Foto

mijn zorgenkind Stefke ( leeuwke )

Foto
Foto
Mijn zonnetjes ! mijn kleinkinderen & partners & achterkleinkinderen !
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
We zijn de 13de week van 2024
Foto
Bij steffie

17-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17- waarheid

Kwam onlangs het volgende tegen ....

"Iemands opinie over jou - moet niet  jou werkelijkheid worden "Want vraag me toch af ....Luisteren we soms niet teveel wat anderen over ons denken of zeggen  inplaats van onze eigen weg te volgen ?Heb het nu niet over vrienden die beoordelen of veroordelen je nooit en hun raad is steeds welkom .Maar heb het over " roddelen " ook al leg ik geroddel steeds naast me neer , waarom vinden sommigen het leuk hun medemens door het slijk te halen ? Zoiets kan mijn haren te berge doen rijzen ! Denk nu vooral niet dat ik ergens een pestkop in mijn omgeving heb, maar dit kwam in me op bij het zien van dat gifje en .....wat in dat koppeke zit - moet er ook uit hé!

liefs 


>> Reageer (18)
16-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 - leuk

Nu niet bepaald broodnodig maar toch een leuk "pluspunt "aan een  fototoestel , zeker als je kleinkinderen in volle aktie tijdens hun spel wil vasleggen .Is het jullie ook al overkomen dat ze zo leuk aan het spelen zijn en je vlug daar een fotoke van nam en .....dat die later wazig was ? Je zou jezelf dan kunnen een draai om de oren geven dat je dat mooie moment  niet kon vasleggen !Zoiets behoort nu tot het verleden ( toch maar vingers kruisen )

Verwacht nu geen profesionele uitleg hoor , maar heb het over met één klik enkele fotos maken .Dan kan je kiezen en onopgemerkt die miskleunen " deleten " . Nu we als senioor niet meer zo vlug zijn , moeten we slim zijn hé ( dank zij de hulp van ons cameraatje.. hihi ) 

liefs


>> Reageer (20)
15-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15- jong ...

" Jong geleerd is oud gedaan " Voor de jeugd van tegenwoordig is die huis pc of laptop een kinderspel geworden .Die kleine vingertjes bewegen zo vlug over dat toetsenbord dat wij senioren niets anders kunnen dan met bewondering toekijken .Zijn ze nog te klein om buiten hun spelletjes de weg te vinden , dan is er altijd wel een grote zus of broer als redder in nood .

Voor ons senioren lag het wel een stukje anders .....doet me terug denken aan toen mijn huisgenoot me bijna gek verklaarde dat ik een pc in huis wilde halen ."Wie gaat er je dat aanleren en  je kan niet typen enzv ...."Een voor een alle bezwaren weg gewuifd en toch maar doordouwen.....de aanhouder wint hé.Nog steeds even tevreden met dat peeceetje en zeg nu zelf ...Wat is er leuker als de kleinste kleinkinderen langs komen dan gezellig samen aan de pc ?

liefs


>> Reageer (17)
14-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14- valentijn !

Het moet niet altijd een lang epistel worden , het kan op zen Maandags ook wel eens kort en bondig worden .Daarom ook al is het hier een doodgewone dag , vandaag voor diegenen die er met zen beidjes een gezellig feestje van maken van harte een ...

Met veel liefs van hier uit het rommelkotje , geniet ervan !


>> Reageer (21)
13-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13- anders

Ook al is dat  " 'rommelkotje " mijn persoonlijke plekje op het net ( bedankt seniorennet) het moet niet altijd ik zijn die de blogmaatjes verwelkom .Laat het vandaag over aan de oudste kleinzoon met een olijke groet  ...

Ook al zijn ze van een andere generatie ze komen ook nog eens graag piepen op het seniorennet en zeker komentaar geven .Als er ergens een gekke foto op staat dan krijg ik onder men voeten zunne !Hen eens plagen is zoooooo  leuk hé (hihi) .Maar nu tijd om het gebod dat ik van binnen en van buiten ken in ere te houden ..." de hongeren spijzen ". Geniet van je Zondag

liefs


>> Reageer (17)
12-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13- een ...

Het is weer van " haastjezére "....Valentijnweekend voor velen een weekend waar ze naar uikijken , wat zou die partner in petto hebben om je aangenaam te verassen ? Of vind je dat comerciele gedoe maar onzin ? Vind je zoals hier die éne dag minder belangrijk en hou je meer van onverwacht iemand te verassen of verrast te worden met een lief woordje of een lief gebaar ? Ieder van ons heeft zo zijn eigen gedacht en gewoonten over Valentijn .Oesje straks word het toch nog een lang epistel , wat nu niet de bedoeling was ...wilde aleen ff langskomen met een dikke ...

wat het ook word feest of geen feest  geniet ervan !liefs

 


>> Reageer (14)
11-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11- klein !

Is nu niet bepaald een geheim dat ik maar 1,50groot ( of klein ) ben .Dat heeft zo ook zijn voordelen .Toen mijn eigen kinderen thuis waren dan plaagden ze nogal graag met " klein mamaatje " maar trok me daar geen bal van aan .Nu zijn het de kleinkinderen die me wel eens plagen maar ....trek er me nog steeds geen bal van aan .Vind het zelfs leuk als die grotere jongens die boven mijn hoofd uitkijken een beshermende arm op mijn schouders leggen .Het enige nadeel is ...als die snelgroeiende K3 samen komen knuffelen , dan word ik er wel letterlijk onder bedolven .Kan je me nog vinden temidden van die 3 ?

liefs ...Ola ! bijna vergeten ....nog een prettig weekend gewenst !


>> Reageer (24)
10-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10-2 inplaats ...

Zat in de fotos te rommelen ( weeral ) die nog op de externe harde schijf moeten gezet worden en bij het zien van de volgende foto dacht ik aan zovele jaren  terug toen......

De dochter  binnen kwam met de woorden " moet eens iets vertellen " .Dan verwacht je steeds het ergste maar het was deze keer goed nieuws ...." mama er komt een kleinkind bij " je kent dat wel hé gelukwensen en blij voor hen maar er kwam nog meer nieuws ..." mama en het word een tweeling !" .Amaai ...nu krijg je er ineens 2 klinkinderen bij !!!!kan je verzekeren dan ben je wel even van je melk en moet je naar adem happen .Maar later zie je dat je weeral eens zorgen gemaakt hebt om niets , dat die 2  ondanks het drukke leven voor de dochter dubbele vreugde geworden zijn .Ondertussen zijn die 2 nu ook al weer volwassen en druk in de weer om een eigen gezin te starten en  mischien hoor ik ooit nog de woorden " memé je word overgrootmoeder !"(hihi).

 

 

liefs


>> Reageer (18)
09-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9- vrij ...

"Andere tijden - andere zeden en gewoonten " Dat kan je aan alles merken ...toen als wij kleine kinderen wat hoogst zelden gebeurde eens een  wandeling maakten  moesten we braafjes  zijn en  een handje  geven aan de mama of papa( dat werd ons toch steeds herhaalt ) ...kortom we moesten ons langs straat kalm en rustig  gedragen als mini volwassenen .Wat een verschil bij de kleinkinderen nu ...ze huppelen  vrij en dartel langs de straat nu eens voorop dan weer achterop om een of ander klein geheimpje te vertellen die niet voor grote oren bestemd is .Ze mogen zijn wat ze zijn ...vrolijke opgewekte speelse kinderen die tijdens de wandeling op eigen houtje steeds iets nieuws ontdekken ....een bankje om te zitten ? ...dan maar vlug ff uitproberen en daar  huppelen ze al weer verder naar de volgende ontdekking .Zo word het voor hen inplaats van een saaie wandeling een leuke ontdekkingstocht ....heerlijk om hen bezig te zien !

liefs


>> Reageer (10)
08-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8- waarom ?

Waarom moeten het altijd de best geslaagde fotos zijn die op de blog terecht komen ? Waarom niet ff deze die niet geworden zijn wat je ervan verwachte ????? .Ga je s' morgens vroeg in je pull in de koude wind buiten om dat lieve kleine hangbuikzwijntje op foto te zetten , maar wist ik veel ....was bijna etenstijd en ze  halstarrig zouden weigeren om ook maar ff stil te staan ...Pffff.

Dan maar naar de kaketoe ...maar die had beslist om die dag de wereld maar eens onderste boven te bekijken ...Blijkbaar ziet er  alles zo beter uit ( zou ik ook eens moeten proberen ).

Dan maar een fotoke nemen van de kleinkinderen ....Geen kleinkinderen te zien ?....

Zullen ze er maar moeten bijdenken want jawel  hoor ze zijn er bij maar ....ze zitten in die gondel op weg naar het topje van de citadel .Maar de memé is ondertussen toch lekker maar  met beide voetjes op de vaste grond gebleven zunne !....hihi

liefs


>> Reageer (17)
07-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7- joehoe !

Daar ben ik weer ! Voor even die was & plas gelaten voor wat ze zijn  , in de vlugte  een goede dag wensen moet kunnen .Een mens moet toch zijn goede manieren niet vergeten hé ? Mijn mam heeft me steeds voor ogen gehouden ..." kind je moet steeds beleefd zijn en een handje schudden als je ergens binnen komt " Heb  dat dan ook bij de aankomst in de praktijk omgezet en beleefd een handje gegeven aan die twee zij het wel stilzwijgende verwelkomers in de ontvangsthal . 

Ben maar aan het zwanzen zunne ....werden met open armen en dikke knuffel ontvangen door de gastvrouw Ann & gastheer Willy.Maar wat fotos en een stukje relaas van het weekend zal nog ff moeten wachten maar ben je toch nieuwsgierig hoe het er daar uitziet ????? moet je ff een kijkje gaan nemen naar ...http://www.aumanoirdesvallees.eu/.

 

Daar word je hartelijk ontvangen ...niet in een stijf hotel maar in een gezellige huiselijke  sfeer .Das geen verdoken reclame zunne !.Zal onderussen al wel begrepen hebben dat ik genoten heb van men weekendje zeker ? hihi

liefs


>> Reageer (17)
04-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4- ribbedebie !

Ook al laat de zon het afweten , daar staat het weekend weer voor de deur ! Het word een  weekendje op blogdieet  ! Laat ons leeuwke over aan de goede zorgen van haar 2 zussen -Claude & Nathalie en ben ...ribbedebie ! Het word herbronnen of herademen of hoe je het ook wil noemen ,geen crossen achter ons Stefke maar het crossen aan anderen overlaten en me  eens lekker laten bedienen.Koffietje drinken zonder ogen op je g...te moeten hebben dat ons Stefke weer eens haar handen er in wast of op de grond kiepert ...zalig ! Dus maatjes afspaak maandag ....zelfde tijd - zelfde plekje en nog een gezellig weekend  geniet ervan ...zal ik ook doen (hihi)!

liefs


>> Reageer (33)
03-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3- zon !

Daar is ze dan " de zon " ! Als die te voorschijn komt  hebben we dubbel zoveel moed om er tegen aan te gaan ,dat de winter nog lang niet voorbij is vergeten we voor even ... we  lijden  aan we zouden kunnen noemen "zongekte  ".De wereld ziet er plots leuker uit , geen opgekrulde neuzen meer van de kou er kan zelfs weer een goededag - lachje of komplimentje vanaf .....kortom ...we zien het weer zitten !.Zelfs al lopen wij er zo bij ...

dan nog   word dat komplimentje geloofd (?)en in dank aanvaard (als het je maar een goed gevoel geeft é hihi)Wat een nonsens vandaag...zal het maar toeschrijven aan die zonkriebels of zongekte zeker  !

liefs


>> Reageer (14)
02-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2- het leven ..

Ondanks alles het leven gaat door ....daar zijn we dan dus weer !Na één  dag terugblikken eist  vandaag  het heden me  weer op .Van opeisen gesproken daar kent ons Stefke alles van , moet je hier  eens proberen aan die telefoon te hangen dan komen er gegarandeerd vodden  van .Ofwel vliegt het servies door de lucht of word mijn haar hardhandig in de plooi gelegd .Daarom is lang aan die telefoon hangen hier uit de boze en als ze de woorden horen " k' moet ophangen "weten ze al wat de oorzaak is .Alé daar gaan we dan weer dat word vlug afsluiten .Want daar is een grondig onderzoek bezig in de kast van ons leeuwke wat ze nu eens kan meenemen voor dat mondje !.Maar voor ik afsluit ....aan iedereen voor de steun en vriendelijke woorden van harte ...

 

liefs


>> Reageer (16)
01-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1- reeds...

Reeds 2jaar ....Er  zijn aleen nog de herinneringen !


>> Reageer (21)
31-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31- luidop denken ...

En was het ongeveer dit wat dat kleine vogeltje dacht ?

"Alé mens daar ga toch weg met die stomme camera , zou willen eten hoor !"

"Wil je niet ? wel foert dan ....zal  er maar aan beginnen  want ziet er lekker uit !" 

liefs


>> Reageer (23)
30-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30- protest !

Vandaag protesteer ikke !!!!! en die ikke da ben k'ik Stefke ( leeuwke ) mag ook eens mijn stem laten horen zeker ? .Zit ik gisterenavond lekker van mijn badje te genieten en komen mijn zus & mam toch wel met die fototrekker op de proppen zeker .

 Alé wat zijn dat nu voor manieren , zoiets is toch privee .Men kan tegenwoordig toch van alles verwachten ...Pfffff.Zal ze vandaag eens extra doen lopen né !Maar toch aan allen een leuke Zondag gewenst van een protestterend Stefke

 


>> Reageer (19)
29-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29- zomaar ...

Zomaar een voorstel ...of een goede raad ...of wensvoldromen  ????? (hihi)

liefs


>> Reageer (18)
28-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28- verd......

Verdorie t'is weer van datte !!!! die verdomde tijd toch altijd hé .De rest zal weer voor deze avond worden maar toch ...

liefs


>> Reageer (17)
27-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27- tafels ...

Herinneren julie nog heel ver terug in de tijd , meer bepaald die eerste schooljaren ? Hoe we zwoegden & zweten om die tafels van ...PLus - Min - maal  en delen onder de knie te krijgen ?Hoe de leraar of lerares er op steunden dat we  die moesten kunnen opdreunen zonder nadenken ?.Zelfs in onze dromen zagen we die verdraaide tafels  voorbij dansen .We waren eigenwijs en hadden zo onze bedenkingen erbij ....zouden we dit ooit nog nodig hebben als we groot waren ?Wisten we dan veel dat het echte leven ook bestaat uit tafels ! Het werd  zelfs leuk  ...denk maar ff na......eerst waren we aleen  dan + 1 en we waren met 2 ...Dan kwam de x aan de beurt  1of 2 of zoals hier 7 dan waren we al  met 9 .Enkele jaren later werd er druppelsgewijs weer opgeteld 1 en dan nog 1 en zo verder .Dan herbegon de x en het zijn er hier uiteindelijk ook 9 geworden .Zeg nog dat we tafels nooit meer zouden tegenkomen in ons leven .Maar met dat delen  hebben we moeite mee om ons er bij neer te leggen .....maar ook dit behoort tot de tafels van het leven

liefs


>> Reageer (22)


Foto

Foto

moeder van 7kinderen ( waaronder een zorgenkind)
oma van 8 zonnetjes van kleinkinderen  en partners &
  10 achterkleinkinderen  !


Foto

Foto

Gastenboek
  • Dat koffietje is voor zo dadelijk Steffie.
  • Goede morgen Steffie
  • WITTE DONDERDAG !!!
  • prachtig
  • Witte donderdag


    Foto


    voor de zieken 


    Foto

    De kinderen
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Over mijzelf
    Ik ben Jackie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Steffie.
    Ik ben een vrouw en woon in of liever bij Oostende () en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 07/12/1941 en ben nu dus 82 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: .
    waken over de kinderen en ons leeuwke
    Foto

    Een interessant adres?

    .


    Foto

    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!