bollen
Foto

Zoeken in blog


Archief per maand
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 09-2009

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Inhoud blog
  • Competitie 50+ Pc Patijntje - Pc Verbroedering 02.03.2011
  • Tornooi 50+ Pc Gent 25.02.2011
  • Competitie 50+ Pc Patijntje - Pc Reynaert 16.02.2011
  • Competitie 50+ Pc Schorpioen - Pc Patijntje 09/02/2011
  • Wintercompetitie Pc Patijntje - Pc Actief Beveren

    Foto

    petanque
    15-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Competitie 50+ Pc Chapoo - Pc Patijntje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Heden moeten we ons verplaatsen naar Melle, terreinen van petanqueclub Verbroedering, waar Pc Chapoo haar wedstrijden afwerkt nu ze zonder lokaal zitten.
    Het was er druk, want twee ploegen van Pc Verbroedering speelden ook thuis, dus alle pleinen bezet.
    In de heenronde hadden wij deze ploeg een flinke nederlaag kunnen toedienen.  Of dat ook zo zou zijn op hun terreinen, dat was koffiedik kijken.

    We konden aantreden met Mark als vervanger voor Marcel.

    De eerste ronde kennen we heel weinig tegenstand, zodat de 3 tripletten winnen.
    Tussenstand 0 - 3
    De tweede ronde gaf hetzelfde spelbeeld, gevolg een identieke uitslag, 0 - 3.
    Tussenstand 0 - 6, en dus wedstrijd gespeeld het puntje was binnen.

    De derde ronde konden we zonder enige stress aanvatten.  Wij, WWW's, konden vrij snel onze match winnen.  Weinig of geen tegenstand.  Maar moet zeggen dat we wel heel goed aan het spelen waren.
    Julien, André en Mark hadden een mooie voorsprong, 12 - 3, maar moesten de wedstrijd toch uit handen geven na enkele onbegrijpelijke beslissingen.  Ze verloren 13 - 12.
    Pierre, Wardje en Pol waren bijna de ganse match op achtervolgen aangewezen.  Bij de stand van 12 - 11 leek het dat ze de match zouden verliezen.  Pierre, die momenteel zijn equipe rechthoudt, stond voor de keus of 'het varkentje' schieten, of een 'plakbal' te spelen.  Hij koos voor het schieten van de cochonet.  Wat bewijst dat zijn vertrouwen in eigen kunnen, groot is.  En ...... een feilloos schot, en de mêne was gered.  Het spel nadien konden ze uitmaken en zegevieren met 12 - 13.

    Einduitslag 1 - 8 en  52 pluspunten. 

    De komende 3 weken is het 'winterstop'.  Hopelijk feesten onze tegenstrevers flink de komende feestdagen, zodat ze een beetje minder voor de dag komen als de competitie terug aanvangt.

    Aan iedereen een vredevol en zalig Kerstfeest en een gelukkig 2011.

    15-12-2010, 00:00 geschreven door sywil

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    12-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wintercompetitie Pc Patijntje - Pc Reynaert 12.12.2010
    Het was alsof het gisteren was dat de wintercompetitie begon, maar we zijn vandaag wel degelijk aan de terugronde begonnen.  Op de 'indoor' na, zijn we dus halverwege het seizoen.
    We mogen vandaag de vrienden uit Lokeren, Pc Reynaert verwelkomen.  Onze eerste wedstrijd konden wij hen een nederlaag aansmeren van jewelste, het werd 0 - 9.  Voor ons een fantastische start van de competitie.
    Maar naargelang de competitie vorderde, klom de ploeg van Reynaert zachtjes aan naar de top van de klassering.  Dat het vandaag geen 'walk-over' zou worden, daar mochten we zeker van zijn.
    Filip had geprofiteerd om een weekje vakantie te nemen in Turkije.  Hij landde deze morgen op Brussels-airport en wist niet of hij op tijd in de club kon zijn.  Bijaldien werd beroep gedaan op Paul om hem te vervangen.

    Onze, de WWW's, eerste ronde begon niet optimaal, en dan ben ik nog bescheiden.  Werner schoot heel sterk, Willy speelde op zijn niveau ...... maar ik, het was werkelijk niet om aan te zien.  Hoe meer ik iets wou forceren, hoe slechter het werd.  Het was dan ook niet verwonderlijk dat we de ganse wedstrijd op achtervolgen waren aangewezen.  Gezien we maar met twee (figuurlijk, ik deed niet mee) speelden, was het ook niet abnormaal dat we verloren.  Maar het dubbeltje kon evengoed aan onze kant gevallen zijn, want bij het begin van de laatste mêne wezen de bordjes 12 - 12.
    Jens, Timothy en Julien hadden het geluk niet aan hun zijde en verloren eveneens.
    Danny, Jeanneke en Paul konden de hoop op een goed resultaat brandende houden want zij zorgden voor de enige overwinning.
    Tussenstand 1 - 2.
    Tijdens de eerste ronde verscheen Filip in het lokaal, en zo konden wij de tweede ronde aanvangen in onze vertrouwde opstelling.
    Hier verging het ons, WWW's, veel beter.  Ik speelde nu petanque, in plaats van met ballen te gooien.  Wat dan ook resulteerde in een overwinning 13 - 5.
    De twee anderen tripletten moesten de duimen leggen.
    Tussenstand 2 - 4.

    Dus waren we verzeild in een penibele situatie. Was onze eerste nederlaag van het seizoen in de maak?
    Wij begonnen goed aan de wedstrijd en konden onze partij gemakkelijk winnen met 13 - 5
    Jens en zijn medespelers konden ook tamelijk vlug de klus klaren in hun voordeel, zodat we een tijdelijke stand kregen van 4 - 4.
    Dus de ploeg van Danny moest uitsluitsel brengen wie de winnaar van de namiddag zou worden.  Het werd een spel waarbij de nodige adrenaline aangemaakt werd.  Bij velen ging zodus het hart sneller slaan.
    Bij een stand van 10 - 10, lukte het om 2 punten te scoren, alhoewel de kans er inzat om uit te spelen.  Dan werd de druk verlegd op de tegenstrever, want één foutje was nu fataal.  En ze bezweken onder die druk, zodat we uiteindelijk konden zegevieren met 13 - 10.

    Werden wij beter naar het einde van de wedstrijd?  Of hebben onze tegenstrevers de teugels laten vieren of ....... het vel van de beer verkocht alvorens deze geschoten was? 

    Wat kunnen wij nu leren van deze overwinning, dat is ........ een wedstrijd nooit gedaan is.  Deze is pas ten einde als de magische '13' bereikt is geworden.  Dus niet opgeven, het spel blijven spelen, want ieder puntje (zelfs bij verlies) kan belangrijk zijn bij de eindrangschikking.

    Eind uitslag 5 - 4 en 18 pluspunten.

    12-12-2010, 00:00 geschreven door sywil

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    08-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Competitie 50+ Pc Patijntje - Pc Mistral 08.12.2010

    Vandaag staat een belangrijke wedstrijd op het programma.  De eerste (wij) in het klassement ontvangt de tweede geklasseerde Pc Mistral.  Enigzinds wel verrassend gezien Mistral zich de laatste jaren nooit vooraan in de rangschikking wist te nestelen.

    Onze vriend Marcel De Winne is terug van de partij, en is zinnens de draad terug op te nemen.

    Wij, de WWW's, beginnen sterk aan de partij tegen Marcel De Blieck en companen.  We kunnen afsluiten met 13 - 3.
    Ploeg van Pierre weet ook het laken naar zich toe te halen.
    Enkel Marcel en Andre verliezen hun match.
    Tussenstand 2 - 1.

    Gezien Marcel terug een nederlaag krijgt te verwerken, vraagt hij om vervangen te worden door Marc De Ketelaere.
    Tweede ronde spelen wij tegen Romain en Simonne, maar deze mensen komen niet in de wedstrijd voor, gevolg we winnen met 13 - 1.
    Ook onze ploegmakkers volgen ons voorbeeld.
    Tussenstand 5 - 1.  De match in zijn totaliteit is reeds gewonnen.

    De derde ronde is dus een formaliteit.  Wij trekken ons spelpeil door en winnen met 13 - 4.
    Willy en Werner spelen sterk.
    De ploeg van Marc, Andre en Julien tonen een sterk staaltje van doorzetting.  Op een gegeven moment wijzen de bordjes 0 - 11, in hun nadeel.  Maar dan schieten ze wakker en winnen hun partij.
    Nu moet Pierre, Wardje en Paul het onderspit delven.

    Einduitslag 7 - 2 met 38 pluspunten.

    Met deze uitslag blijven uiteraard op kop van de rangschikking.

    08-12-2010, 00:00 geschreven door sywil

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    04-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tornooi 50+ Pc Mistral 04.12.2010

    Vandaag dienden we niet enkel de tegenstanders te bekampen, ook moesten we de strijd aanbinden met het gure winterweer.  Het 'afgelegen' lokaal van Mistral is in landelijk gebied ....... dus strooien, wat is dat?  Het was dus oppassen geblazen om heelhuids ter plaatse te komen.

    De opkomst was goed te noemen, met in achtneming van de weersomstandigheden.  Er daagden 14 tripletten op.
    Onze partner Francis komt van Comines (franse grens) en dat alleen al is lovenswaardig.

    We beginnen tegen een plaatselijke triplette die nooit in de wedstrijd voorkomt, zodat we kunnen winnen met 13 - 2.

    Tweede match, terug plaatselijke spelers, Marc en Liesbeth en Gentil, ook hier krijgen we weinig tegenstand en kunnen het laken naar ons toe halen met een score van 13 - 3.

    Voor ons derde spel, wat raad je, terug plaatselijke vedetten.  Aan deze ploeg hadden we nog een nare herinnering, want voor 14 dagen terug dienden zij ons nog een nederlaag toe. Dus we waren gemotiveerd, wat je kon afleiden uit ons spel.  We konden hen inblikken met 13 - 5.

    De finale was, wat dacht je ..... tegen een sterke plaatselijke ploeg ( we waren tenslotte naar Mistral gekomen, he) met Marcel De Blieck, Erik(toog) en een derde speler.  De wedstrijd  begon in hun voordeel maar we konden vlug ons wagentje aanpikken.  De wedstrijd verliep gelijkopgaand tot een tussenstand 8 - 7.  De volgende mêne toverde Werner 2 prachtballen uit zijn mouw, zodat we konden uitlopen tot 12 -7.  Dan kregen we nog 2 punten tegen, maar de mêne nadien kon Francis met een sublieme 'carreau' uitmaken.  Score 13 - 9.

    Einduitslag 4 overwinningen en 33 pluspunten.

    Als beloning een eerste plaats dat geldelijk mooi vergoed werd.

    04-12-2010, 21:16 geschreven door sywil

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!