Ik ben Wiske..Marie-Louise, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Hotlips..Lipske.
Ik ben een vrouw en woon in Barchoem (België) en mijn beroep is housewife..nu gepensioneerd ;-).
Ik ben geboren op 30/05/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: bloggen..muziek..tekenen.
Leven en laten leven is mijn motto!
Wie goed doet ...goed ontmoet!
MySpace Comments - MySpace Layouts - Photobucket Goede morgen lieve mensen,welkom bij Lipske! Vandaag nog maar eens een echte zomerse dag, het kan niet meer op! Heb gisteren weer een onvergetelijke dag gehad... zit ik na de middag op het terras met MUSJE, zet zich een symphatiek uitziende mevrouw zich naast mij...hé...ken je me niet? Bleek het toch wel een bloggenoot te zijn van het eerste uur,met name BOKE! Wat resulteerde in een heel gezellige namiddag, die we hopelijk nog gaan overdoen. Boke ontpopte zich als een heel warm,aangenaam persoon(zoals ik me haar al had voorgesteld) ook haar man is heel symphatiek,(al zei hij niet veel) maar wij daarentegen eens te meer(misschien heeft de mens gewoon geen kans gekregen om iets te zeggen,haha ) Enfin...ik denk dat ik er weeral een vriendin voor het leven heb bijgekregen...lucky me Maar...vandaag ga ik het toch maar lekker rustig houden..zal nodig zijn Ik wens iedereen een fijn begin van de week toe, en niet vergeten: GENIET VAN HET LEVEN, JE HEBT HET MAAR EVEN!
ANTWOORD OP DE VRAAG VAN DE DAG: Is OSSOBUCCO in Italië een voorgerecht, een hoofdgerecht of een dessert? En natuurlijk is dat een HOOFDGERECHT, al heb ik het nog nooit gegeten. KUS VAN DE JUF VOOR: PIETJE-BOB--RIA--JESKE-- AMOR-FATI en CORRY!
Osso buco is een bekend Italiaans vleesgerecht. Osso Buco kent zijn oorsprong in Milaan. De basis van Osso buco zijn kalfsschenkels. De schenkels worden met onder meer uien, wortel en bleekselderij gestoofd in een tomatensaus.
Het gerecht wordt afgemaakt met gremolata, een evenredig mengsel van peterselie, geperste knoflook en citroenrasp. Doorgaans wordt Osso buco met risotto geserveerd.
Op dit gerecht hebben de Milanezen toch echt wel een patent. Nergens vind je hem beter. Vergeet bij het bereiden vooral de gremolata niet. Ingrediënten (voor 4 personen) : 4 schijven kalfsschenkel van 8 cm of 8 schijven van 4 of 6 cm hoog 3 eetlepels bloem 30 gr boter olijfolie zout peper 2,5 dl droge witte wijn 2,5 dl kalfsbouillon 2-3 grote vleestomaten (of 1 blik gepelde tomaten van 450 gr) 1 stengel bleekselder (met blad, fijngehakt) 1 geraspte wortel 1 teentje knoflook - laurierblad - tijm Voor de gremolata : peterselie knoflook en geraspte citroenschil
Het lekkerst is de osso buco als hij de tijd krijgt om af te koelen. Warm hem de volgende dag op, proef of alles goed gekruid is en gooi er een klein handvol blaadjes verse basilicum bij.
Wijntip: de Chianti Castello di Monastero Lionello Marchesi van Vini Selezioni Italiani smaakt er goed bij af.
Bedankt Amorreken! VOLGENDE VRAAG VAN DE DAG: Wie is de zanger,leider en gitarist van de popgroep "DIRE STRAITS"?
MySpace Comments - MySpace Layouts - Photobucket Goede morgen lieve mensen,welkom bij Lipske! Over het weer valt niet veel te zeggen... het blijft zomeren,dus profiteren he mannekes Voor we 't weten zitten we in de Herfst, al kan het dan ook nog best aangenaam zijn.. ik wil maar zeggen, dit jaar mogen we zeker niet klagen! Wat zullen we vandaag weeral doen... seffens naar de Carrefour,daarna een abonnement voor "Den Barchoem" gaan halen voor Nestje en dan zien we wel weer...hangt er een beetje vanaf of we bezoek krijgen..we shall see Ik wens jullie een heel tof weekend, maak er iets van ,het weer zit alvast mee, en niet vergeten: GENIET VAN HET LEVEN, JE HEBT HET MAAR EVEN!
ANTWOORD OP DE VRAAG VAN DE DAG: Hoe heet het centrum in Blankenberge waar je behalve een zeehondenkliniek ook een zeepaardjesverblijf kan bezoeken? En dat was dus 'SEALIFE' indrukwekkend mooi is dat ! Als je er nog niet geweest bent zeker een aanrader! KUS VAN DE JUF VOOR: PIETJE-BOB--RIA--MANDY--CORRY-- BOOMER en AMOR-FATI!
Zet u schrap voor een boeiende reis door de oceanen en neem een frisse duik in wel 1 miljoen liter water! Binnen staan er dertig aquariums met honderden soorten vissen. In het buitengedeelte van wel 3000m² vind je zeehonden, Californische zeeleeuwen, Humboldt pinguïns en Aziatische dwergotters. Neem ook een kijkje in het nationale zeehondenopvangcentrum. Hier worden zieke en gewonde zeehondjes opgevangen tot ze weer gezond zijn. Daarna worden ze opnieuw in de natuur vrijgelaten.
Zelfs bij minder goed weer kan je bijvoorbeeld naar het Sea Life Marine Park in Blankenberge. Jeleert er meer over het leven in de zee. Het park heeft een bijzonder doel. Het wil niet zomaar dieren tonen. Het wil vooral het leven in de zee beschermen. Want veel dieren zijn er bedreigd. Hoe doet het park dat? En welke dieren kan je er beter leren kennen?
Is het Sea Life Marine Park meer dan zomaar een pretpark? Ja, dat is zo. Het park in Blankenberge maakt deel uit van een groep parken. Er zijn 22 parken in 9 landen van Europa. Men wil er mensen meer leren over 5 soorten dieren. Dat zijn schildpadden, haaien, zeehonden, zeepaardjes en otters. Die dieren zijn in gevaar. Ze hebben het moeilijk door de vervuiling van de zee. Sommige van die dieren worden ook te veel gevangen en gedood.
Het park in Blankenberge is vooral bekend van de zeehonden.
In het park leven 4 zeehonden. Dat zijn Luna, Boomer, Halos en Sija. Er zijn ook 2 zeeleeuwen. Zij heten Mila en Rocky. Ze werden niet in het wild geboren. Ze kunnen niet overleven in de vrije natuur. Daarom leven ze hier in een grote visbak.
Het Sea Life park kweekt ook zeepaardjes. Elk jaar worden meer dan 25 miljoen zeepaardjes gedood. Dat gebeurt vooral in Azië. De diertjes worden gedroogd. En daarna worden er geneesmiddelen van gemaakt. Of ze worden verkocht als aandenken aan reizigers. Daardoor zijn de zeepaardjes heel erg in gevaar. Er bestaan in de wereld 32 soorten zeepaardjes. De meeste leven in de warme streken. Maar er leeft ook een soort in onze Noordzee en in de Westerschelde. In het park hebben ze 10 soorten. Er zijn hele kleintjes bij. Maar ze hebben ook de grootste soort. Dat is het 'dikbuik-zeepaardje'. Volwassen dieren van die soort kunnen tot 30 centimeter groot worden. Het kweken lukt heel goed. Tien tot 20 op 100 zeepaardjes blijft leven. In de vrije natuur zijn dat er veel minder.
Er zijn natuurlijk ook vele soorten vissen te bewonderen. Er zitten zelfs grote haaien in de visbak. Men heeft er honderden soorten vissen. Die leven in 30 visbakken. Daar zit 1 miljoen liter water in. Je ziet er bijvoorbeeld roggen. Sommige van die vissen kunnen stroom geven. Zo maken ze hun prooi lam. Je kan ook piranha's zien. Die vissen eten vlees. Ze laten enkel de beenderen van hun prooi over. Je kan ze zien in het deel 'Amazonia'. Dat deel van het park is helemaal nieuw. Je kan er bijvoorbeeld ook prachtige kikkers in felle kleuren zien. En ook 'clownvisjes'. Daar zijn vooral de kinderen dol op. Het zijn visjes zoals het bekende visje Nemo uit de film. En dan is er natuurlijk de 'haaien-tunnel'. Die zorgt voor veel spektakel. De tunnel loopt onder een grote bak. Daar zitten vissen uit de warme streken in. Er zitten ook een paar grote haaien tussen. In de tunnel kan je die heel goed bewonderen. Je staat er eigenlijk tussen
Bedankt Amorreken! VOLGENDE VRAAG VAN DE DAG: Is OSSOBUCCO in Italië een voorgerecht, een hoofdgerecht of een dessert?
Mothers Day Comments, Graphics MySpace Layouts - Photobucket Vandaag is het dan voor ons Antwerpenaars de ECHTE moederdag ! Voor alle moeders,oma's, moekes , bomma's en nana's een heel fijne moederdag gewenst!
Goede morgen lieve mensen,welkom bij Lipske! O dierbaar België,O heilig land der vaad'ren... allee ,allemaal rechtstaan Ik ken het nog helemaal ..wie nog? Voor wij vertrekken..om 10 uur komt MUSJE met KNUFFELWIM ons halen ,eerst nog even dag zeggen hier. Hierboven zien jullie zoon 1 tijdens de defilee enkele jaren geleden, moet altijd lachen als ik hem in dat plunje zie staan Vandaag moest hij in Mechelen zijn voor een parade, hopelijk wordt het niet te hot, want weet nog dat hij gezegd heeft dat het vreselijk warm is onder die beremuts Voor de rest heb ik niet veel te vertellen(morgen misschien des te meer) Ik wens jullie alvast een fijne Nationale feestdag toe , en niet vergeten: GENIET VAN HET LEVEN,JE HEBT HET MAAR EVEN!
ANTWOORD OP DE VRAAG VAN DE DAG: Uit welke vruchten wordt de alcoholische drank 'CALVADOS' bereid? En dat zijn natuurlijk appels, (Nestje durft wel eens een calvados met een koffie te nemen, als we uit eten gaan) KUS VAN DE JUF VOOR: ANNEMIEK--PIETJE-BOB--CORRY--RIA-- NATOKEN--AMOR-FATI--JESKE en MANDY!
De Elzasser stokers hebben nooit iets gezien in appels - daarvoor moet men in Normandië zijn, het land van de calvados, genoemd naar een departement aan de Normandische kust waar ooit een Spaans galjoen, El Calvador, te pletter sloeg. Hoewel calvados ook met vruchten wordt bereid, is het toch principieel anders dan de Elzasser vruchten-distillaten. Calvados wordt niet gestookt van vergiste vruchten, maar van de lichte wijn van gegiste appels, de cider.
En het stooksel moet rijpen op eiken fusten, liefst vele jaren. Ook hiervoor stelt de wet bepaalde limieten, Calvados Vieux moet minstens drie jaar oud zijn, Vieil Réserve vier jaar oud en VSOP vijf jaar. De mooiste heeft minstens zes jaar gehad. Hij heeft dan een prachtige goudachtige kleur gekregen (vermijd al te bruine calvados, die is bijgekleurd). Uit het glas komt een fijne geur ons tegemoet, die meer aan appelbloesem in een lenteboomgaard dan aan de appel zelf doet denken en pas op de nasmaak komt de frisse smaak van de appelen los. Naar goed Normandisch gebruik drinkt men dit zeker niet alleen bij de koffie. Un petit calva bij het opstaan helpt om wakker te worden, aan de tapkast om elf uur wil het ook wel smaken, in een copieus maal slaat men halverwege een glaasje achterover, le trou Normand, het Normandische gat in een wat bezwaarde maag, en tenslotte geurt de calvados naast de koffie.
Calvados is een op cognac gelijkende sterke alcoholische drank (40% - 45%) verkregen door het destilleren van appelcider.
Deze appelcider wordt tweemaal gedestilleerd wat resulteert in een destillaat met een alcoholpercentage van 69% tot 72%. Hierna volgt een rijping op eikenhouten vaten. De rijptijd kan variëren van 1 tot 5 jaar. Tijdens het rijpingsproces verliest het destillaat een deel van zijn alcohol.
Gebruikt men als basis geen appelcider maar droesem, dan spreekt men van een Marc.
Calvados laat zich uitstekend combineren met de eveneens Normandische camembert. Commissaris Maigret uit de boeken van Georges Simenon was een bekend calvadosdrinker
Van alle fruitsoorten kan door alcoholische vergisting 'vruchtenwijn' worden gemaakt. Het distillaat daarvan heet "eau de vie". Calvados is een eau de vie, want de vrucht die er als basis voor dient is de appel. Cognac daarentegen is een distillaat van wijn (gemaakt van druiven) dit noemt men 'eau de vie de vin' en mag alleen zo heten als de basisdrank afkomstig is van druiven. Cognac is zo een 'eau de vie de vin', maar ook Armagnac, Asbach Uralt en brandewijn behoren tot dezelfde familie.
De gedistilleerde dranken ook sterke dranken genoemd, zijn uiterst rijk aan alcohol nl. gemiddeld 40% en aan energie (gemiddeld 2250 kcal/liter). Alle planten (granen, fruit) die rijk zijn aan suiker en zetmeel kunnen als basis gebruikt worden. Whisky, Vodka, Gin, Genever zijn afkomstig van granen, Calvados is bereid met appelen, Kirsch uit kersen.... enz..
Alcohol Blancs" is de Franse benaming voor de klare brandewijnen die gemaakt werden met fruit als basisgrondstof (dus geen melasse). Deze drank wordt bij ons als vruchten-brandewijn op de markt gebracht. Dit dranktype wordt vervaardigd door distillatie van de bessen of fruit (echter geen druiven) in een alambiek-ketel. Indien men een drank aanmaakt met druiven als grondstof wordt dit "Brandy" ( bv. Cognac) genoemd. Op de keper beschouwd is calvados in principe ook een "alcohol blancs"...! De drank moet veel van het aroma ,smaak en het karakter van de oorsponkelijke vruchten behouden. De gebruikte productnaam duidt meestal op het type van de gebruikte vrucht bv:.
Kirsch = kersen
Framboise = frambozen
Poiré = peren
Mirabelle = pruimen
Bedankt Amorreken! VOLGENDE VRAAG VAN DE DAG: Door wie werd "DE BRABANçONNE" geschreven?
BABYLOTIONDOEKJES: VOOR SNELLE SCHOONMAAKKLUSJES ONDERWEG:
Babylotiondoekjes zijn voor veel meer doelen te gebruiken dan het schoonmaken van babybilletjes. Ze zijn bv. een uitkomst als u uw handen wil afvegen na het tanken en om gemorste etenswaren in de auto op te nemen. Sowieso zijn ze ideaal voor op reis. Neem de volgende keer dat u in de auto stapt dus een stapeltje doekjes mee in een plastic zakje en berg dat op in het handschoenvak van de auto of in uw tas of rugzak. BEAUTY! MAKE-UP VERWIJDEREN: Een van de slechts bewaarde geheimen van de modellenwereld is dat veel modellen een babylotiondoekje gebruiken om hardnekkige make-up zoals zwarte eyeliner en mascara van hun gezicht te verwijderen. Probeer het op uw eigen gezicht maar eens uit!
ASPIRINE! HAARKLEUR HERSTELLEN NA CHLOOR: Als u lichtgekleurd haar hebt,kan dat na het zwemmen in een zwembad met chloor lelijk verkleurd geraken. In de meeste gevallen kunt u uw oorspronkelijke haarkleur terugkrijgen door 6-8 aspirines op te lossen in een glas warm water. Masseer deze oplossing goed in uw haar en laat 10-15 minuten intrekken voor u het weer uitspoelt!