|
Vandaag lieve vrienden... gaan we voor een overheerlijke, lichte champignoncurry... deze kan gegeten worden als bijgerecht... maar is ook héél lekker als hoofdgerecht met een lekkere chapati en een slaatje...
Dit gerechtje is makkelijk te maken en de bereidingstijd is miniem!
Wat hebben we nodig??? Voor 2 personen
120gr prei in dunne ringen gesneden - 1 teentje geperste knoflook - 1/4 theelepel gerapste gember - 1 theelepel currypoeder - 1/2 theelepel garam masala - 1 eetlepel olie - 225 gr champignons in 4 gesneden - 2 theelepels citroensap - 60 gr kokos - zout en peper - gekookte rijst
1) Prei, knoflook, gember en specerijen in de olie bakken tot alles zacht is. 2) De champignons toevoegen en deze op een laag vuurtje laten garen 3) Het kokos toevoegen en zacht koken tot de kokos volledig opgelost is... moest het mengsel wat te droog worden mag altijd een ietsibitsie water toegevoegd worden! 4) Het gerechtje met citroensap, zout en peper op smaak brengen en serveren op een bedje van rijst.
Hier mag best een lekkere volle rode wijn bij zoals een, "Haertland" van Langhore Creek - Limestone Coast 2004 (Geshonken in een groot bordeaux glas) Deze lekkere wijn is gemaakt van de Shiraz druif en wordt gekenmerkt door zijn soepele tanines... Opgelet 14,5%... Dus drinken zoals een goede wijn moet gedronken worden met respect!
|