Foto
Rondvraag / Poll
Is Johan Vande Lanotte tever gegaan in het dossier van Electrawinds
JA
NEEN
Bekijk resultaat

Zoeken in blog

Foto
Startpagina !
Rondvraag / Poll
Wie heeft volgens U de VLD kapot gemaakt?
Guy Verhofstadt
Patrick De Wael
Karel De Gucht
Herman De Croo
Alexander De Croo
Gwendolyn Rutten
Vincent Van Quickenborne
Hugo Coveliers
Jean-Marie Dedecker
Ward Beysen
Bart De Wever
Bekijk resultaat

Inhoud blog
  • Karel De Gucht Columnist bij Het Laatste Nieuws
  • Tobback for president SPA
  • Karel De Gucht's opinie over een goed politicus
  • Marc Van de Looverbosch zwaar uit de bocht als journalist
  • Moslimterroristen in België
    JOEPIE: België in Guiness Book! Meeste politici per inwoner!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    POLITIE BLAAST ZELF BIJ ALCOHOLCONTROLES!
    Foto
    Foto
    Foto
    Politie-agent verbrandde alcoholtester op BBQ!
    Foto
    Foto
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Heeft Karel De Gucht volgens U in het verleden reeds "gesjoemeld"?
    Ja natuurlijk zijn gezicht staat er scheef van
    Neen hij is heiliger dan de paus
    Ik durf het niet zeggen. Ik weet het niet
    Bekijk resultaat

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Karel De Gucht betaalt DEXIAgeld NIET terug!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Hogeschool Gent gaf Bachelordiploma aan mentaal gehandicapte
    Foto
    Foto
    Foto
    Cancellara moet verkeersboete betalen voor te snelle sprint
    Foto
    Dendermondse politie-agent klopt op notabele
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    APENLAND
    Waar Koning Filip I regeert
    En het ABVV en de PS de bevolking terroriseert
    23-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw naar gevangenis wegens luidruchtige seks

    Vrouw naar cel voor luidruchtige seks  

    Een Britse vrouw dreigt in de gevangenis te belanden omdat ze te luidruchtig is tijdens de seks. Dat schrijft de Britse krant Daily Telegraph.

    De 48-jarige Caroline Cartwright produceert tijdens het bedrijven van de liefde met haar echtgenoot Steve zo veel geluid dat de buren en zelfs de postbode er al maanden over klagen.

    Volgens de buren beginnen de vrijpartijen van het luidruchtige koppel iedere dag rond middernacht en duren ze twee tot drie uur. Ze beschrijven het geproduceerde geluid als 'onnatuurlijk' en dachten dat er iemand vermoord werd toen ze de vrouw voor het eerst hoorden schreeuwen.

    De werkloze Cartwright werd hiervoor in het verleden al eens aangeklaagd wegens geluidsoverlast, maar ze heeft haar leven sindsdien niet gebeterd. 'Ik begrijp niet waarom mensen zeggen dat ik stiller moet zijn,' zegt Cartwright. 'Het is toch normaal dat je geluid maakt tijdens het vrijen? Ik houd me nu wat meer in en probeer om zoveel mogelijk overdag seks te hebben zodat ik niemand wakker maak.'

    Volgens de rechter is dit niet voldoende. Ze veroordeelde de luidruchtige vrouw tot acht weken voorwaardelijke celstraf. Als er binnen het jaar opnieuw een gegronde klacht wordt ingediend tegen haar, zal ze effectief naar de gevangenis moeten.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Notaris Janssens geschorst


    Nog niet zolang geleden behoorden de notarissen tot de notabelen van het dorp. De laatste jaren heeft het beroep enorm aan prestige verloren. De reden? De notaris is niet langer de grootverdiener die hij pleegde te zijn. De werkdruk en de verplichtingen zijn enorm toegenomen en de vergoedingen zijn nauwelijks gestegen. Een notaris die wil overleven gaat zich ofwel associëren of moet enorm aan marketing doen. Elke receptie moet een notaris zijn gezicht tonen. Bovendien moet een notaris "el sympathico" spelen. Hij moet durven iets verder te gaan dan zijn collega's. Zo ken ik notarissen die de Wet Breyne omzeilen, andere notarissen gaan zeer ver bij het opmaken van testamenten. Sommige maken valse testamenten of testament bij demente bejaarden en dat allemaal om klanten te winnen. Natuurlijk is en blijft een notaris een openbaar ambtenaar en als die zich leent tot onwettelijke praktijken kan die natuurlijk tegen de lamp lopen.

    Notaris Janssens was enorm populair en had een zeer groot notariaat. Dat steekt natuurlijk in de ogen van de concurrerende notarissen in de regio. Bovendien was zijn levenswandel zo opvallend dat hij de aandacht van iedereen trok. Ik heb hem ooit ontmoet en toen lag hij met zijn voeten op zijn bureau. Zijn secretaresse was blijkbaar zijn vriendin en die mocht in het bijzijn van klanten op zijn schoot plaatsnemen. De laatste jaren gaf hij geregeld een gedrogeerde indruk..Janssens was aan zijn notariaat geraakt door de trouwen met de dochter van de vorige notaris van Sint-Lievens-Houtem. Nadat hij erkend was, liet hij zijn vrouw vallen. Dat leidde natuurlijk tot insinuaties dat hij enkel met bijbedoelingen met het "arme meisje" was getrouwd. De entourage van de oud-notaris luste hem rauw.
     
    Notaris Janssens is geen unicum. Ik ken vele controversiële notarissen. Sommige komen in opspraak, sommigen raken geschorst. Notaris Vanderschot uit Berlare werd naakt aangetroffen langs de autostrade, notaris D'Hollander uit opwijk werd uit zijn ambt gezet wegens onregelmatigheden. Enkele jaren geleden was er het verhaal van een notaris te Oostende die zich had laten oplichten door een bende Nigerianen en geld van zijn klanten was kwijtgespeeld. Ik ben ooit een notaris tegengekomen uit de regio rond Temse die persoonlijk een cheque uitschreef om een klacht te vermijden. Och, Janssens is maar het topje van de ijsberg.




    SINT-LIEVENS-HOUTEM - Notaris Ward Janssens uit Sint-Lievens-Houtem werd in beroep veroordeeld wegens valsheid in geschrifte. Hij is geschorst tot eind deze maand, maar de Federatie van het Belgisch Notariaat heeft intussen een procedure voor definitieve afzetting ingezet.

    Notaris Janssens werd in december 2007 veroordeeld tot een half jaar cel met uitstel en een boete van 500 euro wegens valsheid in geschrifte. Hij ging toen in beroep, maar nu heeft het hof van beroep in Gent het oorspronkelijke vonnis bevestigd.

    Op verzoek van de Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat en de Kamer van Oost-Vlaamse notarissen is hij geschorst uit zijn ambt en de procedure tot definitieve ontzetting uit zijn ambt is ingezet.

    ‘De kans dat we hem hier ooit terugzien, is klein', klonk het gisteren in zijn notariaat aan het Marktplein in Sint-Lievens-Houtem.

    De feiten waarvoor Janssens veroordeeld is, dateren van 2003.

    Op verzoek van een inwoner uit Denderleeuw trok hij toen naar het ziekenhuis om bij een stervende zijn testament te veranderen in het voordeel van zijn cliënt.

    Die opdracht was eerder door een andere notaris geweigerd had omdat de wilsbeschikker niet meer bekwaam werd geacht. Notaris Janssens deed dat wel en nam zijn vriendin mee naar het ziekenhuis als getuige.

    De rechtbank tilde zwaar aan de reeks beroepsfouten en dat deed ook de Federatie van Notarissen.

    ‘De correcte opmaak van een testament is voor notarissen heilig', zegt de woordvoerder van de beroepsvereniging. ‘Niemand van zijn confraters heeft begrip voor dergelijke fouten. Over enkele weken zal de rechtbank beslissen over zijn eventuele definitieve afzetting.'

    ‘Op de werking van het notariaat in Sint-Lievens-Houtem zijn geen opmerkingen', verzekert de federatiewoordvoerder.

    ‘Het werkt momenteel probleemloos voort onder toezicht van een plaatsvervangende notaris (meester Ferdinand Nève uit Wondelgem, nvdr.).'

    De notaris zelf was niet bereikbaar voor commentaar.

    Blitse auto's

    Notaris Janssens is altijd een flamboyant figuur geweest in Sint-Lievens-Houtem. Ooit smeerde hij zijn liefdesleven uit in een TV-reportage van Paul Jambers en hij rolschaatste ooit van Knokke naar Houtem voor een weddenschap. De notaris houdt van dure blitse auto's en is altijd te vinden voor een grap.

    Op de jongste jaarmarkt in Houtem vulde hij nog een officieel waarschuwingsbordje ‘verboden achter de paarden te lopen' aan met de boodschap ‘achter de wijven lopen mag wel'.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (14 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rus eet hond op

    Rus eet hond op

    In de Russische republiek Tsjoevasjië is een man veroordeeld tot een jaar gemeenschapsdienst omdat hij een hond gedood en opgegeten heeft. Dat meldt het persbureau RIA Novosti.

    Boete
    Volgens het openbaar ministerie heeft Yevgeny Varsonofiev (27) zijn slachtoffer - een collie - eerst gestolen, vervolgens afgemaakt en nadien verorberd. Hij werd veroordeeld voor dierenmishandeling. Hij moet ook een boete van omgerekend 235 euro betalen.

    Vijftien katten
    Twee jaar geleden werd in Oekraine een koppel veroordeeld tot 15 maanden cel voor gelijkaardige feiten. Zij hadden ten minste vijftien katten opgegeten.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pornofilm veroorzaakt file

    Pornofilm op reclamescherm veroorzaakt file in Moskou

    Een pornofilm die op een gigantisch scherm in Moskou werd afgespeeld heeft afgelopen nacht rond twaalf uur een file veroorzaakt. De met verstomming geslagen bestuurders stopten immers één voor één aan het scherm om de kronkelende, naakte lichamen te bewonderen.

    De eigenaar van het scherm, dat normaal gebruikt wordt voor het afspelen van reclamefilmpjes, zei tegen persagentschap RIA dat hackers in het computersysteem inbraken en de pornofilm erop lieten afspelen.

    "Ofwel was dit een vandalenstreek, ofwel was het het werk van een rivaliserend bedrijf.", zei Viktor Laptev, Commerciëel directeur van reclamebedrijf Panno.ru.

    Het afbeelden van naakte lichamen op tv is in Rusland verboden, de politie onderzoekt de zaak.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Holiday Inn met menselijke bedverwarmers

    Hotelketen verwent je met menselijke bedverwarmers

    Hotelgroep Holiday Inn stelt menselijke bedverwaremrs ter beschikking om haar gasten een goede nachtrust te bezorgen. De wandelende elektrische dekens worden volgens de Telegraph eind deze maand ingeschakeld in hotels in Londen en Manchester. Een droomjob.

    Moeilijk in slaap
    De ideale bedtemperatuur zou volgens experts schommelen tussen 20 en 24 graden Celsius. Als het buiten koud is, duurt het veel te lang vooraleer deze temperatuur bereikt wordt. Gevolg is, dat de hotelgasten moeilijker de slaap vatten.

    Vijf minuten
    De menselijke bedverwarmers kruipen vijf minuten in de bedstee van de gasten die dat wensen. Ze dragen hygiënische slaappakken uit één stuk. De service is gratis.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chirurg verwijdert verkeerd orgaan

    Chirurg verwijdert verkeerde nier

    Een uroloog uit Minneapolis is voor onbepaalde tijd geschorst omdat hij bij een patiënt de verkeerde nier heeft verwijderd. Bij een andere patiënt voerde hij dan weer een biopsie van de pancreas uit in plaats van een nier weg te halen. Dat schrijft The Star Tribune.

    Dokter Erol Uke heeft zijn fout toegegeven voor de Medische Raad van de staat Minnesota. Die Raad moet nu besilissen of de uroloog zijn beroep ooit nog zal mogen uitoefenen. De dwalingen gebeurden tussen maart en juni 2008.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naakte mannen verrassen pizzameisje

    Drie naakte mannen verrassen pizzavrouw

    De pizzavrouw kon haar ogen niet geloven en ze was zo onder de indruk dat ze gewoon vergat om het geld voor de bestelling te incasseren. Toen ze aanbelde met de bestelling deed een poedelnaakte man open.

    Haar verbazing werd nog groter toen ze nog twee naakte mannen zag rondhuppelen, schrijft de krant Ausburger Allegemeine. De vrouw repte zich naar haar pizzeria in Markt Indersdorf en deed haar verhaal. Een mannelijke collega ging dan maar terug naar het adres. Hij belde aan en opnieuw deed een naakte man de deur open. De pizzajongen was niet de onder de indruk en incasseerde het geld voor de bestelling. Blijkbaar had het trio de avond voor hun bestelling hevig gevierd. Toen ze wakker werden, besloten ze om hun dag naakt door te brengen. De pizzavrouw had wel de politie verwittigd en de mannen verklaarden dat ze hetero's waren en dat er verder "niets aan de hand was".
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevangene vast na mislukte ontsnapping

    Politie bevrijdt gevangene met kettingzaag bij vluchtpoging

    Roberto Carrillo kwam ondersteboven vast te zitten in zijn cel.
    Uit de gevangenis proberen te ontsnappen, kan soms tot lachwekkende mislukkingen leiden. Neem nu Roberto Carrillo, die bij zijn ontsnappingspoging bij de jaarwisseling in Mexico letterlijk vast kwam te zitten. Ondersteboven hing hij te bengelen en hij kon enkel nog om hulp schreeuwen. Agenten hoorden zijn hulpkreten en bevrijdden hem uit zijn hachelijke positie om hem vervolgens weer op te sluiten in zijn cel.

    Roberto Carrillo hoopte in 2010 een vrij man te zijn. Hij probeerde het nieuwe jaar goed in zetten en probeerde al op de eerste dag te ontsnappen. De 42-jarige had een gat gemaakt tussen de spijlen van zijn cel en het plafond. Helaas liep die vluchtpoging heel faliekant af en ook het nieuwe jaar zal Carrillo opgesloten moeten doorbrengen.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.domme gluurder verraadt zichzelf

    Man die vrouwen wil filmen in paskamer, kiekt enkel zichzelf

    In het Britse Warrington zoekt de politie een gluurder die een camera in een pashokje heeft gehangen. De man wilde daarmee blijkbaar vrouwen filmen terwijl ze kleren pasten, maar was zo onhandig om zelf eerst mooi in beeld te komen.

    De man wilde de kleine camera waarschijnlijk later ophalen, maar het toestel werd ontdekt door een verkoopster. Op het geheugenkaartje stonden alleen twee foto's van de man zelf.

    De politie gaf de beelden, die dateren van december, vrij om de dader op te sporen.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verzekeringsmakelaar zonder autoverzekering

    Onverzekerde brokkenpiloot blijkt verzekeringsmakelaar

    De politie van Luik is gisteren tussenbeide moeten komen bij een auto-ongeval nadat de bestuurders het niet eens raakten. De agenten stelden vast dat één van de chauffeurs geen rijbewijs en geldige verzekering had. Klein detai: de 29-jarige man uit Seraing is zelf verzekeringsmakelaar.

    De agenten belden daarop de takeldienst om de onverzekerde auto op te halen. Toen de takelwagen de wagen naderde, vluchtte de man met zijn wagen weg. De man van de takeldienst en een politieagent moesten daarbij de kant induiken voor de aanstormende wagen.

    Enkele tientallen meters verder werd de makelaar al gevat. Hij werd zondag doorverwezen naar het Luikse parket. Daar stond hij al bekend voor verkeersfeiten en slagen en verwondingen.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man sterft door val uit ambulance

    Bejaarde Italiaan sterft na val uit ziekenwagen

    Een 80-jarige man die uit een ziekenwagen viel, is overleden aan zijn hoofdverwondingen die hij tijdens zijn val opliep. Dat berichtten de Italiaanse media. De man werd opgehaald voor een routineonderzoek in Bari, aan de Adriatische Zee.
     
    Toen de ambulance wegreed, viel de man achterwaarts uit de wagen, waarvan de deuren blijkbaar niet goed gesloten waren. Het verantwoordelijke ziekenhuis zei dat het incident niet zo gebeurd kan zijn. Een intern onderzoek is aan de gang. De openbare aanklager in Bari is het ongeval, dat enkele weken geleden plaatsvond, eveneens aan het onderzoeken. (dpa/dea)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw rijdt door muur

    Vrouw ramt auto door muur eerste verdieping parking

    Een vrouw uit een voorstad van Sydney beleefde de schrik van haar leven toen ze met haar auto op de eerste verdieping van een parking zowaar los door een stenen muur knalde. De auto stak half door de muur en de voorkant  raakte het dak van een klaslokaal op het gelijkvloers. Gelukkig waren er op dat moment geen kinderen aanwezig.

    Bevrijd langs koffer
    De brandweer had heel wat moeite om de vrouw te bevrijden en had daar zelfs een uur voor nodig. Ze sneden de achterzetel eerst uit de auto en trokken de vrouw vervolgens langs de koffer uit haar hachelijke positie. Het slachtoffer (een 60-plusser) raakte slechts lichtgewond, maar was wel in shock. Ze vertelde met bevende stem dat ze bij het verlaten van de parkeergarage de controle over haar stuur verloren had.

    Enorme schok
    De schok was indrukwekkend. Een werknemer op de derde verdieping in een kantoorgebouw naast de parkeergarage voelde die zelfs. "We voelden het gebouw trillen en zagen een hoop bakstenen, stof en rook naar beneden storten." De materiële schade bleef beperkt tot een groot gat in de muur van de garage en een zwaar beschadigde auto. (hlnsydney/kh)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Streep en Bullock geven elkaar lesbische kus

    Lesbische kus schokt Amerika

    Meryl Streep en Sandra Bullock doen Madonna en Britney na — NVT - Vijf jaar nadat de foto's van een zoenende Madonna en Britney de wereld rondgingen, raakt Amerika weer niet uitgepraat over een lesbische kus. Nochtans zijn er deze keer twee respectabele actrices bij betrokken: Meryl Streep en Sandra Bullock.

    Sandra Bullock en Meryl Streep hadden in aanloop naar de uitreiking van de Golden Globes vannacht wel het juiste moment gekozen om een Madonna/Britney'ke te doen. In Los Angeles werden vrijdag al de Critics Choice Movie Awards uitgereikt. De twee deelden de prijs van beste actrice (Meryl voor haar rol in Julie and Julia, Sandra voor haar rol in The blind side) en mochten elk een bedankingsspeech geven. Nadat Meryl het publiek had getrakteerd op een speech, riep Sandra door de microfoon: 'Wat een bullshit!'

    Het publiek had eerst niet door dat Bullock het als grap bedoelde en dacht al dat er een stevige rel zou volgen. Zeker toen Bullock op haar oudere collega afstoof. Maar de monden van het aanwezige publiek vielen helemaal open toen Sandra Bullock Meryl Streep een lange kus op de mond gaf. Onverstoord nam Bullock daarna op haar beurt het woord. 'Meryl kan verschrikkelijk goed zoenen', liet ze het publiek weten.

    In de Amerikaanse media waren de verontwaardigde reacties de dag erop niet te tellen, net zoals vijf jaar geleden toen Madonna de MTV Awards mocht openen en ze voor het oog van de camera's een tong begon te draaien met Britney Spears - én Christina Aguilera (al ging dat iets minder opgemerkt voorbij).

    Lucratiefste filmsterren

    Sandra Bullock zal het schandaaltje alleszins niet aan haar hart laten komen. 2009 was voor de actrice een topjaar. Haar films The Proposal, The Blind Side en All About Steve brachten samen liefst 379 miljoen euro op, waarmee ze zelfs Johnny Depp, Matt Damon en George Clooney achter zich liet in de top tien van de lucratiefste filmsterren voor Hollywood.

    Ook bij de komende Awards-uitreikingen zit Bullock in pole position. Als alles verloopt volgens de voorspellingen van de kenners, heeft Bullock vannacht een Golden Globe gewonnen voor haar rol in The blind side. En iedereen weet dat de Golden Globes een goede barometer zijn voor de oscars die op 7 maart uitgereikt worden. Het ziet er naar uit dat Sandra Bullock nog veel zoenen zal mogen uitdelen de komende maanden.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaming vecht bij Al-Qaeda

    Gentenaar vecht bij Al-Qaeda

    GENT - Een 25-jarige Gentenaar met de naam Adelbert Naaktgeboren vecht al vijf jaar in Afghanistan. Een Franse reportagemaakster kon hem daar interviewen.

    Zijn gezicht verstopt achter een donkere doek, gekleed in camouflagepak en zwaaiend met een mes en een machinegeweer. Op die manier verscheen 'Gentenaar Adelbert Naaktgeboren' gisteravond op televisie. Als een rasechte Al Qaeda-strijder in Afghanistan, met als nieuwe naam Abu Adam Saifoula. De uniformen hadden hij en zijn medestrijders buitgemaakt op de Amerikanen, bij aanvallen op de achterste linies. 'En dankzij de hulp van Allah hebben we ook al Amerikanen kunnen doden.'

    Al ongeveer vijf jaar vecht de jongeman naar eigen zeggen met Al-Qaeda mee tegen de troepen van de Navo. 'Een heilige oorlog tegen de ongelovigen', noemt hij het. 'Een oorlog die pas zal eindigen als de ongelovigen allemaal bekeerd zijn tot de islam, of gesneuveld.'

    Het was de Franse journaliste Mélanie Bois die de Gentse jihad-strijder Adelbert Naaktgeboren vond en ontmoette. 'In Pakistan gebeurde het', vertelde ze gisteren via de telefoon vanuit Pakistan. 'Op zes kilometer van een dorpje Dara Adamkhel, in de buurt van Peshawar. Midden in een levensgevaarlijke zone, die onder controle is van de Taliban. Over zijn leefomstandigheden wilde hij geen details geven.'

    Het is Mélanie Bois die zegt dat de jongeman in zijn vorige leven 'Adelbert Naaktgeboren' heette. Zelf zegt hij voor de camera dat hij 'uit België' is, en 'van Gent'. 'Zijn paspoort heeft hij niet getoond. Maar als de camera af stond, sprak hij me aan in het Frans en het Vlaams. Hij ziet er ook uit als een Europeaan. Hij is 25 jaar oud, heeft grote bruine ogen en draagt een baard.' Naaktgeboren begon zich in 2001, na de aanslagen op de WTC-torens in New York, voor de islam te interesseren. 'Hij kon het niet verdragen dat de hele wereld zich tegen de moslims keerde. Vrij snel kwam hij in contact met salafisten (radicale moslims, red.) in Dilbeek, en via hen met leden van Al-Qaeda. De klassieke lezing van de Koran was voor hem niet streng genoeg.'

    En hij is niet alleen, zegt Naaktgeboren dreigend in de reportage. Het is volgens hem onvermijdelijk dat de strijd ook in het Westen zal worden gevoerd. Uit wraak, 'omdat onze zusters op school hun hoofddoek moeten afnemen.'

    Zowat vijf jaar geleden was hijzelf door Al-Qaeda voor de keuze geplaatst, zei hij tegen Mélanie Bois. 'Ofwel zou ook hij een slapende strijder worden in Europa. Ofwel zou hij naar Afghanistan kunnen trekken om de strijd daar te voeren. Hij heeft voor dat laatste gekozen. Eerst stelde een lid van Al-Qaeda hem voor om zes maanden te gaan trainen in een afgelegen gebied in Pakistan. Na die opleiding heeft hij zich bij de Al-Qaedastrijders in Afghanistan gevoegd.'

    Over zijn familie in België wilde hij niets kwijt. In Gent woont momenteel één familie 'Naaktgeboren'. Die lieten gisteren aan de telefoon weten dat ze niks hebben te maken met deze man.

    Adelbert Naaktgeboren vertelde Mélanie Bois dat het de preken van Anwar al-Awlaki waren die hem hadden geïnspireerd. 'Via het internet.' Al-Awlaki is ook de man die de jonge Nigeriaan Umar Farouk Abdulmutallab op kerstdag met een onderbroek vol explosieven een vliegtuig naar de Verenigde Staten liet nemen.

    Bij het parket van Gent kon of wilde gisteren niemand zeggen of Adelbert Naaktgeboren een bestaande naam is en of de jongeman gekend is bij de Belgische politiediensten. 'Maar we nemen deze zaak bijzonder ernstig en maken er een absolute prioriteit van.' b, cel, gn)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe Kardinaal Léonard en Sigrid Spruyt

    Het was beschamend, het interview van Sigrid Spruyt met de kersverse kardinaal. Nu ben ik zelf niet de grootste katholiek, verre van, maar het interview was zo aanvallend negatief dat ik mij in plaats van Sigrid Spruyt enorm schaamde. Ik stel vast dat onze maatschappij steeds meer gedwongen wordt om een progressieve koers te varen. Al diegenen die niet meedoen aan deze levensfilosofie worden afgedaan als extremistisch, onverdraagzaam of oerconservatief.

    De progressieve Vlamingen zijn in feite zelf zeer onverdraagzaam ten opzichte van traditioneel denkend Vlaanderen. Enkele voorbeelden: Spruyt viel Léonard aan omwille van het feit dat hij homofilie onnatuurlijk noemt. Pas op, Léonard staat niet alleen. Een filosoof als Gerard Bodifé werd eens op dezelfde manier aangevallen door Kristien Emmerechts omdat die net dezelfde bedenking maakte. Ik kan er niet aan doen maar ik treed de mening bij van een Léonard of een Bofifé. Homofilie is niet natuurlijk. De natuur heeft mannetjesdiertjes en vrouwendiertjes geschapen om zich voor te planten. Wanneer diertjes van hetzelfde geslacht gaan paren is er een probleem. Men kan zich niet voortplanten. Dat neemt niet weg dat iedereen in zijn leven van mij mag doen waar hij of zij zin in heeft, voor zolang hij de andere medemens niet schaadt. Dus als iemand er zijn plezier in schept om met soortgenoten van hetzelfde geslacht te paren dan is dat zijn zaak. Nu vind ik ook niet dat we dat moeten gaan verheffen tot de norm. Nu sociociologisch valt er ook wel wat te zeggen over homofilie. Het valt op dat als men muizen van hetzelfde geslacht in een klein kot steekt dat die ook met elkaar gaan paren. Homofilie is een misschien wel teken van overbevolking. En zou het ook niet de natuur zijn die zichzelf beschermt en daarom een bepaald dier onproductief laat paren om zo de overbevolking tegen te gaan? Ik heb ooit een filosoof horen verklaren dat alle nieuwe ziekten zoals Aids en de Mexicaanse griep het gevolg zijn van de overbevolking. Maar ja, als progressief Vlaanderen deze theorieën leest, wordt men wellicht hysterisch.

    Nog een toffe opmerking van Spruyt ging over het stamcelonderzoek bij embryo's en de kritiek van Léonard hierop. Léonard herhaalde beleefd dat hij bepaalde bedenkingen had op het gebruik van levende wezens voor wetenschappelijk onderzoek. Inderdaad, hoe ver kan men hierin gaan? Kan men baby's beginnen te maken voor hun organen? Is het oerconservatief dat men hiertegen opkomt? En is het progressief dat men dat dit soort onderzoeken goed vindt. Op den duur geraakt men verzeild in een semantische discussie die totaal zinloos is. Ik denk dat men ieder intelligent leven op aarde moet respecteren. Extreem linksen eten zelfs geen vlees, maar zouden anderzijds wel onderzoek op embryo's steunen. Het houdt allemaal geen steek en wat meer is: Het heeft geen zin dat een Sigrid Spuyt zich verlaagt met iemand te stigmatiseren. Overigens wordt een dergelijke stereotypering niet door de progressieven opgeworpen als typisch voor een extreem-rechts denkend persoon, maar blijkbaar doet men zelf niet anders.

    En dan de typische kritieken van de progressievelingen op de kerk: Abortus. Inderdaad, het in stukken snijden van ongeboren kinderen moet voor progressief Vlaanderen kunnen. Léonard had een interessante zienswijze. Hij zou ooit verteld hebben dat een moeder haar baby in de hemel terug zou zien. Iets om over na te denken...Maar natuurlijk dat Sigrid Spruyt moord en brand schreeuwde. Hoe durft men zoiets vertellen. 

    Het probleem van dit soort interviews is het feit dat het water veel te diep is tussen de reporter en de geinterviewde. Welk nut heeft het dat een "linkse rat" -om in de stijl te blijven van het interview- in debat treedt met traditioneel katholiek als men niet openstaat voor rede en men zich niet kan afzetten van zijn vooroordelen? Het interview geraakte niet verder dan het afschieten van oneliners en het diplomatische antwoord van de kersverse kardinaal.
     
    Voor mij is kardinaal Léonard niet op voorhand slecht. Misschien moeten we eens herbronnen in de traditionele richting. Net zoals bij een slinger van een klok is er nu en dan eens nood aan een meer rechtse zienswijze. En ik weet het, de Vlamingen hebben op voorhand een aversie van een Waals gezagsdrager, dat is typisch voor de tijdsgeest. We spreken allemaal niet meer zo goed frans en zijn meer en meer engels georienteerd en dan krijgen we ineens een Waal als kardinaal. Dat kan nooit goed zijn. Maar laten we de nieuwe kardinaal niet op voorhand veroordelen en eens zien of de man ook iets positief kan betekenen voor onze maatschappij.

       





    Officieel: Bisschop Léonard volgt Danneels op

    BRUSSEL - Bisschop André-Mutien Léonard van Namen volgt kardinaal Godfried Danneels officieel op als nieuwe aartsbisschop van Mechelen-Brussel. Dat heeft kardinaal Danneels maandag op een persconferentie in Brussel bekendgemaakt.

    'Er wordt gezegd dat ik strikt en conservatief ben', zei Léonard op de persconferentie. 'Maar geef de tijd om elkaar beter te leren kennen. Ik ben er zeker van, als we elkaar ontmoeten op het terrein, dat die clichés aan kracht zullen verliezen'. De opvolger van kardinaal Danneels begon de conferentie met een oproep naar steun voor Haïti.

    Ander temperament

    Léonard zou niet de eerste keuze zijn van Danneels. Vandaag zei de aftredende aartsbisschop dat er 'inderdaad een verschil is in temperament' tussen hem en Léonard, maar dat ze alletwee wel 'dezelfde liefde en geloof in de kerk en hetzelfde evangelie. Spijs kan op verschillende manieren worden opgediend, en op verschillende borden, maar het blijft dezelfde spijs', aldus de kardinaal.

    De 69-jarige Léonard bedankte zijn voorganger Danneels, en paus Benedictus XVI voor 'het enorme vertrouwen dat hij in mij heeft om mij deze zware taak toe vertrouwen'. Hij zal de functie, gezien zijn leeftijd, slechts vijf jaar uitoefenen en moet hierdoor prioriteiten stellen.

    Zo wil Léonard bij de paus aandringen op de komst van een derde hulpbisschop in het aartsbisdom Mechelen-Brussel. Hij wil, naar eigen zeggen, ook een beetje leven brengen in het aartsbisdom door systematisch pastorale bezoeken af te leggen.

    Ten slotte wil hij in de voetsporen van kardinaal Danneels treden wat betreft diens 'sterke sociale bezorgdheid, in het bijzonder op het vlak van huisvesting'.

    'Belgische Ratzinger'

    Léonard is sinds 1991 bisschop van Namen en wordt beschouwd als de meest traditionele bisschop van België. Conservatief, intelligent en streng zijn kenmerken die hem dikwijls toebedeeld worden. Hij zou zelfs soms 'de Belgische Ratzinger' genoemd worden door zijn conservatieve karakter.

    De nieuwe aartsbisschop werd op 6 mei 1940 in het Waalse Jambes geboren. Op 19 juli 1964 werd hij door bisschop Charue in Namen tot priester gewijd en in 1976 werd hij tot professor aan de UCL benoemd. Een aantal standpunten van monseigneur Léonard over onder meer homoseksualiteit en embryonaal stamcelonderzoek lokten felle kritiek uit.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Agenten moeten medaille zelf betalen

    Agenten betalen zelf voor hun medaille

    Nieuwe omzendbrief voor eretekens dienstanciënniteit

    NVT - Eind dit jaar worden de eerste eretekens aan agenten uitgereikt sinds de politiehervorming van 2001. Maar, agenten die een lintje willen, zullen daar zelf voor moeten betalen, waarschuwt minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom (Open VLD). Frans De Smet

    Het gaat om eretekens voor dienstanciënniteit, die routineus ook aan andere ambtenaren worden uitgereikt: het kruis eerste of tweede klasse, of de medaille van eerste, tweede of derde klasse die na 25 of 35 jaar dienst worden toegekend.

    Politiehervorming

    Sinds de politiehervorming van 2001 ziet het politiepersoneel deze jaarlijkse lintjesregen aan zich voorbijgaan, bij gebrek aan omzendbrief waarin precies wordt vastgelegd wie wel en wie géén ereteken krijgt opgespeld. Sindsdien worden alleen per hoge uitzondering nog agenten onderscheiden, bij wijze van dankbaarheid voor daadwerkelijk bewezen diensten. Zo kreeg de vermoorde agente Kitty Van Nieuwenhuysen op haar begrafenis in 2007 postuum twee eretekens.

    De opeenvolgende ministers van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael en Guido De Padt maakten van de routineuze toekenning van lintjes aan politiepersoneel niet bepaald een prioriteit. Wel werd er binnen de federale politie een 'werkgroep onderscheidingen en eretekens' opgericht. Maar de belofte dat vanaf de lente 2009 weer kruisen en medailles zouden worden opgespeld, werd niet waargemaakt. 'Eind 2010 kunnen de eerste eretekens weer worden uitgereikt', doet de nieuwe minister van binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom nu een nieuwe belofte, in antwoord op een vraag hierover van kamerlid Roel Deseyn (CD&V).

    Wachten op software

    Ze meldt dat er met de politiebonden overeenstemming werd bereikt over de lang verwachte omzendbrief zodat die nog deze maand wordt gepubliceerd. Maar dan nog wordt het nog wachten op de software waarmee de gegevens worden verwerkt over wie welk ereteken krijgt. 'Die informaticatoepassing zal midden 2010 operationeel zijn, zodat eind 2010 de eerste eretekens kunnen worden uitgereikt.'

    Het gaat om een reusachtige operatie. Turtelboom mikt op 40 tot 50.000 dossiers: 'Dit is louter een schatting; het exacte aantal zal pas kunnen worden bepaald na analyse van de achterstallige dossiers'. Het zullen er eerder méér dan mínder zijn: in mei van vorig jaar had commissaris Guy Verdoodt, lid van de werkgroep, in een gesprek met deze krant het toen al over 47.000 dossiers.

    Ongenoegen

    Kamerlid Deseyn meldt groeiend ongenoegen onder het politiepersoneel over het eindeloze wachten. 'De toekenning van een ereteken is een vorm van waardering voor het werk van een agent. Het betaamt een overheid om rekening te houden met deze gevoeligheden.' Ook commissaris Verdoodt zei vorig jaar dat er ongenoegen heerst: 'Heel wat agenten zitten echt wel te wachten op zo'n erkenning. Het is misschien maar een medaille, maar voor de meesten betekent het echt wel iets. Ze riskeren toch elke dag hun leven.'

    Nog even geduld, is de boodschap van Turtelboom. Het echte venijn zit in de staart van haar boodschap. 'De kosten van deze eretekens zijn ten laste van de personeelsleden die om de toekenning van een ereteken verzoeken'. Met andere woorden: wie een lintje wil, zal het zelf moeten betalen. Een boodschap die uiteraard het ongenoegen nog zal doen toenemen.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blondines zijn agressiever

    Blondines zijn agressiever

    Blonde vrouwen zijn agressiever en meer vastberaden om hun zin te doen, dan brunettes of roodharigen. Dat is het resultaat van een wetenschappelijke studie van de Universiteit van California, uitgevoerd bij 156 studentes.

    Gepriviligeerd
    "Wij hadden verwacht dat ons onderzoek zou uitwijzen dat blondines zich in het algemeen gepriviligeerder voelen dan andere vrouwen", vertelt wetenschapper Aaron Sell in de Britse krant The Daily Telegraph. "We zijn hier tenslotte in Zuid-Californië: de bakermat van de gepriviligeerde blondines. We hadden niet verwacht dat zij ook vaker voor zichzelf opkomen dan andere vrouwen."

    Gevechten
    Volgens de studie worden blonde vrouwen in het dagelijkse leven beter behandeld en zijn ze bereid om te vechten om hun zin te krijgen. Maar als puntje bij paaltje komt, beweert de studie dat ze minder vaak in een echt gevecht terechtkomen. De reden hiervoor (volgens de wetenschappers): schrik voor hun uiterlijk.

    Oja: vrouwen die hun haar blond verven, zouden deze eigenschappen ook aannemen. (adb)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karel De Gucht en de Forrest groep
    Gisteren sprak ik met een oud-VLD-voorzitter die insinueerde dat er een band is tussen het Congobeleid van Karel De Gucht en het dossier Forrest. Ik heb eens zitten surfen op het internet en vond een oud artikel van Humo. Misschien dat iemand van jullie er meer over weet? George Forrest is alleszins bekend als mijnontginner, maar is er een band tussen De Gucht en Forrest? Of is dit een kwakkel?

    "Een schandaal te veel: Pierre Chevalier kapt met de politiek

    20/05/2008 - 10u53
    Een schandaal te veel: Pierre Chevalier kapt met de politiek PierreChevalierSP (Foto © Stephan Peleman)

    'Die overstap naar de VLD was de grootste vergissing van mijn leven'

    'Weet u hoe moeilijk het tegenwoordig is om een journalist veroordeeld te krijgen?' Proberen gaat mee: het politieke einde van Pierre Chevalier.

    'Wat wil je dat ik doe? Ik kan toch moeilijk naar een koord grijpen? Ik heb bij Alain Van der Biest gezien wat dit soort toestanden met een mens kan doen. Nee, contre la mauvaise fortune, il faut un bon coeur!' Pierre Chevalier moest vorige week voor de derde keer ontslag nemen als Belgisch regeringsfunctionaris: tegenslag, maar hij laat het niet aan zijn hart komen. Ook voor zijn afscheidsinterview komt hij met de hem kenmerkende zwierigheid binnenwaaien, en het hele gesprek lang blijft zijn humeur onverwoestbaar.

    Wat voorafging: twee weken geleden raakte bekend dat Pierre Chevalier (56) door het Brusselse parket in verdenking was gesteld voor heling, witwassen en schriftvervalsing. Een dag na die onthulling bleek bovendien dat Chevalier in den duik afgevaardigd bestuurder was geworden in twee bedrijven van de niet geheel onbesproken mijnbouwmogul George Forrest. Chevalier had nochtans in 2007 ontslag genomen uit Forrest wegens onverenigbaar met zijn een mandaat als speciaal gezant voor de Verenigde Naties. Buitenlandminister Karel De Gucht was not amused, en dus mocht Chevalier zijn koffers pakken. Zijn derde en definitieve afscheid uit het publieke leven, wellicht.

    Chevalier torst een verleden als brokkenpiloot. In 1990 had Chevalier (toen nog socialist) al eens ontslag moeten nemen als staatssecretaris Wetenschapsbeleid. Een gepeperde onkostennota voor een dienstreis naar Parijs kostte hem zijn hoofd. Tegenslag, maar niet getreurd: in 1999 mocht Chevalier het nóg 's proberen als staatssecretaris voor Buitenlandse Handel, ditmaal voor de VLD. Een jaar later was ie alweer werkloos: het Zwitserse gerecht verdacht hem van hand-en-spandiensten aan de internationaal gezochte oplichter Jean-Claude LaCote.

    Toen LaCote begin april 2008 ontsnapte uit een Zuid-Afrikaanse gevangenis, zag Chevalier de donderwolken al boven zijn hoofd samenpakken.

    Pierre Chevalier «Toch niet híj weer, dacht ik. (lacht) Maar eigenlijk wil ik daar geen commentaar op geven. Ik was zijn advocaat, en dus ben ik nog altijd gebonden door het beroepsgeheim. LaCote is een individu als een ander. Helaas heeft zijn levenspad het mijne gekruist.»

    HUMO Had u meteen door dat alles weer opgerakeld zou worden?

    Chevalier «Jaja. Dat wel. In die acht, negen jaar dat die zaak nu al duurt, heb ik vastgesteld dat bepaalde mensen bij het gerecht er plezier in scheppen mij te schaden. Door perslekken, bijvoorbeeld.

    »Op een gegeven moment heb ik - van een journalist nota bene - een gelekte fax gekregen met het briefhoofd van de Gerechtelijke Diensten Brugge. Ik heb dat aan het gerecht bezorgd, dat helaas niet in staat bleek de verzender te identificeren. Als onze gerechtelijke diensten dat al niet kunnen, hebben ze een probleem. Zéér opmerkelijk.»

    HUMO Waarom heeft men het op u gemunt?

    Chevalier «Dat vraag ik mij al jaren af.

    »Ik ben in 2000 afgetreden als staatssecretaris omdat er in Zwitserland een onderzoek naar mij was geopend. In twee jaar tijd heeft het Zwitsers gerecht dat dossier afgerond. Met drie belangrijke conclusies. Eén: mijnheer Chevalier is onschuldig. Twee: hij is zelf het slachtoffer van LaCote. En drie: u krijgt van ons een schadevergoeding omdat we u ten onrechte hebben beschuldigd. Ik heb uiteindelijk meer dan 20.000 euro gekregen. Lang niet genoeg om mijn Zwitserse advocaten te betalen, maar ik zie ze het in België niet doen... (ironisch) Dat bedrag heb ik overigens netjes gedeclareerd bij de fiscus, zoals het hoort.

    » In België sleept de zaak nu al acht jaar aan. U moet zich inbeelden: ik sta daar om acht uur mee op en ik ga daar om één uur mee slapen. Ik ben geen crimineel die dat van zich af kan schudden.»

    HUMO U blijft erbij dat u geviseerd wordt?

    Chevalier «Ik hoed mij voor complottheorieën, maar dat was voor mij al duidelijk in 2000. Veertien dagen voor de gemeenteraadsverkiezingen is het eerste artikel verschenen over LaCote. Ik weet zelfs dat men vanuit het parket in Brugge aangedrongen heeft een huiszoeking te houden bij mij. Dat was duidelijk opgezet spel.»

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dronken agent pleegt vluchtmisdrijf

    Dronken politieagent krijgt rijverbod

    wo 13/01/2010 - 16:13 Een politieagent uit Lubbeek heeft twee maanden rijverbod gekregen voor het rijden onder invloed en het plegen van vluchtmisdrijf. De man moet ook een fikse boete betalen. De agent reed twee jaar geleden tegen een geparkeerde wagen aan na een nachtje stappen in Leuven. Hij ging te voet verder naar huis. Toen de politie bij hem thuis aanbelde, had hij nog 1,6 promille alcohol in het bloed.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België achtste beste land om in te leven

    Met regelmaat van de klok verschijnen er listings waarin men België quoteert ten opzichte van de rest van de wereld. Volgens de zeer objectieve lijst van de Verenigde Naties scoort België een dertiende plaats in de wereld. Bovenaan de lijst prijken meestal de landen van Noord-Europa. Op andere listings scoort België veel minder goed, zoals op de lijst van de mensen die in onroerend goed willen investeren. België scoort op het gebied van eigendom barslecht, eigenaars zijn hier vogelvrij verklaard, huurder kunnen gerust uw kot afbreken zonder dat er een serieuze sanctie volgt. Eigendom in België wordt bijna beschouwd aan diefstal. Dat hebben we natuurlijk aan onze socialistische politici te danken. Echt te zot is de lijst van het international living magazine: Daarin scoort België maar liefst een 8ste plaats! Dit wou ik natuurlijk eens beter bekijken. En wat blijkt, niets dan willekeur dat de klok slaagt. Een voorbeeld. België scoort redelijk op het gebied van gezondheidszorg, maar minder goed dan Spanje, Italië en Malta. Bent U ooit al eens naar een Spaans of Italiaans ziekenhuis geweest? Alstublieft zeg! Je mag al blij zijn dat de dokter het niveau haalt van een hoofdverpleegster van bij ons. Om nog maar te zwijgen van Malta. Het land is bijna een belastingsparadijs, maar op het gebied van hygiene zie je goed dat dit land dicht bij Afrika ligt. En dan het klimaat. België scoort volgens het International Living Magazine zeer goed op het gebied van het klimaat...Ja, het krijgt dezelfde score als de Verenigde Staten. Nu, de Verenigde Staten hebben een mild klimaat tot subtropisch. Dat is toch iets heel anders dan het gure Belgische weer. Nederland doet het dan plots veel slechter van klimaat dan België. Wat een zever zeg! Dit soort lijsten lijken opgesteld door een klas peuters. Ik vind het belachelijk dat de VRT en onze media aan dergelijke onzin belang hechten. Dat neemt niet weg dat ons "apenland" zeker kwaliteiten heeft, maar met dit gelul zijn we niet gebaat.






    België in top 10 beste landen om in te leven

    do 14/01/2010 - 14:13 België staat op de achtste plaats in de wereldranglijst van beste landen om in te leven. Dat staat te lezen in International Living magazine, dat jaarlijks een ranglijst opstelt op basis van negen criteria.

    Het onderzoek analyseerde 194 landen op basis van 9 criteria: De levenskosten, vrije tijd en cultuur, economie, milieu, vrijheid, gezondheid, infrastructuur, veiligheid en klimaat.

    België sleept met een score van 78 op 100 een knappe achtste plaats in de wacht. “Omgeven door parken, is Brussel de groenste hoofdstad van Europa”, bemerkt International Living. Andere factoren die het mooie weer maken in Brussel zijn volgens het blad de bijzondere zorg voor straatkatten en de aanwezigheid van doventolken in de stadsbibliotheek. “Minder gegoede burgers kunnen er fikse kortingen krijgen voor culturele evenementen”, schrijft het magazine.

    De wereldranglijst wordt aangevoerd door Frankrijk, dat maar liefst 82 procent van de punten haalt. Het is al het vijfde jaar op rij dat onze zuiderburen de trofee in ontvangst mogen nemen.

    Andere landen die het ook nog beter doen dan België zijn Australië, Zwitserland, Duitsland, Nieuw-Zeeland, Luxemburg en de Verenigde Staten. De motivaties om een hoge score toe te kennen aan een land zijn ietwat uiteenlopend. In Duitsland verdienen werknemers het meest, Zwitserland heeft de meest discrete banken, Luxemburg heeft het grootste aantal restaurants met Michelin-sterren per vierkante meter en in de Verenigde Staten krijg je het snelst wat je wilt.

    Landen die het iets minder goed dan België zijn Canada en Italië. Nochtans, in Canada voelt men de financiële crisis minder hard en in Italië heerst er een aangenaam klimaat, zo weet het magazine.

    Landen waar het leven het slechtst is, bengelen onderaan de lijst. Somalië prijkt triest bovenaan de wereldranglijst van landen waar het slecht wonen is. Jemen, Soedan, Tsjaad, Afghanistan, Sierra Leone, Djibouti, Eritrea, Guinea en Angola vervolledigen die betreurenswaardige “top” 10.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Blog als favoriet !


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Rondvraag / Poll
    Wanneer gaat Martine Tanghe best op pensioen?
    Hoe sneller hoe liever
    Op 65 jaar
    Op 67 jaar
    Nooit
    Bekijk resultaat


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    VRT start zoekprogramma "De DSK van Vlaanderen"
    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Correctioneel veroordeelde Noël Slangen kreeg 6,5 miljoen € voor Lange Wapper!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Bachelor Vastgoed Hogeschool Gent blijkt analfabeet
    Foto

    Foto

    Foto

    Overheid plaatst flitscamera's op circuit Spa-Francorchamps
    Foto

    Onderzoekers unaniem:Programma Peeters & Pichal verhoogt kans zelfdoding
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    EXPERT: "KOEN WOUTERS ZONG ENORM VALS TIJDENS DUET MET KATIE MELUA"
    Waals MR-politicus Serge Kubla nam deel aan seksfuiven
    Foto

    Foto

    LEEGLOOP BELGIE IS BEGONNEN...
    Foto

    Foto

    Nieuws Politics

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    RECORDAANTAL BELGEN VLUCHT NAAR BUITENLAND
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!