Foto

mijn zorgenkind Stefke ( leeuwke )

Foto
Foto
Mijn zonnetjes ! mijn kleinkinderen & partners & achterkleinkinderen !
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
We zijn de 13de week van 2024
Foto
Bij steffie

17-02-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17- de tijd ...

" De tijd gaat vlug " vroeger toen de kinderen klein waren  en de zorgen die er bij horen -de was en plas en nog zovele andere dingen die je dagen vulden had je geen tijd om na te denken , je had amper tijd om te ademen laat staan om ff voor de spiegel te staan .Toen het wat rustiger begon te worden en al enkele kinderen de deur uit waren keek je op een dag in de spiegel en ....er staarde je een ouder wordende vrouw met rimpels je aan ....leek net je moeder - was jij dat ? Waneer was die verandering gebeurt ? Dat kan bijna niet want je zit nog steeds niet met de handen in de schoot in een hoekje  zoals je ouders en grootouders ?Maar als je dan je kleinkinderen ziet of zoals hier het vriendinnetje van je kleinkind met haar klein Maybelleke ...

Dan weet je het zeker ..dat was jij die vanuit de spiegel terug keek dan  ben je trots  op je nageslacht en kan je zeggen " ik heb men tijd goed besteed " en met een glimlach vrede nemen met wat je geworden bent !

liefs


>> Reageer (21)
16-02-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 - niet ...

Het is vandaag niet bepaald bikinweer ....is maar frisjes maar dat zonnetje is van de partij en dat is dan weer goed voor de moraal ."Vriezeweer is gezond weer " heb ik me toch altijd laten wijsmaken dus...mutsen en sjalen uit de kast en een wandeling maken is goed voor onze gezondheid  ! ( al vind ik het persoonlijk een stuk leuker en vooral warmer binnen hoor ! )Zit hier de allesweter uit te hangen maar ondertussen tikt dat klokje ijverig verder en als ik er nu geen eind aan brei  zal er hier weer ééntje alle zeilen moeten bij zetten om op tijd gereed te zijn  tegen dat de gong gaat voor de volgende eetronde van ons Leeuwke !

liefs


>> Reageer (25)
15-02-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15-alé vooruit

Alé vooruit de week begint goed  ...doe 2 dingen die totaal niet mijn ding zijn !Nr 1-en foto waar ik op te zien ben pffff!Maar de kleinzoon heeft het me gelapt toen ik met de kleinste bubbel van de Clan ( zijn dochtertje )aan het babbelen was of iets dat er op leek !Die nr 2 ....dat was een moeilijke zunne " mezelf met Maybelle op de blog zetten " heb wel wat getwijfeld maar had het beloofd aan de kleinzooen en met deze  heb ik woord gehouden sé ! Hij is zo trots op zen " Belleke " dat hij haar aan iedereen wil tonen !

liefs


>> Reageer (24)
14-02-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14- wie ....

Wie of wat je ook bent ...een " believer " in Valentijn en alles die er mee samenhangt of.....een " no believer " en laat dat ganse Valentijn gedoe je onverschillig ....wens jullie allen toch maar een heerlijke gezellige ( Valentijn )Zondag !

liefs


>> Reageer (21)
13-02-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13- morgen

Morgen is het zover" Valentijn"vooral voor het jonge volkje een dag om naar uit te kijken , wij hier behoren nog tot de generatie waar er van die dag nog geen sprake was .Vind het een mooi gebruik en lief gebaar  maar ...als ik zou moeten kiezen geef mij toch maar af en toe een vriendelijk komplimentje in die overige 364 dagen dan die éne dag  verwend te worden ! Sorry  maar dat is nu eenmaal  mijn persoonlijke bescheiden mening ! Maar wens toch alle Valentijn  fans van harte een heerlijk en onvergeetelijk Valentijn Weekend !

liefs


>> Reageer (16)
12-02-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12- weer...

Weer eens aan de late kant enzovoort ...pfff .Toch nog vlug ff loeren op de blog ...zou toch dat peeceeke moeten laten onderzoeken of er zeker geen magneten in zitten die me steeds naar dat hoekje trekken waar die pc staat !Pfff wat een flauw afgezaagd mopke ....dat komt ervan als je in een vliegende vaart toch nog iets wil krabbelen dan  komt er niets anders uit dan nonsens .Maar soit ...we zijn al weer Vrijdag vandaag  en morgen " weekend "( joepie )dus hier ......

liefs


>> Reageer (22)
11-02-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11-huisdieren

Nu we hier vandaag gestart zijn met een hond doet het me terug denken aan de tijd dat de kinderen nog kleiner waren en er hier honden in huis rondliepen .Je zou soms denken " Stefke en huisdieren dat gaat toch niet samen ?"Vergeet het maar die beesten voelen heel goed aan waneer er iets niet klopt en volgens hen was ons Leeuwke iets dat moest beschermd worden ! Onze  grote deense dog lag te slapen en ons Stefke ging boven op hem zitten , hij keek ff wie het was en sliep rustig verder ! Moet er eerlijk bij zeggen ons Leeuwke was in haar kindertijd een tenger mager poppeke ver van wat ze nu is ! Onze briard kon als de beste voor haar zorgen en als ze dreigde weg te lopen of iets gevaarlijks uit haalde dan verwittigde hij me met zen blaffen .Maar die tijd is lang voorbij en alle honden zijn lang in de hondenhemel en dat tengere poppeke is ondertussen uit gegroeid tot wat ze nu is !

liefs


>> Reageer (19)
10-02-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10- zonder ..

Zonder het te noemen maar met beeldspraak ...

.

Inderdaad  daar zijn we  hier aan  toe en zoals iedere dag vlug ff loeren op die pc ! Soms vraag ik me af ....wat is de echte reden waarom de mens van tegenwoordig zich genoodzaakt ziet om " een blog - facebook - twitter en hoe de naam ook mag zijn van gelijkaardige programmas aan te maken ?Onder de jonge lui hoef ik niet ver naar een reden te zoeken ...als ze het niet doet dan zijn ze  een soort van ( om het met een groot woord te zeggen )paria ....een uitgestotene .Maar wij senioren die een totaal andere opvoeding kregen , eentje waar het liefst over alles  wat belangrijk was gezwegen werd ! Waarom zijn we nu plots veel opener geworden en voelen  we er ons zelfs goed bij ? Of is dat juist de reden ? Wat ook de reden mag zijn bij  jullie ....kan alleen  voor mij persoonlijk antwoorden en dat is ...voel me hier goed bij anders had ik het geen (bijna ) 11jaar vol gehouden op de blog !

liefs


>> Reageer (20)
09-02-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9- weet...

Weet nu één ding zeker ....zal in het vervolg men bebbel houden wat betreft die storm in een glas water hoor want ...we hebben gisteren namiddag er eentje gekregen met 90 a 100km per uur het was er eentje om "U "tegen te zeggen .Nu genoeg over die storm ander onderwerp ...al zit het hier wat onderwerpen betreft wat aan de povere kant .Met naar dat blad te zitten staren helpt me geen sikkepit verder dus ....boeken toe voor nu en ...morgen is er weer een nieuwe en betere (? ) dag !

Maar voor nu wens ik julie toch een

liefs


>> Reageer (22)
08-02-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8- roze bril

Dat we de Maandag en die nieuwe week met veel moed starten ..oké !Maar dat we die Maandag door een roze bril zien ????Vrees dat er meer moet zijn om me daarvan te overtuigen en dat het roze gedoe  een brug te ver is hoor ! Iets anders ...die beloofde storm ....Storm hebben we gekregen maar leek meer op een storm  in een glas water dan " die grote storm " waar me moesten voor uit kijken maar "een verwittigd mens is er twee waard "zeggen ze toch altijd !Genoeg een soort van alles weter ( wat ik zeker niet ben ) uit gehangen , het is en blijft nog voor de ganse dag Maandag ( en dat weet ik heel zeker) dus ...genoeg getokkeld en vooruit met de geit aan de slag !!!

liefs


>> Reageer (16)
07-02-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen./- Zondag

Oef ....we mogen vandaag dat touwtje wat vieren want het is vandaag de mooiste dag van de week " Zondag "Een dikke duim voor wie op het idee gekomen is dat die dag een rustdag moet zijn .We nemen een gewoonte als zo zelfsprekend aan maar ....er moet toch ergens ooit een begin  er van geweest zijn .Ola ... stop !!!!!!!met dat  muggen ziften beter niet proberen te graven in het verleden maar .....simpelweg van die dag genieten dus voor allen een

gewenst , geniet ervan want die Zondag komt maar eens in de week voor !

lierfs


>> Reageer (25)
06-02-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6- hallo

Ook al is het weer maar belabberd dat zijn we hier toch vast van plan !Lukt het plannetje  niet altijd om er een mooie dag van te maken wel ...we hebben het dan toch geprobeerd !Het is nu eenmaal in het leven niet alleen " rozengeur en maneschijn " zou op de duur ook wel gaan vervelen .Ben er bijna zeker van dat we dan op zoek zouden gaan naar wat spanning en opwinding .Amaai wat zit ik hier te fantaseren vandaag ....zal wel te maken hebben met het weekend zeker .Daar is er hier ééntje( stefke ) die me hardhandig met men neus op de feiten drukt .... hier  mag niet aan dagdromen   worden  gedaan... hier moet je  steeds bij de pinken blijven dus ...

liefs


>> Reageer (17)
05-02-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5- oef !

Oef !!!!!! ....fff uitblazen met een koffietje !Onze eigen Picaso ( Stefke ) heeft blijkbaar veel inspiratie  voor de 3de keer deze week laat ze me s' morgens haar kunstwerken bewonderen ..... alhoewel. bewonderen ?

Vrees dat een paar handshoenen en een neusknijper meer van toepassing zouden zijn ! Hou het vandaag dan ook wat aan de korte kant want al dat geklieder levert niet alleen een Himalayberg was op maar de strijk is evenredig !Wat zouden we zijn zonder wat  humor die ons helpt alles met een korreltje zout te kunnen nemen hé   

liefs


>> Reageer (19)
04-02-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4- change ....

" Change the world " dat was de code om het plaatje te uploaden ,  wat zouden we dat graag willen  maar ......wat kunnen wij als enkeling een klein mensje daar tegen doen ? Je mag je suf denken het komt steeds op hetzelfde neer ......kunnen wij eingelijk iets  doen ? Voor vrede zorgen in de wereld ? De honger uit de wereld helpen ?Moeten we ons schuldig voelen omdat we  een dak boven ons hoofd hebben ( waar we voor gewerkt en geknokt hebben )  genoeg eten en onze kinderen bij ons en gelukkig zijn ? Veel vragen die meestal zonder antwoord blijven , een antwoord die van die politiekers moet komen maar ....hun molen draaid verdorie heel  langzaam hoor ! 

liefs


>> Reageer (20)
03-02-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3- just.....

Maar moet in alle eerlijkheid zeggen ...heb wel een vriendelijker smoeltje opgezet  dan datte zunne ( denk ik toch )!Bij zo'n stralend zonnetje  ( ook al is het verdraaid frisjes)kan je niets anders dan opgewekt kijken maar ....zit hier deze morgen serieus in tijdnood en word het een superkort krabbeltje ! Ondanks dat haastig gedoe  wens ik jullie toch een heel gezellige halfweekse Woensdag .

liefs


>> Reageer (22)
02-02-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2- karnaval

Persoonlijk ben ik geen Carnaval fan maar voor de knderen is het wel het feest der feesten , ze mogen hun wilste fantasie waar maken en voor ff in de huid kruipen van wie ze bewonderen.Tegenwoordig heb je kant en klaar gemaakte  carnavalpakjes maar vroeger toen de eigen kinderen klein waren was daar niets van aan ! Het was zelf iets in elkaar flansen !Het begon al weken ervoor ....tegen dat ze konden beslissen wat hun outfit zou worden waren er reeds enkele dagjes voorbij gegaan . Eens de beslissing gevallen wat het op zoek gaan wat je in huis had en daarna een bezoekje brengen aan de stoffenwinkel en rommelen in de restje aan een klein prijsje .Nu kon het eingelijke werk beginnen kan je verzekeren dat ze nauwgezet de vorderingen opvlogden en ze meer  dan eens vonden dat er een keer moest gepast worden om te zien of  als alles klopte ! Als alles mooi gewassen & gestreken was dan pas waren ze tevreden en was het wachten op de grote dag ( wat steeds volgens hen toch zolang duurde )

liefs


>> Reageer (17)
01-02-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1- vandaag ..

Vandaag geen gezaag over die Maandag , we starten een nieuwe maand - een nieuwe week en een nieuwe dag wat kan je nog meer wensen om een goede start te maken ! Opgewekt dat korte maandje in de ogen kijken ...de mouwen opstropen en er met volle moed aan beginnen .Amaai lijkt hier wel een van die " Feel good " programmas tot daar dus de  goede voornemens ( ben er zelf verbaasd over )Maar ook al hebben we bergen energie ...het blijft nog steeds Maandag dus dat krabbeltje  ...zoals steeds kort maar de groetjes zijn er daarom niet minder hartelijk om heb zelfs een bloemetje mee.....

.

liefs


>> Reageer (17)
31-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31- terugblijk

"Een terugblik"Wie niet graag in oudere fotos gaat rommelen mag nu zen vinger opsteken ....vrees dat ik niet veel vingertjes zal zien ! Wel en den dezen hier aan de knoppekes is geen uitzondering op de regel hoor ! Fotos overzetten van de pc op de uitwendige schijf is steeds een mooi moment om ff te grasduinen in wat geweest is !Ben ff terug gekeerd naar 2005in Burcht de eerste blogmeeting !In die tijd  liet de grote baas van het seniorennet  zich dan ff zien op een blogmeeting , om het oneerbiedig te zeggen  hij was dan ook nog een broekventje  ( maar dan eentje met schitterende ideekes ) vergezelt van zen vader ! Intussen heeft het seniorennet een lange weg afgelegd en dank zij dat broekventje van toen  zit ik hier na 10jaar nog steeds met alle plezier te krabbelen " het wel en wee van een doodgewone moeder de vrouw "!!!

liefs


>> Reageer (27)
30-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30- niet .....

Niet bepaald het weer om vrolijk van te worden maar misschien helpt dit wel een beetje ..

Of thee  of eender wat zolang je er maar goed bij voelt ! Ziezo onze portie gezaag over het weer hebben we  ook al weer gehad voor vandaag ! Bij gezaag blijven we nooit lang hangen want zoiets werkt hier als bij de domino syndroom  ....één steentje vallen en de ganse opstelling  volgt en is naar de vaantjes ! Als ik niet opgewekt ben ... is Stefke niet opgewekt en een bokkig Stefke....dat is verdorie niet om mee te lachen zunne ! Hela ....we zijn weekend en niemand kan daar iets aan veranderen . Gelukkig maar want aan het tempo dat de regering aan het besparen is weet je maar nooit hé

liefs


>> Reageer (20)
29-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29- je zou ....

Je zou voor minder vies getroet zijn ...

.

Toch hallo .... ben het ikke Leeuwke ....kijk kwaad é maar je zou voor minder moet je horen ....Zit ik daar rustig te genieten van verboden vruchten meer bepaald druifjes ( teveel suiker voor me ) komt men ma daar toch wel weer af met die kodak zeker en klets .....dat licht in men ogen ...zag verdorie men druifjes niet meer liggen !  Heb ze dan ook maar in de grond gebonjourd en ze kon ze dan maar  mooi oprapen né sé!

Alé toedeloe en tot de volgenden   keer hé


>> Reageer (24)


Foto

Foto

moeder van 7kinderen ( waaronder een zorgenkind)
oma van 8 zonnetjes van kleinkinderen  en partners &
  10 achterkleinkinderen  !


Foto

Foto

Gastenboek
  • Goede middag Steffie en Leeuwke
  • Lieve groetjes! En wens je een prachtige Paasdagen toe!
  • FIJNE VRIJDAG LIEVE VRIENDEN
  • MOJI MILÍ KAMARÁDI
  • fijne dag...


    Foto


    voor de zieken 


    Foto

    De kinderen
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Over mijzelf
    Ik ben Jackie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Steffie.
    Ik ben een vrouw en woon in of liever bij Oostende () en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 07/12/1941 en ben nu dus 82 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: .
    waken over de kinderen en ons leeuwke
    Foto

    Een interessant adres?

    .


    Foto

    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!