|
En wat is er beter als dessertje... gezeten op je terrasje onder de druivelaar, gouden regen of bruidssluier???
Juist ja... een lekkere sorbet met liefde klaargemaakt...
We gaan dus Indisch... en kiezen voor een "Mangosorbet"
Wat hebben we nodig... Hier verkiezen we een beetje gulzigheid en maken voor ons 2... een sorbetje voor 4...
900gr gepureerde mango - 1/2 theelepel citroensap - gerapste schil van 1 sinaasappel en 1 citroen - 4 eiwitten stijf geklopt - 50 gr witte basterdsuiker - 1/2 dl dikke room - 50 gr poedersuiker
1) Meng in een grote gekoelde kom de helft van de mangopurée met de gerapste schil en het citroensap 2) Schep voorzichtig de eiwitten en de basterdsuiker erdoor. 3) Dek de kom af met folie en zet hem minstens 1 uur in de diepvries 4) Neem de kom uit de vriezer en herklop. Doe het mengsel in een ijsbakje en zet het terug in de vriezer tot het hard is. 5) Klop de room los met de pedersuiker en resterende mangopurée 6) zet deze saus 24 uur in de keolkast 7) Neem het ijs 10 minuutjes op voorhand uit de diepvries en schep in een leuke coupe 8) Schenk er daarna flink wat saus over...
Bij deze sorbet géén toeters en bellen in de vorm van parasolleks of créme glace koekjes... Hier geld een gouden regel... Hou het sober!!!! Minder is meer!!!
|