bollen
Foto

Zoeken in blog


Archief per maand
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 09-2009

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Inhoud blog
  • Competitie 50+ Pc Patijntje - Pc Verbroedering 02.03.2011
  • Tornooi 50+ Pc Gent 25.02.2011
  • Competitie 50+ Pc Patijntje - Pc Reynaert 16.02.2011
  • Competitie 50+ Pc Schorpioen - Pc Patijntje 09/02/2011
  • Wintercompetitie Pc Patijntje - Pc Actief Beveren

    Foto

    petanque
    28-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Panne Jeanne d'Arc 28.08.2010
    Zaterdag, dus de kans is groot dat we richting De Panne trekken.  Samen met Werner en Willy spelen we een tornooi vaste tripletten.
    De vrouwen nemen een rustpauze, trekken de stad in ..... op zoek naar Sangria

    De opkomst is goed te noemen, want er zijn 38 tripletten ingeschreven, veel organisatoren zouden de hemel danken met een dergelijk aantal deelnemers.

    De eerste ronde ontmoeten wij een drie-tal die ons volkomen onbekend zijn.  Het trio bestaat uit spelers van verschillende generaties.  De jongeling neemt het schot in handen. Maar hoe meer het spel evolueert in ons voordeel, hoe gestresseerder de jonge man speelt.  In die mate dat op het einde 'gaatjes' plots 'gaaaaaaaaaaaaaaaten' worden.  Zijn medespelers kunnen ook het tij niet keren en wij winnen de partij met
    13 - 3.
    Tweede ronde treffen we een triplette die ons bekend is. Enkele weken terug hadden wij van deze ploeg een flinke opdoffer gekregen.  Na de winst van de eerste ronde voelden we ons goed, en wouden op die elan doorgaan.  Wat we dan ook deden en de match wonnen met 13 - 7.
    Onze derde partij krijgen we een frans - italiaanse triplette voor de voeten geschoven.  Deze mensen zijn ook geen partij en we kunnen winnen met 13 - 2.
    Op naar de vierde wedstrijd ....... en we ontmoeten Francis-Frans- en een nieuwe partner.  De eerste mênes verlopen gelijkopgaand, maar op een gegeven ogenblik krijgen we een 'zware' mêne tegen, en zijn even het noorden kwijt.  We kunnen niet meer aanklampen en verliezen met 
    4 - 13. 

    Ons eindresultaat is bijgevolg 3 overwinningen en 17 pluspunten
    Bij de prijsuitreiking behalen we de 7de plaats op 38 deelnemers.  Mogen we tevreden zijn?





    Bijlagen:
    http://fotoalbum.seniorennet.be/sywil/de_panne_28082010   

    28-08-2010, 00:00 geschreven door sywil

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    18-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.circuit 50+ PC Schorpioen 18/08/2010
    Verslag aangepast !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    De voorlaatste wedstrijd van het zomercircuit 50+ vond plaats op de terreinen van PC Schorpioen in Wondelgem.
    De laatste dagen hadden we regen gehad in overvloed.  Dus de terreinen waren drassig en het was op bepaalde plaatsen heel glibberig.
    Onze uitslag van vorige week was super, en bijna niet te evenaren.  Maar toch begonnen Francis en ik met volle moed.

    Onze eerste ronde kwamen we uit tegen een thuisdoublette, Vermeersch Etienne en De Meulenaere Marc.  We liepen vlug uit tot 7 - 0, doch dan kwamen de tegenstanders los en klampten aan.  We konden de wedstrijd in ons voordeel beslissen met 13 - 5.

    Tweede ronde was tegen broer en zus Troch Francine en Roger.  We waren op onze hoede want tegen Francine hadden we 14 dagen terug een partij verloren.  Francis speelde op een hoog niveau en de wedstrijd kende voor ons geen problemen, we wonnen 13 - 2.

    Voor onze derde wedstrijd kregen we een doublette uit de top 3 van de tussenstand van het algemeen klassement voor de voeten geschoven.  Ben en André zijn steeds te duchten.  Het ons toegewezen plein was heel drassig en dus moeilijk bespeelbaar, maar ja het is voor beide ploegen zo.  Ben had last van de mensen die speelden op de terreinen naast ons.  Hij kwam niet in het spel voor en ook André was niet optimaal, dus konden we besluiten met een overwinning 13 - 6.

    We konden dus bogen op terug een mooi resultaat, 3 overwinningen en 26 pluspunten.

    Uitslagen van leden van onze club :
    Willy en Gaston : 3 overwinningen + 16
    Lien en Annie : 3 overwinningen +14
    Monique en Nicole : 2 overwinningen -2
    Marina en Agnes(schorpioen) 2 overwinningen +8
    Pierre en Marcel : 1 overwinning -8 ......... maar hier moet men evenwel het resultaat nuanceren, want ze speelden maar 2 ronden. Na de tweede ronde voelde Pierre zich niet meer in staat om verder te spelen.  Lichamelijk voelde hij zich niet in staat de wedstrijd af te maken.  En om de ernst van zaak goed te proportioneren, Pierre lag op maandag 23/08/2010 nog steeds in het ziekenhuis.  En zo werd Marcel de kans ontnomen om zijn derde match te spelen met een vervanger.  Reglement is reglement zegt de lei(ij)ding, en de leiding draagt een hoed amaai ...... Maar als het voor hen uitkomt, oh dan mag best eens gegoocheld worden met reglementen, spelers zonder licentie laten deelnemen aan officiële tornooien (tornooien door hen ingericht natuurlijk).




    Bijlagen:
    http://fotoalbum.seniorennet.be/sywil/circuit_50_pc_schorpioen_/   

    18-08-2010, 00:00 geschreven door sywil

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    12-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pc Poperinge 50+ 12/08/2010
    Vandaag hebben we een trip voor de boeg van ongeveer 100 km naar de hoppestad Poperinge.  De thuisclub van onze vrienden Francis, Frans en Joël.
    In de oude gebouwen van de melkfabriek worden we aangenaam verrast wanneer we onze koffie bestellen, en merken dat alle consumpties maar 1 euro kosten. 
    De club beschikt over een 20-tal terreinen.  Uiteraard is dat te weinig en zijn er tijdelijk aangelegde pleinen op de parking.  De ondergrond bestaat uit kleine 'gravè'.  Behalve terrein 10 ....... een sterk afhellend plein met vuistgrote gravè.

    Samen met Werner spelen we de laatste wedstrijd die meetelt voor het seizoensklassement.  Aan de top liggen de plaatsen reeds vast.  Wij hebben maar de helft van de wedstrijden gespeeld en komen dan ook uiteraard niet voor in het eerste gedeelte van het eindklassement.
    Ofwel gaan we harder trainen ...... of geef ik eens mijn ballen mee op bedevaart naar Lourdes.

    De eerste ronde ontmoeten we een doublette uit Roeselare.  De wedstrijd gaat gelijk op tot een stand 4 - 3.  Er wordt puntje bij puntje gescoord.  Maar dan breek de veer bij onze tegenstrevers en kunnen we de partij beslissen in ons voordeel met 13 - 3.
    De volgende ronde treffen we een doublette van de inrichtende club.  Deze mensen hebben last van de ondergrond en komen niet in het stuk voor.  Wij winnen met 13 - 1.
    Ronde 3 krijgen we een doublette uit Blankenberge voor de voeten geschoven. En ja, op terrein 10.  Enkele weken terug hadden we ook al eens tegen deze opponenten gespeeld, en een pandoering gekregen.  Dus ik moet niet zeggen dat we gemotiveerd waren om aan de wedstrijd te beginnen.
    De eerste paar mênes speelden we heel goed en konden uitlopen naar 7 - 2.  Dan verliep de wedstrijd meer evenwichtiger en werd er beurt om beurt gescoord.  We konden uitspelen met een score van 13 - 11.
    In de vierde partij kwamen we tegen de leiders van het algemeen klassement, Luc en Leon.  De eerste twee mênes kwamen we niet in het stuk voor en stonden direct 0 - 7 achter.  Na een druilige regen konden we ons herpakken, en kwamen terug tot 6 - 7.  Maar dan was onze 'ressort' optimaal uitgerokken en kregen we een nederlaag aangesmeerd 6 - 13.

    In het dagklassement stonden we op de zesde plaats 3 overwinningen en 17 pluspunten

    Voor onze gepresteerde diensten werden beloond met 26 euro.

    12-08-2010, 00:00 geschreven door sywil

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    04-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.circuit 50+ PC Alosta 04.08.2010
    Na enkele weken rust, vakantieperiode, herneemt het veteranencircuit Oost-Vlaanderen zijn activiteiten.
    Vandaag rijden we naar de ajuinstad Aalst waar we te gast zijn op de terreinen van PC Alosta.  En er moet gezegd worden de pleinen zijn mooi aangelegd, in een groen kader, mooi geïntegreerd
    De opkomst is iets minder dan de vorige speeldagen, maar daar is het 'slechte' weer verantwoordelijk voor.  De voorspellingen waren niet rooskleurig, er werden hevige buien regen voorspeld.  Maar de afwezigen hadden ongelijk, want we hielden het droog en de temperatuur was heel aangenaam.  Dus conclusie, wil je weten welk weer het is, kijk dan door je venster en laat de weersverwachtingen voor wat ze zijn.

    Onze eerste ronde treffen we de voorzitter/oprichter van de recreatieclub De Populieren in Belsele, en zijn partner.  Wij zijn goed op dreef en kunnen onze tegenstrevers onder druk zetten.  Zij komen nooit in het spel met als resultaat FANNY 13 - 0.
    In de tweede ronde krijgen we een doublette voorgeschoteld van Reynaert Lokeren.  Wij kunnen ons spel doortrekken  en onze tegenstrevers kunnen amper één puntje scoren.  Uitslag 13 - 1.
    De laatste ronde stapt een doublette van PC Verbroedering Melle op het terrein om ons het vuur aan de schenen te leggen.  Maar ook zij kunnen ons niet verslaan, en krijgen een
    FANNY aangesmeerd 13 - 0.

    Ons eindresultaat is schitterend 3 overwinningen + 38.

    Onze clubgenoten doen het zeker ook niet slecht :
    Willy en Gaston 2 overwinningen
    Lien en Annie 2 overwinningen
    Monique en Nicole 2 overwinningen
    Marina en Ginette
    Pierre en Marcel




    Bijlagen:
    http://fotoalbum.seniorennet.be/sywil/pc_alosta_circuit__veteranen_   

    04-08-2010, 00:00 geschreven door sywil

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!