Welkom op de blog van klas 2Aa van de Hotel- en toerismeschool Spermalie te Brugge.Vorig jaar kon je op deze blog de avonturen van klas 2THc volgen, maar deze leerlingen werkten zeer hard en zitten nu in het derde jaar! Proficiat!
Een nieuw schooljaar en dus ook heel wat nieuwe leerlingen! Als klastitularis van 2Aa ben ik dan ook trots om de leerlingen de komende week aan jullie voor te stellen via deze blog. Veel leesplezier!
Eten is toch zo een leuke bezigheid! Of niet? Kijk eens rechtsonder op deze blog, daar zie je een leuke poll. Wat is het lekkerste van een dier? Of spreken we hier van slachtafval? Wat mij betreft, het klinkt allemaal overheerlijk... en dat is het ook! Smek smul smul...
Dit is al een oude die voor bijna alle beroepen geldig is, maar die toch vooral in de keuken van kracht is. Dus beste bengels, let op!
Le chef a toujours raison! 1) De chef heeft gelijk. 2)De chef heeft altijd gelijk. 3)Ook als een mindere in rang gelijk heeft, gelden de eerste twee regels. 4)De chef slaapt niet, hij rust! 5)De chef eet niet, hij voedt zich. 6)De chef drinkt niet, hij degusteert ? 7)De chef komt nooit te laat, hij was elders weerhouden. 8)De chef heeft geen relatie met zijn ondergeschikten, hij voedt ze op. 9)De chef verlaat de dienst niet, hij heeft een reünie buitenshuis. 10) De chef leest de krant niet, hij informeert zich. 11) Men komt in het kantoor van de chef met zijn ideeën en men gaat er buiten met de ideeën van de chef. 12) De chef blijft steeds de chef, zelfs in onderbroek. 13) De chef denkt in de plaats van iedereen. 14) Bij twijfelgevallen, zie punt twee !
Onder de rubriek toekomstmuziek kan u iedere week lezen wat er te beleven valt op onze school.
- zaterdag 9 en zondag 10 december: studiereis Gran Canaria voor 7BH en 7TH
- dinsdag 12 december: leerlingen van 4BHA en 4BHC verzorgen een maaltijd in Poverello
- woensdag 13 december: banket mini-onderneming van 7BT
- donderdag 14 december: 1BH bezoekt het rusthuis 'De Potterie' (verzorgen van een koffietafel) + Nest Magazine organiseert een kookles in de hoeve Cortvriendt
Woensdag 29 november zijn we met heel het tweede naar het toneel geweest. Het toneel ging over pesten. Het was een heel leuk toneel en we konden veel lachen. Er was niet echt een einde aan. Het verhaal dat ze hebben vertelt tijdens de bespreking vond ik heel erg. Het is zoals het boek 'Spijt' van Carry Slee. Ze hebben ons ook het verschil tussen pesten en plagen uitgelegd.
Als we terug op school waren moesten we een paar vraagjes oplossen. Als we dat hadden gedaan moesten we naar de clubzaal. We moesten ons in een grote kring zetten. We wisten totaal niet wat we moesten doen... Ineens riep mevrouw iemand in de kring en begon die te 'pesten'. Natuurlijk lieten wij dat niet toe!
Het was heel anders dan het toneelstuk! Bij het toneelstuk kon je nog eens lachen, maar bij de leerkrachten niet! Natuurlijk was het een grap. Ze zouden dat nooit doen...
Dinsdag 21 november zijn we fruitsalade, koekjes en alcoholvrije coctail gaan uitdelen aan de patiënten van het AZ Sint-Lucas. Natuurlijk hebben we het allemaal zelf gemaakt. We moesten bij de mensen binnengaan en zeggen: wij zijn van de Hotel- en toerismeschool Spermalie en omdat het de week van de smaak is bieden wij u gratis een fruitsalade, koekjes en alcoholvrije coctail aan. Het was een groot succes, want wie staat er nu niet open voor zoiets lekkers! Spijtig genoeg mochten we zelf niet proeven van onze kunsten. het was weeral iets anders dan altijd maar les te hebben...
Reporter van dienst: Liese!
We zijn op 21 november naar het AZ Sint-Lucas ziekenhuis geweest. We zijn in alle kamers koekjes & fruitsalade & een alcoholvrije coctail. De meeste mensen waren heel blij dat je eens kwam. En als we gedaan hadden kregen we iets om te drinken. Het was heel leuk om te doen!
Dag bengels van 2thc! Ik heb hier een ooooooverheerlijk receptje gevonden dat je misschien eens in het weekend voor de ouders kan uitproberen! Het recept komt van Pierre Wynants. Je weet wel, van de Comme Chez Soi in Brussel! Lekker lekker...
Gegrilde steak, raketsla met tomatenpesto en gebraden grenailles
Ingrediënten voor 2 personen:
400 g steaks eerste kwaliteit, in 2 gesneden
1 pakje schoongemaakte raketsla
1 schaaltje met 100 g rode pesto van zongedroogde tomaten 'Delhaize'
1 pakje met 425 g grenailles bistro 'Delhaize'
Een beetje olijfolie
Een beetje citroensap
Zout en peper uit de molen
Bereiding:
Bestrijk de steaks aan beide kanten met peper en zout. Haal ze door een schotel met een beetje olijfolie in. Maak een ruitenpatroon aan beide kanten door ze op een hete gril te leggen. Laat het vlees verder in een oven gaar worden. Braad ondertussen de grenailles aan alle kanten in een antiaanbakpan met een beetje olijfolie, en voeg zout toe. Doe de raketsla in een kom en voeg naar smaak zout, peper, olijfolie en citroensap toe en meng voorzichtig alles door elkaar.
Als Hotel- en toerismeschool Spermalie kunnen we natuurlijk niet ontbreken op een horecabeurs. Heel wat leerkrachten en leerlingen hebben dan ook hun schouders gezet onder de beurs van Horeca Expo. Het was voor de school een belangrijke week. Er was veel belangstelling voor de loungebar en de infostand van de school.
Op zondag 3 december 2006 twee belangrijke concerten! Eéntje om 17uur in Kortrijk en ééntje om 20uur in Torhout. Vroeg slapen is de boodschap, want ik moet mijn edele - o zo jonge sexy - stem sparen! Voornamelijk omdat ik een reeks solostukken moet zingen - dus helemaaaaaal alleeeeen......
Ik breng zeker nog aan jullie verslag uit van het gebeuren.
Trouwens, in de week van 17 december of zoiets heb ik ook nog een productie met Willem Vermandere. En het is voor een goed doel dat we iets doen. Meer info volgt...
Een aantal leerlingen van 7BT verzorgen van 2 tot 4 december een aantal kookdemonstraties op de beurs Kokerello.
Kokerello is een kookevenemt dat je echt op smaak brengt.
Belgische topchefs en nieuw aanstormend talent geven hun keukengeheimen prijs tijdens de ondertussen welgekende kookdemonstraties. Peter Goossens, Yves Mattagne, Quyèn, Bart Desmidt,... ze zullen allemaal van de partij zijn en laten je meekijken in hun kookpotten.
Uiteraard biedt Kokerello opnieuw een culinare ontdekkingstocht door een ruim aanbod van food & non-food producten. Vele enthousiaste exposanten met een voorliefde voor lekker eten en drinken zorgen voor de typische Kokerello sfeer en laten je meegenieten van hun passie.
Wanneer? 2 - 3 - 4 december 2006, tussen 10.00 en 18.00 uur Waar? Flanders Expo, Gent Kostprijs? 10,00 (kinderen tot 12 jaar gratis)
Welkom welkom welkom op de blog van 2Aa. Hier leest u alles over het leven zoals het is voor de leerlingen van 2Aa uit de Hotel- en Toerismeschool Spermalie te Brugge. Veel leesplezier!