Artikels en foto's over mijn dorp - Foto's van reizen
29-03-2006
Paddentrek op gang ...
Paddentrek massaal op gang gekomen Amfibieën wachten eerste lentewarmte af
IEPER/ HEUVELLAND - De hele maand maart is het stil gebleven in amfibieënland. De koude hield padden, kikkers en salamanders in hun winterschuilplaats. Maar de gevoelige verhoging van de temperatuur sinds vorig weekend in combinatie met het regenachtig en vochtig weer heeft de amfibieëntrek massaal op gang getrokken.
In het weekend van 25 en 26 maart werden er bijvoorbeeld in de Kasteelhoekstraat in Hollebeke minstens 1.355 (!) padden, 150 salamanders en enkele tientallen kikkers, zowel bruine als groene, overgezet'', weet Lieven Stubbe, die de acties in Ieper coördineert.
,,Dat zijn aantallen die normaal over een volledige trekperiode gehaald worden. En dat is dan nog een zeer onvolledig cijfer, omdat de ochtendacties er nog niet bijgeteld zijn. Ook in andere gebieden waar georganiseerde acties lopen, merken we vergelijkbare cijfers.''
,,De amfibieën trekken momenteel dus massaal naar hun voortplantingsvijvers. Normaal gezien is de trek op dit ogenblik al over zijn hoogtepunt heen. Maar de schrale oostenwind en de vriesnachten van de voorbije weken deden de amfibieën geduldig wachten op gunstiger weer.''
Snelheid matigen Uitzonderlijk is dat - wegens de zachte en vochtige weersomstandigheden - de amfibieën ook overdag trekken. En dat houdt meteen een gevaar in. ,,Daarom vragen we iedereen om overdag, maar vooral ook na het invallen van de avondschemering, de nodige voorzichtigheid aan de dag te leggen en de snelheid te matigen op plaatsen waar de padden verkeerswegen over moeten en waar geen opvanginstallaties staan. Dat is bijvoorbeeld zo in de Tulpenlaan in Ieper, die parallel loopt met de Oude Vaart. Elk jaar trekken vele honderden amfibieën deze weg over op weg naar de vaart.'' Snelheid minderen dus, vragen de medewerkers aan de paddenacties. Piet LESAGE 29/03/2006 Overgenomen uit 'Het Nieuwsblad'
De politie ziet een sportwagen aan 40 km per uur op de E 40 rijden. De agenten doen de wagen stoppen, waarin Ann achter het stuur zit.
Agent : " Wel ? Je moet hier minstens 70 km per uur rijden ". Ann : " Maar ik zag al die borden met E 40 op ". Naast haar zit een man te schudden en te beven. Agent : " Wel, wat scheelt er met u ? " Man : " We komen juist van de E 313 ! ! "
Olifanten op strand Houten dieren onderdeel van 2006 Beaufort
DE PANNE - Een ongewoon gezicht op het strand van De Panne: drie olifanten staan er nabij het Canadezenplein in de verte te staren. Straks komen nog een zevental olifanten hun soortgenoten vervoegen. De olifanten vormen een onderdeel van de kunstmanifestatie 2006 Beaufort.
De olifanten zijn het werk van de Zuid-Afrikaanse houtkapper Andries Botha en zijn team. Ze werden per schip vanuit de haven van Durban vervoerd. De groep wordt geleidelijk aan groter. Vanaf dinsdag 28 maart kan het publiek de houtkappers aan het werk zien. Ze kappen dan een negende exemplaar, een baby-olifantje.
,,De olifant is het door de Zuid-Afrikanen meest gewaardeerde dier van wat zij omschrijven als The Big Five. Voor hen heeft de olifant goddelijke aspiraties. Hij is volgens de mythologie de reïncarnatie van de vermoorde godheid'', zegt Willy Van den Bussche, commissaris-generaal van Beaufort.
Zuid-Afrikaanse materialen
Met de olifanten wil 2006 Beaufort komaf maken met het eurocentrisme van de Westerse kunstwereld, waarin Afrikaanse kunstenaars weinig vertegenwoordigd zijn. Het project vormt ook een vraagstelling over de huidige normen en waarden van de kunstwereld, waarin de kunstenaar tegenover de ambachtsman staat. ,,Botha en zijn groep werken met uitgesproken Zuid-Afrikaanse materialen, zoals hout en metaal'', aldus de commissaris-generaal.
De Afrikaanse aanwezigheid in De Panne refereert aan de geschiedenis uit de 17de eeuw, toen Vlaamse boeren vanuit deze streek emigreerden naar Zuid-Afrika om er een nieuw leven op te bouwen. ,,De olifanten op het strand maken de omgekeerde beweging. Ze komen uit de zee'', aldus nog Willy Van den Bussche. Marc MAES 23/03/2006 Overgenomen uit 'Het Nieuwsblad'
Ondertussen is het programma en de wedstrijd afgelopen. Glansrijk gewonnen door Dina Tersago en haar danspartner. Jammer voor mijn favoriet Sam Goris, hij werd uitgeschakeld door ...de verkeerde schoenen. Hij had zijn basketsloefkes aan. KLIK
VEURNE - Mobistar zal een gsm-mast plaatsen op het gebouw van het ministerie van Financiën in Veurne. Mobistar wou eerst een grote mast installeren in de Klokhofstraat. Daarvoor werd tot twee keer toe een aanvraag ingediend bij het Veurnse schepencollege, maar dat weigerde telkens om een bouwvergunning af te leveren. Het schepencollege gaf daarmee gevolg aan de vele protesten van de omwonenden. (MMA) 22/03/2006 Overgenomen uit 'Het Nieuwsblad'.
VEURNE - De Meli nv, in 1932 begonnen als een uit de hand gelopen hobby van bijenhouder Alberic Florizoone, is nu een Europese hoofdspeler in kwalitatieve honingafvulling. Het bedrijf breidde al twee keer uit in vijf jaar tijd. De productiecapaciteit is nagenoeg verdubbeld. Hygiënische controle wordt er bijna maniakaal toegepast.
Het familiebedrijf van de Florizoones is - na een tussenstap in Brussel - sinds 1997 op het industrieterrein van Veurne gevestigd. Het onderging in 2002 een eerste uitbreiding met 1.500 vierkante meter. Vorig jaar kwam daar nog eens 2.300 vierkante meter bij, een investering van goed 2 miljoen euro. De oppervlakte bedraagt nu 8.500 vierkante meter. Met een tweede productielijn is de productiecapaciteit verdubbeld. ,,We mengden vorig jaar 3.300 ton honing. Nu kunnen we meer dan 6.000 ton en zonodig zelfs 10.000 ton halen. Er is ruimte voor 14 tanks, nu staan er 6'', zegt general manager Philip Cammaert.
,,Wat wij doen, is de honing - die we vooral uit Zuid- en Midden-Amerika en Oost-Europa betrekken - zuiveren en mengen. We mengen 35 verschillende soorten, zowel monoflorale zoals acacia en linde als streeksoorten zoals Mexicaanse Yucatan. Daarvoor zijn we zeer afhankelijk van het klimaat. Zo is de productie in Argentinië door de droogte nu heel laag, wat uiteraard niet enkel de smaak van de gemengde honing maar ook de kostprijs beïnvloedt'', vertelt Philip Cammaert.
,,Honing is een product waaraan je wettelijk niets mag toevoegen of er uithalen. Tenzij dan de onzuiverheden, zoals bijenpootjes. Die verdwijnen na filtering. Anderzijds voeren we in ons laboratorium een rigoureuze controle uit op residu's, pesticiden en herbiciden. We sporen onzuiverheden op tot op 0,03 microgram per kilogram. Eén zo'n controletoestel kost 300.000 euro, één analyse 2.000 euro'', aldus de general manager.
Meli nv mengt zo'n 30 ton honing per dag. Dat levert niet alleen de eigen Melihoning - een uniek mengsel van acht soorten - op, maar ook zowat alle andere merken in ons land, van goedkoop tot zeer duur. Bijna 70 procent van de honing in België komt van Meli. De grootste afnemers zijn de warenhuisketens Carrefour, Colruyt en Delhaize. Daarnaast maakt het bedrijf ook choco en verwerkt en verpakt het peperkoek. ,,Er ligt zeker nog een grote markt open in de verwerking van honing in gerechten'', aldus nog Philip Cammaert.
Inzake tewerkstelling is Meli een ,,trage maar constante groeier''. Er werken nu 34 mensen. Zowat elk jaar komen er enkele werknemers bij. Marc MAES 17/03/2006 Overgenomen uit 'Het Nieuwsblad'
Reninge: De eerste truffeloogst van restaurant 't Convent in Reninge heeft 350 gram truffels opgebracht. De zwarte wintertruffels werden bovengehaald door het afgerichte varken Rabass. "Het kon wat beter, maar Rabass heeft zelf enkele truffels naar binnen gespeeld en ook de vrieskou had een negatieve invloed", zegt chef-kok Rudi Devolder. In november mag Rabass weer beginnen wroeten. "Toch wil ik overschakelen op een hond. Die heeft een minder scherpe neus maar eet de truffels tenminste niet zelf op". Overgenomen uit 'Het Nieuwsblad'
Een oudere priester heeft een jongere collega op bezoek. Tijdens het avondeten bemerkt de jonge priester de bevallige figuur van de huishoudster. Hij weet niet wat hij zich bij de relatie van de oudere priester met diens huishoudster moet voorstellen. De oudere priester bemerkt de blik in de ogen van de jonge priester en verzekert hem dat er niets gaande is tussen hem en zijn huishoudster. Een week later bemerkt de huishoudster dat er al een week een sauslepel ontbreekt. De oudere priester schrijft hierop een brief naar zijn jonge collega: "Ik zeg niet dat je de sauslepel hebt meegenomen, maar ik zeg ook niet dat je hem niet hebt meegenomen; feit is wel dat hij nu al een week ontbreekt." Enkele dagen later ontvangt de oudere priester een antwoord: "Ik zeg niet dat je met je huishoudster slaapt, en zeg ook niet dat je niet met haar slaapt, maar feit is wel dat, als je in je eigen bed sliep, de lepel nu al gevonden zou hebben...."
WESTVLETEREN - Wie in de Sint-Sixtusabdij van Westvleteren (Vleteren) bier koopt aan de broeders, engageert zich om dit bier niet verder te verkopen. Toch zijn er op de internetsite eBay tientallen mensen die het bier te koop aanbieden. Een krat (24 flesjes) Trappist 12° kost aan de abdijpoort 27 euro, een bak Blond 19 euro. Maar op eBay wordt de Trappist 12 aangeboden aan een startbod vanaf 5 euro per flesje. Iemand uit Tielt biedt het brouwjaar 1987 zelfs aan tegen 16 euro per flesje. Voor Bruin 8° uit 1999 kan men bieden vanaf 20 euro per flesje. ,,Die woekerwinsten staan haaks op onze levensstijl. Wij brouwen een beperkt aantal hectoliter per jaar om in ons levensonderhoud te voorzien'', aldus broeder Godfried.
Het bier is slechts op bepaalde dagen verkrijgbaar aan de abdijpoort. Kleine hoeveelheden kan men wel kopen in het café De Vrede, rechtover de abdij. (AHP) - 02/03/2006
Twee nieuwe attracties voor Plopsaland SuperSplash en Spring Flyer voor onvervaarde bezoekers
DE PANNE - In mei gaan in Plopsaland De Panne twee nieuwe superattracties open. De SuperSplash komt op een groot terrein dat helemaal in het teken zal staan van Piet Piraat. De - wat heviger - Spring Flyer is dan weer voor de letterlijk wat grotere kinderen.
Wie met de SuperSplash mee wil, neemt plaats in een boot die met een lift in een toren, wat uniek is, 30 meter de hoogte ingetrokken wordt. Boven in de toren neemt de boot een kwartdraai en daarna gaat het tegen 70 km per uur over een spoor naar beneden een grote vijver in. Nadat de inzittenden de tunnel gepasseerd zijn, krijgen ze nog een flinke splash te verwerken.
Piet Piraat-zone
De SuperSplash staat in de steigers op een 15.000 vierkante meter groot terrein, dat helemaal als Piet Piraat-zone ingericht wordt. Kinderen vanaf 1 meter mogen mee.
Op de plaats van het reuzenrad komt de Star Flyer. Hij wordt tot Spring Flyer omgedoopt omdat alles - van logo's tot muziek - er in het teken van het popgroepje Spring zal staan, die de attractie ook komt inwijden. De Spring Flyer trekt de zeteltjes via een draaiende ster 70 meter de hoogte in, waarna ze vrolijk door de lucht geslingerd worden. ,,We opteerden voor dubbele stoeltjes, zodat de kinderen - vanaf 1,20 meter - mee kunnen met één van hun ouders'', zegt algemeen directeur Steve Van den Kerkhof.
,,Beide attracties gaan normaal in mei open. Het gaat om onze grootste investering tot nog toe: meer dan 6,5 miljoen euro. We willen op die manier dat kinderen van rond 10 jaar - voor wie het steeds sneller en heviger moet gaan --naar Plopsaland blijven komen'', aldus Steve Van den Kerkhof en pr-verantwoordelijke Filip Joos.
De SuperSplash bestaat enkel in Noorwegen en Duitsland. Er zijn wereldwijd nog maar vier Star Flyers. Plopsaland krijgt - samen met Télécoo - de exclusiviteit voor de Star Flyer in de Benelux.
Groot winkel-kantoorgebouw
Na het seizoen begint Plopsaland De Panne met de bouw van een groot winkel-kantoorgebouw met stockageruimte van samen 800 vierkante meter op de plaats waar de loodsen stonden. Tegen 2007 moet die klaar zijn, samen met de nieuwe ingang - direct vanaf de parking - en de nieuwe onthaalruimte. In 2008 komt er een 4.500 vierkante meter groot indoorpark en een evenementenplein voor zo'n 6.000 personen.
,,Op termijn bouwen we ook nog een hotel, met restaurant en zalen. Maar daar plak ik nog geen tijdstip op. We zijn daarvoor nog volop in onderhandeling'', aldus nog Steve Van den Kerkhof.
Plopsaland De Panne, gelegen in De Pannelaan 68 in Adinkerke, gaat op 2 april weer open. Meer info op tel. 058-42.02.02 of info@plopsaland.be Marc MAES 01/03/2006
Paula Ceulenaere (80) al 65 jaar kruidenierster ,,Wie hier komt, keert tevreden terug''
BEAUVOORDE - Sinds de laatste oorlog is de kruidenierszaak van Paula Ceulenaere (80) in Beauvoorde (Veurne) nauwelijks veranderd. Het is één van die charmante dorpswinkeltjes gebleven waar er nog weinig van over zijn. Ook Paula zelf is nog altijd die goedlachse lieve vrouw, die er al 65 jaar achter de toonbank staat. ,,Ik heb graag mensen over de vloer. Tussen vier muren zitten is niets voor mij'', stelt Paula Ceulenaere.
Paula Ceulenaere werd zaterdag, tijdens de toerisme- en gastronomiebeurs, door het stadsbestuur van Veurne gehuldigd. Terecht, want Paula is niet alleen kruidenierster, ze is ook een brok levende propaganda voor Beauvoorde.
Paula krijgt mensen van binnen- en buitenland over de vloer. ,,Er komt zelfs geregeld iemand van Zwitserland'', zegt ze. Zij verkoopt de befaamde Beauvoordse pannenkoeken, wafels en paté. Toeristen die het bekende cultuurdorp bezoeken, arriveren als vanzelf bij haar. ,,En wie hier komt, keert altijd terug'', lacht ze. ,,Al was het maar om te zien of tante Paula - zo noemen velen mij - nog achter de toonbank staat.''
Terwijl Paula haar waar aan de man brengt, maakt ze volop reclame voor haar dorp. ,,En met Nieuwjaar stuur ik de klanten een toeristisch foldertje van Beauvoorde. Ik krijg veel kaartjes terug. Soms staat er alleen op: 'Aan het dorpswinkeltje bij Paula'. Dat is geen probleem. De postbode weet wel waar hij moet zijn'', vertelt ze.
Geen rekenmachine
Kwamen vroeger vooral dorpsbewoners - het was de tijd dat de vrouwelijke klanten koffie bleven drinken terwijl manlief na de zondagsmis een pint ging pakken -, nu leeft Paula vooral van de toeristen. ,,De tijden zijn veranderd. Vroeger kende je heel het dorp. Er zijn hier veel nieuwe mensen komen wonen. Jonge gezinnen die hun inkopen na het werk in het warenhuis doen. Tegen de warenhuizen kan ik niet concurreren. Wie bij mij komt, doet dat voor de charme van mijn winkel'', gaat Paula verder.
,,De mensen zeggen dat ik mijn winkeltje nooit mag veranderen. Ik wilde onlangs de deur schilderen en zelfs dat vonden sommigen niet goed. En ze komen ook omdat ik graag een babbeltje sla. Ik ben elke dag van 8 tot 18 uur open. De dokter zegt wel eens dat ik het wat kalmer aan moet doen. Maar zolang ik gezond ben, ga ik door. Ik ben geen mens om tussen vier muren te zitten'' aldus de kranige vrouw.
Paula geeft haar klanten geen kasticketje. ,,Een rekenmachine in mijn winkel? Potverdikke, nee. Past dat hier nu? Ik kan het sneller uitrekenen en zeggen dan zo'n toestel. Maar ik ben wel eerlijk. Ik schrijf het bedrag altijd in potlood op een briefje'', aldus nog Paula Ceulenaere.
Een vrouw is eieren aan het bakken als haar man thuiskomt. Hij wandelt de keuken in en begint onmiddellijk te roepen: 'PAS OP ! PAS OP ! MEER BOTER ! DRAAI ZE OM ! DRAAI ZE OM ! BOTER, MEER BOTER, ZIE JE DAT NIET? ZE GAAN AANBRANDEN ! PAS TOCH OP ! DRAAI ZE, DRAAI ZE ! SCHIET OP, HAAST JE, DRAAI ZE NU OM ! NU !! PAS OP ! JE GAAT ZE VERBRANDEN ! HOLA, HOLA, TE VEEL BOTER ! TE WEINIG ZOUT, TE WEINIG ZOUT !...' De vrouw is compleet uit het lood geslagen en gilt: 'Waarom roep je zo? Wat is er met je aan de hand?' De man draait zich om en zegt heel kalm, terwijl hij de keuken verlaat: 'Gewoon om je duidelijk te maken hoe het aanvoelt als jij naast me zit als ik met de auto rij!'
VEURNE - De Vlaamse minister-president Yves Leterme (CD&V) wil zo vlug mogelijk een nieuwe bestemming geven aan de Suikerfabriek van Veurne. Hij onderhandelt daarover met de eigenaar, Iscal Sugar. Leterme wil dat de West-Vlaamse Intercommunale (WVI) de totale oppervlakte - zo'n 47 hectaren - verwerft en er een industriezone van maakt. Volgens Yves Leterme zou de WVI al eind dit jaar eigenaar kunnen zijn van het terrein.
De ontwikkeling van de site tot industriezone zou in twee fasen verlopen. Eerst zou een oppervlakte van 30 hectaren aangepakt worden waar zich geen kleiputten bevinden en daarna zou de rest volgen. De percelen moeten aan zoveel mogelijk bedrijven verkocht worden om een maximale tewerkstelling te creëren.
Yves Leterme vindt dat de Suikerfabrieksite ideaal gelegen is voor een industriezone, dicht bij de snelweg en de Chunnel. Minder enthousiast is Yves Leterme over het voorstel - onder meer van de Veurnse CD&V - om de Suikerfabriek om te bouwen tot een bedrijf voor de productie van bio-ethanol. Wellicht zou de aanvoer van landbouwgewassen zoals bieten te klein zijn om de zaak rendabel te maken.
Ten slotte merkt Yves Leterme op dat er in de regio Veurne nog meer dan honderd vacatures niet ingevuld raken. Het gaat vooral om zogenaamde knelpuntberoepen. (MMA) 24/02/2006
Weer suikerbieten per trein Overslagstation wordt weer in gebruik genomen
Poperinge - Vanaf begin oktober wordt de grote overslagmachine achter het station in Poperinge opnieuw in gebruik genomen. Alle suikerbieten uit de regio gaan dan weer via de trein naar de suikerfabriek van Moerbeke-Waas.
Vroeger gingen alle bieten uit het Hoppeland steeds via de trein naar Moerbeke. Maar door fusies binnen de suikerfabieken tot Iscal Sugar moesten de Poperingse bieten vorig seizoen met vrachtwagens naar Veurne gebracht worden. Dat bracht de nodige overlast met zich mee op de al zo drukke N8 tussen Oostvleteren en Veurne. Eind december vorig jaar werd beslist de suikerfabriek van Veurne te sluiten. De vraag leefde dan ook bij de telers, waar en hoe hun suikerbieten dit jaar naartoe zouden gaan. De grote overslaginstallatie die zich bevindt achter het Poperingse station, werd dus tijdens de vorige campagne voor het eerst in vele jaren niet gebruikt. Normaal werden de bieten met vrachtwagen of tractoren naar het station gebracht en daar overgeladen op treinwagons. Die gingen richting Moerbeke.
Campagne start begin oktober
"Na een aantal vergaderingen met de planters, de directie, de vervoerders en uiteraard met de NMBS werd besloten om het bietenstation van Poperinge opnieuw in gebruik te nemen. Dat geldt voor de bieten die nu gezaaid worden in groot-Poperinge en de omliggende gemeenten. De campagne start normaal begin oktober" zegt directielid Robert Van Gaever van Iscal Sugar. "De suikerbieten worden naar Moerbeke gebracht, want dat is de enige fabriek die via het spoor rechtstreeks bereikbaar is. Gezien de situatie op de wereldmarkt en de Europese afspraken zullen heel wat minder bieten gezaaid worden. De telers moeten zo dicht mogelijk hun quotum bereiken opdat het verder winstgevend zou zijn",aldus nog Robert Van Gaever. - (Andres Hollebeke)
,,God roept nog, maar niemand luistert'' Enige seminarist bisdom Brugge woont in Veurne
VEURNE/ BRUGGE - Dat hij dit jaar de enige seminarist is van het bisdom Brugge, vindt hij wel spijtig. Een beetje bizar ook. Maar het brengt Frederik Ghesquiere niet van zijn stuk want hij weet dat hij de goede beslissing nam. Daar zorgde niemand minder dan Paus Benedictus XVI voor.
De 20-jarige Frederik Ghesquiere is dit jaar de enige seminarist in het bisdom Brugge. Hij volgde eerst de studies industriële wetenschappen aan het VTI in Veurne en een jaar burgerlijk ingenieur in Gent. ,,In het tweede jaar ben ik gestopt'', zegt Frederik. ,,Het lag me niet echt.''
Maar er was nog een reden. Frederik Ghesquiere: ,,Ik wou inderdaad naar het seminarie. Dat zat al jaren in mijn hoofd. Ik zocht wat informatie en heb mijn aanvraag ingediend. Die arriveerde in het bisdom net op de dag dat Joseph Ratzinger tot paus werd verkozen. Als dat geen teken van God was!''
Waarom wil je priester worden? ,,Ik zal een traditioneel antwoord geven: ik wil mij ten dienste stellen van de gemeenschap, mensen helpen, met parochianen omgaan.''
Parochiepriester zijn is je doel? ,,Daar gaat inderdaad mijn voorkeur naar uit. Ik zou ook kunnen les geven. Als 't God belieft, word ik over een vijftal jaar gewijd. Dan zien we wel.''
Hoe reageerden familie en vrienden? ,,Mijn ouders, twee broers en zus, waren wat verrast maar reageerden zonder uitzondering positief. En oma was in de wolken. Ik kom uit een katholiek nest. De zondagsmis bijwonen was normaal, hoewel niet verplicht. De vrienden waren minder enthousiast. Ze reageerden niet negatief, eerder onbegrijpend.''
Eigenlijk privé-les
Bevalt het seminarieleven je? ,,Ik leid nu een zeer geregeld leven. Ik kwam van de universiteit en daar was ik vrij. Als ik moe was, kon ik eens een les overslaan. Als enige seminarist zou dat natuurlijk erg opvallen.''
Zit je helemaal alleen in de les? ,,De eerste twee jaren zitten samen, maar dan nog zijn we vaak maar met twee. In het begin van de week volgen ook vier late roepingen de les. En soms zijn er gaststudenten. In één les tijdens het eerste semester zat ik heel alleen. Een beetje bizar, ja. Maar ik zie dat ook positief, want ik krijg eigenlijk privé-les.''
Denk je niet: ik ben de laatste der seminaristen? Na mij is het gedaan? ,,Zo ver laat God het niet komen. God roept nog, maar ik vrees dat de mensen minder luisteren. Priester ben je ook voor het leven. Zo'n definitief engagement durven weinigen nog aan.''
Mis je veel? Een vriendin misschien? ,,Vroeger was ik al geen uitgaander. En ja, ik ben wel eens verliefd geweest, zoals iedereen. Maar ik had geen vaste relatie. Ik heb dus niemand ontgoocheld. Toch niet dat ik weet.''
Marc MAES 22/02/2006 overgenomen uit 'Het Nieuwsblad'
Hallo, Ik ben gepensionneerd en ik hou van wandelen en reizen. Ik woon in Hoogstade, een deelgemeente van Alveringem (W-VL). Enkele van die deelgemeenten grenzen aan Frankrijk. Vandaar de naam van mijn blog "