LYNX

De gewone LYNX bewoont de Noordelijke helft van Europa en Azie Zijn voorkeur gaat uit naar de naaldwouden waar hij jacht maakt op allerlei dieren van insecten tot herten
Elke LYNX heeft een eigen terretorium waar geen soorgenoten geduld worden
Alleen in de paartijd komen een mannetje en een vrouwtje te samen
Hij is een onvermoeibare loper
Km kan hij het spoor van zijn prooi volgen
Vaak ligt hij in een boom te waken
Passeert een prooidier laat hij hem er boven opvallen Jonge LYNXSEN worden behaard maar blind geboren
Hetzij in een rotshol of in een holle boom
De jongen verlaten na twee maanden het nest en gaan met moeder op jacht
Ze zijn na ongeveer 2 jaar volwassen





















