Ik ben Arlette
Ik ben een vrouw en woon in Poperinge (Belgiƫ) en mijn beroep is gepensioneerde.
Ik ben geboren op 29/06/1946 en ben nu dus 78 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: lezen, muziek beluisteren en koffietje drinken met vrienden.
Allerlei
03-10-2024
Herfstbloemen
Herfstbloemen.
De mooiste en typische herfstbloemen voor in je huis
Chrysanten. De chrysant is een typische herfstbloem. ...
Callicarpa. De Callicarpa mag eigenlijk niet ontbreken tijdens dit seizoen. ...
Euphorbia. Zeg je herfst, dan zeg je euphorbia. ...
Physalis. ...
Veronica. ...
Zonnebloem. ...
Scabiosa. ...
Hypericum
Welke bloem symbolliseert de herfst?
Chrysant
De diverse vormen en levendige kleuren van chrysanten maken ze perfect om textuur en een vleugje kleur toe te voegen aan boeketten, en zo prachtige herfstbloemen te creëren. Het is ook de geboortebloem van november.
Hop en kwaliteitsbieren gaan onlosmakelijk samen. De lupulinekorreltjes uit de vruchtkegels van de vrouwelijke plant (hopbel) worden vanwege de alfazuren en de etherische oliën (aroma’s) gebruikt als grondstof voor bier. Hop wordt ook nog eens “het groene goud” genoemd. In het lokale dialect van Poperinge wordt er niet van hop gesproken, wel van “hommel“. Wie in de periode juni-september door onze regio rijdt, en dan vooral rond Poperinge, ziet de schuin opgestelde staken waar hop rond groeit al van ver staan. Ze zijn typisch voor de Poperingse zomerlandschappen. Al sinds de 8ste eeuw staat de maand september in het teken van het plukken van de hopoogst. Er zijn 18 hoptelers, allen familiebedrijven, die een totale oppervlakte van 155 hectare cultiveren. Wil U er meer over weten ? Bezoek dan het hopmuseum in Poperinge. Het is gevestigd in het stadsschaalcomplex. Hier werd vroeger hop gewogen, gekeurd en gestapeld.
In september wordt de hoppe geplukt. Nu wordt alles machinaal gedaan vroege gebeurde dat met de hand.
HerfstDe bomen roesten in het zieke licht langs somber in zichzelf gekeerde grachten. In wilde, stormdoorvlaagde regennachten vertoont de maan een bleek, behuild gezicht
boven de lege straten, smalle schachten waar in een onverbiddelijk gericht de zomer langzaam voor het najaar zwicht, terwijl de huizen op het einde wachten.
Tegen de morgen is de strijd beslecht. Een vage geur van heimelijk bederven heeft aan de moede wind zich vastgehecht.
Tussen een handvol dunne zonnescherven heeft zich de zomer moeizaam neergelegd om eenzaam en onopgemerkt te sterven.
Hanny Michaelis uit 'Verzamelde gedichten' Van Oorschot 2006
Het oorspronkelijke seizoen van pompoen is namelijk van begin oktober t/m eind december. Tegenwoordig zijn pompoenen echter het hele jaar rond te koop, zowel uit Nederland als uit het buitenland. Maar voor je portemonnee is een pompoen in de herfst voordeliger dan in de zomer
Welke pompoenen mag je niet eten?
Welke pompoenen mag je niet eten?
Sierpompoenen zijn giftig en die eet je dus best niet op. Ook bij pompoenen van eigen kweek kunnen er problemen zijn. Wie pompoenen koopt in de supermarkt of de groentewinkel kan gerust zijn, die zijn eetbaar. Oneetbare sierpompoenen zijn te herkennen aan hun keiharde schil, gebrek aan vruchtvlees en bittere smaak.
Is pompoen een vrucht of een groente?
Pompoenen zijn botanisch gezien vruchten, omdat ze zaden bevatten. Pompoen is familie van de komkommer en de meloen. Culinair en voedingswaardetechnisch gezien is pompoen echter een groente.
De cellen van een paddenstoel groeien snel, door opname van water. Vandaar ook dat je vooral paddenstoelen ziet in de herfst. Dan regent het vaak veel en is de temperatuur nog redelijk hoog. Vochtig en warm, daar houden schimmels van.
Welke maand krijg je de meeste paddenstoelen?
Wat valt er het meeste op? Als we naar de kalender kijken dan zien we dat de periode tussen augustus en maart het echte topseizoen is voor wilde paddenstoelen. Dan zijn namelijk bijna alle soorten wilde paddenstoelen beschikbaar.
Wat is de beste tijd voor paddenstoelen?
Paddenstoelen of zwammen kun je het hele jaar door vinden. Maar de herfst is de beste periode om op zoek te gaan naar paddenstoelen. De vele regen en het vele dode organische materiaal vormt de perfecte voedingsbodem voor paddenstoelen.
Officieel loopt de herfst van21 september tot en met 20 december. Volgens de klimatologische indeling is de herfst al op 1 september begonnen en duurt het seizoen tot met 30 november.
Voor het gemak is er ook een 'officiële datum' vastgesteld waarop de herfst begint. Dit is 21 september,omdat de astronomische herfst altijd rond die datum begint.
Wanneer begint de herfst?
De herfst begint bijna ieder jaar op 23 september. Dit jaar is dat niet het geval. De herfst begint in 2024 op zondag 22 september en zal duren tot 21 december 2024. Dan start het volgende seizoen, de winter.
Astronomische herfst
Hoewel het door veel mensen wordt gedacht, is op 21 september de astronomische herfst nog niet begonnen. Dat komt doordat het exacte begin van de herfst niet door onze kalender wordt bepaald, maar door de positie van de zon. Zodra de zon loodrecht boven de evenaar staat, begint de herfst pas officieel. Dit jaar gebeurt dat op 22 september.
Meteorologische herfst of klimatologische herfst
Er is ook een meteorologische herfst. Deze begint standaard op 1 september en duurt tot en met 30 november. Dit wordt ook wel de klimatologische herfst genoemd. Deze data wijken af van de astronomische herfst, omdat de seizoenen zo beter met elkaar vergeleken kunnen worden. Dit is echter vooral voor meteorologen belangrijk.
Nederlands-Indië werd van 1942 tot 1945 bezet door Japan, bondgenoot van Duitsland in Zuidoost-Azië. Op 15 augustus 1945, kort na de bombardementen op Hiroshima en Nagasaki, capituleerde Japan. Daarmee kwam officieel een einde aan de Tweede Wereldoorlog in het Koninkrijk der Nederlanden.
Wat herdenken we 15 augustus?
Elk jaar op 15 augustus herdenken we alle slachtoffers van de Japanse bezetting van de voormalige kolonie Nederlands-Indië. Sinds 1988 gebeurt dat bij het Indisch Monument in
Regelmatige blootstelling aan warmte blijkt de suiker- en insulinewaardes in het bloed te verlagen. Bovendien verbrandt het lichaam na gewenning aan de warmte (in rusttoestand) meer vetten dan voorheen.
Augustus, ook wel oogstmaand genoemd, is deachtste maand van het jaar in de gregoriaanse kalender. De maand heeft 31 dagen. Augustus is vernoemd naar de Romeinse princeps Gaius Julius Caesar Octavianus (Augustus). In een schrikkeljaar begint augustus op dezelfde dag van de week als februari.
Behalve komkommers valt er traditioneel nog veel meer te oogsten deze maand. Denk aan al dieheerlijke zomergroenten en aan het verrukkelijke zomerfruit, waar je heerlijke jam van kunt maken, of zelfgebakken taarten. Augustus heet niet voor niets de oogstmaand.
Welke groenten zijn er in Augustus?
Deze groenten vind je deze maand volop in de winkelrekken: artisjok, aubergine, augurk, bloemkool, boontjes, broccoli, broccolini, champignons, Chinese kool, courgette, erwtjes, friseline, komkommer, koolrabi, krulandijvie, paksoi, paprika, prei, rabarber, radijsjes, selder, sla, spinazie, tomaten, venkel, tuinkers en ...