Ik ben François, en gebruik soms ook wel de schuilnaam De wandelende Pajot.
Ik ben een man en woon in Aalst (België) en mijn beroep is Gepensioneerde.
Ik ben geboren op 30/10/1949 en ben nu dus 75 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Wandelen.
De wandelende Pajot
Belevenissen van een actieve wandelaar
29-09-2014
2014-09-29 IJzeringen
GR tocht - knooppuntentocht Club: DE GR VRIENDEN AALST Plaats: IJzeringen Afstand: 23 Km Tijd: 6H00 Deelnemers: 22 Pajotten: 2 Weer: Eerst zwaar bewolkt, in de namiddag lichte regen. (20°C)
Wat onthouden we:
Knooppuntwandeling door het Pajottenland. Heb geen GPS bestand van deze wandeling. Vertrek was aan het kerkje van IJzeringen. Het ligt wat verscholen in de heuvels errond. Roger had de lijst van de te volgen knooppunten bij en het parcours was goed te volgen. Halverwege tussen IJzeringen en Lennik werd er halt gehouden voor een borrelstop. Twee jarigen van de maand en een lange afwezige (te lang) waren de feestvarkens. Net zoals bij een GR wandeling ging het hier hoofdzakelijk langs veldwegen. Roger had de knooppunten goed uitgekozen. De rustpost was in cafe "Bij Gust" in Lennik. Na de middag begon het dan te druppelen en voor we terug in IJzeringen waren hadden we nog een stop in het cafe "bij Schaekels" (Nelleken). Door de velden ging het daarna terug naar ons vertrekpunt in IJzeringen. Het was weer een mooie natuurwandeling door "ons" Pajottenland.
15e Deliriumtocht - 13de 50 Km door het Land van Rode Club: WSV LAND VAN RHODE (196) Plaats: Melle Afstand 12 Km (10) Tijd: 1H55 Deelnemers: 1530 Pajotten: 6 Weer: Mooi nazomerweer (20°C) Parcours: 4 Bepijling: 4 Zaal + Org: 4 Cola: 1Euro30 Z. Bier: 2Euro00 (Delirium Tremens)
Wat onthouden we:
Klassieke wandeling in Melle.
Samen met Roger en Frans gewandeld.
De 12 Km ging tot Gontrode, maar hier hebben we de rustpost gemist.
Het waren veel straten maar rondom Gontrode toch ook wat natuur.
Ik hoop spoedig wat langere afstanden te kunnen wandelen met wat meer natuur.
Internationale IML 3 tage Einhornmarsch 2014 Austria Club: IML Plaats: Leutasch (Seefeld) Afstand: 3X30 Km Weer: 3 dagen zonnig tot licht bewolkt. (8° - 24°C)
Wat onthouden we: Samen met Marcel 3 keer de 30 Km gestapt. We konden telkens pas om 08H45 vertrekken.
Vrijdag 19 september 2014 Geisterklamm-wandeling. Vandaag gingen we in Noord-Oostelijke richting tot bijna in Mittenwald. We zijn dus ook even de Oostenrijk-Duitse grens overgestoken. Het mooiste stukje was langs de Leutscher Geisterklamm. Een drie kilometer lang traject voerde ons over een in de rotsen verankerde brug door het ravijn. Daarna wandelden we een stuk langs de Isar en tot slot dan onze eerste echte beklimming. We moesten over de "Hoher Satel". Op 2,5 km 500 m stijgen. Op het einde mochten we nog eens rond de forellenvijvers van Leutasch wandelen.
Zaterdag 20 september 2014 De Inntalblick-wandeling. Nu gingen we in Zuidelijke richting tot Seefeld en Mösern. Het mooiste stukje was tussen Seefeld en Buchen. In Mösern zijn we even van het parcours afgeweken om een bezoek te brengen aan de vredesklok. Het is een indrukwekkende klok welke dagelijks om 17 luid. Ze galmt dan door het boven-Inn-dal. Van aan de klok hadden we ook een mooi zicht op het Inn-dal. Zoals vrijdag was het zwaarste stukje weer op het einde. Wel iets minder zwaar. In Leutsach mochten we dan nog een lus van 5 Km wandelen.
Zondag 21 september 2014 De Gaistal-wandeling. De wandeling ging in Westelijke richting. Vandaag twee beklimmingen waarvan de zwaarste op het einde. We volgend grotendeels het dal. Het is een vrij smal dal en de heen- en terugweg lagen niet ver van elkaar. We liepen nu wel tussen hoge bergen. Eén mochten we een stukje beklimmen. Op het einde kwam dan de zwaarste, de Hochmoos. Er waren nog maar weinig wandelaars en de rustposten waren niet meer bezet. Het was er zelfbediening! De afdaling was wel erg gevaarlijk. We hadden ook net als de andere dagen ongeveer 33 Km gewandeld. Na de uitreiking van de prijzen ben ik te voet naar ons hotel in Reith gewandeld (14 Km).
Het was een mooie wandelvakantie maar helaas weer voorbij.
Van Klooster tot Kasteel Club: WSP HEVERLEE-LEUVEN VZW (B005) Plaats: Heverlee Afstand: 12 Km (12,2) Tijd: 2H20 Weer: Zonnig, licht bewolkt. (22°C) Deelnemers: 1869 Pajotten: 1 Parcours: 5 Bepijling: 5 Zaal + Org: 4
Wat onthouden we:
Wandeling door het Heverleebos en door Heverlee-centrum. Vertrek vanuit het H. Hartinstituut. Eerst voorbij twee kerhoven. Eén van Zusters en één van gesneuvelden in de tweede wereldoorlog. Hierna gingen we over de E40 en doken het Heverleebos in. We kwamen er pas terug uit als we aan de rustpost waren. De terugweg ging maar een klein stukje door het bos. We wandelden nu langs de gebouwen van de K.U. Leuven en door het mooie domein van het kasteel Arenberg. Het laatste gedeelte ging langs het station en enkele woonwijken van Heverlee.
Wandeling vertrok aan de sporthal van Humbeek. De rustpost was in Humbeek centrum. Die rustpost moesten we tweemaal bezoeken. Het was dus een wandeling in drie stukken rond Humbeek. Het eerste gedeelte ging langs het zeekanaal Schelde-Brussel tot aan de O.L.V. Grot. Dan langs een toegangslaan van het 's Gravenkasteel en door de wijken naar de rustpost. Het tweede gedeelte was een lus tot bijna in Nieuwenrode. Voornamelijk door velden en langs de Boskapel in het 's Gravenbos. Het laatste stuk ging door de wijken terug naar de vertrekzaal.
Vertrek vanuit één van de mooiste en oudste dorpjes van Vlaanderen. Keerzijde van de medaille: weinig parkeerplaatsen. In 1985 werd hier de BRT-serie "Hard Labeur" opgenomen (zie bijlage). De wandeling vertrekt langs een beekje, de rand van een bos en door de velden richting Huize. Van aan de rustpost gaat het door de velden terug naar Mullem. Een afwisselende wandeling door de natuur en twee oude dorpjes.
Vertrek aan de kerk van Ten bos in Erembodegem. Langs de wijk Wingert wandelden we over autostrade naar Resschebeke. Dan door de bosjes naar de oever van de Dender. De Dender was erg bevuilt. Langs de Dender gingen we naar Denderleeuw(rechteroever) en daarna naar Teralfene. Het laatste stuk ging door de veldenterug naar Ten bos. Het was bijna donker als we toekwamen.
Heb de GPS wandeling van 9 Km gedaan. Het parcours was bijna volledig apart van het bepijlde parcours. De wandeling ging langs de gehuchten Relst en Wilder. Door bosjes en langs een beek. Van Wilder ging het dan langs de Wildersedreef terug naar Kampenhout-centrum. De rustpost was in het centrum. De GPS-wandelaars mochten hier een toertje door het centrum en langs de oude pastorie maken. Vanan de rustpost tot de vertrekzaal was het nog 3 Km. Hier was het wandelen langs velden en een klein stukje bos.
Nog eens een wandeling in Opwijk. Even moeten zoeken naar de vertrekpost. De wandeling was zonder rustpost langsheen het noordoostelijke gedeelte van de gemeente. Over de spoorweg was er een gedeelte natuur maar voor de rest was het langs de straten lopen.
Heb voor de 6 Km gekozen welke er in werkelijkheid 7,8 waren. De wandeling ging vanaan de vertrekpost naar het centrum en dan een stuk langs de Schelde. Spijtig dat het zo nevelachtig was want anders zou het wel mooie zichten op de Schelde gegeven hebben. Vanaan de rustpost ging het langs de Otheense kreek en langs een kinderboerderij terug naar het vertrekpunt. Het waren veelal straten maar het was toch wel een mooie wandeling.
Vertrek aan de kerk van Haaltert. Eerst langs boswegjes en langs de spoorweg tot in Ede. Daarna met een boog rond het dorp en dan door vele Haaltertse wegjes terug naar het vertrekpunt.
15e Baljuwtochten Club: PAREL VAN HET PAJOTTENLAND (254) Plaats: Galmaarden Afstand: 9,8 Km Tijd: 2H20 Deelnemers:1635
Pajotten: 29 Weer: Bewolkt met af en toe een (fikse) bui. (20°C) Parcours: 5 Bepijling: 4 Zaal + Org: 4 Cola: 1Euro30 Z. Bier: 2Euro20 (Duvel)
Wat onthouden we:
Tweede wandeling. Wilde de 6 Km doen maar kwam op het parcours van de 9 Km terecht. Het was een mooie wandeling door het Pajottenland. Half straat, half aardeweg wat voor de korte afstand begrijpelijk is. Halfweg de rustpost wandelden we voorbij de Sint-Leonarduskapel (restauratie dringt zich op). De rustpost was in Waarbeke. Juist voor de rustplaats hier net als gisteren een douche gekregen. De terugweg ging ook grotendeels door de velden en hier ook weer mooie zichten op de heuvels rondom. Had hier wel wat meer kilometers willen doen.
Na afloop van de wandeling konden we nog genieten van een herdenking van de bevrijding van Galmaarden in 1944.
Mijn eerste wandeling na een maand. Stappen ging redelijk goed maar heb het maar rustig gehouden. Korte afstanden gaan meestal niet door de natuur en dat was hier ook het geval. De wandeling ging tot juist voor het industrieterrein en dan richting Broekkant. Daarna langs de rustpost in Baasrode-dorp. Het begon hevig te regenen en ik ben dan terug naar de startzaal gewandeld. Het was maar een korte wandeling maar allé ik ben terug bezig!
In de buurt van Aaigem ben ik wel al vaak gaan wandelen maar het is een mooie streek en het blijft altijd aangenaam; Het parcours van de 12 Km ging van Aaigem naar Mere en terug. Het ging langs de vallei van de Molenbeek en die volgden we dan ook voor een groot gedeelte. Het voordeel was wel dat het bijna allemaal door de natuur ging. Op het einde kreeg ik wel last van een omgeslagen voet en was blij dat ik de zaal kon bereiken.
Zal het wat rustiger aan moeten doen en zondag ben ik dan ook niet gaan wandelen.
6e Zomerwandeling Club: VREUGDESTAPPERS HULDENBERG (386) Plaats: Huldenberg Afstand: 18 Km Tijd: 4H00 Deelnemers: 726 Pajotten: 4 Weer: Licht bewolkt, soms wat onweersdreiging. (23°C) Parcours: 5 Bepijling: 4 Zaal +Org: 4 Cola: 1Euro30 Z. Bier: 2Euro (Tongerlo)
Wat onthouden we:
Vandaag vroeg vertrokken. De 18 Km bestond uit een lus tot Loonbeek en dan nog een lus rond Huldenberg. Vertrek ging lang de Ijse welke we ongeveer 2 kilometers volgden. Rustig wandelen hier. Daarna ging het wat omhoog door de bossen van de Ijsevallei en tenslotte kwamen we in Loonbeek waar de rustpost was. De terug weg ging langs de andere zijde van Loonbeek en meer door de velden en verschillende holle wegen. Tijdens de lus rondom Huldenberg kreeg ik dan het gezelschap van Viviane en Marcel. De lus ging richting Terlanen en was afwisselend veld en bos. Voor de trofee kwam ik helaas niet meer in aanmerking maar het was een mooie natuurwandeling.
Vertrek aan (onze) abdij van Affligem. Het parcours dat we vanavond hebben gestapt komt voor grote stukken overeen met onze Abdijtocht van dit jaar of van vorige jaren. Vertrek langs de Koeweidelos en het Veldekenslos. Daarna wandelden we via bosjes naar de wijk Doment en richting Meldert. Daarna via de wijk Nievel terug naar de abdij. Het was een mooie natuurwandeling door de velden en bossen rond de abdij.
29e Witsoonetocht Club: DE WITSOONE STAPPERS KROMBEKE (180) Plaats: Krombeke Afstand: 14,3 Km (15,3) Tijd: 3H00 Deelnemers: 1551 Pajotten: 6 Weer: Zwaar bewolkt maar droog. (19°C-22°C) Parcours: 4 Bepijling: 4 Zaal + org: 4 Cola: 1Euro20 Z. Bier: 1â¬uro80 (patersbier)
Wat onthouden we:
Ik wilde eens in Westvleteren bij de paters gaan wandelen en dus maar naar Krombeke gereden. Eerst gingen we langs een grote bocht rond Krombeke. Door uitgestrekte velden ging het naar de rustplaats in de kantine van een hondenschool. Het tweede gedeelte bracht ons dan bij Sint Sixtusabdij van Westvleteren. In de taverne "In de vrede" was het erg druk (te druk voor mij) en zal nog eens terugkomen als het wat rustiger is. De rustpost was wat verder en heb daar nog maar een patersbier gedronken. Het laatste stuk ging via de Lourdesgrot van Westvleteren door de velden terug naar Krombeke. Spijtig dat er van de bossen ten tijde van ridder Witsoone niet veel meer is over gebleven. Misschien dwaalt zijn geest er wel nog rond?!
Urbanustochten Club: WANDELCLUB DE MARKTROTTERS HERNE VZW (114) Plaats: Tollembeek Afstand: 8,5 Km Tijd: 2H00 Deelnemers: 1284 Pajotten: 31 Weer: Bij vertrek hevige regenbui, daarna zonnig. (20°C-24°C) Parcours: 4 Bepijling: 5 Zaal + org: 4 Cola: 1Euro30 Z. Bier: 2Euro20 (Westmalle) Wat onthouden we:
Wilde de 15 Km doen maar door de plensbui maar voor de 10 Km gekozen. Het eerste gedeelte ging door bos en veld naar Himbeek. Daarna waren het helaas nogal veel wijken tot de sporthal in Herne. Na de rustpost ben ik samen met Roger en Frans mee gestapt. Die zaten op het parcours van de 15 Kilometer en ik was dan nogal snel terug in Tollembeek. Dat laatste stukje ging voornamelijk door de velden maar wel verharde weg.
Wat onthouden we: De wandeling ging voornamelijk door de velden rondom Linter. De gebruikte bordjes voor de bepijling waren heel verwarrend. Het eerste gedeelte ging door de velden en stukje langs de rand van een bos tot in Kortenaken - Stok waar de rustplaats was. Het tweede gedeelte ging door de wijk Heide en langs Drieslinter terug naar de vertrekzaal.