NIEUW: Blog reclamevrij maken?

      

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

   

Archief per maand
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 09-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014

  Privacy beschermen

  Vlaamse actieve senioren.
  Antwerpen-centrum
  Welkom op de webstek van de Vlaamse actieve senioren vzw
  23-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2016-10-23 Praatwandeling te Borsbeek

  Praatwandeling te Borsbeek 

  We wandelen langs het fort van Borsbeek en verder langs rustige wegen met een afstand van ongeveer 4 km.

  Daarna de mogelijkheid voor een drankje in het parochiehuis.

  Foto's Els Vanhoof

  Voor meer foto's klik hier.


  13-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2016-10-13 Kunst op de Campus – Drie Eiken Wilrijk

  Kunst op de Campus – Drie Eiken Wilrijk

  Voor wie houdt van land art, is een bezoekje aan deze campus zeker de moeite waard. De monumentale sculptuur van Jacques Moeschal begroet ons van op een heuvel in het groen, de muur van Pierre Culot lijkt wel een archeologische opgraving en de krokodil in de vijver voor het gebouw van de dierengeneeskunde, een werk van Paul Van Hoeydonck, gaat harmonisch op in de natuur. Verder is er nog werk van ondermeer Vic Gentils, Anne-Mie Van Kerkhoven en Walter Leblanc.

  Onze gids belicht de historische achtergrond van het gebouwenpatrimonium op de campus en bespreekt een selectie van de aanwezige werken.

  Een weetje : er blijken momenteel ongeveer 1200 kunstwerken te zijn in de collectie van de Antwerpse Universiteit, verdeeld over de drie campussen. Wij plannen dus zeker nog geleide bezoeken aan de stadscampus en campus Middelheim.

  Foto's Eddy huibers
  Voor meer foto's klik hier.


  28-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2016-09-28 De Schotenvaart verjaart. (150 jaar)

  De Schotenvaart verjaart. (150 jaar)

  Omdat het ongeveer honderdvijftig  jaar geleden is, dat de vaart Dessel-Schoten plechtig werd geopend, heeft de heemkundige kring van Schoten een boeiende tentoonstelling opgezet in het Arsenaal (vroeger de brandweerkazerne). Alhoewel  de tentoonstelling normaal slechts op zaterdag en zondag te bezoeken was en men ze eind september wou sluiten zal mijnheer Guido van Leemputten toch zo vriendelijk zijn ze voor ons op 28 september, met een woordje uitleg,  open te stellen.

  Aansluitend maken wij nog een korte wandeling van ongeveer 45 minuten langs het jaagpad van de vaart. Om te eindigen met een drankje op een terrasje hopelijk bij mooi weer.

  Foto's Lisa Vanhoof


  Voor meer foto's klik hier.


  24-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2016-09-24 Van koffieresten tot oesterzwammen

  Van koffieresten tot oesterzwammen

  In de kelders van het Koninklijk Atheneum van Antwerpen wordt het koffiegruis dat we normaal gezien zouden weggooien gerecycleerd tot een ware delicatesse in wording. Hier bevindt zich het oesterzwamlabo van Caffungi waar op een ecologisch verantwoorde manier oesterzwammen worden geteeld van een superieure kwaliteit.

  Op het einde van de rondleiding ben je in de mogelijkheid om voor 10 euro een kit van Caffungi te kopen. Zelf thuis oesterzwammen kweken is kinderspel zelfs al heb je geen groene vingers.

  Foto’s Elisabeth Vanhoof 


  Voor meer foto's klik hier.


  20-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2016-09-20 Praatwandeling Brasschaat 'De Micke'

  Praatwandeling  Brasschaat

  We starten op de Bredabaan, aan de ‘Antitankgracht’. Dit specifiek relict werd gegraven in de periode 1937-1939 en is een kunstmatige waterloop die een grote kwartcirkel maakt rond Antwerpen. De antitankgracht moest de opmars stoppen van de Duitse tanks en rollend materieel naar Antwerpen. Maar de vijand kwam uiteindelijk uit een andere richting. Ondertussen is de antitankgracht geëvolueerd tot een groots gebied van verschillende bossen en natuurgebieden  wat migratie van dieren en planten tussen de gebieden mogelijk maakt. Wij wandelen grotendeels in De MIK,  komt van de naam ‘MICKE’ en dateert van 1251 !

  Onze tussenstop is de vernieuwde cafetaria van de Kinderboerderij  MIKERF,  zeker een bezoekje waard ! Specialiteit is hoeve-ijs bereid uit verse melk van de eigen koeien. Op onze prospectietocht proefden wij eigengemaakte soep met lekker vers brood. We reserveren alvast voldoende plaats Op de terugweg zien we, met een beetje geluk, een zwarte zwaan maar ook een boom-krokodil…

  Foto's Guido Van Geertsom

  Voor meer foto's klik hier.  06-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2016-09-06 Haventour met bus

  Haventour met bus

  Op de rechter oever krijgt u een ruime waaier aan activiteiten te zien: perfect om de essentie van de werking en waarde van onze haven te ontdekken. Aan Lillo Fort stappen wij even uit, deze locatie is bijzonder interessant enerzijds vanwege het lokale authentieke oude dok en anderzijds het zicht op het nieuwe Deurganckdok. Een perfecte illustratie van waar deze haven vandaan komt en naartoe gaat in de toekomst. Wij rijden verder naar de Waaslandhaven voor een kort bezoek. Hierbij zien we niet alleen het Deurganckdok maar ook de nagelnieuwe Kieldrechtsluis van op enkele meters en besteden we meer aandacht aan de toekomst van onze haven.

  Foto’s Gerda De Ryck en Eddy Huibers

  Voor meer foto's klik hier.


  01-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2016-09-01 vzw Moeders voor Moeders

  vzw Moeders voor Moeders

  De VZW Moeders voor Moeders zet zich sinds 1992 in voor de armste in Vlaanderen. Meer dan 160 vrijwilligers verdelen materiaal en voeding aan gezinnen met jonge kinderen die het financieel zeer moeilijk hebben.

  Wekelijks deelt de vzw voedselpakketten uit aan honderden gezinnen. Naast voeding kunnen moeders allerlei materiële hulp bekomen voor hun kinderen zoals: kinderkleding,verzorgingsmateriaalbabymateriaal enz.

  De VZW stelt bovendien verschillende diensten ter beschikking zoals de resto-bébé, waar de allerkleinsten twee maal per week een badje en een warme maaltijd kunnen krijgen.

  Foto's De Ryck Gerda  Voor meer foto's klik hier.  20-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2016-08-20 Peter Rogiers ‘Cluster’ – Middelheimmuseum

  Peter Rogiers ‘Cluster’ – Middelheimmuseum

  Het oeuvre van Peter Rogiers mag gerust weerbarstig genoemd worden, zijn artistieke parcours eigenzinnig. Deze zomer gaan zijn dynamische sculpturen in het Antwerpse Middelheimmuseum in dialoog met sterren en buitenbeentjes uit de vaste collectie. De sculpturen bevatten duidelijke verwijzingen naar dans. Er zijn ook invloeden van graphic novels en B-films in terug te vinden. Hij werkt veel met kunststoffen zoals polyester, epoxy, PU-schuim en onderzoekt de actuele mogelijkheden van ‘klassiek’ brons.

  Onze gids : Joke Vanhavre, door jullie al gekend van ons vorig bezoek aan het Middelheimmuseum.

  Foto's van Gerda de Ryck

  Voor meer foto's klik hier.


  17-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2016-08-17 Fietstocht regio Wijnegem - Schilde Kladversie

  Fietstocht regio Wijnegem - Schilde

  Tijdens deze fietstocht van 35,2 km wordt er onderweg gestopt voor een verfrissing en verpozing. Vervolgens fietsen we verder voor de laatste 12 km. Duimen dat het weer ons nu een beetje gunstig gezind is.

  Foto's van Els Vanhoof

  Voor meer foto's klik hier.


  11-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2016-08-11• Salvador Dali in Luik

  Salvador Dali in luik.

  Dali zoals u hem nog nooit zag.Een kleurrijke voorstelling rond het schitterend talent van deze kunstenaar. 

  foto's Eddy Huibers

  Voor meer foto's klik hier.


  04-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2016-08-04 Keltische Boomwandeling Rivierenhof

  Keltische Boomwandeling Rivierenhof

  Naast de westerse dierenriem (‘sterrenbeelden’ van vis tot steenbok) en de Chinese astrologie (van tijger tot os) bestaat er ook een horoscoop die gebaseerd is op de Keltische cultuur. Deze “Keltische bomenhoroscoop” geeft aan welke boom jouw karakter het meest weerspiegelt. Bent u een trouwe kastanje of een onafhankelijke cipres? Bent u een gevoelige populier of een loyale haagbeuk? Kom het te weten tijdens een bezoekje aan de Keltische bomenhoroscoop in het Rivierenhof. Geniet van een prachtige bomencollectie thematisch bijeen gebracht in de nieuwste tuinkamer van dit 135 hectare grote provinciaal domein.

  Voor meer foto's klik hier.


  26-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2016-07-26 Tentoonstelling Jheronimus Bosch in Helmond

  Tentoonstelling Jheronimis Bosch in Helmond

  Te ere van het Jheronimus Bosch jaar presenteert het museum  een tentoonstelling  over de zeven hoofdzonden van Jheronimus Bosch (1450-1516) in de hedendaagse kunst. Uitgangspunt van de tentoonstelling  is een geautoriseerde kopie van het Jheronimus Bosch triptiek  'Het Laatste Oordeel' (1504-1508). In dit middenpaneel wordt de jongste dag verbeeld. Hierin worden zij die goed hebben gedaan gescheiden van hen die gezondigd hebben. Kunsthistorisch onderzoek toonde aan dat het middenpaneel vooral de zeven hoofdzonden in diverse bloemrijke verbeeldingen weergeeft.

  Foto's Guido Van Geertsom

  Voor meer foto's klik hier

  Voor diegene die de 7 hoofdzonden nog eens willen bekijken in een presentatie klik hier


  24-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2016-07-24 Praatwandeling rond de Trappistenabdij van West Malle

  Praatwandeling rond de Trappistenabdij van West Malle

  Deze wandeling brengt ons in een boog rondom de Westmalse Trappistenabdij,  doorheen bos, erfgoedlandschap en bezienswaardigheden op meestal onverharde bospaden. Stevig schoeisel is dus nodig!

  Desgewenst kunnen we voor en na de wandeling terecht in het Trappistencafé waar ook de bussen van De Lijn halt houden.

  Foto's Els Vanhoof

  Voor meer foto's klik hier.


  19-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2016-07-14 Bezoek Duits Militair Kerkhof en Glazenhuis

  Bezoek Duits Militair Kerkhof en Glazenhuis

  Voormiddag: Het Duits Militair Kerkhof in Lommel is zeker ons bezoek waard ! Wij hebben een rondleiding gereserveerd, tijdens dewelke ons verteld wordt over de geschiedenis van de begraafplaats en ook een aantal persoonlijke verhalen die schuilen achter alle 39.000 graven komen ter sprake.

  Lunch: Tegen de middag rijden we naar het centrum van Lommel. Er is vrije tijd voorzien om iets te drinken en of te eten.

  Namiddag:  Daarna leiden gidsen ons rond in het Glazen Huis met een opvallende glazen koepel van 30m hoogte. Het is een dynamisch centrum dat glas wil promoten in al zijn facetten : zowel artistiek, functioneel, conceptueel, historisch en hedendaags.


  Voor meer foto's klik hier.


  08-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2016-07-09 The Tall Ships Races Antwerp 2016

  The  Tall Ships Races Antwerp 2016 

  Boottocht op de Schelde n.a.v. de “Tall Ships Races”

  Dit jaar is Antwerpen opnieuw starthaven van de unieke Tall Ships Races, waaraan de mooiste en grootste traditionele zeilschepen ter wereld deelnemen. 50 schepen liggen gedurende vier dagen aangemeerd aan de scheldekaaien. Je kan deze indrukwekkende schepen vanaf het water  bewonderen tijdens deze rondvaart op de Schelde.

   

  The  Tall Ships Races  zijn een gerenommeerde international zeilwedstrijd, georganiseerd door Sail Training International. Uniek in zijn soort, want minstens de helft van de bemanning moet bestaan uit jongeren, tussen 15 en 25 jaar.

  Er liggen 50 schepen aan de wal, bemand door 4000 jongeren en 400 officieren, met 30 verschillende nationaliteiten.

  Via de wandelboulevard, van het Steenplein tot de Rijnkaai, kon je vier dagen lang van de schepen genieten.

  Foto's Elisabeth Vanhoof - Yo Eelens - Guido Van Geertsom 

   

  Voor meer foto's klik hier.


  03-01-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Intro

  Wij zijn een vrijwilligersorganisatie, pluralistisch, niet-partijpolitiek gebonden en Vlaamsbewust. De afdeling Antwerpen-Centrum biedt ruimte voor : cultuur, sport, gezelligheid en educatie.

  Voor meer detail over dagactiviteit, klik op gewenste datum hieronder

  PROGRAMMA JUNI 2017 PROGRAMMA JULI 2017

   Donderdag 1 juni  2017

  • Provinciale dag in Mechelen

   Vrijdag 2 juni 2017 (I – B = € 10,00)

  • Nicolas Callot - piano - Amuz

   Zondag 4 juni 2017 (I – B = € 2,00)

  • Praatwandeling Middelheim – en park den Brandt

   Dinsdag 6 juni 2017 (NI – NB = gratis)

  • Spelen

   Dinsdag 6 juni 2017 (I – B = € 2,00)

  • Stapwandeling Schilde – Knooppuntenwandeling – 14 km

   Woensdag 7 juni 2017 (NI – NB =  gratis)

  • Ledenvergadering

   Donderdag 8 juni 2017 (I – B = € 2,00)

  • Leesclub – Thema  “Actualiteit …”

   Vrijdag 9 juni 2017 (I – B = € 10,00 of € 16,00)

  • Tentoonstelling Steve Mc Curry – Museum Manneken Pis

   Maandag 12 of 19 juni 2017 (I – B = € 5,00)

  • Bezoek aan OSCARE, nazorgcentrum voor brandwonden

   Dinsdag 13 of woensdag 14 juni 2017 (I – B = € 45,00)

  • Te Antwerpen op verkenning in Chinatown (met gids Ng) Aansluitend eten we in een typisch Chinees restaurant

   Donderdag 15 juni 2017 (I – B = € 10,00)

  • Spoorfietsen : Kapellen - Brasschaat 

  • restaurant

   Vrijdag 16 juni 2017 (I – B = € 6,00 of € 12,00)    

  • Herneming Plantin – Manager van het jaar 1572  - met gids

  Zondag 18 juni -2017 (I – B = €13,50)

  • Kinepolis-Kunst in de cinema - Michelangelo - Love and Death

   Dinsdag 20 juni 2017 (I – B = € 2,00)

  • Wandeling park De Mik – Maria Ter Heide – met natuurgids

   Woensdag 21 juni 2017 (I – B = € 2,00)

  • Fietstocht regio Nijlen-Echelpoel-Bevel-Kessel

   Donderdag 22 juni 2017 (I – B = € 5,00)

  • Rondleiding in de Sint-Laurentiuskerk met gids

   Vrijdag 23 juni 2017 (NI – NB = gratis)

  • Spelen

   Dinsdag 27 juni 2017 (I – B = € 5,00 )

  • Bezoek aan Toon Van Camp - handboekbinderij - restaurateur

   Woensdag 28 juni 2017  (I – B = € 7,00)

  • Tentoonstelling ‘OER’ in Caermersklooster Gent (audiogids)

   Donderdag 29 juni 2017 (I – B = € 2,00)

  • Petanque bij de Distelvinken Merksem

   Vrijdag 30 juni 2017 (I – B = € 2,00)

  • Muziekclub

   Zondag 2 juli 2017 (I – B =  € 2,00)

  • Stapwandeling Schoten

   Dinsdag 4 juli  2017 (I – B =  € 2,00)

  • Muziekclub

   Woensdag 5 juli 2017 (I – B = € 5,00)

  • Sint-Pieters-Leeuw - Rozentuin Coloma

   Donderdag 6 juli 2017 (NI – NB = gratis)

  • Gezelschapsspellen

   Vrijdag 7 juli 2017 (NI – NB = gratis)

  • Ledenvergadering – Dienstencentrum Liberty !!!

   Zondag 9 juli 2017 (NI – NB = gratis)

  • 11 juli viering – poëziewandeling - Stadspark

   Maandag 10 juli 2017 (I – B = € 2,00)

  • Leesclub – Thema “Gedichten …”

   Woensdag 12 juli 2017 (I – BTP = € 4,00)

  • Minigolf Rivierenhof

   Donderdag 13 juli 2017 (I – B = € 22,00)

  • Busreis Oudenburg & Jabbeke

   Vrijdag 14 juli 2017 (I – B = € 10,00)

  • Young Masters middagconcert - Amuz

   Zaterdag 15 juli 2017 (I – B = € 2,00)

  • Praatwandeling  Wilrijk - Park Steytelinck

   Dinsdag 18 juli 2017 (I – B = € 2,00)

  • Petanque bij de Distelvinken Merksem

   Woensdag 19 juli 2017 (I – B = € 6,00)

  • Uitstap naar Oudenaarde

   Donderdag 20 juli 2017 (I – B = € 5,00)

  • Madonna wandeling

   Vrijdag 21 juli 2017 (I – B = € 6,00)

  • Orgel na de Noen - Kathedraal

   Dinsdag 25 juli 2017 (I – B = € 6,00)

  • Cogels Osylei - en Herman De Coninck wandeling

   Donderdag 27 juli 2017 (I – B = € 2,00)

  • Fietstocht Sint-Job – Rijkevorsel – Achtel - Brecht

   Donderdag 27 juli 2017 (NI – NB = gratis)

  • Gezelschapsspellen

   Vrijdag 28 juli 2017 (I – NB = gratis)

  • Nijghse vrouwen – Openluchttheater Rivierenhof

   


  01-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Privacy

  Personen die wensen dat hun foto/afbeelding NIET op deze blog mag getoond worden, kunnen dit per mail melden door HIER een bericht te versturen.

  Bescherming van de privacy

   


  01-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Programma JULI 2017

  Programma JULI 2017

  Zondag 2 juli 2017 (I – B = € 2,00)

  Stapwandeling  Schoten  – Wijtschotsduvelstocht – 12km

  Zomerse wandeling langs het reservaat Wijtschot, Schijndael en Hof ter Linden, omgeving Schildestrand en antitankgracht. Speciaal biertje verkrijgbaar. We nemen je mee op mooie wandelwegen, in gezonde boslucht en hebben oog voor  fauna en flora, omringd door de geluiden van bomen, het water in de militaire gracht en beloven te zorgen voor plezante medestappers… Onderweg één of meerdere rustposten met eten en drinken, wat wil je nog meer? Voor goede en echte stappers en wandelaars.. Best stevig schoeisel en regenkledij voorzien !

  Praktisch :

  • Organisatie : Mile Moyson, GSM 0476/34 64 74
  • Afspraak : Franklin Rooseveltplaats perron 32 om 09h25
  • Te bereiken : Bus 621, vertrek om 09h35 tot halte Venstraat Schoten, daarna nog 1km stappen
  • Waar: Hoeve de Vier Notelaars, Wijtschotbaan 4, 2900 Schoten
  • Start: 10h30
  • Inschrijven en betalen voor 20 juni 2017

  Dinsdag 4 juli  2017 (I - B =  € 2,00)

  Muziekclub

  Wij hebben ondervonden dat er over de harp nog veel te vertellen valt.  Daarom een tweede namiddag gewijd aan dit instrument. Wij zullen jullie laten kennis maken met misschien iets modernere klanken en ook uit de wereldmuziek. 

  Praktisch:

  • Organisatie: Sylviane Slegers,  tel. 03/322 51 12 – GSM 0474/35 73 45
  • Afspraak: Dienstencentrum De Meersenier om 13h45
  • Waar: Sint Nikolaasplaats 7, 2000 Antwerpen
  • Start  : 14h00
  • Inschrijven en betalen voor 20 juni 2017

  Woensdag 5 juli 2017 ( I - B = € 5,00 )

  Sint-Pieters-Leeuw - Rozentuin COLOMA

  In het hartje van Sint-Pieters-Leeuw bloeien jaarlijks meer dan 3000 rozenvariëteiten uit 25 verschillende landen. Samen zijn ze goed voor ruwweg 300.000 rozen. De tuin werd aangelegd in fases: de rood- witte tuin, de Vlaamse tuin, de oude rozentuin, de internationale tuin, de klimrozentuin, de Japanse tuin en de Chinese tuin. 

  In 1995 begon het agentschap voor Natuur en Bos met het aanleggen van de tuin. In de volgende zeven jaren werd hij omgetoverd tot één van de grootste en belangrijkste rozentuinen van Europa. Intussen is hij één van de kleurrijkste natuurgebieden in de Groene Gordel rond Brussel. 

  Praktisch :

  • Organisatie : Werner en Frieda Dierickx , GSM 0499/22 53 73
  • Afspraak : Antwerpen, Centraal Station om 11h55, in Berchem om 12h00
  • Te bereiken : IC-trein richting Brussel-Zuid van 12h09 spoor 21, Berchem om 12h14 spoor 9, daarna bus 170 om 13h23, perron 8 met afstapplaats Coloma.
  • Waar : COLOMA rozentuin, Joseph Depauwstraat 25, 1600 Sint-Pieters-Leeuw aan de brug    ingang van kasteel
  • Start : 14h00
  • Inschrijven en betalen : voor 20 juni 2017
  • Maximaal aantal deelnemers : 25 personen per gids

   Donderdag 6 juli 2017 (NI – NB = gratis)

   Gezelschapsspellen

   Onze gezellige spelnamiddag voor de liefhebbers van gezelschapsspellen. In  de zomermaanden beperken we ons tot  kaarten – samba-canaste – boggelen  – maar ook praten en veel lachen, iedereen welkom.

  Praktisch:

  • Organisatie:  Sylviane Slegers, tel.03/322 51 12 – GSM 0474/35 73 45
  • Afspraak :Dienstencentrum De Meersenier om 13.45
  • Waar: Sint Nikolaasplaats 7 – 8, 2000 Antwerpen
  • Start: 14h00

  Vrijdag 7 juli 2017 (NI – NB = gratis)

  Ledenvergadering  –  Dienstencentrum Liberty !!! (nieuwe locatie)

  Alle leden zijn welkom op onze maandelijkse ledenvergadering. Dit biedt u de beste kansen om op de hoogte te blijven van onze werking en van het wel en wee van uw afdeling.

  Even een terugblik op de activiteiten van juni. Bespreking van de activiteiten van juli en augustus en vooruitblik naar de volgende maanden. Verder brengen wij verslag uit over de werking van provincie- en nationale bestuur, de nieuwsbrief van Vl@s en de Vlaamse Ouderenraad en ook de Seniorenraad van het district Antwerpen.

  Praktisch:

  • Organisatie: Bestuur
  • Afspraak : Dienstencentrum Liberty !!! (nieuwe locatie), om 13h45
  • Te bereiken : tram 2, 6, bus 22,180,181,183, 500 halte Olympiade
  • Waar : Dienstencentrum Liberty, Jan van Rijswijcklaan 288, 2020 Antwerpen
  • Start : 14h00 stipt

  Zondag 9 juli 2017 (NI – NB = gratis)

  11 juli viering – poëziewandeling – Stadspark

  District Antwerpen viert de Vlaamse feestdag met een feest in het Stadspark met diverse optredens van 15 tot 22 uur maar ook met een poëziewandeling.

  Praktisch :

  • Organisatie : Gerda De Ryck, tel. 03/293 07 45 – GSM 0496/52 40 82
  • Afspraak :  in het Stadspark om 14h45
  • Te bereiken : o.a. tram 7,12, 24 halte Stadspark of Nationale Bank
  • Waar : Stadspark, 2018 Antwerpen
  • Start : 15h00

  Maandag 10 juli 2017 leesclub (I – B = € 2,00)

  Leesclub – Thema “Gedichten …”

  Lees eens een gedicht!

  In deze (mooie!) julimaand gaan we de poëtische toer op… Hoe kan het anders, vakantiemaand, lekker weer, terrasje overvol tot in de late uurtjes… en wij gaan dromen, ons hoofd en hart vol gedichten over alles, wat ons nauw aan het hart ligt, vooral over de liefde; die voorbij is en nog moet komen, …breng maar één lievelingsgedicht mee!

  Praktisch :

  • Organisatie : Mile Moyson, GSM 0476/34 64 74
  • Afspraak : Dienstencentrum Liberty, zaal Crea om 13h45
  • Te bereiken : met tram 2, 6, bus 22,180,181,183,500 halte Olympiade
  • Waar : Dienstencentrum Liberty, Jan van Rijswijcklaan 288, 2020 Antwerpen
  • Start : 14h00 stipt
  • Inschrijven en betalen voor 20 juni 2017
  • Max. aantal deelnemers : 25 personen 

  Woensdag 12 juli 2017 (I – BTP = € 4,00)

  Minigolf Rivierenhof

  We gaan opnieuw balletjes putten in het Rivierenhof. Er zijn achttien holes te overwinnen. De negentiende hole is het aangename terras waar we iets kunnen nuttigen en nagenieten van onze sportieve prestaties.

  Praktisch :

  • Organisatie : Eddy Huibers, tel.03/230 73 69 – GSM 0472/27 09 10
  • Afspraak : aan de minigolf om 13h00
  • Te bereiken : bus 410, vertrek F. Rooseveltplaats perron 13 om 12h30 tot halte Deurne Lunden om 12h45
  • Aandacht tram 10 stopt niet aan halte Lunden
  • Waar : Rivierenhof, Turnhoutsebaan 232, 2100 Deurne
  • Start : 13h15
  • Inschrijven voor 20 juni 2017, betalen ter plaatse

  Donderdag 13 juli 2017 (I – B = € 22,00)

  Busreis Oudenburg & Jabbeke

  We bezoeken het Romeins Archeologisch museum in Oudenburg, een oude legerplaats van de Romeinen hier aan de kust, toen de Noordzee nog ver in het binnenland kwam. Een opfrissing van onze ‘oude geschiedenis’. Na de rondleiding eten we onze boterhammetjes op in de cafetaria, waar ook snacks en drank voorhanden zijn. Na de middag bezoeken we het Baliehof in Jabbeke voor een rondgang en uitleg in de kaasmakerij en vrij bezoek aan de winkel. Voor we terugreizen om 17h00 kan er nog wat worden gedronken…

  Praktisch :

  • Organisatie : Mile Moyson, GSM 0476/34 64 74
  • Afspraak : Borsbeekbrug Berchem om 08h45
  • Te bereiken : alle trams en bussen die Berchem station aandoen
  • Start : 09h00 stipt
  • Terugrit 17h00 vanuit Jabbeke.
  • Inschrijven en betalen voor 20 juni 2017.

  Vrijdag 14 juli 2017 (I – B = € 10,00)

  Young Masters - middagconcert – Amuz

  Anne Cambier kwam met het idee om afgestudeerde masters met een uitzonderlijk talent een podium aan te reiken. Na het enorme succes van vorig jaar volgt nu het tweede seizoen.

  Edgar Gomes –viool, Mikko Pablo – cello en Bogdan Ivanov – piano, brengen werken van Bohuslav Martinu en Maurice Ravel

  Praktisch :

  • Organisatie : Gerda De Ryck, tel 03/293 07 45 - GSM 0497/32 75 63
  • Afspraak : inkom Amuz om 11h40
  • Te bereiken : o.a. via de Groenplaats
  • Waar : Kammenstraat 81, 2000 Antwerpen
  • Start : 12h00 stipt, einde is voorzien rond 13h00
  • Inschrijven en betalen voor 20 juni 2017

  Zaterdag 15 juli 2017 (I – B = € 2,00)

  Praatwandeling  Wilrijk Park Steytelinck

  De zomer is de tijd om onze mooie parken niet links te laten liggen. We programmeren deze wandeling om heel dichtbij en op korte tijd en op een prettige manier onze stress te overwinnen. Het park is heel mooi aangelegd en goed verzorgd. Een bravo voor de groendienst van ’t stad!

  We kozen voor jullie interessante wandelwegen waarna we, na iets meer dan een uur, midden in het groen kunnen nagenieten van een drankje …

  Het is een gemakkelijke tocht, voor iedereen toegankelijk! Afstand 5 tot 6 km.

  Praktisch :

  • Organisatie : Mile Moyson, GSM 0476/34 64 74
  • Afspraak : Bist halte bushalte Heistraat (= plein) om 14h00
  • Te bereiken bus:17,21,22,33,131,141,180,181,183
  • Waar: Sint-Bavostraat 20, Wilrijk
  • Start : 14h15
  • Inschrijven en betalen voor 20 juni 2017.

  Dinsdag 18 juli 2017 (I – B = € 2,00)

  Petanque bij de Distelvinken Merksem

  Mogelijkheid om een partijtje petanque te spelen op de velden van de Distelvinken in Merksem. Iedereen is welkom.  Bij voorkeur eigen petanqueballen  meebrengen, voor de anderen zullen er petanqueballen voorzien worden. De terreinen liggen buiten, weliswaar overdekt. Sanitair is toegankelijk. Voor een verfrissing, eigen drank voorzien.

  Praktisch :

  • Organisatie : Guido Van Geertsom, GSM 0473/52 42 40
  • Afspraak : Park Distelhoek om 13h15
  • Te bereiken : o.a. bus 640 (Brasschaat, Wuustwezel, Brecht) of bus 642 (Brasschaat, Miksebaan, Maria ter Heide). Afstappen halte Vlaschaardstraat op de Lambrechthoekenlaan, De straat oversteken, naar rechts en door Korenstraat wandelen. Park Distelhoek is dan zichtbaar. Met de eigen wagen of fiets is ook mogelijk.
  • Waar: Oortbroek 4, 2170 Antwerpen, genaamd Distelhoek
  • Start : 13h30
  • Inschrijven en betalen voor 20 juni 2017
  • Maximum aantal deelnemers : 20 personen

   Woensdag 19 juli 2017 ( I & B = € 6,00)

   Uitstap naar Oudenaarde

   De must van Oudenaarde is een bezoek aan het laatgotische stadhuis, met  haar belforttoren die behoort tot het Unesco werelderfgoed. Het bezoek  achter de schermen beginnen we in de 14de-eeuwse lakenhal, de nieuwe  stek van de echte Oudenaardse wandtapijten. We bezoeken de  Oppervoogden kamer met 18de-eeuwse galerij en de grote zilverzaal.  Verder staan op het programma de indrukwekkende Volkszaal met  muurschilderingen en glasramen en natuurlijk ook de Schepenzaal met zijn  portretgalerij.

   Programma:

  • Vertrek Antwerpen 9h25 → aankomst Oudenaarde 11h27
  • Wandeling naar het centrum (750 m, is ongeveer15 min.)
  • Gelegenheid tot middagmaal ( vrije keuze )
  • Verzameling voor het stadhuis om 13h50 stipt.
  • Einde bezoek 16h00 daarna korte wandeling, of drink, of huiswaarts

   Praktisch:

  • Organisatie: Eddy Huibers tel. 03/230 73 69 –GSM 0472/37 09 10
  • Afspraak: Inkomhal Antwerpen Centraal om 9h10 of station Berchem om 9h15.
  • Te bereiken: Trein richting Charleroi-Zuid, vertrek Antw.-Centraal (spoor 12) om 9h25,

   Berchem (Sp. 9)om 9h31. Aankomst Brussel-Zuid om 10h10 (Sp. 21).  Overstap van spoor 21 naar spoor 17 (tijd 29 min.), trein richting Oostende,  vertrek om 10h39 aankomst Oudenaarde om 11h27

  • Waar: Markt 1, 9700 Oudenaarde
  • Start: 14h00 stipt.
  • Inschrijven en betalen: Voor 20 juni 2017
  • Maximum aantal deelnemers : 20 personen per gids

   Donderdag 20 juli 2017 (I – B = € 5,00)

   Madonnawandeling

   Antwerpen staat vol madonnabeeldjes. Zo goed als op elke hoek kan je ze  tegen de gevels aantreffen, al dan niet verlicht. Weet dat ze vroeger, voor  de elektrische straatverlichting, bijna de enige lichtpunten waren in de  donkere stad. In 1884 werden de Mariabeeldjes teruggeplaatst nadat ze  tijdens de Franse periode waren verwijderd… Vele weetjes, zo ook voor de  niet religieus geïnspireerde onder ons is deze wandeltocht interessant..

   Praktisch :

  • Organisatie : Mile Moyson, GSM 0476/34 64 74
  • Afspraak :  om 13h45 aan het Brabobeeld
  • Te bereiken : alle trams en bussen die het centrum aandoen
  • Waar : Grote Markt, 2000 Antwerpen
  • Start : 14h00 stipt
  • Inschrijven en betalen voor 20 juni 2017.
  • Maximum aantal deelnemers : 2 groepen van 20 personen

   Vrijdag 21 juli 2017 (I – B = € 6,00)

   Orgel na de noen

   Van juli tot augustus 2017 heeft het 55ste Internationaal Orgelfestival  plaats in de O.L.-Vrouwekathedraal in Antwerpen. Op 21 juli speelt Nils  Hellemans op het Metzler orgel stukken van Johann Sebastian Bach, Flor  Peeters en Ad Wammes.

   Praktisch :

  • Organisatie : Gerda De Ryck, tel.03/293 07 45 – GSM 0496/52 40 82
  • Afspraak : op de Handschoenmarkt om 12h30
  • Waar : O.L.-Vrouwekathedraal, Handschoenmarkt, 2000 Antwerpen
  • Start : 12h45
  • Inschrijven en betalen voor 20 juni 2017

   Dinsdag 25 juli 2017 (I – B = € 6,00)

   Cogels Osylei -  en Herman De Coninck wandeling

   De Cogels Osylei en zijn omgeving  zijn  beroemd en berucht, niet alleen om  de beeldige woningen maar ook door de bewoners…elk huis heeft zijn  geschiedenis net als de vele kunstenaars die ze tekenden, bouwden,  bewoonden en er nog hun dagen slijten omringd door kunst en gedichten…

   Tijdens deze rondleiding eren we uiteraard Herman de Coninck, 20 jaar  geleden plotseling geveld door zijn groot hart… we lezen een aantal van zijn  gedichten voor!

   We voorzien 2 groepen één om 10h00 en een om 14h00 telkens voor 20  personen.

   Praktisch :

  • Organisatie : Mile Moyson, GSM 0476/34 64 74
  • Afspraak : voor Berchem station om 09h45 of 13h45
  • Te bereiken : alle trams en bussen die Berchem station aandoen
  • Waar: Burgemeester Edgard Ryckaertsplein (Stationsplein) 2600 Berchem
  • Start : om 10h00 en om 14h00
  • Inschrijven en betalen voor 20 juni 2017, gelieve uw voorkeur van uur mee te delen.

   Donderdag 27 juli 2017 (I – B = € 2,00)

   Fietstocht Sint-Job – Rijkevorsel – Achtel - Brecht

   Fietstocht vertrekkende vanuit Sint-Job. Onderweg gelegenheid tot rust- en  drinkpauze.

   Totale afstand  ± 41,1 km. Kan mogelijks verlengd worden met een lus naar  Hoogstraten tot 51,9 km

   Gemiddelde snelheid 15 km/per uur.

   Praktisch :

  • Organisatie : Guido Van Geertsom – GSM 0473 / 52 42 40
  • Afspraak : Bethaniënlei, parking tegenover Kristus Koninginstituut om 10h15
  • Waar : Parkeerplaats Hoek Bethaniënlei met Kerkstraat te 2960 Sint-Job in ’t Goor
  • Start : 10h30
  • Inschrijven en betalen voor 20 juni 2017
  • Maximum aantal deelnemers : 20 personen

   Donderdag 27 juli 2017(NI – NB = gratis)

   Gezelschapsspellen

   Onze gezellige spelnamiddag voor de liefhebbers van gezelschapsspellen. In  de zomermaanden beperken we ons tot  kaarten – samba-canaste – boggelen  – maar ook praten en veel lachen, iedereen welkom.

   Praktisch:

  • Organisatie : Sylviane Slegers, tel.03/322 51 12 – GSM 0474/35 73 45
  • Afspraak : Dienstencentrum De Meersenier om 13.45
  • Waar : Sint Nikolaasplaats 7 – 8, 2000 Antwerpen
  • Start : 14h00

   Vrijdag 28 juli 2017 (I – NB = gratis)

   Nijghse vrouwen – Openluchttheater Rivierenhof

   Lennaert Nijgh schreef een schat aan liedjes, vooral bekend in uitvoeringen  van Boudewijn De Groot, Astrid Nijgh, Jasperina de Jong, Ramses Shaffy,  Liesbeth List, Elly Nieman... . Onder impuls van Astrid Nijgh wordt dit  heerlijke repertoire alle eer aangedaan door vier dames, voor deze  voorstelling omgedoopt tot Nijghse vrouwen. Astrid Nijgh, Riet Muylaert,  Sabien Tiels en Amaryllis Temmerman nemen u mee op een verrassende  ontdekkingsreis en bezorgen u een intiem en ontroerend kleinkunstconcert.

   Praktisch :

  • Organisatie : Gerda De Ryck, tel.03/293 07 45 – GSM 0496/52 40 82
  • Afspraak : aan de vijver voor het kasteel om 13h00
  • Te bereiken : o.a. bus 410-411-412 tot halte Deurne Lunden
  • Waar : Openluchttheater Rivierenhof, Turnhoutsebaan 246, 2100 Deurne
  • Waar : Openluchttheater Rivierenhof, Turnhoutsebaan 246, 2100 Deurne
  • Start : 14h00

  01-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Programma JUNI 2017

  Programma JUNI 2017

  Donderdag 1 juni 2017

  Provinciale dag in Mechelen

  Het programma werd u afzonderlijk per mail of per post toegestuurd

  Praktisch :

  • Organisatie: Gerda De Ryck, tel. 03/293 07 45 – GSM 0496/52 40 82
  • Afspraak : ofwel om 08h00 ofwel om 09h00 (afhankelijk van de door u gekozen groep) in de inkomhal van het Centraal Station Antwerpen
  • Te bereiken: trein richting Brussel Zuid van 08h09 of 09h09 tot Mechelen Nekkerspoel om 08h27 of 09h27 en dan nog een 200m stappen
  • Waar : VNZ, Hoogstratenplein 1, Mechelen
  • Start : 08h30 of 09h30 afhankelijk van de door u gekozen groep
  • Inschrijvingen zijn afgesloten

  Vrijdag 2 juni 2017 (I – B = € 10,00)

  Nicolas Callot –  piano – Amuz

  Nicolas Callot (1979) begon op achtjarige leeftijd zijn pianostudies bij Heidi Hendrickx en Levente Kende. In 2002 behaalde hij zijn master-diploma in het conservatorium van Antwerpen. Hij vervolmaakte zich verder aan het Sweelinck-conservatorium in Amsterdam bij de Russische pianiste Mila Baslawskaja en volgde tevens les bij o.a. E. Leonkaja, J. Wijn, D. Bashkirov, G. Kurtag, C. Hogwood en L. Berman.

  Tijdens dit middagconcert brengt hij werken van F. Liszt, M. Ravel, C. Debussy en J. Sibelius

  Praktisch :

  • Organisatie : Gerda De Ryck, tel 03/293 07 45 - GSM 0497/32 75 63
  • Afspraak : inkom Amuz om 11h40
  • Te bereiken : o.a. via de Groenplaats
  • Waar : Kammenstraat 81, 2000 Antwerpen
  • Start : 12h00 stipt, einde is voorzien rond 13h00
  • Inschrijven en betalen voor 22 mei 2017

  Zondag 4 juni 2017 (I – B = € 2,00)

  Praatwandeling  Middelheim - en park den Brandt

  We programmeren deze wandeling om heel dichtbij en op korte tijd veel moois te zien: de parken waar we reeds verscheidene malen rondleidingen organiseerden rondom de kunst- en de beeldententoonstellingen. We kozen voor jullie interessante wandelwegen waarna we, na een goed anderhalf uur, midden in het groen kunnen nagenieten met een drankje …

  Het is een gemakkelijke tocht, voor iedereen toegankelijk!

  Praktisch :

  • Organisatie : Mile Moyson, GSM 0476/34 64 74
  • Afspraak :  om 14h00 aan de  bus- en tramhalte Koninklijkelaan Berchem
  • Te bereiken : bus 21 en tram 7 en 15
  • Waar :Afstaphalte : Koninklijkelaan 
  • Start : 14h15 aan de  afstaphalte
  • Inschrijven en betalen voor 22 mei 2017

  Dinsdag 6 juni 2017 (NI – NB = gratis)

  Gezelschapsspellen

  Onze gezellige spelnamiddag voor de liefhebbers van gezelschapsspellen zoals kaarten – samba-canaste – boggelen – rummikub, – maar ook praten en veel lachen, iedereen welkom.

  Praktisch:

  • Organisatie:  Sylviane Slegers, tel.03/322 51 12 – GSM 0474/35 73 45
  • Afspraak : Dienstencentrum De Meersenier om 13h45
  • Waar: Sint Nikolaasplaats 7 – 8, 2000 Antwerpen
  • Start: 14h00

  Dinsdag 6 juni 2017 (I – B = € 2,00)

  Stapwandeling  Schilde  –  Knooppuntenwandeling  –  14km*

  *herneming van afgelaste wandeling van 11/01/2017

  Schilde is evenals Brasschaat bekend om zijn residentiële villawijken. En die zijn er volop: kapitale landhuizen geborgen in het landelijke groen in het eerste deel van de wandeling. Je komt ook in het natuurlijke Schilde. We nemen je mee op de mooiste wandelwegen die je er kan vinden. In gezonde boslucht ontdekken we de fauna en flora, omringd door de geluiden van bomen, het water in de militaire gracht, een biologisch bedrijf, … En in de finale een heus fort. Variatie genoeg. We lassen stoppen in en genieten in de natuur van ons zelf meegebrachte  eten en drank. Voor goede en echte stappers en wandelaars. Best stevig schoeisel en regenkledij voorzien !

  Praktisch :

  • Organisatie : Mile Moyson, GSM 0476/34 64 74
  • Afspraak : Franklin Rooseveltplaats Antwerpen, perron 32 om 09h55
  • Te bereiken : Bus 610 van 10h10 tot halte Oelegem Goorstraat 
  • Waar : Dobbelhoeve, Goorstraat 43, 2970 Schilde
  • Start : 11h00
  • Inschrijven en betalen voor 22 mei 2017

  Woensdag 7 juni 2017 (NI – NB =  gratis)

  Ledenvergadering

  Alle leden zijn welkom op onze maandelijkse ledenvergadering. Dit biedt u de beste kansen om op de hoogte te blijven van onze werking en van het wel en wee van uw afdeling.

  Even een terugblik op de activiteiten van april Bespreking van de activiteiten van mei en juni en vooruitblik naar de volgende maanden. Verder brengen wij verslag uit over de werking van provincie- en nationale bestuur, de nieuwsbrief van Vl@s en de Vlaamse Ouderenraad en ook de Seniorenraad van het district Antwerpen.

  Praktisch:

  • Organisatie: Bestuur
  • Afspraak : Buurtsecretariaat Kiel, feestzaal om 13h45. 
  • Te bereiken : met tram 4, 24, bus 290, 291, 295 of 298 tot halte Ten Tir, dan door Shopping den Tir gaan tot de volgende uitgang en buiten is het aan de linkerkant.
  • Waar : Tirstraat 35, 2020 Antwerpen
  • Start : 14h00 stipt

   Donderdag 8 juni 2017 (I – B = € 2,00)

   Leesclub – Thema “Actualiteit …”

   De actualiteit dringt zich op en onderbreekt de reeks verhalen die we eerder  lazen en bespraken. We hebben intussen de twee grote literatuurprijzen  gehad en weten wie bekroond werd.

   We zoeken dit samen uit en lezen een klein aantal bladzijden uit de  bekroonde boeken en ook lezen we stukjes van wie ‘net niet’ in de prijzen  viel.

   Praktisch :

  • Organisatie : Mile Moyson, GSM 0476/34 64 74
  • Afspraak : Dienstencentrum Liberty, zaal Crea  om 13h45
  • Te bereiken : met tram 2, 6, bus 22,180,181,183,500 halte Olympiade
  • Waar : Dienstencentrum Liberty, Jan van Rijswijcklaan 288, 2020 Antwerpen
  • Start : 14h00 stipt
  • Inschrijven en betalen voor 22 mei 2017
  • Max. aantal deelnemers : 25 personen 

   Vrijdag 9 juni 2017 (I – B = € 10,00 of € 16,00 )

   Tentoonstelling Steve Mc Curry – Museum Manneken Pis

   De tentoonstelling The world of Steve Mc Curry toont meer dan 200 foto’s op  groot formaat. . Het is de uitgebreidste en volledigste retrospectieve die  aan de grote Amerikaanse fotograaf gewijd is.  Zijn meest bekende foto (het  Afghaanse meisje van de National Geographic) is er ook te bewonderen.

   In de namiddag organiseren wij, voor de liefhebbers,  een bezoek aan het  museum van de klederdracht van Manneken Pis, gelegen aan de Grote Markt  – Eikstraat 19 Brussel

   Praktisch :

  • Organisatie : Sylviane Slegers, tel.03/322.51.12 – GSM 0474/35.73.45
  • Afspraak : om 9h10 in de lokettenzaal Antwerpen Centraal Station  – Berchem 9h15
  • Te bereiken : trein richting Charleroi van 9h25 of Berchem om 9h31 tot station Brussel Centraal en dan nog  700m stappen
  • Waar : Brussel – Beursgebouw – Beursplein 1
  • Start : 10h40 voor de foto’s  en 14h30 voor Manneken Pis
  • Inschrijven en betalen voor  22 mei 2017

   Maandag 12 juni of 19 juni 2017 ( I - B = € 5,00)

   OSCARE : nazorgcentrum voor brandwonden.

   OSCARE : nazorg- en onderzoekscentrum voor brandwonden en littekens. In  Oscare vind je de woorden scar en care terug, ofwel zorg voor littekens.   Daarnaast is Oscare eveneens een acronym: Organisation for burns, SCar  After-care & REsearch. Oscare tracht op een zo laagdrempelig mogelijk  manier de meest kwaliteitsvolle nazorg aan te bieden buiten een  ziekenhuiscontext. Daarnaast wil zij bijdragen aan de verbetering van de  kwaliteit van het leven voor volwassenen en kinderen met brandwonden en  littekens.

   De kennis, expertise en technologie die het centrum heeft opgebouwd,  wordt erkend op wereldvlak.

   Praktisch :

  • Organisatie : Werner en Frieda Dierickx, GSM 0499/22 53 73
  • Afspraak : om 13h.30 aan de inkom van Oscare
  • Te bereiken : tram 2 en 3 tot halte Barnkracht 
  • Waar : Oscare, Van Roiestraat 18, 2170 Merksem
  • Start :13h45
  • Inschrijven en betalen voor : 22 mei
  • Maximum aantal deelnemers : 25 personen per rondleiding
  • Enkel voorkeurdatum vermelden als u maar op één dag meekan

   Dinsdag 13 of woensdag 14 juni 2017 (I – B = € 45,00)

   Te Antwerpen op verkenning in Chinatown (met gids de heer Ng).

   Aansluitend eten we in een typisch Chinees restaurant.

   Op deze wandeling kom je veel te weten over Chinatown in Antwerpen, de  gebruiken en de gewoontes. Wij bezoeken de Chinese tempel, een Chinese  bakker (met proevertje), maken kennis met acupunctuur en uiteindelijk de  Sunwah (Chinese supermarkt) Vervolgens wandelen wij naar het restaurant.  Om 18h00-18h15 schuiven we aan voor een volledig Kantonees menu:  Lycheewijn als aperitief, Shanghai soep met pikant, gestoomde dim sum  variatie, gekarameliseerde scampi, mifan met kip, runderlapjes met  gember, kiplapjes met koriandersla, visfilet met sechuan peper,  ananasbeignet met roomijs en karamelsaus. wijn, frisdranken en bier a  volonté tot bij de koffie/thee.

   Praktisch:

  • Organisatie: Eddy Huibers, tel.03/230 73 69 -  GSM 0472 37 09 10
  • Afspraak : Voor Aquatopia om 14h45
  • Te bereiken: Trams 10, 11, 12, 24 – bussen in totaal 12.
  • Waar : Koningin Astridplein 7, 2000 Antwerpen
  • Start t: 15h00 einde voorzien rond 21h00
  • Inschrijven en betalen: voor 22 mei 2017
  • Max aantal deelnemers : 20 personen per uitstap.
  • Enkel voorkeurdatum vermelden als u maar op één dag meekan

   In samenwerking met Vormingplus Regio Antwerpen

   Donderdag 15 juni 2017 (I - B = € 10,00)

   Spoorfietsen : Kapellen - Brasschaat 

   Voor deze ludieke activiteit hopen we op extra goed weer !!! Met 12  personen op een fiets : terwijl 4 pers. trappen, kunnen 8 pers. zich lekker  laten voortduwen. We fietsen zo’n 5,5 km van het vertrekpunt (Kapellen)  naar het militair vliegveld van Brasschaat. Onderweg vertoef je tussen het  groen, ga je langsheen historische bunkers en fiets je over de  Antitankgracht. Pauze aan het militair vliegveld met bistro “Perron Noord”    rond (14h00) voor een drankje en/of hapje.

   Wil je tijdens de pauze op verkenning? In de oude verkeerstoren op het  domein Kamp Noord kom je meer te weten over de geschiedenis, de  bezienswaardigheden en de natuurwaarde van deze plek. De toren is vrij  toegankelijk voor het publiek.

   Praktisch :

  • Organisatie : Frieda en Werner Dierickx  GSM 0499 22 53 73
  • Afspraak : inkomhal Antwerpen centraal om 11h35 of station Berchem om 11h30
  • Te bereiken : L-trein richting Roosendaal om 11h50  op spoor  22 , Berchem  om  11h44 op spoor 7 tot halte Kapellen.
  • Waar : Fortsteenweg Militair Kamp : ter hoogte van huisnummer 37 Kapellen. Er is ook een grote parking voor auto’s
  • Start : Uitleg wordt gegeven om 12h45 en om13h00 stipt wordt er gestart. 
  • Inschrijven en betalen : voor 22 mei
  • Maximaal aantal deelnemers : 36 personen

  Vrijdag 16 juni 2017 (I – B = € 6,00 of 12,00 )

  Herneming Plantin – Manager van het jaar 1572  - met gids

  Inschrijven nog mogelijk

  Wie in hemelsnaam is Plantin?

  Ontdek het in het nieuwe Museum Plantin-Moretus. Een nieuwe museum-opstelling, een nieuw depot en een nieuwe leeszaak brengen het verhaal van het museum tot leven. Wandel binnen in de drukkerij en het woonhuis van de familie Plantin-Moretus alsof je 400 jaar geleden gewoon vriend aan huis was.

  OPGELET: Leden in het bezit van een A-kaart betalen slechts € 6,00 (er is controle, dus breng zeker je A-kaart mee)

  Praktisch :

  • Organisatie : Gerda De Ryck, tel. 03/293 07 45 – GSM 0496/52 40 82
  • Afspraak : op de Vrijdagmarkt om 13h45
  • Te bereiken : met elke tram of bus die de Groenplaats aandoet
  • Waar : Vrijdagmarkt 22, 2000 Antwerpen
  • Start : 14h00
  • Inschrijven voor 15 juni 2017

   Zondag 18 juni 2017(I – B = € 13,50)

   Kunst in de cinema - Michelangelo - Love and Death

   De film verkent zijn relatie met zijn tijdgenoten en zijn immense artistieke  praktijk. Michelangelo deed aan schilderkunst, beeldhouwen en bouwkunst.  Hij creëerde de door iedereen bewonderde David in Florence, de Sixtijnse  Kapel in Rome en de Manchester Madonna (vandaag in de National Gallery).  Deze voorname nieuwe film is tot de kern doordrongen van wie dit  hartstochtelijk, enthousiast en bijzonder geliefd genie nu eigenlijk was.

   Praktisch :

  • Organisatie : Silva De Ryck, tel 03/324 50 55 - GSM 0497/32 75 63
  • Afspraak : Inkom Kinepolis om 14h30
  • Te bereiken : tram 6 halte Groenendaallaan (Kinepolis)
  • Waar : Kinepolis, Groenendaallaan 394, 2030 Antwerpen
  • Start : 14h45
  • Inschrijven en betalen voor 22 mei 2017

  Maandag 19 juni 2017 ( I - B = € 5,00)

  OSCARE : nazorgcentrum voor brandwonden.

  (2de groep ) voor de info zie 12 juni 2017

  Dinsdag 20 juni 2017 (I – B = €2,00)

  Wandeling met natuurgids in het park De Mik in Maria ter Heide.

  Net als het domein Vordenstein was het park De Mik oorspronkelijk een kasteeltuin waardoor deze plaats niet alleen voor natuurliefhebbers maar ook voor geïnteresseerden in geschiedenis boeiend is. Kom kijken naar veteranen, exoten, bedreigde en bedreigende dieren en planten in het mooiste park van Brasschaat samen met natuurgids Peter van Looveren. De wandeling van anderhalf uur eindigt in een gelegenheid waar iets kan gebruikt worden. Zorg voor degelijk gesloten schoeisel en loop niet door hoog gras.(teken)  

  Praktisch:

  • Organisatie: Elly en Gert Verlinden, GSM 0476/97 24 99
  • Afspraak: Franklin Rooseveltplaats perron 34 om 13h00
  • Te bereiken bus 640 van 13h12 tot halte Maria ter Heide Kerk om 13h54.
  • Van de bushalte tot het begin van het park is het ongeveer één km.
  • Waar : Kerkedreef 48, Maria ter Heide
  • Start :  14h10
  • Inschrijven en betalen voor 22 mei 2017.
  • Maximum aantal deelnemers : 25 personen

  Woensdag 21 juni 2017 (I – B = € 2,00)

  Fietstocht regio Nijlen-Echelpoel-Bevel-Kessel

  Vertrek aan ‘In den Draaiboom’, Kanaalstraat 71 te 2500 Lier (woensdag gesloten).
  Totaal aantal km van vertrek en terug circa 39,5 km.Na circa 25 km kunnen we vanaf 12h00 iets drinken in het Café Diamant te Herenthout.Hier kan eveneens een snack worden besteld.
  Gemiddelde snelheid 15 km/per uur.

  Praktisch :

  • Organisatie : Guido Van Geertsom, GSM 0473 / 52 42 40 
  • Afspraak :op de parking van “In den Draaiboom”, om 10h15
  • Waar : Kanaalstraat 71, 2500 Lier
  • Start : 10h30
  • Inschrijven en betalen voor 22 mei 2017
  • Lunchpakket meebrengen
  • Maximum aantal deelnemers : 20 personen

  Donderdag 22 juni 2017 (I – B = € 5,00)

  Rondleiding in de Sint-Laurentiuskerk met gids

  De kerk is een opmerkelijk monument in neobyzantijnse stijl, rijk aan elementen in art deco naar een

  ontwerp in 1933/1934 van architect Huygh

  Byzantijns zijn de centraalbouw met de grote koepel waaronder zich het altaar bevindt en de talrijke mozaïeken, zowel boven de hoofdingang, als binnen in de kerk. Het massieve gebouw is opgetrokken in donkerrode baksteen op een onderbouw van ruw natuursteen. Het stoere geheel wordt lichter en eleganter door de aanwending van wit hardsteen voor de markering van de gevel en de toren. Dit lijnenspel refereert naar art deco.

  Praktisch :

  • Organisatie: Gerda De Ryck, tel. 03/293 07 45 – GSM 0496/52 40 82
  • Afspraak : om 13h45 op de hoek Markgravelei en Van Schoonbekestraat
  • Te bereiken: tram 2, 6 tot halte Markgravelei (2de halte na Harmonie) of bus 30 (richting Zuid) tot halte Van Schoonbekestraat en terug met bus 34.
  • Waar : Sint-Laurentiuskerk, Markgravelei 93, 2018 Antwerpen
  • Start : 14h00
  • Inschrijven en betalen voor 22 mei 2017

  Vrijdag 23 juni 2017 (NI – NB = gratis)

  Gezelschapsspellen

  Onze gezellige spelnamiddag voor de liefhebbers van gezelschapsspellen zoals kaarten – samba-canaste – boggelen – rummikub, – maar ook praten en veel lachen, iedereen welkom.

  Praktisch:

  • Organisatie:  Sylviane Slegers, tel.03/322 51 12 – GSM 0474/35 73 45
  • Afspraak : Dienstencentrum De Meersenier om 13h45
  • Waar: Sint Nikolaasplaats 7 – 8, 2000 Antwerpen
  • Start: 14h00

  Dinsdag 27 juni 2017 (I – B = € 5,00)

  Bezoek aan Toon Van Camp – handboekbinderij - restaurateur

  Tijdens dit bezoek kom je alles te weten over het inbinden, restaureren en vergulden van zowel moderne als klassieke boeken. Toon beschikt over persen, snijmachines en een verguldpers uit 1890. Opgelet, je moet het ganse bezoek (+/- 2 uur)  rechtstaan rond een werktafel maar zult verbaast zijn wat een boekbinder allemaal uitvoert. Je leert er over papier, vezels, linnen, leder, hout en zelf steen.

  Praktisch :

  • Organisatie : Gerda De Ryck, tel.03/293 07 45 – GSM 0496/52 40 82
  • Afspraak : inkom handboekbinderij Van Camp om 12h45 of 14h45
  • Te bereiken : o.a. bus 22 halte Begijnenvest, of tram 4 halte Mechelseplein
  • Waar : Begijnenvest 10, 2000 Antwerpen
  • Start : 13h00 of 15h00
  • Inschrijven voor 22 mei 2017
  • Maximum aantal deelnemers : 40 personen
  • Enkel voorkeursuur vermelden als u maar op één uur meekan

  Woensdag 28 juni 2017  (I – B = € 7,00)

  Tentoonstelling ‘OER’ in het Caermersklooster Gent (met audiogids)

  Waar ‘God en Geld’ zich nog boog over de gouden middeleeuwen, komen nu de 19de en 20ste eeuw aan bod, een tijd waarin de ene evolutie de andere opvolgde. Boeren worden arbeiders, maar de heimwee naar het verloren boerenverleden steekt.

  OER is een weerspiegeling van een belangrijk kantelmoment in de Vlaamsekunst geschiedenis, van ca. 1880 tot 1930. De tentoonstelling brengt een uitzonderlijke selectie van topstukken van de meest invloedrijke schilders uit die periode. De stukken bevinden zich grotendeels in privébezit.

  Suggestie voor de vrije namiddag  (Individueel te bezoeken en te betalen € 4,50)

  Het huis van Alain, Kraanlei 65, 9000 Gent.

  Het cultureel erfgoed van alledag is een immense schatkamer van verhalen van dingen die (n)ooit voorbijgaan. Je beleeft ze in het Huis van Alain! Een museum met een passie voor het dagelijks leven in de 20ste eeuw. Ontdek hier de kleine en grote geschiedenissen van het leven, zowel uit het begin van de 20ste eeuw als uit de naoorlogse jaren.

  Praktisch :

  • Organisatie: Liliane Verbert tel. 03 322 62 12 - GSM O4777 89 676
  • Afspraak: Inkomhal Centraal station om 9h50. Berchem om 9h55.
  • Te bereiken : trein richting Oostende van 10h06 (Spoor 2) Berchem van 10h12 (spoor 6)
  • halte:Sint Pieters 11h07. Dan tram nummer 1 tot aan halte Gravensteen, dan nog 8 min stappen
  • Waar : Vrouwebroersstraat 6 – 9000 Gent.
  • Start: 11h30
  • Inschrijven en betalen voor 22 mei 2017

  Donderdag 29 juni 2017 (I – B = € 2,00)

  Petanque bij de Distelvinken Merksem

  Mogelijkheid om een partijtje petanque te spelen op de velden van de Distelvinken in Merksem. Iedereen is welkom.  Gelieve uw eigen petanqueballen  mee te brengen, gezien er geen beschikbare voorraad is in deze club. De terreinen liggen buiten, weliswaar overdekt. Sanitair is toegankelijk. Voor een verfrissing eigen drank voorzien.

  Praktisch :

  • Organisatie : Guido Van Geertsom, GSM 0473 / 52 42 40
  • Afspraak : om 13h15, park Distelhoek.
  • Te bereiken : o.a. bus 640 (Brasschaat, Wuustwezel, Brecht) en bus 642 (Brasschaat, Miksebaan, Maria ter Heide). Afstappen halte Ryenlanddreef op de Laarsebaan. Het is dan nog een driehonderd meter wandelen naar Park Distelhoek.
  • Met de eigen wagen of fiets is ook mogelijk.
  • Waar : Oortbroek 4,2170 Antwerpen
  • Start : 13h30
  • Inschrijven en betalen voor 22 mei 2017
  • Maximum aantal deelnemers : 20 personen

  Vrijdag 30 juni  2017 (I -  B = € 2,00)

  Muziekclub

  Tijdens deze namiddag gaan wij kennis maken met de harp in haar verschillende stijlen en  klanken;  wij zullen jullie ook niet alleen kennis laten maken met echte klassieke concerto’s maar ook met modernere stukken en hun uitvoerders.

  Praktisch:

  • Organisatie: Sylviane Slegers , tel. 03/322 51 12 – GSM 0474 35 73 45
  • Afspraak: Dienstencentrum De Meersenier om 13h45
  • Waar: Sint Nikolaasplaats 7-8, 2000 Antwerpen
  • Start  : vanaf 14h00
  • Inschrijven en betalen voor 22 mel 2017

  03-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2017-04-24 Bestuur Afdeling Antwerpen-Centrum

  Bestuur Afdeling Antwerpen-Centrum

                           Bestuursleden

  Voorzitter
  Eddy Huibers
  03-230 73 69
  eddy.huibers@telenet.be

  Penningmeester
  Gerda De Ryck
  03-293 07 45
  de.ryck.gerda@gmail.com

   Raadsleden

  Slegers Sylviane

  De Ryck Silva

  Moyson Mile

  Verbert Liliane  Van Geertsom Guido

  Verlinden Gert

  Streitz Frieda
  Foto

                                                           


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.  Inhoud blog
 • 201706-12 OSCARE : nazorgcentrum voor brandwonden.
 • 2017-06-09 Tentoonstelling Steve Mc Curry
 • 2017-06-09 Museum Manneken Pis
 • 2017-06-01 Provinciale dag in Mechelen
 • 2017-05-26 Fietstocht Ravenhof (NL) - Essenhoek
 • 2017-05-20 Praatwandeling Klein Zwitserland
 • 2017-05-18 De kleinste revue van Vlaanderen in de Arenbergschouwburg
 • 15 tem 19 mei 2017 Programma Dresden
 • 2017-05-06 Tentoonstelling Tongeren 'Timeless beauty'
 • 2017-05-04 Goed bewaarde winkels in Antwerpen
 • 2017-04-22 Musée de la Photographie - Charleroi
 • 2017-04-17 Fietstocht regio Tielrode – Molsbroek Lokeren - Waasmunster
 • 2017-04-13 Kunst op de UA Stadscampus – Antwerpen
 • 2017-04-12 Luchthavenbezoek te Deurne
 • 2017-04-05 Ensor en Spilliaert Museumvleugel + Kunstroute in de stad
 • 2017-03-31 Fietstocht – Ekeren-Kapellen
 • 2017-03-28 De Roma achter de schermen
 • 2017-03-10 Verwenbaden – badenhuis Veldstraat
 • 2017-03-09 Ledenvergadering in den TIR
 • 2017-03-08 Chocoladetentoonstelling en proevertjes met gids
 • 2017-03-07 Kristien Hemmerechts – “Er gebeurde dit, er gebeurde dat…”
 • 2017-03-01 Praatwandeling Fort 5 Edegem
 • 2017-02-25 Tentoonstelling Buddha & Mind met gids in het MAS
 • 2017-02-21 Lust & Leugen – Roomse intriges op speelkaarten
 • 2017-02-16 Bezoek vlasmuseum Kortrijk


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!