Foto

mijn zorgenkind Stefke ( leeuwke )

Foto
Foto
Mijn zonnetjes ! mijn kleinkinderen & partners & achterkleinkinderen !
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
We zijn de 16de week van 2024
Foto
Bij steffie

21-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21-ben......

Ben het daar volledig mee eens niets is zo slecht - moeilijk  of donker dat er niet ergens een lichtpuntje aan is , ook al zie je  maar  juist de start om de touwtjes in eigen handen te nemen dan heb je al voor de helft gewonnen !Helaba......zo ernstig   hoe  kom ik daar nu weer in bij  ? Zal me maar houden aan wat de bedoeling was ....een simpel opkikkertje om ff die kou te vergeten en eraan te herinneren ..... Kop op !! die Winter blijft niet eeuwig duren en dan wacht ons weer de Lente & Zomer ( heerlijk !)

liefs


>> Reageer (5)
20-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20- hebben .....

Hebben jullie ook zo van die dagen je wil wel maar lukken is iets anders , heb het namelijk over het volgende je zit maar naar dat scherm te staren en ..... niets pfff  geen krabbeltje dus vandaag ????????" No way " al is het een miniversie toch jullie ondanks dat gure( laat ons eerlijk zijn ) zoiets als een voorbode van de Winter een gezellige dag met liefs van hier uit 't rommelkotje en niet vergeten ......

.


>> Reageer (4)
19-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19-beginnen .....

Beginnen met een goede morgen en het kan niet mis gaan vandaag .Verrast ? héla wat hadden jullie  dan wel gedacht zoiets in de aard van " zal wel  weer dat wekelijkse geleuter worden over die vervelende maandag ????" wel lekker niet sé .De oplossing ????? heel simpel .....wissel dat maandaggevoel voor een dinsdag - woensdag of zaterdag gevoel en verdorie dat lukt zunne ! Genoeg nonsens verkocht ( al was die goede morgen toch oprecht hoor )we vliegen er met volle moed weer in !

liefs


>> Reageer (5)
18-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18- vandaag ....

Vandaag op zen Zondags .... dat wil nu niet bepaald zeggen dat ik hier " opgetut " voor dat scherm zit hoor , maar simpelweg hier ff langs komen met een bloemmetje " zomaar omdat het Zondag is en dan mogen jullie ook wel eens verwend worden  om  dat winterse gevoel wat te boven te komen !We moeten er ons als verwende nesten ( toch wat het weer betreft ) er bij neerleggen graag of niet de Winter is in aantocht ! Een fikse wandeling in de zon met dat extra truitje en bottekes kan heel ontspannend zijn , dan is daarna   dubbel gezellig lekker warm binnen !

liefs


>> Reageer (8)
17-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17al ......-

Al vind ik dit wel beperkt en hou ik het liever bij  "voor iedereen een super weekend  " De zon zal wel een handje toesteken om dit mogelijk te maken en die éérste kou is vlug verholpen met een pulleke meer  !Was toch ff schrikken dze morgen toen je het bericht kreeg van "het "Seniorennet  onbereikbaar door onderhoudswerken "en dat we  toch maar zeggen dat we niet verslaafd zijn aan ons blogje é !  We zullen moeten leren onze woorden inslikken als die jonge generatie  steeds met hun G.S.m in hun handen loopt en op onze borst kloppen en stilletjes denken " en wat doen wij dan ?" En nu sé ff karakter tonen en er een eind aan maken voor nu want Leeuwke ..... enzovoort !

liefs


>> Reageer (6)
16-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16- en of ......

En of wat dat kunnen volhouden tot morgen " het weekend " we hebben in ons leven al voor hetere vuren en uitdagingen gestaan dat we dit ook niet  zouden kunnen overbruggen . Wat nu ook niet wil zeggen dat we niet uitkijken naar die 2 dagjes waar het koordje wat minder gespannen is ( of zou moeten zijn )! Maar zo ver zijn we nog niet dat is nog toekomst muziek voor morgen dus ..... kunnen we maar beter genieten van " het hier en nu " ook al ziet de natuur er wat triest en  belabberd uit vandaag !

liefs


>> Reageer (1)
15-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15- niets.....

Niets die zo aanstekelijk werkt op je omgeving dan een goed humeur en een lach , denk maar terug  toen je kleine kinderen in huis had , als de mama zong( figuurlijk )dan zong  haar ganse kroost met haar mee !Ook al was het voor ons een rotdag we verborgen  alles acher een lach en dat is net eender met je omgeving .Een vriendelijk  begrijpend gezicht is soms het beste wapen tegen onbegrip - zorgen en norse medemensen , wat nu ook niet wil zeggen dat je moet laten over je heen lopen ! Je mannetje ( of vrouwtje ) staan met een kalm vrindelijk gezicht  kan je evengoed je doel bereiken dan met boos opgewonden gekrakeel ! Maar mijn hoofdoel voor nu is .... opruimen  van het schilderij wat onze huisschilder ( leeuwke ) net heeft gemaakt ....iemand een wasknijper voor men neus ????

liefs


>> Reageer (4)
14-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14- herinner .....

Herinner je deze nog ?????

Hoeveel keren zouden we als kind ons groot gevoeld hebben  op een stoel zittend  met die koffiemolen tussen onze knieen geklemd en maar draaien ?Dat kokend water in die filter &  koffiekan  kieperen was voor als we groot waren vertelde de mama ! De tijden zijn veanderd en wie zou er nog zen koffie zelf malen ? Ofwel kopen we gemalen koffie of de machine doet het in onze plaats !Amaai was dat ff mijmeren over vroeger en terug gaan in de tijd maar..... ondertussen is dat bakkie koffie leeg ( gezet door de koffieautomaat )dus ......

liefs


>> Reageer (5)
13-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13- goede ......

Dat wensen we iedereen en stiekem  onszelf ingerekend ! Ola is dat niet wat zelfzuchtig ? Och mogen we niet hopen dat voor ons en onze nakomelingen ook  alles op wieltjes loopt zoals we iedereen dat van harte toewensen ? Welke ouder zou niet graag alle hindernissen in het leven van  je  klein- achterklein en kinderen  uit de weg willen ruimen ? Oeioei zijn we weer ernstig vandaag..... gedaan  met dat zwart gedoe , de zon laat zich zien dus laten we genieten van het " hier en nu " Wat nog komt zullen we dan wel weer zien !

liefs


>> Reageer (4)
12-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12- en wie ......

En wie weet als we de optimist uithangen zullen onze wensen misschien nog vervuld worden ook , dat hopen we tenminste en" waar er hoop is - is er leven "en dat is een oud wijs gezegde !Toen we  jong waren  en  hardleers  vonden we  al die spreuken  flauwe kul maar met zelf ouder te worden hebben we ondervonden dat er veel  waarheid in steekt ! Daaruit blijkt ....het  leven zelf is de beste leerschool die er bestaat  en doet je  de oudere generatie  met hun gezegdes en goede raad beter begrijpen .Gelukkig zitten we hier op het seniorennet anders zou er op dit gekrabbel zeker " wat een ouwe meekespraat is dat nu weer " komen Maar nu wacht de trekker en dweil dus voor nu ....

liefs


>> Reageer (5)
11-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11- wapenstilstand

We herdenken de doden die deze eerste wereldoorlog heeft gekost maar mijn persoonlijke gedachten gaan op deze dag naar 2 mensen uit die dit alles overleefd hebben ! Een gewone soldaat en een huisvrouw  met een klein kind men moeder & vader ! Hij in de loopgraven en zij die haar ganse hebben en houden bij elkaar nam en verhuisde om toch zo dicht mogelijk bij haar man te zijn .Haar tweede kind werd geboren in tentenkamp opgericht voor ziekenzorg voor de burgerbevolking Maar ze hebben het samen met hun twee kinderen overleeft en terug thuis kunnen komen en vader was later trots op zen eretekens

Ze geloofden dat er nooit meer oorlog zou komen tot....... de volgende oorlog

liefs


>> Reageer (6)
10-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10- hallo

Als ik nu zou luisteren naar het gezegde " weekend is om het rustig aan te doen " zou er hier ééntje ( leeuwke ) in opstand komen !Voor haar zijn alle dagen gelijk en als je hier de lieve vrede in huis wil bewaren dan is het ... op tijd en stond haar natje en droogje en vooral het bijzonderste in haar leven " eten " Omdat het hier zoiets niet lukt wil niet zeggen dat ik jullie niet van harte een rustig heerlijk weekend  toe wens !

liefs


>> Reageer (7)
09-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9- eindelijk .....

Eindelijk kunnen we toch nog  na lang wachten genieten van de prachtige herfstkleuren in de natuur ! Is wel geen goed voorteken als je zoiets ziet want we weten wat daarop zal volgen " de winter "Maar eender welk jaargetijde de natuur  heeft steeds  mooie kantjes of we die ook zo leuk winden ? .....dat  valt nog af te wachten !.De natuur gaat zen gang  en daar kan het mensdom( gelukkig  )  niets  aan veranderen alleen ......lessen trekken uit de fouten die gemaakt zijn en de gevolgen ervan dragen ! Maar .....laat ons daar  nu  niet teveel aan denken het weekend komt eraan en dat is dan toch een lichtpuntje waar we ons op kunnen verheugen !

liefs


>> Reageer (6)
08-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8- ook al ......

Ook al eens in een benarde toestand gekomen dat het schaamrood op je wangen stond en je zoals ze zegeen " figuurlijk in je hemd staat " of dat je voor

staat ????? Wel dit overkwam me gisterenavond ....... wat later dan anders dus vlug een button gekozen en zonder ff te proberen of het wel die was wat de bedoeling was ( wat ik anders altijd doe ) en aan die avond bezoekjes beginnen .Bij  het éérste blogmaatje nadat het was opgeladen en verstuurt even vlug nakijken en was niet mijn button  ! Was het  tegen mezelf ......"Ola dat ben ik hier niet gewoon dat die berichtjes eerst moeten goed gekeurd worden "....dan maar op naar de volgende....en de volgende  ....en volgende met steeds hetzelfde resultaat !!!!Tot ....."mijn frank begon te vallen " er klopt hier iets niet en aandachtiger naar die button keek en tot men schrik & verbazing zag ....... die button was er ééntje voor de dinsdagmorgen !!!!!!!Had de grond moeten open scheuren aan men voeten dan had ik er zeker ingekropen van schaamte Pfffff en nog een pfffff .Dus sorry zal me niet meer overkomen ( hoop ik toch )Nog een fijne dag en tot vanavond ( met de juiste button)

liefs


>> Reageer (6)
07-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7- ook ....

Ook  al is het niet bepaald " gieten "  en  samen met een strakke wind droog is het zeker ook weer niet , net genoeg voor een dikke " bach " als je buiten moet !Met die regen lijkt hier in dat koppeke de inspiratie ( weer dat groot woord voor dat kattegekrabbel pfff) ook alles weg gespoeld !Zorgen hebben we allen wel eens hé ! dus voor nu ....

liefs


>> Reageer (4)
06-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6- nu......

Nu hoor ik jullie al denken ..... " die is een beetje te laat met haar pompoen , halloween is al verleden tijd " Wel voor mij is het nu de leukste tijd van het  ganse halloweengedoe  dat is ..... die pompoen een kopje kleiner maken  en laten pruttelen op het vuur tot er na een tijdje een lekker romig soepje van  word ! Al moet ik eerlijk bekennen dat ontpellen en  snijden is een heel stuk minder plezant zunne !Maar zoals men mam steeds zei " voor niets krijg je ook niets " en straks word het toch nog ( zij het wat later dan de feestgangers)genieten  van   Halloween !Nog een heerlijke zachte Herfstdag en geniet er maar van , want de Winter is straks nog lang genoeg !

liefs


>> Reageer (3)
05-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5- voila sé ..;

Voila sé we zijn dus weer een brandnieuwe week gestart , dat wil ook zeggen we zijn vandaag Maandag ! Maar of ik nu ook een zaagje zal spannen over die dag ???? Zou verdorie niet durven .... wie maakt zich nu zorgen over de klusjesdag als je zo'n stralende zon ziet ? Een eeuwige zeurpiet misschien maar die wonen er hier nog niet !Al goed en wel maar dat koffietje is leeg en dat wil meteen ook zeggen ... einde koffiestop en einde gekrabbel !

liefs


>> Reageer (6)
04-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4- vandaag ......

Vandaag eens geen Zondags bloemetjes maar  nog eens lekker doordrammen over die 31 Oktober " Halloween " Er was nog een  steltloper die men aandacht trok namelijk deze ....

Gaf  die  hoge steltloper  een verwijzing naar het echte leven met zijn zogezegde " levende marionet "? Worden wij gewone mensjes soms ook niet door de hoge heren  aan onze onzichtbare touwtjes getrokken  en gemanipuleert ? Of  zoek ik het te ver en moeten we  simpelweg het zien als een poppespeler met zen (  levende )pop?????Alles is maar zoals we het persoonlijk bekijken hé ! Nog een heel gezellige Zondag met veel....

liefs


>> Reageer (7)
03-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3- verd.......

Verd....... wat gaat die tijd toch vlug als je zit te tetteren hé , met als resultaat ben wat later dan anders vandaag ! Zal toch vandaag eens achterom kijken naar dat " halloweengedoe " niet bepaald men ding  met  al die griezelige maskers enzovoort ! Maar heb toch op die namiddag  tijdens het shoppen van die 31 Oktober toch vol  bewondering naar die  beestjes staan kijken hoor ...

.

Had vooral bewondering voor de mensen  een drietal die  tussen al dat volk zolang op stelten konden  lopen en zelfs een dansje uitvoerden " hoedje af jongens  voor jullie "

liefs


>> Reageer (7)
02-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2- licht

En dat licht zijn de mensen die er wel nog zijn , we zetten onze  " ik "(ook al blijft het de rest van je leven de pijn duren )voor hen  aan de kant en houden ons bezig me diegenen wie ons hier en nu   nodig hebben ! Dit klink mischien hard maar het leven gaat verder en aan ons om diegenen die rondom ons zijn  ondanks het verlies proberen gelukkig te maken .We moeten vooruit en als je steeds achter je blijft kijken gaan  de mooie te komen momenten ( die zeker nog zullen zijn ) aan je voorbij zonder dat je ze opmerkt !

liefs


>> Reageer (6)


Foto

Foto

moeder van 7kinderen ( waaronder een zorgenkind)
oma van 8 zonnetjes van kleinkinderen  en partners &
  10 achterkleinkinderen  !


Foto

Foto

Gastenboek
  • goede avond Steffie
  • lieve donderdaggroetjes Steffie
  • Goede middag Steffie en Leeuwke
  • MOJI MILÍ KAMARÁDI
  • fijne dag...


    Foto


    voor de zieken 


    Foto

    De kinderen
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Over mijzelf
    Ik ben Jackie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Steffie.
    Ik ben een vrouw en woon in of liever bij Oostende () en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 07/12/1941 en ben nu dus 82 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: .
    waken over de kinderen en ons leeuwke
    Foto

    Een interessant adres?

    .


    Foto

    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!