NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto

mijn zorgenkind Stefke ( leeuwke )

Foto
Foto
Mijn zonnetjes ! mijn kleinkinderen
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
We zijn de 08de week van 2019
Foto
Archief per jaar
 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008
 • 2007
  Foto
  Bij steffie

  16-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16- voila sé !

  Voila we zijn weer Zondag ! Vroeger werd het gezien als de éérste dag van de nieuwe week nu word het meer gezien als de afwluiter van de week , hoe je het ook bekijkt of wil bekijken het is en blijft Zondag =Rustdag  ! Daarom heb ik maar die Kerstprullekes gelaten voor wat ze zijn en is het hier vandaag  met een bloemetje ( uit eigen tuin )

  De witte Camelia is wel heel vroeg dit jaar , normaal dragen ze maar bloemen in Januarie ( te wijten aan de warmere temperatuur ?). Zondag of niet genoeg getokkeld en nu  word het in de potjes roeren want er is er hier ééntje ( leeuwke )die een ingebouwd klokje in haar maagje heeft en haar majesteit wil haar natje en droogje op tijd hoor !

  lefs  


  >> Reageer (10)
  15-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15- kerstsfeer..

   

  Soms vraag ik me af ....waarom houden wij zo van die Kerstsfeer ?Voor die lekkere kerstmaaltijd kan het niet zijn , dat kunnen we op andere dagen ook!Zit de reden ervan soms wat dieper en doet die tijd ons terug denken  aan toen we kind waren en heerlijk zorgeloos konden genieten van alles  ? En is dit nu niet een klein beetje terug gaan naar het gevoel van  die tijd , proberen  zorgeloos te genieten van dat warme Kerstgevoel  die rond deze tijd overal heerst ? Of zijn de woorden " vrede op aarde aan de mensen van goede wil " onbewust blijven hangen en stellen we ons kwetsbaarder op dan anders , zijn we dan watjes? Wel als dat nog zo is ......wat mezelf betreft  daar ben ik  dan nu eens fier op sé, beter een watje die haar mannetje kan staan als het moet ...dan een hardvochtig mens die alleen aan zich zelf denkt !Ola ...bijna vergeten Fijn Weekend !

  liefs


  >> Reageer (6)
  14-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14- waar .....

  Waar is die tijd zo vlug naartoe gegaan ????????

  Het was toen 2005 " facebook" stond nog in de kinderschoenen en was nog niet zo bekend onder gewone mensen , Dit was de  éérste blogmeeting  waar er zoiets als een 25  a 30 mensen aanwezig waren , we kregen zelfs  gezelschap van in die tijd  nog  bijna een schooljongetje vergezelt  van zen papa ( onder tussen  de grote Mr Pascal Vincke geworden  )die  toen trots was op zijn kind " het seniorennet "( er werd voor het éérst ook eens aan de senioren gedacht )en net  zijn éérste boek op de markt had gebracht !Ondertussen heeft dat seniorennet  al vele mensen uit hun eenzaamheid gehaald en hun vrienden bezorgt , hopelijk  mogen we er nog vele jaren van genieten !

  liefs  


  >> Reageer (11)
  13-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13- kerstsfeer !

  De Kerssfeer overal en zeker in huis geeft steeds een goed gevoel , dat is ook zo voor ons Leeuwke die nochtans geen weet heeft van uur of welke dag het is ! Dat is zo plezant voor haar  als mama het niet ziet ( dat denkt ze toch ) met van die gekleurde ( onbreekbare )  kerstballen  die daar zomaar in een mandje te grijpen liggen ( al is het wel met die bedoeling daar voor haar neergezet ) weg te lopen !Of dat " rudolf " het rendier als ze aan het brullen is steeds haar geluiden herhaalt in haar eigen taaltje en dat haar manier is om een gesprek te voeren  !Hoor nu  wel  nu wel alle gebrul plus nogmaals  in echo maar dat nemen we er dan maar al te graag  bij .Zo zie  je maar ze eisen steeds je ganse  aandacht op maar meer is er niet nodig dan een paar kerstballen en een speeltje om hen ook gelukkig te maken  in de Kerstsfeer !

  liefs


  >> Reageer (13)
  12-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12- omdat .....

  Omdat ik gisteren één van de minder mooie kantjes van het mensdom aan de kaak stelde , wil niet zeggen dat ik niet meer in de mensen geloof ! Als je die 2 kleinste achterkleinderen bezig ziet ....

  .Hoe Liam ( anders een druk baasje die geen ogenblik stil zit ) heel teder over de wang  van Maybelleke strijkt dan smelt je hart en weet je en heb je weer hoop ....er zijn nog mooie dingen in het leven momenten om te koesteren ....een wapen tegen  die kommer en kwel !

  liefs


  >> Reageer (10)
  11-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11-want.......

  Want ondanks dat we weten dat er nog weinig gesproken word tegen elkaar ,word er zoveel te meer "gekletst of geroddeld  "Je kan er tegenwoodig niet meer naast kijken je ziet het bijna overal dat er een loopje word genomen met de waarheid ! Zinlose  kwetsende woorden uitgesroken of geschreven - waar of leugen , je vraagt  het jezelf  soms af  waarom , voelen zij die er mee op de proppen komen zich zelf daarmee beter ?Pfff zal er maar over ophouden en als je zoiets ziet - hoort of tegen komt....... blijf jezelf want er zijn al genoeg anderen !

  liefs


  >> Reageer (11)
  10-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10- goede.....

  ma

  " Nieuwe kansen en nieuwe uitdagingen " Het leven is niets anders dan een groot avontuur met uitdagingen , of we die nu op onze leeftijd met zoveel geestdrift aan gaan zoals vroeger ? Vrees er een beetje voor , we houden meer van af en toe wat rust tussendoori( of is dit maar  mijn eigen persoonlijke visie erop ?) .Wat er ook van aan is ...... toch blijven we uitdagingen aan gaan en  geboden kansen grijpen dat is nu éénmaal de aard van het beestje " wij mensjes "zeker ?Zolang we dit kunnen is alles nog dik oké !

  liefs


  >> Reageer (7)
  09-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9- en op ....

  Vandaag  mag het al eens een dubbele portie koffie of thee een  " Zondags speciallekke "  hé !We laten die hevige wind en af en toe een buitje voor wat het is en genieten van wat we wel hebben ....een gezellig warme living !We zijn toch gelukkige mensen é  er zijn er die het met veel minder moeten doen !

  liefs


  >> Reageer (7)
  08-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8- de éérste ......

  Heb het nu voor de éérste keer ( niet " die "eerste keer é ) maar sedert 2005 bij de start van het rommelkotje dat ik hier geen dagelijks krabbeltje heb gezet en dat peeceeke eenzaam en verlaten de ganse dag in zijn hoekje alleen  heeft gestaan pffff! Gedeeltelijk niet mijn schuld want toen ik gisterenmorgen een krabbeltje wilde  zetten was het " seniorennet onbereikbaar " Zoals vele maatjes hebben opgemerkt  en voor die  wensen  van harte dank ,den deze hier was gisteren inderdaad jarig dank dan mag het al eens wat meer zijn dus de ganse dag op de zwier geweest met 2 dochters en kleinkind en achterkleinkind ( nog ongeboren naamloos  jongen of meisje is de grote  ??????)

  Gisteravond was dat kaarsje  dan ook ( meer ) dan uit van al dat schoppen en koffietjes drinken .Maar we zijn er terug en vanavond weer  gewoon aan de pc !

  tot dan met liefs


  >> Reageer (8)
  06-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6- voila sé

  Voila sé ...dat komt ervan als je naar de ..

  kapster gaat om je pluimen wat bij te knippen , dan ben je laat op je dagelijkse afspraak op de blog !.Al klopt het plaatje ook niet helemaal , de kapster is blond en zo'n kopje wilde haren heb ik nu ook niet bepaald !Maar zijn geen potten gebroken ben er toch ( al is het wat later dan anders )Al word  het ( weeral ) weer een soort miniversie vandaag want ons leeuwke kan zonder woorden heel goed aantonen dat het "soeptime "is , de rest word voor deze avond !Nog vlug dit ......ook niets in dat schoentje gevonden ???? hier ook niet pffff!

  liefs


  >> Reageer (11)
  05-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5- de Sint.....

  Een steuntje voor de kleintjes die ongeduldig wachten op de komst van de Sint ..........

  Wees daar maar zeker van Want de oma's en opa''s zouden voor geen geld van de wereld je zoiets willen af nemen zelfs al word het op botsen tegen andere negatieve meningen ! We weten dat de komst van de Sint steeds een hoogtepunt is in je jonge leventje !Dus vanavond vroeg in dat bedje en oogjes toe en morgen is het dan de grote dag !

  liefs


  >> Reageer (9)
  04-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4- al.......

  Al zijn jullie zeker al een tijdje uit de veren maar het laatste is vast en  zeker waar " een mooie Dinsdag " Als je buiten kijkt en die stralende zon ziet  dan komt er spontaan een glimlach op je gezicht , dat hoop ik toch  en is het tweede ook waar sé  ! Helaba nu niet gaan denken " er zit daar ééntje  te tokkelen die graag haar gelijk wil halen " verre van hoor ! Maar een duwtje in de goede richting kan nooit geen kwaad é ! Heb nu al genoeg de " betweter " uithangen voor vandaag zal het dan ook daarbij laten maar toch nog vlug dit " Geniet van je dag  "

  liefs


  >> Reageer (6)
  03-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3- waarom.......

   

  Waarom hebben we op de Maandag nog meer het gevoel  dat de tijd vlug gaat dan andere dagen ????? Zijn we ergens nog blijven hangen in dat weekend ritme of  komen  we niet meer zo vlug op volle stoom als vroeger ?Nog best dat het hier iets is voor senioren want de jeugd van tegenwoordig zou zich afvragen " onder volle stoom komen " wat word daarmee  nu weer bedoeld ? Zij hebben hun eigen gsm taaltje en wij halen oude gezegdes boven van ouders en grootouders Maar op een bepaald punt vinden we toch elkaar .....zij leren ons wegwijs in die tekens en afkortingen van hun taaltje en wij proberen hen iets mee te geven van hun voorouders en de tijd van toen  !

  liefs


  >> Reageer (9)
  02-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2- denk .......

  Denk niet dat het wereld schokkend nieuws is  die de wereld op zen kop  zal zetten of  dat er al bij al erg veel zal veranderen  en men stem zal gehoord worden maar bij deze .......

  Er zijn zoveel speciale dagen in het jaar  bijna iedereen heeft zo'n dagje in het jaar zelfs de dieren hebben hun dag waarom geen dagje van de huisvrouw ???????? . We kunnen maar proberen é en valt het anders uit wel dan maken we er toch er het beste van ! Geniet van je Zondag wat of hoe die ingevuld word ....leef voor het nu !

  liefs


  >> Reageer (9)
  01-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1- dat .....

  Dat is wat ik jullie voor deze maand van harte toewens alleen nog voor nu .....liefs en een gezellig Weekend !


  >> Reageer (13)
  30-11-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30- en ....

  En daar ben ik er als grote " koffieteut "helemaal mee eens sé !Hoor er daar ééntje in haar kamertje haar ganse " speelbak " leeg halen , hopelijk gunt ze me vandaag eens de tijd om hier wat te krabbelen ( duimen maar ).Hoor soms de jongere generatie spreken dat ze naar een centrum gaan om hun konditie wat bij te werken wel ......dan heb ik meer geluk (?)  hoef er zelfs de deur niet  voor uit te gaan heb zoiets aan huis en het kost me zelfs geen cent ! Zal er maar  van  zodra dat krabbeltje er op zit aan beginnen sé ...bukken handen tot op de grond( om de rug lenig te houden ) - knuffels werpen in de speelbak ( om de schouder gewrichten soepel te houden ) enzovoort( zo een 5 a????? maal  in één dag ) ...... Och we lachen er beter mee dan te zeuren hé !


  >> Reageer (7)
  29-11-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29- ondanks....

  Ondanks het regenweer .....

  Liever aan mooi dingen denken en hoopvol uitkijken naar het weekend dan nors erbij te lopen , dat is toch men persoonlijke mening en keuze !Waar je voor staat moet je door en dan liever met een glimlach dan met een lang gezicht !Ook al zal het vandaag weer eens een miniversie worden  de reden ?????"  het is hier vandaag  herhaling van gisteren pffffff!"Ben er dus ( noodgedwongen ) terug als er hier ééntje in dromenland is !

   liefs 


  >> Reageer (7)
  28-11-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28- alles

  Alles is maar van welke kant  je het zelf  bekijkt!  Die regen  ??????  wel  dan moeten we  nu nog niet vechten tegen vriezekou en gladheid ! Wat niet wil zeggen .... hou ook  meer van zonneschijn hoor maar we zijn oud genoeg geleefd om te weten dat we ons bij  het onvermijdelijke moeten neerleggen en tegen pruttelen helpt geen sikkepit , we jagen alleen ons zelf en huisgenoten de kast op !Zit hier blijkbaar al te lang naar ons Leeuwke haar mening want ze komt helpen en probeer maar ff met haar op je schoot , eens links en dan rechts naar dat scherm te loeren en ze  zelf helpt(???) intikken Pffff! vlug nog ....

  liefs


  >> Reageer (7)
  27-11-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27- daar .....

  Daar ons Leeuwke mentaal nog in de kindererschoenen staat kan ze dan ook  deugenieten streken uithalen zoals kleine kinderen en alles doen om haar willetje door te drijven .Het enige probleem is ....dat is geen klein kind meer in gestalte en macht en word het oppassen voor de gevolgen en ....zit ze op de koop toe je nog mooi uit te lachen  als ze haar slag thuis haalt . Zie voor jezelf ......

  Aha zus denk jij dat je een koekje zal eten ? niets van !!!!!

  Helaba dat is niet voor jou hoor , daar staat men naam op kom maar hier daarmee

  Voila sé zo moet dat zijn , koekjes zijn niet goed voor jou lijn !

  liefs


  >> Reageer (6)
  26-11-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26- regen .....

  Regen of geen regen - zon of geen zon - maandag of geen maandag ....lap alles eens aan je laars , smijt je zorgen over je schouder en geniet van de dag zoals hij zich voordoet !Amaai ....ben ik  nog niet redelijk aan het fantaseren en dat dan nog op een maandag ! weet ook wel dat onze plicht voor alles gaat maar ....leggen we onszelf soms niet teveel druk  op ? Wie  onder ons heeft nog  niet de woorden  van " kan niet weg want moet nog  vlug éérst dat of datte doen " uitgesproken ?Maar ff dromen en fantaseren over een zorgloze dag moet toch kunnen hé !

  liefs


  >> Reageer (8)


  Foto

  Foto

  moeder van 6 kinderen & nog  1 zorgenkind (7 dus)
  oma van 9 zonnetjes van kleinkinderen  en partners -4
  achterkleinkinderen  !


  Gastenboek
 • dag Steffie
 • een knuffel voor jou en je Leeuwke
 • Voor morgen een fijne midweek lieve Steffie en Leeuwke;
 • Lieve groetjes vanwege DEWESTHOEK 001
 • Een fijne dinsdag,lieve groeten!


  Foto

  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


  Voor de zieken


  Foto


  Tekstgrootte aanpassen?
  Klik op + of -

  BLOG ZOOM


   De kinderen
  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Foto

  Over mijzelf
  Ik ben Jackie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Steffie.
  Ik ben een vrouw en woon in of liever bij Oostende () en mijn beroep is huisvrouw.
  Ik ben geboren op 07/12/1941 en ben nu dus 77 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: .
  waken over de kinderen en ons leeuwke
  Zoeken met Google
  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!