Foto

mijn zorgenkind Stefke ( leeuwke )

Foto
Foto
Mijn zonnetjes ! mijn kleinkinderen & partners & achterkleinkinderen !
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
We zijn de 13de week van 2024
Foto
Bij steffie

25-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25- niet gezien ?

Voila ...na gisteren dat blogje wat aan zijn lot overgelaten te hebben , daar zijn we dan weer op die Maandagse zondag of Zondagse maandag .Vraag me toch zijn die kleine K3 hun kinderschoenen  al echt ontgroeid en worden het tieners ? Heb ik even niet gekeken en is me ontgaan dat hun intresse niet bij dat kindergedoe al naar iets anders uitgaat ? Werd daar gisteren met me neus op de feiten gedrukt toen we een gezamelijk bezoekje brachten aan mijn oudste dochter( haar tante Claude ).Toen ze stilletjes aan haar nonkel zijn mouw ging trekken met de vraag .." mag ik ook eens mee voor een ritje op die moto?".

Jaja.... die kleine K3tjes worden stilaan ook groot !!!!!!.

liefs


>> Reageer (16)
24-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 - Pasen !

Vandaag Pasen ! en wat past er beter op deze dag dan jong leven en hoop .Ons kleinste bubbeltje onze hoop op de toekomst !

 Op zoek naar wat de Paashaas voor lekkers voor haar heeft verstopt in de tuin ....

Hulp van de 2 grote zussen is dan ook meer dan welkom bij dat zoeken .

Aan allen  van harte een Heerlijke Paasdag van ons hier uit t ' rommelkotje


>> Reageer (10)
23-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23- alles!

Het  Paasweekend  belooft er ééntje te worden om " U " tegen te zeggen !Het weer.... dat inplaats van Lente ons schitterend zomerweer brengt !.Een weekend om ongestoord die kleine hummels eens te verwennen !.De natuur...die ondanks de droogte zich van haar mooiste kant laat zien ! Bij dit alles  hoort dan nog een bloemetje om het nog  wat extra fleuriger te maken .Dan ook maar op fotojacht geweest in eigen tuin , want rond deze tijd staan de rhododendrons en azalea op hun mooist .

Voor mij kan dat weekend alvast niet stuk .... wens aan allen een schitterend Paasweekend .

liefs


>> Reageer (18)
22-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22- maar toch...

Straks  kan dat zoekwerk weer beginnen .Niet voor ons natuurlijk want laat ons eerlijk zijn Paaseitjes rapen is niet meer voor onze leeftijd  ,ze verstoppen voor de kleinste kleinkinderen ....ja dat wel !.Wat is er leuker hen dan met zachte hand in de juiste richting te sturen en hun opgewonden gejuich te horen als ze er weer eentje gevonden hebben .Daar geniet je immers nog meer van dan het het zelf smullen van die chocolade eitjes  alhoewel .....zeg er toch ook geen " nee " tegen zunne !.het zoeken is voor de kleintjes maar ...het eten ervan is van alle leeftijden.......

Ons zelf zonder wroeging en angst voor die weegschaal eens lekker verwennen ....waarom niet ?????? .Is slechts éénmaal in het jaar Pasen hé !

liefs


>> Reageer (15)
21-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21-aanvoelen

Vind je ook niet dat die " witte Donderdag " je een rustig zondags gevoel geeft ? Soms vraag ik me toch af zijn voor de kleintjes die " klokken van Rome " van onze kindertijd voledig vervangen door de " Paashaas " ?Oesje ...dat lijkt op " muggeziften " vandaag  , die kleintjes zullen al dik tevreden zijn om eitjes te zoeken & rapen eender waar ze vandaan komen . Ondanks het serene karakter van deze Witte Donderdag een frivool en guitig gifje .Moet niet altijd even ernstig zijn ....

Heeft het soms iets te maken te maken met die vroege zomerkriebels mischien ? . " zomerse zottigheid " noemen ze dat dan ..hihi .Liefs


>> Reageer (17)
20-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20- na ...

" Na regen komt zonneschijn " Figuurlijk gesproken dan , want dat hemelnat spijtig voor de kurkdroge natuur ( gelukkig voor ons ) laat op zich wachten .Heb het over ons Leeuwke ....na een korte ondebreking is ze weer haar normale zelf ... in haar Ferarie buiten met het beoefenen van haar lievelingssport ...iets om te knabbelen .

Meer moet dat voor haar niet zijn om met een glimlach van het ogenblik  te genieten .Terwijl ze daar lekker geniet van koekskes , nu vlug tussendoor de goochelaar spelen ...de was aan de wasdraad doen dansen sé !

liefs


>> Reageer (18)
19-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19- ons stefke

Zelfs na al die jaren kan ik me er nog steeds over verwonderen , hoe vlug het humeur van ons Stefke kan veranderen .Van de hoogste top naar het diepste dal ...gisteren en deze morgen was het genieten buiten in haar ferrarie van het zonnetje nu ...is het plots platte bedrust  verscholen onder haar hoofdkussen en kan de ganse wereld haar gestolen worden .

Wat zou er in haar omgaan ? waarom die plotse verandering ? Zal wel altijd een onbeantwoorde vraag blijven , kan aleen hopen dat ze vlug uit dat dal kimt en verder kan genieten van het mooie weer !.

liefs


>> Reageer (15)
18-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18- in....

Weer eens in vliegende vaart !.Je weet wel die Maandag en blablabla....enzovoort . Mischien weten en ondervinden jullie het ook , steeds op die dag een gevecht leveren tegen de tijd .Dat komt me dan ook verdraaid goed uit om het kort te houden , maar toch hier ff langs komen en een opkikkertje nalaten .....Er schijnt een warm zonnetje en laat mijn wensen voor vandaag dan ook overbrengen door iemand die het reeds helemaal ziet zitten met die beloofde warmte en er helemaal op gekleed is.....

( of moet ik nu zeggen niet gekleed is ? ) hihi.

liefs


>> Reageer (22)
17-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17- niet ...

" Niet mee akoord !"Ik kom in opstand zeker weten ! Die ikke dat ben k'ik Stefke .Die mama kan soms raar uit de hoek komen , zeg maar dat ik het gezegd heb .Zoals gisteren ......Was ze gisteren daar vooraan in de tuin en op het voetpad wat te foefelen , ze had het over wat opschommelen of zoiets  .Zat ik toch wel op terras zeker binnen een afsluiting , had ook zo graag eens op die straat gelopen en als ik de kans kreeg weg gespurt ...ja aan mijn hoela .

Heb zelfs geprobeert om over die draad te klimmen maar dat is me niet gelukt ...spijtig !Stel hier anders zelf de  wetten ...maar deze keer heb ik moeten het onderspit delven en braafjes blijven waar ik was Pffffff .

nog een dikke knuf van stefke ( en grtz van de mama )


>> Reageer (15)
16-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16- joehoe !

Ook al is het weer rijkelijk laat , daar ben ik dan weer ! Vind het steeds even leuk een bezoekje te brengen aan één van de  kleinkinderen en te zien met hoeveel zorg en liefde ze hun " nestje " inrichten .Hoe trots de kleinzoon een rondleiding gaf ...niet te doen ! Dan nog alle plannen uit de doeken doen " en dan zal ik nog dit doen en later dit nog ".Die durft zeggen dat de jeugd van tegenwoordig geen verantwoordelijksgevoel meer heeft ....wel die zal ik zeker van antwoord dienen hoor !Ondertussen zit er hier ééntje ( stefke)aan die kookpotten te rammelen , haar maagje heeft weer ergens een gaatje dat dringend moet bijgevuld worden dus....

 


>> Reageer (11)
15-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15- bezige...

Bij het tot bloei komen van de natuur hebben zij wel het weer erg druk de " Bezige bijtjes ".Ze zijn reeds druk in de weer met over en weer vliegen om de vooraad honing aan te vullen in hun huisje - nestje of bijenkorf of hoe je zoiets ook noemt ..

Voor hen geen verpozen  of rustig weekend , dat zal wel een voorrecht  zijn van ons mensjes .Hier begint het weekend dan ook extra vroeg want ....vanavond zal ik het laten afweten op de blog ( sorry)..... éérste bezoekje brengen aan een ander jong nestje , dit van de kleinzoon !Die staat reeds te popelen om een rondleiding te geven in zijn nieuw verblijf .Dus voor nu mijn eigen verblijf wat verder opschommelen .

liefs


>> Reageer (18)
14-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14- niet slim

Niet bepaald slim om niet te moeten zeggen dom ! Geen paniek hoor ...heb het slechts over mezelf .Zit hier soms te pruttelen & foeteren over dat eeuwig tijdsgebrek of dat de kaboutertjes het weer eens hebben laten afweten ....terwijl ik hier dicht bij huis een klein bubbeltje heb ....

Pardon een kleine goede Fee heb die niets liever doet dan met haar toverstokje zwaaien !. Iedereen om haar kleine vingertje draaien  en naar haar pijpen doen dansen lukt haar al goed  , maar denk dat haar toverkrachten daar dan ook ophouden ...Pfff weeral niets ! Dan maar braafjes weer zelf aan de slag !

liefs


>> Reageer (13)
13-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13- mode

Gisterenavond bij het zappen zag ik de K3 bij hun nieuwe voorstelling , die kleedjes deden me terugdenken aan de tijd dat we er ook zo bij liepen .

Wijde hard gesteven onderokken en was nogal t' een en t' ander om die wijd uitstaande rokken ( volgens de toen heersende mode )de ganse avond te kunnen bewaren .Maar had daarvoor een klein truckje ....je ging naar het kleinste kamertje ging even door de  knieën  en als resultaat .....je rok stond weer mooi bol .Verdorie toch wat een mens al niet deed om er leuk uit te zien  op een dansavondje ...hihi.Alé nu ik een goed bewaard geheimpje heb prijs gegeven terug aan de slag .

liefs


>> Reageer (14)
12-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12- kleine ...

" Kleine kindjes worden groot " Zoals onze eigen kinderen het nest hebben verlaten , is het nu de beurt aan de grootste kleinkinderen om hun vleugels uit te slaan .Is er weer ééntje druk bezig zijn eigen nestje in te richten , maar nog even langskomen om wat uit te blazen en voetjes mee onder tafel te schuiven  voor op het einde van de week die grote stap word gezet ......daar werd er toch nog wat tijd voor vrij gemaakt .Voor de tante Stefke steeds een feest als ze langs komen en word  die extra aandacht in dank aanvaard . 

Vraag me nu af als je dit bekijkt wie het meest genoten heeft van dat " soepmoment " ....de soepgever of de soepeter ?

liefs


>> Reageer (23)
11-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11- nog niet ....

Zo bruin bak ik het nog niet , maar toch die trekker & dweil  gelaten voor wat ze zijn  en koffiepauze gehouden aan de pc .Denk nu niet dat er  één  naam is die zo goed de lading dekt als dat " bakje troost " .Was even gaan kijken als alles niet aleen verder gaat , maar dat is aan mijn " hoela " .Zal dan maar weer zelf de handen uit te mouwen steken .Is hier vandaag goed aan te zien dat het op zen Maandags is zunne ...maar zal toch dat kort gekrabbel afsluiten met een  positieve noot  en  allen een leuke zonnige dag wensen  .

liefs


>> Reageer (20)
10-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10- in....

In vliegende vaart zunne !!!!! , toch leuk als het woordje " Zondag " een dubbele betekenis heeft ...een zonnige dag en een rustdag ( al hoewel rustdag ? ).Heb toch tussendoor nog even aan die koffiepot getankt en ff komen uitblazen aan de pc ...een mens zou nog zich zelf voorbij lopen Pfffff. Geniet van je " Zon- dagje "

liefs


>> Reageer (9)
09-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9- fantasie

" Kinderlijke fantasie ".Nu fantaseren die kleine kleinkinderen  over hoe  ze de mama of papa verslagen hebben met de " wii "( al  moet  je dat dan soms wel met een korreltje zout nemen ).Onze eigen kinderen  hadden geen voorbeeld op tv van sprekende dieren zoals " nemo " of een of ander dansend & sprekend figuurtje ,ze hadden een eigen fantasiewereldje waar alles kon .Een klein voorbeeldje .Voor Stefke geboren werd ...werden er ook meer uitjes gepland met de kleine koters . Op een mooie dag langs een smal boerewegeltje ....(de papa ) " moet je daar eens kijken ! daar rijd er een koe op een vélo !" zegt één van die kleine bubbels " waar ? dat wil ik ook zien !" De kleintjes van nu zijn wel een ietsje minder lichtgelovig en laten zich geen bloemetjes meer wijs maken .Over bloemen gesproken ....." gebroken hartjes  " als het over mensen gaat een triestig en pijnlijk geval , maar als het over bloemen gaat ...

Dan staat er die " gebroken hartjes of dycentra" ondanks het nachtelijk uur er toch vrolijk en mooi bij .

liefs


>> Reageer (20)
08-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8 -oeioei !!!!!

Gisternavond door de omstandigheden het laten afweten op de blog ,maar vanavond weer op post hoor! . Vandaag  een gevecht met de tijd aan het leveren en zonder inspiratie !!!! Amaai zunne  leuk is anders !. Maar mij mam hield me steeds voor " kind je moet steeds iets afsluiten met een positieve noot " .Met deze woorden in gedachte .... na dat negatief gedoe  nu het goede nieuws ......Zit die zon daar weer te schijnen of haar leven ervan afhangt en ...en ...we zijn bijna weekend !!!!.

Nu er weer met nieuwe moed dank zij dat bakje troost er  invliegen sé

liefs


>> Reageer (20)
07-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7- hoihoi !

Daar ben ik dan eens weer " leeuwke " , genieten jullie ook zo van die zon ? .Ik anders wel hoor !.Ook al zegt mijn mama daar ik weer iets weg heb van een tornado in huis ( denk dat ze mis is ) zie me hier braafjes in mijn " ferarie " zitten ( zal er maar niet bij vertellen wat ik allemaal  al uitspookt heb vandaag  maar ....sssttt niet verder vertellen hé ) .

Vroeger kon ik ook al van dat zonnetje genieten , al was het op die foto wat schoorvoetend want  kon nog maar net lopen . Moet toch eerlijk bekennen ...er zijn daar verdorie  ondertussen vele kilotjes bij gekomen .Maar wie maalt er nu om een kilotje meer of minder, dat eten moet maar  zo lekker niet zijn  ! Voila ben er weer mee weg ...gaan zonnen !

liefs van Stefke (en ook van de mama )


>> Reageer (12)
06-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6- zon

Daar is ze dan weer " de zon " de natuur ziet er weer een stuk mooier uit .Die jonge groene blaadjes doen hun best met de hulp van de warmte volwaardige blaadjes te worden ,staks zitten die vogeltjes weer  hun hoogste lied te zingen verscholen tussen het groen en kunnen we aleen maar luisteren en niet zien .Hier binnen waait er nog steeds een tornado (stefke )op volle sterkte , gelukkig is de  zon een bondgenoot die me een handje toesteekt om " ons leeuwke " wat tot bedaren te brengen .Voila sé koffietje uit dan er maar weer invliegen maar voor ieder persoonlijk nog  dit....


>> Reageer (14)


Foto

Foto

moeder van 7kinderen ( waaronder een zorgenkind)
oma van 8 zonnetjes van kleinkinderen  en partners &
  10 achterkleinkinderen  !


Foto

Foto

Gastenboek
  • Dag Steffie ,,
  • Goede middag Steffie en Leeuwke
  • Lieve groetjes! En wens je een prachtige Paasdagen toe!
  • FIJNE VRIJDAG LIEVE VRIENDEN
  • MOJI MILÍ KAMARÁDI


    Foto


    voor de zieken 


    Foto

    De kinderen
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Over mijzelf
    Ik ben Jackie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Steffie.
    Ik ben een vrouw en woon in of liever bij Oostende () en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 07/12/1941 en ben nu dus 82 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: .
    waken over de kinderen en ons leeuwke
    Foto

    Een interessant adres?

    .


    Foto

    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!