Ik ben François, en gebruik soms ook wel de schuilnaam De wandelende Pajot.
Ik ben een man en woon in Aalst (België) en mijn beroep is Gepensioneerde.
Ik ben geboren op 30/10/1949 en ben nu dus 75 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Wandelen.
De wandelende Pajot
Belevenissen van een actieve wandelaar
20-08-2017
2017-08-20 Opwijk
Club: WSVHORIZON OPWIJK (4300)
25e Rondom Opwijk - Jubileumtocht 25 jaar Horizon Opwijk
Plaats: Opwijk
Afstand: 8,6 Km
Weer: Zwaar bewolkt
Deelnemers:2042
Pajotten:34
♥♥♥
Vandaag maar een korte wandelig gedaan. In de vertrekzaal was ambiance met zanger Wiliam. We wandelden klassiek naar Nijversele en terug.
Na de middag was het onweder verdwenen en kon er gestapt worden zonder douche onderweg. Op sommige plaatsen was het parcours wel wat slijkerig maar best begaanbaar. We staken direct de drukke N42 over en wandelden door de velden van de wijk "Anker". De rustpost was maar een kilometer van de vertrekplaats in het centrum van Oosterzele. Voor de terugweg gingen we door het Ettingebos en maakten we nog een eigenaardige kronkel in Oosterzele. Er was in het industriepark nu wel voldoende parking.
Vandaag zijn we vertrokken aan de bibliotheek van Denderleeuw. Eugène heette ons welkom en even verder wachtte Juliana ons aan het station van Iddergem op. Langs de visvijvers zaten we direct in de natuur. We stapten door vele kleine wegjes dan naar Okegem. Na een drankstop ging het dan naar Impegem. Hier had Eugène een toch wel mooi rustplaatsje midden in de natuur uitgezocht. Vandaar stapten we naar Ledeberg waar we onze boterhammetjes konden opeten en wat rusten. De terugweg was kort en bracht ons voorbij het nieuwe station van Liedekerke en langs de oevers van de Dender terug naar Denderleeuw.
Weer: Zwaar bewolkt, wat nevelig, soms zon (16°C - 20°C)
Deelnemers:
Pajotten:
♥♥♥♥
Het vertrek was rechtover de Ijsevijver in Overijse. Eerst wandelden we door het waterrijke centrum van de gemeente. Daarna wat hoger door de bossen en tenslotte door de velden van het plateau. De rustpost was in deelgemeente Eizer. De terugweg ging langs mooie holle wegen en langs enige visvijvers. De club had het zwaarste gedeelte voor het laatst gehouden. We mochten nog een paar keer de "Kalvarieberg" beklimmen.
Het vertrek was in het centrum van Waasmunster. Eerst mochten we door het park van kasteel Blauwendael wandelen. Na het park heb ik even een alternatief parcours gevolgd. De bepijling was op sommige plaatsen miniem. De heenweg naar de rustpost in Sombeke was afwisselend. Stukjes bos, stukjes veld en wat straat. De terugweg ging eerst door afgesloten grasvelden maar daarna helaas door de villawijk.
Vandaag zijn we het tweede gedeelte van de Abdijtocht gaan verkennen: De 6 Km en de lus van 6 Km in Meldert. Deze keer geen onweer en het was heerlijk stappen door het Pajottenland in de zon. De regen van de voorbije dagen zorgden wel voor heel wat plassen op de wegen maar we konden er toch nog goed passeren. We hebben ook nog een omgevallen boom moeten verplaatsen. De heen van de 6 km namen we het oostelijk gedeelte en voor de terugweg namen we het westelijke parcours. Voor de lus in Meldert stapten we richting Droeshout en langs het Kravaalbos terug naar de rustpost. Deze lus gaat geheel door de natuur en over onverharde wegen.
Deze avond eens in de regen vertrokken. We stapten eerst langs de straat en daarna door een veldweg richting Mere maar uiteindelijk kwamen we in een groot maisveld terecht. We waren dan ook al direct gedoopt. Daarna stapten we door Edixvelde en Ede. Tijdens het laatste gedeelte van de wandeling was het opgehouden met regenen en tegen dat we toekwamen waren we al terug wat opgedroogd. Volgende week is er geen Dinsdagavondwandeling (15 augustus). Op 22- en 29 augustus zal ik niet aanwezig zijn.
De derde wandeling van de wandel driedaagse van Puurs. Ik wilde de 16 Km wandelen maar net als in Zandhoven was de wandeling heel wat korter. Zou mijn gps nog juist werken? Vertrek was in het JOC, niet ver van het Fort van Liezele. We wandelden door de groentevelden, een stukje langs de vallei van de Klaverbeek naar de rustpost in Lippelo. De terugweg ging langs Hof ter Bollen en langs de Molenbeek. Naar goede gewoonte kregen we in de wijk Wolf nog een drankje aangeboden. Ik heb een La Chouffe gedronken en die smaakte wel. Het laatste stuk ging langs Kalfort en langs het Fort van Liezele terug naar de vertrekzaal.
Ik ben vandaag eerst eens in de Antwerpse Kempen gaan wandelen. Het vertrek was in Zandhoven in het clublokaal van de harmonie. Bij een organisatie van een wandeling door een harmonie denkt men al snel dat het niet veel speciaals zal zijn. De wandeling was echter een echte natuurwandeling langs de kastelen rondom Zandhoven en de daar bijhorende domeinen. Sommige waren uitzonderlijk toegankelijk voor de wandelaars. Enig minpuntje was de afstand. Ik wilde de 14 Km doen maar na goed 11 Km stond ik al terug in de vertrekzaal.
2017-08-04 De Panne - Lombardsijde Verkenning GR5A
Verkenning GR5A van De Panne tot Lombardsijde
Plaats: De Panne (Adinkerke)
Afstand: 25,2 Km
Weer: Zwaar tot licht bewolkt (18°C - 23°C)
Ik ben vandaag het eerste gedeelte van de GR5A gaan verkennen. Van aan het station is het wel nog 1,5 Km stappen vooraleer we aan de eigenlijke GR komen. Heel het traject is een aaneenschakeling van natuurgebieden. Het eerste gedeelte is overal goed begaanbaar maar rond Oostduinkerke begint het wat zwaardere werk. Café Léopold in Oostduinkerke bestaat niet meer dus heb voor de rustpauze naar een ander café moeten uitkijken. In de namiddag wandelen we eerst nog wat door de duinen maar daarna komen we op het strand en op de dijk in Nieuwpoort. Hier verlaten we de GR en de veerboot brengt ons over de IJzer. Dan is het nog even stappen en we zijn in Lombardsijde.
Vertrek was aan de kerk van Meldert. de Pajotten waren goed vertegenwoordigd. We stapten eerst naar het Kravaalbos. Na dat doorkruist te hebben wandelden we langs de wijken "Parijs" en "Kokerij" terug naar het vertrekpunt. Na de wandeling werd er in het café "bij Ingrid" nog wat nagepraat.
We hebben uiteindelijk onze Ardennen-GR dan toch kunnen stappen. De nieuwe regeling met railpassen gaf geen probleem en ook de reis is probleemloos verlopen. De wandeling zelf was behoorlijk zwaar en dan zeker als ik door een mislopen voor een extra beklimming zorgde. Het eerste gedeelte verliep vlot. Eerst langs het meer in Vielsalm en dan omhoog het bos in. Bij de eerste open plek hebben we dan de jarigen gevierd. Daarna ging het bergop-bergaf naar de rustplaats in Grand-Halleux. Op de camping mochten we onze boterhammetjes opeten en wat drinken. Dat drinken bleef wel erg beperkt want blijkbaar hadden de gasten het vorige weekend alles al bijna opgedronken. Na de middag kwam dan het serieuze werk! Een beloofde zware beklimming en dan nog m'n extraatje. Gelukkig zijn we er allen goed doorgekomen en konden we in Trois-Ponts nog van een deugddoende pint of wat ander lekkers genieten. Na een paar minuten was er onze trein en om 20 uur was iedereen terug thuis (of toch in het vertrekstation!).
37e Everbeekse Wandeltochten - Het Laatste Nieuws Wandeldag
Plaats: Everbeek-Beneden
Afstand: 13,8 Km
Weer: Licht bewolkt (21°C)
Deelnemers: 2454
Pajotten: 5
♥♥♥♥
Everbeek mag ik niet missen, dus in de namiddag hier gaan wandelen. Het was wat warmer en wat droger en aan de vertrekplaats was het al goed druk. Er was barbecue en heb me maar voor de wandeling aan tafel gezet. De wandeling ging eerst naar Zarlardinge en dan door de velden en bossen naar de rustpost in Parike. De terugweg ging langs Everbeek-Boven en we konden hier van een heuvelachtig landschap genieten. Als ik terugkwam aan de vertrekpost was er nog altijd ambiance.
Het was een wandeling door de polders tussen Dender en Schelde. Vele kleine wegeltjes en stappen tussen de velden. Het was hevige wind en ik kon nog juist schuilen in de rustpost voor een hevige regenbui. De terugweg ging langs de andere zijde van de Aalstersestraat en weer door de velden.
Ik heb een combinatie van de 12- en 18 Km gewandeld. Het vertrek was in Wintam, een deelgemeente van Bornem. Het eerste gedeelte ging door het centrum van Wintam, langs het oude kerkhof en langs de polders naar de rustpost in Hingene. Het tweede gedeelte ging langs de bossen en de polders tegen de Schelde. Ondanks het droge weer was er hier nog modder. De tweede rustpost was in het onthaalcentrum van de Zeesluis Wintam. Het was een mooie locatie met zicht op de samenvloeiing van Schelde, Rupel en Zeekanaal Brussel-Schelde. We mochten dan ook over het uitgebreide sluizencomplex wandelen en passeerden het natuurgebied "Noordelijk eiland". De 18 Km-stappers mochten hier nog een rondwandeling in doen. Het laatste stuk ging dan over de dijk van het kanaal en nog een stukje door de polders.
Vandaag de eerste verkenning van de 2de maandagtocht van september gaan doen. Ik heb het parcours helemaal veranderd. Ben langs Appels gewandeld en ben daar met het veer naar Berlare overgezet.
Veel details kan ik hier nog niet geven want het parcours zal nog aangepast worden. Het is een wandeling door de beemden en bosjes rond de Schelde. In bijlage vinden jullie wel wat foto's.
We vertrokken aan de zwemkom van Liedekerke en wandelden door een wisselende landschap van velden en bosjes naar Kattem en Ledeberg. Op de terugweg ging het richting Dendervallei en via Impegem kwamen we terug aan onze vertrekplaats.
Weer: Zwaar bewolkt en af en toe regen (16°C -18°C)
Deelnemers: 1690
Pajotten: 31
♥♥♥♥
Ik had nog eens besloten om de GPS wandeling te doen. Langs het valleigebied van de Waarbeek bereikte ik het industriegebied en langs het windmolenpark kwam ik aan het station van Asse en aan 't Jass waar er een rustpost was. Na de rust ging het door het centrum van Asse, langs de begraafplaats en door de bossen naar de tweede rustpost in Krokegem. Het laatste stuk was net als bij mijn vorige GPS wandeling hier op sommige stukken afgesloten. Via de rand van het Kartelobos kwam ik terug in het valleigebied van de Waarbeek en in de vertrekzaal.
Zoals steeds bij de Vreugdestappers was het een echte natuurwandeling. Ik heb de wandeling samen met Piet gedaan. Vertrekken deden we langs de oevers van de Ijse. Na eindje verlieten we die en kwamen in het Margijsbos. Hier was het al wat klimmen en daarna afdalen naar Loonbeek waar de rustpost was. Na de rustpost was het weer bergop, ditmaal op het asfalt tot boven en daarna langs een holle weg naar het plateau met graanvelden. In Huldenberg deden we nog een ommetje rond de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Huldenberg.
Weer: Zwaar bewolkt, af en toe een bui (18°C - 21°C)
Deelnemers: 1481
Pajotten: 1
♥♥♥
Vertrek was in de wijk Lozer van Kruishoutem. We stapten eerst een stukje door het Lozerbos en dan langs de typische witte hoeven naar de rustpost in Marollen. Ik wilde de 18 Km doen en die moesten hier een lus wandelen. Ik ga daar niets over zeggen want het was een stratenwandeling langs maisvelden en over de E17. Het laatste stuk was hetzelfde als de lus maar door een onbekende reden zat ik opeens op het parcours van de 6 Km. Dat stuk kronkelde geheel door het Lozerbos en ik kreeg hier meer boswegen dan in de vorige 15 Km. Het is een nieuwe club en men zou in de toekomst misschien toch rekening moeten houden dat de langere afstanden ook graag wat natuur voorgeschoteld krijgen. De 24 Km kregen de lus van de 6kM erbij en die hadden dus wel meer bos.