Maandag 25 december 2006
walrus

De mannetjes zijn groter dan de vrouwtjes's Winters wanneer zijn onderhuidse vetlaag het sterkst is ontwikkeld kunnen ze tot 1600kg wegen Ze zijn uitgerust met twee ivoren slagtanden harder dan dit van een olifant die bij de mannetjes 1m lang kunnen worden en 3kg kunnen wegen
De huid is bruin geelachtig gerimpeld en 2tot3cm dik
Deze vinpotige dieren zoogdieren waarvan de voorpooten zijn omgevormd tot vinnen zoals de zeehonden en de zeeleeuwen beschikken over een dikke vetlaag die hen beschermt tegen het koude water van het hoge noorden
Ze leven in kolonies van soms meer dan 100 dieren langs de kusten van de noordelijke ijszee en van het noorden van de atlantische oceaan
Hun grootste vijand is de Orka
Zijn aanwezigheid zorgt voor paniek in de walrusfamilie
Geschreven door zee om 14:47
Reageer op dit bericht





















