Angeltjes
29-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De stopnaald

 

Hier is de stopnaald om de democratie dicht te naaien.
(foto  :  Naai-atelier Angeltjes)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nu gaan we de ParlementaireOnderzoekscommissie aan banden leggen.

 

Wat zouden we graag een stukje plegen over de prikkelende winterkoude, het oudejaarsavondmenu, de familie die op bezoek komt, maar neen ... madame Marianne Thyssen, die altijd en overal respect eist, komt roet in het eten strooien. Figuurlijk, want dat kleremens komt niet in onze keuken.

Is het niet opmerkelijk dat uitgerekend een deftig uitziende vrouw als Thyssen, die met een pruimenmondje staat te oreren dat "het niet opgaat respectloos te lachen met politici ", de eerste is om de democratie respectloos terzijde te schuiven ?  Thyssen wil de parlementaire onderzoekscommissie naar de handel en wandel van Leterme en Van Deurzen aan banden leggen.

Marianne Thyssen is hetzelfde soort burgertrut als de liberale Vlaams parlementsvoorzitter-burgemeester van Lier,  Marleen Vanderpoorten.  Die legde klacht neer tegen de Vlaams Belangafdeling van Lier-Koningshooikt, omdat deze laatste in een ludiek pamflet de draak had gestoken met de burgemeester.  Ook deze vrouw verschool zich achter het argument "respect".  Eerst sluiten die concentratiekampvrouwen de mandatarissen van de grootste partij van het land (en in Lier ook van de stad) op in een ondemocratisch cordon en dan eisen ze, dat de gevangenen braaf zijn en zich gedragen zoals de vrouwelijke cipiers het willen.

Thyssen wil vooraleer er een regering komt, zekerheid dat Leterme en Van Deurzen met fluwelen handschoenen aangepakt worden in de onderzoekscommissie. 

Dit is een zaak van het parlement en staat totaal buiten  de regeringsvorming.  De schaamteloosheid gaat zover, dat openlijk geëist wordt, dat de Partij-junta ook de spelregels van het parlement gaat bepalen. De vermoede eerste-minister Van Rompuy is momenteel nog altijd voorzitter van die Kamer, terwijl het vrouwelijk onbenul dat voorzitter speelt van de partij die de bevolking al 1000 x belogen en 1000 x bedrogen heeft, nu ook nog eens de Kamer wil ringeloren.

Elke dag denken we, nu hebben we genoeg meegemaakt, nu zal het stoppen.  Elke dag lukt men er echter in, weer wat nieuws uit te vinden.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brits koninklijk uitschot

 

 Iemand die uit ontspanning dieren neerknalt, slaat natuurlijk ook zijn hond. Jagers zijn altijd verwerpelijke mensen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit de Koekestad

 

 

Er doen verschillende verhalen de ronde, waarom Antwerpen (ondermeer) de bijnaam heeft van Koekenstad of Koekestad.

De meest gangbare lijkt deze te zijn in verband met het koekjesfabriek van Edward de Beukelaer (1843 - 1919) dat zich bevond achter het Centraal Station en de Dierentuin in de Lange Kievitstraat, waar nu de gebouwen zijn van het vernieuwde Switel-hotel en de administratie van de Vlaamse Gemeenschap aan het Kievitplein.

Ik herinner mij alleszins uit mijn jeugdjaren de zoet-weeë geur die je daar opsnoof, net zoals je die had op het einde van de Brederodestraat (ter hoogte van het verdwenen Openluchtzwembad) waar in de Brusselstraat de concurrent van De Beukelaer zijn koekjes fabriceerde, Parein. 

Ofwel werd Antwerpen "koekestad" genoemd omwille van de verschillende koekjesfabrieken, ofwel heeft het te maken met koekjes die uitgedeeld werden aan het Centraal Station voor aankomende reizigers. Van die laatste uitleg ken ik enkel de mondelinge overdracht door sommige Antwerpse stadsgidsen.

In 1870 is De Beukelaer begonnen met de industriële fabricatie van koeken, een aantal jaren later werd hij nagevolgd door Edouard Parein. Op de Wereldtentoontstelling van 1894 was de Beukelaer aanwezig met een paviljoen met twee minaretten : de brave burger zal niet beseft hebben, dat ruim 100 jaar later in zijn stad er bijna 40 moskeeën zouden verrijzen.

 

 

De bekende Prince Fourré, twee ronde koekjes van 65 mm doormeter, met 28 tanden en bij mekaar gekleefd door een rondje vanille of chocolade werd ontworpen ter ere van de toenmalige prins die later de wreedaard Leopold II zou worden.

In 1960 trok De Beukelaer naar Herentals en in 1963 week Parein uit naar de overkant van de Schelde in Beveren.  In 1965 fuseerden de beide koekjesfabrikanten tot General Biscuit, die later overgenomen werd door LU en recentelijk door Kraft. In Herentals werken circa 1300 personeelsleden en worden er 85.000 ton koeken gefabriceerd met een omzet (2006) van 400 miljoen euri.

 

 Ray

Aanvullingen of correcties op dit artikel zijn steeds welkom.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een vlam in uw pan ? Ga eens naar Keukenweetjes

 

Nog wat keukenideeën opdoen voor oudejaarsavond of om het even welke gelegenheid ?  Een buitengewoon intressante webstek is die van Mijnheer Nicolay. U vindt hem op deze webplaats :

http://blog.seniorennet.be/keukenweetjes/

Intressante recepten, zeer degelijk en grondig uiteengezet en geschreven in een vlotte, leuke stijl met de nodige humor en afstandelijkheid.

Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Omelette sibérienne

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De mensen zijn dit belgische geknoei beu

 

Wat zijn de regimegazetten karig en bescheiden met hun commentaren op de formatie-opdracht die Herman van Rompuy aanvaard heeft.  Veel geloof noch hoop is er niet dat de derde regering die opgestart wordt na de verkiezingen van 10 juni 2007, een groot succes tegemoet gaat.

De derde regering inderdaad op 18 maanden. Zoals het zich laat aanzien opnieuw zonder een Vlaamse meerderheid in de Kamer, met  42 zetels op 88.  Eigenlijk doet het er niet toe, want de parlementsleden zitten er toch maar bij voor spek en bonen. Maar zelfs de schijn wordt niet meer opgehouden.

Laten we nog even in herinnering brengen, dat de volledige regering Leterme bestond uit 22 leden (15 ministers en 7 statssecretarissen) niet mis voor een zogenaamd onbestuurbaar land, van wie 10 behoorden tot de NL-taalrol (de premier inbegrepen) en 12 tot de F-taalrol. Ook dat zegt zeer veel over de verhoudingen in dit land : de numerieke Vlaamse meerderheid vertaalt zich niet op federaal niveau en iedereen vindt dit "evidant". 

Er moet nog een tjeef gevonden worden om de kamer voor te zitten, dat moet een kamerlid zijn ; daar kan ook nog flink geknoeid en gesleurd worden en komt Stefaan de Clercq opnieuw op justititie ?  Dat is niet meer dan een bezigheidstherapie, een spelletje namen noemen.

Een essentiëlere vraag luidt :  is Vlaanderen gebaat bij deze stoelenwissel ?  Heeft Vlaanderen iets gewonnen bij de vorige twee regeringen na juni 2007 ?  Die van Verhofstadt en die van Leterme ?  Hebben wij iets anders gehoord dan gezwollen beloftes en iets anders gezien dan gestuntel ?  Mag Vlaanderen iets verwachten van Kris Peeters ? Of worden dat luttele verschuivingen van bevoegdheden die ons zullen voorgesteld worden als grandioze verwezenlijkingen ?

Alles wat zich op het federale niveau beweegt, is louter en enkel gericht op de instandhouding van een verscheurd land. Een intelligente man of een stoethaspel als premier, wat kan het ons schelen ? 

Een sterke Vlaams-nationale partij die de traditionelen de daver op het lijf jaagt, is het geschikte voertuig dat ons naar de onafhankelijkheid rijdt.  Eindelijk als volk een eigen land bezitten, het is ons nog steeds niet gegund. België zou nog liever een zeventiende provincie van Marokko worden dan Vlaanderen onafhankelijk te maken. Men ziet één zaak over het hoofd : de mensen zijn dit belgische geknoei beu.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De intolerantie weegt zwaarder dan de toepassing van de wet

 

VB-raadslid haalt deels gelijk bij gouverneur

BERENDRECHT - Het Berendrechtse districtsraadslid Steven van Dieven (VB) heeft van gouverneur Cathy Berx gelijk gekregen inzake het afsluiten van huwelijken. 'Wanneer de voorzitter van het districtscollege en alle andere leden van dit college verhinderd zijn, is het aan het lid dat als eerste op de ranglijst van de raadsleden staat, om te fungeren als ambtenaar van de burgerlijke stand', schrijft Berx in een brief aan Van Dieven. Die had in augustus een huwelijk moeten afsluiten en niet raadsvoorzitter Karel Hendrickx (SP.A) die lager op de rangorde staat. Van Dieven kreeg geen gelijk inzake zijn eis om inzage te hebben in documenten van de Burgerlijke Stand. (sdl)

@ Het Nieuwsblad


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met Geen Stijl op stap in Afghanistan

 

De vliegende reporter van Geen Stijl, Rutger Castricum,  bevindt zich in Uruzgan, waar het Nederlandse (en belgische) militaire kamp gevestigd is.  Tegen 5 januari moeten nog een aantal belgen opgestuurd worden. Door de regeringscrisis is er echter geen duidelijkheid of dit administratief wel kan. Ho ja, en we hebben ook geen dikke generaal die verantwoordelijk is voor het belgische leger. Die benoeming is al maanden in betwisting.   Geen zorgen echter : we hebben nog steeds een zatte minister, althans nu zondag rond 18 uur. België, ons moderne land, waar wij trots op zijn.  U toch ook ? Enkele foto's weggeplukt van www.geenstijl.nl

 

_DSC0372.jpg

Fijne wandeling in de open natuur.

_DSC0395.jpg

Vliegende reporter Rutger Castricum lacht als de klassieke boer met tandpijn - Op de achtergrond dames in modieus hel-  en elegant donkerblauwe kleding.

_DSC0401.jpg

 In de straten van een Afghaans dorp heeft deze Taliman of Taliban alleszins een oranje jurk aangetrokken om de Nederlandse militairen te overtuigen van zijn goede wil. Maar ja, zeker ben je nooit.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een fascinerende reis door de ruimte : Vertrek op 1 januari 2009

 

 Opgedragen aan Wim, die hoopt op een ontmoeting met een echte ET (geen Ersatz uit het Waasland) als dank voor zijn vele technische ingrepen voor Angeltjes.

Tegen lichtsnelheid naar het einde, dat ook het begin is,  van het heelal

 


28-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iran roept moslims op Palestijnen te verdedigen

 

Ayatollah Ali Khamenei, de hoogste geestelijk leider van Iran, heeft de moslims in de hele wereld opgeroepen de Palestijnen te verdedigen tegen de Israëlische aanvallen in de Gazastrook.

“Alle Palestijnse strijders en alle vrome mensen in de islamitische wereld zijn verplicht de weerloze vrouwen, kinderen en mensen in de Gazastrook te helpen op elke mogelijke manier. Wie gedood wordt in dit legitieme verweer wordt beschouwd als een martelaar”, aldus Khamenei voor de Iraanse televisie.

In de Gazastrook zijn al diverse aanvallen uitgevoerd. Hamas is ondertussen aan het terugschieten en heeft een aantal Israëlische doelen geraakt. Israël dreigt met een grondoffensief.

@ Spitsnieuws


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilders achter Israël

 

DEN HAAG -  PVV-leider Geert Wilders stelt zich op achter Israël in het conflict in het Midden-Oosten. “Geweld tegen terreur is zelden buitenproportioneel”, reageerde hij zondag op de Israëlische luchtaanvallen op de Gazastrook.
 

Wilders wijst erop dat de Palestijnen zelf Hamas hebben gekozen in verkiezingen. Hij vindt dat Israël het recht heeft zich te verdedigen. “De aanleiding is blinde haat. Daar helpt helaas geen dialoog tegen. Als je volk en land in zijn bestaan wordt bedreigd en beschoten door terroristen, schiet je terug”.

Israël heeft Wilders betreft groot gelijk: “Knikker de hele bende maar de Sinaï in.

@ de Telegraaf


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom staat mijn foto hier ?

 

De koning had geen beter keuze kunnen maken : Herman van Rompuy is niet een man uit één stuk maar uit vele stukken.  Jaren weigert hij om premier te worden, na een halfuur babbelen met de koning, aanvaardt hij het eerste-ministerschap.  Bravo ! De reacties in Wallobrux zullen enthousiast zijn.  Na de federale verkiezingen die gewonnen waren door de CD&V heeft deze partij niets bereikt.  De enige winnaars zijn telkens de franstaligen.

Op de vraag van de heer Annemans waarom zijn foto hier prijkt is het antwoord : Omdat wij op u rekenen, Gerolf.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na het overwàldigende succàs van de Verkànner

 

De Heer Lulfried Martens wilde per se klaar komen met zijn keuninklijke verkànningsopdracht voor zondagavond, want hij moet optreden met zijn vrouwtje als Pappenheimer in het populaire Woestijnvisprogramma.  Dus het was : haasten geblazen.  Hij kon zelfs niet bij de keuning blijven om een spaghetti-bolognese  naar binnen te spelen. 

De keuning heeft Herman van Rompuy bij zich geroepen, en zal deze voor zijn verantwoordelijkheid stellen.  Heel het land kijkt ademloos toe : zal de charismatische grapjas die de Kamer voorzit als een Chinese Mandarijn, ingaan op de smeekbedes van de keuning ? U verneemt het in de komende uren.

Mocht er geen compromis bereikt kunnen worden, is er nog een ontsnappingsscenario : de keuning zou alsdan beroep doen op Baron Surlet de Chokier die in het verleden al meermaals in de bres is gesprongen voor het keuninkrijk.

Baron Surlet de Chokier : in het verleden meermaals redder van het Vaderland


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erdogan is kwaad

 

Israël : Misdaad tegen de mensheid

 

 

Turkije in actie :

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer Vlaanderen = Meer Koopkracht

 

 

Tientallen Vlaams Belangmandatarissen delen vandaag in winkelstraten en bij supermarkten 500.000 winkelwagenmuntjes en pamfletten uit om de burgers er op te wijzen, dat in een zelfstandig Vlaanderen er vanzelfsprekend meer budgettaire ruimte is voor een politiek die de koopkracht stimuleert. De franstaligen zijn grote jongens en meisjes die goed kunnen schelden en op eigen verwaande benen staan in hun glorieuze land vol hangmatten.  Voor de rest kan het ons niet schelen welk figuur belgië verder naar de ondergang zal begeleiden als eerste-minister... De zwakke politici van de meerderheid tonen weer eens aan, dat zij veel meer bezig zijn met zichzelf dan met "de mensen".


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindejaarswensen voor alle Angeltjeslezers van een Mama + kindjes

 

 
Sent: Sunday, December 28, 2008 12:39 AM
Subject: Met extra Kerstknuffels voor Angeltjes ! En extra veel inzet om er in 2009 opnieuw een lap op te geven !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pro Flandria Nieuwjaarsboodschap 2009

 

         PRO FLANDRIA    Nieuwjaarsboodschap   2009
-Politici hebben geen land om te besturen. Hun land is feitelijk uiteengevallen  in twee landen die totaal los van elkaar evolueren. Maar ze moeten er wel één regering vormen. Dat is haast onmogelijk ( D.S. Guy Tegenbos 23.12).
-Het lijkt waarschijnlijk dat de Belgische democratie op federaal niveau onbestuurbaar is geworden (NRC Handelsblad 22.12).
-Informele banden, vaak gebaseerd op politieke loyaliteit, hollen op grove wijze de transparantie van het Belgisch bestuur uit (Trouw 22.12).
-De bankensaga op zijn Belgisch roept heel wat vragen op. Moest KBC ook bloeden nu de grootste Belgische bank van het toneel verdwenen was? De Belgische regering reed vooral voor buitenlandse overheden en instellingen. (Prof. K. Algoed, Pro Flandria 13.12)
-België houdt voor Vlaanderen geen toegevoegde waarde in . Wel voor Wallonië en Brussel. Vlaanderen kan onmogelijk voor die toegevoegde waarde blijven zorgen (Warande manifest 2005).
-Voor de franstaligen is de Belgische staat een door de Vlamingen gefinancierde melkkoe en ze zijn er op georganiseerd om die maximaal te melken (Eric Donckier in het Belang van Limburg).
-In België dreigt het begrotingstekort volledig te ontsporen. Voor de franstalige regeringspartijen mag dat tekort zelfs oplopen tot meer dan twee procent van het bruto binnenlands product ( Rik van Cauwelaert, Knack, 09.12).
*
***
*
Tot zover een lezing uit het Belgische boek van Staat.
De conjunctuurbarometer is in december 2008 gezakt naar zijn laagste peil sinds de start ervan in 1980. De Vlaamse economie, verantwoordelijk voor 80% van de export en de welvaart van België en Vlaanderen, lijdt voelbaar onder de neurose van het Belgische carcan.

 

Teruggrijpen naar ‘staatslieden’ uit een ver of minder ver verleden die zelf verantwoordelijk zijn voor pariteit en grendelgrondwetten, voor de immense staatsschuld (Martens), de onverantwoorde bestendiging van de miljardentransfers vanuit Vlaanderen op vraag van ziekenfondsen  en vakbonden (Dehaene,) en begrotingstekorten in een periode van hoogconjunctuur (Verhofstadt en Vande Lanotte), is géén optie.
Verandering kan!
Verandering kan als alle Vlaamse partijen –zonder cordon sanitaire- verantwoordelijkheid opnemen voor Vlaanderen.
Verandering kan als Vlaanderen zelfstandig  kan beslissen over zijn toekomst en welvaart.
Yes we can!
Als evenwel de Vlaamse politici niet bij machte zijn hun kortzichtig electoralisme en privilegiecultuur  te overstijgen dan zal het volk van Vlaanderen mobiliseren en als een Forza Flandriae ageren.
6.000.000 Vlamingen verdienen een leefbare toekomst en dit kan alleen nog in een zelfstandig Vlaanderen in Europa. Met de huidige politici als het kan, zonder als het moet.
Pro Flandria, netwerk van ondernemers en academici.
Dr Gui Celen, Voorzitter


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De waanzin van de islam-moraal in Europa

 

Laat ons nog even boven de valreep van het oude jaar met de vinger wijzen naar de ongeschiktheid van moslimgebruiken in onze Westerse contreiën. We zijn dit verplicht aan onze reputatie.

Het verhaal speelt zich af in de omgeving van de Manchesterstan, alwaar de erg mooie Sahar Daftary, een jonge vrouw die de titel veroverde van "Het gezicht van Azië" van een appartementsgebouw van twaalf verdiepingen naar beneden viel. Moord, ongeval of zelfmoord ?  De politie onderzoekt.

 

De moslimvrouw was vorig jaar getrouwd in Engeland met natuurlijk een man van hetzelfde geloof.  Ha ja, de anderen zijn ongelovige honden. En wie trouwt er met een hond, behalve een teef ? En zo ziet zij er niet uit.  Helaas voor de mooie Sahar, haar uitverkorene bezat al een vrouw maar dat was hij vergeten te vertellen.  Je kan niet aan alles denken als je verliefd bent. Toen de waarheid uitlekte, brak er zwaar onweer uit en het mooie vrouwtje kwam nog eenmaal naar huis om haar spullen op te laden, toen ze dus ongelukkig ten val kwam.

Volgens moslim-parlementsleden uit het Verenigd Koninkrijk vinden dergelijke huwelijken heel dikwijls plaats, zonder dat de vrouwen er weet van hebben dat ze in een tweedehandsval gelokt worden door een passionele Driftmans. Als de Britse wetgever erin toestemt dat eerlang de sharia van toepassing zal zijn in de UK voor moslims, dan worden de vrouwen compleet overgeleverd aan de achterlijke en discriminerende uitspraken die de koran vermeldt over de verhouding man-vrouw.

De halve garen van links en groen ontkennen vanzelfsprekend deze helaasheid der dingen.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstmis in Athene

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wil je nu eens wat nieuws horen ?

 

Laura Zuniga, Mexicaanse schoonheidskoningin

Dit is ze, 23 jaar, verkozen omwille van haar wijsgerige uiteenzettingen, grote talenkennis, wetenschappelijke vorming en helaas gisteren ontkroond,
beschuldigd van het bezit van drugs en wapens.  In Mexico lachen ze niet met dergelijke details. In het land B is zonet een bipatride Turkse en Nederlandsonkundige  verkozen tot nationale Miss. Ze heeft al laten weten, dat ze bij voetbalwedstrijd van B tegen Turkije, voor haar échte vaderland supportert.  In het land B wordt elke identiteit toegejuicht en erkend, zolang het maar niet de Vlaamse is.  Eviva México.




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!