Ik ben
Ik ben een en woon in (VLAANDEREN .) en mijn beroep is Gepensioneerd..
Ik ben geboren op 09/02/1939 en ben nu dus 85 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Raad eens ?.
Naar aanleiding van de Vlaamse feestdag worden over gans Vlaanderen meer dan 1.000 activiteiten georganiseerd. Dit gaat van eetfestijnen tot strijdredes, van traditionele zangstondes tot popconcerten. De komende dagen vindt elke Vlaming wel zijn gading in het immense aanbod. De meeste activiteiten zijn trouwens gratis. Voor meer gedetailleerde informatie verwijzen we graag door naar www.vlaanderenfeest.be en www.ovv.be.
Vergeet de Vlaamse leeuw niet uit te hangen!
Tweede ebbenhouten spoor .
2de Ebbenhouten Spoor voor Sugar Jackson 09/07/08
Senator Louis Ide reikt de 2de Ebbenhouten Spoor uit aan Sugar Jackson en kroont de beste Europese bokser daarmee tot meest verdienstelijke nieuwe Vlaming. Als regerend Europees Kampioen hoopt Sugar Jackson binnenkort voor de wereldtitel te kampen. Bovendien heeft hij zich opgeworpen als gezicht van een boksproject van de Vlaamse Gemeenschap. Sugar Jackson is een toonbeeld van integratie. Daarom zet de N-VA hem in de bloemetjes. Radio 1 interviewde vroegere buren in de Antwerpse wijk Luchtbal.
Op 8 Juli 1928 werd de eerste steen gelegd voor de IJzertoren te Diksmuide of vergis ik mij? Reaktie graag in het gastenboek.
07-07-2008
Bart aan het woord.
Zonder akkoord in reces gaan is geen optie 07/07/08
In de regeerverklaring moet absoluut een communautair akkoord zitten. Het is geen optie om zonder communautair akkoord in parlementair reces te gaan, op vakantie te vertrekken en in september gewoon voort te praten, bevestigt N-VA-voorzitter Bart De Wever. Het bereikte communautaire akkoord moet voor de N-VA meer zijn dan een vage tekst. Het moet een eindpunt zijn, geen tekst met vage afspraken en verwijzingen naar latere deadlines. Overigens zit o.a. Jong CD&V op dezelfde lijn. Zou dat die dikke vis zijn,die hij vroeger bedoelde?
Nederlandstalige liedjes ? JA.
Nederlandstalige muziek niet verwaarlozen
Wim Defoort 07-07-2008
Vlaamse artiesten willen meer aandacht voor het Vlaamse lied. Radio 1 biedt slechts 6 procent Nederlandstalige nummers aan. De Franse Gemeenschap verplicht haar zenders om ten minste 30 % Franstalige muziek te draaien.
Vlaamse artiesten willen meer aandacht voor het Vlaamse lied. Uit een grondige analyse van Radio1 (november 2007) blijkt dat slechts een goede 6 procent van de in die maand uitgezonden nummers Nederlandstalig was. De afspraak was om 20% Vlaamse producties te draaien, maar die moesten niet per se Nederlandstalig zijn. De Franse Gemeenschap verplicht de RTBf om globaal 40 % Franstalige muziek uit te zenden (en minimum 30 % per radiostation).
De Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) laat zich in haar eerste officiële rapport over de naleving door de VRT van de Vlaamse beheersovereenkomst erg kritisch uit over de behandeling van het Nederlandstalige aanbod op de openbare radio. Uit een grondige analyse van Radio1 in de maand november 2007 blijkt dat slechts een goede 6 procent van de in die maand uitgezonden nummers Nederlandstalig was. Hiervan werden bovendien meer dan de helft s nachts gedraaid. De afspraak was dan wel om 20% Vlaamse producties te draaien, maar die moesten niet per se Nederlandstalig zijn. Is het water te diep geworden tussen media en showbusiness in Vlaanderen?
John Terra, Micha Marah, Luc Appermont, Margriet Hermans, Johan Verstreken en Connie Neefs willen de Vlaamse media terug achter de Vlaamse showbusiness krijgen. Daarvoor richtten zij recentelijk de belangengroepering VLAPO (Vlaamse Podiumartiesten) op. Wij zijn een verzameling van mensen die in dezelfde sector zitten, maar die geen stem hebben omdat artiesten vaak individualistisch bezig zijn", aldus Micha Marah. Volgens John Terra is de Vlaamse taal een van de belangrijkste culturele exponenten van Vlaanderen. Hij ziet het ook als hét integratiemiddel bij uitstek, waarin een belangrijke rol is weggelegd voor het Vlaamse lied. Voor alle duidelijkheid gaat het hier niet over een auteursvereniging.
Twee jaar geleden werd voor de auteurs van lichte muziek in België GALM (Genootschap van Auteurs Lichte Muziek) opgericht. In de raad van bestuur bevinden zich naast John Terra, ook artiesten met een niet-Nederlandstalig repertoire zoals Frederik Sioen, Gert Bettens, Alex Callier en An Pierlé. Dit gaf het genre een volwaardige spreekbuis in de onderhandelingen met auteursrechtenorganisatie Sabam. In tegenstelling echter tot GALM wil VLAPO het in de eerste plaats opnemen voor de vertolkers van het Vlaamse lied.
Micha Marah geeft toe dat de opkomst van nieuwe kleinkunst in de trant van de Fixkes en Yevgueni zijn erkenning krijgt, maar ze wil dat ook de populaire strekking niet vergeten wordt. Ze vraagt meer aandacht voor het Vlaamse lied in al zijn genres, zonder uitzondering. (Bron: Voor de dag, Radio 1, 2 juli)
Geert Bourgeois
Ook mediaminister Geert Bourgeois wil iets doen aan de ondermaatse aandacht voor het Nederlandstalige lied. Vooral Engelstalige liedjes zouden op de VRT disproportioneel veel aan bod komen. Hij wil in de volgende beheersovereenkomst dan ook werken met quota.
Bourgeois verwijst uitdrukkelijk naar het Waalse voorbeeld. Zo verplicht de Franse Gemeenschap de RTBf om tot 40 % Franstalige muziek uit te zenden over alle radiostations heen en minimum 30 % per radiostation. Maar ook de commerciële stations moeten in Wallonië minstens 30 % Franstalige muziek uitzenden.
Als een grote cultuur als de Franse het al nodig acht om de muziek in het Frans te gaan ondersteunen en zelfs quota op te leggen, dan lijkt het niet meer dan normaal dat een kleine cultuur als de onze dat ook doet. Radiomakers zouden op die manier actiever op zoek moeten gaan naar Nederlandstalige muziek, platenfirmas zouden meer interesse betonen voor artiesten van eigen bodem, er zouden meer auteursrechten gaan naar artiesten van eigen bodem en de eigen economie zou een stimulans krijgen (opnamestudios, componisten, tekstschrijvers ). (Nieuw-Vlaams Magazine, juni)
06-07-2008
Wie doet er iets aan?
04-07-2008
Nationale Feestdag
De Europese steden kleurden rood telkens als Turkije speelde tijdens het EK voetbal. Eerlijk is eerlijk de Turken hebben meer moed dan de meeste Vlamingen. Eerlijk is eerlijk hoeveel Vlamingen zouden wel willen, maar durven niet te vlaggen op 11 juli? Misschien 5 minuten burgerlijke moed, en laat de Vlaamse leeuw wapperen op 11 juli, onze nationale feestdag. Laat onze Vlaamse steden niet rood kleuren, maar: zwart-geel
Een poging tot een Forza flandria ?Zes nationalisten pleiten voor Forza Flandria
Zes nationalisten pleiten voor Forza Flandria
Jan Van de Casteele 04-07-2008
Zes Vlaams-nationalisten (onder meer Marc Platel en Paul Doevenspeck) betreuren de verdeeldheid tussen de drie independentistische partijen (N-VA, LDD en Vlaams Belang) en vragen die partijen samen aan tafel te zitten.
In Vlaanderen vormen de independentisten volgens hen 'de grootste partijpolitieke formatie in het Vlaamse politieke landschap'. De Vlaming heeft meer vertrouwen in het Vlaamse dan in het federale niveau en het Vlaamse kartel zou electorale klappen krijgen (vermoeden op basis van recente peilingen? - red.) omdat het kartel zijn eigen beloftes aan de kiezer niet kan of niet wil waarmaken.
De zes stellen dat het traditionele Belgische federale model 'dood en nog net niet begraven' is. 'Dit land is eens en voorgoed een duplex geworden, met voor elk deel een eigen democratie, een verschillende publieke opinie, een zelfstandig sociaal-economisch en politiek systeem.
De traditionele Vlaamse partijen kregen nu al meer dan een jaar tijd om hun kiesbeloften waar te maken, om de Belgische impasse eens en voorgoed te doorbreken, om de stap te zetten naar minstens een ander België. Zonder succes... 'De Vlaamse onderhandelaars sterken de Franstaligen in hun 'non'-strategie: de Vlamingen zijn geen separatisten, Vlaanderen wil de zogenaamde Vlaams-Waalse solidariteit niet doorbreken, uiteraard is een eenzijdig opgelegde BHV-oplossing niet denkbaar, natuurlijk zullen we de Brusselse rekeningen graag blijven betalen en ga zo maar door.'
België wordt al lang overeind gehouden 'omdat alleen België over het nodige geld beschikte om het overleven van Wallonië te waarborgen' (reconversie). Geld zat er in de Vlaamse spaarpot.
'Vandaag weet men dat dit niet langer vanzelfsprekend is, dat dit zelfs niet meer kan'.
'N-VA, LDD en Vlaams Belang (amen 35 procent van het Vlaamse kiezerspubliek) moeten dus aan één en dezelfde tafel gaan zitten om hun gezamenlijke basisdoelstelling te realiseren: een echt zelfstandig Vlaanderen. 'Geen van de drie partijen kan de kern van haar programma binnen het nu bestaande Belgische kader realiseren'.
Over de manier waarop dat concreet moet gebeuren zeggen de auteurs weinig (een 'monsterverbond'? Een nieuwe partij? Een georganiseerde parlementaire samenwerking? Een kartel?)
'Wat het ook wordt, het moet wel losstaan van kortstondig politiek succes. Om wat te doen? Om samen een uitgesproken Vlaams basisprogramma vast te leggen. Een programma voor na de verkiezingen. Om samen een goed uitgewerkt sociaal en economisch programma te schrijven op Vlaamse maat, en een haalbaar programma over migratie en veiligheid. Laat iedereen over al de rest volgens zijn eigen geweten oordelen en stemmen.'
Commentaar (JVdC)
De oproep tot samenwerking is niet nieuw. De veronderstelling dat CD&V of het Kartel klappen zou krijgen vooralsnog vooral een vermoeden. De bezorgdheid om bundeling van krachten is volkomen begrijpelijk. Iets minder is dit het geval voor het zogenaamd 'uitgesproken Vlaams basisprogramma'. Dat blijft vooralsnog erg vaag.
Is eventuele pragmatische samenwerking van Vlaamse partijen rond de prioritaire basisdoelstelling (de Vlaamse staatsvorming) geen haalbaarder kaart dan het nu al uittekenen en vastleggen van inhoudelijke en ideologische concepten voor de opbouw van die staat? De beperking die de auteurs voorstellen voldoende gericht op het bundelen van àlle Vlaamsgezinde krachten?
Rond die concepten bestaan vandaag, maar ook morgen onvermijdelijke ideologische meningsverschillen (over sociaal en economisch programma, migratie en veiligheid), zelfs binnen de drie genoemde partijen. Die verschillen kunnen grotendeels geparkeerd worden achter de eerste doelstelling, zodat Vlaanderen nadien in een veel geschiktere politieke ruimte ten volle het debat kan aangaan over de eigen toekomst. Misschien is die weg wel de snelste weg naar Vlaamse onafhankelijkheid?
------------
(illustratie: Marc Platel, Foto Vlaamse Kring Turnhout)
Happart is terug,het wordt nu nog erger.
Happart wil dat Franstalige partijen onderhandelingen verlaten Ook Milquet en Maingain niet tevreden over uitspraken De Gucht
De voorzitter van het Waalse parlement, José Happart, vindt dat de Waalse partijen de regeringsonderhandelingen moeten verlaten na de uitlatingen van minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht over de Vlaamse meerderheid
Volgens Happart is het niet mogelijk de onderhandelingen voort te zetten met de oekazes van De Gucht, 'die jammer genoeg niet uitblinkt in interne en externe diplomatie'. 'De Gucht moet weten dat in de Belgische staat elke positie die met meerderheid wordt beslist geen effect heeft als er geen regering is', zei Happart aan Belga.
Voor de Waalse parlementsvoorzitter betekent dat met andere woorden dat als de Vlaamse meerderheid alleen een wet stemt, en er geen regering is, de wet dus niet wordt uitgevaardigd.
'De Gucht maakt geen indruk op ons en als Vlaanderen beslist om België te verlaten, is dat het probleem van Vlaanderen en wens ik het veel geluk', besloot hij.
Donderdag 10 juli organiseert het Stadsbestuur van Gent een academische zitting n.a.v. 11 juli. In de feestrede spreekt prof. dr. med. Paul Van Cauwenberge, Rector UGent over Vbr. OS em. prof. dr. med. Corneel Heymans, zijn persoonlijkheid, zijn betekenis voor de Nederlandstalige geneeskunde, voor het wetenschappelijk onderzoek, voor Gent en de universiteit, voor Vlaanderen, voor de toekomst. De viering start om 19 uur in de Pacificatiezaal van het Stadhuis.
Voor wie Corneel Heymans niet zou kennen: als student in de geneeskunde lid van KVHV-Gent, prof. RUG, nobelprijswinnaar geneeskunde (1938), Vlaams-nationalist, erevoorzitter en dus voorzitter van de beheerraad van KVHV-Gent in de jaren '40 en '50 en erg actief in het KVOHV en het AVOHV, de oudstudentenkring van het KVHV in die tijd. Hij was tijdens WOII ondervoorzitter van de Vlaams cultuurraad (1940-41) en werd daardoor nadien getroffen in zijn carrière (drie jarige blaam door de RUG). Vanaf 1948 zette hij zich actief in voor de slachtoffers van de repressie en voor amnestie. Hij werd twee jaar geleden verkozen tot tweede grootste professor van de Gentse universiteit.
Wanneer is het werkelijkheid ?
Wie van onze volksvertegenwoordigers maken daar eens ernstig werk van,of blijf het ook bij beloven,zijn wij dat niet gewoon geworden? Beloven: luisterd maar eens naar de toespraken die op 11 Juli aanbod komen.
Gaat dat helpen ?
Alle gekheid op een stokje,wat gaan we nog allemaal beleven ? Klik even op de afbeelding voor een betere kijk. Graag Uw reaktie in het gastenboek.
Groot gelijk.
VVB keurt projecttekst goed
J&n Van de Casteele 04-07-2008
De Algemene Vergadering van de Vlaamse Volksbeweging heeft de projecttekst goedgekeurd, die de krijtlijnen vastlegt voor het optreden van de VVB in de volgende maanden en jaren en die ruim met de afdelingen zal besproken worden.
De VVB is ervan overtuigd dat de politieke ontwikkelingen van de volgende dagen en weken de noodzaak van het VVB-project (zie hieronder) alleen maar zullen bevestigen. De vereniging wil dan ook actief zijn in het centrum van het debat.
De VVB roept haar leden maar ook alle Vlamingen op om totaal ongebonden te ijveren voor Vlaams zelfbestuur, dat alleen maar een zinvol einddoel kan hebben bij Vlaamse onafhankelijkheid.
04-07-2008
Het begin en einde van B.
Het begin van het einde van België Die kop staat boven een groot artikel in het opinieweekblad Vrij Nederland. Daarin beschrijft Marcel ten Hooven de steeds verdergaande splitsing van België. Die begon in 1968 met de opstand in Leuven, en de splitsing van de universiteit aldaar in Vlaamse en Franstalige takken. Daarna splitsten vijf staatshervormingen steeds een beetje verder, en allerlei organisaties en instituten volgden. "Nu hebben Vlamingen en Walen niets meer met elkaar te maken, geen gemeenschappelijke partijen, tv-zenders of kranten meer." Het hele artikel
RESPECT.
Als de Franstalige minderheid werkelijk wil dat dit land, waarvan zij nu enthousiast de vlag hijst, door de Nederlandstalige meerderheid in ere wordt gehouden, dan moet zij voor die meerderheid zelf het nodige respect opbrengen.
Opiniestuk van de Gravensteengroep in De Standaard van 4 juli
03-07-2008
Gordelen doen we zeker en met Leeuwenvlag.
De Gordel zal doorgaan ondanks de balorige burgemeesters
TR en JVdC 03-07-2008
Als het van de niet-benoemde burgemeesters van Wezembeek-Oppem, Linkebeek en Kraainem afhangt, krijgen de organisatoren van de Gordel op 7 september geen toestemming om op hun grondgebied te passeren. Een toestemming is eerder een formele aangelegenheid is, maar gemeenten zorgen mee voor een goed verloop van het gebeuren (oa politiesteun).
Bert Anciaux, Vlaams minister van Sport en voogdijminister van Bloso, spreekt in De Standaard (2 juli 2008) klare taal: 'Dit is pesterij en provocatie van politici die zich in de belangstelling willen werken. Maar dat heeft de Gordel nog meegemaakt. We vinden er wel iets op. We zullen die gemeenten zeker niet vermijden. Een ding moet je die waarnemende burgemeesters nageven: ze zetten de politieke boodschap weer op scherp.
Carla Galle, adminstrateur-generaal van Bloso, kadert in De Ochtend van Radio 1 (2 juli 2008) de hele heisa binnen de zogenaamde 15-juli hype. In dat opzicht komt de boycot totaal niet onverwacht. De organisatoren van Bloso blijven er rustig bij en benadrukken dat alles doorgaat zoals gepland. Om veiligheidsredenen vraagt men de formele toestemming van alle gemeenten, maar dat is op zich niet strikt noodzakelijk. Opmerkelijk is dat Carla Galle uitdrukkelijk de Vlaamse boodschap van de Gordel beklemtoont en stelt dat de Gordel is ontstaan vanuit de bekommernis om het Vlaams karakter van die prachtige groene rand rond Brussel te benadrukken. Volgens haar blijft die Vlaamse boodschap van deze grootste sportieve één-dagmanifestatie vandaag nog steeds zeer actueel. Zowel Mark Demesmaeker (N-VA) als Eric Van Rompuy (CD&V) vinden het incident voldoende om de benoeming van de drie burgemeesters nu helemaal uit te sluiten (DM, 3 juli)
Commentaar (TR)
Van het eerder kleinschalige initiatief om op een sportieve manier het Vlaams karakter van de rand rond Brussel te beklemtonen, is de Gordel uitgegroeid naar een familiaal-sportieve massagebeurtenis. Vorig jaar telden de organisatoren maar liefst meer dan 77.000 deelnemers. De organisatoren beklemtonen het Vlaams aspect als het achterliggende idee. De Gordel is in die zin meer dan een aangenaam groots Vlaams familiaal, sportief en muzikaal feest, het heeft een duidelijk Vlaamse boodschap en een krachtig politiek signaal.
The show must go on, ook ondanks de boycot van de drie balorige burgemeesters van Wezembeek-Oppem, Linkebeek en Kraainem die hun niet-benoeming maar niet kunnen verkroppen. Vlaams minister Marino Keulen heeft zich steeds met hand en tand verzet tegen hun benoeming, omdat ze de taalwetgeving flagrant hebben overtreden. Dat moet zo blijven. Wat er op 15 juli uit de hoed van de premier wordt getoverd, blijft nog steeds koffiedik kijken. Wat we echter wel weten is dat de Gordel op zondag 7 september gewoon zal doorgaan. Dat zullen de pesterijen van enkele incivieke burgemeesters niet verhinderen. Hun boycot sterkt ons alvast in onze overtuiging om met zn allen massaal af te zakken naar de Vlaamse rand op 7 september!
Meer info: www.de-gordel.be
En dan meezingen!!!!
Bourgeois wil quota voor het Nederlandstalige lied 02/07/08
Vlaams minister van Media Geert Bourgeois wil quota voor het Nederlandstalige lied opnemen in de volgende beheersovereenkomst met de openbare omroep. Bourgeois wil onder meer een telsysteem op Donna, Radio 1 en Radio 2: Het gaat níet over wat ík graag hoor. Wel gaat het er over dat de VRT een zender is van en voor 6 miljoen Vlamingen. Als je vaststelt dat er een groeiende vraag is naar Nederlandstalige muziek, dan moet de openbare omroep er voor zorgen dat deze muziek afdoende gedraaid wordt."
Door de Vlaamse fietshappening De Gordel te boycotten, missen de niet-benoemde burgemeesters uit de drie faciliteitengemeenten in de Vlaamse rand "een buitenkans om zich constructief op te stellen tegenover Vlaanderen". Zo heeft Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Marino Keulen (Open Vld) woensdag in het Vlaams parlement geantwoord op een vraag van Vlaams Belang-parlementslid Joris Van Hauthem.
Woensdag raakte bekend dat de nog niet benoemde burgemeesters van de faciliteitengemeenten Kraainem, Linkebeek en Wezembeek-Oppem nog geen toestemming hebben gegeven voor de doortocht van de 28ste editie van De Gordel in hun gemeente. Volgens Joris Van Hauthem gaat het om een nieuwe provocatie van de burgemeesters. Keulen antwoordde dat er alvast niet meteen gevreesd moet worden voor de organisatie van De Gordel op zich. "De Gordel vindt plaats op 7 september. De organisatoren houden wat dat betreft het hoofd koel", aldus Keulen. Toch noemt Keulen het manoeuvre van de burgemeesters "onhandig". "Ze missen een buitenkans om zich constructief op te stellen tegenover Vlaanderen", klonk het. Wat de niet-benoeming van de burgemeesters betreft, herhaalde Keulen dat hij vasthoudt aan zijn juridische lijn. De Open Vld-minister weigert de burgemeesters te benoemen omdat ze de taalwetten hebben overtreden. (TIP)
Ons recht !
02-07-2008
Het territorialiteitsbeginsel.
De taalwetten van de jaren dertig (1932) hadden in België voor het eerst vrij precies taalgebieden afgebakend. Daardoor verankerden ze de eentaligheid in Vlaanderen en Wallonië. De Walen of de Franstaligen waren de gangmakers van de eentaligheid in eigen gebied. Voor deFranstaligen was het ondenkbaar dat Wallonië tweetalig zou worden. Die regio was nu eenmaal eentalig Frans en moest dat ook blijven. De Walen wilden van geen tweetalig België weten. Voor Wallonië hielden de Franstaligen daarom resoluut vast aan het territorialiteitsbeginsel (le droit du sol). Dat beginsel bindt het gebruik van een bepaalde taal aan een bepaald territorium. In onderwijs, justitie en bestuur geldt dan de officiële taal van het taalgebied. Het territorialiteitsbeginsel is dus gericht op taalhomogeniteit. Van inwijkelingen wordt verwacht dat ze moeite doen om de gebiedstaal te leren. Dat is nu eenmaal de beste manier om zich vlot in hun nieuwe taalgebied te integreren. Alle Vlamingen (Nederlandstaligen) die ooit naar Wallonië uitgeweken zijn hebben zich daar aangepast aan de plaatselijke situatie en zij hebben de gebiedstaal geleerd. Dat kan men niet zeggen van de Franstaligen die zich zijn komen vestigen in Vlaams-Brabant en in het bijzonder in de zes faciliteiten-gemeenten in de Vlaamse rand rond Brussel. Franstaligen en Nederlandstaligen hebben het territorialiteitsbeginsel nochtans samen vormgegeven. Het staat gebeiteld in de Belgische Grondwet en wordt erkend door de hoogste nationale en internationale rechterlijke instellingen.
Bron: Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap. Administratie Kanselarij en Voorlichting. Verantwoordelijke uitgever: Armand De Troyer. Druk: Die Keure, Brugge. Depotnummer: D/1998/3241/247.
01-07-2008
Er is geen huis mee te houden !!!!!!!!!
La Flandre pète les plombs, volgens Télémoustique 01/07/08
Télémoustique haalt zwaar uit naar Vlaanderen en volgt daarmee de redactionele lijn van andere Franstalige media zoals Le Soir. Op de cover prijkt de kop van jut: N-VA-voorzitter Bart De Wever. Het Franstalig weekblad verwijt Vlaanderen georganiseerde plagerijen, kleingeestigheid en anti-franstalige verklikking. Als ultiem bewijs publiceert het een paginagroot interview met een 19-jarige studente, naar eigen zeggen lid van de MR én VLD, die een terugkeer naar het nazisme merkt.
Prijsuitreiking.
2de Ebbenhouten Spoor voor Sugar Jackson 09/07/08
N-VA-senator Ide reikt de 2de Ebbenhouten Spoor uit aan Sugar Jackson en kroont de beste Europese bokser daarmee tot meest verdienstelijke nieuwe Vlaming. Als regerend Europees Kampioen hoopt Sugar Jackson binnenkort voor de wereldtitel te kampen. Bovendien heeft hij zich ook opgeworpen als gezicht van een boksproject van de Vlaamse Gemeenschap. Sugar Jackson is een toonbeeld van integratie. En net daarom wil Louis Ide hem in de bloemetjes zetten als meest verdienstelijke nieuwe Vlaming.
Gastenboek
Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek