Foto
Foto

Vriendschap omvat véle kleuren...
Van vurig rood naar héél diep blauw
MAAR
Bij diepe oprechte vriendschap...
zegt men ongedwongen,

IK HOU VAN JOU!

Foto

Dit is ikke...
Lisette in België...
Lisa in Indië...
Geboren in Antwerpen op...
 7 december 1951

Foto

Duiveltje

Foto

Foto's van de maand...
APRIL 2009
Paasbrunch bij oma en opa...
 en naar "De Schorre"...
Mariekes paradijs

Foto
Hallo zielsgenoten... welkom op mijn blog!!!!
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

De paashaas is geweest...
das dus weeral een... geweldig...
Van Ael feest!

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

"Marieke"
maakt pettie...
met oma...
leuk...
lekker...
een echte kok!

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Alai Osai
Het geluid van de golven
26-08-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dom... dommer... domst!
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hoe dom kan ik zijn?? Waar zat mijn verstand toen ik niet direct wist wat "Vinayaka Chaturthi"... was! Stom kieken lisette! Dat is natuurlijk de verjaardag van "Ganesh" zoon van Shiva en Parvati! De periode Lisetje... dat jij je felgekleurde Ganesh het water in gooide... om  je zonden kwijt te geraken!
"Vinayaka Chaturthi" is dus het festival dat ik eerder beschreef.... Het festival waarop we 11 tot 13 dagen onze felgekleurde plaasteren Ganesh aanbidden, en alle dagen van verse bloemen voorzien! Om hem inderdaad op het einde met zijn miljoenen tegelijk de zee in te smijten... Het geloof wil dus dat deze mooie Ganesh jouw zonden mee neemt in de diepe zee... Maar wat blijkt... Onderzoeken van de Indische Agalev wijzen uit dat een dag of zo na dit massa-ritueel de zee vol dode vissen drijft... en daarom pleiten ze voor... helaba... namaak Ganeshen... of... zoals ze nu de mensen aanraden... gooi je Ganesh in een badje water thuis... pfpfpfpfpfpfpfpff... Dat kan toch nooit hetzelfde zijn!!!! Want geloof me of geloof me niet... een mooi gekleurde Ganesh na admiratie kompleet onder de bloemen de zee in gooien het heeft iets!!! En dat bedoel ik zeker niet sarkastisch!!! Ieder jaar kocht ik mij een nieuwe Ganesh, ieder jaar omringde ik hem met bloemen en ieder jaar deed ik mee aan de "seadrop"... in mijnen alleen! En het gaf me een kik!!!! Echt waar dit is moeilijk te verklaren maar... Spijtig genoeg lukte het mij niet de laatste 2 keer mijn Ganesh te dumpen... Ik vond de idols te speciaal... Dus ze staan hier ten huize te glimmen... Ik veronderstel dat ik nooit van mijn zonden verlost zal zijn! Neen... dit is maar een grapje... want als je middenin deze rituelen zit raak je echt in de ban!!!Geloof me!!! Het heeft allemaal iets magisch!! En wat is er mooier dan pure magie???Kennen we dat hier in Belgë nog???

26-08-2007 om 20:11 geschreven door Lisa

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
24-08-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.**** gezocht **** en gevonden!
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Jazene... gezocht en gevonden **** Fennel **** of  ****Foeniculum vulgare ****...  Een aromatish keukenkruid met anijssmaak... volgens Wikipedia... De zaadjes zijn groen en bruin... maar worden grijs bij het ouder worden...t'jein... dat klinkt bekend! Zowel de zaadjes en blaadjes zijn sterksmakend! Het is een héél duur kruid en wordt véél gebruikt in o/a de Indische keuken... Blijkbaar wordt er op de blaadjes ook héél véél gekauwd in India... en dit omdat het een goede mondverfrisser is!
amai... amai... het kan niet op... weeral wat slimmigheid rijker!

OP de foto " de fennel in volle bloem"

24-08-2007 om 17:04 geschreven door Lisa

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.geintrigeerd...
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Geintrigeerd raakte ik van deze "jamun" - "navaal" ... en ging dus wat verder surfen... kwam terecht op een Philipijnse medische site... en dat was weeral interesant... (de kans zit er in dat ik op mijn oude dag nog slim ga worden als ik blijf verder surfen...) Op deze site heeft de jamun de naam "Jambolan" of in medische termen "Syzgium Jambolana"... De Engelse vertaling zou dan weer "Java-plum of black-plum" zijn...  heu... dus toch pruimenfamilie... In elk geval worden ze op de Philipijnen ook gebruikt in medicijnen tegen diarée en in mondwater... daarenboven is het heilzaam om wonden mee uit te wassen! Maar het belangrijkste voor mij... hahahahahahaha... was de item "other uses"... want wat blijkt??? Jazeker deze vrucht word gebruikt voor "overheerlijke fruitdrinks"... en van de rijpe vruchten worden uitzonderlijk lekkere wijnen gemaakt... Dus moraal van dit verhaal... ik ga naar Brussel naar de "Matungi wijk"... en schuim er de exotische fruitkraampjes af naar een paar kilo "Jambolan"... Rijst nog wel de vraag hoe ga ik deze wijn noemen??? En wie laat ik eerst proeven???

24-08-2007 om 16:44 geschreven door Lisa

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoals gezegd... zoals beloofd...

Hier het jam-receptje waar iedereen zo wild van is... 250gm of +-25 jamuns héél goed gewassen - 250gm suiker-1/4 appel-een paar druppels limoen... en a pinch groud fennel... (???? dit moet ik eens opzoeken!!)

Doe de jamuns met de suiker in een pan en kook tot de jamun zacht is - doe er dan de appel bij - warm op een medium vuur onder een deksel gedurende een aantal minuten - tot het sap vrij is en de suiker een mauve kleurtje heeft - plet dan het héle zootje - en verwijder als alles zacht is de zaden van de jamun - voeg de limoen toe - kook het geheel tot alles zacht en dik is en voeg dan de fennelzaadjes toe - Dit alles zou ongeveer 15 minuutjes moeten duren en dan is de jam dik genoeg om in de potjes te doen - de potjes niet helemaal vullen en afdeken met 2 rondjes boterpapier - afdekken terwijl het nog hééééééét is!

Dit receptje komt van : Rishi Manucha - Junior sous chef in de Taj Connemara

En zou dus veilig moeten zijn... na al wat ik las van de jamun denk ik niet dat ik de jam ga maken... dat laat ik dan liever over aan "De Durvers"

24-08-2007 om 00:00 geschreven door Lisa

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jam with Jamun.....
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Vanavond gaan wij terug naar mijn vriendin Carole... onze Jean gaat naar haar computer kijken en ze had nog pruimpjes liggen... Dus volgende week maken wij voor de eerste keer pruimenwijn... Volgens de gegevens die wij hebben moet die wijn overheerlijk zijn... maar dat weten we pas volgend jaar natuurlijk!!!!!! Natuurlijk denk ik bij het maken van onze fruitwijnen terug aan Chennai... aan India... mijn tweede vaderland... ze hebben daar van véél dingen weinig... te weinig... maar fruit!!!!hmhmhmhmhmhhm... daar hebben ze een erg uitgebreid assortiment van!!! Toeval wil dat ik zojuist bij het India-Chennai-dagbladen-surfen op een berichtje stootte dat wel erg intressant leek en jullie daarom eventjes wil meegeven! De nieuwe "hype" in Chennai is een... weeral ... nieuwe vrucht! Enfin eigenlijk is de vrucht niet echt nieuw maar "heruitgevonden". Het gaat om "Jamun"... Deze zoals zij het beshrijven "oval-shaped-purple-coloured fruit" in India gekend onder de naam "naaval" is in... en valt de markt aan... elke moderne Indische huisvrouw is er wild van... zei het dan niet van de smaak... deze jamun wordt al eeuwenlang gebruikt in het medikatie midden... is aangenaam om naar te kijken maar niet echt aangenaam om te eten... wegens..."sub acid spicey flavour"... en laat een supermauve kleur achter in je mond...Het Jamun-seizoen loopt in july-augustus... juist op tijd voor "Vinayaka Chathurthi"... De boom die droogteresistent is neemt volwassen wel erg grote proporties aan en geeft dan zo een 80 tot 100 kg vruchten...  Het neemt wel wat tijd in beslag voordat de boom echt volgroeid is... zo ongeveer  10 jaar... fruit heeft de boom al na een vijftal jaar. Het fruit is erg duur... zo ongeveer 80rps. per kilo... dus weeral voor de rijken.... en er zijn 2 soorten... Zaadloos and Jumbo....

De medische sector gebruikt dan weer een derde soort... deze vrucht blijkt ideaal voor diabetice en dan vooral een drink-mix van Jamun en mango... extra rijk aan ijzer en mineralen.

Pulp van jamunblaadjes gemixt met pulp van amandelschelpjes is dan weer een exellent middel om tanden aan te sterken... dit gemixt met pepermunt pulp lost je slecht adem op.

Jamun mag echter niet onrijp gegeten worden... en overrijpe jamun kan hyperventilatie en een teveel aan buikgas teweeg brengen.... om dit dan weer tegen te gaan kan je jamun mixen met "jeera poeder"... en "zwart zout..."

Jamun is héél goed tegen: overmatig zweten, diaree...enz... enz...

Maar als je het mij vraagt... denk ik niet dat jamun in aanmerking komt om wijn te maken.... wie weet wat moeten we er dan allemaal bijkappen...

24-08-2007 om 00:00 geschreven door Lisa

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
22-08-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit doet...
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Dit doet me denken... héél de heisa rond sterren dan... doet me denken aan een aantal optredens in India. Toen we naar Chennai vertrokkken was onze dochter Evi 14 jaar! Het was dan ook niet simpel voor haar... niet simpel voor ons! We hebben haar daar eigenlijk wel rotverwend en we waren overbezorgd! Aan de andere kant bracht deze situatie natuurlijk wel mee dat ik jong kon blijven... Evi kon in India immers onmogenlijk alleen ergens naar toe... en dit op een leeftijd dat je eigenlijk de wereld moet kunnen verkennen met al zijn facetten... Niet getreurd... ze heeft niet echt alles moeten missen... maar... mama... moest wel overal mee naartoe! Er kwamen daar ook véél buitenlandse sterren... en als ik daarover spreek denk ik spontaan aan "Shaggy"... op dat moment had Evi een vriendje met de naam "Shivapal" en gaven we haar toestemming om naar dat optreden te gaan met haar vriendje... spijtig in dit geval voor mij want ik hou wel van Shaggy zijn muziek... De volgende keer kwam dan of kwamen dan de "Vengaboys" en daar ging ik wel naar toe, want vriendje Shivapal was weg naar af!... My God... die dag zal ik niet gauw vergeten! Het optreden was voorzien in buitenlucht eventjes buiten Chennai... En deze ouwe geit had natuurlijk nog nooit van vengaboys gehoord... alhoewel de muziek mij wel bekend was! Natuurlijk namen we onze toeverlaat mee... onze Ramesh... bodyguard... vriend...  Gelukkig maar! Het eerste probleem bleek al bij onze aankomst aan de "festivalweide"... hoog water... en... géén toilet! Dus de eerste wc die we tegen kwamen moesten we gebruiken... bijna helemaal op zijn Indisch!!!! Niet echt op straat maar... een heuse betaal wc... een aantal overdekte putjes naast elkaar... hm... géén probleem voor de Indische madammekes... die kunnen met een saree aan en géén ondergoed... gewoon hun beentjes openzetten... maar dedees had een jeans aan... en dus véél beziens... tot op heden begrijp ik niet waarom we voor dit toiletje moesten betalen... maar ons blaaske kon er dan toch wel tegen voor de héle avond... terug aangekomen aan de weide stonden we eerst vooraan aan het podium... maar dat was echt niet houdbaar! Wij waren blijkbaar even beroemd en bezienswaardig als de vengaboys... praktisch de enige witte menskes aanwezig... wat een tumult... wat een admiratie... het was niet te doen... en onze Ramesh achtte het dan ook veiliger om naar achter te verhuizen! In het voorprogramma een héél goede band die muziek brachten van "Tom Jones"... en de trend was gezet... Daar waren dan de "Vengaboys"... volgens ik kan lezen op het net zouden dat: Kim Sasabone - Denise Post - Van Rijswijk - yorick Bakker - en Denny Latupeirissa zijn... maar ik weet niet ofdat dit inderdaad de toenmalige bezetting was... Deze Nederlands Eurodance group zette werkelijk alles in vuur en vlam met hun "We're going to Ibiza"... Evi en ik gingen mee op in de luide  muziek en zongen onze kelen schraap... we dansten dat het een lieve lust was... en met ons de Duizende aanwezige Jonge Indiers... die er niet genoeg van kregen... Onze Ramesh was in het begin vrij kalm en stil maar bij "Sha-la-la..." (My heart goes) zag hij ze toch ook vliegen zéne!!! In elk geval die dag waren ook wij ook een beetje beroemdheden...  dat was best tof maar tegelijkertijd ook wat bangelijk... de toffe tune  Shalala... werd ons lijflied als we in het drukke verkeer zaten... onze Ramesh het noorden verloor en hij op zijn Antwerps elke slechte chauffeur "Onozel manneke" noemde... als de auto in alle drukte dreigde oververhit te geraken... dan zongen we... dan zongen we in koor... There's a boy on my mind, and he knows I'm thinking of him... tweestemmig.... Shalalalala... was dan de mannelijke Rameshbariton... en oeps alle verkeersfrustratie was vergeten! Jajajajajajajaja... de vengaboys hebben levens gered!

22-08-2007 om 00:00 geschreven door Lisa

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
20-08-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uw schrijfster...
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Uw schrijfster Lisa-Lisetje-Lisette... en haar echtgenoot Jean-Pierre ... (Jean pour les femmes...) groeten u!

20-08-2007 om 21:15 geschreven door Lisa

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En dit lieve vrienden...
Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit zijn... dit is... het voltallige... de voltallige... crue... adoptieouders van "Ezeltje Erica"... 

20-08-2007 om 19:44 geschreven door Lisa

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brandweerwagen of supersonish vliegmachien....
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Dat is de vraag die je je kan stellen bij volgende foto... Deze nieuwe brandweerwagen voor "Thiruvanathapuram Airport"... is wel erg modern... En daaraan zie je maar weer... toeristen komen niks te kort in India... My... my... staan wij weer achter hier in België!

Deze foto vond ik bij de nieuwsberichten van " The Hindu"...

20-08-2007 om 19:40 geschreven door Lisa

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)

Foto

Lieve vrienden wees welkom!!!!... en weet... mooi het leven is mooi... zolang er... blogvrienden zijn!
Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

De mooiste plekken en... meest romantische
van Azië...
TOP 10
Volgens de website die ik vond...

1) Taj Mahal (hoe kan het anders)
2) Bali Turtle Island
3) White beaches op de Philipijnen
4) Halong Beach in Vietnam
5) Jeyu Loveland in Zuid Korea
6) Krabi in Thailand
7) Macou Zuid Oost China met zijn..
little Europe Wijn museum
8) De stranden van de Maladieven
9) Tubbataha Reef in de Philipijnen
En blijkbaar een place to be voor...
young en old sweethearts...
op nr. 10 Sentosa Island in Singapore...

En nu dromen maar...


To all my Indian friends I say, hello ... nice to see you! You are most welcome!!!
Gastenboek
  • Hallo Lisette
  • Lieve groetjes van uit De Klinge
  • Lieve groetjes van uit De Klinge
  • Groetjes op maandag
  • Welkom op het blog Pip

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Op mijn reis... naar romantiek...
    in het wondermooie India...
    mag...
    "Goa"...
    absoluut niet ontbreken...
    Ook dit paradijsje staat hoog...
    op mijn lijstje!


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Deze mooie bloem...
    "May flower"...
    bloeit over héél Goa...
    tijdens...
    hoe kan het anders...
    in mei!


    Archief per week
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/10-18/10 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006

    Laatste commentaren
  • Wat doe je me aan ... (maarten)
        op lieve vrienden,
  • Een hele fijne vrijdag.xxx. (Mieke)
        op Oeps...
  • Vele lieve groetjes (sloefke1)
        op de duizend kleuren...
  • Welkom op het blog Pip (Pip)
        op Wat... wat... wat?
  • ppjes en nog wat (georges)
        op afgezaagd...
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Foto

    "Sunrice in Pondicherry"...
    Pondicherry is...
     de fantastische hoofdstad...
    van 15 aparte enclaves...
    verdeeld over 4 districten...
    samen vormden ze een...
    Franse kolonie tot in 1954...
    de sfeer is er nog altijd....
    overwegend Frans...
    Niet te verwonderen dat...
    "Charles Aznavour"...
    er kind aan huis is!


    Foto

    Het romantische Pondicherry...
    Waar ik met plezier ging joggen...
    in mijnen alleen...
    om 5 uur s'morgens!

    Loved it!!


    Foto

    De mooiste kerk in Chennai...

    "San Thome Cathedral"...

    een prachtig Portugees stukje...
    bouwwerk...

    Waar het leuk en rustig vertoeven was...
     de herinneringen en de geest van...
    de Heilige Thomas nog rond dwalen...
    en Historiek de scepter zwaait!


    Foto

    Eén van de véle mooie...
    romantische kerkjes op Goa


    Foto

    Dit mini kerkje...
    kan je bezoeken in...
    "Kerela"
    aan lake Vembanad.
    mooi... mooi...
    !!mooi!!


    Geef me een plaats om...
    van te dromen...
    woh.. woh...
    "Gods own country"
    Kerela
    Wat je daar ziet...
    het zijn je mooieste dromen,
    die uit komen!
    Wat een pracht!


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Dit moet echt...
    de mooiste trip zijn...
    die ik in India maakte!!
    Van paradijs naar paradijs!


    Foto

    Foto

    Foto

    En nog meer...
    romantiek vinden we op...
    de véle eilanden die India rijk is!
    zoals
    "Lakshadweep Islands"
    hieronder...
    gekend als..
    Best romantic destination of India...
    gelegen in...
    de Arabische zee!


    Foto

    Foto

    Foto

    Of wat dacht je van...
    Andaman and Nikobar Islands...
    gelegen in...
    the bay of bengal...
    één van een groep van 550 eilanden...
    waarvan 26 bewoonde...
    de legende wil dat de naam...
    Andaman komt van...
    "Hanuman" de apen God...
    Wist ik maar tot welke God ik...
     mij moet richten...
    om te smeken voor een héél lang leven....
    zodat ik dit allemaal...
    van dicht bij mag...
    gaan bekijken!
    man... man...
    Wat een droom wereld!


    Foto

    Foto

    Foto

    Er zijn natuurlijk ook...
    prachtige steden in India...
    steden die ook om hun beurt...
    romantiek uitstralen...
    zoals...
    "Mysore"
    de grootste stad van Karnatake
    op 470 km van Chennai...
    en 140 km van Bangalore...
    men vind er o/a...
    Brindavan gardens
    Mysore palace
    Christian frontiëre
    de Chammundeswari tempel,
    gebouwd door Krishnaraja in de
    18e eeuw
    en
    St.Philomena's church...
    een kerk ontworpen...
    door de fransman Daly... in 1933...
    en opgetrokken in
    neo gothise styl..


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    En dan...
    dan zijn er de véle...
    hill stations zoal...
    "Ooty" of ook wel "Ootacamund" ganaamd...
    op 297 km van Bangalore en
    570 km van Chennai...
    De koningin van de Hill stations...
    gelegen in het Nilgiris district...
    (Nilgiris = blue mountains)
    2,240 mtr boven de zee spiegel...
    Wat een zicht...
    Alweer een droom om U tegen te zeggen!


    Foto

    Foto

    Foto

    Het hart en de ziel...
    van "Ooty"...
    zijn de botanische tuin en...
    roze garden... prachtige bomen en planten...
    tunnels vol rozen!
    alle rozen...
    deze botanische tuin...
    staat bekend als de beste van de eeuw...
    de beste en mooiste van de wereld!
    staat héél bekend om zijn...
    horticultuur...
    en de bijnaam is...
    "Lovers point"


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Laat ons toch vooral...
    het summuum van romantiek...
    niet vergeten...
    "Agra en de Taj Mahal"...
    het prachtigste verhaal dat ik...
    ooit hoorde!
    Met héél dichtbij...
    "Relaxation park"...
    de eerste Persische tuin ooit...
    daterend van 1558!!!
    gelegen aan de Yamuna rivier...
    Ik zit hier waarachtig...
    te watertanden!


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Nog een must do...
    is "Munnar" en zijn...
    wereldbefaamde tea gardens...
    de thee van Munnar staat bekend...
    als de beste ter wereld...
    Munnar is dan ook niet voor niks...
    "Tea capital" genoemd!
    Er bevinden zich z'on 30...
    verschillende tea estates...
    Wij deden de trip...
    met trein en jeep!
    Mooi, romantisch en leerrijk!
    Een leuk hotel om te vertoeven...
    is de...
    "Mahindra club"...
    Opgelet!!! Hier wordt géén alcohol...
    geschonken!


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Denk dat het géén twijfel leidt...
    in India is romantiek...
    sterk vertegenwoordigd!!!
    een ander fantastische plaats is...
    "Koidakanal"
    bekend om zijn...
    alweer "bloementuinen"...
    "silver falls"
    en het "Koida forest"...
    Wat een natuurpracht!
    Niet gezien is niet geloven!
    !!Opgelet!!
    Bij het binnenrijden...
    wordt je auto gecontroleerd!!!
    Hier mogen géén...
    plastiek zakken binnen!!!


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Na de romantische trein...
    een paar leuke logeer idéetjes...
    wat te denken van deze...
    luxe-tent in het...
    Aman-i-klas resort..
    in het Ranthambore National park...
    in
    Rajasthan...


    Foto

    Of deze...
    "Oberoi wildflower hall hotel"...
    in
    "Shimla"
    gelegen aan de voet van de...
    Himalaya in Himachal Pradesh...
    omringd door bossen van eik, en en...
    rohododendron...
    hm...
    da's watertanden hé...


    Foto

    Foto

    Foto

    Voor hopeloze romanticussen...
    zoals ik...
    zijn er DE romantische reizen...
    bij uitstek...
    Zoals...
    als een "Maharajah" of...
    "Maharanee"...
    de rijdende "Taj Mahal" nemen...
    de
    "Deccan Odyssey train"...
    deze pure luxe...
    brengt je van Mumbai... naar
    Mumbai...
    via alle...
    Hindu - Buddhist and...
    Cattholic holy sites...
    Yeah...
    my cup of tea...
    hoog op mijn verlanglijstje!
    Héééééééééél hoog!


    Van boven een treintje...
    vanonder een treintje...
    namelijk de...
    "Kalka Shimla trein"...
    van Himachal Pradesh...
    aan...
    de Himalaya...
    het brengt je in pure extase...
    het is de hoogste...
     vorm van romantiek ooit...
    het brengt je rustig door...
    de "misty mountains en dennebossen..."
    Geniet van de prachtige... pure natuur...
    vanuit jouw...
    "Shivalik Queen compartiment"...
    "Where romance comes naturally" 
    Als we de boekskes mogen geloven...
    en...
    dat geloven...
    doe ik maar al te graag!
    hm
    Dreeeeeeeam...
    dream... dream... dream...
    dreeeeeeeam...
    over you!
         


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Of één van de...
    mooi "house boats"...
    in de backwaters van...
    Kerela...


    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!