Foto
Rondvraag / Poll
Is Johan Vande Lanotte tever gegaan in het dossier van Electrawinds
JA
NEEN
Bekijk resultaat

Zoeken in blog

Foto
Startpagina !
Rondvraag / Poll
Wie heeft volgens U de VLD kapot gemaakt?
Guy Verhofstadt
Patrick De Wael
Karel De Gucht
Herman De Croo
Alexander De Croo
Gwendolyn Rutten
Vincent Van Quickenborne
Hugo Coveliers
Jean-Marie Dedecker
Ward Beysen
Bart De Wever
Bekijk resultaat

Inhoud blog
  • Karel De Gucht Columnist bij Het Laatste Nieuws
  • Tobback for president SPA
  • Karel De Gucht's opinie over een goed politicus
  • Marc Van de Looverbosch zwaar uit de bocht als journalist
  • Moslimterroristen in België
    JOEPIE: België in Guiness Book! Meeste politici per inwoner!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    POLITIE BLAAST ZELF BIJ ALCOHOLCONTROLES!
    Foto
    Foto
    Foto
    Politie-agent verbrandde alcoholtester op BBQ!
    Foto
    Foto
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Heeft Karel De Gucht volgens U in het verleden reeds "gesjoemeld"?
    Ja natuurlijk zijn gezicht staat er scheef van
    Neen hij is heiliger dan de paus
    Ik durf het niet zeggen. Ik weet het niet
    Bekijk resultaat

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Karel De Gucht betaalt DEXIAgeld NIET terug!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Hogeschool Gent gaf Bachelordiploma aan mentaal gehandicapte
    Foto
    Foto
    Foto
    Cancellara moet verkeersboete betalen voor te snelle sprint
    Foto
    Dendermondse politie-agent klopt op notabele
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    APENLAND
    Waar Koning Filip I regeert
    En het ABVV en de PS de bevolking terroriseert
    25-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Protest tegen Egyptische grondwet
    © afp.

    De Egyptische activiste Aliaa Elmahdy voert een stil protest tegen het voorstel van nieuwe grondwet in haar vaderland. Enkel getooid met een Egyptische vlag demonstreert ze voor de ambassade van haar land in de Zweedse hoofdstad Stockholm. Op haar lichaam werd de niet mis te verstane slogan geschilderd: "Sharia is geen grondwet".

    Volgens het Moslimbroederschap heeft in totaal 64 procent van de Egyptische kiezers de nieuwe ontwerpgrondwet goedgekeurd. Dat zou blijken op basis van de eerste, nog niet officiële, tellingen. De definitieve uitslag wordt morgen verwacht. Ook uit eerste tellingen van de oppositie zou blijken dat de omstreden wet is goedgekeurd.


    http://vimeo.com/56018598

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koning plaatst zichzelf middenin politieke discussie

    De koning plaatst zichzelf in zijn Kerstboodschaap middenin de politieke discussie geplaatst en dat is oerdom. Hij viseert openlijk het NVA dat ondertussen op de sympathie kan rekenen van bijna de helft van de Vlamingen. Vanuit zijn kasteel geeft hij kritiek op partijen die de vreemdelingen als zondebok aanzien. Het is wel zeer gratuit van ons staatshoofd om zulke uitspraken te doen, terwijl hij jaarlijks meer dan 15 miljoen euro aan dotaties ontvangt. De speech van de koning lijkt wel een doordruk van hetgeen de Waalse socialisten voor hebben met ons land. Want bij de socialisten zijn armoedezaaiers van over heel de wereld welkom, maar kunnen Franse miljardairs geen Belg worden. Als de koning de volgende jaren zo voort doet, zullen  we zelfs niet meer op prins Filip moeten wachten om het koningshuis af te schaffen


    VIDEO

    BRUSSEL - In zijn traditionele kersttoespraak heeft koning Albert II gevraagd om waakzaam te zijn voor ‘de populistische betoogtrant'. Hij verwees daarbij naar de jaren 30. Zijn toespraak ging in de eerste plaats over de economische crisis.

    De koning richtte zich meteen tot de werknemers die het voorbije jaar hun baan verloren bij ‘Ford Genk, de Waalse metaalindustrie of elders'. Vervolgens somde de vorst in enkele punten op wat er gedaan kan worden om de werkgelegenheid weer op te krikken.

    ‘België wordt niet gespaard door de crisis. Hoewel ons land zich daar beter tegen verzet dan het Europese gemiddelde', merkte hij daarbij op.

    De koning stelt dat ten eerste de competitiviteit van onze bedrijven verhoogd moet worden en wijst daarbij op de maatregelen die nu al genomen zijn door de regering, zoals de loonmatiging en de lasten voor ondernemingen te verlagen. Hij had en vraagt veel aandacht voor het technisch onderwijs, dat volgens de koning nog verder moet worden opgewaardeerd.

    Daarnaast vraagt Albert II dat ‘geleidelijk maar ook duurzaam' en ‘op alle niveaus' het evenwicht in de overheidsfinanciën hersteld worden, dat er goed wordt samengewerkt tussen en met de sociale partners en dat er ook op Europees vlak naar oplossingen gezocht wordt.

    ‘Altijd maar zondebokken zoeken'

    Daarop sneed hij een hoofdstukje aan over populisme, dat ‘in talrijke Europese landen, en ook bij ons', school maakt. In deze ‘verwarde tijden' van economische crisis en banenverlies moeten we volgens Albert II ‘waakzaam blijven en de populistische betoogtrant helder doorzien'. ‘Altijd zoeken ze naar zondebokken voor de crisis, ofwel zijn het de vreemdelingen ofwel landgenoten uit een ander landsdeel', klonk het. Volgens de koning mag niet vergeten worden ‘welke rampzalige gevolgen voor onze democratieën' het populisme in de jaren dertig heeft gehad.

    Ook in zijn vorige toespraken maakte hij gelijkaardige opmerkingen. Zo betoogde hij een jaar geleden ‘simplistische en onjuiste karikaturen van de andere resoluut van de hand wijzen' en afgelopen zomer zei hij op de nationale feestdag dat we ‘onze mentaliteiten moeten wijzigen en een grotere openheid betonen voor de cultuur van de Gemeenschappen van ons land en van de verschillende Europese naties'. Het jaar daarvoor, toen onze regering nog niet gevormd was, was hij zelfs merkelijk kwaad en vroeg hij inspanningen ‘om een grotere verstandhouding tussen onze gemeenschappen tot stand te brengen.'

    Dokter Mukwage

    De vorst staat ten slotte ook stil bij de aanhoudende onrust in Oost-Congo. Hij toont zich geschokt dat ‘de onschendbaarheid van het Congolese grondgebied niet wordt geëerbiedigd' en staat stil bij de moordaanslag op dokter Mukwege, die twee jaar geleden de Koning Boudewijnprijs ontving.

    ‘Al deze ontwikkelingen mogen ons niet onverschillig laten', besloot hij.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Socialisten haten vermogende Europeanen
    Overal waar socialisten aan het bewind zijn, gaat de economie achteruit. En dat is eenvoudig te verklaren: Socialisten overleven dankzij steun aan hulpbehoevenden, werklozen en goudzoekers van over heel de wereld. Hun kiezerspotentieel moeten ze goed belonen om politiek te kunnen overleven. En het uitdelen van een ander man's geld is misschien wel leuk, maar weegt natuurlijk op de ondernemingszin van de mensen. In haar meest extreme vorm staat het socialisme voor een maatschappij waar een werkloze dezelfde kwaliteit van leven heeft als een hardwerkende inwoner. Dergelijke systemen falen natuurlijk. In de Sovjetunie had men dit na 70 jaar ook begrepen. Het huidige Rusland is dan ook veel liberaler dan de meeste staten in West-Europa. Hier lijken de socialisme het communisme opnieuw te willen invoeren. De ene jaloezietaks volgt de andere op. In de socialistische republiek Frankrijk heeft men geen plaats meer voor ondernemers. Hollande doet écht zijn best om de industriëlen weg te pesten. Zonder blikken of blozen heft hij een belasting van 75%!!!!! Dit soort van crimineel hoort thuis in de gevangenis, maar is zeker niet geschikt om een land te leiden. Ik begrijp 100% dat vele Fransen hun grondgebied ontvluchten voor het socialistische terreurbewind dat er momenteel het leven onmogelijk maakt. Wij in België worden ook gepest door de Waalse en Vlaamse socialisten die zichzelf verrijken op kosten van de werkende Vlaming. Schaamteloos is de manier waarop een snotneus zoals John Crombez onze Vlaamse ondernemers viseert! Ik hoop uit de grond van mijn hart dat deze figuur, samen met het Waalse socialistische profitariaat van hun sokkel valt en in een diep zwart gat terecht komt. Vlaanderen verdient beter! En de Franse ondernemers en veelverdieners zijn bij ons van harte welkom!

    Tenslotte een aangename spreuk die al tientallen jaren meegaat: "Een socialist steekt alleen maar zijn handen in eigen zak als het buiten minus 20 graden vriest"
     








    De aanvraag van multimiljardair Bernard Arnault om Belg te worden doet veel stof opwaaien. © belga.

    Als zou blijken dat de Franse miljardair Bernard Arnault inderdaad fiscale fraude pleegt, mag hij ook van de N-VA geen Belg worden. Dat heeft N-VA-kamerlid Theo Francken vandaag gezegd in het Radio 1-programma 'Peeters & Partners'. Francken reageert daarmee op de verklaring van staatssecretaris voor de Fraudebestrijding John Crombez (sp.a) dat België zal nagaan of de naar ons land verhuisde Arnault van hieruit met postbusfirma's opereert om Franse belastingen te ontduiken.

    Francken had eerder deze week nog laten optekenen dat het gunstig zou zijn om een rijke man als Arnault tot Belg te maken. "Ik neem geen bocht", zegt Francken in een reactie aan persagentschap Belga.

    "Aan een naturalisatie zijn uiteraard voorwaarden verbonden. Als zou blijken dat die man zich schuldig gemaakt heeft aan fiscale fraude wordt hij geen Belg voor de N-VA. Niet vandaag, niet morgen, nooit niet. Maar de man is nog niet schuldig bevonden", aldus Francken.

    Francken haalde ook uit naar de sp.a. "Ik vind het vreemd dat wanneer iemand rijk is, deze persoon meteen als vies wordt bestempeld door de sp.a. Die partij heeft de voorbije tien jaar zoveel mensen zonder werk geregulariseerd en nu er een zeer welstellend man Belg wil worden, zet de sp.a het land meteen in rep en roer omdat er een geurtje aan zou zitten."

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Memoires van Jean-Marie Dedecker
    Het voorbije weekend las ik in één ruk de memoires van Jean-Marie Dedecker. Dedecker beschrijft zeer openhartig zijn jeugd, zijn jaren in de judo en het harde leven van de politiek. Zijn leven werd een leven van knokken en vechten tegen onrecht en alles wat er verkeerd liep in instellingen, overheden en de politiek. Een lezer kan moeilijk anders dan sympathie opbrengen voor de man.

    Ik heb Jean-Marie ooit een paar keer zelf ontmoet (oa in zijn kantoor te Oostende). Hij is een innemend man die niet rond de pot draait. Die het u zegt wat hij meent en meestal nog gelijk heeft ook.

    Waarom is het dan dikwijls zo fout gelopen in zijn leven? Wat zijn mislukkingen betreft, blijft Dedecker zelf zeer vaag in zijn boek. Over de echtscheiding met zijn eerste echtgenote spreekt hij bij voorbeeld pas helemaal op het laatste en dan bijna cryptisch op amper twee bladzijden.

    Dedecker weet dat iedereen hem een brulaap noemt en streekgenoten bevestigen mij dat men dit soort van ruwe karakters veel aantreft in de regio rond Oostende.

    Volgens mij ligt de grootste zwakte van Dedecker bij zijn opvoeding. Het soort van noeste maar ruwe polderbewoners dat kinderen met de harde hand meende te moeten opvoeden. Ik weel wel, nu is men teveel aan het "pamperen", maar uw kinderen altijd maar slaag geven is volgens mij ook niet de manier om evenwichtige persoonlijkheden te creëren. En Dedecker blijkt wel in zo'n groot gezin te zijn grootgebracht. Dat ruwe maakt daardoor deel uit van zijn ziel.
    Een tweede tekortkoming vind ik het gebrek aan diplomatie en misschien zelfs beleefdheid.

    Ik ken streekbewoners die bij hem langs gingen voor uitleg en informatie rond hun zonevreemde woning. Ze kregen NOOIT enige feedback, zelfs geen beleefdheidstelefoontje. Natuurlijk men moet niet altijd De Croo senior achterna hollen in briefjes schrijven en clientelisme, maar elementaire beleefdheid zit er bij Dedecker te weinig in.

    De manier waarop hij "zijn" lijst Dedecker regeerde was zeker en vast ook niet democratisch te noemen. Leden die ergens een kritisch artikel over de partij plaatsten, vlogen er zonder pardon direct uit. "Je ligt erut", schreeuwde hij dan door de telefoon.

    Conclusie: Jean-Marie Dedecker is iemand die vele mensen aanspreekt vanuit een buikgevoel of rechtvaardigheidsdenken. Maar door zijn achtergrond is het teveel een ruwe diamant die het onderspit moet delven tegenover de intellectueel Bart De Wever. De Wever deelt grotendeels dezelfde analyses van Dedecker, maar heeft een totaal andere houding ten opzichte van zijn eigen partijleden en het brede publiek.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.subjectieve luc van der kelen in de ban van de gucht
    Vanop mijn ziektebed te leuven kan ik het mij niet laten enkele zinnen te wijden aan het opiniestuk van vdk in het laatste nieuws. Wat De Gucht ooit voor vdk gedaan heeft, weet ik niet, maar de liefde druipt van het artikel. Zo schrijft vdk dat iedereen die De Gucht een beetje kent, weet dat die nooit zou frauderen (sic). Dat kan je nooit gemeend schrijven. Karel De Gucht en zijn lieftallige echtgenote zijn al zoveel keer in opspraak geweest dat een objctief journalist nooit zoiets zou mogen schrijven. Vdk is zo'n fan van de oude liberalen dat hij elke realiteitszin verliest. Het klopt dat de fiscus niet alle dossiers te grabbel moet gooien, maar wie De Gucht een beetje kent, weet dat dit dossier maar het topje van de ijsberg is. Misschien dat de fiscus op de lange duur ook geen andere uitweg ziet dan de media. Het is opvallend dat juist vdk bedenkingen maakt over het inschakelen van de pers.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kiezers teleurgesteld in verkiezing Gwendolyn Rutten
    De reacties op website van de "liberale" gazet Het Laatste Nieuws liegen er niet om. Maar liefst 75% van de lezers van de website vindt het nieuws van de verkiezing van Gwendolyn teleurstellend of deprimerend. Amper 25% reageert positief.

    Rutten zal nooit de negatieve teneur van de partij kunnen keren. Het begon al met de manier  waarop ze werd voorgedragen door de oude -lees verbrande- crocodillen van de partij. De Verhofstadt- en De Gucht-clan zullen deze avond wel aan de Champagne zitten, maar bij circa 40% van de partij zal er wrang gevoel overblijven. Beide clans hebben de partij zo toegetakeld dat ze ongeveer alle geloofwaardigheid kwijt is. Door een beschermelinge van Karel De Gucht te verkiezen zal men de geloofwaardigheid natuurlijk nooit terugwinnen. Ondertussen is genoegzaam bekend dat Karel De Gucht de man is van de duistere afspraken en smerige afrekeningen. Rutten is zijn enige kans op een tweede termijn bij de Europese Commissie. De Gucht denkt natuurlijk steeds eerst aan zichzelf en dan pas in de toekomst van zijn partij. En eigenlijk is het bij de Verhofstadtboys hetzelfde verhaal. Zij wisten dat hun dagen onder Alexander De Croo stilaan geteld waren. Rutten geeft hen weer hoop.

    Men hoeft geen bijzonder getalenteerd politiek analist te zijn om te zien welke ravage Alexander De Croo bij de twee "vijandige" clans heeft aangericht. Overal werden ze bij de verkiezingen afgeblokt. Natuurlijk dat zoiets in het politiek vakjargon "verjonging" of "vernieuwing" of zelfs "vervrouwelijking" heet. In praktijk gaat het over een machtspel waarbij elke clan zijn mannetjes overal tracht neer te poten. Ik kan mij niet van de indruk ontdoen dat Alexander de regering vervroegd deed vallen om juist overal zijn eigen mannetjes te kunnen neerpoten. De interne vijandigheid groeide natuurlijk met de dag. De Croo junior moest en zou gaan. Werkelijk alle registers werden open getrokken om hem te doen ophoepelen. Op een bepaald ogenblik schreven de "liberale" journalisten van Het Laatste Nieuws artikels die een doordruk waren van de politieke tegenstanders van De Croo. En wat kon men doen? Hem wegpromoveren natuurlijk naar een "toffe" ministerfunctie -om "wijlen" Caroline Gennez te citeren.

    Ook de reacties bij de liberalen liegen er vandaag niet om. Alexander De Croo probeerde vandaag de schijn op te houden met op facebook croissants aan te bieden bij de verkiezingen. Direct reageerden andere partijgenoten verzuurd...De verdeeldheid zit zodanig diep dat het eenvoudigste gebaar als een taktisch spel wordt aanzien. En eerlijk gezegd, de 40% stemmen voor de onbekende Lachaert zijn een teken aan de wand. De DRIE clans hebben nochtans zo aangetrokken voor Rutten met zo valselijk achter elkaar te gaan staan op de trap van de Melsenstraat en haar nadien zo hartstochtelijk te kussen. De basis volgt zulk doorzichtig gemanipuleer al lang niet meer.

    En het is niet de verbrande Verhofstadtboy Noël Slangen die de juiste analyse heeft gemaakt met zijn veelzeggende "uitgelekte" nota. Natuurlijk niet. Slangen heeft zijn kotsmisselijke marketingcarrière te danken aan kazakkendraaier Guy Verhofstadt. Hoe kan zo'n verbrand figuur nog een analyse maken of objectief zijn? In de partij wordt vandaag de dag een nota van Slangen door de meesten verticaal geklasseerd. Dan maar laten uitlekken moeten een paar sympathieke heerschappen gedacht hebben. Ach mensen als Verhofstadt en De Gucht zijn niet vies van zichzelf in de voet te schieten als ze daarmee een tegenstander kunnen uitschakelen. Karel De Gucht richtte ooit in het geheim in Lebbeke zelf een scheurlijst op tegen zijn eigen PVV...Geen ordinaire roddel, maar een verhaal dat mij rechtstreeks verteld werd door een PVV-senator die erbij betrokken werd. 

    Niet De Croo maar Verhofstadt zelf is de reden van de ondergang van de partij. Het is Guy Verhofstadt die onder invloed van zijn machtshonger en verkeerde culturele vrienden als Hugo Claus de linkse toer is opgegaan. En misschien was zijn verstand één meter gezakt zoals op bepaalde "geheime" documenten blijkt. Verhofstadt heeft zichzelf onsterfelijk belachelijk gemaakt door met Frey Vandenbossche aan te pappen.
    Verhofstadt heeft zijn eigen partij overbodig gemaakt door de socialisten achterna te lopen met de Snel-Belgwet, waar we nu nog allemaal de gevolgen van dragen.

    En dan hebben we het nog niet gehad over de persoon Rutten. Ze kan het misschien goed menen, maar ze heeft niet de juiste uitstraling om een eufemisme te gebruiken. In de lijn van lelijke partijvoorzitters scoort Rutten misschien niet slecht. We hebben ooit met Annemie Neyts nog slechter gehad. Maar Rutten wordt vooral gewantrouwd door haar eigen partij omwille van haar contacten met logebroeder Karel De Gucht. Wie is de vrouw écht en wat meent ze écht? Is ze de zoveelste marionnet van deze "Albanese Maffiafiguur"? (zoals hij ooit door medestanders werd omschreven.) Als uw eigen partijleden u wantrouwen, hoe kan men dan het vertrouwen winnen van de brede bevolking? 

    En dan is er met Bart De Wever nog een kaper op de kust. Natuurlijk het NVA heeft wat van haar pluimen verloren door plots voorstander te zijn van een vermogensbelasting (in een bepaalde context). Maar het woord is eruit en een aantal liberalen zouden nu durven terugkomen indien de VLD een geloofwaardige nieuwe voorzitter zou hebben. Rutten heeft die geloofwaardigheid NIET en straalt dat ook niet uit. Als ze op Terzake verschijnt, ziet iedereen haar gezicht en haar typische politieke praat. Als je nadien vraagt wat ze werkelijk heeft gezegd, kan niemand iets zinnigs reproduceren. Voor duidelijkheid en geloofwaardigheid moet men niet voor Rutten kiezen. Dus zelfs met de vermogenbelasting van het NVA in het achterhoofd zullen de liberaal gezinde kiezers niet zomaar terugkeren naar iemand als Gwendolyn Rutten.
            

    © belga.

    UPDATEKamerlid Gwendolyn Rutten is uitgeroepen tot nieuwe voorzitter van Open Vld. Zij haalde 12.101 stemmen (59,42%) tegen 8.264 (40,58%) voor haar tegenstander Egbert Lachaert, zo kondigde interim-voorzitter Guy Verhofstadt aan. Rutten volgt Alexander De Croo op aan het hoofd van de Vlaamse liberalen nadat De Croo vicepremier en minister van Pensioenen werd. Staatssecretaris Maggie De Block wordt ondervoorzitter omdat ze de meeste stemmen haalde bij de verkiezingen voor het partijbestuur.

    © belga.
    Ik wil verenigen. Ik wil de voorzitter zijn van iedereen
    Gwendolyn Rutten
    © belga.
    © belga.

    Gwendolyn Rutten riep de leden op om anders te gaan denken, voelen en zich gedragen. "Ik reken op de positieve krachten" van iedereen die Vlaanderen klaar wil maken voor morgen. De nieuwe voorzitster is op zoek naar nieuwe en frisse ideeën. "We moeten de straat op om te weten wat de problemen van de mensen zijn", stelde ze. Open Vld moet opnieuw optimistisch zijn, en de partij zijn die gelooft in de vooruitgang. "We moeten opnieuw fiere liberalen en Vlamingen zijn", aldus Rutten, die vond dat de tijd van mopperen voorbij is.

    Oplossingen zoeken
    Open Vld moet zich ook anders gedragen. "We moeten niet langer scoren op de kap van anderen en anderen de schuld geven. We moeten oplossingen zoeken en zaken verbeteren", aldus nog Gwendolyn Rutten. Ze pleitte er ook voor om op lange termijn na te denken over economie, milieu, onderwijs... Tenslotte benadrukte ze dat Open Vld een partij moet worden van "samen doen". "Ik wil verenigen. Ik wil de voorzitter zijn van iedereen".

    Tegenstander Lachaert teleurgesteld
    Egbert Lachaert was teleurgesteld over zijn nederlaag, maar wees er op dat hij op enkele weken tijd nog 40 procent van de stemmen gehaald heeft, zonder beroep te kunnen doen op een netwerk of de structuur van de partij. Toch was zijn kandidatuur niet voor niets, aangezien zijn thema's - een nieuw elan voor de partij en het sociaal-economische - nu op de kaart staan.

    Lachaert betreurde het uitlekken van de interne nota over de partij, enkele dagen voor de verkiezingen, en pleitte daarom voor een nieuwe ethiek binnen de partij. Aangezien hij geen kandidaat voor het partijbestuur was, zetelt hij niet in het bestuur.

    Vrouwelijke top
    Staatssecretaris voor Asiel en Migratie, Maggie De Block, is de nieuwe ondervoorzitter van Open Vld. Ze haalde de meeste stemmen bij de verkiezingen voor het partijbestuur die samen met de voorzittersverkiezingen werden gehouden. Doordat Gwendolyn Rutten de voorzittersverkiezingen met bijna 60 procent haalde van Egbert Lachaert, krijgt Open Vld nu voor het eerst een vrouwelijke top.

    Partijbestuur
    De overige leden van het partijbestuur zijn Mathias De Clercq, Karel De Gucht, Herman De Croo, Patrick Dewael, Marino Keulen, Dirk Sterckx, Bart Somers, Dirk Van Mechelen, Guy Vanhengel, Patricia Ceysens, Jean-Jacques De Gucht, Bart Tommelein, Vincent Van Quickenborne, Annemie Neyts, Rik Daems, Sas Van Rouveroij en Hilde Vautmans.

    Curriculum Rutten
    Gwendolyn Rutten is 37 jaar en zetelt sinds deze legislatuur in de Kamer. Rutten werd in 2002 door toenmalig partijvoorzitter Karel De Gucht bij de partij binnengehaald als stafmedewerkster. Daarna werd ze vanaf 2005 achtereenvolgens kabinetschef van Vlaams viceminister-president Fientje Moerman en Vlaams minister van Begroting Dirk Van Mechelen. Intussen bleef ze erg actief binnen de partij en was ze een prominent lid van de verschillende vernieuwings- en verjongingsbewegingen binnen de partij.

    Sinds 2006 zetelt Rutten in de gemeenteraad van Aarschot. Nadien was ze opvolgster bij de federale en Europese verkiezingen. Sinds de verkiezingen van 2010 is ze Kamerlid. Ze maakte deel uit van de Dexia-commissie.

    Bij de vorige voorzittersverkiezingen eindigde Rutten als derde na Alexander De Croo en Marino Keulen. Ze vormde toen een ploeg met Dirk Sterckx en Dirk Van Mechelen.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog wat extra belastingen misschien?
    © photo news.

    Een alleenstaande werknemer met een brutojaarloon van 50.000 euro wordt nergens in Europa zo zwaar belast als in België. Hij houdt amper 41 procent over van al wat zijn werkgever betaalt. Alleen Italië doet het slechter. Dat blijkt uit een Europese loonstudie van consultant Deloitte, in opdracht van De Tijd. Het nieuws staat ook in L'Echo.

    De onderzoekers keken echter ook naar wat de Belgische werknemer met zijn loon kan doen en dan blijkt dat iemand met hetzelfde brutoloon in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië, Nederland, Zweden, Zwitserland en Denemarken slechter af is.

    De huisvestingskosten zijn de jongste jaren in België gestegen, maar zijn in vergelijking met het buitenland doorgaans laag. Zo liggen de huizenprijzen in Brussel bijvoorbeeld beduidend lager dan in Londen, Parijs, Berlijn, Madrid of Dublin. Ook een gemiddeld bezoekje aan de supermarkt valt in de meeste buurlanden duurder uit en de kinderbijslag maakt eveneens een deel van het hoge loonbeslag goed.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verhofstadtboys blijven lastig doen
    © belga.

    De 'denknota structurele hervormingen' over Open Vld, van de hand van communicatiestrateeg Noël Slangen, is een vernietigend rapport geworden. "Open Vld is vandaag een hardloper met geamputeerde benen", klinkt het onder meer, net als: "De partij telt te veel ego's en dynastieën". Dat schrijven de Coreliokranten.

    Slangen omschrijft Open Vld als "niet relevant, niet boeiend en niet aantrekkelijk". Volgens de communicatiestrateeg is er de jongste jaren te gretig aan dagjespolitiek gedaan en holde de partij veel te hard achter N-VA aan. De partij heeft ook weinig te bieden aan nieuw en veelbelovend politiek talent.

    Om terug de grootste partij van Vlaanderen te kunnen worden, moet Open Vld openstaan voor alle lagen van de bevolking, zegt Slangen nog. De partij moet ook meer zijn dan alleen maar een antibelastingpartij. Ze moet zich ook profileren op andere, zachtere domeinen.

    Slangen, die zijn nota gisteren voorstelde tijdens het partijbureau van de liberalen, zegt dat hij niemand viseert. "Er is sprake van een collectieve verantwoordelijkheid."

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    06-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen EPC-waarde op internet = BOETE 500 EURO !!!!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vele zelfstandigen hebben een pensioen van amper 900 euro per maand. Nieuwe Belgen zijn voor de socialisten natuurlijk veel meer waard en krijgen bij hun aankomst in dit apenland een leefloon dat veel hoger is dan het pensioen van een zelfstandige die 40 jaar gewerkt heeft, maar dit terzijde.

    Een vriendin van mij is zo'n gepensioneerde zelfstandige en zij heeft na jaren belastingen betalen een klein spaarpotje en twee appartementjes die ze verhuurt. Volgens Freya Vandenbossche is deze vrouw zonder twijfel een "huisjesmelker".

    EPC-Waarden zeggen te weinig

    Nog volgens zotte Freya moet iedereen momenteel een EPC hebben bij het te huur stellen of te koop stellen van een woning. Zo'n EPC is eigenlijk een enorm dom document. Het geeft zogezegd de energiewaarde aan van een woning. Niets is natuurlijk minder waar. Een huis wordt gewoon gequoteerd op haar energiezuinigheid. Dubbel glas, een hoge rendementsketel etc. alles krijgt goede of slecht punten. 

    De waarde van een EPC is misleidend en geeft zogezegd een verbruik aan in Kwh/m² maar dat klopt van geen kanten. De ingenieurs die het programma hebben opgemaakt waren wellicht doorsnee staatsambetantenaren, zoals ik er veel ken in Brussel. Ooit hebben ze wel eens gestudeerd, maar na het binnen geraken langs een achterpoort in het ministerie hebben ze niet veel meer uitgericht. Het programma voor de EPC-attesten trekt dus op niets. Wie denkt dat een waarde van 800 in praktijk betekent dat het de woning 5 keer meer zal verbruiken aan energie dan een nieuwbouw van 150 EPC is zeer naïef. In praktijk zal een nieuwbouw misschien 50% zuiniger zijn, maar geen 5 keer zuiniger zoals de uitslag doet vermoeden.

    Waarom dus het resultaat niet vervangen door een score zoals op een rapport, waarbij 10/10 de maximumscore is en 0/10 de minimum. Natuurlijk waarom het u gemakkelijk maken als het moeilijk ook gaat, zullen mijn collega's ambetantenaren gedacht hebben. Tot zover het weinig zinvolle EPC-document.

    Zotte Freya zou zotte Freya niet geweest zijn, indien ze geen monsterboetes had voorzien voor het ontbreken van EPC-waardes. En voor een salonsocialist die in Zaventem werkt -zoals papa VDB- of bij de NMBS is 500 euro misschien een daginkomen, voor vele brave burgers in dit land is dat de helft van hun maandinkomen of pensioen. Waarschuwingen of kleinere boetes zijn er niet. Indien u "vergeet" de EPC-waarde te plaatsen bij een verhuurpand krijgt u van de gangsters van het Vlaams Energie-agentschap een boete van 500 euro!!!

    Zo ook mijn gepensioneerde vriendin. Braaf zoals ze is had ze weliswaar direct een EPC laten opmaken voor haar verhuurappartement, maar haar kleindochter was de waarde vergeten invullen op Immoweb. Mijn vriendin kreeg dus 500 euro boete in haar brievenbus. Deze boete komt overeen met aan 170km/u geflitst worden op de  autostrade. Dus echt billijk kun je deze gangsterstreken van het Vlaams Energie-agentschap niet noemen. Mijn vriendin reageerde dadelijk door haar EPC met datum op te sturen. Maar de harteloze mensen van het Vlaams Energie-agentschap trekken zich daar natuurlijk NIETS van aan. Ze moet en zal 500 euro betalen net zoals de honderden argeloze burgers in dit land die dagelijks beboet worden aan 500 euro per stuk.

    Men kan met niets zoveel geld verdienen in dit land als met zotte boetes! Iedereen weet dat dergelijke boetes totaal niet in verhouding staan met de gepleegde feiten, maar wat doe je eraan? Ik moet eerlijk zeggen dat ik begrijp dat vele Belgen in het zwart gaan werken als protest tegen deze zotte maatschappij. Deze maatschappij demotiveert brave burgers met pestbelastingen, torenhoge boetes en jaloezietaksen!




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinterklaas voor de rechtbank
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het centrum voor racismebestrijding heeft 37 Sinterklaasen voor de rechtbank gebracht wegens schending van de anti-racismewetgeving. De Sinterklaasen riskeren een boete van 5.000 euro of 10 jaar effectieve celstraf. Volgens het centrum heeft Sinterklaas zwarte piet op een denigrerende en racistische manier behandeld.

    Verder heeft het centrum de oorlog verklaard aan alle donkere chocolade die pieten uitbeeldt. Het opeten van een "zwarte Piet" kan worden aanzien als blank canibalisme, hetgeen doet denken aan de donkerste periode van het colonialisme. Zwarte Sinterklaasen blijven toegelaten en ook Pieten in witte chocolade worden aangemoedigd.

    Elio Di Rupo steunt dit prachtig initiatief en voegt eraan toe dat bepaalde bevolkingsgroepen beter in beeld zouden moeten komen bij het Sinterklaasfeest. Zo is hij o.a. voorstander van meer Pietinnen of een vrouwelijke Sinterklaas.

    Patrick Janssens heeft al gezegd te betreuren dat hij niet langer burgemeester is van Antwerpen, omdat hij anders volgend jaar een "zwarte vrouwelijke sinterklaas" had voorzien bij de intocht in Antwerpen.
    Bart De Wever reageerde onthutst. Hij stelt voor om de sint zijn rode mantel en mijter te vervangen door een gele met zwarte leeuw op geborduurd. Dat laatste is dan weer tegen de zin van de Antwerpse culturele gemeenschap die liever liever "Sinterklaas" zouden vervangen door "Sinterconinck" als eerbetoon aan de vergeten dichter Herman De Coninck.

    Wordt zeker vervolgd.


    Voor als ge er nog zou aan twijfelen is dit natuurlijk raaskalderij...










    ROTTERDAM - "Waarom vieren mensen in godsnaam nog Sinterklaas?", twittert Anouk vandaag. Ze vindt het in haar eigen woorden een "racistisch baggerfeest" dat volgens haar verboden zou moeten worden.

    Het lijkt er dus op dat Anouk, zwanger van haar vierde, helemaal geen pakjesavond organiseert voor haar kids.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Advocaat wacht 4 jaar op vonnis
    3/12/12 - 08u32 Bron: belga.be

    Al vier jaar wacht Jan Swennen, advocaat in Beringen, op een vonnis in een fraudezaak, hoewel een uitspraak wettelijk binnen de maand moet vallen. Het Hof van Cassatie ziet er blijkbaar geen graten in, zo schrijven de Corelio-kranten vandaag.

    Al sinds eind december 2008 staat de strafzaak over brandstoffenfraude bijna elke maand op de agenda om uitgesproken te worden. Maar het vonnis wordt maand na maand uitgesteld. Vandaag staat de zaak opnieuw op de agenda van de rechtbank van eerste aanleg in Oudenaarde.

    "Een zaak moet wettelijk een maand nadat ze gepleit is, uitgesproken worden", zegt Jan Swennen, die een van de dertien beklaagden verdedigt. "Als dat na zes maanden nog niet gebeurd is, moeten het parket en het hof van beroep verwittigd worden." Daar werden maatregelen beloofd, maar er gebeurde niets.

    In oktober spande Swennen een procedure aan bij het Hof van Cassatie. Blijkbaar heeft de rechter Cassatie ingelicht dat hij niet vertrouwd is met de materie en dat het daarom zo lang geduurd heeft. Cassatie zou die uitleg aanvaarden. "Dit betekent dat Cassatie principieel aanvaardt dat het vier jaar kan duren voor er uitspraak komt. Dat stemt tot nadenken", zegt Swennen.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.politicus gebruikt partijkas voor hoeren
    © Thinkstock.

    Een groene politicus in Duitsland heeft 274.000 euro uit de partijkas besteed aan prostituees in Berlijn. De man staat ook terecht voor pooierschap.

    Hij was de boekhouder van de afdeling. De melk stond tussen januari 2010 en februari 2011 blijkbaar iets te dicht bij de kat. Christian Goetjes ging met het geld naar de prostituees en zette zelf ook aan tot prostitutie volgens rechter Jörg Tiemann. "Er zijn duidelijke aanwijzingen dat de beschuldigde ook prostituees aanzette tot het afleggen van hotel- en huisbezoekjes", aldus Tiemann.

    Die Welt schrijft dat Goetjes ook tijdens het onderzoek nog doorging met zijn praktijken. Volgens de Berlijnse politie zette de groene politicus Bulgaarse prostituees aan het werk in de hoofdstad. Hij gebruikte daarbij twee computers en een mobieltje waarvan de rekening op naam van zijn moeder stond. Goetjes bracht de prostituees ook zelf naar de adressen van hun afspraakjes en stak telkens de helft van hun verdiensten in eigen zak. Hij deed het naar eigen zeggen omdat hij het geld best gebruiken kon. Hij leefde van een uitkering en een extraatje was mooi meegenomen. Een prostituee zou nu toch bereid zijn om te komen getuigen in de rechtbank. Dat zal ze op maandag 26 november doen.

    Goetjes verklaarde dat hij het geld uit de partijkas ook gebruikte om twee prostituees te helpen. Na een beurt bij een van de dames spendeerde hij 20.000 euro aan haar opname in een ontwenningskliniek. Hij wou haar afhelpen van haar heroïneverslaving. Daarna startte hij ook een relatie met een tweede prostituee die hem voor meer dan 200.000 euro oplichtte. Ze maakte hem een verhaal wijs over een zus in nood die haar ziekenhuisfacturen niet meer kon betalen. Ze werd ook afgeperst door een andere man, beweert Goetjes.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemeenten dumpen lijken in massagraf
    Klik op de afbeelding om de link te volgen We leven in een gebied dat mensonwaardig omgaat met haar overledenen.

    In de vroege middeleeuwen werden overledenen gewoon gedumpt in een massagraf. Zeker de arme bevolking werd als afval gedumpt. Dit mensonwaardig handelen bleef door de eeuwen heen bestaan. Uit de film Amadeus herinneren we ons levendig hoe de componist in een armengraf werd geworpen. Ook soldaten waren dikwijls niet meer dan kanonnenvlees. Zelfs in de tijd van Napoleon werden dode soldaten in anonieme kuilen gegooid. Historici doen hiervoor her en der opgravingen. Dit barbaars gedrag werd door Nazi-Duitsland gewoon verdergezet. De Joden werden er massaal vernietigd en gedumpt in massagraven.

    Onze geciviliseerde wereld kwam hiertegen in opstand. Maar in feite zijn onze gemeenten niet beter dan de NAZI's of de barbaren. Onze dierbare overleden worden nu na enkele jaren opgegraven en in een massagraf gedumpt. Dat mensonwaardig gedrag is natuurlijk een taboe en wordt in de media verzwegen.

    Het is ooit anders geweest. Met de opkomst van de steden en de vooruitgang van het christendom werden overledenen gedurende een hele tijd begraven in kerken. Tot aan Napoleon werden de begoede burgers in kerken begraven. Rondom onze kerken ontstonden "kerkhoven" waar de overledenen hun laatste rustplaats kregen. Vele van deze kerkhoven verdwenen na de Eerste Wereldoorlog buiten de stad. De graven werden uitgegraven en gedumpt in een anoniem massagraf.
    Aan de stadsrand verschenen nieuwe kerkhoven, dikwijls nog rondom een klein kapelletje. Burgers konden er "eeuwige grond" kopen en er verschenen mooie praalgraven. De minder begoede burgers kregen een graf dat na 50 jaar zou worden uitgegraven. Maar wegens plaatsgebrek werd die termijn steeds meer ingekort. Een graf bleef eerst maar 25 jaar liggen en in sommige gemeenten worden overledenen nu na amper 15 jaar in een massagraf gedumpt.

    In vochtige gronden in de Scheldestreek zijn lijken na 15 jaar nauwelijks vergaan. Het resultaat is een mensonwaardige toestand waar men nauwelijkse vergane lijken dumpt in de gekende massagraven. Met nog herkenbare lijken rijden arbeiders rond en zwieren die dan in een massagraf. Herkenbare inwoners, de lokale facteur, de garagist van op de hoek, de melkboer... Allen worden op elkaar gegooid door weinig respectvolle arbeiders die ondertussen sigaretten zitten te roken. De Nazi's zouden het niet slechter gedaan hebben.  

    Natuurlijk dat men ondertussen een eufemisme gebruikt voor deze handelingen. Het uitgraven noemt men het "ontknekelen" en een massagraf noemt men een "knekelput". En deze duistere handelingen worden natuurlijk afgeschermd voor de bezoekers van het kerkhof. Met afgedekte hekkens tracht men dit alles te verdoezelen voor de bevolking. Maar het blijft een mensonwaardig gedrag met niet het minste respect voor de pas overleden generatie.

    Is er dan écht geen alternatief? Natuurlijk wel. Men kan gerust andere gronden aansnijden en men ook in lagen beginnen begraven. Men kan inderdaad na 50 jaar een laag erboven maken. Maar men kiest eigenlijk voor een misdadige aanpak. Grafschenders worden in België correctioneel vervolgd, maar een gemeente die haar eigen inwoners na 15 jaar in een massagraf dumpt is geen probleem! Men zou ook grond peperduur kunnen verkopen aan nabestaanden die wel degelijk een eeuwigdurend graf wensen.
    Men zou de nabestaanden na 15 jaar ook de kans moeten geven om haar overledenen alsnog te laten cremeren. Een crematie is immers nog altijd beter dan het dumpen in een massagraf. Maar daar hebben de gemeenten geen zin in.

    Het blijft een sociologische vraag waarom wij Belgen zo omgaan met onze overledenen en Joden hun doden wel respecteren. Navraag leert ons dat de Katholieke kerk de verering van het dode lichaam als heidens aanziet. Volgens de Christelijke leer is enkel de ziel belangrijk. Het lichaam is voor de Christenen niet meer als wat botten en organen. Daarom gingen er vroeger weinig pastoors naar het graf van hun ouders.

    Voor mij blijven knekelputten hetzelfde als massagraven. Hopelijk gaan er in Vlaanderen een aantal stemmen op om dit beleid dringend aan te passen.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Di Rupo buist Vlaamse kiezer

    Premier Di Rupo buist de Vlaamse kiezer

    26 november 2012

    Uit een peiling is gebleken dat de Vlaamse kiezer nooit minder populair was bij de Belgische politici. Premier Elio Di Rupo is het hardst. De socialistische politicus buist de Vlaamse kiezer.

    Elio Di Rupo4

    De stem van de Vlaamse kiezer is begeerd. Toch zijn de Belgische politici hard voor het Vlaamse kiesvee. Volgens een onlangs uitgevoerde peiling schommelen de waarderingscijfers van de Vlaamse kiezer rond de 5 op 10. Premier Elio Di Rupo (PS) vindt dat veel te mild. ‘Ik geef de Waal een 8 op 10 voor zijn stemgedrag. De Vlaming verdient slechts een magere 3 op 10. Hij moet tegen 2014 veel beter zijn best doen om het juiste bolletje te kleuren in het stemhokje.’

    Volgens de premier legt de Vlaamse kiezer zijn prioriteiten verkeerd. ‘Het stemgedrag wordt te hard beïnvloed door werkgelegenheid en economie. Het belangrijkste in de regering zijn echter de onderlinge verhoudingen’, weet Di Rupo. ‘Zolang de sfeer goed is, zullen er dingen gerealiseerd worden. Met Vlaams-nationalistische partijen is dat onmogelijk. Helaas schudt de Vlaamse kiezer de kaarten altijd op zo’n manier dat het voor ons onmogelijk is onze krachtdadige, marxistische beleidsmaatregelen door te voeren.’

    De Vlaamse kiezer neemt taak te gemakkelijk, vindt Di Rupo. ‘Ze gedragen zich als politici. Hun oppositie overtuigt allesbehalve. Kritiek spuien op krantenforums en Twitter kunnen ze als geen ander – vooral de Vlaamse middenklasse
    denkt elke dag opnieuw het warm water uit te vinden. Maar wat heeft de Vlaamse kiezer al bewezen sinds 2010?
    Niks. Rien! Hij ziet overal problemen, maar neemt nergens zijn verantwoordelijkheid.’

    De conclusie van Di Rupo is hard, maar duidelijk. ‘De Vlaamse kiezer is niet bekwaam om zijn stem op een verstandige manier te gebruiken. We moeten ons de vraag durven stellen of hij het wel verdient in de Belgische democratie te leven. Er is kennelijk een verstandelijke kloof tussen noord en zuid in dit land. In de zuidelijke landshelft brengen kiezers wel op een intelligente manier hun stem uit.’

    De meeste Vlaamse kiezers zijn ontgoocheld en wensen niet te reageren op de uitlatingen van Di Rupo, tenzij anoniem. Op Twitter maakt een verdwaalde eenzaat misbaar. Kevin wil zijn stem wel laten horen. ‘Ik voel me gedupeerd door de regering‘, zegt de man die zijn leven afstemt op de middelmatigheid. ‘Ik behoor tot de Vlaamse middenklasse en leef zodoende op de rand van de armoede. Sinds de economische crisis is uitgebroken, kan ik met mijn kinderen en vrouw nog maar tweemaal per jaar op reis.’

    Elio Di Rupo:
    ‘De Vlaamse kiezer is niet bekwaam om zijn stem op een verstandige manier te gebruiken’

    Frederik treedt Kevin bij. ‘Het huidige economische klimaat dwingt me er zelfs toe te besparen op postzegels. Over elke brief denk ik nu geen twee- maar driemaal na eer ik hem verstuur.’

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."België is voorbeeld voor Europa"
    Volgens mij is Di Rupo zelf geen goed voorbeeld voor Europa. Hoelang zit die man al in de nationale politiek en wat voor een Nederlands spreekt hij? Volgens mij kan men de intelligentie van iemand afleiden aan de tijd die hij erover doet om een vreemde taal aan te leren. Di Rupo behoort tot de groep allochtonen die NOOIT een vreemde taal onder de knie zal krijgen. Typisch voor dit soort mensen is dat ze zelfs niet in staat zijn om hun moedertaal perfect te spreken. Zij spreken een mengtaaltje in familie: een soort mengeling tussen Italiaans en Frans. Aan zo'n mensen vragen om een derde taal aan te leren, is een onmogelijke opdracht.  

    Ik begrijp dat Di Rupo niet veel op de Vlaams televisie verschijnt. Het is een levende anti-reclame voor zichzelf. Ook zijn beleidsverklaring duurde urenlang en was onverstaanbaar. Vele parlementariërs zeiden achteraf dat ze de tekst opnieuw moesten lezen om te begrijpen wat de premier had gezegd. Zoiets zou toch niet mogen?

    Natuurlijk kan men op die manier geen respect afdwingen bij de bevolking en is men het mikpunt van spot. Ik zou niet kunnen begrijpen dat er ooit een Di Rupo II zou komen. Zo dom kan men toch niet zijn? Ofwel?


    Premier Di Rupo verdedigde zich in het duidingsmagazine Terzake tegen de kritiek dat de begroting die deze regering voorstelt 'langetermijnvisie' zou ontbreken. Ook is volgens Premier Di Rupo een 'plan B' voor Franstalig België niet aan de orde. 'We moeten een samenwerkingsfederalisme hebben. De premier maakte zich sterk dat dit met de huidige hervormingen bereikt kan worden.

    Di Rupo onderstreepte dat de huidige precaire financiële toestand, en de weerslag daarvan op de begroting, een gevolg is van problemen in de bancaire sector. Voor ons land zijn dat Fortis en Dexia.

    Om die financiële malaise te counteren moeten we volgens de premier om te beginnen besparen. Naar de toekomst toe vindt Elio Di Rupo het heel belangrijk om ons engagement tegenover de Europese Unie te respecteren. Om die verplichtingen te vervullen is het belangrijk om saneringen op te nemen in de begroting, en daarna kan er geld voorzien worden voor de ondernemingen.

    'We hebben 400 miljoen euro extra gevonden voor de vermindering van de loonlasten voor de ondernemingen. We hebben dus visie en we hebben ook hervormingen doorgevoerd op het gebied van de pensioenen en de arbeidsmarkt', aldus de premier die benadrukte dat in de huidige economische context 'België een voorbeeld is voor de rest van Europa'.

    'Het resultaat is er'

    Elio Di Rupo verdedigde zich ook tegen de stelling dat 'dit akkoord het hoogst haalbare was met deze zes partijen en tekenend voor de kloof tussen noord en zuid. Beter kon eigenlijk niet.'

    Dat er zes verschillende partijen zijn met een verschillende visie, ontkende de premier niet. 'Dat is een realiteit.' 'Maar we hebben oplossingen', aldus Di Rupo. 'Wat telt is het resultaat en het resultaat is goed voor ons land, voor Brussel, voor Wallonië en voor Vlaanderen'.

    De premier gaf toe dat vier weken om tot een akkoord te komen, lang en vermoeiend is, maar 'het resultaat is er'. De premier maakte zich bovendien sterk 'dat het de eerste keer is dat een regering beslist om de loonkloof weg te werken.' Dat is voor de premier dan ook een voorbeeld van een langetermijnbeleid.

    Di Rupo, premier van àlle Belgen?

    Voelt de premier zich, ondanks alle kritieken, premier van àlle Belgen? De premier benadrukte dat hij zijn best doet en dat hij bovendien resultaten kan voorleggen. 'BHV is gesplitst en we hebben een serieuze inspanning gedaan voor de begroting, ongeveer 18 miljard op 11 maanden.'

    Premier Di Rupo onderstreepte bovendien dat het voor hem heel belangrijk is om steun te geven, 'in het bijzonder aan de ondernemingen en de middenklasse'.

    Maar net uit de hoek van die ondernemingen klinkt kritiek. Toch stelt Di Rupo dat hij er met de ondernemingen 'constructieve debatten' op nahoudt. 'Er zijn ondernemers die praten met de media. Ik ontmoet veel ondernemers, in het bijzonder Vlaamse ondernemers en we hebben altijd constructieve discussies'.

    'Hallucinant is geen woord voor een politicus'

    De kritiek van N-VA-voorzitter Bart De Wever op de begroting noemde de premier 'sterk overdreven'. 'Hallucinant is geen woord voor een politicus', klonk het. Hij beklemtoonde dat de lasten voor mensen en ondernemingen beperkt blijven. Een btw-verhoging zoals N-VA bepleitte zou volgens hem 'heel slecht' geweest zijn voor de consumptie en het bruto binnenlands product.

    Tegen de achtergrond van de lokale verkiezingen en de electorale zege van N-VA is de voorbije maanden veel te doen geweest over een zogenaamd plan B voor Franstalig België. Di Rupo maakt zich echter sterk dat zo’n plan niet aan de orde is.

    'Er is geen sprake van een plan B', aldus een eerder lacherige Di Rupo. 'We moeten een samenwerkingsfederalisme hebben. Met de huidige institutionele hervormingen zullen de gewesten en gemeenschappen veel bevoegdheden krijgen. Dat wordt een heel belangrijk moment, met grote veranderingen in ons land', zei de premier.

    'Deze regering kan oplossingen aanreiken'

    Niet enkel institutioneel, ook met de begroting voor volgend jaar toont de regering volgens Di Rupo dat ze oplossingen kan aanreiken. 'Er zijn mensen die altijd kritiek geven, maar nooit een oplossing hebben. Deze regering heeft al veel oplossingen gevonden'.

    De bewering dat deze regering 'zal voortkabbelen naar de cruciale verkiezingen van 2014' verwees Di Rupo resoluut naar de prullenmand. Hij blijft ervan overtuigd dat deze ploeg in staat zal zijn om een effectief beleid te voeren. 'De sfeer is heel goed', besloot hij.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suid-Afrika...

    PVV eist stopzetten ontwikkelingshulp Zuid Afrika


    In tegenstelling tot het gekakel en gebral van GroenLinks EU parlementslid Judith Sargentini, die op Facebook niet uit kan over de geweldige inzet en houding van de zwarte medemens met name als deze naar ons land wil komen, een typisch staaltje politiek van de progressieve medemens, heeft de PVV bij monde van Bary Madlener nu in het EU parlement vragen gesteld waarom de ontwikkelingshulp aan Zuid Afrika ( 980 miljoen Euro!!!) nog voortgezet wordt.

    (foto met dank aan Zassle.com)

    Zoals u zich misschien kunt herinneren schreven wij al eerder 2 artikelen over Judith Sargentini, die niet uitblinkt door een juiste kennis van zaken over wat zich momenteel in met name Zuid Afrika afspeelt. Per jaar worden in een verborgen genocide gemiddeld 150 blanke Zuid Afrikanen vermoord, een soort prelude op wat er in Rhodesië gebeurde. Maar daar het zeker voor de Linksmensen niet fashionable is de zwarte medemens kritisch te benaderen, jubelt Sargentini via Facebook hoe leuk het is te zien hoe geweldig de zwarte medemens het met name in Europa en ons land doet. Lees :

    Gelukkig ontvingen wij gisteren van de heer Martin Bosma ( PVV) een meer reël bericht t.a.v. Zuid Afrika, waarin de PVV zich afvraagt of het geen tijd wordt de ontwikkelingshulp aan Zuid Afrika stop te zetten :

    PVV EP: Stop met ontwikkelingshulp ZA na rellen !

    PVV Europarlementariërs Barry Madlener en Lucas Hartong willen dat de Europese Commissie onmiddelijk stopt met het geven van ontwikkelingshulp aan Zuid-Afrika. In het kader van de Country Strategy Paper voor ontwikkelingshulp (1), gesloten voor de
    periode 2007-2013, zegde de EU een bedrag van 980 miljoen euro toe. Dit geld zou moeten bijdrage aan het handhaven van de sociale stabiliteit in het land, echter van sociale stabiliteit is echter allerminst sprake.

    De Amerikaanse ambassade in Zuid-Afrika heeft haar burgers inmiddels opgeroepen zich te laten registreren (2) om op de hoogte gehouden te worden van de actuele dreiging van geweld in dat land. Onder andere naar aanleiding van het openbare proces tegen
    ANC jeugdleider Malema constateert de ambassade een snel slechter wordend politiek klimaat in Zuid-Afrika, met name jegens blanken. Tevens worden geregeld met name blanke journalisten ernstig gehinderd bij de uitoefening van hun functie als
    vertegenwoordiger van de vrije pers.(3)

    Madlener: “Iedereen ziet dat er van een toenemende sociale stabiliteit geen sprake is. De EU weet van gekkigheid niet waar ze het geld aan uit moet geven en projecten als deze zijn dan ook schering en inslag. Op kosten van de belastingbetaler probeert
    Brussel goede sier te maken in Zuid-Afrikaans. Een volslagen nutteloos project dat wederom aantoont dat de EU moet stoppen met het geven van ontwikkelingshulp.”

    Vragen aan de Commissie:

    1. Is de Commissie met de PVV van mening dat de huidige opstelling van de
    Zuidafrikaanse ANC-overheid bepaald niet getuigt van het najagen van sociale stabiliteit en sociale cohesie?

    2. Kan de Commissie aangeven waarom er ondanks de sterk toenemende sociale en politieke onrust in Zuid-Afrika nog steeds zoveel geld uit het EU-budget naar dit land gaat?

    3. Is de Commissie met de PVV van mening dat hulp die tot nu toe vanuit de EU is verleend met deze specifieke doelstelling kennelijk volslagen ontoereikend en nutteloos is gebleken?

    4. Is de Commissie voornemens deze ‘ontwikkelingshulp’ te staken? Zo nee, waarom niet?

    1) http://eeas.europa.eu/south_africa/index_en.htm
    2) http://southafrica.usembassy.gov/acs_warden_20111030.html
    3 http://www.beeld.com/Suid-Afrika/Nuus/Joernalis-dien-klag-in-na-polisielede-haar-glo-aanrand-20110822

    Ofschoon wij vrezen dat de Zuid Afrikaanse zaak in Nederland slechts een beperkt aantal geintreseerden zal vinden, is het van belang dat met name ons land er van doordrongen raakt, dat zich hier in stilte een drama afspeelt, wat een prelude zou kunnen zijn voor de wijze, waarop mits niet gestopt, in ons eigen land de moslims trachten hun dominantie verder uit te breiden.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Linkse Martine Tanghe alles behalve objectief

    Martine Tanghe is een monument van de Belgische Televisie. Al zal ze niet door iedereen op dezelfde manier beoordeeld worden. Tanghe vond het altijd nodig om een eigen mening duidelijk te maken bij ieder nieuwsfeit.
    Enkele dagen terug ging de reportage of Griekenland en een Grieks reder die geen belastingen moest betalen.
    Na de reportage hervatte Tanghe de nieuwslezing met "Jaja". Moest ze een beginner zijn, ze zouden haar direct terecht wijzen.  Haar lichaamshouding, maar ook haar opmerkingen laten steeds weinig twijfel bestaan. En eigenlijk is dat een beroepsfout. Vandaag ging het over het conflict tussen Israël en en Gaza, waarbij Tanghe natuurlijk de kaart trekt van de moslims. Of over de besparingen onder Di Rupo.
    Meestal stuurt ze iets subtieler de interviews, maar soms kan ze het echt niet laten.
    Tanghe zal NIET herinnerd worden als het schoolvoorbeeld van goede journalistiek. Daarvoor was ze steeds te subjectief. 
    En van mij mag ze morgen al op prepensioen.  

    Martine Tanghe (Bellem, 23 november 1955) is een Belgische nieuwslezer van de Vlaamse publieke omroep VRT (Vlaamse Radio en Televisie). Ze is veruit de bekendste van alle VRT-nieuwslezers en is voor de buitenwereld dan ook vaak het gezicht van de nieuwsdienst. In 2000 won ze de ANV-Mediaprijs. In 2008 kreeg zij een Eervolle Vermelding bij de AIB Media Excellence Awards-prijs International TV personality of the year.

    Ze studeerde Germaanse filologie aan de K.U.Leuven en gaf aanvankelijk zomercursussen Nederlands aan politieke vluchtelingen uit Latijns-Amerika. In 1977 slaagt ze, onder meer samen met Leo Stoops, Jef Lambrecht en Geert van Istendael, voor het journalistenexamen van de toenmalige BRT.

    Tanghe nam in de jaren 90 loopbaanonderbreking bij de VRT om woordvoerster te worden van het Vlaams Parlement.

    Ze leest, sinds 19 december 2005, ieder jaar het Groot Dictee der Nederlandse Taal voor, samen met Philip Freriks, dit nadat ze eerst jarenlang in de jury van het dictee had gezeteld.

    Sinds 2008 presenteert ze samen met Kobe Ilsen het discussieprogramma Volt. In 2010 won dit programma de AIB Media Excellence Awards in de categorie "Best creative feature" (meest creatieve item) voor de humoristische reclametests die er deel van uitmaken.[1]

    Eind 2011 werd borstkanker bij Tanghe vastgesteld. Ze verdween op 4 november 2011 van het scherm en kon door de revalidatie na haar operatie gedurende lange tijd haar beroepsactiviteiten niet uitoefenen.[2] Op 3 september 2012 verscheen ze terug op het scherm, onder meer als een van de gezichten van de verkiezingsprogramma's naar aanleiding van de lokale verkiezingen van 14 oktober.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beroepsmogelijkheid bij C-attest
    Deze week was er heel wat te doen over het meisje met een C-attest dat naar de Raad van State was getrokken en toch een A-attest kreeg.
    Volgens Vlaams Minister van Onderwijs Pascal Smet mag dit in de toekomst niet meer voorvallen. Hij komt met een halfbakken oplossing die toch weer meer macht geeft aan de bewuste school. Ook volgens het Katholieke onderwijs dient het beroep intern te worden ingesteld.

    Dezelfde klasseraad in licht aangepaste versie dient over het dezelfde dossier te oordelen. Men moet natuurlijk geen groot licht zijn om in te zien dat men nooit bij de "duivel" te biechten mag gaan. Met andere woorden, indien een bepaalde school Uw kind buist moet er natuurlijk een EXTERNE instantie zijn die kan nakijken of de school of zoals dikwijls één of meerdere leerkrachten een fout heeft begaan. De school heeft misschien de lat veel te hoog gelegd of de bewuste leerkracht kan de student geviseerd en bewust gebuisd hebben. In tegenstelling tot Mevrouw Van Hecke van het Katholieke onderwijs ben ik niet zo zeer overtuigd van de onfeilbaarheid van leerkrachten en scholen.

    Dus de ideeën vanuit de inrichtende macht en de politiek zijn volgens mij subjectief en zeker en vast niet correct naar de bewuste studenten.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    16-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luc Vander Kelen is een Verhofstadtboy

    Vandaag las ik het opiniestuk van Luc Vander Kelen in Het Laatste Nieuws. Het stelde zich zeer tendentieus en ongenuanceerd op. Volgens Vander Kelen is Lachaert het beste promotieteam voor Bart De Wever aangezien hij kritiek geeft op de regeringsdeelname met de PS. Door die ongezouten kritiek zal de VLD nog verder verschrompelen volgens Vander Kelen. Het lijkt wel of Vander Kelen uit de hand eet van de Verhofstadtclan. Het lijkt er overigens op dat gans Het Laatste Nieuws uit de hand eet van dezelfde oude liberale clan. Telkens er een opiniestuk verschijnt, heeft een een doordruk van een bepaalde clan binnen de liberale partij. Zelfs Alexander De Croo kreeg geen genade van de "liberale" gazet. Ook hij moest en zou verwijderd worden aan de top. Weken aan een stuk werd De Croo junior verguisd tot hij weggepromoveerd werd tot minister.

    Van de Berlaarse Godfather van de liberalen, Karel De Gucht, wordt er ook nooit iets slechts gezegd, zelfs niet wanneer hij in opspraak komt na een aandelentransactie of wanneer hij het Dexiageld niet terugstort na het debacle met de bank.

    Maar de jonge garde kan niets goed doen. Die zijn volgens Het Laatste Nieuws door en door slecht en oerdom.

    Als Vander Kelen eerlijk in zijn hart kijkt, weet hij zeer goed dat de VLD al zijn pluimen verloren is door zich openlijk te compromitteren met de socialisten. En dat is niet alleen inhoudelijk, maar ook persoonlijk. Hoe belachelijk en ongeloofwaardig heeft Verhofstadt zich niet gemaakt door aan te pappen met Freya Vandenbossche. Weet je nog toen hij 's nachts een accident had aan de watersportbaan te Gent? Toen was hij op weg naar Freya Vandenbossche...Verhofstadt heeft zich politiek verbrand aan de "snel-Belg-Wet". Een bijna misdadige wet waarvan de bevolking nog altijd de rekening betaalt!

    En als er dan iemand bij de basis opstaat en zegt dat er een andere koers moet worden gevaard, dan reageert men in de media furieus. Welnu, dat zegt iets over de betrokkenheid van de media. Wellicht is Vander Kelen op een of andere manier bevriend met de oude partijtop of is hij een logebroeder. Maar objectief kan je dergelijke journalistiek zeker niet noemen. Om van te kotsen...

    'Tijd om de PS-staat in Wallonië te doorbreken' (Egbert Lachaert)

    donderdag 15 november 2012

    Egbert Lachaert neemt het tegen Kamerlid Gwendolyn Rutten op in de strijd om het voorzitterschap van Open VLD.© Belga

    Zolang de PS dezelfde krampachtige conservatieve koers volgt, mag Open VLD na de verkiezingen van 2014 niet meer met die partij in een regering stappen. Dat stelt kandidaat-voorzitter Egbert Lachaert.

    Hij meent dat zijn partij nooit een consequent en geloofwaardig liberaal verhaal kan uitwerken "in een regering met een partij die al 25 jaar onafgebroken de Belgische politiek domineert met een conservatieve oud-linkse ideologie à la française".

    Lachaert neemt het tegen Kamerlid Gwendolyn Rutten op in de strijd om de sleutel van de Melsensstraat. In een opiniebijdrage in een aantal kranten pleit Lachaert ervoor dat Open VLD niet in een nieuwe regering stapt met de Franstalige socialisten, zolang die hun "krampachtige conservatieve" koers aanhouden.

    Nadat in de jaren negentig in Vlaanderen de almacht van de christendemocraten werd gebroken, is het nu tijd om de PS-staat in Wallonië te doorbreken, vindt Lachaert, die aanvoert dat afwisseling van de macht een goede en normale zaak voor de democratie is.

    Lachaert: 'Het is moeilijk regeren met de PS'

    Voor alle duidelijkheid: Lachaert vindt niet dat de Vlaamse liberalen de stekker uit de huidige regering moeten trekken. Open VLD moet het regeerakkoord loyaal uitvoeren, zolang de andere partners dat ook doen. "Als zij de kantjes eraf lopen, moet Open VLD strijdvaardiger durven te reageren dan de partij tot dusver deed, ook al staat ze alleen in haar strijd".

    Hij stelt vast dat het zeer moeilijk regeren is met de PS, die ideologisch veraf heet te staan van wat een liberaal wil doorvoeren. Wel stapte Open VLD volgens hem om een valabele reden in de regering, namelijk om ons land van het bankroet te redden. Ook vindt hij dat de Open VLD-ministers op hun terrein hun best doen voor noodzakelijke hervormingen.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doorbraak: Glutenvrije heroïne!

    Innovatieve drugsdealer levert glutenvrije heroïne aan verslaafden met chronische darmaandoening

    Gebruiker David S. is enthousiast over de nieuwe glutenvrije drug.

    Gebruiker David S. is enthousiast over de nieuwe glutenvrije drug.

    Coeliakiepatiënten met een heroïneverslaving kunnen sinds kort terecht bij de Antwerpse drugsdealer en amateur-nutritionist Malik G. Deze innovatieve ondernemer biedt zijn klanten naast gewone heroïne nu ook, tegen een kleine meerprijs, een glutenvrije variant aan.
    Druggebruiker David S. heeft een glutenintolerantie. Hij is alvast enthousiast: “Normaal sorteert heroïne een eerder constiperend effect, maar ik kreeg bij elk shot ongelofelijke diarree. Genieten was er voor mij bijna niet meer bij. Maar dankzij Malik G. hoef ik niet meer tijdens elke comedown mijn onderbroek te gaan wassen, en kan ik mij zoals elke normale heroïneverslaafde volledig focussen op het verwerken van de depressie, dysforie, intense honger, slapeloosheid en extreme paranoia die er nu eenmaal bijhoren. Maar misschien dat ze daar ook nog wel iets voor vinden. (lacht)” (LM)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Blog als favoriet !


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Rondvraag / Poll
    Wanneer gaat Martine Tanghe best op pensioen?
    Hoe sneller hoe liever
    Op 65 jaar
    Op 67 jaar
    Nooit
    Bekijk resultaat


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    VRT start zoekprogramma "De DSK van Vlaanderen"
    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Correctioneel veroordeelde Noël Slangen kreeg 6,5 miljoen € voor Lange Wapper!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Bachelor Vastgoed Hogeschool Gent blijkt analfabeet
    Foto

    Foto

    Foto

    Overheid plaatst flitscamera's op circuit Spa-Francorchamps
    Foto

    Onderzoekers unaniem:Programma Peeters & Pichal verhoogt kans zelfdoding
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    EXPERT: "KOEN WOUTERS ZONG ENORM VALS TIJDENS DUET MET KATIE MELUA"
    Waals MR-politicus Serge Kubla nam deel aan seksfuiven
    Foto

    Foto

    LEEGLOOP BELGIE IS BEGONNEN...
    Foto

    Foto

    Nieuws Politics

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    RECORDAANTAL BELGEN VLUCHT NAAR BUITENLAND
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!