|
Carot-Alva... een overheerlijk typisch Indisch en erg zoet dessertje... op basis van worteljes. Kan warm en koud gegeten worden...
Wat hebben we nodig:
+- 1,5kg wortelen 10 eetlepels ghee 6dl melk 1,70dl gecondenseerde melk Gekneusde zaadjes van 9 hele kardemonpeulen 9 eetlepels suiker Pistachenoten voor de garnituur
Hoe gaan we te werk:
1) Rasp de schoongemaakte wortels 2) Maak de ghee warm in een pan 3) Doe de wortels erbij en roerbak ze ongeveer 20 minuutjes, tot het vocht verdampt is... en de kleur donker. 4) Voeg de melk, de gecondenseerde melk, de kardemon en suiker toe. Roerbak nogmaals een 30 minuutjes tot het geheel een diepbruin kleurtje heeft. 5) Doe het mengesel in een grote ondiepe schaal 6) Versier met de pistache nootjes
7) Laat het smaken!!!!! en heu... eventjes géén calorietjes tellen...
xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Op de foto: Agib het zoontje van Kalilai waar ik mijn pottery kocht... een zeemzoet immer lachend ventje... een knuffelbeertje... héél begrijpelijk de oogappel van zijn mama en papa...
|