Foto
Rondvraag / Poll
Is Johan Vande Lanotte tever gegaan in het dossier van Electrawinds
JA
NEEN
Bekijk resultaat

Zoeken in blog

Foto
Startpagina !
Rondvraag / Poll
Wie heeft volgens U de VLD kapot gemaakt?
Guy Verhofstadt
Patrick De Wael
Karel De Gucht
Herman De Croo
Alexander De Croo
Gwendolyn Rutten
Vincent Van Quickenborne
Hugo Coveliers
Jean-Marie Dedecker
Ward Beysen
Bart De Wever
Bekijk resultaat

Inhoud blog
  • Karel De Gucht Columnist bij Het Laatste Nieuws
  • Tobback for president SPA
  • Karel De Gucht's opinie over een goed politicus
  • Marc Van de Looverbosch zwaar uit de bocht als journalist
  • Moslimterroristen in België
    JOEPIE: België in Guiness Book! Meeste politici per inwoner!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    POLITIE BLAAST ZELF BIJ ALCOHOLCONTROLES!
    Foto
    Foto
    Foto
    Politie-agent verbrandde alcoholtester op BBQ!
    Foto
    Foto
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Heeft Karel De Gucht volgens U in het verleden reeds "gesjoemeld"?
    Ja natuurlijk zijn gezicht staat er scheef van
    Neen hij is heiliger dan de paus
    Ik durf het niet zeggen. Ik weet het niet
    Bekijk resultaat

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Karel De Gucht betaalt DEXIAgeld NIET terug!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Hogeschool Gent gaf Bachelordiploma aan mentaal gehandicapte
    Foto
    Foto
    Foto
    Cancellara moet verkeersboete betalen voor te snelle sprint
    Foto
    Dendermondse politie-agent klopt op notabele
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    APENLAND
    Waar Koning Filip I regeert
    En het ABVV en de PS de bevolking terroriseert
    28-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zon is eigendom van een Spaanse vrouw...

    Spaanse vrouw claimt de zon

    Een Spaanse vrouw van 49 uit de regio Galicië claimt de zon. Ze is naar haar notaris gestapt en wil nu geld van iedereen die gebruik maakt van haar nieuwe eigendom.

    Een internationale overeenkomst bepaalt dat een land niet het eigendom van een planeet of ster kan opeisen, maar daarin wordt niet gesproken over individuen, weet de vrouw. Nadat ze had gelezen dat een Amerikaan de maan en enkele sterren als eigendom opeist, zette ze haar zinnen op de zon.

    De helft van de eventuele opbrengsten wil de vrouw schenken aan de Spaanse regering, die het economisch moeilijk heeft. Een vijfde wil ze in de Spaanse pensioenfondsen stoppen, 10 procent zet ze in om een einde te maken aan de wereldhonger en nog eens 10 procent is bestemd voor onderzoek. De rest houdt ze voor haar, schrijft De Telegraaf. 
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Levensgevaarlijk: Golfen...

    Golfer mept vanop 35 meter tuinman dood

    Nergens meer hartaanvallen dan op golfterreinen, jaarlijks duizenden gewonden met golfwagentjes en nergens meer kans om doodgebliksemd te worden

    Een tuinman van een golfclub in het Amerikaanse Sanford is om het leven gekomen doordat hij een golfballetje op zijn hoofd kreeg. Golfterreinen blijken overigens ware killing fields: nergens gebeuren bijvoorbeeld meer hartaanvallen dan op de "green" en als u niet wil sterven door bliksem blijft u ook best weg daar.

    De 42-jarige Maurice Hayden was onkruid aan het wieden bij een boom, ongeveer 35 meter vanaf de plaats waar golfer Brian Donohue een bal sloeg. De man kreeg het balletje tegen de slaap. Hij overleed een dag later in het Central Florida Regional Hospital, meldt CNN.

    Het slachtoffer had drie jaar gewerkt op golfbaan Mayfair Country Club in de staat Florida.

    Vorig jaar overleed Janet Llwellyn, een 66-jarige Schotse weduwe, op de Strathendrick Golf Course toen een slecht geslagen bal haar slaap raakte.

    Bliksem
    Balletjes die tegen iemands hoofd vliegen zijn uitzonderlijk. De twee belangrijkste doodsoorzaken op golfterreinen zijn hartaanvallen (er sterven nergens zoveel mensen van hartaanvallen, wat veelal met de leeftijd van de beoefenaars te maken heeft) en kapriolen met golfwagentjes. Cijfers van verzekeraars: de jongste 15 jaar belandden alleen al in de States 147,700 golfers in het ziekenhuis na een ongeval met een golfwagentje. De meeste slachtoffers vallen uit het karretje en blijkbaar is daar vaak alcohol bij in het spel.

    De kans dat een golfer sterft door een blikseminslag blijkt overigens ook hoger te liggen dan dood-door-balletje. Eén op twintig dodelijke slachtoffers van blikseminslagen bevindt zich op een golfterrein. Het gaat overigens niet alleen om spelers; in de States zijn ook al toeschouwers bij golftornooien doodgebliksemd.

    Bosbrand
    Amper twee maanden geleden veroorzaakte een golfer in een exclusieve club in Californië een heuse bosbrand. Na een eerder slecht gemikte slag, was het balletje van de speler in de rough (hoge gras) beland. Toen hij de bal daar met een ijzeren club uit probeerde te slaan, raakte hij een steen. De vonk die door de impact werd veroorzaakt, zette een deel van de rough in brand. Het vuur verspreidde zich razendsnel en 150 brandweerlieden waren nodig om de brand te doven. In totaal ging uiteindelijk 5 hectare in vlammen op.

    Alligator
    En vorige herfst verloor een 77-jarige Amerikaan zijn arm toen hij op de Ocean Creek Golf Course in South Carolina bukte om een golfbal uit een vijver te pakken. Een 3,5 meter lange alligator sleurde de man de vijver in en beet zijn arm af. Golfvrienden konden de man uit het water trekken. 
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30-jarige vrouw sterft van verdriet

    Saoedische vrouw sterft van verdriet om verongelukte man

    In Saoedi-Arabië is een vrouw letterlijk gestorven van verdriet. De 30-jarige vrouw zat emotioneel compleet aan de grond nadat haar man een week geleden was overleden.

    De vrouw had op de bewuste dag uren zitten wachten op haar echtgenoot die maar niet thuiskwam. Toen de politie op een gegeven moment voor haar deur stond en haar het slechte nieuws kwam brengen dat haar man omgekomen was bij een verkeersongeluk, stortte ze in.

    Ze werd overgebracht naar het ziekenhuis. Daar werd haar toestand van langsom slechter. Een week later overleed ze in de kliniek.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Universitairen begrijpen anderen minder goed

    Universitairen begrijpen anderen minder goed

    Hoe geleerder iemand is, hoe slechter die er in slaagt de emoties van anderen te herkennen. De reden? Ze hebben het gewoon niet nodig, zo claimt een Amerikaanse studie.

    Onderzoekers vroegen vrijwilligers om naar foto's te kijken en in te schatten welke emotie ze uitdrukten. Hoe hoger geschoold, hoe slechter er gescoord werd. Opvallend: proefpersonen die werden gedwongen om te geloven dat ze in een lagere sociale klasse zaten, scoorden beter dan voorheen.

    Een andere studie toonde ook al aan dat wie van hogere komaf was, minder goed de emoties van een vreemde sollicitant kon lezen.

    Relevanter voor armen
    Volgens de onderzoekers kunnen 'arme mensen' beter inschatten wat de ander denkt en voelt, omdat ze vaker moeten terugvallen op anderen. Zo kunnen zij geen babysit of kinderopvang betalen, en moeten ze rekenen op de hulp van buren of vrienden om op de kinderen te letten als ze gaan werken of naar de dokter moeten, zo argumenteert co-auteur Michael Kraus van de University of Californië.

    Voor hen is het dus relevant om te weten wat anderen denken en voelen. Voor de 'slimmen' is dat niet het geval: zij zijn onafhankelijker, en worden 'blind' voor wat anderen denken of voelen.

    "Het is niet zo dat lager opgeleiden minder intelligent zijn, wel dat de sociale context een grote rol speelt", aldus Kraus, die meent dat zijn onderzoek vooroordelen doorprikt.

    Synoniemen
    De Amerikaanse onderzoekers gebruiken 'hoog opgeleid' en 'laag opgeleid' gemakkelijk als synoniemen voor 'rijk' en 'arm', wat niet noodzakelijk zo is.

    Of de resultaten stand houden als rekening wordt gehouden met het werkelijke inkomen of met de dominante klasse bij het opgroeien, werd niet onderzocht, terwijl dit misschien wel meer invloed zou kunnen hebben dan het opleidingsniveau.

    Als de resultaten zouden bevestigd worden, zou dit eventueel wel een verklaring kunnen zijn voor de verharding van onze samenlevong, waarom wij steeds egoïstischer worden en ons steeds moeilijker kunnen verplaatsen in de schoenen van iemand anders.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mirakel: Rolstoelatlete genezen na verkeersongeluk

    Rolstoelatlete kan weer lopen na verkeersongeluk

    rolstoelatlete kan weer lopen na verkeersongeluk 

    19/11 De Nederlandse sportwereld is verbijsterd nadat een rolstoelatlete plots weer kan lopen na een verkeersongeval. De 26-jarige Monique van der Vorst zat sinds haar dertiende aan een rolstoel gekluisterd en haalde al verschillende medailles op de Paralympische Spelen.

    De rolstoelatlete blonk de afgelopen jaren uit in het wielrennen en triatlon voor gehandicapten. Op de Paralympische Spelen 2008 in Peking veroverde ze twee zilveren medailles op de handbike. Ook won ze vorig jaar in oktober de beruchte triatlon op Hawaï. Ze werd daarvoor uitgeroepen tot mindervalide Nederlandse Sportster van het Jaar.

    Dit voorjaar kreeg van der Vorst tijdens een trainingskamp een verkeersongeluk. Na dat ongeval begonnen haar verlamde benen weer gevoel te krijgen. "Na een intensieve revalidatie is ze nu zover dat ze weer tot de valide sporters wil behoren", bevestigde delegatiehoofd André Cats van de paralympische ploeg in De Telegraaf.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jezuïetencollege Aalst

    Ik heb reeds vele artikels op mijn blog geplaatst over de Katholieke Kerk en het Katholiek onderwijs in Vlaanderen. Van oudsher staat het Katholiek Onderwijs in Vlaanderen garant voor een uiterst degelijke opleiding. De meeste scholen kiezen voor een gulden middenweg; een evenwicht tussen kennis, ethische waarden en ontspanning. Een schoolvoorbeeld hiervan is het Heilig-Maagdcollege te Dendermonde. Evenwichtige leerkrachten en goed leerprogramma zorgen ervoor dat deze school één van de betere is in Oost-Vlaanderen.  Voor sommige scholen echter wordt het leerprogramma een doel op zich. Trop is teveel zei Vandenboeynants en dat is juist. Men kan door te focussen op één aspect de andere aspecten teveel verwaarlozen en dan krijgt men excessen. 

    Het Jezuïetencollege van Aalst is één van die oude grote monumenten binnen het Vlaams Katholieke landschap. Deze school is fier te kunnen zeggen dat ze de lat héél hoog leggen. Enkel de besten zijn er welkom. Men punten wordt er nooit gegooid. Een middelmatig student haalt er gemiddeld amper 60%. Een 7/10 is het absolute maximum dat men er kan behalen en de leerkrachten zijn er fier op. Nog recent moest een lerares Frans haar punten verlagen omdat ze te weinig studenten buisde! Let op, het ging hier over leerlingen van amper 13 en 14 jaar oud!

    Het is dus niet verwonderlijk dat er meer en meer klachten verschijnen over het Aalsters Jezuïetencollege. Sommige leerkrachten gedragen zich onmenselijk hard tegenover deze iets grotere kinderen. Maar ook in het verleden waren er prominenten die zich tegen het harde regime in de school verzetten. Iemand als een Karel Van Isacker deed maar liefst acht jaar over zijn humaniora te Aalst en noemde deze school "een kazerne". Ik ken iemand die met grootste onderscheiding afstudeerde aan de K.U.L. en in het jezuïtencollege een jaar moest overzitten!!!Hij behaalde er maximaal 60%!

    Men kan zich dus de vraag stellen of het wel nut heeft de kinderen zo te terroriseren. Wat is het nut om dag in dag uit in te hakken op de jonge studenten? Is het een vorm van sadisme? Kinderen die week in week uit geconfronteerd worden met een enorme druk, raken gestresseerd. Op de lange duur ontwikkelen sommigen onder hen complexen, falingsangsten en dergelijke. Dat is niet goed voor de mentale gezondheid van een kind. Men moet een kind voldoende ruimte geven om zich te ontplooien en dit op alle vlakken: sociaal, ethisch, sportief, creatief en cultureel. Boekenkennis is belangrijk, maar is niet het belangrijkste in een mensenleven. Een "winner" is iemand die op alle vlakken "all round" is. Een redelijke kennis, maar vooral een gezonde geest in een gezond lichaam. (mens sana in corpore sano)     


    Ik zal nooit mijn kinderen naar het Jezuïetencollege te Aalst sturen. Ik hoop dat sommige ouders en het bestuur van deze school ook eens op mijn site terechtkomen en hun houding bijsturen.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als crimineel wordt je geboren

    Crimineel gedrag is erfelijk

    Agressief en crimineel gedrag lijken voor een stuk genetisch aangeboren. De intrigerende bevinding komt uit een grootschalige studie onder Amerikaanse adoptiejongeren.

    Al kan criminaliteit beslist door een heleboel factoren opgewekt worden, de invloed van genetica  lijkt niet onbelangrijk. Een Amerikaanse studie onder adoptiejongeren toont aan dat deze  4,5 keer meer kans maken om met de politie in aanraking te komen als hun natuurlijke ouders een strafblad hebben. De opvoeding door de adoptieouders schijnt minder effect te hebben dan de invloed van de genetica.

    Studie
    Meer dan 250 jongeren werden periodiek gevolgd gedurende 13 jaar aan de Universiteit van Florida. De resultaten tonen duidelijk aan dat de jongeren van een biologische ouder met een crimineel verleden, vaker in de problemen komen dan de jongeren wiens natuurlijke ouders zich gezagsgetrouw gedragen. 

    Gevangenis
    De invloed van genetica gaat zelfs verder. Verblijft een biologische ouder een tijdje in de gevangenis, is de kans groot dat ook het kind een tijdje de gevangenis of een jeugdinstelling opzoekt. Hoe meer problemen de biologische ouder met de wet krijgt, hoe problematischer de situatie voor het kind wordt.

    Enzymen

    Genen spelen een enorme rol, bepaalde genen produceren enzymen die chemische stoffen in de hersenen opwekken, verbonden met agressie. Deze genen schijnen het grootste effect te krijgen in combinatie met een problematische opvoeding. De bevindingen werden neergepend in het tijdschrift Biological Psychiatry.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lelijkste engelsman overvallen

    Bernie Ecclestone geschopt en geslagen in Londen

    © ap
    Bernie Ecclestone is woensdag in Londen overvallen door vier gangsters. De Formule 1-baas werd geschopt en geslagen, waarna hij onder meer zijn horloge moest afstaan. Ook zijn vriendin moest haar juwelen afstaan. De daders sloegen op de vlucht met een buit van om en bij de 240.000 euro. Ecclestone werd overgebracht naar het ziekenhuis. Daar kreeg hij verzorging aan het hoofd.

    De overvallers stonden Ecclestone en zijn Braziliaanse wederhelft Fabiana Flosi op te wachten aan het F1-hoofdkwartier in Knightsbridge. Scotland Yard sprong meteen op de zaak. "Er zijn juwelen gestolen, maar wat de precieze omvang van de buit is, kunnen we nog niet met zekerheid zeggen." Enkele jaren geleden werd de 80-jarige topman ook al eens belaagd. Doelwit was zijn peperdure Mercedes CLS55 AMG. (dea)
    © reuters
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lol van de dag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Palin: VS moet Noord(!)-Korea helpen

    Sarah Palin: "VS moeten Noord-Korea te hulp schieten"

    Miljoenen Amerikanen horen presidentskandidate op radio weer blunder van formaat maken

    Sarah Palin, de ultraconservatieve politica die in 2012 een gooi zal doen naar het Amerikaanse presidentschap, heeft een nieuwe kemel van formaat geschoten: tijdens een radio-interview met Glenn Beck zei ze dat "de VS Noord-Korea te hulp moet schieten". De presentator moest daarop Palin uitleggen dat het niet Noord-Korea, maar Zuid-Korea is waarmee de Amerikanen bondgenoten zijn.

    De radioshow van Glenn Beck is het derde meest beluisterde programma in de States, dus de nieuwe flater van Palin viel moeilijk onder de mat te borstelen.

    Vorige week verklaarde Palin nog op ABC tijdens een interview met Barbara Walters dat ze geloofde Barack Obama te kunnen verslaan in 2012. Obama zelf reageerde daarop subtiel: "Het idee dat Sarah Palin mijn concurrent wordt voor het volgende presidentschap is eigenlijk iets waar ik nog niet aan gedacht heb".

    Dinosauriërs
    Palin heeft ondertussen al een aardig blunderboek opgebouwd. Er bestaat zelfs al een woord voor: een palinisme, zijnde een erg domme, feitelijk compleet foutieve uitspraak of tout court een verzinsel. Eén van de meest frappante voorbeelden komt uit een toespraak voor aanhangers van het creationisme (een leer die ze zelf ook zegt aan te hangen). Palin beweerde toen dat mensen en dinosauriërs gelijktijdig de aarde bevolkten.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plan B en wat met Brussel?
    Ik heb gisteren naar "Plan B" op CANVAS gekeken. In tegenstelling tot de populistische aflevering van RTBF enkele jaren geleden was deze aflevering degelijk onderbouwd. Na de verschillende analyses van bekende en minder bekende intelligentia en professoren kwamen de Vlaamse en Waalse kopstukken aan het woord.

    Wat mij direct opviel bij onze Vlaamse politici is de duidelijke "verrechtsing" onder de partijen. Amper één generatie terug kwam enkel het Vlaams Belang openlijk uit voor een onafhankelijk Vlaanderen. Deze partij werd dan ook algemeen beschouwd als staatsgevaarlijk. Vele militanten hebben onze gevangenissen reeds aan de binnenzijde mogen aanschouwen.
    De Volksunie was van oudsher een "soft"-versie. Zij kwamen op voor een federale staat. Haar erfopvolger, het NVA is verder geradicaliseerd. Het NVA streeft momenteel naar een onafhankelijk Vlaanderen, al wil ze het niet zo letterlijk gezegd hebben. Bij het NVA spreekt men liever van "verdampen" op lange termijn. Onze staat zou verdampen naar een Europees en een Vlaams niveau. 
    Ook CD&V is sinds Yves Leterme en het kartel met NVA serieus naar rechts opgeschoven. Al zien we toch nog wat stuiptrekkingen onder leiding van een bepaalde oude garde. Mensen als Marc Eyskens duwen onophoudelijk op de rem als het over de toekomst van Vlaanderen gaat.
    En natuurlijk dat een partijtje als LDD ook ijvert voor een onafhankelijk Vlaanderen. Open VLD weet het niet goed meer. Alexander De Croo heeft de regering doen vallen over een communautair item, maar heeft er geen enkel electoraal voordeel mee geboekt. Dan maar over een economische boeg gooien zeker? Het komt allemaal weinig geloofwaardig over. De open VLD is sinds Guy Verhofstadt haar contact met de "burger" verloren en het zal nog vele jaren duren vooraleer deze partij opnieuw een prominente rol zal vervullen. Indien de VLD haar ziel moet verkopen voor een regeringsdeelname, zal ze er geen twee keer over nadenken. Zo diep is de partij gevallen.
    Tenslotte zijn er de wagonnetjes SPA en AGALEV. Zonder hun grote Waalse broer betekenen ze niets in België. Om te overleven stellen zij zich dan ook het meest genuanceerd op.

    Algemeen kan men stellen dat er stilaan een electorale meerderheid kan gevormd worden onder de Vlaamse partijen die een onafhankelijk Vlaanderen kunnen opeisen. Een voorspelling alsof België binnen 50 jaar nog zal bestaan, lijkt mij dan ook niet realistisch. Het kan immers zeer snel gaan. Indien de separatistische partijen volgende verkiezingen nog meer stemmenwinst boeken, ligt de onafhankelijkheid voor het grijpen.

    Vriend en vijand zijn het er roerend over eens dat Brussel de achillespees is van het onafhankelijk Vlaanderen. Het Vlaams Belang beweert het te kunnen oplossen, maar blijft onduidelijk in haar remedies. Gezien haar vrij radicale opstelling vrees ik het ergste. Nochtans zit niemand in Vlaanderen te springen voor een tweede Ygoslavië. Ook de internationale gemeenschap zou zoiets nooit tolereren. Indien Brussel niet democratisch bij Vlaanderen komt, zullen we het definitief verliezen. In het beste geval zal het een stadstaat worden, een klein Andorra of Singapore. Het klinkt "chique", maar Brussel kampt met zodanig veel sociale problemen dat het eerder een zeer arm landje zal worden. Natuurlijk met de nodige internationale en vooral Europese steun zal het wel kunnen overleven. De Vlamingen moeten hopen op een gewaarborgde bescherming als minderheid en dat omwille van historische en geografische redenen. Wellicht zullen ze die grotendeels kunnen behouden, al is een achteruitgang onafwendbaar. Men kan als minderheid van ca 11% toch niet 50% van de regering opeisen. Dat is ook niet democratisch. Ook de Vlaamse instellingen, parlement en dergelijke kunnen hun positie niet eeuwigdurend aanhouden. Nergens ter wereld zetelt de regering van een bepaald land in een ander land. Dat is wellicht ook in tegenstelling met internationale regels en verdragen. Een uitdoofscenario lijkt mij hier de beste oplossing. Na bij voorbeeld 10 à 20 jaar zouden sommige gebouwen kunnen worden overgedragen of verkocht aan de Brusselse overheid.
     
    Enig lichtpunt in de duisternis is de Koning. We hebben hem als Vlaming dikwijls verguisd, maar voor Brussel zou hij een oplossing kunnen betekenen. Ik zeg het al vele jaren en gisteren hoorde ik bijna letterlijk hetzelfde uit de mond van enkele professoren. Via de personele Unie kan onze koning zowel staatshoofd worden van Vlaanderen als van Brussel. Zelfs Wallonië zou de Koning kunnen behouden. Al denk ik dat socialisten van oudsher tegen een erfopvolging zijn.  De koning als bindmiddel tussen Vlaanderen en Brussel is een interessante denkpiste.

    Wordt zonder twijfel vervolgd.  





    Hoe langer de onderhandelingen aanslepen, hoe meer politici en burgers nadenken over de mogelijkheid van een plan B, het einde van België. Voor ‘Panorama’ ging Ivan De Vadder op zoek naar een antwoord op een vraag hoe dat dan zou moeten gebeuren. Met nog veel meer onderhandelingen, zo blijkt.

    ‘Als je een land geweldloos wil splitsen, dan moet je... onderhandelen. Bestaan daar regels voor? Neen.’ Paul Van Orshoven, professor Publiek Recht, zegt in ‘Plan B’, de Panorama-uitzending over de splitsing van België, meteen waar het op staat. Er zal onderhandeld moeten worden, veel onderhandeld. Het zal bovendien enorm moeilijk zijn en het zal ons in turbulent financieel vaarwater brengen. ‘Niemand beseft hoe ingewikkeld het uiteenrafelen van een land kan zijn’, stelt Ivan De Vadder al vroeg in de uitzending vast.

    Gewapend met een pak praktische vragen trekt hij naar elf professoren om toch de oefening te maken. Hoe ga je te werk als je een land wil splitsen? Wat doe je in ‘s.hemelsnaam met het koningshuis, het leger, de voetbalcompetitie, de NMBS... de landsgrenzen! Over dat laatste hoeven we ons geen zorgen te maken. Daar geldt het systeem Uti possidetis, wat je in je bezit hebt, behoud je. Een nieuwe staat wordt afgebakend door de reeds bestaande grenzen. En de grens tussen Vlaanderen en de Wallonië, loopt die dan langs de taalgrens? ‘Lijntjes trekken is een zuiver politieke beslissing’, zegt professor Grondwettelijk Recht Paul Van Orshoven. De taalgrens is een mogelijkheid, zegt hij, ‘maar het zou kunnen dat die scheiding irrelevant wordt al je spreekt over onafhankelijk staten’.

    'Alleen idioten zouden nu het land splitsen'

    Een vraag die in elk splitsingsscenario terugkomt is Brussel. Wat doe je met Brussel? Net omdat Brussel zo klein is, zouden alleen idioten nu het land splitsen, vindt UCL-professor Philippe Van Parys. Het idee van een condominium (een staat bestuurd vanuit twee andere staten) wijst hij resoluut van de hand. ‘Daar is een naam voor, dat is kolonisatie. In een studie uit 2005 blijkt dat ongeveer 50 procent van de Brusselaars het status-quo wil behouden, 2 procent wil bij Vlaanderen horen en 2 procent wil naar Wallonië. De overige 45 procent wil een speciaal statuut.’ Een probleem, geeft Paul Van Orshoven toe, ‘een politiek probleem’.

    Wie aan het splitsen wil slaan, moet zich ook afvragen of de nieuwe entiteiten ook leefbaar zijn. Voor Vlaanderen is er volgens professor Paul De Grauwe geen enkel probleem. ‘Het heeft de capaciteit om ook zonder Brussel welvarend te zijn. Brussel en Wallonië zullen meer mensen aan het werk moeten zetten.’

    'De transitie zal traumatisch zijn'

    Maar voor je een land kan splitsen, moet er dus eerst, het wordt een paar keer door verschillende proffen herhaald, heel wat onderhandelen. In die periode zullen de financiële markten ons land niet gunstig gezind zijn. ‘Dan zullen we door een periode van turbulentie moeten, met hogere rentevoeten’, zegt De Grauwe. ‘De transitie zal traumatisch zijn.’

    De sociale zekerheid is nog zo’n struikelblok. Enorm complex om te splitsen, waarschuwt UA-prof Bea Cantillon. Een eigen Vlaamse sociale zekerheid is nog mogelijk, maar voor Brussel wordt dat rampzalig. De welvaartsbasis is er erg klein en de risico’s zoals werkloosheid en armoede zijn er net groot. Zowel Brussel als Wallonië zullen volgens haar verarmen.

    Geen tweede bye-bye Belgium

    ‘Plan B’ was in de verste verte geen tweede Bye bye Belgium, de hoax die de RTBF in 2006 maakte over de splitsing van het land. Het is een goed gemaakte nieuwsreportage, die nog eens op een rijtje zet het hemelsbreed het verschil is tussen zeggen dat je een land wil splitsen en dat ook effectief doen. Met korte, met de iPhone gefilmde fragmentjes van zichzelf brengt De Vadder vaart in het programma — en leert hij ons dat hij een paarse woonkamer heeft. Goed gemaakt dus, maar baanbrekend was het niet. En net daarom kan de enorme media-aandacht die er op voorhand was, wel eens als een boemerang kunnen terugkeren — te hoog gespannen verwachten, enzo.

    Nu goed, het hele plan B-verhaal is volgens Van Parys toch niets meer dan een retorische strategie. ‘Het is zoals bij koppels die ruzie maken. De ene zegt Ik vertrek. En ik heb er al goed over nagedacht, het zal goed met mij gaan. Soms wordt daarin geloofd, soms niet. Maar hier gelooft geen verstandig mens iets van.’

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moslim blokkeert verkeer te Sint-Niklaas

    Een 40-jarige man die weigert instructies van vrouwen op te volgen en dus ook de bevelen negeerde van een agente die het verkeer regelde, heeft een druk kruispunt in Sint-Niklaas volledig geblokkeerd. De man is aangehouden wegens weerspannigheid.

    Het incident gebeurde vrijdagmorgen. De man van Syrische afkomst weigerde halsstarrig de instructies van de vrouwelijke agente op te volgen.

    "Niemand kon nog door en toch weigerde de man zijn voertuig ook maar een millimeter te verplaatsen", luidt het bij het parket. "Er kon geen takelwagen tot bij het voertuig geraken, zodat de politie de auto moest openbreken om de man eruit te halen. Daarop viel de betrokkene de politiemensen aan."

    De man kon uiteindelijk overmeesterd en opgepakt worden.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lerares zwanger van leerling

    Lerares zwanger van leerling (16)

    Lerares Jennifer Riojas (25).
    Lerares Jennifer Riojas (25).
    In Texas werd woensdag een lerares Wetenschappen gearresteerd. De vrouw van 25 wordt er van beschuldigd een seksuele relatie te hebben gehad met een zestienjarige leerling. Bovendien is de vrouw zwanger en wijst alles er op dat de leerling de vader is.

    Seks in de kliniek
    Jennifer Riojas van de Carter-Riverside High School in Fort Worth werd smoor op de jongen die lid is van het footballteam van de school. Zij bezocht hem in het ziekenhuis toen de jongen gekwetst raakte tijdens een wedstrijd. Ze zouden net in dat hospitaal voor de eerste keer seks met elkaar hebben gehad.

    Rollebollen in hotels
    Uit het onderzoek is inmiddels gebleken dat Riojas en haar jonge lover vaak samen lunchten en dat ze een vaste fan was tijdens zijn footballwedstrijden. Ook werd duidelijk dat het koppel meerdere keren samen de liefde bedreven in hotels in en rond Fort Worth.

    Naar de politie
    De jongen maakte de relatie publiek omdat hij vreest dat zijn lerares zwanger is van hem. Hij bevestigde dit aan de politie.

    Juffrouw Riojas heeft inmiddels haar baan in de school opgezegd. In haar ontslagbrief schrijft ze dat ze bezorgd is over de speculaties die rond haar zwangerschap de kop zouden kunnen opsteken.

    De vrouw verblijft momeneel in de gevangenis. Ze wordt beschuldigd van seksuele aanranding van een minderjarige.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dieven hebben seks tijdens inbraak
    GENK - Dieven - vermoedelijk een man en een vrouw - zijn er tijdens een inbraak in een sportclub in Genk in geslaagd ook een potje te vrijen. Een gebruikt condoom vormt het bewijs. De daders gingen ook aan de haal met een peperduur zwaard.

    'Je kan je niet voorstellen hoe woedend ik ben', vertelt Wim Van Dooren, oprichter van de Makota Ryu, een club in Genk die gespecialiseerd is in verdedigingssporten.

    Bier en sigaretten

    Dieven hebben er op een merkwaardige manier toegeslagen: eerst moeten ze een stevig partijtje gevreeën hebben in kleedkamer of toilet, vervolgens hebben ze een lekker pintje gedronken en ondertussen ook nog eens een tiental sigaretjes opgestoken. Al kan de volgorde van dat alles wel anders zijn geweest.

    'Toen ik donderdagmorgen de club binnenkwam zag ik meteen dat er iets niet pluis was. Ik vond eerst vier lege flesjes kriekbier, er lagen sigarettenpeuken en in de kleedkamer vond ik op de grond zowaar een gescheurde verpakking van condooms. En ja hoor: in het toilet vond ik een rubbertje. Overduidelijk gebruikt.'

    Ziek in je hoofd

    Van Dooren zucht: 'Je bent toch ziek in je hoofd als je een nummertje maakt op de plaats waar je inbreekt? Ik walg hier werkelijk van.' En toch was dat nog lang niet alles: de inbrekers zijn er ook nog eens met de man zijn Japanse zwaard (waarde: 15.000 euro) van door gegaan. 'Die mensen snappen niet wat ze mij aandoen', sakkert hij. 'Ik kocht het zwaard in 1986 en was er speciaal voor naar Japan gereisd. Het is op mijn maat gemaakt.'

    Van de dieven en hun buit ontbreekt voorlopig elk spoor.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hitler en UFO's

    Hitler liet Ufo ontwerpen om Londen en NY te bombarderen

    Toen Hitlers macht op het einde van de Tweede Wereldoorlog afbrokkelde en het water hem aan de lippen stond, vroeg een wanhopige 'Führer' zijn wetenschappers een superwapen te creëren die hem de oorlog alsnog kon laten winnen.

    © photo news
    Zo kwamen de Duitsers met de V2-raketten en de eerste jet fighters op de proppen, maar die kwamen te laat om de nederlaag nog af te wenden. Andere ideeën, zoals een vliegende schotel die Londen en zelfs New York moest bombarderen, raakten niet voorbij het tekenbord. Zo werd aanvankelijk aangenomen, maar volgens een recent rapport in het Duitse wetenschappelijke magazine 'PM', zou zo'n vliegende schotel wel degelijk uitgewerkt zijn en zou een prototype zelfs ooit de lucht ingestuurd zijn.

    Gedetecteerd door Amerikanen
    In het artikel worden ooggetuigen geciteerd, die de zogenaamde Ufo met het ijzeren kruis als symbool van het Duitse leger in 1944 over de Thames zagen vliegen. De Amerikanen zouden het tuig ook als een potentieel gevaar gedetecteerd hebben. In de toenmalige New York Times werden er foto's van gepubliceerd en geschreven over een 'mysterieuze vliegende schijf die met hoge snelheden over de hoge gebouwen van de stad scheert'. Volgens het magazine vernietigden de Duitsers het papierwerk rond hun uitvinding, maar in 1960 konden UFO-experten in Canada een toestel namaken dat, tot hun eigen verbazing, echt kon vliegen.

    Vijftien prototypes
    Het Duitse project kreeg de naam Schriever-Habermohl mee, naar ingenieur en testpiloot Rudof Schriever en collega-ingenieur Otto Habermohl. Zij werkten tussen 1941 en 1943 in Praag aan hun schotel. Daarna kwam het project in handen van SS-officier Hans Kammler, toen Hitler aan Hermann Goering -hoofd van de luchtmacht- vroeg om een superwapen te lanceren.

    Gevangenen van de geallieerden claimden de zilveren vliegende schotel, die ongeveeer 5,4 meter breed was, meerdere keren gezien te hebben. volgens Joseph Andreas Epp, die als ingenieur meewerkte aan het project, werden er vijftien prototypes gebouwd. Rond een centrale cockpit werden er vleugels gebouwd die een cirkel vormden en het toestel deed klimmen. Na de oorlog hielpen vele Duitse wetenschappers mee aan het Amerikaanse ruimteprogramma.

    Poolse historicus
    De theorie wordt ook gevoed door Igor Witkowski, een Poolse gewezen historicus en journalist. In zijn boek uit 2000, 'Prawda O Wunderwaffe', claimt de man dat de Nazi's een buikvormig luchtvaarttoestel gecreëerd hadden en dat Hitler de beste wetenschappers en ingenieurs tot zijn beschikking had.
     
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het fenomeen Lady Gaga

    Enkele dagen geleden zag ik de uitzending van Koppen over Lady Gaga. Het zal wel aan mij liggen, maar ik ken geen enkel lied van haar. Het interesseerde mij om iets meer over dit fenomeen te vernemen. Wat we echter gedurende de hele reportage te zien kregen waren verborgen gezichten achter dikke zonnebrillen, pruiken, kledingsstukken en dergelijke. Veel gezang kwam er duidelijk niet bij kijken. Blijkbaar is een middelmatig zangtalent voldoende om de wereld te veroveren. Wat men zeker moet zijn om een celebrity te worden, is extravagant. Hoe extravaganter, hoe beter. Loop een ganse dag rond met een uitdagend pakje en een stom haarkapsel en je kan de wereld veroveren. Men moet zelfs niet mooi zijn. Want zeg nu eerlijk, Lady Gaga is een middelmatige vrouw. Sommige van haar fans schreeuwden dat ze "God" is en dan wordt het gevaarlijk. Deze jonge vrouw is amper 24 jaar oud en wordt nu al de hemel in geprezen. Er komt natuurlijk een moment dat haar hype over is en dat ze geconfronteerd zal worden met zichzelf. Ik vraag mij af of er voldoende zal overblijven om te overleven. Vele ex-beroemdheden plegen nadien zelfmoord. Ze kunnen de terugval niet aan. Hoe lager het niveau, hoe groter de val. Wordt zeker vervolgd... 


    Lady GaGa in kliniek wegens ondervoeding

    Door haar extreme diëten is Lady GaGa in 2009 zes keer in het ziekenhuis beland. Haar voormalige tourmanager, David Ciemny, onthult dat de ster zich volpropt met junkfood en zoetigheden om daarna wekenlang niets te eten. Allemaal om toch maar in die ene outfit te passen. De man herinnert zich dat ze zo eens negen kilo verloor.

    Fysiek en mentaal ziek
    "Als ik zeg dat ze ziek was, bedoel ik fysiek en mentaal ziek", zo verklaart Ciemny in het boek 'Poker Face: The Rise and Rise of Lady Gaga' van Maureen Callahan. "Er werd enorme druk op haar uitgeoefend om te vermageren".

    Knuffels in bed
    Ciemny's vrouw Angela beweert in het boek dat GaGa tijdens haar tournees bij haar in bed kroop om geknuffeld te worden vlak voor haar optredens. "Dan zei ik 'GaGa, ik heb een man die op me wacht. Ik ben in de kamer hiernaast'. Even later stuurde ze me dan een sms: 'Ik mis je, Ange, kom terug'. Dat deed ik dan. Elke ochtend deden we samen onze make-up en 's avonds maakten we ons samen klaar om naar bed te gaan".

    In januari van dit jaar moest GaGa vier shows in de VS annuleren omdat ze last had van een onregelmatige hartslag, veroorzaakt door uitputting. In maart stortte ze in in Nieuw-Zeeland en recent testte ze positief op lupus, een weefselziekte waar haar tante aan overleed.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Promotion horizontale: Annick De Ridder

    Ooit werd ze in de media omschreven als de coming lady van de Open VLD, Annick De Ridder. De laatste maanden is haar masker afgevallen. Iedereen binnen de VLD weet ondertussen dat Annick De Ridder zo machtsgeil is, dat ze er werkelijk alles voor over heeft om het te maken in de partij. Wellicht is dat "alles" er wel wat over. De Ridder heeft inschattingsfouten gemaakt. De publieke perceptie is niet zo positief meer.

    Het toeval wil dat ik Annick De Ridder aan het startpunt van haar carrière heb gekend. Toen ze nog opkwam tégen het migrantenstemrecht, om nog tijdens het congres van de VLD ineens het gat te beginnen likken van Guy Verhofstadt. Ongezien, maar het legde haar wel geen windeieren. Ze werd kort nadien verkozen.


    Ludo van Campenhout en Annick De Ridder hadden relatie

    speelde ludo s liefdesdrama een rol in oosterweeldossier

    Ludo Van Campenhout en Annick De Ridder deelden ooit het bed en waren beiden Open VLD-kopstukken in Antwerpen. Maar nu delen ze niets meer. Integendeel, in het Oosterweeldebat zijn het bitse tegenstanders van elkaar.

    Van Campenhout, intussen ex-Open VLD, is tevreden met de gekozen tunnelvariant voor de Antwerpse ring. De Ridder huldigt het Open VLD-standpunt dat de meerkost hiervan te hoog is en niet op Antwerpen afgewenteld mag worden.

    "Heftige relatie"

    Achter hun politieke twist schuilt volgens Dag Allemaal, dat enkele hooggeplaatste maar helaas anonieme Open VLD'ers citeert, wellicht ook een amoureuze afrekening.

    "De relatie was heftig en de breuk begin 2007 was dat evenzeer", aldus een intimus. Van Campenhout en De Ridder, 12 jaar jonger, raakten ongeveer 5 jaar geleden bevriend, hij was getrouwd en vader van twee kinderen.

    Hun liefde kreeg een klap na de nederlaag bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2006. Van Campenhout bleek niet langer de coming man bij Open VLD. "Daarom was hij voor De Ridder niet meer interessant. Toen werd het een knipperlichtrelatie. Dan was Ludo weer een tijd niet welkom bij haar. Dan weer wél", aldus een hoge bron binnen Open VLD.

    Dag Allemaal boort nog een andere bron aan die stelt dat Van Campenhout in een zware depressie sukkelde nadat hij met zijn huwelijksaanzoek bij De Ridder een serieus blauwtje liep. "Het is nooit meer goed gekomen tussen die twee".

    Een gewezen vriend van Van Campenhout wijst erop dat hun liefdesstrijd een machtsstrijd is geworden. De Ridder zou geen reden meer hebben om vast te houden aan Van Campenhout - "hij is (intussen was, nvdr) in zijn partij duidelijk een uitdovend licht". Annick De Ridder ziet volgens deze ingewijde in hem geen toekomst en kiest resoluut voor haar carrière bij de Open VLD.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed bestuur in Antwerpen...

    Ambtenaar die 5 jaar thuis zat mag wedde houden

    Theatertechnicus Dirk Martens was ook als acteur actief. Begin jaren negentig acteerde hij in de vtm-serie Chez Bompa Lawijt.

    Theatertechnicus Dirk Martens moet geen cent terugbetalen van de 155.046 euro wedde die de stad Antwerpen hem over een periode van vijf jaar uitbetaalde terwijl hij gewoon thuis zat. Meer nog: volgens het Antwerpse hof van beroep is de stad zelf tekort geschoten door een personeelslid jarenlang uit het oog te verliezen.

    Martens werkte sinds 1980 als hulpmachinist bij de schouwburg, maar werd in 1987 door de stad uitgeleend aan het Echt Antwaarps Teater. In 2000 kreeg hij te horen dat ze hem daar niet meer nodig hadden. Volgens Martens hadden ze bij de stad gezegd dat hij zich ter beschikking moest houden en dat deed hij ook, vijf jaar lang.

    In 2005 ontdekte de stad dat hij nog altijd zijn wedde kreeg, ook al leverde hij geen prestaties meer. Hij werd aan de deur gezet en Antwerpen trok naar de rechtbank om de onterecht uitbetaalde wedde terug te vorderen, maar kreeg zowel in eerste aanleg als in beroep nul op het rekest.

    "De stad kan niet weerleggen dat hij zich steeds ter beschikking hield en uit niets blijkt dat hij zich verstopt zou hebben voor opdrachtgevers", klonk het in het arrest. "De stad is zelf nalatig geweest en is tekort geschoten in wat als behoorlijk bestuur beschouwd kan worden."
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoo split homogieren

    Zoo split koppel homogieren

    Een dierentuin in Duitsland is van plan een koppel mannelijke homogieren van elkaar te scheiden. Bedoeling is dat de gieren gaan paren met wijfjes in een andere zoo. Het plan heeft al negatieve reacties uitgelokt bij Duitse holebigroeperingen.

    Nestje bouwen
    De twee mannetjesgieren, allebei veertien jaar oud, zijn enkele maanden geleden samen begonnen aan de bouw van een gemeenschappelijk nest. Een van de twee moet nu van de directeur van de Allwater Zoo in Münster naar een Tsjechische dierentuin verhuizen. Het plan is dat het mannetje daar voor nakomelingen gaat zorgen omdat er een gebrek is een gierkuikens.

    Ongelukkig
    "Ze zagen er toch niet gelukkig uit samen", aldus directeur Dirk Wewers. "Bovendien vielen de andere gieren hen lastig en stalen ze het materiaal waarme ze hun nest bouwden".
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biocentrisme

    Het biocentrisme of waarom wij hier zijn

    © afp

    De Amerikaanse vorser Robert Lanza komt de laatste jaren met een nieuwe theorie over onze aanwezigheid op Aarde op de proppen: het Biocentrisme. Waarom is de mens de enige van zijn soort die het doorheen de evolutie gehaald heeft? "Als we aannemen dat de Big Bang niet het begin van de fysieke ketting van causaliteit is, maar het einde ervan, kunnen we een en ander verklaren", zegt Lanza op de site van de Huffington Post. Het komt erop neer dat ons bewustzijn een heel belangrijke rol heeft gespeeld in het ontstaan van het universum. Het universum is een product van leven en bewustzijn.

    Waarom leven wij op onze planeet Aarde, net op het goede moment in de evolutie van het universum, bij de juiste temperaturen: niet te warm, niet te koud? Dat vraagt ook professor Robert Lanza zich af. Lanza zoekt een verklaring voor dat ongelooflijke toeval in een nieuwe filosofische wetenschapstheorie, die hij het Biocentrisme noemt. Want de klassieke Big Bang-theorie doet ons wel, volgens Lanza, het verleden begrijpen maar kan de drijvende kracht niet vatten.

    Bewustzijn
    Voor kosmologen was het universum recent nog een levenloze verzameling van elementaire deeltjes die tegen elkaar botsten, beweert Lanza. Iets als een uurwerk dat zichzelf opwindt en zich ook weer afwindt op een half voorspelbare manier. "Maar zij houden geen rekening met een bepalende component van de kosmos, omdat ze niet weten wat er mee aan te vangen. Deze component is het bewustzijn, en dat is geen kleintje. Het is een mysterie, waarvan we gemakshalve denken dat het uit molecules is ontstaan.

    Extreem veel chance
    Volgens de traditionele evolutieleer heeft de mens sinds de Big Bang enorm veel geluk gehad. Was de Big Bang 1 miljoenste krachtiger geweest, dan waren we er niet geweest. Als de zwaartekracht een haartje lager was geweest, dan zouden er geen sterren zijn, en dus ook geen zon. En zo zijn er meer dan 200 fysieke parameters, waarvan de kleinste wijziging zou betekenen dat wij nooit zouden bestaan. Bovendien stierven al onze voorgangers uit, zelfs de Neanderthaler. Alleen de mens is overeind gebleven, argumenteert Lanza.

    En het geluk blijft aan onze zijde staan: een asteroïde zou bijvoorbeeld kunnen inslaan op Aarde en de mens uiteindelijk doen uitsterven. "Al 13,7 miljard jaar hebben wij chronische chance. Zowat alles zit ons mee", stelt Lanza. Toeval? Of niet? "Als we de Big Bang als het einde van de ketting beschouwen en niet als het begin, valt alles in zijn plooi", aldus Lanza. Het Biocentrisme: niet het universum creëert het leven, maar het leven creëert het universum. Tijd en rumte zijn niet objectief maar subjectief.

    "Theorie over alles"

    Het biocentrisme wil een "theorie over alles" zijn en stelt dat wij, de waarnemers, zelf ruimte en tijd creëren. En dat is de reden waarom wij hier zijn, aldus Lanza in zijn boek 'Biocentrism', dat hij samen met de astronoom Bob Berman schreef. "Bekijk alles rondom je op dit eigenste ogenblik. Taal en gewoonte beweren dat dat allemaal buiten onszelf ligt in de uitwendige wereld. Toch zie je niets dat je brein omhult. Je ogen zijn niet zomaar een toegang tot de wereld. Al wat je ervaart, inclusief je lichaam, maakt deel uit van een actief proces dat zich afspeelt in je geest. Ruimte en tijd zijn gewoon de instrumenten van de geest om alles te laten kloppen."

    Stephen Hawking
    Lanza haalt ook Stephen Hawking en Leonard Mlodinow aan, die recent nog opmerkten: "Je kan de waarnemer - wij - niet loskoppelen van onze waarnemingen van de wereld... In de klassieke fysica wordt aangenomen dat het verleden uit een duidelijk afgebakende reeks gebeurtenissen bestaat, maar de quantummechanica beschouwt het verleden, net als de toekomst, als niet-welomlijnd en ziet die enkel als een spectrum van mogelijkheden."

    Evolutieleer herbekeken
    Als wij als waarnemer die mogelijkheden (het verleden en de toekomst) doen instorten, wat blijft er dan over van de evolutietheorie, zoals we die op school geleerd hebben? Hoe kan er een verleden bestaan, zolang we het heden niet hebben bepaald? Het verleden begint bij de waarnemer - wij - en niet omgekeerd, zoals ons onderwezen werd, beweert Lanza. Voor hem maakt de bewuste boom die omvalt in een bos waar geen waarnemer aanwezig is om het geluid van de vallende boom te horen, géén geluid.

    De waarnemer is de eerste oorzaak, de vitale kracht die niet alleen het heden doet instorten maar ook de cascade van spatiotemporele gebeurtenissen uit het verleden, die we de evolutie noemen, besluit Lanza.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Blog als favoriet !


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Rondvraag / Poll
    Wanneer gaat Martine Tanghe best op pensioen?
    Hoe sneller hoe liever
    Op 65 jaar
    Op 67 jaar
    Nooit
    Bekijk resultaat


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    VRT start zoekprogramma "De DSK van Vlaanderen"
    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Correctioneel veroordeelde Noël Slangen kreeg 6,5 miljoen € voor Lange Wapper!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Bachelor Vastgoed Hogeschool Gent blijkt analfabeet
    Foto

    Foto

    Foto

    Overheid plaatst flitscamera's op circuit Spa-Francorchamps
    Foto

    Onderzoekers unaniem:Programma Peeters & Pichal verhoogt kans zelfdoding
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    EXPERT: "KOEN WOUTERS ZONG ENORM VALS TIJDENS DUET MET KATIE MELUA"
    Waals MR-politicus Serge Kubla nam deel aan seksfuiven
    Foto

    Foto

    LEEGLOOP BELGIE IS BEGONNEN...
    Foto

    Foto

    Nieuws Politics

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    RECORDAANTAL BELGEN VLUCHT NAAR BUITENLAND
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!