Jelke met haar vriendinnetje Ine (met wit bloesje)
Over mijzelf
Ik ben belinda, en gebruik soms ook wel de schuilnaam plinneke.
Ik ben een vrouw en woon in maaseik (belgië) en mijn beroep is arbeidster.
Ik ben geboren op 25/05/1976 en ben nu dus 48 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: fitness, msn, fuiven.
ik heb een lieve man en 2 schattige kindjes, een hondje en nog 2 vogeltjes.
Spammers passen hun tactieken weer eens aan, in hun zucht naar grotere botnets. Ze versturen minder e-mails met schadelijke bijlagen. In plaats daarvan worden computergebruikers bestookt met berichten die een kwalijke URL bevatten. Vaak gaat het om een vals seintje dat er een e-card klaarligt. Steeds meer malware zal op deze manier worden verspreid, voorspelt MessageLabs.
Het percentage malware dat middels deze simpele mails-met-URL 'aan de man wordt gebracht', is door de recente Storm Worm-aanval verdubbeld, zegt Alex Shipp, antivirustechnoloog bij MesssageLabs. "Vóór Storm werd meer dan 25 procent van de malware op deze manier verspreid, en Storm heeft dit ruim over de vijftig procent getild."
De tactiek dook een aantal jaren geleden op. Vooral Braziliaanse bendes maakten veel gebruik van valse e-cardmailtjes, waarin de ontvanger wordt uitgenodigd om op een link te klikken. Zo probeerden zij banktrojanen te installeren en geld te stelen. Dit werkte goed omdat e-cards populair zijn in Brazilië en online bankieren er wijdverbreid is. "Recentelijk hebben andere criminele bendes, met name de Storm-bende, het succes van de e-cardtactiek duidelijk opgemerkt, en ze volgen", aldus Shipp.
De strategiewijziging valt daarnaast te verklaren door het feit dat e-mails met schadelijke bijlagen steeds vaker worden geblokkeerd, zowel bij particulieren als bij bedrijven. En de spammers zijn overduidelijk niet van plan hun lucratieve bron van inkomsten zomaar op te geven.
Het gemiddelde formaat van een e-mail met een link naar malware is bovendien zestig keer kleiner dan dat van een e-mail met een malware-attachment. De spammers kunnen met dezelfde infrastructuur dus zestig keer zoveel e-mails versturen als voorheen. "Dit alles betekent dat deze nieuwe tactiek zeer goed werkt voor hen, en dus kunnen we verwachten dat dit doorgaat en zich ook verder ontwikkelt", zegt Shipp.
Geraffineerde aanpak Het is volgens MessageLabs de natuurlijke volgende stap in de evolutie van malware. De vorige spamevolutie was het terugschalen van de aanvallen, om te voorkomen dat deze op de radar van antivirusbedrijven komen. Dat was een goede oplossing voor aanvallen met e-mailbijlagen, memoreert Shipp.
De nieuwe tactiek is echter nog veel geraffineerder. Bij de mails-met-URL doet het er niet toe of de antivirusbedrijven ze opmerken. De software die zij gebruiken, is over het algemeen niet ontworpen om tekst in e-mails te detecteren, legt de technoloog uit. Een antispamproduct of geïntegreerd antispam-/antimalwareproduct is daar beter voor uitgerust. Maar het is voor de Storm-auteurs heel gemakkelijk om snel nieuwe e-mailteksten te maken en te linken. Zij kunnen daarmee de antivirusbedrijven steeds vóór blijven, stelt hij. Daarom kunnen de beveiligers beter terugvechten door hun pijlen te richten op de malware zelf.
Helaas houden de spammers ook hier rekening mee: "We zien enkele interessante tactieken van de bad guys om dit te voorkomen." Zo vallen spammers beveiligingsbedrijven die proeven van malware proberen te downloaden aan, en ze 'voeden' hen onschadelijke proeven. Ook wordt de malware soms na iedere download vernieuwd. Shipp: "Dit alles maakt het leven voor antivirusbedrijven erg zwaar."
Maandag zijn we naar de zee geweest. De parasol hadden we niet nodig, wel de paraplu. We hebben wat gewandeld, daarna het serpentarium bezocht en lekker frietjes gaan eten!
KRC Genk heeft ter afsluiting van zijn fandag 1-1 gelijk gespeeld tegen de Franse club FC Metz. Twee strafschoppen beslisten de wedstrijd.
Na een kwartiertje spelen haakte Metz-doelman Trivino de doorgebroken Ivan Bosnjak. Gelegenheidsaanvoerder Tom Soetaers ging achter de bal staan en knalde het leer hoog in het doel.
Net voor de rust maakte Wouter Vrancken een fout in het strafschopgebied op Gijgax. Metz-spits Cicce deed hetzelfde als zijn Genkse collega aan de overkant en maakte gelijk.
Voor het oervige was er vrij weinig suspens te beleven. De ongeveer 17000 toeschouwers zagen een tiental minuten voor tijd nog een heerlijk sambanummertje van Alex Da Silva en een mooi schot van Jelle Vossen maar beide ploegen moesten genoegen nemen met een billijk gelijkspel.
De wedstrijd sloot een druk bezochte fandag af. Jong en oud genoten van de animatie rondom het stadion en mochten een kijkje nemen naar de vernieuwde hoofdtribune.
Woensdag zijn we naar de Ardennen geweest: trois point. We zijn naar het puzzelplaneet geweest. Een doolhof. We zijn er ongeveer een uur en een half ingeweest. Er waren 4 torens: een blauwe, een groene, een rode en een gele. Eerst moest ge de 4 torens zoeken en dan de uitgang. Wat hebben we plezier gehad!
Jorn vindt het jammer dat de voetbalkamp op Krc gedaan is! Amai het was tof! Ze hebben veel getraint en zijn ook naar de training van de spelers gaan kijken. Volgend jaar gaat hij terug!
Gisteren zijn we naar het Circus Pipo gaan kijken. (hier op het kerkplein in opoeteren). Het was de moeite. De kinderen keken met spanning. En wij ook!
Ouders die hun kinderen hebben aangeleerd dat fruit goed is voor hen, krijgen weer een ruggensteuntje door wetenschappelijk onderzoek dat de Sunday Times heeft ingekeken. Want de vitamine C die fruit bevat blijkt ook te helpen om astma te voorkomen. Dat werd ontdekt door vorsers aan de prestigieuze Amerikaanse Harvard-universiteit.
Onderzoekster Jane Burns deed daar proeven met 2.112 tieners en daaruit bleek dat de 'proefkonijnen' die weinig vitamine C binnenkregen een veel grotere kans lopen om last te krijgen van astma, zwakke longen en de daarbij horende piepende ademhaling. Leeftijdgenoten die veel fruit (en groente) eten en dus langs natuurlijke weg veel vitamine C opnemen, lopen veel minder risico.
Volgens Burns wijst dit erop dat de door de Amerikaanse overheid aangeraden 85 milligram vitamine C per dag niet voldoende is om te garanderen dat jonge mensen robuuste en gezonde longen ontwikkelen. In haar verslag, dat verscheen in het tijdschrift 'Chest', breekt de onderzoekster ook een lans voor het eten van vette vis zoals makreel, die veel vitamine D en omega 3 bevat en de longen beschermt.
De vitaminen die fruit en vis bevatten beschermen de cellen die de 'voering' van onze luchtwegen vormen tegen schade door 'vrije radicalen'. De omega 3 bestrijdt irritatie in de longen. Eén probleem bij dat alles is, zoals Jane Burns bevestigt, dat veel jongeren niet echt warm lopen voor het eten van fruit, en dat vette vis nog minder geliefd is.(KS)