Foto

mijn zorgenkind Stefke ( leeuwke )

Foto
Foto
Mijn zonnetjes ! mijn kleinkinderen & partners & achterkleinkinderen !
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
We zijn de 13de week van 2024
Foto
Bij steffie

12-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12$ boodschappenlijstje

 

Als er nu eens iets is waar ik een hekel aan heb dan is het wel boodschappenijstjes maken ! Alles neerpennen en op het prikbord in de keuken hangenlukt hier niet want  dan is het binnen de korste keren verdwenen , iets nieuws die daar hangt te flapperen is een uitdaging voor ons Leeuwke om er mee aan de haal te gaan .Dus geen boodschappenlijstjes meer alleen 2 keer in het jaar zet ik dat " antiboodschappenlijstjegevoel " aan de kant  dat is ....als de ganse Clan ( 25 pers) komt eten en..... dat is Zaterdag !Altijd ongerust van "  zou eens iets moeten tekort komen van eten " klinkt dit soms ergens  bekend in de oren ? We zullen allen wel zo zijn zeker !Maar voor nu is het andere koek .....ons Leeuwke die komt altijd wat te kort van eten , toch volgens haar eigen gestelde  normen !

lief


>> Reageer (14)
11-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11- noppes

Je zet je voor die pc en je start het  tokkelen normaal verloopt alles redelijk vlot  en staat er een krabbeltje op de blog  maar.....  zijn zo van die dagen dat  het echt niet wil lukken en vandaag is het zo'n dagje .Vandaag dus geen krabbeltje  Pfffff zal voor morgen zijn !Maar wens jullie toch ( ook al is het nog niet zover )...

 


>> Reageer (18)
10-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10-koffietijd !

Ff op adem komen !!!!Niet bepaald een zonnig weertje vandaag maar we zullen het er maar bij houden dat het weer net als wij wat meer tijd nodig heeft de Maandag om weer zen eigen zonnige zelf te worden ! Wat niet is kan nog komen punt uit ! Wat die Windows 10 betreft ....enkele dagen uit getest en ...ben toch maar teug gekeerd naar men vertrouwde Windows 8.1 met zen Explorer,de oorzaak van die terugkeer zal wel te zoeken zijn  bij ..... te weinig tijd om alles uit te vogelen . Binnenkort misschien een nieuwe poging doen en tegen dan wie weet heb ik wat meer geduld gekregen ( steeds blijven hopen é )om alles rustig te bekijken maar ...zal vandaag niet zijn want blabla.....Maandag  enzovoort !

liefs

 


>> Reageer (21)
09-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9- vloek

Heb  toch het risico genomen  zonder eerst een soort van bezweringformule uit te spreken( je weet maar nooit é dat er een vloek op die pc  ligt) en .....het is gelukt ....ben weer onder de mensen !Gisteren  zoals iedere avond aan de pc zitten zitten om ff langs te komen en dat peeceeke zei " dada vanavond niet schat  " of liever zei niets meer maar bleef donker en stil pffff .Sta je dan daar ..gelukkig heeft de dochter en een klein beetje ondergetekende ( dat bestaat in hoofdzaak wat mij betreft angstig afwachten of men tokkelding terug tot leven zal komen  )men peeceeke weer aan de praat gekregen ( bij manier van spreken dan é )Oef !!!!!! Dus vanavond ben ik er weer hoor , zet al vast maar de koffie gereed ...heb al een bloemetje voorop gestuurd !

liefs


>> Reageer (13)
08-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8- daar ...

Daar ben ik weer na gisterenavond een babbeluurtje met een van de kinderen die vandaag op vakantie vertrekt , dat gaat zo als het zomer is lang zitten babbelen op het terras en ....dat bloguurtje word uit gesteld ! Zal wel bij jullie ook zo zijn genieten van het zomerweer tot het laatste straaltjje zonneschijn verdwenen is  ! Of het hier vandaag een dagje zal worden voor zoiets ...

Vrees van niet maar niet getreurd morgen krijgen we nog een warm dagje ( als we de weervrouw mogen geloven ) .Verdorie zit blijkbaar op een knobbel alle dagen over dat weer , straks denken jullie nog dat " het  weer " het enige is in het leven  dat hier telt ! Of ....nemen de zorgen hier wat de overhand en houden we het daarom aan de luchtige kant ?????? Een mens is  zo een  ingewikkeld ding dat je soms zelf  het raden hebt naar de reden van een of andere daad  ! Verdraaid ...zou het toch luchtig houden vandaag ?????

liefs


>> Reageer (10)
07-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7- is weer ....

Is weer eens van datte  " laat " dus voor mij op een ongewoon uur aan de pc maar ...je weet wel "beter laat dan ....enzovoort !"Genieten julie ook zo van dat zonnig weer ? Al zullen ze  misschien in de kempen  weer puffen van de warmte , hier aan de kust is het heerlijk met dat verfrissend windje ! Amaai ...daar hebben we het weeral over dat weer .Als het mooi weer is dan kunnen we er niet over zwijgen , is het rotweer dan kunnen we er ook niet over zwijgen en lopen we erover te foeteren .Voor mij mogen ze daar boven gerust nog ff uit het zelfde weervaatje tappen hoor , mij hoor je niet klagen (misschien  alleen  teveel stoefen met dat weer ?!

Geniet van het weer en

liefs 


>> Reageer (10)
06-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6-cirkel

Was in de wasautomaat aan het wassen - was  buiten aan de wasdraad- straks weer was in de kast tot .......morgen de ganse reutemeteut opnieuw begint  Pfffff !Zo is alles een cirkel zoals het leven zelf .....je begint als baby en zonder dat je de tijd ziet voorbij vliegen ben je de stammoeder geworden van een ganse Clan en weet dat mischien ook deze cirkel staks zal rond zijn ! Oeioei wat een donkere gedachten op zo'n mooie zomerdag , eens goed schudden en dan vallen die donkere  gedachten zo van je af want je weet maar al te goed ...

liefs


>> Reageer (13)
05-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5- een .....

Ook al naderen we stilaan de middag toch nog een

gewenst en dan maar meteen ook niet in onze moedertaal , maar denk met ons peeceeke zijn we al wel wat vertouwd met die  Engelse taal...ze zullen ons geen citroenen voor appelen meer verkopen ook al hebben sommigen onder ons  die  taal nooit  geleerd .Had het er al over we gaan naar de middag toe en veel nieuws valt er vandaag hier niet te rapen ! Ola had bijna iets vergeten ...het is  weer stralende zon vandaag en die zomer is zowiezo al veel te kort dus ....geniet ervan !

liefs


>> Reageer (13)
04-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4- een ....

Een ....

Al ziet het er vandaag niet zo schitterend uit oesje ...zal men woorden terug inslikken want de zon boort zich net tussen de wolken door ! Hopelijk krijgt ze  blijvend de bovenhand en kunnen we weer genieten van een zonnige dag .Daarmee zit het weerbericht boven het rommelkotje er ook al weer op ! Wat zouden we doen als we" het weer " niet konden  gebruiken als  neutrale openingzin  van een gesprek    ?  Ons blauw denken hoe we aan een gesprek zouden beginnen of  Zwijgen ? Denk dat het vooral het laatste zou zijn dus ....goddank dat we nog steeds lang  en veel mogen roddelen over dat weer !Verdraaid weeral zo laat dus .....

liefs


>> Reageer (17)
03-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3- voila sé ..

Voila sé ...dat is er weer eentje die gemaakt is en de vraag is  ..... waar op  te hangen ? .Totaal nog geen idee al  zal het wel in de kamer van Stefke terecht komen .Een kadertje gewoon met het haakje aan de muur hangen  bij ons Leeuwke volstaat niet want ..ons juffertje gaat op haar bed staan en neemt in een ogenwenk  dat zootje van de muur en wat dan gevolgen zijn kunnen jullie al wel raden zeker ?Er komt steeds een vijsje - krammetje of wat dan ook als extra hulpmiddel aan te pas om die dingen zoals ik steeds zeg " antidiefstal"  te maken  en buiten  de  gretige  pollekes van ons leeuwke te houden lAl goed en wel dat getokkel maar we zijn Maandag en dat wil zeggen ...vooruit met de geit !

liefs


>> Reageer (13)
02-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2- zou het .....

Zou het vandaag een weertje worden om zoiets te doen ?

Al  zal ik het hier een heel stuk kalmer aandoen , ben geen pilaarbijtster maar  denk toch dat zoiets niet meer  bij men leeftijd past( of wel ?) Vrees dat men moteurke bokkesprongen zou maken bij al die opwinding en als we nog wat voor ons leeuwke willen zorgen is het braafjes kalm houden !Wat nu weer niet wil zeggen dat we niet volop van het weer kunnen genieten , in de schaduw onder de bomen ...heerlijk !Maar nu zal ik er een punt achter zetten want ...luieren deze namiddag is ...nu de handen uit de mouwen steken !

liefs

 


>> Reageer (12)
01-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1- babblelen

Na gisterenavond een babbelavondje  zijn we er weer terug !En .....vandaag stralende zon.... eindelijk oef , dacht dat we dat zonnetje verloren waren ! Met dat mooie weer  hoort men  babbelen op straat , de mensen zijn in opperbeste stemming bij de terug keer van het mooie weer en blijven vlugger staan om een 'klapke " te doen ! Zoiets zit er hier in t' rommelkotje niet in ...mag er niet aan denken welke streken  ons Leeuwke ondertussen zou uithalen , 1 ogenblik onoplettendheid en je zit met de gebakken peren ! Vooral niet denken dat ik hier een zaag ga spannen hoor maar dat zijn zo van die kleine dingen waar er in een gewoon huishouden niet eens aan gedacht word ! Voila daar gaan we weer ......men grote chef ( stefke ) vind dat er genoeg getokkeld is en trekt me van men stoel  en tegen 20kg meer als mezelf moet ik het onderspit delven dus  ...

liefs en een fijn weekend !


>> Reageer (11)
31-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31- poseren

Toen ik deze morgen de was buiten hing zag ik in de treurwilg een duif een pauze houden , daar wilde ik een fotoke van hebben .De was voor ff laten voor wat ze was en heel voorzichtig om ze niet weg te jagen de spurt ingezet achter dat kodakske ...af en toe eens loeren of hij (of zij ) er nog zat geen tijd om die grote lens er op te zetten en naar buiten . Je zal wel moeten je strafste bril opzetten om die duif te vinden tussen al dat groen hoor maar ze stond erop !

 

Nog vlug een tweede nemen voor de zekerheid maar dat vond hij( of zij ) er blijkbaar over. Was ik niet vlug genoeg of had dat beestje genoeg van te poseren wie zal het zeggen ...wat het ook was  kreeg een mooi  beeld  van......

het achteraanzicht dus....heb het maar opgegeven ! Ondertussen hangt die was toch aan de lijn te dansen en zit dat krabbeltje voor nu er weer op !

liefs


>> Reageer (16)
30-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30- grijs ...

Grijs en grauw buiten en verder zwijgen we over dat weer !Voor de fans van solden rommelen is het " haastjewerejezere " want morgen is de laatste dag hoor ! Ik heb men shoppingsdeal al gehad ( of toch geprobeerd )voor dit jaar , ff gaan rommelen in die solden en naar huis gekomen met ...niets ...zal voor een andere keer zijn dat ik de koop van men leven zal doen !Toch blijf ik die solden plezant vinden al is het maar om het gedrag van de koopjesjagers te bekijken , hoe ze alles bekijken  zichzelf ff bekijken in de spiegel met het uitgekozen stuk  ...dan zie je hun afkeurende blik in hun ogen en .....hangen ze alles terug leuk om zien !"Mensjes kijken "die dit nooit eens doet mag nu zen vingertje opsteken .....en vrees dat ik geen vingertjes zal zien ! Zeg nu eens eerlijk als je tijdens het shoppen ff adem wil halen met een lekker koffietje of thee voor je wat doe je dan ?.....zie je wel mensjes kijken !Maar nu moet er hier een eind aan dat getokkel komen want .....de rest kan je al wel raden zeker ?

Liefs en laat het niet aan je hart komen door die regen , de meeste druppels vallen toch naast je


>> Reageer (13)
29-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29-goede .....

Al moet ik voor alle duidelijkheid zeggen ...zo belabberd loop ik er nu ook niet bij zunne ! Dat eerste kopje koffie is al lang verleden tijd en er zijn er al enkele dat eerste gevolgd  .Het weer is nog steeds verboden gekrabbel ... zon & wolken ze volgen elkaar in snel tempo op je kan het amper bij houden dus ...vandaag geen gezaag  of gestoef over het weer !Vrees dat vandaag daarmee  dat hoekje in het koppeke totaal leeg is , zal daar ook grote solden geweest zijn zeker en dan is het zoals overal wachten op de nieuwe lading....hopelijk is tegen morgen weer alles aangevuld en kunnen weer lekker ff krabbelen over ???????

liefs


>> Reageer (14)
28-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28- zelfde

Zelfde liedje als gisteren ...veel wind maar toch een hoopvol pluspuntje ...de zon is er ! .Zitten we verdraaid toch weeral over dat weer te zagen , ook al is dat weer niet te doen we zullen er maar over zwijgen en dit voorbeeld volgen ...

Doen zoals de kleine bubbeltjes " krik krak mondje toe "wat nu ook weer niet wil zeggen dat er al een vijsje los zit hoor !Men kan er eens mee lachen maar .... zoiets ernstig als "dementie  " is totaal niet om te lachen .Je ziet die persoon langzaam aftakelen ...het gaat van vergeten langs opstandigheid  en niet meer herkennen van iedereen naar vroeger en de kinderjaren en als laatste fase  die de zieke gelukkig zelf niet meer beseft naar  het  terug baby zijn .Niet makkelijk om te zien en zeker niet om met iemand in je dichte omgeving mee te maken !Ola ...dat is hier vandaag ernstig maar ja we kunnen niet altijd het zotje uit hangen é 

liefs


>> Reageer (14)
27-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27- on leeuwke

Ons leeuwke is erg nieuwsgierig    de voordeur die opengaat en  ze komt kijken wie er binnen komt , iets nieuws in huis mag je er zeker van zijn dat  het eerst door ons Leeuwke moet goed gekeurd worden of ze zal het steeds opnieuw en opnieuw in de grond bonjouren  .Zo ook gisteren ...Zus Claude had een nieuwe fiets gekocht en kwam die ff schouwen en ons Stefke was er als de kippen bij om dat  nieuw ding grondig te onderzoeken .Toen ze zag van haar zus dat je ook op dat ding kon zitten wat meteen het hek van de dam ...daar wilde ze ook op !!!!Alleen zoiets voor elkaar brengen was voor haar onbegonnen werk maar ....met de hulp van zus en schoonbroer lukte het haar wel en of ze het super cool vond ? daarvoor moet je maar ff naar dat glunderend smoeltje kijken !!!!!

 

Dat was dan goed gekeurd al vrees ik nu dat iedere keer Zus zal langs komen met die fiets ....ons Leeuwke er ff zal willen opzitten  pffffff !

liefs


>> Reageer (18)
26-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26-rustdag !

Zondag =Rustdag (of toch zoiets dat er op lijkt )op die dag brengen we dan maar een bloemetje mee , eentje uit eigen tuin .

Tegen licht - in het schemer donker - zonder flitslicht en geloof dat ik zo ongeveer  met die foto alle regels van de fotografie aan men laars gelapt heb .Toch spijtig dat ik samen met die foto ook niet meteen die geur kan erbij geven want deze soort van Datura ruikt over heerlijk !Ondertussen Zondag of niet tikt dat klokje ongenadig voort en er is er hier ééntje ( stefke )die niet op de klok hoeft  kijken om te weten  dat het soeptime is dus ....

liefs en geniet wat je ook doet  van je( voorlopig zonnige ) rustdag  


>> Reageer (16)
25-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25- amaai...

Amaai ben  verwonderd over me zelf ...gisteren  is die pc  de ganse dag triest en alleen in zen hoekje blijven staan  , zelf niet ff vlug loeren ! Ben samen met de dochter 1 dagje  gaan shoppen want dan ook inhoud ..s' morgens een soort van wedloop houden tegen de tijd en s' avonds thuiskomen en het kaarsje opgebrand van het vele rommelen in die koopjes ! Maar ...ben er terug en  wie weet zal dat dagje zonder de blog voor altijd een eenmalig feit worden en blijven ! Vrees dat we ondertussen weer in de Herfst aan gekomen zijn , zo ziet het er toch naar uit als je buiten kijkt maar niet gezeurd( ik zeker niet ben nog stilletjes aan het na genieten van dat vrije dagje van gisteren ) wens jullie allen ( ondanks dat stormweer ) een

liefs

 


>> Reageer (14)
23-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23- ola....

Ola... vrees dat het vandaag niet ik maar de zon zal zijn die kuren krijgt , ze maakt er een spelletje van " zie je me en nu zie je me niet " maar ...we blijven koppig het beste hopen !Ons leeuwke gaat mee op en af met de zon ...zon die straalt leeuwke naar buiten op haar eigen plekje - zon weg leeuwke terug binnen naar haar kamer ! Lijkt net zo'n ouwerwets weerstation ..." mooi weer vrouwtje buiten - regen ....mannetje buiten " Al zullen velen misschien niet weten waar ik het over heb want dat was iets uit de tijd dat de dieren nog spraken .Voila sé ...zon terug en leeuwke weer buiten en dat geeft me dan ook de kans om wat verder te klussen ...wat ik nu ook ga doen !

liefs


>> Reageer (20)


Foto

Foto

moeder van 7kinderen ( waaronder een zorgenkind)
oma van 8 zonnetjes van kleinkinderen  en partners &
  10 achterkleinkinderen  !


Foto

Foto

Gastenboek
  • Goede middag Steffie en Leeuwke
  • Lieve groetjes! En wens je een prachtige Paasdagen toe!
  • FIJNE VRIJDAG LIEVE VRIENDEN
  • MOJI MILÍ KAMARÁDI
  • fijne dag...


    Foto


    voor de zieken 


    Foto

    De kinderen
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Over mijzelf
    Ik ben Jackie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Steffie.
    Ik ben een vrouw en woon in of liever bij Oostende () en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 07/12/1941 en ben nu dus 82 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: .
    waken over de kinderen en ons leeuwke
    Foto

    Een interessant adres?

    .


    Foto

    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!