Dag bengels van 2thc! Ik heb hier een ooooooverheerlijk receptje gevonden dat je misschien eens in het weekend voor de ouders kan uitproberen! Het recept komt van Pierre Wynants. Je weet wel, van de Comme Chez Soi in Brussel! Lekker lekker...
Gegrilde steak, raketsla met tomatenpesto en gebraden grenailles
Ingrediënten voor 2 personen:
400 g steaks eerste kwaliteit, in 2 gesneden
1 pakje schoongemaakte raketsla
1 schaaltje met 100 g rode pesto van zongedroogde tomaten 'Delhaize'
1 pakje met 425 g grenailles bistro 'Delhaize'
Een beetje olijfolie
Een beetje citroensap
Zout en peper uit de molen
Bereiding:
Bestrijk de steaks aan beide kanten met peper en zout. Haal ze door een schotel met een beetje olijfolie in. Maak een ruitenpatroon aan beide kanten door ze op een hete gril te leggen. Laat het vlees verder in een oven gaar worden. Braad ondertussen de grenailles aan alle kanten in een antiaanbakpan met een beetje olijfolie, en voeg zout toe. Doe de raketsla in een kom en voeg naar smaak zout, peper, olijfolie en citroensap toe en meng voorzichtig alles door elkaar.
Als Hotel- en toerismeschool Spermalie kunnen we natuurlijk niet ontbreken op een horecabeurs. Heel wat leerkrachten en leerlingen hebben dan ook hun schouders gezet onder de beurs van Horeca Expo. Het was voor de school een belangrijke week. Er was veel belangstelling voor de loungebar en de infostand van de school.
Op zondag 3 december 2006 twee belangrijke concerten! Eéntje om 17uur in Kortrijk en ééntje om 20uur in Torhout. Vroeg slapen is de boodschap, want ik moet mijn edele - o zo jonge sexy - stem sparen! Voornamelijk omdat ik een reeks solostukken moet zingen - dus helemaaaaaal alleeeeen......
Ik breng zeker nog aan jullie verslag uit van het gebeuren.
Trouwens, in de week van 17 december of zoiets heb ik ook nog een productie met Willem Vermandere. En het is voor een goed doel dat we iets doen. Meer info volgt...
Een aantal leerlingen van 7BT verzorgen van 2 tot 4 december een aantal kookdemonstraties op de beurs Kokerello.
Kokerello is een kookevenemt dat je echt op smaak brengt.
Belgische topchefs en nieuw aanstormend talent geven hun keukengeheimen prijs tijdens de ondertussen welgekende kookdemonstraties. Peter Goossens, Yves Mattagne, Quyèn, Bart Desmidt,... ze zullen allemaal van de partij zijn en laten je meekijken in hun kookpotten.
Uiteraard biedt Kokerello opnieuw een culinare ontdekkingstocht door een ruim aanbod van food & non-food producten. Vele enthousiaste exposanten met een voorliefde voor lekker eten en drinken zorgen voor de typische Kokerello sfeer en laten je meegenieten van hun passie.
Wanneer? 2 - 3 - 4 december 2006, tussen 10.00 en 18.00 uur Waar? Flanders Expo, Gent Kostprijs? 10,00 (kinderen tot 12 jaar gratis)
Tot voor kort verzorgden de Koninklijke Gidsenbond en de West-Vlaamse Gidsenkring, de gidsenopleiding in Brugge.
Vanuit Toerisme Vlaanderen is een aantal jaren geleden het initiatief gegroeid om de gidsen- en reisleideropleiding anders te gaan structureren en daarvoor een samenwerking aan te gaan met onderwijsverstrekkers.
Concreet betekent dit dat vanaf nu de opleidingen tot stadsgids Brugge zullen georganiseerd worden door het Centrum voor Volwassenenonderwijs Spermalie. Het is de bedoeling dat de school constructief samenwerkt met de beide verenigingen en Toerisme Brugge, om zo een inhoudelijk sterke opleiding te verzekeren.
De basisopleiding voor gids en reisleider loopt volledig gelijk. Pas op het ogenblik dat de cursist aan de specialisatiemodules begint, maakt hij/zij de keuze voor gids of reisleider.
Vanuit het CVO Spermalie plannen we in eerste instantie een opleiding tot stadsgids Brugge. Dit betekent dat de specialisatie uiteraard op Brugge gericht is. Voorlopig plannen wij geen specialisatie reisleider.
Voila, terug iets nieuws op onze school! Voor meer informatie: www.spermalie.be!
Ben je al aan het aftellen tot de kerstvakantie? Nog eventjes volhouden (je kan het aftellen trouwens volgen op deze blog). En dan volop genieten van de vakantie... Zalig! Laat in ieder geval weten wie op reis gaat en bezorg dan eens een verslagje en een foto voor op onze blog.
Ik bezorg jullie volgende week het examenrooster. In het eerstvolgende klasuurtje gaan we dan samen eens een goed studieschema opstellen zodat iedereen met een glimlach aan de vakantie kan beginnen.
Ja mijn bengels, je leest het goed in de toekomstmuziek. We gaan woensdagvoormiddag naar het toneel. Het toneel dat we gaan zien kaderst in het anti-pestproject, en zoals jullie weten ben ik een groot voorstander van anti-pestinitiatieven op school! Ik heb namelijk een grondige hekel aan mensen met andere personen spotten en deze kwetsen! Maar na het toneel hebben we nog wel eventjes tijd om hierover te babbelen.
Trouwens, het klasboek ligt dus niet bij Frederic, wat dus wil zeggen dat het ergens op school moet liggen. Organiseer jullie en zorg dat je het klasboek kan terugvinden! Je weet wat de gevolgen zijn...
Onder de rubriek toekomstmuziek kan u iedere week lezen wat er te beleven valt op onze school.
- maandag 27/11: 3TT bezoekt AS Adventure i.v.m. wintersport
- dinsdag 28/11: vaccinatie hepatitis B2 voor 1BH en 1TH (brrr...)
- woensdag 29/11: praktijkoefening ontbijtbuffet voor 40 internen door 7BH + 'anti-pestproject' toneelvoorstelling in Aquariustheater, St.-Leo door theatergroep Straff voor 2TH en 2BH (verslag leest u later op onze blog) + bezinning 4BH + banket oud-leerlingen
- donderdag 30/11: bezinning 4TH en 4TT + meegeven rapport permanente evaluatie / dagelijks werk
Ziehier ziehier!! Weet je nog, ik vertelde ooit eens over de verkiezingen in verband met de leerlingenraad. Welnu, hier heb je de foto's van de leerlingen in actie (eerste foto: Mevrouw Vera en ikzelf!):
Zonder oproepingsbrief konden de leerlingen niet gaan stemmen!
De eindejaarsfeesten naderen... Daarom presenteren de leerlingen van 7bt onder deskundige begeleiding u overheerlijke gerechten: tal van borrelhapjes en kant-en-klare gerechten die u maar hoeft op te warmen en te serveren!
Maar toch enkele voorbeelden uit hun lekker repertiore: scampi-egeltjes, mini-garnaalkroketjes, mini-kaaskroketjes, mini-loempia met kingkrab, terrine van ganzenlever met pompoenchutney, terrine van Noordzeevis met een groene dressing, bavarois van geitenkaas met gravlax, kreeftensoep, bouillon van houtduif met boschampignon, tournedos van hazenrug met Grand Veneursaus, lamskroon met wintergroenten en jus van tuinkruiden, fricassee van zeevruchten met een groentenjulienne en wittewijnsaus, kalkoentournedos, gegrilde zalm met witloofsaus, aardappelgratin, knolselderpuree, gebakken gekarameliseerd witloof, peertje in rode wijn, ragout van boschampignons, ragout van wintergroenten, kerststronk, bavarois van witte en bruine chocolade,...
Deze namiddag bezorgden onze jonge spruiten van 2TH hapjes aan de patiënten van het AZ Sint-Lucas. Nieuwsgierig hoe het is afgelopen? Ik in ieder geval wel! Lees het verslag nu vrijdag 24 november op onze blog!
De reporters van 2thc waren terug op stap en konden Meneer Lust, leraar praktijk, aan de haak slaan!!
Hoelang bent u reeds werkzaam op deze school? Ongeveer 20 jaar!
Heeft u nog ergens anders gewerkt? Indien ja, waar? Hostellerie Bruton (1 ster), Au Vigneron (2 sterren), Ter Minnen (1 ster) en 5 jaar op de Amerikaanse ambassade
Wat is het leukste moment uit je carrière? Elke dag is tot nu toe een leuke dag geweest!
Wat is je lievelingseten? Schaal- en scheldieren, visbereidingen, lam en duif.
Wat zijn je hobby's? Gaan wandelen, fietsen,...
Wie is je grootste voorbeeld? Jacques Mariève
Hoe was je als leerling op school? Gedreven, een brave deugniet.
Hoe jong ben je? 45 jaar
Indien je niet in Spermalie zou werken, wat zou je dan doen? Een klein, gezellig en familiaal restaurantje.
Om het weekend goed in te zetten (na een zware week op school mag dat wel ) kan je vanaf vandaag iedere vrijdag enkele leuke moppen lezen! Veel leesplezier!
- Het is wit en staat in de hoek?......................................................... een gestrafte frigo!
- Wat is rood en ligt op het strand?.........................................................Roodkrabje!
- Het is rond en oranje en zegt: ' ik ben een appelsien, ik ben een appelsien'!? Wat is het?
Onder de nieuwe rubriek 'Moet je eens proeven!' kan je met de regelmaat van de klok een overheerlijk recept lezen. We beginnen met een lekkere aardbeienpizza!
Wat heb ik nodig voor 4 personen?
- 1 pizzabodem - 2 dl banketbakkersroom - 2 el advocaat - 250 gr aardbeien - 200 gr mozzarella
Hoe begin ik er aan?
Maak zelf pizzadeeg of gebruik een pizzabodem. Smeer het pizzadeeg in met de banketbakkersroom aangeroerd met de advocaat. Beleg de room met plakjes aardbei. Leg hierop de dungesneden mozzarella. Bak de pizza een half uur in de oven op 235 °C.
Jaja, het is soms moeilijk op school! Zoveel studeren! En al die moeilijke keukentermen! Een mens zou er zo moe van worden!
Maar geen nood, er is hulp op komst! Ga eens naar de volgende blog: http://seniorennet.be/vaktermenkeuken! Daar kan je heel wat informatie vinden over de vakterminologie!
Welkom welkom welkom op de blog van 2Aa. Hier leest u alles over het leven zoals het is voor de leerlingen van 2Aa uit de Hotel- en Toerismeschool Spermalie te Brugge. Veel leesplezier!