bollen
Foto

Zoeken in blog


Archief per maand
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 09-2009

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Inhoud blog
  • Competitie 50+ Pc Patijntje - Pc Verbroedering 02.03.2011
  • Tornooi 50+ Pc Gent 25.02.2011
  • Competitie 50+ Pc Patijntje - Pc Reynaert 16.02.2011
  • Competitie 50+ Pc Schorpioen - Pc Patijntje 09/02/2011
  • Wintercompetitie Pc Patijntje - Pc Actief Beveren

    Foto

    petanque
    27-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sextetten PC De Zeemeermin Middelkerke
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zoals reeds enkele jaren het geval is, wordt er tijdens de zomerperiode een sextettencircuit ingericht in de provincie West-vlaanderen.  Er was een belangrijke wijziging gemaakt ten opzichte van de voorbij jaren, namelijk de ploeg moest samengeteld worden uit spelers van één en dezelfde club.  Het was wel toegestaan dat 'één vreemdeling' mocht deel uitmaken van het geheel.
    Ik deed de rondvraag of er spelers waren van onze club die belangstelling hadden.
    Na veel heen en weer praten konden we toch een ploeg samenstellen, bestaande uit :

    Noel Gaston  -  Venneman Willy  -  Symynck Willy  -  Stragier Francis  -  Mathys Nicole  en last but not least Blancquaert Monique.

    Met een klein hartje trokken we op donderdag 27 mei 2010 naar Middelkerke.  Een beetje bang, maar vol goede moed, en bereid om ons vel duur te verkopen.

    Na een super natte woensdag, was de donderdag iets beter.  Het bleef droog, op een paar druppels na, maar de temperatuur was nog niet zomers te noemen. 

    We begonnen goed aan de partijen, enkel ikzelf was de negatieve noot.  Ik speelde niet op niveau, en dan wordt je ook niet gediend door het geluk, integendeel.  In totaal verloor ik 3 van mijn 6 wedstrijden.  Maar zo slecht ik was, zoveel te beter waren de ploegmakkers.  Zij reefden de éne zege na de andere binnen.  Na 3 ronden stonden we gedeeld op de eerste plaats samen met Gullegem.  In de vierde ronde kregen we deze ploeg als tegenstander.  Dus was het een rechtstreeks duel voor de eerste plaats.  Van de 3 wedstrijden wonnen wij er twee, dus nestelden wij ons op de eerste plaats.  Deze situatie gaf ons een stimulans om nog beter te presteren, en dat deden we dan ook.  We verloren maar één wedstrijd meer van de 6 overblijvende matchen.  Dus niemand kon ons nog van de eerste plaats wegdrummen.
    Onze eindscore was :

    14 overwinningen op 18 wedstrijden met een eerste plaats in de eindrangschikking
    Het podium werd gevormd als volgt :
    1.  PC Patijntje  Gent
    2. La Forestoise  Vorst
    3. PC Gullegem 2
    Van 3 van de 4 verloren wedstrijden, maakte ik deel uit ..... dus ik kan zeker niet zeggen dat het mijn dagje was.  Gelukkig heb ik in de laatste match mijn vriend Gaston aan een klinkende overwinning kunnen helpen.
    In het klassement individueel konden wij ook terugblikken op een mooi resultaat.  Drie spelers van onze ploeg behaalden 6 overwinningen op 6 wedstrijden, namelijk :
    Noel Gaston  -  Mathys Nicole  -  Stragier Francis.

    En tenslotte mogen we de twee supporters niet vergeten, Lien en Ginette, die tevens zorgden dat we terecht konden voor een goede lichte maaltijd.

    Bijlagen:
    Uitslag individueel sextet 27 mei Middelkerke.pdf (37.9 KB)   
    Uitslag ploegen sextet 27 mei Middelkerke.pdf (10.8 KB)   

    27-05-2010, 00:00 geschreven door sywil

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    26-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse Interclub Beker Veteranen 2010

    Sensatie ……… Sensatie……… Sensatie

     

    Er werd geschiedenis geschreven in het bestaan van de petanqueclub PC Patijntje.  Een damesploeg is er ingeslaagd om de Vlaamse Interclub Beker veteranen, te veroveren.  Nog nooit was dat gebeurd, of het zou in een ver verleden moeten zijn, toen de dieren nog konden praten.

     

    De damesploeg had zich kunnen plaatsen voor deze finale, door een tweede plaats te behalen op de Provinciale Interclub Beker.

     

    Vandaag, 26 mei 2010, trokken onze dames naar PC Zelzate.  Het weer was allesbehalve rooskleurig, het regende reeds toen we vertrokken.  En ….. de regen hield de ganse dag aan.  Overal zag je doorweekte verkleunde vrouwen, met alle mogelijke kledij om zich te beschermen tegen regen en koude.

     

    Onze ploeg bestond uit :

    Monique en Nicole

    Jeanneke en Jacqueline

    Lien en Annie

     

    Onder een druilregen werd de wedstrijd aangevat, de eerste ronde  wonnen ze elk hun wedstrijd.

    De tweede ronde was het enkel Lien en Annie die hun wedstrijd verloren. In deze tweede ronde hadden Monique en Nicole een harde noot te kraken.  Zij speelden hun match tegen Hennie en haar ploegmaat.  De wedstrijd werd bevochten punt voor punt.  Gevolg een lange lastige wedstrijd juist voor de middagpauze.

    Gezien het uitlopen van de match van Monique en Nicole, hadden deze dames bijna geen tijd om hun warme maaltijd te verorberen.  Zij werden dan ook nog aangemand om zo vlug mogelijk de derde ronde aan te vatten.

    Voortvloeiend werd de derde ronde afgesloten met enkel een verlies van Monique en Nicole.

    De vierde ronde startte in alle opzichten veel beter, en alle drie de doublettes wonnen hun partij.

    Zodus bleef onze ploeg in de running voor een podiumplaats.

    De vijfde ronde werd met de nodige stress aangevat.  Jeanneke en Jacqueline wonnen vlot hun wedstrijd.  Het werd een stimulans voor de anderen om hun beste beentje voor te zetten.  Na een spannende wedstrijd wonnen ook Monique en Nicole hun wedstrijd.  Dus alle ogen werden dan gericht op de zussen Lien en Annie.  Ze kwamen op zware achterstand, doch vochten dapper terug. Ze haalden hun achterstand beetje bij beetje op, doch verloren uiteindelijk toch de match.

    Annie was diep onder de indruk omdat ze dacht dat het door haar minder presteren in de laatste wedstrijd, de eerste plaats aan hun neus zou voorbij gaan.

     

    Dus ze behaalden een totaal score van 12 gewonnen matchen op 15.  Wat een zeer respectabel resultaat is.

    Het werd dus bang afwachten wat de andere ploegen uit het vlaamse landsgedeelte gepresteerd hadden.

     

    Toen de einduitslag werd omgeroepen kon onze vreugde niet meer op.  We eindigden op de hoogste trede van het podium, de eerste plaats……… en de kampioenstitel

    Proficiat  dames, jullie hebben het fantastisch gedaan ……







    26-05-2010, 23:28 geschreven door sywil

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    24-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kieldrecht 24 mei 2010
    Pinksterenmaandag gingen we de richting Kieldrecht uit.  Op het plaatselijke voetbalplein was er de jaarlijkse petanquewedstrijd.
    Ik weet nu niet in welke provinciale afdeling KVK Kieldrecht speelt, maar zij beschikken wel over een grasmat van kunstgras.  Van luxe gesproken.
    De wedstrijden werden op 'echt' gras gespeeld naast het voetbalplein.

    Met onze gewone triplette, Werner Willy en ikzelf, begonnen we aan de wedstrijd.  Er dienden 4 ronden te worden afgehaspeld.
    De eerste wedstrijd wonnen we vlot met 13-6.  De tweede ronde was een ware catastrofe, op geen enkel moment konden we in het spel komen.  We verloren deze match met 5-13.  Gelukkig konden we ons herpakken in de derde match die we wonnen met 13-9.  De vierde wedstrijd gingen we op onze elan verder, en wonnen we ook op 13-8.
    Eindresultaat 3 overwinningen + 8.

    Conclusie, van zulke wedstrijden op gras, kan iedereen van iedereen winnen of verliezen.

    De hoeveelste plaats we in de eindrangschikking behaalden zullen we wel nooit weten, want enkel de eerste vijf van het eindklassement werden afgeroepen.  Zij konden hun prijs en beker afhalen.
    Er waren 35 deelnemende ploegen.

    Onze dames namen een dagje vrijaf






    24-05-2010, 00:00 geschreven door sywil

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    22-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fruit/wijntornooi De Panne
    Volgens de weersvoorspellingen zou het een Pinksterenweek-end worden die qua temperatuur  heel hoog zou scoren.  Dus zaterdag 22 mei 2010 vertrokken we met een mooie hemel richting De Panne.  Vandaag was er een fruit/wijntornooi met vaste tripletten.  Willy, Werner en ikzelf, alsook Monique en Lien die terug ploeg vormden met Florence, hadden er zin in.
    Naargelang we de kust naderden werd de hemel grijzer en grijzer.  Van een straaltje zon was geen sprake meer.  De gevoelstemperatuur was heel laag.

    We begonnen goed aan onze eerste wedstrijd en konden die afsluiten met een zege, 13-3.  Vervolgens deden we het even goed en wonnen met 13-5.  We waren reeds bang voor een terugval in de derde ronde.  Maar van bij de aanvang was deze vrees nergens voor nodig. We liepen uit tot 10-0.  De tegenstanders verloren alle moed en wierpen hun triplet overhoop.  Ze speelden complexloos en vanaf dat moment liep voor hen alles. Bijgevolg smolt onze riante voorsprong als sneeuw voor de zon.  De tussenstand werd 10-12 in het voordeel van de 'vijand'.  Maar dan moet bij hen de winningsangst zijn binnengeslopen en lieten zij steken vallen.  Zodat wij uiteindelijk de zege konden pakken met 13-12.  Met deze opsteker in het achterhoofd vatten we de vierde ronde aan.  We speelden alle drie een schitterende partij die we konden afsluiten met een 'fanny' 13-0.
    Onze eindscore was 4 overwinningen + 32

    Onze dames deden het ook beter dan de vorige week.  Hun jonge ploegmaat voelde zich reeds een beetje meer aangepast.  Wat voor gevolg gaf dat de vrouwen hun laatste wedstrijd ook met een winnende 'fanny' konden afsluiten.  En dan nog tegen een mannentriplet
    Hun eindscore was 2 overwinningen + 4

    Met onze mooie uitslag werden we uiteindelijk de winnaaars van het tornooi.  Onze prijs was een heel mooi fruitmand.








    22-05-2010, 23:45 geschreven door sywil

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    20-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zomercircuit 50+

    Vandaag zijn we toe aan de tweede dag van het zomercircuit voor de veteranen.  We trekken richting Melle, PC Verbroedering
    De opkomst is heel goed en we kunnen onze wedstrijden spelen onder een stralende zon.  In de schaduw is het evenwel nog frisjes.
    Samen met Francis winnen we 2 van onze 3 wedstrijden.  Ikzelf heb enkel mijn partner geholpen in de eerste match, de 2 andere was ik onbestaande.
    Lien speelde met Francine De Vetter wegens onbeschikbaarheid van Annie.  Ook zij wonnen 2 van hun 3 wedstrijden.
    Monique kon de eerste keer spelen met Nicole, en behalen hetzelfde resultaat
    En als laatste hadden we Willy en Gaston ..... en raad eens, idem uitslag.

    Dus vandaag kon iedereen zich spiegelen aan elkaar.

    20-05-2010, 20:11 geschreven door sywil

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    15-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Panne triplettentornooi
    Nadat we op Hemelvaartdag ook reeds in De Panne hadden gespeeld, trokken we op zaterdag 15 mei 2010 terug die richting uit.  Nu was het evenwel niet voor een melée, maar voor een tornooi met gevormde tripletten.
    Na ons goed resultaat van de vrijdag trokken we in dezelfde samenstelling, Werner, Willy en mezelf daarheen.  Gezien onze voornamen werden ons ploeg vlug omgedoopt in 'les doubles V'
    De vrouwen Monique en Lien hadden ploeg gevormd met een jonge plaatselijke speelster Florence.  De dames spelen niet afzonderlijk, zij moeten repliek geven aan de mannen.
    Er waren 40 deelnemende ploegen
    Het weer was heel mooi bij aanvang van de wedstrijden.  Maar naargelang de namiddag voorbij ging, werd het een stuk frisser.  De pulls moesten aangetrokken worden.
    Onze 4 wedstrijden verliepen naar wens, en we konden ze alle 4 winnen.  De derde wedstrijd was tegen onze vrienden van Poperinge, Francis, Frans en Jean-Claude.  De uitslag was 13-6, maar deze stand geeft geen correct beeld van de match.  Het was vechten voor ieder puntje.
    De dames vonden in het begin hun draai niet, maar naargelang de wedstrijden vorderden, kwamen ze in hun spel.  Zij konden één van hun 4 wedstrijden winnen.
    In de einduitslag behaalden wij de tweede plaaats, de dames ietske verder achterop.




    Deze mensen staan in voor het goede verloop van de wedstrijden



    15-05-2010, 00:00 geschreven door sywil

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    14-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeientornooi Melsele
    Vrijdag 14 mei 2010 reden we richting Melsele (Beveren) voor een tornooi op gras ter gelegenheid van de plaatselijk 'beeze'feesten.  De locatie op het Kerkplein was uiteraard in het centrum van de gemeente.
    Twee reuzeachtige tenten, heel mooi ingericht en versierd, boden onderdak.
    De opkomst was buiten onze verwachtingen, er waren meer dan 50 tripletten.
    Er werden 3 ronden gespeeld.  Onze ploeg bestond uit Werner, Willy en mezelf.
    De vrouwen namen een dagje vrij, en bekeken de wedstrijden vanop afstand.  En ze stonden uiteraard in voor de foto's.
    De eerste ronde werd gespeeld tegen een ploeg uit Kieldrecht en werd gewonnen met  13-7.  Tweede ronde werd er gespeeld tegen een plaatselijke ploeg en werd ook gewonnen met 13-6.  De derde ronde was ook tegen een ploeg lokale vedetten, de 'azijnpissers genoemd, en ze deden hun naam alle eer aan. Ook deze wedstrijd werd gewonnen met 13-8.
    In het eindklassement behaalden we een 7de plaats.
    De organisatie was in handen van PC Actief Beveren, en verliep vlekkeloos.





    De winnaars mochten van de plaatselijke aardbeienprinses de klinkende zoenen ontvangen.  Onze vriend Rene en André uit Lokeren gingen met die eer lopen.  Proficiat Rene en André



    14-05-2010, 00:00 geschreven door sywil

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    13-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Melée De Panne
    We vertrokken donderdag (Hemelvaart) 13 mei 2010 onder een grijs donker wolkendek.  En toen we goed en wel de autostrade opreden, begon het ook nog lichtjes te regenen.  We dachten, blijft het zo'n weer, dan spelen we niet en doen we een dagje aan zee.
    Maar hoe dichter we bij de kust kwamen hoe mooier de hemel werd, open en bij momenten kwam de zon erdoor.
    Dus naar de petanqueclub en ingeschreven.  En pull was wel nog nodig, maar van regen was geen sprake meer.
    Toen de wedstrijden begonnen, was de zon reeds van de partij.
    Eerste ronde bracht goed nieuws voor ons, enkel Willy verloor zijn wedstrijd. De tweede ronde was dan nog beter, we wonnen alle vier. Willy had zelfs geen medelijden want hij gaf zijn tegenspelers een 'fanny'.  De derde ronde was het enkel Lien die het hoofd moest buigen. De vierde en laatste ronde moesten Monique en ik, tegen elkaar spelen. Dus was er zeker één van ons beiden die 4 overwinningen zou boeken.
    Uitslag :
    Ikzelf : 4 overwinningen
    Lien : 3 overwinningen
    Monique : 3 overwinningen
    Willy : 2 overwinningen

                            verschoten Willy?
                              
                                          Lien vind het wel gezellig

                            
                                                       onze vrienden uit poperinge


    13-05-2010, 00:00 geschreven door sywil

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    08-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provinciaal Kampioenschap Veteranen Tripletten

    We zijn zaterdag 08 mei 2010 en op de terreinen van PC Schorpioen heeft het kampioenschap plaats.  De wedstrijden zijn voor dames en heren.
    Er dienen 5 ronden te worden gespeeld.  En kleine bedenking, vandaag dienen 5 ronden te worden gespeeld en er wordt gestart om 14.00 uur. Vorige woensdag eveneens een  provinciaal kampioenschap, er worden 4 ronden gespeeld en men start om 10.00 uur. Is daar een plausibele uitleg voor?

    Gezien de massale opkomst, 2 tripletten bij de dames en 3 bij de heren, is het niet drummen om een zitplaats te bemachtigen.
    Dan werd er geopperd waarom er zo weinig belangstelling was.  Eén van de redenen kan misschien gezocht worden bij het feit dat, ploegen zich laten verliezen (klaar en duidelijk) om alzo een triplette van hun club met de eer van kampioen te laten lopen.  En wat nog zo betreurenswaardig is, het zijn dezelfde mensen van het bestuur die klagen over de opkomst.
     
    De organisatie wordt voor een gemakkelijke keuze geplaatst, 5 ronden spelen .... dus iedereen is eens BYE, en men speelt tegen iedereen.
    Onze eerste ronde winnen we tegen Gibbe - Bob -Marc
    De tweede ronde doen we hetzelfde tegen Jean Marie - Tonny en  compaan
    Voor de derde ronde dienen we te spelen tegen onze dames, Lien - Monique en Nicole.  Het geluk zit ons een beetje tegen en we verliezen deze wedstrijd.
    De vierde ronde spelen we tegen de andere vrouwelijke triplette, Rita - Hennie - .  Na een spannende wedstrijd bij een stand 9 - 8, kunnen we uitmaken met een spel van 5 punten.
    De vijfde ronde genieten we van onze BYE.

    Onze dames winnen hun eerste ronde tegen een triplette die zich vorige zomer de titel van kampioen van Belgie mocht aanmeten.  Dus een schitterende overwinning.
    De tweede ronde zijn ze BYE
    Hun derde ronde winnen ze tegen ons.
    De vierde ronde brengt voor hen verlies tegen Jean-Marie
    De vijfde werd ook verloren, doch deze ronde was overbodig, want dan wisten ze reeds dat ze kampioen waren.

    Onze dames Lien - Monique - Nicole werden kampioen
    Wij moesten ons tevreden stellen met een tweede plaats, maar niet getreurd we hadden tegen de kampioenen gewonnen.









    08-05-2010, 22:28 geschreven door sywil

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    06-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PIB Veteranen 2010

    Eindelijk zomer ....... of wat er toch zou moeten voor doorgaan
    Het buitenseizoen voor onze veteranen werd vorige woensdag op gang geschoten met het circuit 50+ te Zelzate.
    Nu woensdag 05 mei 2010 werd het Provinciaal Interclub voor veteranen betwist op de terreinen van PC Verbroedering te Melle.
    Voor deze wedstrijd mag iedere club uit de provincie een ploeg inschrijven, zowel bij de vrouwen als bij de mannen.
    Bij de dames bestaat de ploeg uit zes speelsters, verdeeld over 3 doubletten.  Bij de heren zijn er negen spelers, verdeeld over 3 tripletten.
    Door onze club, PC Patijntje, werd één ploeg ingeschreven bij de dames
    Om 10.00 uur werd aangevangen met de wedstrijden.  In de voormiddag werden2 ronden gespeeld, en de resterende 2 ronden werden na het middagmaal afgehandeld.
    In de voormiddag was het letterlijk bibberen , want de temperatuur was aan de lage kant.  Dus dikke truien en petten waren van de partij.
    Voor onze dames was het ook nog figuurlijk bibberen en beven, want enkele wedstrijden werden op het scherp van de snede betwist...... en gewonnen.  Wat duidelijk blijkt uit de mooie tweede plaats in de eindrangschikking.  Dus mochten zij zich de Vice-kampioen noemen.

    Eindrangschikking dames : 8 deelnemende ploegen
    1. PC Verbroedering
    2. PC Patijntje
    3. PC Mistral
    4. PC Haeseveld

    Eindrangschikking heren : 12 deelnemende ploegen
    1. PC Schorpioen
    2. PC Apollo
    3. PC Verbroedering
    4. PC Haeseveld

    Op 26 mei 2010 wordt te Zelzate het Vlaams Interclub kampioenschap betwist.  Daar komen de winnaars van de andere vlaamse provincies, onze clubs het vuur aan de schenen leggen.
    Alle hiervoor vermelde ploegen zijn daarvoor geclasseerd.
    We gaan terug onze ploegen aanmoedigen










    06-05-2010, 20:44 geschreven door sywil

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!