Foto

mijn zorgenkind Stefke ( leeuwke )

Foto
Foto
Mijn zonnetjes ! mijn kleinkinderen & partners & achterkleinkinderen !
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
We zijn de 12de week van 2024
Foto
Bij steffie

27-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27- toch niet !

Of dat de bolide is waar we ( dochter Claude & ondergetekende )vandaag mee op de lappen gaan ??????? Nee toch niet we houden het heel wat simpeler ....al zit de kleur wel juist !Veel valt er vandaag niet te vertellen dus ....Doei - bey bey - zwaai  zwaai ...tot morgen !!!!!!

liefs


>> Reageer (10)
26-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26-nog beter

Inderdaad eindelijk Vrijdag vandaag  dat is schitterend , weekend voor de deur maar ...weet je wanneer het nog beter zal zijn  ?????? Morgen ...dan zijn we Zaterdag !!!!!!Al begrepen zeker ...veel zinnigs zal er vandaag weer niet te lezen zijn ! Die gedachten zitten bij...eten maken voor morgen want leeuwke mag er geen hinder van ondervinden dat de kok aan  huis ribbedebie is ! Wat zal het weer morgen worden ...zonneschijn of frisjes ? Je wil dat alles piekfijn in orde is als je morgen de deur uit gaat en dat koppeke is een soort draaitol om toch maar niets te vergeten ! Pfff zal maar stoppen met dat getokkel want iets zinnigs zal niet voor vandaag zijn , er zijn nog 100 kleine dingetjes die op aanpakken wachten

liefs


>> Reageer (15)
25-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25-muktitasking

Overkomt het jullie ook wel eens dat het je stoort na een zogezegd wetenschappelijk onderzoek door geleerden (? ) die hun bevindingen dan bekend maken als een vaststaand onaantastbaar feit ? Hier anders wel hoor ..neem nu eens dat " multitasking " zou volgens hen uitsluitend een eigenschap van de vrouwen zijn ...sorry maar zo'n flauwe kul doet me lachen .Een voorbeeldje ....meneer is alleen thuis  met 3 kleine kinderen want mevrouw moest dringend op doktersbezoek , de ene kleine zit te huilen -nr2 wil een koekje - nr3 zit onder de gootsteen te rommelen  en ...er moet in de potjes geroerd worden of ze branden aan ...zou dan meteen wereldoorlog 3 uitbreken ? Denk het niet... dit was misschien zo de vorige eeuw toen het huishouden en kinderen uitsluitend het domein waren van de huisvrouw .Tegenwoordig zijn er veel uit huis werkende vrouwen en  voor de  mannen heeft de opvoeding van de kinderen en het huishouden totaal geen geheimen meer dus .....sta me toe volgens men eigen bescheiden menig is de stelling " slechts vrouwen kunnen multitasking aan " lang achterhaald ( ook al heb je zoals overal wel uitzonderingen op de regel)

liefs


>> Reageer (18)
24-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24- is me ....

Pfff ....is me dat een lange week deze week , hoe zou dat nu komen té ? Denk  dat de bloggertjes die naar de blogmeeting gaan Zaterdag  wel de oorzaak weten van het waarom.Geduld is nu niet bepaald men sterkste kant maar ....zullen het toch moeten uit zitten tot die D day .Dat is dan ook al weer van de maag , nu nog sorry zeggen dat ik het gisterenavond zo'n beetje  heb laten afweten ...het was weer een babbelavondje met de kinderen .Zet maar al de koffie gereed vanavond ben ik er terug .Maar voor nu zit spijtig genoeg men tijd erop .... ons Leeuwke vind dat getokkel overbodig dus ...  dan maar doen wat men grote chef zegt voor er vodden vallen .

liefs 


>> Reageer (18)
23-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23- hallo...

Ook al druk bezig ? Soms loopt alles niet zoals je verwachte dat kan gebeuren onder andere zoals .....gisterenavond het weerbericht " morgen een zonnige dag " Dus sta je deze ochtend op vol spanning uitkijkend of die zon  van de partij is en ...ja hoor daar staat ze te stralen of haar leven ervan afhangt ! Met een " big smile  ontbijten want  straks kan je die  was  buiten hangen !Ons  Leeuwke heeft immers weer eens den artiest uit gehangen en dat  geeft steeds een berg ( onwelriekende ) was .Maar ....naarmate de minuten wegtikken word die zon steeds  minder en minder gelijktijdig ook  die big smile .Word nu toch weer droogkast drogen  Pfffff .Neen sé ......zal eens de tegendraadse uithangen en die was toch aan de draad hangen of het nu zal drogen dat laat ik hier wijselijk in het midden ...misschien krijgen we toch nog zon  en heb ik toch nog gedaan wat ik  die dag verwachte  en plande!

liefs 


>> Reageer (18)
22-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22- we ..

&We mogen dan wel al in de herfst zijn ,de zomer bied nog fel weerstand ...kijk maar ff naar de bloemen die voor de tweede en sommige voor de derde maal dit jaar bloeien zoals deze hier ..

 

Net of ze willen bewijzen " herfst nog nooit van gehoord " maar dat tegenstribbelen zal spijtig genoeg geen sikkepit helpen , we zijn in de herfst punt uit !Hela ....zou ik in een strijdlustige bui zijn zo te zien ? Zal  wel te maken hebben met dat maandagse gedoe .... op die dag sta je op scherp en  wil je die klusjes eens tonen wie de baas( ??) is  ! Je vliegt je erin  als een witte tornado en maakt  korte metten met dat  weekend vuil !!! .Maar .....van hieruit veranderd er niets dus.......die overtollige energie maar loslaten op die geduldig wachtende  was & strijk & stof &......de rest !( alles wel met een korreltje zout nemen é )

liefs


>> Reageer (20)
21-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21- als ...

Als je dit overal ziet opduiken in het straatbeeld .

.

Dan weet je meteen hoe laat het is , de Herfst is in het land en dat is er vandaag goed aan te zien .Zijn niet alleen de kastanje bomen die hun blaadjes verliezen , de treurberk staat er ook al maar kalend en belabberd bij met aan zen voet een bladertapijt van wat eens een prachtige Lente & zomertooi was .Was hier  gisteren een dag zonder zon en windstil  maar die gedurende de nacht veranderd is in een stevige bries waar af en toe een waterzonnetje zich laat zien . Ola.....lijk wel de weervrouw die verslag uitbrengt van het weer hier  alleen ......aan voorspellingen zou ik me beslist niet wagen  hoor ! We zullen het maar met het volgende hierbij laten ...aan t' zeitje is het momenteel geen terrasjes weer meer ! ( maar binnen kan het ook best gezellig zijn )

liefs


>> Reageer (19)
20-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20- mist

Verdorie wonen er toch vuile slordige mensen in t' rommelkotje  Moet er wel bij zeggen dat spinnenweb is wel buiten aan het afdak en het goed kunnen zien  hebben we te danken aan de mist ! Dat heeft ook zo zen voordelen ...je ziet ze beter hagen en zijn dan ook vlugger opgeruimd .In de tuin mogen die beestjes zoveel kunstwerken maken als ze willen maar ....binnen en onder het afdak dat is een brug te ver zunne ! Weet niet hoe het de rest van het land is maar hier trekt die mist nog niet zo vlug op , de zon laat dus nog voor ff op zich wachten maar "wat niet is kan nog komen "zegt de optimist en daar houden we ons maar aan ! Zitten hier op Zaterdag te tokkelen maar volgende week zaterdag is het andere koek hoor ...dan zijn we ribbedebie naar de blogmeeting ...zal van nu af aan de nog te komen nachtjes slapen aftellen  zoals  de kleintjes .hihi

liefs

 

 


>> Reageer (18)
19-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19- schietspoel

Hebben jullie al ooit in een weverij het schietspoel gezien met welke snelheid hij door die losse draadjes schiet en die losse draadjes vliegensvlug tot een mooi geheel maakt ? Ja ? Wel dan weet je ongeveer hoe het er hier deze morgen aan toe gaat pffff! Je hoort me al komen zeker , het word weer bij gebrek aan tijd een minikrabbeltje .Maar zeuren zit er vandaag niet in want we zijn

en het(zonnig?) weekend staat voor de deur , dus dat vliegend schietspoel zal maar vlug die patatjes schillen dat het samen met de soep en vlees & groenten een mooi geheel word om op de tafel te zetten !

liefs


>> Reageer (22)
18-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18- de krant

" De krant" en die boekskes dat is iets dat hier nooit in huis komt ,steeds tevreden geweest met het tv nieuws en dat was het !Maar toen die pc vele jaren geleden zen intrede deed in ons rommelkotje ben ik een regelmatige bezoeker van nieuwssites al is het dan ook maar s' avonds als ons Stefke in dromenland is ! Soms vraag ik me af ...waarom toch ?Niets anders dan ellende ...politiek die weer eens met zichzelf overhoop ligt - hier en daar  onrust  en oorlog - ziekte - moorden ... gaat het nu echt zo slecht in onze wereld tegenwoordig ? Je zou er een punthoofd van krijgen Pfffff!.Heb je al eens geprobeerd om ergens een opwekkend artikel te vinden die je dag goed maakt ? Zal er maar over zwijgen want zoiets kan me kwaad bloed zetten en het is veel te mooi weer om men dag daardoor te laten verpesten dus ....wens allen een

zonder zorgen geniet ervan ! liefs


>> Reageer (18)
17-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17-wakker ?

Wakker worden ????? Zeg .....wie blijft er nu zo lang in bed met zo'n weertje ? Verstokte langslapers en daar horen wij senioren zeker niet bij ! Hoe moet je met dit weer omschrijven als je met een neus zit die loopt als een trein  en je hoest bijna de longen uit je lijf ? " heb een zomervalling of een zomergriepje "of..... "heb reeds de eerste wintervalling of wintergriepje te pakken ? "In werkelijkheid doet het er niet veel toe het is  verdorie beiden even " ambetant "zunne !!!! Maar zoals steeds optimist ...beter deze week dan volgende week , zie je me al naar de blogmeeting binnen komen met zo'n steriel doekje voor de mond om dat rotding niet door te geven aan de blogmaatjes ???? zou ook geen gezicht zijn !Alé zal het maar hierbij houden en leeuwke haar neusje gaan afvegen want zelf kan ze zoiets niet !

liefs


>> Reageer (18)
16-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16- vraag ...

" Wat denk je Steffie zou je na die dagelijkse strijk nu niet eerst op adem komen en ff op die blog loeren ?"- " ja dat is een goed idee  dat mag en dat kan !"Is toch best plezant als je een vraag stelt en jezelf van antwoord dient , het antwoord is altijd zoals je het wenste  ! .Wat een flauwe grap voor een start Pffff , schrijf het maar toe aan de zon ,  hoe moet je dat weer nu noemen ? zomerweer ? nazomer daar is bijna te mooi voor of toch  herfstweer als je sommige bomen bekijkt of ...geen naam geven er maar zoveel mogelijk van genieten ? Persoonlijk kies ik voor het laatste !Nu is het  vandaag eens geen gezeur maar gestoef over dat weer en dat mag ook wel eens ! Ondertussen is dat koffiekopje leeg en die gestreken was loopt nog niet in hun ééntje naar de kast dus  wens ik ieder van jullie ...

.

 


>> Reageer (16)
15-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15- dat...

Dat is nu niet bepaald het laatste nieuwtje  heet van de naald  , dat hebben we al kunnen ondervinden .Maar denk er niet aan om het maandagse gejammer hier vandaag in te tikken veeeeeeeel te mooi weer om hier te zitten jammeren  !Het is " zet er de beuk in " dan kan je misschien na de middag  het onaangename( naaiklusje..pfff )  aan het aangename (van de zon genieten met koffietje )   koppelen en zo sla je 2 vliegen in één klap! Wat ook meteen inhoud ...zet dan maar meteen een streep onder dat getokkel , wat ik ook dan maar doe ! 


Liefs


>> Reageer (14)
14-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14- zo erg ...

Ben er volledig mee akkoord ...op Zondagmorgen gaat het er hier wat rustiger aan toe ( zal wel bij jullie ook zo zijn zeker ?)dan andere dagen .Maar zo erg dat we om 11u nog de wekker zouden buiten bonjouren is het ook weer niet .

De dag begint hier steeds op tijd daar zorgt ons Leeuwke wel voor ! Oja ...hebben jullie die temperaturen gezien die ze ons voorspellen voor de komende  week ? Als ...en zeg wel"  als " we die beloofde zonnige warmte ook krijgen....  gaan we straks met zen allen op 1 Oktober naar het strand  zonnebaden Zullen toch maar beter afwachten want ben een soort ongelovige Thomas " eerst zien en dan geloven " is hier het motto ! Maar geloof ( en dat weet ik dan  weer zeker )dat er nu  genoeg getokkeld is anders krijgen we deze middag een lege tafel  ......dan zou dat  leeuwke hier brullen en  is het .....aiaiai men haar en dat wil ik liever vermijden , op de blogmeeting toekomen met een kaal koppeke zou ook maar een raar zicht zijn

liefs


>> Reageer (20)
13-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13-zon ?

Ook al is vandaag de zon weer ribbedebie ( hier toch )Ze krijgen er ons niet onder , we zijn nog van de oude garde en die geven niet zo gemakkelijk op ! Maar kijk toch vandaag wat het gekrabbel betreft tegen een wit scherm of zoals je verkiest blanco blad  aan , dat koppeke laat me vandaag in de steek !Niet bepaald leuk als je zoiets overkomt maar ...kan gebeuren .Dus er niet over jammeren morgen beter ...zeker weten

liefs


>> Reageer (11)
12-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12- in .....

Geloof het of geloof het niet ..vandaag hebben we hier de kriebels , is dit te danken aan het vrolijke zonnetje ? Zal wel ...waar zou anders dat oud zot vandaan komen ? Helaba...met oud zot bedoel ik niet wat jullie misschien denken hoor , laten we het houden bij ...in een uit gelaten bui omdat dit vogeltje hier deze namiddag zal  gaan  vliegen ! Koffietje( of 2)  drinken op een terrasje in de zon heerlijk vooruitzicht .Heb het al gezien ...veel zinnigs zit er vandaag niet aan te komen , zal dan maar er de brui aan geven voor nu !

Liefs en geniet van het mooie weer( zal ik ook doen )


>> Reageer (17)
11-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11- wat nu ....

Wat nu ??????? We zullen maar beginnen met een goede

Voila sé nu kunnen we er weer tegen .We zijn vandaag 11September  een dag om terug te denken aan de aanslagen van al weer enkele jaren geleden Hoeveel mensen zijn er die morgen naar hun werk gegaan en nooit meer thuis gekomen ? Hoeveel kleintjes hebben die dag   hun mama of papa verloren ? Hoeveel hulpverleners  die te hulp schoten zijn achteraf nog overleden aan kanker ? Veel vragen zullen die ooit beantwoord worden ? En voor wat ? Goddienstoorlog ? macht ? Je wil opleggen door terreur aan de rest van de wereld ? Hopelijk ziet  de rest van de wereld het gevaar ervan in maar voorlopig is het " vrede voor iedereen " nog steeds een holle zin!

liefs


>> Reageer (20)
10-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10- steuntje ..

Wou het vandaag eens hebben over " een steuntje in de rug " een  schouderklopje - een duwtje in de goede richting of hoe je het ook wil noemen ! Voor de gever ervan een kleine moeite voor de ontvanger misschien het verschil tussen wanhoop en hoop ! Zijn meestal de mensen die zelf eens diep in de put hebben  gezeten die weten wat een uit gestoken hand kan doen .Kijk om je heen er is altijd wel een medemens  die nood heeft aan enkele bemoedigende woorden denk dan niet  na ,  doe het  !!!!!

liefs


>> Reageer (18)
09-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9- Sttttttt

Er word over ons vrouwen steeds vertelt dat we babbelkousen zijn ...is dat ook zo ? Het was toch gisterenavond bij mij het geval ...er werd een streep door dat bloguurtje getrokken en het werd een babbelavondje , dat is af en toe wel eens nodig en  moet kunnen zeker als het met de kinderen is .Zo nu weten jullie meteen ook het waarom ik het gisterenavond heb laten afweten .Om terug te komen op babbelkousen en vrouwen .....geloof toch dat het meer fabeltje dan werkelijkheid is onze mannen kunnen even goed staan kletsen als wij hoor alleen ....ze willen het niet toegeven en wij wel !.Wil nu niet meteen olie op het vuur gooien maar mannen geef eens eindelijk toe ...dat jullie ook graag een babbeltje slaan net als wij !!!!

liefs


>> Reageer (17)
08-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8- Pfffff

Ben het daar nu volledig mee eens sé ! Maar met plezier of niet we moeten die Mdag doorworstelen daarom ...glimlachen en de handen uit de mouwen steken is nog steeds de beste oplossing !Ook reeds opgemerkt hoe het zonnetje haar uiterste best doet om  ons die grijze Augustusmaand te doen vergeten ? We kunnen er maar van genieten de winter zal nog lang genoeg zijn ( brrr liever niet aan denken ).Het is de gewoonte geworden de Maandag een minikrabbeltje en ...vandaag is het ook weer van datte  dus ...

liefs


>> Reageer (17)


Foto

Foto

moeder van 7kinderen ( waaronder een zorgenkind)
oma van 8 zonnetjes van kleinkinderen  en partners &
  10 achterkleinkinderen  !


Foto

Foto

Gastenboek
  • Op deze mooie dinsdag zeg ik het met bloemen.
  • Goede morgen Steffie
  • LIEVE GROETJES VANWEGE ANNIE & ROGIER
  • Goede morgen Steffie ,,
  • fijne dinsdag


    Foto


    voor de zieken 


    Foto

    De kinderen
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Over mijzelf
    Ik ben Jackie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Steffie.
    Ik ben een vrouw en woon in of liever bij Oostende () en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 07/12/1941 en ben nu dus 82 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: .
    waken over de kinderen en ons leeuwke
    Foto

    Een interessant adres?

    .


    Foto

    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!