Foto

mijn zorgenkind Stefke ( leeuwke )

Foto
Foto
Mijn zonnetjes ! mijn kleinkinderen & partners & achterkleinkinderen !
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
We zijn de 16de week van 2024
Foto
Bij steffie

12-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 - singing ...

" Singing in the rain " .....ben nog geen Fred Astaire ....geef mij maar zingen & dansen in de zon ! alhoewel ...dat dansen zullen we er maar aflaten . Rotweer ...regen en voor de afwisseling ...weer regen ....een oppeppertje kunnen we op een donkere dag als deze wel gebruiken ....Dan maar de groetjes laten brengen door een mooie jongen .....(hoe ouder - hoe zotter é) kan hij een glimlach op je gelaat te voorschijn toveren dan is zijn opdracht geslaagd !


MySpace Comments - Sexy Guys


>> Reageer (0)
11-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 - rommelkot !
"die kamer is weer  rommelkot " Hoor ik mijn mama steeds zeggen en protesteer daartegen met klem ! Maar éérst " hoikes " het is leeuwke vandaag aan het woord , men moet beleefd zijn en zich eerst voorstellen hé .Over dat rommelkot ....is mijn kamer nu een rommelkot ? hou steeds mijn knuffels dicht bij me en ben ik er ééntje beu ......dan vliegt hij netjes op de grond .........om voor even een pauze tussendoor te houden  om wat te eten ......en daarna de draad terug op te nemen .Zeg nu zelf is dat wanorde ? is mijn kamer steeds een rommelkot ? Ik heb  een heel andere kijk op orde dan mijn mama zeker ....dat is al !!!!
lieve groetjes en een dikke kus van leeuwke


>> Reageer (0)
10-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 - tijdloos

" Spelende kinderen " Zelfs onder de ergste  oorlogsomstandigheden zie je spelende kinderen , ook al zijn hun spelletjes dan door het voorbeeld van de omgeving heel wat minder vredelievend .Gelukkig leven we hier niet onder de druk van het geweld , hier kunnen de kleintjes genieten van zon & zee zonder zich zorgen te maken dat er ergens een springtuig hen zal tekenen voor de rest van hun leven .Hier is het grootste drama ...." mama mijn mond zit vol zand " wat dan met een slokje cola en eens goed uitspuwen verholpen word .Een kiekje genomen in 1964 ...... leg er eentje nasst van vandaag .....dan zal je dezelfde gelukkige vuile snoetjes zien ......stranden en spelende kinderen ....zijn tijdloos !
 lieve groetjes


>> Reageer (0)
09-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9 - huisdieren

Hoe dikwijls hoor je niet ..." het is maar een domme hond of kat " .Daar protesteer ik nu eens hevig tegen ! Die beestjes beseffen heel goed wat er reilt  & zeilt in uw huishouden en passen steeds hun gedrag aan iedere toestand aan .Vroeger toen ons Leeuwke nog niet zoveel zorgen nodig had waren 3 grote honden de zonnetjes in huis .Ze waakten over haar ......ze  voelden aan dat ze iets aparts was .Steeds was ik het die haar  waste & pampers ververste ...toen op een dag de oudste dochter voor even die taak overnam ......dan begon een van de honden gevaarlijk te grommen tegen haar ook al kende hij haar goed .Zat leeuwke in haar kamer dan ging er 1 in het deurgat liggen en zodra ze buiten haar kamer liep ...dan  blafte hij om me te verwittigen .De dochter moest een kleine operatie laten uitvoeren .....toen ze terug thuis wat uitruste van de verdoving .....dan was haar nog  kleine prutsje van een katje daar om haar te troosten en solidair ook een dutje te doen
Dus zeg nooit ...." huisdieren zijn maar dom !"
groetjes


>> Reageer (0)
08-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8 - vaderdag

Ja kijk maar mee ...Papaatjes en Opaatjes ....vandaag is het voor jullie !
Mischien gaan vandaag enkele wensen in vervulling waar je stiekem van droomde ...wie weet ......
Of het nu van een gezellig etentje is in de wijde natuur ....



Of dat Belgie de wereldbeker voetbal wint??????


Maak er een mooie dag van en laat je eens lekker verwennen en ....
vergeet niet .....


Gelukkige Vaderdag !

>> Reageer (0)
07-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 - beter laat ...
" Beter laat dan nooit " ... ben laat op het dagelijks " rendez vous " kan gebeuren hé en nu moet het ook nog in vliegende vaart gebeuren want ....ons leeuwke is er totaal niet mee akoord dat ik hier maar wat zit te tokkelen op die toetsen ......zijn hier weer vliegende schotels ....en die laten steeds brokstukken na ...dus opruimen ! Nog vlug even dit .... een " spcesialleke " voor de mannelijke bloggers want .....morgen vaderdag !
groetjes


>> Reageer (0)
06-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 - fit & gezond !
Gezond leven .....meer bewegen  ....zeker voor senioren .....we horen het overal !Soms vraag ik me af ....is dit wat de senioren betreft bijna een overbodige raad ? De vroegere generatie die na een hard leven eindelijk kon genieten van rust , nam dit noodgedwongen letterlijk op ....ze waren afgeschreven door de maatschapij ! Een stoel in een hoekje bij de kachel of het raam  , in de zomer verhuisde die stoel buiten ...doeloos voor zich uit staren of mensen kijken ...goed aanvoelend dat ze er niet meer bijhoorden .Nu hebben de senioren een drukke agenda ....ze sporten - fietsen is een " must " zelfs die lang gekoesterde wensen worden nu vervuld ....ze reizen ....zelfs word er aan stijldansen gedaan ....Fred Astaire achterna .....kortom ze genieten met volle teugen en hebben het druk - druk  druk ! Stilzitten staat niet in hun woordenboek dus ......is die raad dan niet wat overbodig ?
Maar volgens " onze K3 " kan je er nooit vroeg genoeg aan beginnen met dat lichaam in tiptop konditie te houden .......dan maar oefenen ! ........" jong geleerd is oud gedaan "
groetjes


>> Reageer (0)
05-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 -tafels van x
Die tafels van + & - &  x ......hoe vaak zouden we die toen we in school zaten hebben moeten opzeggen ? Ze vonden het blijkbaar toen een noodzaak dat je die vlotjes kon aframmelen  ." Vermenigvuldigen "in theorie mischien niet zo makkelijk maar in het werkelijke leven is het een fluitje van een cent ! Je start in je ééntje ....zo rond 19jaar word het 1+1=2....druppelsgewijs worden die 2 + 1...1...1...1..1..1..1= 9 personen .Dan even uitblazen....tot die 7 groter worden en sommige van die enkelingen 2 worden .Dan is die 1 ondertussen al vermenigvuldigt naar 14 en daar houd het niet mee op ...die 14 worden plots......23  .... 25....en ???????die groter wordende kleinkinderen worden elk op hun beurt van 1+ 1 = 2...en als je het nu  bekijkt is het rekensommetje al opgelopen tot een ganse "clan"  vandaag een ereplaatsje aan het laatst bijgekomen lid van die "clan " Nikita .met haar & onze Mike ..
genoeg gecijfert ...
groetjes


>> Reageer (0)
04-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 -spreuken of gezegden
Die ouwerwetse  gezegden & wijsheden  waar we als kind onze buik van vol hadden ....moet eerlijk bekennen ....daar zit toch steeds iets van waarheid in .Wees gerust zal het aan de luchtige kant houden ...zoals ........
" wie een graf delft  voor een ander -valt er zelf in !"
Bij iedere samenkomst is dat digitaaltje steeds binnen handbereik om toch maar iedere onverwachte gekke situatie te kunnen vastleggen...hoe gekker hoe liever .Was samen aan het babbelen met de dochter tewijl ze ons kleinste clanlid (Silke ) een verse pamper aandeed ....natuurlijk camera in aanslag om toch maar dat lachje of gekke snoetje te kunnen vastleggen en .........ondertussen was ik de pineut !....dan maar eens een achterzicht ...haha....." wie een graf delt voor een ander ...........enzvoort ....."
lieve groetjes


>> Reageer (0)
03-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 - hoikes
Mijn mama moet maar 1dagje wachten om hier wat neer te krabbelen !.....ik ben aan het woord vandaag omdat ik met een dringende vraag zit .....die ik is leeuwke ....maar dat hadden jullie al wel begrepen zeker ! Zondag stond er bij ons buiten zo een springkasteel voor de kleintjes ....wilde dat toch  ook eens proberen nu ze er nog niet waren maar ....en nu komt het ...." hoe kan je in zo een ding lopen ????? " heb van alles geprobeerd...heb van pure mizerie nogal wat in mijn haar gekrapt ... het wilde maar niet lukken .....gelukkig was mijn neef Michael daar om een handje toe te steken ....anders was ik nooit van dat ding kunnen afstappen en zat ik er nu nog....pfff .Als je het antwoord weet op dat probleem ...laat het me dan weten !
groetjes van leeuwke en de mama


>> Reageer (0)
02-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2- daar sé !
Voila ! we zijn er terug ....dat feest is achter de rug !
Gisterenavond laat was dat kaarsje opgebrand en het peeceetje heeft een rustige avond gekregen .Hoop dat niemand het me kwalijk neemt dat ik zomaar dat blogje & de blogmaatjes 1 dagje in de steek heb gelaten , maar het was .....


en dat bij ons thuis ....dan moet ik niet meer vertellen zeker ....Maar van het feest en haar gasten trok ons feestvarkentje zich weinig aan , ze koos resolut voor het springkasteel .Maar eerst kwam de nadrukkelijke vraag ..." memé zal eens heel hoog springen , ga je dan een foto trekken ....en op de blog zetten  ?" Wel opdracht volbracht Cheyenneke .En nu aan  de opkuis.........
lieve groetjes !


>> Reageer (0)
31-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31 - verdorie !
Sorry hoor .....maar je zou voor minder eens in je haar krabben ......is mijn mooie keukenhulpje toch wel met de noorderzon verdwenen zeker .....net nu het beloofd met die eerste komunnie een heel druk weekend te worden !!!!! Ach die mooie etelagepoppetjes zijn ook niet te vertrouwen . Dan maar zelf de handen uit te mouwen steken !.Hoor je me al afkomen op mijn kousevoeten ? Zal voor 2 dagen miniversies worden ....en nu aan de slag ...want ons leeuwke luistert maar naar één ding ....Waneer eindelijk die gong of bel zal gaan om te eten !!!!
groetjes


>> Reageer (0)
30-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 - hoe ouder .....
" Hoe ouder - hoe zotter !" dat is toch wat ze altijd zegen ....zal dan maar vandaag eens de dag ondeugend starten !!!! Wat denken jullie over mijn nieuwe keukenhulpje ?Met 2 paar handen gaat het werken vlugger dan met 1 paar !!!


Haha ......." steffie gebruik je manieren voor zo een ouwe doos ....drink je koffie en gebruik je verstand en hang niet het zotteke uit !!!! ". Wees gerust heb ze nog alle 5 , maar waarom zouden wij ook eens niet lekker gek doen ? Koffietje uit ......nu dan braafjes terug tot de orde van de dag  ....en dat is ....

lieve groetjes

>> Reageer (0)
29-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 - K 3 !
Al een tijdje dat de K3 er nog eens bij waren maar .............bij het rommelen in die oude fotos kwam ik dit tegen ....het zit blijkbaar in de familie .....een K3 van voor het woord uigevonden werd ... een trio zussen met hun mam ook al is er van dat dit trio bijna niemand meer  over ( ik wel zulle....nog steeds sprinlevend   )...........wij zijn het verleden

en zij zijn de toekomst  !.......de volgende generatie K3  van kleinkinderen staat te trappelen om aan het grote avontuur te beginnen .......



groetjes

>> Reageer (0)
28-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 - 55j & 3 dagen

Met Zondag die éérste komunie van Cheyenneke ( kleinkind ) is het maar normaal als senioor dat je even terugdenkt aan hoe het vroeger was .......Die "éérste " is wel heel ver terugkeren , zal het dan maar houden bij die " plechtige " op 12 jaar. Vandaag juist geteld ( hoop ik toch ) 55 jaar en 3 dagen geleden .....al was het even twijfelen zou die foto echt kunnen ? .....weet zeker dat de kleinkinderen zich zullen krom lachen .....die mode .... die hoed met de pijpekrullen die er van onder te voorschijn kwamen .....alles zo stijf ....je durfde je bijna niet veroeren .Geen uitgebreid feestmaal ...maar een zelf gekweekt konijntje .....als desert ....zelf ingemaakte peertjes uit de tuin ...maar voor die gelegenheid een specialleke met wat rode wijn erin .Geshenkjes ? ....iedereen had zijn steentje bijgedragen voor " een misaal " (kerkboek ) met goudsnee .....want dat hoorde erbij en in die tijd was dat een verdraaid dure uitgave !....Genoeg van het verleden...terug naar het heden want Leeuwke heeft weeral ....honger ! .... 
groetjes


>> Reageer (0)
27-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 - vergane glorie
Ben weer eens gaan rommelen in ouwe familiefotos , zelfs  van voor er sprake was van ondergetekende .Kwam dit tegen ...." mijn broer " tots op zijn nieuwe legeruitzet .Toen kon hij nog niet voorspellen dat het enkele jaren later menens zou worden , dat het zelfde uniform waar hij hier nog mee pronkte .....zou besmeurd worden met bloed van zijn makkers .....dat de oorlog voor hem zou eindigen in een concentratiekamp in Duitsland .Gelukkig is hij ......zij het wel fel verzwakt en mager terug gekomen .Maar de gruwelen die verbonden waren aan dat uniform heeft hij de rest van zijn leven nooit vergeten ....je zou voor minder een overtuigd vredelievend mens worden
groetjes


>> Reageer (0)
26-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 - abrakadabra !!!!!!

Die toverformule zou dat helpen ? Zit er ergens een vloek op het seniorennet ? Gisteren avond op bezoek bij de blogmaatjes ....valt daar verdraaid toch weer alles in de patatten zeker ! Je kent dat hé ..... éérst die vraag ...." ligt het aan mijn pc ? ....dan geduldig wat foefelen ....dan .....komen de kriebels en werp je de handdoek in de ring en stel je die bezoekjes uit .Het was nochtans nog geen Maandag .....maar ....nu wel ......ook al lijkt alles nu weer tiptop in orde .....die uitgestelde bezoekjes zijn voor deze avond !.....zeker weten!
maar nog vlug ....lieve groetjes

>> Reageer (0)
25-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 -noppes !

Het is noppes vandaag geen zon te zien ! Zou zelfs durven aanraden die zondagse hoed  in de kast te laten of binnen de korste keren veanderd is die  in één  grote puinhoop   ...en dat is nu ook weer geen zicht .Regen & nog eens regen ...meer dan je lief is maar mijn minioerwud daarbuiten zal mooi opfleuren . Zo zie je maar .....niets is zo negatief zonder dat er ergens ook een positief kantje aan zit ....ook al moet men soms goed zoeken om die  te vinden .Oeioei ....leeuwke zit in problemen  en heeft hulp nodig dan maar  ......
groetjes


>> Reageer (1)
24-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 - voila sé
Voila.....moi is klaar voor het weekend ! nu nog op zoek gaan of er daar ook wat pctijd zal tussen zitten ..... Een grapje erover maken dat er steeds zo weinig tijd overblijft voor die pc , is altijd beter dan erover te foeteren .Ook al lijken  die " documenten "meer en meer op een soort doolhof , die fotos stapelen zich op en schreeuwen  om netjes genummerd op een cd terecht te komen .Toch heb ik hulp gekregen uit een onverwachte hoek , waar ik 2 linkse handen voor heb of is het gebrek aan tijd ....kreeg ik " zomaar " doorgestuurd in het gastenboek .Ben maar een klein onderdeurtje van 1,50m maar denk dat ik nu zeker 10cm gegroeid ben van trots .....en ga dan ook fier als een pauw al ééntje hier te pronken zetten .


Hartelijk dank Alida ...je bent een schat !
 het adres van haar blogje.....
http://blog.seniorennet.be/tuinkatjes/
zeker een aanrader voor wie van poezen houd!
groetjes

>> Reageer (0)
23-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 - mag dat ????
Voor één keer Oostende wat promoten ....of liever iedereen voor het uitstapje naar "Oostende voor anker "warm aan bevelen ....mag dat ??? .Oostende is dit weekend weer helemaal in de ban van zeilboten , in alle mogelijke maten ...van grote oude statige driemasters tot piepkleine moderne bootjes de trots van hun eigenaar .Ook al is dit jaar " le Grand Turck " ( waarvan foto met de bemanning in volle aktie ) niet aanwezig  is er voor een waardige vervanger gezorgd .Al mag men zeker het schoolschip " Mercator " niet vergeten , waarvan de thuishaven Oostende is .Zo is het wel welletjes    genoeg gepromoot ....nieuwsgierig ?????? een bezoekje brengen hé !!!!!!
lieve groetjes


>> Reageer (0)


Foto

Foto

moeder van 7kinderen ( waaronder een zorgenkind)
oma van 8 zonnetjes van kleinkinderen  en partners &
  10 achterkleinkinderen  !


Foto

Foto

Gastenboek
  • MOJI MILÍ KAMARÁDI STEFFIE S RODINOU
  • Regengroetjes op vrijdag !!! Maak er toch een gezellige dag van !!!
  • vriendelijke Vrijdagsgroetjes van willy
  • Hezký den.
  • Goede morgen Steffie


    Foto


    voor de zieken 


    Foto

    De kinderen
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Over mijzelf
    Ik ben Jackie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Steffie.
    Ik ben een vrouw en woon in of liever bij Oostende () en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 07/12/1941 en ben nu dus 82 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: .
    waken over de kinderen en ons leeuwke
    Foto

    Een interessant adres?

    .


    Foto

    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!