bollen
Foto

Zoeken in blog


Archief per maand
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 09-2009

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Inhoud blog
  • Competitie 50+ Pc Patijntje - Pc Verbroedering 02.03.2011
  • Tornooi 50+ Pc Gent 25.02.2011
  • Competitie 50+ Pc Patijntje - Pc Reynaert 16.02.2011
  • Competitie 50+ Pc Schorpioen - Pc Patijntje 09/02/2011
  • Wintercompetitie Pc Patijntje - Pc Actief Beveren

    Foto

    petanque
    25-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tornooi 50+ Pc Gent 25.02.2011
    Eindelijk nog eens een tornooi.
    Vandaag richting Pc Gent, Halfweg aan de Schaapstal.
    Samen met Werner en Francis gaan we proberen om een goed resultaat neer te zetten.

    Gezien er maar 6 terreinen zijn kunnen maar 12 ploegen deelnemen.  En dan moeten we nog vaststellen, dat het tornooi niet volzet is.  Er komen amper 10 ploegen opdagen.  Maar, er steken wel enkele leuke sterke tripletten tussen :
    Marc, Bob en Georges van Apollo
    René, Free en Liselotte van Reynaert
    Marcel, Daniel en ...... van Schorpioen
    en zeker niet te onderschatten, Luc, Marc en Freddy van Okapi.

    De  eerste ronde krijgen we een triplette van Mistral voorgeschoteld.  Deze mensen komen niet voor in de wedstrijd, we winnen 13 - 3.
    Tweede ronde staat Reynaert tegenover ons.  Wij houden ook hier de touwtjes strak in handen en winnen 13 - 6.
    Derde match staan de 'brusseleers' ons op te wachten.  Hier hebben wij weinig in de pap te roeren, want zij spelen heel goed, en wij .......
    Alzo delven wij het onderspit 6 - 13.
    De vierde ronde komen we uit tegen een triplette van Verbroedering.  Deze mensen hebben blijkbaar de moed opgegeven en verliezen dan ook met 13 - 2.

    En wat voor onmogelijk werd gehouden, en enige ploeg die 3 wedstrijden had gewonnen, verlies zijn match in de laatste ronde.  Alzo komen we met gelijke gewonnen matchen naast hen. Maar ..... onze pluspunten zijn beter, want buiten alle verwachtingen ons de eerste plaats oplevert.

    Dus morgenochtend vlug naar de bank om onze winst te beleggen.

    25-02-2011, 00:00 geschreven door sywil

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    16-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Competitie 50+ Pc Patijntje - Pc Reynaert 16.02.2011
    Heden krijgen we een 'moeilijke' tegenstrever over de vloer.  In de heenronde konden wij extremisch winnen.  Maar het kostte bloed, zweet en tranen.
    Dat we ons vel duur zouden verkopen, was een zekerheid.
    We begonnen heel goed en konden de eerste ronde afsluiten met een voorsprong van 2 - 1.

    De tweede ronde kende nog een beter verloop, want alle drie onze teams konden winnen.  Dus 5 - 1, overwinning was reeds een feit.
    Gezien de laatste ronde nog een formaliteit was, hielden wij toch de nodige concentratie en wonnen ook de 3 partijen.

    Uitslag 8 - 1 en 66 pluspunten

    16-02-2011, 00:00 geschreven door sywil

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    09-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Competitie 50+ Pc Schorpioen - Pc Patijntje 09/02/2011
    Met nog 3 speeldagen voor de boeg, en leider Pc Schorpioen één punt voor ons in de klassering, wordt het vandaag een wedstrijd van erop of eronder.
    Een ploeg die de klassering aanvoert, is zo wie zo een sterk team, anders kom je zo ver op het seizoen niet op kop van de klassering.
    In onze ploeg werden 2 wijzigingen doorgevoerd, Gaston Noël neemt de plaats in Marc De ketelaere, en voorzitter Jo vervangt Willy Venneman (die op eigen verzoek zijn plaats afstaat om de ploeg sterker te maken).
    Dus we vangen aan met :
    Gaston - André - Julien
    Wardje - Pierre - Paul
    Werner - Willy(ik) - Jo.

    De eerste ronde krijg ik mijn oud-collega Eddy en partners voorgeschoteld.  De wedstrijd verloopt gelijkopgaand tot bij een stand van 11 - 11.  Dan laten de spelers een 'slecht' spel optekenen en kunnen wij uitmaken met 2 punten.  Dus onze eerste opdracht is al volbracht
    Gaston, als nieuwkomer, toont zich van zijn beste kant en ook zij winnen hun match.  Pierre en de zijnen moeten de duimen leggen bij een stand van 13 - 12.
    Tussenstand na eerste ronde 1 - 2.
    Tweede ronde dienen wij onze 'facebookvriend' Marcel partij te geven.  Wij nemen een schitterende start en blijven die ook aanhouden tot het einde.  We winnen met 3 - 13.
    Wardje doet nu evengoed als wij en wint ook zijn wedstrijd, dus reeds 4 overwinningen op zak.  Maar nu moet André de duimen leggen, ook al bij een stand van 13 - 12.
    Tussenstand na tweede ronde 2 - 4.
    Dus in de derde ronde hebben we genoeg aan één spelletje om de wedstrijd te winnen.   Maar ....... je moet het dan ook nog winnen.

    Wij starten op een desastreuze wijze en komen in een mum van tijd op een achterstand van 11 - 1.
    Een blik op de andere scoreborden voorspelt voor onze ploeggenoten ook niks goeds.  Dus, alhoewel we voorsprong hebben bij de tussenstand, heeft het er alle oog op, dat een overwinning nog heel ver, zoniet onberijkbaar, weg lijkt.
    Maar het is alsof die situatie een heilzame kracht teweeg brengt aan ons spel, en we kunnen puntje bij puntje van onze achterstand afknabbelen.  Met de steun van talrijke opgekomen supporters van Patijntje komen wij op een stand van 11 - 11.  En dan na een heel goede mêne kunnen we het laken naar ons toetrekken.  Een zucht van opluchting weerklinkt uit veel monden.  De wedstrijd is in ons voordeel beslecht.  Onze twee andere teams moeten de duimen leggen.
    Eindstand 4 - 5 en 22 pluspunten.

    We voeren nu opnieuw de klassering aan, evenwel met nog ZEVEN die kans maken op de titel.  Met nog twee thuiswedstrijden voor de boeg hebben wij ons lot in eigen handen.
    Komende woensdag komt Pc Reinaert op bezoek.

    09-02-2011, 00:00 geschreven door sywil

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    06-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wintercompetitie Pc Patijntje - Pc Actief Beveren
                &&&   K A M P I O E N   &&&

    Vandaag krijgen we onze dichtste achtervolger, Pc Actief Beveren, op bezoek.  In de heenronde hadden we het op hun terreinen niet voor de poes.  Gelukkig konden we winnen, en alzo een kleine kloof slaan.

    Vandaag was het een wedstrijd van erop of eronder.  Bij winst kon de champagne uit de koelkast gehaald worden.

    In onze vertrouwde opstelling konden we de wedstrijd aanvatten. Onze eerste wedstrijd kregen we flinke weerstand, maar wonnen toch bij een stand van 13 - 8.
    Zowel het team van Danny als Timothy bleven ook aan de winst met als gevolg een tussenstand van 3 - 0.  Nog twee zege's en de titel was binnen.

    Tweede ronde was voor ons een walk-over, 13 - 0.  Ook Danny, Jeanneke en Filip wonnen.  Enkel Jens, Julien en Timothy moesten het onderspit delven.  Tussenstand 5 - 1, wedstrijd gespeeld ....... en  KAMPIOEN.

    Derde ronde werd een formaliteit,  maar toch bleven we het spel spelen.  Enkel moest nu Filip de duimen leggen, zodat we een einduitslag kregen van 7 - 2 en 51 pluspunten.

    En ...... nog steeds geen enkele wedstrijd verloren.

    Nu blijft nog één doel, en dat is algemeen kampioen worden van de 2de afdeling.
    En proberen dat één van onze teams de hoofdvogel kan neerhalen op het indoorkampioenschap.








    Bijlagen:
    http://fotoalbum.seniorennet.be/sywil2629/kampioen_2de_afdeling/   
    http://www.youtube.com/watch?v=pFbAVJiPPEA   

    06-02-2011, 22:56 geschreven door sywil

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    02-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wintercompetitie 50+ Pc Apollo - Pc Patijntje
    Vorige zondag trokken we nog maar naar Aalst, en vandaag is dat terug het geval, maar nu wel naar het park waar de vrienden van Pc Apollo hun thuisbasis hebben.

    Na 3 nederlagen op rij kregen we terug een moeilijke tegenstander voorgeschoteld.  En niet alleen de spelers, ook hun gekende 'terreinen'.

    De eerste ronde bracht mooie vooruitzichten want Pierre en wij konden winnen.  Enkel André moest nog eens het onderspit delven, zij het nipt na een mooie remonte.  Tussenstand 1 - 2.
    De tweede ronde konden wij al vlug een mooie voorsprong opbouwen, 3 - 11. Maar ...... alles wat we dan deden, viel tegen, liep verkeerd ...... Resultaat, we scoorden geen enkel punt meer, met verlies tot gevolg. Pierre en de zijnen deden wat van hen verlangd werd, en das winnen.  André, Julien en Marc zij volharden in de boosheid.  Tussenstand na tweede ronde 3 - 3.
    Dus de derde ronde beloofde terug een dubbeltje op zijn kant te worden.  Het gedrag van sommige van onze spelers werkt zo enerverend en ontmoedigend, dat onze gewezen voorzitter Pierre het op zijn heupen kreeg.  Normaal de rustheid zelve, maar nu was ook zijn emmer aan het overlopen.  Bij ons was de 'rek' eruit, onze tweede nederlaag van de dag werd een feit.  Volharden in het goede, is een prima eigenschap ..... doorzetten in het slechte, dat vraagt kijken in eigen boezem.

    Dus een globale nederlaag, de 4de op rij, was ons resultaat 5 - 4 en 7 pluspunten.

    Met de slechte resultaten van de laatste 4 weken, zijn we ook van de eerste plaats in de rangschikking verdrongen.  Pc Schorpioen nam de eerste plaat van ons over.
    En voor volgende week staat bijgevolg de topper Pc Schorpioen - Pc Patijntje op het programma.
    Willen we onze titelambities behouden, een match die we moeten winnen.
    De voorzitter heeft alvast beloofd enkele geheime wapens uit de kast te voorschijn te halen.  Wait and see.

    Dus petanqueliefhebbers, als je niet weet waarheen komende woensdag, je weet waar de lamp brandt.

    02-02-2011, 00:00 geschreven door sywil

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    30-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wintercompetitie Pc Alosta - Pc Patijntje 30.01.2011
    Richting ajuinenstad Aalst voor een moeilijke wedstrijd.  Zowel de tegenstanders als de terreinen zijn niet de minsten.
    Door ziekte, griep, moeten we onze youngster Timothy missen.  Evenwel is zijn vervanger niet de minste, speelt hij niet goed, hij kan het toch steeds goed uitleggen.  Namelijk onze voorzitter Jo.

    De eerste ronde geven de WWW's partij aan de 81-jarige Laurent en zijn ploegmakkers.  Puntje bij puntje wordt er gescoord, wat ons uiteindelijk bij een tussenstand van 12 - 12 brengt.  Dus winst en verlies liggen de volgende mêne dicht bij elkaar.  Ik luk een zeer mooi schot, Werner plaatst een superbal die niet meer wordt verbeterd, zodat wij winnen 12 - 13.
    Onze beide andere teams winnen ook, tussenstand na de eerste ronde 0  - 3

    Willy vraagt om vervanging, voelt zich niet lekker in zijn vel, en zo moet onze steeds aanwezige 'reserve' Monique, zijn plaats innemen.
    Onze tweede wedstrijd spelen wij op het middenste terrein, het moeilijkste.  Na een slechte start komen wij direct op een achterstand van 8 - 1.  Maaaaaar ...... het spel is pas ten einde als iemand de 13 punten bereikt.  Dus we plooien ons dubbel en met volle moed gaan we er tegen aan.  We beginnen alle drie goed te spelen en knagen aan onze achterstand.  Zodanig dat we op 8 - 10 komen te staan.  De volgende mêne kunnen we zegevierend afsluiten bij 8 - 13.
    Enkel de ploeg van Filip, Danny en Jeanneke moeten de duimen leggen.  Voorlopige tussenstand 1 - 5.  Wedstrijd gespeeld, de rest is enkel voor de statistieken

    De derde ronde is dus een formaliteit, zowel ploeg Jo, Jens en Julien, als wij verliezen. 
    Eindresultaat 3 - 6 en 10 pluspunten


    30-01-2011, 00:00 geschreven door sywil

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    26-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wintercompetitie 50+ Pc Ptijntje - Pc Haeseveld
    Heden een thuismatch tegen de 'Fons' en zijn makkers.
    In de heenronde was het een dubbeltje op zijn kant, die voor ons goed gekanteld is.  We wonnen door winst in de laatste partij met 4 - 5.
    Met 2 nederlagen de voorbije weken, moesten we het geweer van schouder veranderen, want onze goed rangschikking kwam in gevaar.

    Wij begonnen heel slecht aan de partij en verloren onze eerste match.  Ook André en de zijnen moesten het onderspit delven.   Wardje kon de meubels een beetje redden, en bracht zo de stand op 1 - 2 na de eerste ronde.
    De tweede ronde was gunstiger voor ons, wij en Pierre wonnen onze wedstrijd, doch Marc moest terug het onderspit delven.  Tussenstand na tweede ronde 3 - 3.
    Dus de laatste rond konden wij aanvatten met een gelijke stand.  Vlug konden wij onze partij winnen.  Pierre en de zijnen hadden een moeilijke partij en verloren.  Dus 4 - 4, en alle ogen gericht op ploeg Andre.  Maar de lijn van verlies werd doorgetrokken.  Nederlaag  4 - 5 en  3 pluspunten

    26-01-2011, 00:00 geschreven door sywil

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    25-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beatus, qui prodest, quibus potest

    Petanquespeler dankt leven aan clubleden Natacha en Etienne

    Het gemeentebestuur van Zelzate heeft op dinsdag 25 januari 2011 tijdens de gemeenteraad Natacha Lahittette en Etienne Caelenberghe gehuldigd. In oktober vorig jaar redden zij het leven van petanquespeler Lucien Willems (64).

    Lucien Willems komt ook naar het gemeentehuis: 'Ik wil er zeker bij zijn als mijn redders worden gehuldigd, want dat verdienen ze.

     

    Oktober 2010, tijdens een petanquespelletje op de club te Zelzate werd de 64-jarige Lucien onwel. Hij zakte in elkaar, werd blauw en had geen polsslag meer. Maar door het erg adequate optreden van twee clubleden loopt hij nu weer rond alsof er niets gebeurde.

    ‘We speelden petanque toen we plots zagen hoe een groep mensen op een baan iets verderop opgewonden rond iemand heen ging staan', vertelt Etienne Caelenberghe, een 59-jarige bruggepensioneerde uit Zelzate. ‘We lieten onze ballen vallen en haastten ons daarheen. Zowel tijdens mijn legerdienst als op het werk had ik wel een opleiding eerste hulp gekregen maar in een echt kritieke situatie had ik die nog nooit moeten toepassen. Ik had enkel op een pop geoefend.'

    ‘Toen ik geen polsslag meer voelde, startte ik instinctief de hartmassage en gelukkig kwam Natacha snel helpen met de mond-op-mondbeademing.'

    Zo gingen Etienne en Natacha enkele minuten door. ‘Tot Lucien weer wat bijkwam en we zijn polsslag weer voelden. Het duurde nog een tiental minuten tot de ambulancedienst het van ons kwam overnemen', vertelt Natacha verder.

    Lucien werd in een kritieke toestand naar een ziekenhuis gebracht, waar hij nog een tweede keer een hartstilstand kreeg. Maar gelukkig herstelde hij helemaal. Zijn artsen, zijn familie en alle clubleden kwamen nadien Natacha en Etienne feliciteren.

    Ere wie ere toekomt, en dat hebben deze beide mensen ruimschoots verdiend.




    25-01-2011, 00:00 geschreven door sywil

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    23-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wintercompetitie Pc Patijntje - Pc Gent 23.01.2011
    Deze namiddag staat er een ontmoeting op het programma tussen de eerste en laatste van de tussentijdse rangschikking.  Hoe groot ook de afstand mag zijn tussen de beide plaatsen in de klassering, hoe klein de werkelijke afstand is tussen de beide lokalen.  Amper 2,5 km in vogelvlucht.
    Iedereen is genezen, terug van reis, zodat we in onze typische opstelling de wedstrijd kunnen aanvatten.

    De eerste ronde kennen wij, WWW's, heel weinig tegenstand en kunnen onze match afsluiten met 13 - 1.
    Bij onze tegenstrevers kan enkel Frieda, Flint en Tania, hun partij winnen.  Zodat de tussenstand 2 - 1 bedraagt.

    De tweede ronde kennen wij meer tegenstand, en na een gelijkopgaande partij, kunnen wij toch het laken naar ons toehalen met 13 - 10.
    Ook onze twee andere teams winnen, gevolg een tussenstand van 5 - 1.

    De wedstrijd is reeds gewonnen, bijgevolg is de derde ronde een formaliteit.  Ook hier winnen alles drie onze ploegen zodat een einduitslag bereikt wordt van 8 - 1 en 64 pluspunten.

    We blijven uiteraard met deze uitslag op kop van de algemene klassering, en van de 11 gespeelde wedstrijden hebben wij er ook .......  11 gewonnen.

    23-01-2011, 00:00 geschreven door sywil

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    19-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Competitie 50+ Pc Moeskroen - Pc Patijntje 19.01.2011
    Op naar de franse grens voor een ontmoeting met de mensen van Pc Moeskroen.  Een heel fijne toffe bende, welke steeds te duchten zijn op hun pleinen. En eigenlijk zijn het 'echte' petanqueterreinen, geen pleinen voor de traditionele 'rollers'.  Om een bal te schieten dient er ook werkelijk geschoten te worden.  En pointeren, das nog een ander paar mouwen.

    We kunnen spelen in onze gebruikelijke opstelling
    Werner - Willy - Willy
    Marc - Andre- Julien
    Wardje - Pierre - Pol

    De eerste ronde krijgen we Yvette en haar makkers voorgeschoteld.  De wedstrijd verloopt gelijkopgaand, tot een stand van 8 - 10.  Wij kunnen dan maximaal profiteren van 'slecht spel' van onze tegenstrevers en uitmaken bij een stand van 8 - 13.
    Onze beide andere ploegen moeten het onderspit delven.  Tussenstand is nu 2 - 1.

    De tweede ronde verloopt voor ons minder glorierijk.  We kunnen enkel wat weerstand bieden, doch krijgen een nederlaag aangesmeerd van
    13 - 8.
    Maar onze beide andere teams doen het uitstekend en winnen allebei, gevolg 3 - 3 als tussenstand.

    Voor de laatste ronde staan de beide ploegen dus met gelijke wapens tegenover elkaar.  Er telt slechts één opdracht, 2 van de 3 spellen winnen.
    Wij spelen een heel sterke partij, zelfs een mêne van 6 punten, waarbij we 4 keer dienen te schieten en blijven.  We winnen met 4 - 13.
    Het is dus spannend afwachten hoe de andere teams er het vanaf brengen.  Ploeg van Pierre eindigt als tweede zijn wedstrijd, maar met verlies.  Dus als we nog de eindzege willen halen moet Andre en zijn makkers winnend eindigen.  Het ziet er belovend uit, want ze staan voor.  Maar dan breekt plots de veer, en komen de tegenstanders beetje bij beetje terug.  Verlies voor .......... ons.  Dus in het nieuwe jaar krijgen we onze tweede nederlaag aan de broek genaaid.

    Einduitslag 5 - 4, en als heeeeeeeeeeel kleine troost we hebben nog 8 pluspunten


    19-01-2011, 00:00 geschreven door sywil

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    16-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wintercompetitie Pc Chapoo - Pc Patijntje 16.01.2011
    Alsof we de laatste weken nog niet genoeg naar Pc verbroedering moesten, is dat vandaag terug het geval.  Een voordeel is wel dat we de gps niet meer dienen in te stellen.
    Vandaag geven we Chapoo partij. 

    Er zijn terug een paar afwezigen, Venneman Willy (vakantie) en Jeanneke (ziek).  Pierre Velghe en Odette staan in voor de vervanging.

    Wij spelen met Pierre en onze eerste ronde is een makkelijk te klaren klus, die we dan ook winnen afsluiten met 1 - 13.
    Ook de beide andere teams winnen, zodat een tussenstand van 0 - 3 op het bord staat.

    De tweede ronde verloopt even vlot, evenwel niet voor ons.  We krijgen flinke tegenstand, soms geholpen door iemand van hierboven, maar kunnen toch winnen eindigen met 10 - 13.
    En onze beide andere teams winnen ook, tussenstand 0 - 6.
    Wedstrijd gespeeld, punt is binnen, derde ronde is een formaliteit.

    Hier kennen wij terug weinig, om niet te zeggen geen, tegenstand.  We zegevieren met 3 - 13.  Enkel de ploeg van Danny moet de duimen leggen, zodat we mogen terugblikken op een eindstand van 1 - 8.

    16-01-2011, 00:00 geschreven door sywil

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    12-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wintercompetitie 50+ Pc Alosta 12.01.2011
    Na een 'mislukte' start van het jaar 2011 (nederlaag tegen Verbroedering  05.01.2011) begonnen we met goede moed aan onze thuismatch tegen de vrienden van Pc Alosta.
    Enkel Willy Venneman, genietend van een luilekkere vakantie op Gran Canaria) was niet op het appel.  Onze voorzitter Jo nam zijn plaats in.

    Voor de eerste ronde kregen we tegenstand van Laurent en zijn companen.  Wij namen een bliksemstart met 4 punten, vervolgens nog eens 4 punten en het volgende spel de resterende 5 punten.  Dus een winst in 3 mênes, 13 - 0
    Onze beide andere teams moesten de duimen leggen.  Tussenstand na de eerste ronde 1 - 2.
    Gingen we terug een moeilijke wedstrijd tegemoet? Het had er de indruk van.

    Tweede ronde stonden tegen Ben, Donald en Elianne.  We konden op onze elan verder doen, en wonnen met 13 - 3.
    Onze ploegmakkers werden gestimuleerd door ons goed presteren en wonnen ook hun wedstrijden.  Tussenstand 4 - 2.
    Paul had last van pijn in de arm en vroeg om vervanging, de 'supersub' Jacques naam zijn plaats in.

    En voor de derde en laatste wedstrijd moesten we partij geven aan Francois en zijn maten.  Ook hier ondervonden we bijna geen tegenstand, met als gevolg een winst van 13 - 5.  Door deze overwinning was de totaalzege veilig gesteld.
    André, Julien en Marc konden ook winnend afsluiten.  Enkel Wardje, Pierre en Jacques moesten nog eens de duimen leggen.

    Totaalstand 6 - 3 en 27 pluspunten.
    Met deze uitslag zijn we zeker dat we op kop blijven van de rangschikking.

    Volgende week woensdag moeten we onze grootste verplaatsing afhaspelen naar pC Moeskroen.

    12-01-2011, 00:00 geschreven door sywil

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    05-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wintercompetitie 50+ inhaalwedstrijd 01.12.2010
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Door het gure weer van de voorbije weken werden enkele wedstrijden afgelast, en vandaag halen we deze achterstand op.  Richting Melle, Pc Verbroedering voor een lastige, moeilijke wedstrijd.

    We moeten 3 vaste waarden missen, Wardje, Willy Venneman en ikzelf.
    Maar de vervangers zijn niet van de minsten, namelijk
    Danny, speler ere-reeks
    Jean-Pierre Godenier, eveneens speler ere-reeks
    en ........ the one and only Jacques Dekeyser

    Over de eerste ronde kan ik niets meedelen, gezien ik pas op het einde van deze ronde ben toegekomen in het lokaal.
    Uitslag eerste ronde 2 - 1.

    Voor de tweede ronde verwisselt onze ploegkapitein Pierre de opstelling, ik neem de plaats in van Jacques.
    Onopgewarmd begin ik aan de tweede ronde, maar het draait absoluut niet en we verliezen met een schamele 13 - 1 tegen Anne Marie en Co.
    Onze ploegmakkers doen het iets beter, de tussenstand na de tweede ronde is 4 - 2.
    We kunnen ons geen verlies meer permiteren als we de wedstrijd nog tot een goed einde willen brengen.

    De derde ronde wordt er nog een vervanging doorgevoerd, Jacques neemt zijn plaats terug in, en Jean-Pierre neemt plaats op de bank.
    Voor onze laatste wedstrijd treffen wij de triplette van Jean-Marie, Gibbe en Guy.  Wat aanvankelijk een moeilijk wedstrijd lijkt te gaan worden, mondt uit in een 'schertsvertoning'  We winnen de wedstrijd in 3 mênes (minder kan niet), eerste spel scoren we 4 punten, vervolgens 3 punten en dan om te eindigen een 'fullhouse' van 6. Dus 13 - 0.
    Ook de ploeg van André, Marc en Julien brengen het tot een goed einde, zodat de tussenstand 4 - 4 wordt.
    Alle ogen zijn dan gericht op Werner, Danny en Pierre.  Zij hebben de hele wedstrijd de leiding, maar de 'vijand' sluipt beetje bij beetje dichterbij.  Of het spannend is .......... tussenstand 12 - 12.  En het dubbeltje valt aan de goede kant ........ voor Verbroedering.  We verliezen alzo onze match met  5 - 4.

    Maar zelfs met deze nederlaag blijven op kop van de algemene klassering.

    05-01-2011, 00:00 geschreven door sywil

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    02-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tornooi H/G zondag 02.01.2011 Pc Verbroedering

    Beste wensen, een goede gezondheid en veel, heel veel goede 'ballen'.

    Het is met vol goede moed en voornemens dat wij het eerste tornooi van 2011 aanvatten.  Pc Verbroedering Melle opent haar deuren voor 'oud' en 'jong' petanquegeweld op de eerste zondag van januari.
    De opkomst is maximaal, 18 tripletten maken hun opwachting, volle bezetting.

    Wij spelen in onze gebruikelijke samenstelling, Francis - Werner - en ik.

    De eerste ronde ontmoeten we Sven Baeyens, Jonathan Jorissen en Dennie Verkerke.  Drie spelers die een vaste stek hebben in Nationale en/of Liga, dus sterke tegenstanders.  Maar ik denk dat de nawweeën van de eindejaarsfeesten nog niet verteerd zijn.  Ze spelen allesbehalve goed en zodoende kunnen wij makkelijk het spel op onze naam schrijven.

    De tweede ronde treffen wij een 'nationale triplette' van Gulden Kamer Brugge.  Dus weer een moeilijke klus om te klaren.  Maar blijkbaar zijn wij goed bezig, of zij spelen slecht, want het ganse spel kunnen wij op voorsprong blijven. Bij een stand van 12 - 11 in ons voordeel, kan ik met de laatste bal voor 'uit' schieten.  Ik schiet dan ook de bal met een halve 'retro' en ongelukkig genoeg verwijder ik ook onze winnende bal, alhoewel deze bal meer dan één meter ernaast ligt.  Gevolg 12 - 12. 
    De volgende mêne herhaalt zich hetzelfde scenario.  Het is dan Francis, die een perfect tornooi speelt ( een 5-tal 'gaten' over de ganse namiddag), die de ongeluksduivel op de schouders heeft zitten.  Ook zijn schot kent de nodige tegenslag en zodoende kunnen onze tegenstrevers met de zege gaan lopen.

    De derde ronde krijgen we tegenover ons een ploeg uit het antwerpse, Pc Ponderosa.  Wat die mensen bezielt weet ik niet, maar willen ze of kunnen ze niet beter, ik weet het niet, maar wat zij op het zand tentoon spreiden is werkelijk abominabel.  Met zulke mentaliteit zou ik mij de verplaatsing van antwerpen besparen.  We 'winnen' met 13 - 0.

    Voor onze laatste ronde staat tegenover ons een 'thuistriplette' met Jean-Marie Bilquet.  We ondervinden hier ook weinig tegenstand en winnen makkelijk.

    Dus we kunnen terugblikken op een geslaagd tornooi, maar ook dat we heel goed gespeeld hebben.
    Dan is het afwachten hoe hoog we zijn kunnen opklimmen in de einduitslag.  Zoals gebruikelijk op PC Verbroedering, worden nooit pluspunten meegedeeld bij de uitslag.  Waarom??
    We behalen de vijfde plaats, de kassa rinkelt, wat wel mooi is in een 'open' tornooi.

    Het voorziene tornooi voor 50+ op zaterdag 08/01/2011 bij Pc Schorpioen is afgelast. 

    02-01-2011, 00:00 geschreven door sywil

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    15-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Competitie 50+ Pc Chapoo - Pc Patijntje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Heden moeten we ons verplaatsen naar Melle, terreinen van petanqueclub Verbroedering, waar Pc Chapoo haar wedstrijden afwerkt nu ze zonder lokaal zitten.
    Het was er druk, want twee ploegen van Pc Verbroedering speelden ook thuis, dus alle pleinen bezet.
    In de heenronde hadden wij deze ploeg een flinke nederlaag kunnen toedienen.  Of dat ook zo zou zijn op hun terreinen, dat was koffiedik kijken.

    We konden aantreden met Mark als vervanger voor Marcel.

    De eerste ronde kennen we heel weinig tegenstand, zodat de 3 tripletten winnen.
    Tussenstand 0 - 3
    De tweede ronde gaf hetzelfde spelbeeld, gevolg een identieke uitslag, 0 - 3.
    Tussenstand 0 - 6, en dus wedstrijd gespeeld het puntje was binnen.

    De derde ronde konden we zonder enige stress aanvatten.  Wij, WWW's, konden vrij snel onze match winnen.  Weinig of geen tegenstand.  Maar moet zeggen dat we wel heel goed aan het spelen waren.
    Julien, André en Mark hadden een mooie voorsprong, 12 - 3, maar moesten de wedstrijd toch uit handen geven na enkele onbegrijpelijke beslissingen.  Ze verloren 13 - 12.
    Pierre, Wardje en Pol waren bijna de ganse match op achtervolgen aangewezen.  Bij de stand van 12 - 11 leek het dat ze de match zouden verliezen.  Pierre, die momenteel zijn equipe rechthoudt, stond voor de keus of 'het varkentje' schieten, of een 'plakbal' te spelen.  Hij koos voor het schieten van de cochonet.  Wat bewijst dat zijn vertrouwen in eigen kunnen, groot is.  En ...... een feilloos schot, en de mêne was gered.  Het spel nadien konden ze uitmaken en zegevieren met 12 - 13.

    Einduitslag 1 - 8 en  52 pluspunten. 

    De komende 3 weken is het 'winterstop'.  Hopelijk feesten onze tegenstrevers flink de komende feestdagen, zodat ze een beetje minder voor de dag komen als de competitie terug aanvangt.

    Aan iedereen een vredevol en zalig Kerstfeest en een gelukkig 2011.

    15-12-2010, 00:00 geschreven door sywil

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    12-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wintercompetitie Pc Patijntje - Pc Reynaert 12.12.2010
    Het was alsof het gisteren was dat de wintercompetitie begon, maar we zijn vandaag wel degelijk aan de terugronde begonnen.  Op de 'indoor' na, zijn we dus halverwege het seizoen.
    We mogen vandaag de vrienden uit Lokeren, Pc Reynaert verwelkomen.  Onze eerste wedstrijd konden wij hen een nederlaag aansmeren van jewelste, het werd 0 - 9.  Voor ons een fantastische start van de competitie.
    Maar naargelang de competitie vorderde, klom de ploeg van Reynaert zachtjes aan naar de top van de klassering.  Dat het vandaag geen 'walk-over' zou worden, daar mochten we zeker van zijn.
    Filip had geprofiteerd om een weekje vakantie te nemen in Turkije.  Hij landde deze morgen op Brussels-airport en wist niet of hij op tijd in de club kon zijn.  Bijaldien werd beroep gedaan op Paul om hem te vervangen.

    Onze, de WWW's, eerste ronde begon niet optimaal, en dan ben ik nog bescheiden.  Werner schoot heel sterk, Willy speelde op zijn niveau ...... maar ik, het was werkelijk niet om aan te zien.  Hoe meer ik iets wou forceren, hoe slechter het werd.  Het was dan ook niet verwonderlijk dat we de ganse wedstrijd op achtervolgen waren aangewezen.  Gezien we maar met twee (figuurlijk, ik deed niet mee) speelden, was het ook niet abnormaal dat we verloren.  Maar het dubbeltje kon evengoed aan onze kant gevallen zijn, want bij het begin van de laatste mêne wezen de bordjes 12 - 12.
    Jens, Timothy en Julien hadden het geluk niet aan hun zijde en verloren eveneens.
    Danny, Jeanneke en Paul konden de hoop op een goed resultaat brandende houden want zij zorgden voor de enige overwinning.
    Tussenstand 1 - 2.
    Tijdens de eerste ronde verscheen Filip in het lokaal, en zo konden wij de tweede ronde aanvangen in onze vertrouwde opstelling.
    Hier verging het ons, WWW's, veel beter.  Ik speelde nu petanque, in plaats van met ballen te gooien.  Wat dan ook resulteerde in een overwinning 13 - 5.
    De twee anderen tripletten moesten de duimen leggen.
    Tussenstand 2 - 4.

    Dus waren we verzeild in een penibele situatie. Was onze eerste nederlaag van het seizoen in de maak?
    Wij begonnen goed aan de wedstrijd en konden onze partij gemakkelijk winnen met 13 - 5
    Jens en zijn medespelers konden ook tamelijk vlug de klus klaren in hun voordeel, zodat we een tijdelijke stand kregen van 4 - 4.
    Dus de ploeg van Danny moest uitsluitsel brengen wie de winnaar van de namiddag zou worden.  Het werd een spel waarbij de nodige adrenaline aangemaakt werd.  Bij velen ging zodus het hart sneller slaan.
    Bij een stand van 10 - 10, lukte het om 2 punten te scoren, alhoewel de kans er inzat om uit te spelen.  Dan werd de druk verlegd op de tegenstrever, want één foutje was nu fataal.  En ze bezweken onder die druk, zodat we uiteindelijk konden zegevieren met 13 - 10.

    Werden wij beter naar het einde van de wedstrijd?  Of hebben onze tegenstrevers de teugels laten vieren of ....... het vel van de beer verkocht alvorens deze geschoten was? 

    Wat kunnen wij nu leren van deze overwinning, dat is ........ een wedstrijd nooit gedaan is.  Deze is pas ten einde als de magische '13' bereikt is geworden.  Dus niet opgeven, het spel blijven spelen, want ieder puntje (zelfs bij verlies) kan belangrijk zijn bij de eindrangschikking.

    Eind uitslag 5 - 4 en 18 pluspunten.

    12-12-2010, 00:00 geschreven door sywil

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    08-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Competitie 50+ Pc Patijntje - Pc Mistral 08.12.2010

    Vandaag staat een belangrijke wedstrijd op het programma.  De eerste (wij) in het klassement ontvangt de tweede geklasseerde Pc Mistral.  Enigzinds wel verrassend gezien Mistral zich de laatste jaren nooit vooraan in de rangschikking wist te nestelen.

    Onze vriend Marcel De Winne is terug van de partij, en is zinnens de draad terug op te nemen.

    Wij, de WWW's, beginnen sterk aan de partij tegen Marcel De Blieck en companen.  We kunnen afsluiten met 13 - 3.
    Ploeg van Pierre weet ook het laken naar zich toe te halen.
    Enkel Marcel en Andre verliezen hun match.
    Tussenstand 2 - 1.

    Gezien Marcel terug een nederlaag krijgt te verwerken, vraagt hij om vervangen te worden door Marc De Ketelaere.
    Tweede ronde spelen wij tegen Romain en Simonne, maar deze mensen komen niet in de wedstrijd voor, gevolg we winnen met 13 - 1.
    Ook onze ploegmakkers volgen ons voorbeeld.
    Tussenstand 5 - 1.  De match in zijn totaliteit is reeds gewonnen.

    De derde ronde is dus een formaliteit.  Wij trekken ons spelpeil door en winnen met 13 - 4.
    Willy en Werner spelen sterk.
    De ploeg van Marc, Andre en Julien tonen een sterk staaltje van doorzetting.  Op een gegeven moment wijzen de bordjes 0 - 11, in hun nadeel.  Maar dan schieten ze wakker en winnen hun partij.
    Nu moet Pierre, Wardje en Paul het onderspit delven.

    Einduitslag 7 - 2 met 38 pluspunten.

    Met deze uitslag blijven uiteraard op kop van de rangschikking.

    08-12-2010, 00:00 geschreven door sywil

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    04-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tornooi 50+ Pc Mistral 04.12.2010

    Vandaag dienden we niet enkel de tegenstanders te bekampen, ook moesten we de strijd aanbinden met het gure winterweer.  Het 'afgelegen' lokaal van Mistral is in landelijk gebied ....... dus strooien, wat is dat?  Het was dus oppassen geblazen om heelhuids ter plaatse te komen.

    De opkomst was goed te noemen, met in achtneming van de weersomstandigheden.  Er daagden 14 tripletten op.
    Onze partner Francis komt van Comines (franse grens) en dat alleen al is lovenswaardig.

    We beginnen tegen een plaatselijke triplette die nooit in de wedstrijd voorkomt, zodat we kunnen winnen met 13 - 2.

    Tweede match, terug plaatselijke spelers, Marc en Liesbeth en Gentil, ook hier krijgen we weinig tegenstand en kunnen het laken naar ons toe halen met een score van 13 - 3.

    Voor ons derde spel, wat raad je, terug plaatselijke vedetten.  Aan deze ploeg hadden we nog een nare herinnering, want voor 14 dagen terug dienden zij ons nog een nederlaag toe. Dus we waren gemotiveerd, wat je kon afleiden uit ons spel.  We konden hen inblikken met 13 - 5.

    De finale was, wat dacht je ..... tegen een sterke plaatselijke ploeg ( we waren tenslotte naar Mistral gekomen, he) met Marcel De Blieck, Erik(toog) en een derde speler.  De wedstrijd  begon in hun voordeel maar we konden vlug ons wagentje aanpikken.  De wedstrijd verliep gelijkopgaand tot een tussenstand 8 - 7.  De volgende mêne toverde Werner 2 prachtballen uit zijn mouw, zodat we konden uitlopen tot 12 -7.  Dan kregen we nog 2 punten tegen, maar de mêne nadien kon Francis met een sublieme 'carreau' uitmaken.  Score 13 - 9.

    Einduitslag 4 overwinningen en 33 pluspunten.

    Als beloning een eerste plaats dat geldelijk mooi vergoed werd.

    04-12-2010, 21:16 geschreven door sywil

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    29-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wintercompetitie Pc Apollo - Pc Patijntje 28.11.2010
    Vandaag een schijnbaar moeilijke verplaatsing naar Aalst, PC Apollo.  Voor ons is het de laatste wedstrijd van de heenronde, want volgende week hebben we onze 'BYE'.
    De ploeg van de tegenstanders bestaat uit veel jong geweld.  Jeugd troef.

    De eerste ronde ondervind niemand van ons enig probleem en alle drie kunnen we winnend afsluiten, dus 0 - 3.

    De tweede ronde kent een zelfde spelbeeld en ook hier winnen we allemaal onze match, 0 - 6.

    Voor de derde ronde doen we beroep op onze twee reserven, Monique en Sven.  Monique vervangt haar echtgenoot, en Sven neemt de plaats in van Danny.
    Ook deze wijziging verandert niks aan ons spel, en we winnen terug, zodat we de eindscore bekomen van : 0 - 9 en 65 pluspunten.

    We sluiten dus de heenronde af, zonder verlies en met volgende cijfers

    8 wedstrijden gespeeld, 8 gewonnen
    72 matchen gespeeld, 60 gewonnen en 12 verloren
    358 pluspunten

    We mogen wel spreken van een succes.
    Bedankt aan alle spelers en trouwe supporters

    29-11-2010, 21:48 geschreven door sywil

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tornooi 50+ PC Actief Beveren 27.11.2010
    Vandaag trekken we naar Beveren (Antwerpen) Voor het jaarlijks tornooi voor de veteranen.
    Samen met mijn ploegmakkers, Werner en Francis, vormen we ploeg.
    De opkomst is heel goed, 20 tripletten, dus alles terreinen zijn bezet.
    Er worden 4 ronden gespeeld.

    Eerste ronde tegen een plaatselijke triplette die we nog kenden, want die mannen hadden ons een FANNY gepresenteerd in de competitie.  Dat we gemotiveerd waren hoeft geen betoog.
    Op twee mênes na, spelen we goed en winnen 13 - 6.

    Volgende ronde dienen we het op te nemen tegen Guy, Alex en een dame van PC Stekene.  We vinden onze draai niet, enkel Werner speelt op zijn gebruikelijk niveau, en we moeten het onderspit delven 10 - 13.

    Voor de derde ronde terug een plaatselijke ploeg.  Deze mensen hadden reeds hun 2 wedstrijden gewonnen en waren in de winningmood.  Doch ze kwamen nu terug met de voeten op de grond, we konden hen laten kennis maken met FANNY, 13 - 0.

    Onze laatste wedstrijd, krijgen we een tegenstander van vorige woendag voorgeschoteld, Pc Reynaert, de Frederik en zijn maten.  De match begon gelijkopgaand tot 5 - 5.  Maar dan kroop er terug enige twijfel in ons spel, en we bleven op de povere 5 staan.  Dus verloren 13 - 5.

    We hadden 2 overwinningen en maakten nog een kleine kans op een geldprijs.  We behaalden uiteindelijk nog de 7de plaats en mochten een kleine winst op zak steken. 

    29-11-2010, 00:00 geschreven door sywil

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!