bollen
Foto

Zoeken in blog


Archief per maand
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 09-2009

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Inhoud blog
  • Competitie 50+ Pc Patijntje - Pc Verbroedering 02.03.2011
  • Tornooi 50+ Pc Gent 25.02.2011
  • Competitie 50+ Pc Patijntje - Pc Reynaert 16.02.2011
  • Competitie 50+ Pc Schorpioen - Pc Patijntje 09/02/2011
  • Wintercompetitie Pc Patijntje - Pc Actief Beveren

    Foto

    petanque
    10-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag van de veteranen 2010 - Wemmel

    De veteranendag van de Vlaamse petanquefederatie is een begrip geworden in de petanquewereld.  De 'oudjes' kijken gans het jaar uit naar dit evenement.
    Dit jaar is de provincie Vlaams-brabant verantwoordelijk voor de inrichting van het jaarlijks sportfeest.  Voor ons de oostvlamingen is de verplaatsing te verwaarlozen.

    De afspraak is op vrijdag 10 september om 07.00 uur op de plaats bij uitstek ... de bandencentrale onder de E17 te Gentbrugge. Zowel de deelnemers als de bussen zijn uitgeslapen en ruimschoots op tijd, dus kunnen we op het voorziene uur vertrekken.  Onderweg ondervinden we geen noemenswaardige verkeersproblemen en zijn we op het afgesproken uur terplaatse.  In een groene omgeving komen we terecht op een sportdomein.  Een mooi gebouw met prachtige sportvelden.  Evenwel de tand des tijds kenmerken zijn zichtbaar.
    In een ruime zaal worden we vergast op een koffie en koek.  Gezien we de 2de provincie zijn die hun intrede doen, hebben we nog ruimte om alles ordentelijk zijn gang te laten gaan.  Later blijkt dat, wanneer iedereen aanwezig is, de doorgangen te eng zijn.  Op onze leeftijd  zijn velen al een beetje in volume toegenomen.

    Als iedereen voldaan is vertrekken we naar Zemst.  Daar schepen we in aan de sluis voor een tochtje naar Vilvoorde.  Onze boot 'Verdi' brengt ons via de sluis in het goede vaarwater.  Aan boord is er een gezellige bedoening, en er zijn veel blijde gezichten.  Tot zover dat na enige drankjes, de dansvloer bevolkt wordt.  Door foute informatie wordt ik aangewezen als danser, wat dus helemaal niet waar is.

    Na ontscheping keren we terug met de bussen naar het sportdomein.  Daar wordt ons een (heel) lekker middagmaal aangeboden.  Er is meer dan genoeg om iedereen tevreden te stellen.  Maar zoals gezegd, de ruimte is krap.  Daaarmee geen verwijt naar de inrichters toe, want het is zeker geen senicure om een plaats te vinden om 540 mensen  een maaltijd te laten nemen. 

    En dan breekt uiteindelijk de tijd aan om het tornooi aan te vatten.  Na een paar onvolkomenheden kunnen we er toch aan beginnen. Samen met Willy en Francis treffen wij in de eerste ronde een triplette uit Heusden-Zolder, PC Zig-Zag.  Een heel sterke ploeg waar we ons beste petanque moeten bovenhalen.  Wij kunnen evenwel gunstig afsluiten en winnen met 13 - 8.
    Tweede ronde gaat tegen een triplette van PC Genk.  Deze mensen komen niet voor in het spel en we winnen uiteindelijk met 13 - 4.
    Onze derde wedstrijd gaat tegen een triplette uit Berk.  Hebben ze reeds te diep in het glas gekeken, of zijn ze moe, we winnen met een FANNY.
    Ons eindresultaat 3 overwinningen + 27 punten.

    Onze dames, Monique, Nicole en Angeline, hebben hun beste beentje voorgezet, en mogen terugkijken op een mooi resultaat van 2 overwinningen  .......  pluspunten.  En wat dubbel plezier doet is dat ze daarvoor mannentripletten hebben verslagen.  Proficiat dames

    Gezien ook de computer zijn intrede gemaakt heeft in de petanquewereld hoeven we niet lang te wachten tot het algemeen klassement bekend wordt.

    Op de eerste plaats eindigt een ploeg van West-vlaanderen ;
    'boerke' Staf Devolder en partners (namen komen later
    )
    tweede plaats, uit Limburg :
    Marcel van Gorp, Miel en ......
    Voor de derde plaats is er een ex-aequo met 3 ploegen
    ploeg uit Oost-vlaanderen : wij
    ploeg uit Antwerpen : Ludo Vandyck
    ploeg uit .......
    Ingeval van gelijke pluspunten telt het resultaat van de eerste wedstrijd en daar haalt de ploeg uit Antwerpen voordeel uit en eindigt dus op de derde plaats :
    Ludo Vandyck - .............
    Proficiat aan de winnaars en alle deelnemers

    Iedereen kijkt terug op een mooie dag en keert met een goed gevoel terug naar huis.
    Afspraak volgend jaar in de provincie Oost-vlaanderen
     









    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!