Op die dagen dat het s'avonds al wat meer cocoonweer is... is het misschien nog eens lekkere kooktijd...
En dit keer gaan we voor... een geweldige viscurry...
Wat hebben we nodig:
1 ajuin - 2 a 3 tenen knoflook - 1 eetlepel gerapste gember - 1 eetlepel olie - 1 theelepel curry (pasta of poeder) - 1/2 lepel kurkuma - 1 blik kokosmelk - 650gr stevige witte vis - minstens 15 scampis - 200 gr erwten niet te mals - 100 gr boontjes - 1 courgette - citroensap en 1 eetlepel honing.
1) Bak de gesnipperde ui met de knoflook en de gember in de olie. 2) Roer de curry, kurkuma en de kokosmelk erdoor en laat zachtjes koken. 3) Leg de vis en de scampis in de saus. 4) Roer er alle lichtjes gekookte groenten onder. 5) Breng alles op smaak met citroensap en honing. n.b... Eventueel kan zout, peper en extra chili toegevoegd worden naar believen...
Het lekkerst is dit met Indische naan... omdat we dan onze naan in de saus kunnen dippen!
Dit alles smaakt heerlijk met een lekker glaasje "Grover" of een koele pint!
Smakelijk
Foto, een typisch Indisch groentenmarktje in een kleine dorpje...
|