Woensdag 10 januari 2007
De Rosszeehond

Dit is de zeldzaamste en minst bekende zeehond van Antartica Hij is kleiner dan de andere Antartische zeehonden
De vacht op zijn rug is donkergrijs op zijn buik zilverkleurig
Hij heeft een kleine kop en uitstekende ogen
Hij leeft in open zee en brengt zijn leven door op het pakijs en drijvende ijsschotsen
In de kanalen die in het pakijs worden gevormd maakt hij jacht op vissen
Hij klimt op de ijsschotsen om uit te rusten en zich voort te planten
Aan het einde van de zuidpool lente in de maand November werpt het wijfje een jong op de drijvende ijsschotsen die door de zeestroming worden meegesleurd
Daar komen natuurlijk geen roofdieren voor
Ze zoogt het jong gedurende een maand
De Rosszeehond voedt zich met inktvissen ,vissen ,en krill
Geschreven door zee om 17:27
Reageer op dit bericht





















