Aloo Ka Bhurta - Indisch gekruide petatjes
Wat hebben we nodig
400 gr aardappelen - 2 eetlepels olie - +- 100gr uien - 1 theelepel komijnzaadjes - 3 héle gedroogde chilipepers - 1/2 theelepel koenjit - 80gr gesneden tomaten - 1 gesneden groene chilipeper - zout en 3 lepels gehakte koriander
1) Kook de aardappelen liefst met de schil... Pel ze als ze gaar zijn en verbrijzel tot een grove purée. 2) Verhit de olie en een pan, en breek de gedroogde chilipepers erboven. Voeg dan de ui en komijn toe. 3) Voeg de aardappeltjes toe. En roer dan de koenjit, tomaten, groene peper en zout naar believen toe. 4) Voeg dan 2,5 dl water toe en breng alles aan de kook. 5) Voeg de helft van de koriander toe en laat dit eventjes meekoken. 6) De rest van de koriander is bedoeld als garnering.
Deze petatjes zijn tamelijk pikant... en kunnen koud of warm gegeten worden...
Laat het smaken... en heu... voor deze gerechtjes mag je mij altijd uitnodigen!
|