|
Murgh Makanwhala... Murg... alom...
Murgh=Bereide kip
Hieronder alvast een lekker gerechtje met Murgh.
Boterkip (Murgh Makanwhala)
Wat hebben we nodig:
1,5 yochurt - Gemalen amandelen - 1 tot 1,5 lepel chilipoeder - laurierblaadjes - 1/4 theelepel kruidnagel - 1/4 theelepel kaneelpoeder - 1 theelepel garam masala - 4-5 gardemonpeulen -1 theelepel gemberpurée - 1 theelepel knoflookpurée - ongeveer 400gr tomaten uit blik - zout naar believen - 1kg kipfilet in blokjes - boter - olie - 2 uien - fijngehakte koriander - 5 eetlepels slagroom en een paar takjes koriander
1) Doe de yochurt, de gemalen amandelen en alle droge specerijen, gember, knoflook, tomaten met het nodige zout in een kom en meng dit alles zachtjes door elkaar. 2) Doe de kip in een grote kom en giet het yochurtmengsel erover heen. 3) Smelt de boter en de olie in een wok en bak hierin de ui. 4) Voeg het kippenmengsel toe en laat gaarbakken. 5) Voeg de helft van de koriander toe en meng. 6) Schenk de slagroom erbij en roer deze er goed en zachtjes door. 7) Breng alles aan de kook en garneer met wat koriander.
Dit is een overheerlijk kippengerecht... en het kan gegeten worden met: Naan-Chapati-of rijst... Maar is ook héél lekker met Indische petatjes
Best met een lekker Indisch biertje of een fris geschonken Indisch wijntje van de Grover Vineyards
|