MOEFLON

De moeflon is het kleinste wilde schaap In het wild leeft het in corcica en sardinie
Ze werden in Europa ingevoerd
OOK in Nederland kan men kudden waarnemen
Deze dieren zijn nog raszuiver op verschillende plaatsen heeft men ze gekruist om hun mooie jachttrofeeen
Moeflons eten gras en kruidachtige planten
Net als de schapen eten ze in de ochtendgluren
en in de namiddag en rusten overdag


























































