
16-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16- Steek je ....

(Steek je hand in de lucht als je van het weekend houd)

Helaba niet allen te gelijk hoor ...anders staat het leven voor even stil !!!!.Dat gekrabbel  begint al weer goed , dat getokkel zal weer een boel nonsens opleveren pffff! In feite waarom ook niet ...wat onzin verkopen want ...waarom nemen wij ons  zelf steeds zo ernstig ? waarom niet tegen het leven aankijken met een tikkeltje humor ? Geef  het grif toe het is niet altijd makkelijk en de zieken zullen zeker zeggen " die heeft mooi praten "maar ....ook al ziet de toestand er hopeloos uit als je zoekt zal je wel ergens  al is het een piepklein lichtpuntje zien en als het niet lukt  is er altijd wel iemand te vinden  om voor even dat onontbeerlijk steuntje in de rug te geven !

liefs

 


>> Reageer (17)
15-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15- half oogst

 " Half oogst "zoals we vroeger zeiden tegen die 15 Augustus schijnt dit jaar niet  echt te kloppen veel velden staan er al kaal bij en is die oogst al binnen ! Maar goed ook want het goede zomerweer  is momenteel ver zoek ! Maar vandaag geen negatieve berichten het is in het Antwerpse vandaag Moederdag en waarom ook niet in de rest van het land die moedertjes in de bloemen zetten ? Wat ik dan bij deze ook doe ...wens  zonder onderscheid van streek - kleur - jong -oma's  ....kortom aan alle moedertjes een heerlijke en

 

liefs


>> Reageer (13)
14-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14- daar ....

Daar zijn ze na gisteren een zonnige dag weer mee " regen "(zucht ) Ons oppeppen met een vrolijk plaatje die de pret promoot van blootvoets in de regen te lachen en dansen

Zal weinig  helpen ...het is en blijft( ? ) een sch..weer ! Oesje... dat ligt nu totaal niet in men aard om zo negatief te doen , zal wel liggen aan het feit dat ( en daar gaan we weer ) het gekrabbel uit noodzaak in sneltrein  vaart is .Vrees zelfs dat ik  het daarbij zal moeten laten voor nu maar .... morgen is er weer een dag !

liefs


>> Reageer (15)
13-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13- omkopen !

Als het er op aankomt ben ik niet vies om iemand om te kopen  , om het met een groot woord te noemen ben soms zo corrupt als de pest maar wees gerust zal nooit het voorblad halen bij de pers !Die aanvang zal wel wat uitleg nodig hebben zeker ? Wel het zit zo ....als het hier

dag is dan is het onbegonnen werk zoals in andere huishoudens - s' middags visjes bakken - op tafel zetten en eten  dat lukt hier niet ! Als ik wil vermijden dat het hier tot een regelrechte opstand komt bij Leeuwke dan moet ik die visjes in de voormiddag  opbakken en dan stelt zich weer een ander probleem . Ze heeft ze nu zien bakken ...hoe kan ik die  nu uit haar grijpgrage handjes  en op maag beluste visjes houden ? En daar komt dan die corrupte mentaliteit naar boven ...of is het simpelweg ééntje opofferen om de rest te bewaren tot de middag ! Of is dat zwijggeld in natura ?

liefs


>> Reageer (21)
12-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12- weerpraatje !

Regen - regen - regen en voor de verandering nog eens regen en daarmee zit het praatje van de dag over het weer van de dag erop ! Verder maken wij er geen woorden meer aan vuil alleen nog dit ...

Want na regen komt weer zonneschijn dat is zeker weten maar het wanneer ? dat is totaal niet weten ben verdorie ook geen weervrouw é.Was net aan het denken wat er zou volgen maar ons brullende leeuwke (stefke )heeft de beslissing in mijn plaats genomen ze heeft ( weeral ) honger  ons jufrouwke word zoals steeds op haar wenken bedient dus ......punt erachter zetten voor nu pfffff .

liefs


>> Reageer (17)
11-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11- bomen

" Tuin en bomen "een mooie kombinatie , wat is er gezelliger dan weg te dromen op een bankje onder een treurwilg het heeft iets dichterlijks en het heeft je rust ! Bomen geven je schaduw als de zon wat ongenadig brand maar -maar- maar ...dan moet je ook bereid zijn om de minpuntjes van bomen in de tuin te aanvaarden . Na stormwind kan je bladeren opschommelen - in de herfst heb je een tapijt van bladeren enzovoort daar heb ik reeds lang vrede mee genomen  en ben ondanks dat opkuiswerk tevreden over men bomen !  Al ben ik de laatste dagen wel aan het foeteren  in de weide naast het rommelkotje staan er enkele joekels van berken ...ken je berken ?....

 

Mooie bomen maar  en nu komt de aap uit de mouw ...die verliezen niet alleen bladeren maar ook berkenzaad en dat is nu niet bepaald een lolletje zunne , het  is net sneeuw en het ligt overal gelukkig heeft er hier in huis niemand een allergie voor  die dingen .Maar 1 ding is voor mij zeker ....nooit geen berken in de tuin !!!!!

liefs


>> Reageer (20)
10-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10- het weer ...

Het is er echt het weer naar om met een boekje in een hoekje zitten alles kan op een dag zoals vandaag ,laat die strijk zonder schuldgevoel maar lekker liggen tot morgen .De bbq  mag rustig blijven staan waar hij staat of je moet van vlees of vis  houden die gemarineerd is in regenwater ( is eens wat anders ) Heel die rimram om te zeggen ..het regent vandaag - het is kl..weer !! Is al wat voorgesteld is totaal niet je dada ? Dan is er voor ons vrouwen nog altijd wel een handwerkje dat in de kast ligt en de mannen kunnen dan rustig hun favoriete hobby uit oefenen ... languit in de zetel sport kijken !

liefs


>> Reageer (18)
09-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9- weekend !!!!!

We zijn weer eens weekend en nu weet ik het zeker ...we maken er hier een rustig weekend van ! Of beter gezegd we proberen toch en lijkt me verdorie nooit te lukken maar ...wie weet zal het deze keer wel lukken ! Zie  je me daar al liggen ....lekker lui  luisterend naar de vogeltjes die fluiten met een onafscheidelijk koffietje heerlijk in de zon ....zalig !

Maar een wensdroom is nog altijd geen werkelijkheid en in plaats van die vrolijk fluitende vogeltjes is het ons Leeuwke die brult en dat is het sein " zorg maar voor soep of er komen vodden van ! "Ook al was het voor even  heerlijk ......gedaan met wensdromen en terug met beide voetjes op de grond en de handen uit de mouwen steken  al mag het op weekendritme !

liefs


>> Reageer (15)
08-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8- doet ze ...

Doet ze het of doet ze het niet ?????? Is geen chinees hoor vandaag maar heb het over de zon , gisteren was het hier stralende zon met 27gr en nu ?????? Grijs en somber van een ommezwaai gesproken dat is er ééntje die kan tellen !Er worden daarboven nog steeds geen vezoekjes ingewilligd dus ....we zullen maar nemen wat we krijgen er zit toch niets anders op . Genoeg over dat weer ander en beter onderwerp ...het weekend staat voor de deur  al zien de voorspellingen van de weervrouw er niet bepaald schitterend uit ( zijn  we toch weer bij dat weer aan beland pff)Geniet er van en waarom niets eens jezelf verwennen met ...

liefs


>> Reageer (22)
07-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7- nu....

" Nu we senioor op rust zijn is iedere dag dezelfde " dat hoor ik van senioren  dikwijls zeggen .Volgens mijn persoonlijke mening .... daar ben ik nu het  totaal niet mee akkoord  sé ! Iedere dag heeft zen charme of misschien ook wel zen tegenvallers ,of het nu bij ons zo erg is als hieronder dat kleine bubbeltje dat iedere stemming te lezen staat op  zen smoeltje ... wil ik nu ook weer niet zeggen ...

Om het kort samen te vatten ..... laat je niets wijsmaken de dagen zijn geen aaneenschakeling van grijze sleur ,iedere dag is een blank blad  aan ons om  het in te vullen en er iets unieks van te maken !

liefs


>> Reageer (21)
06-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6- kinderen van ...

" Kinderen van de flower -power "Daarmee bedoel ik niet de kleine hummeltjes die misschien het levenslicht zagen te danken aan die vrije liefdestijd maar ...diegenen die de tijd mee maakten .Toen ze met volle overtuiging geloofden dat alles opgelost kon worden met liefde van samenwerking tussen alle  mensen tot vrede over de hele wereld !Vooral wat is er over gebleven van hun visie op de wereld  van  tegenwoordig  nu ze oud en grijs zijn ?Blijven ze hardnekkig volhouden  aan dat geloof ...of heeft het leven hen ondertussen wel geleerd dat met alles door een roze bril te zien je nog steeds geen wereld verbeteraar bent !Waarom dit vandaag bij me op kwam ...geen idee of misschien komt het door het zien van dit ....

liefs


>> Reageer (22)
05-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5- klene ....

" Kleine meisjes worden ( te vlug )groot " Toen wij kind waren kon dat niet vlug genoeg gaan voor ons , nu die tijd reeds lang achter ons ligt vinden we dat die uitspraak inderdaad juist is .Hoe lang is het nog maar geleden dat die K3 van ons fratsen uithaalden ? Nu surfen ze sierlijk over het water..

En grappen uit halen ? geen tijd en geen verbeelding meer wat dit onderwerp betreft ! Ze denken aan andere zaken - sport en vooral de nieuwste ontdekking  jongens het woord "vriendje "krijgt langzaam een andere betekenis .We zien de herhaling in onze kleinkinderen van onze kinderen en van onszelf.....dat is nu eenmaal de cirkel van het leven !

liefs


>> Reageer (20)
04-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4- oef !!!!

Daar zijn we dan toch op een voor mij heel ongewone uur ,  heb die voormiddag uit gewrongen maar niets é ...zelfs 5 minuutjes overschot van tijd voor een krabbeltje pffff ! Dan maar nu ff langs komen met een groetje want veel meer zal het wel niet worden , heb nog altijd niet dat strijkijzer  kunnen aan leren om het klusje allen te klaren dan maar  voor nu.....

liefs


>> Reageer (18)
03-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3-spotten

Verdere uitleg hoeft daar niet bij zeker ?Dat nu ik nu liever dan te foeteren sé ......de draak steken met mezelf en dat dat eeuwige vlug-vlug !!! Wat toch niets veranderd aan de zaak .....ben hopeloos laat  !!! De rest zal voor deze avond zijn , geniet van die vrije luie Zondag (?) ook al speelt de zon verstoppertje !

liefs


>> Reageer (17)
02-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2- lintjes

Hoorde deze morgen het woord " lintjes "en dit deed me terug denken aan ...de kindertijd ! Wanneer we als kleine hummel aan een stuk door ratelden dan zijn men mam " stop je getater je hebt weer een tong van lintjes " Dan wisten ...mondje dicht of er komen vodden van ! Van het een kwam het ander en verder graven in die kindertijd  ...toen we naar de vogeltjes aan het kijken waren dan was de papa er met de woorden " leg wat zout op zen staartje dan kan je het vogeltje  pakken " en wij als kleine dreumes dat maar geloven ! Zou je nu zoiets moeten proberen voor waar te verkopen aan je klein of achterkleinkinderen , ze stellen zich zeker vragen of er soms bij de oma geen vijsje los zit !Och ja ....andere tijden - andere gebruiken hé en vergeet niet " goede tijden worden goede herinneringen - slechte tijden worden goede lessen !"

liefs


>> Reageer (14)
01-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1- Vrijdag

Geen idee hoe het bij jullie is maar hier is het steeds.....

Hoe zou dat nu toch komen ?  Er is nochtans  geen verborgen agenda waar die Vrijdag  met een rode stip is aan geduid  , het is een dag zoals andere maar ....zeg nu zelf het geeft je toch een goed gevoel die laatste dag voor het weekend aanvangt hé .Veel nieuws valt er vandaag niet te rapen ....dat de zon van de partij is vandaag hoef ik niet te vertellen dat zal je wel al zelf gemerkt hebben aan ons om er van te genieten ! Ons Leeuwke hoef je zoiets niet wijs te maken die zit rees lang in haar "ferarie " buiten alleen komt ze af en toe binnen om wat te knabbelen  dat mondje staat nooit stil .En dan maar proberen de rem erop te zetten dat die suikerspiegel niet de pan uit swingt ....niet makkelijk zunne !

liefs en een fijn weekend !!!! 


>> Reageer (17)
31-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31- vliegende ...

Als je van een vliegend beestje van vlieg tot vogel , kortom alles wat vliegt een foto wil  maken moet je ofwel ...veel geduld ( dat is hier dan al uit gesloten ) of heel veel geluk hebben om ze in een momentopname goed in beeld te krijgen ( dat gebeurt uiterst zelden ) .Je krijgt bijna nooit de kans om vlug de camera boven te halen soms moet je nog van lens verwisselen en tegen dan is dat fotomodel reeds lang foetsie .Maar het volgende gevleugeld beestje (motje ?)was de  uitzondering op de regel ...

Heeft daar uren op het  livingvenster gehangen of gezeten ( had de tijd om honderden fotos te maken)Maar heb nu wat minder tijd dan maar

liefs en geniet van het mooie weer !


>> Reageer (15)
30-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30- zon !!!

Dat wens ik inderdaad aan iedereen en mis lopen kan het  bijna niet want ...er staat al een schuchter zonnetje hoog in de lucht te blinken !Hopelijk hebben we het weer gehad met die regen en het onweer ! Veel zal het vandaag niet worden want ons Leeuwke is ....maar denk dat ik het niet meer hoef uit te leggen over het waarom ik  hier soms kort van stof ben .Ons Stefke blijft in alles "nr uno "dus gedaan tokkelen als ik niet naast men stoel wil belanden !

liefs


>> Reageer (19)


Foto

Foto

moeder van 7kinderen ( waaronder een zorgenkind)
oma van 8 zonnetjes van kleinkinderen  en partners &
  10 achterkleinkinderen  !


Foto

Foto

Gastenboek
  • Goede morgen Steffie ,,
  • fijne dinsdag
  • FIJNE DINSDAG BLOGMAATJES
  • MOJI MILÍ KAMARÁDI STEFFIE S RODINOU
  • Maandagsgroetjes van willy


    Foto


    voor de zieken 


    Foto

    De kinderen
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Over mijzelf
    Ik ben Jackie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Steffie.
    Ik ben een vrouw en woon in of liever bij Oostende () en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 07/12/1941 en ben nu dus 82 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: .
    waken over de kinderen en ons leeuwke
    Foto

    Een interessant adres?

    .


    Foto

    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!