Foto
Rondvraag / Poll
Is Johan Vande Lanotte tever gegaan in het dossier van Electrawinds
JA
NEEN
Bekijk resultaat

Zoeken in blog

Foto
Startpagina !
Rondvraag / Poll
Wie heeft volgens U de VLD kapot gemaakt?
Guy Verhofstadt
Patrick De Wael
Karel De Gucht
Herman De Croo
Alexander De Croo
Gwendolyn Rutten
Vincent Van Quickenborne
Hugo Coveliers
Jean-Marie Dedecker
Ward Beysen
Bart De Wever
Bekijk resultaat

Inhoud blog
  • Karel De Gucht Columnist bij Het Laatste Nieuws
  • Tobback for president SPA
  • Karel De Gucht's opinie over een goed politicus
  • Marc Van de Looverbosch zwaar uit de bocht als journalist
  • Moslimterroristen in België
    JOEPIE: België in Guiness Book! Meeste politici per inwoner!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    POLITIE BLAAST ZELF BIJ ALCOHOLCONTROLES!
    Foto
    Foto
    Foto
    Politie-agent verbrandde alcoholtester op BBQ!
    Foto
    Foto
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Heeft Karel De Gucht volgens U in het verleden reeds "gesjoemeld"?
    Ja natuurlijk zijn gezicht staat er scheef van
    Neen hij is heiliger dan de paus
    Ik durf het niet zeggen. Ik weet het niet
    Bekijk resultaat

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Karel De Gucht betaalt DEXIAgeld NIET terug!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Hogeschool Gent gaf Bachelordiploma aan mentaal gehandicapte
    Foto
    Foto
    Foto
    Cancellara moet verkeersboete betalen voor te snelle sprint
    Foto
    Dendermondse politie-agent klopt op notabele
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    APENLAND
    Waar Koning Filip I regeert
    En het ABVV en de PS de bevolking terroriseert
    14-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hot Marijke betrapt op prijsafspraken!

    Ook Hot Marijke betrapt op prijsafspraken

    KNOKKE – Hoerenlopers hebben hun prostitueebezoekjes jarenlang te veel betaald. Tot die conclusie kwam de Raad voor Mededinging in een onderzoek naar prijsafspraken tussen verschillende dames van lichte zeden. Ook Vlaanderens bekendste hoer Hot Marijke zou hebben deelgenomen aan het consumentenbedrog.

    Ook u en ik betaalden de afgelopen jaren systematisch te veel voor een flink pak geile ransel

    Dirk Stierens, regelmatige klant bij Hot Marijke, is een van de vele gedupeerden die zich koud gepakt voelen. “Jarenlang stond Marijke garant voor 1 uur supergeile seks voor honderd euro”, aldus de gedupeerde bezoeker. “En dan, sinds januari en zonder enige aanwijsbare reden, rekent ze me plots honderdtwintig euro aan. ‘Crisis’, zei ze. Natuurlijk trap je daar in. Ze pakt je op een zwak moment, he. Als je hoogdringend je kwakje wilt deponeren, is die kleine meerkost het laatste van je zorgen.”

    “Als je betaald van bil wil gaan, moet je in België veel dieper in de buidel tasten dan in de buurlanden”, weet ook Guus Thing van de Vlaamse hoerenlopersbond. “Voor één coïtus ben je hier al gauw honderd euro kwijt, terwijl ik in pakweg Roemenië voor twintig euro al ferm aan mijn trekken gekomen ben. Om van Thailand nog te zwijgen! Als hoerenloper word je sowieso ergens bedrogen omdat die vrouwen maar spelen dat ze je graag hebben en van je genieten terwijl je zwaar aan het hengsten bent. Het stelt me echter mateloos teleur dat die geldverslaafde hoeren ons ook nog eens door hun prijsafspraken proberen te beduvelen.”

    Spaanse das

    De Raad voor Mededinging nam de zaak serieus en afgelopen maandag werd een jarenlang onderzoek afgerond. “Tussen 2007 en 2011 zijn onze controleurs wekelijks op bezoek geweest bij Hot Marijke en andere prostituees in binnen- en buitenland”, knipoogt voorzitter Stefaan Raes. “In de loop van die intensieve jaren stelden ze vast dat de prijzen voor bepaalde diensten als pijpen, rimmen of de Spaanse das bij alle Vlaamse hoeren exact dezelfde waren. Daar moest dus iets achter zitten, maar het was wachten op tastbaar bewijs. Erg lang wachten.” (Er loopt momenteel een onderzoek naar een controleur die bewijs zou hebben achtergehouden om nog langer controles te kunnen uitoefenen, nvdr.)

    Als de Raad voor Mededinging het bij het rechte eind heeft, kunnen de betrapte prostituees een boete krijgen die tot tien procent van hun jaaromzet bedraagt.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EERSTE UITSLAGEN ZIJN BINNEN: NVA WINT OVERAL
    Op de Vlaamse zender één komen de eerste uitslagen reeds binnen.
    Eén grote tendens: Het NVA wint overal! Ook in Antwerpen boekt Bart De Wever een prachtig succes! Maar liefst 34% van de Antwerpenaren ziey in hem een toekomstige burgemeester. Vooral de rechterzijde boekt er zware verliezen. Het Vlaams Belang is maar liefst 40% van haar kiezers kwijt. De VLD zakt er onder de psychologische grens van 10%! Groen doet het opvallend goed onder leiding van Almaci. Of Patrick Janssens burgemeester kan blijven, zal de volgende uren blijken.  
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderwagen gaat 80 km/u
    Mail

    Een luie kersverse papa heeft de snelste kinderwagen ter wereld gebouwd zodat hij zijn baby niet langer zelf hoeft te duwen. Je kind leggen in een onstabiel voertuig dat tot 80 km/u haalt, lijkt ons niet meteen verantwoord.

    Loodgieter Colin Furze installeerde op zijn metalen kinderwagen een motor van 125 cc zodat deze topsnelheden van 80 km/u kan behalen. De 33-jarige papa voegde er zelfs vier versnellingen aan toe zodat het voertuig sneller heuvels op kan. Hij was er vier weken mee bezig en het ontwerp kostte 582 euro. De bestuurder staat op een platform tussen de wielen en gebruikt knopjes aan de hendels om de motor aan en uit te zetten. Er is zelfs plaats voor een shoppingtas en een bekerhouder aan de zijkant.

    Het doel van de uitvinder was om in het Guinness World Record Book terecht te komen met de snelste kinderwagen ter wereld. Hij kreeg te horen dat hij daarvoor 48 kilometer per uur zou moeten halen. Colin: "Het is angstaanjagend om met deze kinderwagen te rijden, ook al heb ik het voertuig drie welen gegeven voor meer stabiliteit. Ik kreeg wel al heel wat jaloerse blikken van andere moeders en vaders, zeker wanneer ze hun baby op een helling moeten duwen. Het is onstabiel op hellingen, maar ik ben nog niet gecrasht. Gelukkig heb ik er nog niet met ons zoontje Jake in rond gereden."

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nikbab binnenkort erkend als Belgisch erfgoed?
    Stephanie Djato © belga.

    De 24-jarige moslima die eind mei werd opgepakt omdat ze haar nikab weigerde uit te doen, heeft twee gemeentelijke administratieve sancties gekregen, zegt minister van Binnenlandse Joëlle Milquet. Voor de overige gerechtelijke aspecten is het wachten op de resultaten van verschillende onderzoek.

    Stephanie Djato sprak begin juni met Sharia4Belgium-woordvoerder Fouad Belkacem in Zellik de pers toe.© belga.

    De jonge vrouw weigerde eind mei in Jette haar nikab uit te doen. De nikab bedekt het hele gezicht, op een spleetje voor de ogen na. Het dragen ervan is verboden in ons land. Toen ze werd overgebracht naar het commissariaat, zou ze één van de agentes een kopstoot hebben gegeven en ook nadien zou ze zich agressief hebben gedragen. Zelf beweerde ze dat ze werd mishandeld door de politie. De arrestatie leidde de dagen nadien tot gewelddadige incidenten in Molenbeek.

    Tijdens het vragenuurtje wilde Filip De Man (Vlaams Belang) de stand van zaken weten rond de moslima, die door hem 'de kopstootmoslima' werd genoemd. De minister antwoordde dat ze intussen twee GAS-boetes heeft gekregen: één voor het dragen van de nikab en de andere voor het niet opvolgen van bevelen van bevoegde personen.

    Ze verwees ook naar het onderzoek door het comité P, dat toeziet op de politiediensten. Dat verslag is intussen aan het Brussels parket bezorgd. "Ik wacht nog op de resultaten van dit onderzoek. Het is een zaak van het parket", aldus Milquet.

    De Man reageerde ontstemd op het antwoord. "Vier maanden na de feiten loopt de kopstootmoslima nog steeds vrij rond", hekelde hij. "Slagen en verwondingen aan een politieman, dat wordt niet geregeld via een GAS-boete, maar via een vervolging door de rechtbank".

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inburgeringscursussen

    De verplichte inburgeringscursussen werden enkele jaren geleden ingevoerd op vraag van centrum-rechts. Maar de socialisten zouden geen socialisten zijn, mochten ze deze cursus niet aangrijpen om "linkse" zieltjes te winnen. De inhoud is gewoonweg schandalig. Inburgeraars leren in de "lessen" alle sociale voordelen waarvan zij gratis kunnen genieten. Zo krijgen wilvreemden te horen hoe ze in dit land GRATIS woonst kunnen krijgen, hoe zij in dit land een GRATIS inkomen krijgen, hoe zij kunnen genieten van GRATIS gezondsheidszorg, GRATIS onderwijs. Tijdens de inburgeringscurssussen krijgen zij de adressen van al deze instellingen en ook van alle mogelijke hulpdiensten tot wie zij zich kunnen wenden voor al deze GRATIS diensten.

    De socialisten zijn natuurlijk zot geworden. Nergens ter wereld krijgen wilvreemde mensen zomaar een gratis woonst en inkomen. Zelfs niet in de ex-Sovjetunie of Cuba. Gisteren had ik een gesprek met een Russische. Ze vertelde mij dat in de Sovjetunie mensen NOOIT zomaar een uitkering kregen. Mensen die geen werk hadden, werden verplicht tewerk gesteld. Weigerden ze de job, dan vlogen ze in de gevangenis!

    Het beleid dat de regering Di Rupo voert is geen Marxistisch-Leninistisch beleid, zoals enkele dagen geleden werd geopperd. Het is een onwezelijk, onbegrijpelijk, waanzinnig beleid dat nergens ter wereld zijn gelijke kent. Socialisme is een veel te mooie term voor de gevoerde politiek.

    Onze regering handelt kortzichtig en dwaas en bestaat uit derderangsfiguren die nergens in Europa aan de bak zouden geraken. De meeste van de figuren zouden nog het best van al thuis horen in Congo of een ander Afrikaans land. Ze zijn de naam politicus onwaardig. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat ze als ze vallen, ze diep zullen vallen. Maar vallen zullen ze!






    Verplichte inburgering

    Verplichte inburgeraars

    De volgende inburgeraars zijn verplicht een inburgeringstraject te volgen:
    1. Vreemdelingen die tegelijk aan de volgende voorwaarden voldoen:
    • Ze zijn 18 jaar of ouder.
    • Ze zijn ingeschreven in het Rijksregister.
    • Ze wonen in een gemeente van het Vlaamse Gewest.
    • Ze hebben voor het eerst een verblijfstitel van meer dan drie maanden.
    1. Belgen die tegelijk aan de volgende voorwaarden voldoen:
    • Ze zijn 18 jaar of ouder.
    • Ze zijn geboren buiten België.
    • Minstens een van hun ouders is buiten België geboren.
    • Ze zijn voor het eerst niet langer dan twaalf opeenvolgende maanden in het Rijksregister ingeschreven.
    1. anderstalige minderjarige nieuwkomers die achttien jaar worden op het moment dat ze nog geen twaalf opeenvolgende maanden voor het eerst met een verblijfstitel van meer dan drie maanden in het Rijksregister zijn ingeschreven.
    2. inburgeraars die bedienaar van een eredienst zijn in een door de Vlaamse overheid erkende plaatselijke kerk- of geloofsgemeenschap.

    Voor die inburgeraars blijft de inburgeringsplicht bestaan zolang ze die niet zijn nagekomen.

    De plicht tot inburgering geldt niet in Brussel.

    Vrijstelling van de plicht tot inburgering

    De volgende inburgeraars zijn vrijgesteld van de plicht tot inburgering:

    • burgers van een lidstaat van de Europese Unie, de Europees Economische Ruimte en Zwitserland en hun familieleden. Deze vrijstelling geldt niet voor familieleden van Belgen en inburgeraars met de Belgische nationaliteit die hierboven vermeld staan.
    • inburgeraars die al een attest van inburgering hebben behaald
    • inburgeraars die door een ernstige ziekte of handicap niet in staat zijn een inburgeringstraject te volgen
    • inburgeraars die een getuigschrift of diploma hebben behaald in het Belgische of Nederlandse onderwijs
    • inburgeraars die een volledig schooljaar onthaalonderwijs gevolgd hebben
    • inburgeraars die 65 jaar of ouder zijn
    • arbeidsmigranten die een verblijfsstatuut hebben dat tijdelijk is maar dat kan leiden tot een definitief verblijf.

    De laatste vier vrijstellingsgronden gelden niet voor inburgeraars die bedienaar van een eredienst zijn in een door de Vlaamse overheid erkende plaatselijke kerk- of geloofsgemeenschap.

    Inburgeringsplicht

    Wie inburgeringsplichtig is, moet aan de volgende twee voorwaarden voldoen:

    1. Hij moet zich tijdig op het onthaalbureau aanmelden.
    2. Hij moet regelmatig de lessen binnen het primaire inburgeringstraject volgen. Dat betekent dat hij bij minstens 80 % van elke cursus aanwezig moet zijn.

    Verplichte inburgeraars die hun plicht niet nakomen kunnen een administratieve geldboete krijgen. Het systeem van administratieve geldboetes geldt niet in het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nu ook belasting op huiswerk

    Financiënminister Vanackere heft huiswerkbelasting

    BRUSSEL – Tegen 2015 moet de federale begroting in evenwicht zijn. Om die doelstelling te halen, kondigde minister van Financiën Vanackere gisterenmiddag een nieuwe maatregel aan: vanaf het aanslagjaar 2013 komt er een bijkomende belasting op huiswerk. Leerlingen van de lagere en secundaire school, die tot hiertoe vrijgesteld waren van belastingen, zullen dus vanaf 2014 een belastingbrief in de bus mogen verwachten.

    Vanackere verdedigt de maatregel als “niet meer dan normaal. Iedereen die werkt, wordt belast. Dus waarom niet leerlingen die huiswerk verrichten? Eigenlijk wordt ons belastingsysteem door deze maatregel een stuk eenvoudiger en transparanter. De belastingbrief die de jongelingen vanaf 6 jaar moeten invullen, zal heel eenvoudig en kindvriendelijk opgesteld zijn. Op die manier worden ze spelenderwijs voorbereid op de rest van hun belastingplichtige leven.”

    Net zoals bij het belastingstelsel voor volwassenen zal het systeem voor leerlingen ook werken met belastingschijven. Huiswerk in de hogere opleidingen zoals Latijn-Wiskunde zal dus zwaarder belast worden dan huiswerk bij de opleidingen Houtbewerking. “Dat spreekt voor zich”, licht Vanackere verder toe. “Het abstraheren van grammaticale regels op basis van losse zinsneden uit een dode taal, vergt nu eenmaal meer en intensere arbeid dan een handleiding lezen om kasten waterpas te zetten. Meer huiswerk betekent meer belasting. Op die manier verhogen we de sociale gelijkheid en zwengelen we de democratisering van het onderwijs verder aan.”

    Zakgeld

    Niet iedereen volgt echter de redenering van Vanackere. Niet in het minst de leerlingen zelf. “Het zijn weer de kleine garnalen die ze moeten hebben, ginderachter in Brussel”, stelt Kobe Pieters (9) uit Assent. “Het is niet aan ons om op te draaien voor de spilzieke onbekwaamheid van die grote piefen, he. Het water staat ons nu al aan de lippen doordat mama en papa moeten beknibbelen op ons zakgeld. Door dit soort van pestmaatregelen kunnen wij ons zelfs niet langer stoepkrijt in verschillende kleuren, maar enkel in het wit veroorloven. Wij zijn wel de toekomst he?!”

    Kobe en zijn klasgenootjes hebben nog even om te wennen aan het idee. De belasting wordt enkel geheven op huiswerk dat in 2013 wordt gemaakt en zal dus pas in 2014 aangegeven moeten worden.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Strafkamp voor ondernemers

    Di Rupo stuurt Vlaamse ondernemers naar strafkamp

    Kameraad-premier Di Rupo betreurt dat het zo ver moest komen

    Het beleid van de regering Di Rupo werd dit weekend fel onder vuur genomen door enkele Vlaamse ondernemers. Volgens Luc Bertrand (investeerder Ackermans & van Haaren) zou Di Rupo een ‘ronduit marxistisch’ beleid voeren. Andere ondernemers, onder meer Wouter Torfs (Schoenen Torfs), onderschreven de uithaal van Bertrand. Beide dissidenten werden nu als gevolg van hun misplaatste uithaal door de PS-Partijtop veroordeeld tot tien jaar strafkamp. In de loop van deze nacht werden de twee gearresteerd, en naar Seraing gedeporteerd. Daar zullen ze een symbolische heropvoedingsstraf aan de hoogovens uitzitten. Kameraad-premier Di Rupo betreurt dat het zo ver is moeten komen, maar hoopt hen daarmee naar eigen zeggen te kunnen overtuigen van ‘de vele zegeningen van de socialistische staat’. (EM)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Professor Carl Devis laatste analyses

    DR-StemWijzer voorspelt nieuwe ‘Zwarte Zondag’

    Duizenden lezers maakten al gebruik van De Raaskalderij-StemWijzer om electoraal advies te verkrijgen. De zo verzamelde informatie geeft een interessant beeld van de Vlaamse kiesintenties. We vroegen politicoloog Carl Devis, die bij de totstandkoming van de StemWijzer nauw betrokken was, om de gegevens voor ons te interpreteren.

    Professor Carl Devis

    Professor Carl Devis

    dR: Wat is u bij het verwerken van de resultaten van De StemWijzer het meest opgevallen, professor?

    Carl Devis: Wel, de gegevens zijn uitsluitend verzameld bij lezers van De Raaskalderij, niet echt een representatieve groep. We spreken hier echt wel over de intellectuele toplaag van het electoraat, dus we moeten voorzichtig zijn en de resultaten niet gaan veralgemenen. Maar er zijn toch wel een paar uitzonderlijke vaststellingen te doen.

    dR: Zoals?

    Carl Devis: Vooreerst dat het er, in tegenstelling tot wat we uit andere peilingen leren, op lijkt dat we weer een Zwarte Zondag gaan krijgen. De Onomwonden Xenofobe Alliantie (OXA) scoort 29% en wordt zo de grootste partij van Vlaanderen. De christen-democraten van Gezin, Kerk & Spaarboekje (GKS) doen het met 25% ook bijzonder goed. Zij worden de tweede grootste partij en dat is verrassend, want tijdens de campagne zijn ze er nooit echt in geslaagd om met een duidelijk verhaal naar de kiezer te trekken.

    dR: Dat is inderdaad opmerkelijk. Wat met de Vlaams-Nationalisten van CVPZR?

    Carl Devis: Dat is dus de grote verrassing van dit StemWijzer-onderzoek. De Correcte Vlaamse Partij Zonder Racisten haalt amper 9% en strandt zo op de voorlaatste plaats. De belofte van krachtige verandering van Horst Vlaeminck slaat bij uw lezers niet echt aan, zo blijkt.

    dR: En wat gebeurt er aan de linkerzijde van het politieke spectrum?

    Carl Devis: Daar doen de Hoogopgeleide Socialistische Wijnliefhebbers (HSW) en de Belgisch-Linkse Open Ecologische Meerwaardezoekers (BLOEM) het met respectievelijk 20% en 17% lang niet slecht. Interessant feit over die partijen: We hebben de Facebook-pagina’s van iedereen die aan deelnam aan de StemWijzer-enquête vergeleken met hun kiezersprofiel. Wat blijkt? Hoe mooier iemand is, hoe groter de kans dat hij of zij voor de HSW of BLOEM gaat kiezen. Lelijke en dikke mensen, en mensen met een problematische lichaamsgeur, kiezen vaker voor conservatieve partijen. Gek hé?

    dR: Tot slot, de liberalen. Wat voorspelt de StemWijzer voor hen?

    Carl Devis: De liberalen halen een score van exact nul procent. Geheel in de lijn van de verwachtingen.

    dR: Omdat ze er niet in geslaagd zijn zich duidelijk te profileren als een progressieve, fiscaal verantwoordelijke partij die een realistisch alternatief vormt voor het links-socialistische beleid dat op het federale niveau gevoerd wordt en dat vooral gestoeld is op het instandhouden van het nationaal-budgettaire status-quo?

    Carl Devis: Nee, omdat we vergeten zijn de liberalen in de StemWijzer op te nemen. U moet begrijpen dat we die vragenlijst op een dikke 20 minuten hebben opgesteld, en we hadden op dat moment al een pils of zeven in de kraag. Zo ziet u maar dat het met de peilingen altijd oppassen is. Het échte resultaat, dat zullen we zondagavond pas kennen. Ik ben alvast benieuwd.

    dR: Bedankt, professor Devis, voor deze toelichting.

    De Raaskalderij-StemWijzer

    De resultaten van De Raaskalderij-StemWijzer.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie achtervolgt bejaarde in rolstoel

    De politie heeft in Wolfsburg een dronken zeventiger na een achtervolging uit het verkeer geplukt. De vrouw trachtte de politie te verschalken in haar elektrische rolstoel.

    De Duitse van 74 stuurde haar rolstoel een viervaksbaan op. Een chauffeur maakte haar duidelijk dat ze op een gevaarlijke weg reed maar de bejaarde sloeg de waarschuwing in de wind. Een patrouille kreeg haar in het vizier en maande de vrouw aan om te stoppen maar dat was buiten de dronken joyrider gerekend. Ze wou maar niet stoppen waarop de politie haar bleef achtervolgen. Een agent stapte uit en zette lopende de achtevolging in. Hij kon de sleutel van de rolstoel uit het contact trekken waarna het wagentje stil viel. De dame had 1,74 promille in het bloed en riskeert nu vervolging voor roekeloos rijgedrag. De politie kan haar rolstoel niet in beslag nemen.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Non steelt bier
    YouTube
    video

    Deze non zal weten wat te vertellen wanneer ze nog eens gaat biechten. Op beelden van de bewakingscamera van een niet nader genoemde winkel is te zien hoe de geestelijke een blikje bier uit een koelkast haalt. De zuster kijkt behoedzaam in het rond alvorens de geestrijke buit in haar habijt weg te moffelen.

    De non gaat vervolgens naar een andere koelkast en neemt daar een flesje water uit. Dat houdt ze gewoon in de hand. Om de dorst te lessen die komen gaat, graait ze nog een blikje bier uit de eerste koeler en maakt zich dan uit de voeten.

    Het filmpje werd vorig weekend gepost. Op het net wordt gespeculeerd over de echtheid van de beelden. "Het is niet omdat je als non verkleed bent, dat ook daadwerkelijk een non bent", is de teneur van de non-believers, om ons zo maar eens uit te drukken. Fake of niet, het blijft een leuk filmpje.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DRINGEND NOOD AAN "ANTI-SOCIALISTISCHE PARTIJ"
    DRINGEND NOOD AAN "ANTI-SOCIALISTISCHE PARTIJ"

    We varen op een woelige politieke zee, waarin we reeds  veel partijen hebben zien komen en gaan. Telkens weer opnieuw brengen ze ons hoop. Telkens weer opnieuw volgt de ontnuchtering.

    Dit land is ziek. Haar geraamte lijdt aan osteoporeose en brokkelt af. Haar lichaam lijdt aan obesitas en haar motor is te zwak om te pompen. Het wordt langs alle kanten aangevallen door vreemde bacterieën die zich op een ongeziene manier vermenigvuldigen. Geen enkel vaccin lijkt nog te werken. Terwijl het op elk kan imploderen willen sommige kwakzalvers het nog meer belasten, nog meer doen pompen.

    Velen voelen zich geroepen om ter hulp te komen, maar zij dwalen. Idealisme en ideologie zijn zwakten in de Belgische politiek. Partijen profileren zich liberaal om zich nadien openlijk te comprommiteren hun tegenstrevers. "Wie gelooft die mensen nog?" waren ooit de profetische woorden van een beloftevol politicus. Men is hem al lang vergeten. "Baby Tatcher" ging de wereld veranderen. Het enige wat veranderde was zijn eigen ideologische opstelling. Op een puberale manier liefkoosde hij een goedkope Gentse socialiste. Mede door hem is het Vlaams liberalisme nu in een slepende doodstrijd verwikkeld.
    Scheurlijsten gaven hoop, maar waren geen lang leven beschoren. Advocaat of Judocoach, geen enkele kon de de bevolking bekoren.
    Het compromisloze flamingantisme zou geen vingerbreed toegeven. Het raakte geen stap vooruit en is samen met Marie-Rose in een duister graf afgedaald.

    De Nieuwe Vlaamse Alliantie heeft de rechterzijde leeggezogen. Hetgeen overblijft aan liberale zijde dient zich dringend te herbronnen en te hergroeperen. Het overleven van onze maatschappij staat op het spel. Links is groot geworden op de interne Vlaamse verdeeldheid. Het socialisme viert haar hoogdagen, terwijl ondernemend Vlaanderen wegkwijnt. Het is buigen of barsten. Er is geen middenweg of terugweg. Er rest ons geen alternatief dan een eigen ANTI-SOCIALISTISCHE PARTIJ! VLAANDEREN DE LEEUW!!!    
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het groot debat op één
    Gisterenavond keek ik met veel interesse naar het groot debat op één. Alle partijvoorzitters kwamen debateren over hun houding aangaande bepaalde gemeentelijke themata.

    De confrontaties werden zeer goed gekozen. Zo bijvoorbeeld het debat tussen Tobback jr en Jean-Marie Dedecker over het verkeersbeleid. De socialisten en groenen willen de auto zoveel mogelijk van onze wegen bannen, terwijl de bevolking steeds meer de wagen neemt. Daarmee druist de socialistische politiek in tegen de realiteit.

    Volgens Jean-Marie Dedecker moet men inventief omgaan met de realiteit en niet altijd de automobilist pesten. En hij heeft gelijk. In bepaalde grootsteden kan men best de auto bannen uit het centrum en bij voorbeeld reuzeparkings aanleggen met permanente tram- en treinverbindingen naar het centrum. In Zermatt heeft men dat succesvol gedaan. In het centrum van het skigebied rijden nog enkel taxi's, bussen en priotaire voortuigen. Het dorp ademt opnieuw in de bergen. Maar vele lokale besturen denken dat ze in een grootstad zitten en maken dorpscentra kapot door autovrije straten in te voeren. Winkels verdwijnen, er komt leegstand en verkrotting en ganse centra kwijnen weg.

    SOCIALISTEN MAKEN GEMEENTEN KAPOT

    Dendermonde is ook zo'n kleine stad waarvan het stadsbestuur denkt dat het een grootstad is. In deze kleine stad voert het stadsbestuur al jaren een anti-autopolitiek. Uit financiële overwegingen werd het parkeerbeleid verkocht aan een externe firma, die dagelijks honderden wagens "beboet". Bezoekers die een aantal parkeerbiljetten gekregen hebben, komen niet meer terug. Zij kiezen voor shoppingscentra zoals het Waasland Shoppingcenter of voor winkels met parking voor de deur, zoals op de Mechelsesteenweg te Dendermonde. 
    Ook het stadscentrum van Sint-Niklaas kwijnt weg als gevolg van een opeenstapeling van foute beslissingen. De Stationstraat was ooit één van de belangrijkste winkelstraten van Vlaanderen. Nu staan er 20 panden te huur en te koop!
    Het valt mij op dat stadsbesturen met socialisten in het bestuur steeds de lokale KMO's kapot maken. Zij hebben geen enkele affiniteit met hun zelfstandigen en dromen van grote lege pleinen. In Sint-Niklaas verdween zo de grootste Markt van België. Er kwam een betalende ondergrondse parking en de bezoekers bleven weg. 

    Wat heeft deze regio zo welvarend gemaakt? Men moet geen historicus zijn om te weten dat Vlaanderen en Brabant groot geworden zijn omwille van hun handel met de rest van Europa. Onze prachtige middeleeuwse gebouwen zijn een stille getuige van onze grootse geschiedenis. Enkele dagen terug zag ik in de namiddag een reportage op één in verband met stadsontwikkeling. Een stad vervult doorheen de eeuwen meerdere functies. Deze functies groeiden automatisch. Er was meestal een centrale ligging op handel-of vaarroetes. Daar ontstond enige handel, dikwijls gecentraliseerd rond een centraal marktplein. Rondom het marktplein vestigden zich ambachtslieden, daar werkten en leven. Rondom deze zelfstandigen ontstonden andere diensten en zelfs ziekenhuizen en administratie. En de hedendaagse stad was gebroken.

    Socialisten houden niet van vrije ontwikkelingen. Zij denken dat een studiegroep van enkele geleerden meer potentieel heeft dan duizenden inwoners van een stad. Maar mensen die gestudeerd hebben aan de universiteit weet dat navorsers hun resultaten kunnen sturen. Professor Page aan de Genste Universiteit gebruikte volgende bekende phrase: "There are lies, there damn lies and there are statistics!"
    Met statistieken en wetenschappelijke studies kan men alles bewijzen. Indien de zogenaamde wetenschappers beslissen dat alle dorpen en gemeenten autovrij dienen te zijn, dan volgen de socialisten hen hierin. Het lijkt wel of ze blind zijn, want de gevallen van lege stadscentra zijn legio. En toch doen ze voort. 

    Gezond verstand is dikwijls veel meer waard dan een paar dwaze studies van doctorandi. Men kan als politicus misschien wel een aantal zaken sturen via beleidsmaatregelen, maar men moet erop toezien dat het initiatief bij de bevolking blijft liggen. 

    Interessant was ook het debat van Wouter Van Besien en Alexander De Croo. Van Besien trekt duidelijk een linkse kaart en wil zwaar tussenkomen in de bouwmarkt. Als je de socialisten zou laten doen, zouden morgen alle Vlamingen in een sociale woning wonen en niemand nog in een villa. Dat klinkt misschien als muziek in de oren van diegene die momenteel in een simpele arbeiderswoning woont. Maar indien men ondernemend Vlaanderen morgen wegpest uit dit land, valt de economie stil. Want denkt men nu werkelijk dat er één dynamische ondernemer zal overblijven indien deze niet loon naar werken krijgt?

    Als men de socialisten zou laten doen, dan zouden de meeste bouwpromotoren hardhandig worden aangepakt. Nu al dienen zij 10% van al hun loten goedkoop af te staan aan de overheid voor sociale woningbouw. In praktijk rekenen zij dit verlies door aan de klanten die geen sociaal perceel aankopen. Het resultaat: stijgende prijzen. De socialisten willen dan maar intervenieren in de prijszetting. Een leuk idee? Het probleem wordt natuurlijk dat de bouwfirma's straks geen winst meer zullen maken en failliet zullen gaan. Ook daar zien de socialisten geen probleem in. Failliete bouwfirma's kunnen gewoon worden vervangen door sociale bouwfirma's. Maar dan komt natuurlijk de aap uit de mouw. Mensen die al samen gewerkt hebben met overheidsbedrijven weten hoe vierkant deze draaien. Het zal de bestuurders van zo'n overheidsbedrijf worst wezen dat zij met verlies draaien. Het kan hen niets schelen dat er te weinig kwaliteit wordt gehaald, want er is geen concurrentie. Het kan hen geen reet schelen dat de meeste sociale projecten afzichtelijk lelijk zijn. Zij moeten toch niet verkopen. Er zijn wachtlijsten. Dus kwaliteit en schoonheid spelen amper een rol. 

    Het lijkt erop dat de socialisten niets hebben geleerd uit het verleden. In het voormalig Oost-Blok bouwde men lelijke woonkazernes. De kwaliteit van de producten was ondermaats. In de Sovjetunie liep iedereen met een lang gezicht op straat. Niemand kon nog lachen. Alles draaide vierkant en dat leidde dan uiteindelijk tot de val van het ijzeren gordijn. Maar de Belgische socialisten willen hier invoeren wat elders gefaald heeft. Ze ontnemen de ondernemers hun ondernemingszin. Het is stilaan in dit land onmogelijk om als ondernemer te overleven. De kleine pleziertjes van de mooie auto en restaurantkosten zijn verleden tijd. Roerend en onroerend vermogen wordt hardhandig aangepakt. De werkende Vlaming wordt uitgezogen tot er geen druppel meer overblijft. En dan nog denken de socialisten dat er  marge is voor meer belastingen. Dit alles doet mij denken aan de eerste jaren na de Russische revolutie. Jaar na jaar werden er wetten ingevoerd die het de ondernemers moeilijker maakten om te overleven. Uiteindelijk bleef er niets meer over. Fabrieken werden genationaliseerd en iedereen werd overheidsambtenaar. 
    "Wat doe jij TIJDENS uw werk vandaag?" was één van de meest voorkomende zinnen in de oude Sovjetunie.

    Het is totaal onbegrijpelijk dat sommige socialistische boegbeelden Master in Economie zijn. Socialisme en economie zijn immers elkaars grote vijanden. Zaten zij dan met hun oren dicht in de les? Hoeveel economische modellen en bewijzen zijn er nodig vooraleer hun frank valt? Is een dwaas of is men te kwader trouw? Ik vrees dat het het tweede is. Iemand als een John Crombez is toch geen ezel? Hij is slim genoeg om in te zien dat hij de ondernemende bevolking kapot maakt. 

    Voor mij lijkt de huidige socialistische politiek eerder op een afrekening. Het is een emotionele manier om een frustratie af te reageren. Gedurende jaren hebben socialisten op dit moment gewacht. Manieren zoeken om KMO-er aan te pakken en alles af te pakken. Als politici is hun inkomen gewaarborgd. Hun privileges blijven onaangeroerd. Aan hun partijfinanciering en vele voordelen wordt er niet geraakt.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.familie naakt na allergische reactie
    Sara Butler (44) en haar kinderen lijden zo te zien aan een vreemde pillenallergie.

    Merkwaardig tafereel op de parkeerplaats van een middelbare school in Philadelphia. Een moeder, haar twee volwassen dochters en een tienerzoon gingen er uit de kleren bij het zingen van religieuze gezangen. Volgens hun advocaat was deze psychotische episode te wijten aan een allergische reactie aan pillen tegen een huidaandoening. De rechter ging niet mee in dit verhaal en legde het viertal een voorwaardelijke straf op.

    Moeder Sara Butler (44) en haar kroost kwamen in maart van dit jaar aangereden op de parking van de Upper Darby High School. Butler wilde daar een kind komen oppikken, maar omdat zij daar in geen velden of wegen mee verwant was, ging dit plan niet door.

    Einde van de wereld
    Dat was het sein voor mevrouw Butler om, samen met haar gebroed, uit de kleren te gaan. Dat deden zij tijdens het zingen van psalmen. Aan iedereen die het wilde horen, verkondigde de vrouw dat het einde van de wereld nabij was.

    Openbare zedenschennis
    Maandag moesten Sara Butler en haar kinderen zich komen verantwoorden voor de rechter. Hun strapatsen waren volgens hun advocaat te wijten aan een allergische reactie aan geneesmiddelen tegen een huidaandoening. De rechter had hier geen oren naar en veroordeelde het kwartet voor openbare zedenschennis. Een voorwaardelijke straf was hun deel.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bouwpromotor Erik P uit Dendermonde krijgt lichte straf

    © YouTube.

    De bestuurder van een Aston Martin die op de E17 in Waasmunster met een snelheid van 293 kilometer per uur reed en via YouTube tegen de lamp liep, is veroordeeld tot vijf jaar rijverbod, waarvan de helft met uitstel. Dat heeft de politierechtbank in Dendermonde beslist.

    Het YouTube-filmpje werd gemaakt door de passagier van de wagen. Het ging om een Aston Martin V12 Vantage Carbon Black. De filmer, een 16-jarige autofanaat uit Waasmunster, zoomt tijdens de rit in op de snelheidsmeter die op een bepaald moment 293 kilometer per uur aangeeft. De bestuurder van de wagen, een 47-jarige projectontwikkelaar uit Dendermonde, werd geïdentificeerd en moest zich voor de politierechtbank verantwoorden. Op basis van het internetfilmpje riskeerde de man tot vijf jaar rijverbod.

    Politierechter Peter D'Hondt legde de man de maximumstraf op, maar kende 2,5 jaar daarvan met uitstel toe. De man kreeg ook nog twee maanden effectief rijverbod omdat zijn wagen niet verzekerd was. Hij moet ook een geldboete van 4.400 euro betalen.

    Op televisie deed zijn advocaat Alain Legat alsof het een eenmalig feit was van Erik. Iedereen die de oud-paracommando en bouwpromotor kent, weet dat dit een leugen is van advocaat Legat. Belachelijk was ook het verhaal van zijn advocaat dat hij omwille van dit voorval de wagen heeft weggedaan. Iedereen die Erik kent weet dat ook andere redenen een rol hebben gespeeld, zoals mislukte bouwprojecten...

    Hetgeen wij televisiekijkers te zien krijgen is altijd gekleurd en niet altijd correct.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verlies NMBS neemt toe

    © Photonews.

    Misschien dat Marc De Scheemaecker nog wat opslag verdient...

    Het nettoverlies van de NMBS Groep is tijdens de eerste zes maanden van 2011 gegroeid van 47,2 naar 72,2 miljoen euro. Dat is vooral het gevolg van nieuwe minwaarden bij de spoorvrachtmaatschappij NMBS Logistics, schrijft De Tijd.

    De spoorvrachtmaatschappij - voor 93 procent in handen van de NMBS - boekte een omzet van 183,1 miljoen euro, een daling met 11,9 miljoen. Die daling is nog sterker dan de achteruitgang van de trafiek, want het aantal ton-kilometer zakte met 6,2 procent.

    De minwaarden en de financiële kosten liepen op tot 110,9 miljoen. Die laatste hebben geen invloed op de kaspositie, waardoor de ebitda van de hele NMBS Groep bijna verdrievoudigden van 32,4 tot 91,1 miljoen. In die geconsolideerde ebitda zit wel een boete van 25 miljoen die Siemens moest betalen voor de te late levering van rollend materieel. Maar zelfs zonder dat extraatje is de bedrijfskasstroom van de NMBS Groep dus beter dan vorig jaar.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EINDELIJK: REVOLUTIE!!!
    Bart De Wever.© belga.

    N-VA-voorzitter Bart De Wever is er vast van overtuigd dat een democratische revolutie in Vlaanderen niet veraf is. "Zelfs Franstalige werkgevers noemen het beleid van de regering-Di Rupo marxistisch", heeft de politicus gezegd in een interview met het Franse persbureau AFP, zo staat te lezen in de krant La Libre Belgique.

    Volgens De Wever wil Vlaanderen het Duitse pad op, dat van hervormingen. Wallonië zit volgens hem meer op de Latijnse golflengte van François Hollande. "Die blijft pleiten voor meer uitgaven." Die spanning is volgens de politicus onhoudbaar. "We staan niet veraf van een democratische revolutie in Vlaanderen. Die vertaalt zich momenteel in goede resultaten voor de N-VA in de peilingen."

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nic Balthasar heeft impact op klimaat!

    Aarde koelt af dankzij ‘Sing for the Climate’

    UKKEL – Het is intussen al meer dan een week geleden, maar de inspanningen tijdens ‘Sing for the climate’ lijken nu reeds hun vruchten af te werpen. Overal ter wereld dalen de temperaturen en groeien ijskappen en gletsjers weer aan dat het een lieve lust is. Klimatologen staan voor een raadsel maar zijn wel intens gelukkig.

    Nic Balthazar: “Goed nieuws van het KMI, jongens: we hebben het klimaat al VIJF graden koeler gezongen!”

    Ook vrt-weerman Frank Deboosere staat met de mond vol klapperende tanden. “Het is fris voor de tijd van het jaar”, beaamt de topvoorspeller. “Beduidend frisser zelfs dan vóór Sing For The Climate. En de langetermijnvoorspellingen wijzen alleen maar in dezelfde richting: de komende vijf maanden zal het alleen maar kouder worden. Hoe dat komt, daar hebben we hier bij het KMI het raden naar. Mogelijk heeft de gezamenlijke vocale inspanning van honderden BV’s zoveel gebakken lucht in het West-Europese hemelruim geblazen dat de straalstroom haar ligging heeft veranderd. Dat het fenomeen zich uitsluitend in het noordelijk halfrond voltrekt, terwijl het in het zuidelijk halfrond om even onverklaarbare redenen net warmer wordt, wijst alvast in die richting.”

    Niet iedereen is het eens met die analyse. Notoir klimaatscepticus Mark Peeters heeft alvast zijn eigen theorie over het fenomeen. “De notie dat de mens invloed kan hebben op het klimaat, is gewoonweg te absurd voor woorden. Het is gewoonweg veel te vroeg om grote conclusies te verbinden aan het feit dat het even wat frisser is. Klimatologie beschrijft tendenzen over periodes van duizenden jaren. Mogelijk staan we gewoon aan het begin van een koudere periode in de cyclus.”

    Pels

    Intussen valt niet te ontkennen dat de temperaturen langzaam blijven dalen. Het is stilaan zelfs zo erg dat de bomen hun bladeren beginnen te verliezen, en ook de dieren lijken door te hebben dat er wat staat te gebeuren. Zij groeien een alsmaar dikkere pels alsof ze instinctief aanvoelen dat dit nog maar het begin is.

    In ieder geval wordt het voor Nic Balthazar steeds duidelijker dat hij mogelijk een catastrofe heeft veroorzaakt. “Met de winter in aantocht en het oog op een gezellig kerstperiode is een klein beetje koude mooi meegenomen, dacht ik zo. Maar het effect van de ‘Sing For The Climate’-campagne kan ook te sterk gewerkt hebben. Nee, met het klimaat mag je niet zomaar sollen, dat besef ik nu.”

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Di RUPO PAKT GELD SPAARDERS AF
    Deze regering is een pest voor de werkende burgers. Zij moeten meer belastingen betalen en hetgeen overblijft, wordt op een nooit geziene manier belast. Een roerende voorheffing van maar liefst 25% staat voor de deur! En in het geniep pakken ze geld van spaarders af. Zoals enkele dagen geleden, zoals beschreven wordt in het artikel hieronder.

    Deze regering zou beter besparen en saneren. Het grote profitariaat dient te worden aangepakt. Mensen die hier niet wonen en niet werken strijken maandelijks geld op. Baby's die er niet zijn krijgen kindergeld. Een leger van politici kost ons handenvol geld. Superbonussen, overdreven veel managers bij de overheid. Miljoenen subsidies aan bedrijven die het niet nodig hebben, zoals Electra Winds waarvan Johan Vandelanotte bestuurder is. Men zou eens met de grove borstel door het overheidsapparaat moeten gaan. Prepensioenen die veel hoger zijn dan gewone lonen. Kunnen we dat allemaal wel blijven betalen? Het superstatuut van de politie-ambtenaren. De pensioenleeftijd bij het leger en de politie. Men kan miljoenen besparen indien men wil. Maar men vindt het leuker de KMO's en werkende bevolking aan te pakken, omdat die minder georganiseerd zijn.





    De regering Di Rupo morrelt in alle stilte aan de rente van pensioenspaarders.© belga.

    De federale regering heeft vorige week in alle stilte een voorschot genomen op de belasting die pensioenspaarders normaal op hun 60ste moeten betalen. Dat meldt De Tijd.

    Pensioenspaarders betalen op hun 60ste een heffing op hun spaargeld. Die bedraagt 16,5 procent voor stortingen voor 1993 en 10 procent voor stortingen nadien. Op de stortingen van voor 1993 neemt de regering nu een voorschot van 6,5 procent, zoals ze voor de zomer al deed voor individuele levensverzekeringen.

    Minder rente
    Op langere termijn is de maatregel niet neutraal voor spaarders, die minder rente zal krijgen. "Het is geen nuloperatie, maar het gaat ook niet om een ingrijpende maatregel", nuanceert Wauthier Robyns van Assuralia, de beroepsfederatie van verzekeraars.

    210 miljoen
    De ingreep brengt volgens de krant 210 miljoen euro in het laatje en dat is nodig om de begroting op koers te houden. Immers, over de eerste acht maanden van dit jaar zijn er bijna 600 miljoen euro minder fiscale inkomsten dan verwacht. Verwacht wordt ook dat 358 miljoen euro aan geblokkeerde uitgaven definitief niet zullen worden uitgegeven.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nu ook voorrang voor allochtonen in het verkeer
    De regering Di Rupo werkt aan een nieuw wetsontwerp dat allochtonen in de toekomst voorrang verleent in het verkeer. Kabintschef Jean Balsack verduidelijkt: "Deze regering zet in op de zwakkeren in de maatschappij. De zwaarste lasten op de sterkste schouders en dat geldt ook in het verkeer. België is een gastvrij land en we willen dat alle manier duidelijk maken. Zo werken we aan een wetsontwerp dat mensen van vreemde origine voorrang geeft in het verkeer."

    BLAUW ZWAAILICHT

    Ook andere sociaal zwakkere groepen moeten in de toekomst een voorkeursbehandeling krijgen. Balsack vervolgt: "En we wensen niet alleen de allochtonen te promoten. Ook vrouwen en andere mindervaliden (sic) hebben recht op voorrang in het verkeer. Tel daarbij de ouderen wiens gezichtsvermogen achteruit gaat. Indien zij daarbij een "klak" (nvdr: plat hoofddeksel) dragen hebben zij recht op een blauw zwaailicht, net zoals onze premier."

    Dit blauw zwaailicht kan worden afgehaald bij de gemeente waar de ouderlingen wonen. Het is magnetisch en werkt op iedere aansteker. Het geeft de bestuurders een absolute prioriteit in het verkeer. Andere bestuurders dienen de weg vrij te maken indien er een ander voertuig met blauw zwaailicht nadert.

    De regering is er nog niet uit wie er voorrang zal krijgen wanneer een allochtoon, een vrouw en een ouderling met een klak op een kruispunt wil oprijden. Di Rupo zou de allochtonen altijd en overal voorrang willen geven, maar zijn collega Onckelincx zou volgens een welingelichte bron gewonnen zijn voor een positieve vrouwendiscriminatie in het verkeer en CD&V promoot dan weer de ouderen in de maatschappij.

    "In de 19e eeuw liep men met een vlag voor een voertuig met vrouw achter het stuur. Maar onze regering is moderner. Wij trekken bestaande maatregelen open naar mensen die er echt van kunnen genieten," aldus Balsack       
    De  regering Di Rupo zal de geschienis ingaan als de regering die de sociaal zwakkeren écht heeft geholpen.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JOEPIE!!!! BIJNA RECORD!

    België wordt tweede grootste belastingheffer

    dinsdag 02 oktober 2012 om 11u32

    Minister van Financiën Vanackere© belga

    Met een fiscale druk van 43,9 procent van het bbp bekleedde België in 2010 de derde plaats in de ranglijst van Europese landen met de hoogste belastingdruk. Enkel Denemarken (47,6%) en Zweden (45,8%) scoorden hoger.

    Volgens cijfers van Eurostat is die belastingdruk vorig jaar gestegen tot 44,1 procent en dit jaar tot 45,6 procent, een gevolg van de recente belastingverhogingen. Volgend jaar blijft die fiscale druk nog volgens Eurostat normaal op hetzelfde niveau. Maar doordat de groei in België naar verwachting lager zal liggen dan die in Zweden, zal ons land naar de tweede plaats in de ranglijst springen. In 2014-2015 stijgt de Belgische belastingdruk zelfs bij gelijke groei nog met een paar procentpunten.

    Opvallend is wel dat Zweden weliswaar een hoge belastingdruk heeft, maar de voorbije jaren de lasten op arbeid aanzienlijk heeft verlaagd. Waar de impliciete belasting op arbeid (de fiscale druk in percentage van de verloning) er tien jaar geleden nog bijna 50 procent bedroeg, is dat nog 39 procent. Vooral de Zweedse werknemersbijdragen zijn aanzienlijk gekort. In België bleef de impliciete belastingdruk op arbeid al die tijd rond 42 procent draaien, een stuk boven het EU-gemiddelde van 34 procent.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Blog als favoriet !


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Rondvraag / Poll
    Wanneer gaat Martine Tanghe best op pensioen?
    Hoe sneller hoe liever
    Op 65 jaar
    Op 67 jaar
    Nooit
    Bekijk resultaat


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    VRT start zoekprogramma "De DSK van Vlaanderen"
    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Correctioneel veroordeelde Noël Slangen kreeg 6,5 miljoen € voor Lange Wapper!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Bachelor Vastgoed Hogeschool Gent blijkt analfabeet
    Foto

    Foto

    Foto

    Overheid plaatst flitscamera's op circuit Spa-Francorchamps
    Foto

    Onderzoekers unaniem:Programma Peeters & Pichal verhoogt kans zelfdoding
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    EXPERT: "KOEN WOUTERS ZONG ENORM VALS TIJDENS DUET MET KATIE MELUA"
    Waals MR-politicus Serge Kubla nam deel aan seksfuiven
    Foto

    Foto

    LEEGLOOP BELGIE IS BEGONNEN...
    Foto

    Foto

    Nieuws Politics

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    RECORDAANTAL BELGEN VLUCHT NAAR BUITENLAND
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!