NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • 27 april foto's
 • 27april
 • 26 april foto's Suwon
 • 26 april
 • 25 april
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Japan 2017

  27-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 april foto's

  Eerste foto's van Seoul. 

  27-04-2017 om 10:59 geschreven door André

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27april

  Vandaag om 7 uur opgestaan en zo snel mogelijk vertrokken richting Gyeongbokgung, een voormalig koninklijk paleis van enkele honderden jaren oud. Vooral heel groot, maar voor mij niet meer zo interessant,  op enkele uitzonderingen na, omdat op den duur al die gebouwen wat op mekaar beginnen te lijken. Toch enkele mooie beelden gemaakt. 

  Tegen de middag ben ik dan vertrokken naar Digital Media City,  waar ik om 1h had afgesproken met Jee In. Dat was een hartelijk weerzien.  Jammer genoeg had zijweinig tijd, maar we hebben wel samen kunnen lunchen en heel veel bijgebabbeld.

  27-04-2017 om 10:57 geschreven door André

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 april foto's Suwon

  Enkele foto's van Suwon  27-04-2017 om 10:49 geschreven door André

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 april

  Deze morgen heel vroeg opgestaan om het zogenaamde fortres van Jeonju te bekijken. Men had mij verteld dat een volledig aflopen van de omwalling 3 uren duurt. Ik heb er iets meer dan 2 uren over gedaan,  en nog veel tijd gemaakt voor het nemen van foto's. Ik vond het echt wel de moeite van een bezoek waard. Ik heb onderweg ook foto's gezien van de belabberde toestand van het fort vóór de restauratie, en het mag gezegd worden dat hier prachtig werk geleverd is.

  Toen ik de muur afliep zag ik plots aan de overkant van het centrum een heel groot Boeddha beeld staan halverwege een heuvelrug. Daar ben ik achteraf ook nog naartoe geweest. Prachtig beeld.

  En zo zat mijn voormiddag er op en was ik klaar om de trein te nemen naar Seoul. De bus naar het treinstation heb ik zelf uitgezocht, en alles is prima verlopen.

  Deze middag in Seoul aangekomen, en vrij snel een lokale trein kunnen nemen tot bij mijn guesthouse. Daarna de buurt, Hongdea nog wat verkend. Een hele levendige uitgangsbuurt. Maar morgen ga ik de echte bezienswaardigheden opzoeken, en heb ik ook met Jee In afgesproken om samen te lunchen.

  26-04-2017 om 16:11 geschreven door André

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 april

  Vandaag ben ik met de trein van Jeonju naar Suwon gespoord. Deze stad staat bekend om zijn zogenaamd fort. De treinreis is vlot verlopen. Een behulpzame man in het plaatselijke Tourist Information Centre vertelde mij welke bussen ik kon nemen om tot mijn bestemming te geraken. Ik nam bus 12, één van de bussen op mijn lijstje. 100 meter voor mijn afstapplaats draait die toch wel naar rechts zeker. Ik twijfelde en bleef zitten, maar na enige tijd zag ik op mijn gps dat deze bus alsmaar verder weg reed van de plaats die ik moest hebben. Ik ben uiteindelijk afgestapt en heb enkele mensen gevraagd welk bus ik moest nemen. Uiteindelijk ben ik dan, met een uur vertraging, in mijn guesthouse geraakt. 

  Ik heb dan na de middag de omgeving nog wat verkend en kwam snel tot de conclusie dat het hier niet echt om een fort gaat zoals wij dat kennen, maar eerder om een versterkte stadsmuur. Heel stevig en prachtig uitgevoerd in de laatste jaren van de achtiende eeuw. 

  Deze avond heb ik Galbi met sashimi gegeten, in het japans restaurant onder mijn guesthouse.Heel lekker.

  26-04-2017 om 15:55 geschreven door André

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 april

  Jeonju is gekend vanwege zijn Hanok village, een klein deel van de stad dat nog bestaat uit gebouwen in traditionele stijl. Een beetje gelijk Hahoe Folk Village dus, maar met dat verschil dat deze hanoks in het centrum van de stad kunnen overleven. Een ander groot verschil: dit hanok dorp is het centrum van een bruisend uitgaansleven. Heel veel jonge mensen huren traditionele kledij om daarin gekleed een dag in het dorp door te brengen. 

  Ik dacht eerst dat Jeonju mij niet meer te bieden had, tot ik ontdekte dat er ook een wijk was waar heel veel muurschilderingen waren. Ik daar naartoe natuurlijk. Enkele foto's van deze prachtige murals heb ik al op mijn blog gezet.

  Een ander iets dat mij verraste: in Zuid Korea zijn heel wat katholieke kerken terug te vinden.

  26-04-2017 om 15:41 geschreven door André

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's Jeonju

  Enkele foto's van Jeonju

  24-04-2017 om 15:13 geschreven door André

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor Mona

  Ik las daarstraks de reactie van Mona, en daar moet ik toch efkes op ant woorden. 

  Wel Mona, ik ben nu nog 3 weken weg en dan kom ik terug naar huis. Ik ben jullie niet vergeten hoor, maar ik ga nog wat rondreizen hier, en als ik terugkom breng ik ook een cadeautje mee voor jou en Mia. En ik zal ook nog meer mooie foto's op de blog zetten, dan kunt ge zien waar ik overal geweest ben. Tot binnenkort.

  24-04-2017 om 05:39 geschreven door André

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 april

  Vanmorgen, toen ik opstond in mijn kamertje, vond ik dat mijn matras heel warm aanvoelde. Ik dacht eerst dat het door mij kwam. Ook de vloer voelde warm aan. Toen ontdekte ik dat op de vloer een dun vloerkleed lag dat voorzien was van elektrische verwarming. En ik maar vertellen over de primitieve leefomstandigheden daar.

  Rond acht uur heb ik dan een wandeling gemaakt door dat mooie dorpje. Het was nog stil en aangenaam,  met de zon die al wat warmte gaf. Geen toeristen, alleen de rust. Rond half negen besloot ik dan om de bus te nemen terug naar Andong. Heel goede beslissing! Toen ik het dorp uitliep zag ik een horde, ongeveer 10 busladingen, chinezen en koreanen afkomen. Ik raakte bijna niet door die massa naar de uitgang, en dan dat lawaai dat die bij hebben. Was ik blij dat ik weg was.

  Even na elven zat ik dan op de bus richting Daejeon, om vandaar met een andere bus naar Jeonju te reizen. Alles bijeen zo'n drie en een half uur rijden. In Jeonju dan terug de bus op naar de plaats van mijn guesthouse. Om vier uur was ik ter plaatse, niet zonder de hulp van een vriendelijke dame in het toeristen informatie centrum aan de busterminal. 

  Vannacht en morgen slaap ik in een aparte kamer. Morgen ga ik op rustige manier de omgeving verkennen.

  23-04-2017 om 15:41 geschreven door André

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 april Gyeongju en Hahoe Village

  Vanmorgen nog efkes rondgelopen in het parkje achter mijn Guesthouse en nog enkele mooie foto's gemaakt van die grafheuvels. Ook eentje gemaakt van mijn tijdelijke huisbaas, een hele lieve en behulpzame man.

  Daarna vertrokken met de bus richting Andong en verder naar Hahoe Folk Village.  Een dorpje met allemaal traditionele koreaanse huizen. Heel typisch. Zelf slaap ik vannacht in een kamer van zo'n huis. Allemaal wel heel primitief hoor, maar ik heb al veel erger meegemaakt. Die mensen die die huizen bewonen hebben ook graag het nodige comfort, vandaar dat er ook elektriciteit en stromend water is, maar alles wel heel eenvoudig.

  S avonds, als de toeristen weg zijn, want hier liepen daarstraks wel veel toeristen rond, dan wordt het hier heel stil. Slapen zal dus geen probleem zijn. Geen oorstopjes nodig deze keer. En morgenvroeg ga ik nog een toerke doen door het dorp, om daarna een lange busrit richting Jeonju aan te vatten. Daar is ook zo'n traditioneel dorp, en nog meer.

  22-04-2017 om 14:02 geschreven door André

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (2)

  Archief per week
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!