Foto
Welkom op mijn blog!
Foto
Inhoud blog
  • fijne nieuwe maand
  • afscheid
  • laatste rapportendag
  • letterpiramide
  • cryptofoto
  • pictokraker
  • verborgen woord
  • doorstreeppuzzel
  • mooie zondag
  • weekendgroetjes
    Foto
    Beste blogvrienden,
     het rijmverhaal dat ik schreef van het dagboek van een kennis zijn voettocht naar Santiago de Compostella begint op datum van 28/03/2008.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn favorieten
  • marianne
  • dieneke
  • ria marcoen
  • aldake
  • rozemarijn
  • vivi
  • moni
  • veveke
  • elisa en juliette
  • frieda
    Mijn favorieten
  • wiely
  • vrolijke bloggers
  • patty en freddy
  • ani
  • derktje
  • klaproosje
  • georgette
  • finistera
    Besoto

    hebt U ideetjes, laat ze maar komen ....
    08-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het einde van de wereld...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Mooi verhaal geschreven door R. Dykstra :








    Een vader neemt zijn zoontje mee op trektocht in de bergen. Als de duisternis begint te vallen, hebben ze reeds de sneeuwgrens bereikt. Ze zijn bij een blokhut aangekomen, en de vader beslist deze te gebruiken om te overnachten in plaats van de tent die ze meehadden.

    's Ochtends wanneer de zon opkomt, kijkt het zoontje door het raam. Omdat hij nog zoveel moet groeien, kan hij enkel door de bovenste helft van het raam kijken. De lucht is roodgloeiend, door de sneeuw die het licht weerkaatst van de opkomende zon. De kleine jongen is bang, want hij begrijpt niet wat er gebeurt en denkt dat de hemel in brand staat. In de verte hoort hij een donderend geraas, afkomstig van smeltende sneeuw die een lawine heeft veroorzaakt. Nu geraakt hij helemaal in paniek en hij begint te schreeuwen. Zijn papa komt binnen en vraagt hem wat er scheelt. "Het einde van de wereld," zegt de jongen en hij wijst naar het raam. Zijn papa bekijkt de lucht en de sneeuw, en snapt wat er gaande is. "Welnee, m'n jongen, dat is niet het einde van de wereld. Dat is het begin van een nieuwe dag."

    08-05-2008 om 15:19 geschreven door besoto

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wees niet te lui ....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Mooi Nederlands Volksverhaal dat aantoont dat luiheid niet goed is:







    Een boer bezat eens drie huisdieren: een paard, een ezelin en een varken. Het paard en de ezelin moesten werken en daarvoor kregen zij het nodige voer. Veel gunstiger leek het lot van het varken, dat niet werkte, maar toch overvloedig te eten kreeg.

    Op een dag  zei het paard tegen de ezelin: "Hoe dwaas en tevens ondankbaar is onze heer toch. Zie toch eens, hoe hard wij moeten werken, en wij krijgen daarvoor precies afgepast eten, terwijl het varken, dat helemaal niets doet, massa"s te eten krijgt."

    "Wacht maar," antwoordde de ezelin, "tot het geschikte tijdstip aanbreekt. Je zult dan het treurige einde van het varken zien en je ervan kunnen overtuigen, dat het niet voor niets zoveel te eten heeft gekregen, omdat genot zonder arbeid nog nooit iemand goed is bekomen."

    Het duurde inderdaad niet lang of het gemeste varken werd geslacht.

    De ezelin had in die tijd een jong, dat de voorspelling van zijn moeder had gehoord. Toen hij later een iets grotere portie gerst kreeg, wilde hij dat niet opeten, omdat hij bang was, dat hij het lot van het zorgvuldig gemeste varken zou moeten delen. Maar zijn moeder stelde hem met de volgende woorden gerust: "Je kunt het zonder angst opeten, mijn kind, want niet het genot brengt de dood, maar het nietsdoen!"

    08-05-2008 om 14:49 geschreven door besoto

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een rijke les ...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag laat ik u meegenieten van een Russisch volksverhaal met een zeer wijze les:








    Een man had drie zoons. Zelf was hij vlijtig en ordelievend. Nooit liet hij zijn werk in de steek. Hij werkte van 's morgens vroeg tot 's avonds laat en stond met al zijn buren op goede voet. Maar zijn drie zoons waren flink uit de kluiten gewassen luilakken. Ze lieten hun vader ploeteren op het veld en in de moestuin, ja zelfs in huis lieten ze hem al het werk doen, terwijl ze zelf in de schaduw van een boom zaten te wauwelen of ze namen hun hengels en gingen vissen in de rivier  die vlakbij hun huis stroomde.

    "Waarom werken jullie nooit?" vroegen de buren. "Waarom helpen jullie je vader niet?"

    "Waarom zouden we?" antwoordden de zoons. "Vader kan het wel alleen af. Hij werkt namens ons allen!"

    De zoons werden volwassen. De vader werd oud en der dagen zat. Hij werkte niet meer zo vlot als vroeger. De moestuin raakte in een verwaarloosde toestand. Op het veld stond het onkruid manshoog. De zoons zagen het wel, maar ze deden er niets aan.

    "Jongens, wat zitten jullie daar duimen te draaien," zei de vader. "Zolang ik me sterk voelde, heb ik er nooit iets van gezegd. Maar ik ben nu oud en het wordt jullie beurt om de handen uit de mouwen te steken."

    "Werken kunnen we altijd nog!" antwoordden de drie zoons.

    Het trof de vader als een slag, dat zijn zoons zulke luie lummels waren geworden. Van ellende werd hij ziek en bedlegerig. Zijn gezondheid werd steeds minder en ook de moestuin en de velden verslechterden zienderogen. Het huis werd ingesloten door muren van brandnetels en onkruid. De oude man riep zijn zoons bij zijn bed en vroeg hen: "Jongens, hoe moet het gaan als ik er niet meer ben? Werken willen jullie niet en kunnen jullie niet. Wat dan?"

    De drie jongens stonden met hun mond vol tanden en hun handen in hun zakken.

    "Vader, voor je van ons gaat, geef ons nog een laatste raad," zei de oudste zoon, die in zijn vrije tijd een beetje had leren rijmen.

    "Ik zal jullie een geheim verklappen," antwoordde de vader. "Jullie weten dat jullie moeder en ik altijd erg hard gewerkt hebben. Maar wat jullie niet weten: op een keer vonden we in de grond een pot vol goudstukken. Die hebben we weer toegedekt met aarde, voor het geval de nood aan de man zou komen. Jammer genoeg zijn we daarna vergeten op welke plaats we de pot met goudstukken onder de grond hebben begraven. Het is ergens in de buurt van het huis, maar waar precies dat weet ik echt niet meer..."

    Meer zei de vader niet voor hij stierf. De zoons begroeven hun vader en waren diep bedroefd. Een paar dagen na de begrafenis zei de oudste zoon:
    "Jongens, we hebben geen geld meer om te betalen
    wat we bij onze buren halen,
    en dat nog wel, terwijl de goudstukken hier onder de grond zitten!
    Jongens, het is tijd geworden om te spitten!"
    De broers haalden drie spaden uit de schuur en begonnen puffend en hijgend te spitten. De pot met goud vonden ze echter niet. Toen zei de oudste broer:
    "We moeten niet zomaar lukraak graven,
    we moeten het land verdelen in vakken
    en ieder vak nemen we dan geducht te pakken!
    Op die manier vinden we de goede gaven!"
    De drie broers begonnen opnieuw te spitten. Nu vergaten ze geen vakje of stukje van het land dat vroeger door hun vader bewerkt was. Maar de pot met goudstukken vonden ze niet.

    De oudste broer zei:
    "Al loopt het zweet ook van mijn kop,
    ik geef het spitten nog niet op!
    Al voel ik in mijn rug het spit,
    ik graaf zo diep als het goud ook zit!"
    De andere twee waren ook dit met hem eens. Ze hadden er alles voor over om de pot met goudstukken te vinden.

    Zowaar raakte de spade van de oudste broer op de zevende dag nadat ze met het spitten begonnen waren - ze werkten zelfs op zondag door! - een hard voorwerp. Hij riep blij:
    "Jongens, het werken kan worden gestaakt!
    Ik heb de pot met goud geraakt!"
    Dat viel echter bitter tegen. Want wat groef hij op? Geen pot met goud maar een enorme kei. Die torsten de drie broers naar een greppel buiten het land van hun vader. Steeds ijveriger woelden ze met hun spaden de grond om. Ze werkten zonder ophouden tot het land vruchtbaar en open onder de hemel lag. De pot met goud bleef echter onvindbaar.

    De oudste broer zei:
    "Verder zoeken heeft geen zin!
    Die pot zit te diep of hij zit er niet in.
    Maar nu we zoveel moeite hebben gedaan
    zou het zonde zijn als we niet zaaien gaan!"
    Dat waren de andere twee helemaal met hem eens. En zo begonnen de drie broers, het voorbeeld dat hun vader bij zijn leven had gegeven volgend, het land te bewerken als boeren. Toen het tijd werd om te oogsten, kwamen de drie broers handen tekort om alle vruchten en gewassen van het veld te dragen. Het merendeel van de oogst verkochten ze voor klinkende munt.

    Toen zei de oudste broer:
    "Dit geld haalden we uit de grond
    waarop vader vroeger te werken stond!"
    En na even gepeinsd te hebben, voegde hij eraan toe:
    "Vader heeft ons na zijn leven
    zijn beste en rijkste les gegeven!"

    08-05-2008 om 13:28 geschreven door besoto

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    07-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wees tevreden met wat je hebt ...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit mooie Russische moraalverhaal vertelt over een koopman die altijd meer en meer wilde ...








    Er was eens een gierige koopman. Hij at en dronk de hele dag, maar werken deed hij nooit. Hij sliep liever en liet zijn knechten werken tot ze er bij neervielen en dan klaagde hij nog dat de dagen zo kort waren.

    Hij ging op zoek naar een wijze man die hem zou kunnen leren de dagen te verlengen. Hij zocht en zocht en tenslotte vond hij een wijze man, die de naam had dat hij een goede kijk had op de zon en op alles wat onder de zon was.

    Hij legde de wijze man uit: "De dagen zijn mij te kort. Zelfs in de zomer vliegen de dagen als zwaluwen voorbij. Nauwelijks zijn mijn knechts begonnen met werken of het wordt alweer donker. Leer mij de dag langer te maken."

    De wijze man dacht even na en zei toen: "Trek zeven hemden aan, daar overheen een bontjas, zet een pelsmuts op, trek aan je voeten dikke wollen sokken en warme pantoffels, neem een zak vol proviand op je rug en klim dan in de hoogste boom die je vinden kunt. Neem ook een hooivork mee. Prik die hooivork stevig in de zon en houd de zon dan vast, alsof het een ronde koek is! Op die manier belet je de zon onder te gaan en de dag zal niet eindigen."

    De koopman schonk de wijze man honderd roebel als beloning en ging terug naar huis, vast van plan nog diezelfde dag te verlengen. Hij trok zeven hemden aan, daaroverheen een bontjas, hij zette een pelsmuts op zijn hoofd, deed sokken en pantoffels aan zijn voeten, nam een zak met proviand en een hooivork en klom in de hoogste boom die hij vinden kon. Boven aangekomen prikte hij de zon aan de hooivork en ging zitten wachten op een tak.

    "Denken jullie er wel om," riep hij omlaag naar zijn knechts, "jullie blijven werken tot de zon ondergaat!"

    Een uur ging voorbij. De koopman kreeg het warm. Nog een uur ging voorbij. De koopman stikte bijna. Weer een uur later dreef de koopman van het zweet. Hij was zo uitgeput dat hij met moeite de hooivork kon vasthouden. "Luisteren jullie eens," riep hij omlaag naar zijn knechts, "jullie kunnen nu wel naar huis gaan om te slapen. De zon gaat straks onder. Ik houd het niet langer vol!"

    De hooivork glipte uit zijn hand, de zon ging onder, de koopman viel als een overrijpe peer uit de boom. Gelukkig dat hij zo dik gekleed was. Nu kwam hij er vanaf met blauwe plekken. En hij had een goede les geleerd: "Een koopman moet er niet al te warmpjes bij willen zitten. Genoeg is genoeg en gierigheid is een ondeugd."

    07-05-2008 om 15:02 geschreven door besoto

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oordeel niet te vlug ....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit Russisch verhaal over een zeer oplettende man heeft ook een mooi moraal:








    Een kameeldrijver miste een van zijn kamelen. Hij reed op zijn paard de steppe in om de kameel te zoeken. Onderweg werd hij ingehaald door een onbekende ruiter. Ze begroetten elkaar vriendelijk en reden naast elkaar verder. "Ik ben een van mijn kamelen kwijt," zei de kameeldrijver.

    "Is de kameel die je zoekt aan het linkeroog blind en mist hij zijn voortanden?" vroeg de ander.

    "Ja ja!" riep de kameeldrijver blij. "Heb je hem soms gezien?"

    "Nee, dat niet," was het antwoord, "maar ik zag de afdrukken van zijn hoeven in het zand."

    Dat geloofde de kameeldrijver niet en hij beschuldigde de ander ervan de kameel gestolen te hebben. Hij liep naar de rechtbank en de rechter liet de twee mannen voor zich verschijnen. De beschuldigde zei: "Ik heb de kameel nog nooit gezien en toch weet ik over hem het volgende: blind aan het linkeroog, mist de voortanden, droeg aan de rechterkant een vat honing en aan de linkerkant een volle zak tarwe!"

    "Het kan niet anders of deze man heeft mijn kameel gestolen!" riep de kameeldrijver. De rechter begon het nu ook te geloven, maar vroeg toch: "Als je de kameel niet gezien hebt, hoe kan het dan dat je zoveel over hem weet te vertellen?"

    "Dat zal ik u uitleggen," zei de beschuldigde. "Dat de kameel blind is aan het linkeroog begreep ik toen ik zag dat langs de weg alles aan de rechterkant was afgegraasd, terwijl aan de linkerkant alles was blijven staan. Bij het grazen had de kameel steeds de middelste plukjes gras laten staan, ook van de smakelijkste distels. Dus dat betekende dat hij zijn voortanden miste. Rechts van de weg streken bijtjes neer op druppeltjes honing en links van de weg pikten musjes tarwekorrels. Dus begreep ik dat de kameel rechts een vat honing droeg en links een zak vol tarwekorrels."

    De rechter had dit alles met een verbluft gezicht aangehoord en zei tenslotte: "Iemand die zo goed oplet, weet zeker wel het verschil tussen mijn en dijn. Deze man is geen dief. Hij is een oplettend, ja, hij is een oppassend mens!"

    07-05-2008 om 14:50 geschreven door besoto

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het geluk ligt soms op een klein plaatsje ...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag vond ik een mooi Hongaars sprookje , veel leesplezier:








    In een landstreek van het Zevenburgse Saksenland, leefde eens een arme, arme jongen. Zijn vader en moeder waren gestorven en zijn enige erfenis bestond uit een kleine gierstkorrel.

    Wat had hij nog in zijn geboortedorp te zoeken toen hij de ogen van zijn moedertje had dichtgedrukt? Hij wilde de wijde wereld in. Dus greep hij vol goede moed zijn wandelstok en stopte de gierstkorrel in zijn zak, want die wilde hij niet achterlaten, omdat het zijn enige bezitting was.

    Toen de jongen op een heldere, vriendelijke zomerochtend zo door de dauwfrisse weilanden liep, zag hij plotseling een oude man voor zich staan met een grijze mantel aan en een brede hoed op zijn grijze lokken.

    De jongen groette de oude man vriendelijk en deze beantwoordde zijn ochtendgroet net zo vriendelijk en vroeg hem vervolgens: "Waar ga je zo in alle vroegte naar toe?"

    "Op reis," zei de jongen trouwhartig, "maar ik heb mijn hele bezit, dat bestaat uit een gierstkorrel, meegenomen. Zou die niet van me worden gestolen?"

    "Maak je niet bezorgd, jongen. De gierstkorrel zul je verliezen, maar daar zul je beter van worden."

    En zo liep de jongen vrolijk verder langs weiden en akkers, door bossen en langs rivieren, tot hij tegen de avond bij een boerenhoeve kwam, waar hij onderdak voor de nacht vroeg. Toen hij ging slapen, legde hij zijn gierstkorrel op de vensterbank en zei tegen zijn gastheer: "Dat is alles wat ik bezit. Zou het niet worden gestolen?"

    Zijn gastheer antwoordde echter: "Maak je niet ongerust jongen, in mijn huis word je niet benadeeld."

    Daarop viel de jongen in slaap en sliep tot de ochtend. Toen de zon in de kamer scheen, zag hij nog net dat de haan van de boerderij op de vensterbank sprong en het gierstkorreltje, dat glansde in de zon, oppikte.

    Toen begon de jongen te huilen, maar de boer troostte hem en schonk hem de haan die het korreltje had ingeslikt.
    "Neem de haan
    Die jou onrecht heeft gedaan."
    Opgewekt trok de jongen vervolgens verder met de haan onder zijn arm, tot hij 's avonds weer in een dorp kwam en bij een boer aanklopte. "Deze haan is mijn hele rijkdom, kan hij niet worden gestolen?" vroeg hij de boer.

    "Maak je niet ongerust jongen. Op mijn boerderij overkomt je niets," antwoordde de boer.

    Toen de jongen echter 's morgens de slaap uit zijn ogen wreef en naar buiten keek, zag hij plotseling dat een vet varken zijn haan bij de nek greep en hem doodbeet.

    Huilend liep de jongen naar de boer en jammerde: "O wee, uw varken heeft mijn prachtige haan doodgebeten." Maar de boer troostte hem en zei:
    "Neem het varken mee
    En wees tevree
    Ook al heb je je haan verloren."
    Daarop bond de jongen het varken een touw om zijn nek en trok de hele stralende zomerdag lang verder tot hij 's avonds opnieuw bij een boerenhoeve kwam en om onderdak voor de nacht vroeg.

    "Dit varkentje is alles wat ik bezit," zei hij tegen de boer, "het kan toch niet worden gestolen?"

    "Maak je geen zorgen, mijn zoon," antwoordde de boer, "op mijn boerderij zul je geen schade lijden."

    Toen de jongen echter de volgende morgen laat wakker werd, want hij had heerlijk geslapen, en het huis uit stapte, zag hij zijn varkentje dood liggen. De koe van de boer had het vreemde dier met zijn horens doodgestoken.

    De jongen was diep ongelukkig, maar de boer zei vriendelijk:
    "Neem de koe mee
    En wees tevree
    Ook al heb je je varken verloren."
    Toen bond de jongen opgewekt de koe een touw om zijn nek en dreef het dier vele uren lang voor zich uit, tot hij moe en lusteloos bij een deftig landgoed kwam. De rijke herenboer stond toevallig juist buiten de poort.

    Nederig nam de jongen zijn pet af en vroeg de edelman om een onderkomen voor de nacht, omdat hij zo moe was dat hij niet meer verder kon. "Deze koe," zei hij vervolgens, "is mijn hele rijkdom. Kan het dier niet worden gestolen?"

    Toen lachte de herenboer en zei: "Maak je maar niet bezorgd jongetje. Op dit landgoed is een eerlijke voorbijganger nog nooit iets onaangenaams overkomen en een arme, eerlijke jongen zoals jij er een schijnt te zijn al helemaal niet."

    Nog nooit had onze jongen zo zacht geslapen als in de pronkkamer van het deftige huis, maar o wee, ook zijn koe lag de volgende morgen dood op de grond. Toen de paarden van de edelman in alle vroegte naar de drinkplaats waren gebracht, had een vurige hengst de vreemde koe omvergelopen en daarbij was het dier zo ongelukkig gevallen, dat het stierf. Toen zei de herenboer tegen de huilende jongen:
    "Neem dan teugel en paard
    Dat is het mij waard."
    Wie schetst de blijdschap van onze jongen? Hij sprong direct op de rug van het vrolijk hinnikende paard en reed de wijde wereld tegemoet. Hij groeide uit tot een beroemde held die zich in vele oorlogen onderscheidde en ten slotte zelfs de hand van een mooie prinses wist te winnen.

    Ja, wie geluk heeft, kan met een vermogen van slechts één enkele gierstkorrel koning worden, zoals uit deze geschiedenis van de arme jongen blijkt.

    Niet iedereen heeft echter zoveel geluk, maar je kunt het natuurlijk altijd proberen!

    07-05-2008 om 14:35 geschreven door besoto

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    06-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.spreken is zilver, zwijgen is goud ...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hier een mooi verhaal om aan te tonen dat het soms veel beter is om te zwijgen in plaats van zonder nadenken een grote mond op te zetten:








    De zeldzaamheid deed zich voor dat een hyena en een ezel vrienden waren. Zij waren het trouwens al enige jaren. Elke dag kwamen zij elkaar tegen, praatten dan wat en soms een enkele keer gingen zij zelfs samen op jacht. De hyena met zijn gevlekte vacht verborg zich dan onzichtbaar voor de dieren in de struiken en samen met de ezel, die voor ongevaarlijk werd aangezien, maar die heel hard schoppen kon, overmeesterde hij zijn buit.

    Toen zij weer eens zo op stap waren en pratend over koetjes en kalfjes naar hun jachtterrein liepen, vroeg de hyena aan de ezel:

    "Weet jij wel, dat ik eigenlijk doodsbang voor je ben?"

    "Jij bang voor mij?"

    De ezel wist niet wat hij hoorde. Juist hijzelf was eigenlijk verschrikkelijk bang voor de hyena, maar dat had hij hem nooit durven zeggen.

    "Maar waarom zou jij bang voor mij moeten zijn?" vroeg de ezel.

    "Vanwege je puntige horens, natuurlijk," antwoordde de hyena.

    Ze zeggen altijd van mij dat ik zo dom ben, dacht de ezel, maar de hyena moet toch nog veel dommer zijn. Want ik heb toch helemaal geen horens! De ezel schoot in de lach.

    "Daarom hoef je me nog niet uit te lachen! Ik meen wat ik zeg," zei de hyena ontstemd.

    "Heus waar?" wilde de ezel nog weten, voordat hij de hyena op zijn vergissing zou wijzen. "Heus waar?"

    "Echt! Eerlijk!" antwoordde de hyena, die nu op zijn beurt wilde weten waarom de ezel zo geheimzinnig deed.

    Luid schaterlachend sprak toen de ezel: "Nou, ik had je voor wijzer gehouden! Dit zijn toch geen horens, hier op mijn hoofd! Dit zijn mijn oren, man! Haha!"

    "Zijn dat je oren?" riep de hyena stomverwonderd uit. "Alleen maar je oren? Maar dan..."

    Zonder dralen sprong de hyena op de ezel en beet hem dood.
    Moraal van het verhaal:
    Ziet men u voor sterker aan,
    laat de ander in de waan!


    Bron: "Dierenfabels; de wereld rond"  1977.



    06-05-2008 om 14:51 geschreven door besoto

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De tijd staat niet stil ...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Beste mensen, vandaag laat ik u mee genieten van een mooie tekst die ik gisteren doorgestuurd kreeg van vrienden via een pps:









    Een student die net gezakt is voor zijn eindexamen,
    weet wat een jaar betekent,

    Een moeder die vroegtijdig haar kindje kreeg,
    weet wat een maand betekent,

    De uitgever van een weekblad,
    weet wat een week betekent,

    Een verliefd paar dat niet kan wachten om elkaar terug te zien,
    weet wat een uur betekent,

    Iemand die juist het vliegtuig, de boot of de trein heeft gemist,
    weet wat een minuut betekent,

    Iemand die op de Olympische Spelen een zilveren medaille heeft gewonnen,
    weet wat een seconde of een honderdste van een seconde betekent,

    De tijd staat voor niemand stil,
    profiteer van ieder moment,
    Want tijd is kostbaar!!!!

    06-05-2008 om 14:20 geschreven door besoto

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    05-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.iedereen verdient een tweede kans....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Mooi bezinningsverhaal, schrijver onbekend:








    Op een dag in de bus naar Miami.
    Een van de passagiers was juist vrijgelaten uit de gevangenis.
    Iedereen kon horen wat hij tegen de chauffeur vertelde.
    Juist voor zijn vrijlating had hij zijn vrouw een brief geschreven.
    Hij had geschreven dat hij het zou begrijpen als ze hem nooit meer wou terug zien.
    Maar hij had eraan toegevoegd:
    'Als je me toch nog een kans wil geven, bind dan een geel lint rond de oude eik in het centrum van het dorp. Dan zal ik van de bus stappen.
    Als er geen lint is, rijd ik door en zal ik jou vergeten.'
    Wat later reed de bus het dorp binnen.
    De man boog het hoofd in zijn handen en vroeg aan de chauffeur: wil jij letten op de eik?
    Intussen kende de hele bus zijn verhaal. Iedereen keek vol spanning uit.
    Toen de bus de eik naderde, barstte er plots een luid gejuich en applaus los.
    De man keek uit het raampje en zag de oude eik, volgehangen met wel honderd gele linten.
    Onder het gejuich van de andere passagiers, rende hij de bus uit, in de armen van zijn vrouw.

    05-05-2008 om 15:47 geschreven door besoto

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een mooi hart ...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag wil ik een prachtig indianenverhaal met U delen, bron onbekend, geniet er van en denk er na het lezen maar even over na:









    Op een dag stond er een jongeman in het midden van zijn dorp en beweerde dat hij het mooiste hart had van de hele vallei. Een grote menigte had zich om de jongeman verzameld en ze waren het allemaal met hem eens, zijn hart was perfect. Er zat geen schrammetje of wond in zijn hart en ze waren het er allemaal over eens dat het het mooiste hart was wat ze ooit gezien hadden. De jongenman was er erg trots op en pochte nog meer over zijn mooie en perfecte hart.

    Op een dag verscheen er een oude man vanuit de menigte en zei "Waarom is jou hart niet zo mooi als het mijne." De menigte en de jongeman keken naar het hart van de oude man. Het sloeg krachtig, maar het zat vol littekens en er waren plaatsen bij waar er stukken uit waren gehaald en andere stukken waren in gezet, maar deze stukken pasten er niet mooi in, de hoeken waren rafelig. Er waren plaatsen bij waar hele stukken misten
    uit zijn hart. De mensen keken verbaasd - hoe kun je zeggen dat je hart het aller mooiste is dachten ze?

    De jongeman keek naar het hart van de oude man en zag de staat waarin het verkeerde en lachte "Je maakt een grapje," zei hij. "Vergelijk jouw hart eens met het mijne. Dat van mij is perfect en dat van jouw is een puinhoop vol littekens en scheuren." "Ja," zei de oude man, "jouw hart ziet er perfect uit, maar ik zou niet met je willen ruilen. Kijk" sprak hij, "elk litteken vertegenwoordigt een persoon aan wie ik mijn liefde heb gegeven - ik scheur een stukje uit mijn hart en geef het, en vaak geven ze een stukje van hun hart aan mij terug om zo de lege plaats op te vullen. Maar de stukken zijn niet precies hetzelfde. Ik heb gerafelde hoeken, dat ben ik met je eens, maar het herinnert me er aan dat we de liefde met elkaar hebben gedeeld. Soms geef ik een stukje van mijn hart weg en heeft de ander me geen stukje van zijn hart terug gegeven. Dat zijn de lege gaten - het geven van liefde is een risico. Ook al zijn die gaten in mijn hart pijnlijk, ze blijven open. Het herinnert me er aan dat ik ook liefde heb voor deze mensen en ik hoop dat ze op een dag zullen terug keren en het gat zullen opvullen. Zo," zei hij "zie je nu wat echte schoonheid is?"

    De jongeman stond geheel roerloos met tranen die over zijn wangen rolden. Hij wandelde naar de oude man toe en greep in zijn perfecte hart en scheurde er een stuk uit. Hij offerde het aan de oude man met trillende handen. De oude man nam zijn offer aan, plaatste het in zijn eigen hart. Hij nam een ander stuk uit zijn hart en plaatste het in de wond van het hart van de jongeman. Het paste wel niet perfect, er zaten wat rafels aan, maar de jongeman keek naar zijn hart, niet meer perfect, maar mooier als voorheen, omdat de liefde van de oude man nu ook door zijn hart stroomde. Ze omhelsden elkaar en wandelden zij aan zij weg.....

    05-05-2008 om 15:06 geschreven door besoto

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)
    04-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het verhaal van de schutting ...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Aangrijpend verhaal met een diepe levensles, bron mij niet bekend:








    Er was eens een jongen met weinig zelfbeheersing.Zijn vader gaf hem een zak spijkers en zei tegen hem dat elke keer als hij zijn zelfbeheersing verloor, hij een spijker in de achterkant van de schutting moest slaan.De eerste dag sloeg de jongen 37 spijkers in de schutting.Over de volgende paar weken, toen hij leerde om zijn kwaadheid onder controle te krijgen, werd het aantal spijkers dat hij in de schutting sloeg geleidelijk aan minder. Hij zag in dat het gemakkelijker was om zijn zelfbeheersing niet te verliezen dan al die spijkers in de schutting te slaan.Uiteindelijk kwam de dag dat de jongen zijn zelfbeheersing niet meer verloor.Hij vertelde dit aan zijn vader en die stelde voor dat de jongen nu voor elke keer dat hij zijn zelfbeheersing behield hij een spijker uit de schutting haalde.De dagen gingen voorbij en de jonge man was eindelijk zover dat hij zijn vader kon vertellen dat alle spijkers waren verdwenen.De vader nam de jongen bij de hand en ging met hem naar de schutting. hij zei:"Je hebt het goed gedaan, mijn zoon, maar kijk nu eens naar al die gaten in de schutting.De schutting zal nooit meer dezelfde zijn.Als je dingen zegt in woede, dan laten ze een litteken achter net als deze gaten.Je kunt iemand met een mes steken en  het mes er weer uittrekken. Het maakt niet uit hoe vaak je zegt dat het je spijt de wond zal er blijven.
    MORAAL VAN HET VERHAAL:
    een verbale wond is even erg als een fysieke wond.

    04-05-2008 om 12:03 geschreven door besoto

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.samen ben je sterker ...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Prachtig verhaaltje over het belang van samenwerken in het leven, schrijver onbekend:








    Er was eens een man die drie zonen had. Tot groot verdriet van de man maakten de drie jongens altijd ruzie. Op een dag zei de vader, breng me zoveel takken als je kunt dragen! De jongens renden het bos in om takken te verzamelen en ieder kwam terug met een bos takken.Neem nu ieder 1 tak zei de vader en probeer die te breken. Hartstikke makkelijk zeiden de jongens en ze braken hun stokken in twee.Bind nu alle stokken met een touw samen zei de vader en probeer nu de hele bos takken te breken.Ze probeerden het om de beurt, maar de takken die afzonderlijk zo gemakkelijk gebroken konden worden, waren samengebonden zo sterk als staal. Zie je zei hun vader, wat jullie met deze stokken doen kan ook met jullie gebeuren.Wanneer je altijd alleen voor jezelf vecht, ben je alleen en kun je gemakkelijk aangevallen en gebroken worden.Samen zijn jullie sterk, dat geldt voor stokken maar ook voor mensen.

    04-05-2008 om 11:57 geschreven door besoto

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een verhaal om stil van te worden....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag een verhaaltje dat me erg aangreep, bron mij niet bekend:







    Enkele jaren geleden strafte een vader zijn driejarig dochtertje, omdat zij overbodig gebruik had gemaakt van mooi verguld cadeau-papier.

    Geld was er niet in overvloed en hij kon niet verdragen dat zij dit duur papier gebruikte om een cadeautje in te pakken en onder de kerstboom te leggen.

     De volgende morgen bracht het kindje het vergulde cadeautje naar haar vader en zei: "Hier, papa, voor jou !"

    Met stomheid verslagen en aangegrepen door het voorval, bekloeg de vader zich zijn sterke reactie van de dag voordien.

    Het dochtertje aanvaardde zijn excuses maar al te graag. Hij opende de doos, maar ontdekte dat er in de doos helemaal niets inzat.

    Hij schreeuwde naar haar!: "Weet je dan niet dat het heel dom is om iemand een lege doos te geven, er moet altijd iets in zitten!"

     Het meisje kreeg tranen in de ogen en zei: "Maar papa, de doos is niet leeg, ik heb haar gevuld met kusjes, enkel voor jou!".

    De vader was volledig van de kaart, omarmde zijn dochter en hoopte dat zij hem ooit zijn opwindende reactie zou kunnen vergeven.

     Enige tijd later wordt het meisje door een ziekte getroffen en sterft.

    De vader heeft de doos nog steeds bij zich, dichtbij zijn bed.

     Elke keer dat het verdriet de overhand neemt, neemt hij de doos vast en neemt een verbeelde kus uit de doos en herinnert zich de grote liefde die zijn dochter in het cadeau had gestoken.

     

    Tot slot herinnert ons dit verhaal aan het feit dat iedereen als mens zo een vergulde doos zou moeten bezitten, vol met onvoorwaardelijke liefde en kusjes van onze familie en vrienden.

     

    Bestaat er eigenlijk wel een beter cadeau?

    04-05-2008 om 11:51 geschreven door besoto

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    03-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het leven is een cadeau ....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Prachtig geschreven verhaal om even bij stil te staan, het werd me toegestuurd door vrienden via een pps:










    Men overtuigt zichzelf er vaak van dat het leven beter zal zijn nadat men getrouwd is, nadat men een kind heeft en nadien,nadat we een tweede kind gekregen hebben.
    Later voelen we ons gefrustreerd want de kinderen zijn nog niet groot genoeg en we denken dat we beter zullen zijn als ze groot zullen zijn.
    Men is er dan van overtuigd dat men gelukkiger zal zijn als éénmaal deze stap voorbij zal zijn.
    Men zegt zichzelf dat het leven vollediger zal zijn wanneer de dingen beter zullen gaan voor ons, voor onze partner,wanneer men een schone wagen zal hebben of een groter huis, wanneer men op vakantie zal gaan , of wanneer men met pensioen zal zijn.
    De waarheid is dat er geen beter moment is om gelukkig te zijn dan het huidig moment. Indien het niet nu is, wanneer zal het dan zijn?
    Het leven zal altijd gevuld zijn met te bereiken objectieven of af te maken projecten.
    Het is beter om het toe te geven en om te beslissen om nu gelukkig te zijn, nu het nog kan.
    Heel lang heb ik gedacht dat mijn leven eigenlijk ging beginnen.
    Het echte leven !
    Maar er is altijd een hindernis op de weg, een op te lossen probleem, een onbeëindigd project, nog door te brengen tijd, een te betalen schuld.
    En dan, dan zal het leven beginnen !
    Totdat ik besefte dat deze hindernissen juist mijn leven zijn.
    Dit inzicht heeft mij helpen begrijpen dat er geen weg bestaat dat naar het geluk leidt. Het geluk is de weg. Aldus passeert ieder moment dat we hebben, en meer nog, wanneer men dat moment deelt met een speciaal iemand, speciaal genoeg om onze tijd ermee te delen, en dat men zich herinnert dat de tijd niet stilstaat.
    Dan moet men stoppen met studeren, met zijn loon te verhogen, met te trouwen, met kinderen te hebben, met te wachten dat de kinderen het huis uit zijn, of gewoon met te wachten op vrijdagavond, op zondagmorgen, op de lente, de zomer, de herfst of de winter,
    om te beslissen dat er geen beter moment is dan nu om gelukkig te zijn.

    HET GELUK IS EEN WEG MAAR GEEN BESTEMMING

    Er is niet veel nodig om gelukkig te zijn. Het is voldoende om ieder klein moment te appreciëren en om het te beschouwen als een der beste momenten uit zijn leven.
    Tijd wacht op niemand. Verzamel ieder moment dat je hebt en het zal van grote waarde zijn. Deel het met door jou gekozen personen en ze zullen nog waardevoller worden.

    Gisteren is geschiedenis. Morgen is een mysterie.
    Vandaag is een cadeau.
    één leven is heus te kort om het leven te begrijpen

    De bron van deze tekst is onbekend.

    03-05-2008 om 19:56 geschreven door besoto

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.geniet van het leven ...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag heb ik weer een prachtig wijs verhaal gevonden, schrijver mij niet bekend, maar geniet er van:








    Een manager was geschokt toen hij een visser op het strand naast zijn boot zag liggen in de zon, terwijl hij een pijpje rookte.
    "Waarom ben jij niet aan het vissen?" vroeg de manager.
    "Omdat ik voor vandaag genoeg gevangen heb."
    "Maar waarom vang je niet wat meer?" zei de manager.
    "Waarom zou ik?" vroeg de visser.
    "Wel, om meer te verdienen natuurlijk. Met meer geld ben je straks in staat een motor aan je boot te hangen en naar dieper water te varen om meer vis te vangen. Dat levert je vervolgens meer geld op om nylon netten van te kopen en weer meer vis te vangen, en: meer vis, meer geld! In de kortste keren heb je dan genoeg om twee boten te kopen en later misschien een hele vissersvloot. En dan, dan zou je rijk zijn, net als ik." sprak de manager.
    "En wat dan? Wat ga ik dan doen?" vroeg de visser.
    "Dan kun je eindelijk van het leven gaan genieten!" zei de manager.
    De visser keek de manager aan en zei: "En wat denk je dan dat ik nu aan het doen ben?"......

    03-05-2008 om 19:44 geschreven door besoto

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    02-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.als een moederhart moet huilen ....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ook deze tekst van Fr. Bauer is een eerbetoon voor elke moeder:









    Een moeder brengt liefde en warmte in huis
    En is ook je beste vriendin
    Als zij bij je is dan pas voel je je thuis
    Je bent en je blijft toch haar kind
    Zij staat toch ieder moment voor je klaar
    In voor- maar ook tegenspoed
    Maak als haar kind elke droom van haar waar
    Pas dan voelt een moeder zich goed

    Zij is het rustpunt in ieder gezin
    En knijpt vaak een oogje dicht
    Van haar krijg je steun als het jou tegen zit
    Zij ziet altijd ergens licht
    Wees altijd eerlijk ze vecht ook voor jou
    En loop nooit haar deur voorbij
    Geen vrouw op de wereld die meer van je houdt
    Zij is toch een voorbeeld voor mij

    Maar als een moederhart moet huilen
    Is er reden voor verdriet
    Ieder kind moet zich gaan schamen
    Als het mammie's tranen ziet
    Want als een moederhart moet huilen
    Zorg dan dat het overgaat
    Want zij is veel meer dan al die tranen waard

    02-05-2008 om 19:51 geschreven door besoto

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voor moeder...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ook Fr. Bauer maakte een mooie ode voor alle moeders:








    Zij leerde mij mijn eerste woordjes
    Zij troostte mij bij veel verdriet
    Voor kattekwaad sloot zij haar ogen
    Zij heeft 'n gouden kroon verdiend

    zij gaf mij altijd al haar warmte
    En sloeg haar arm vaak om me heen
    Zij liet mij elk moment weer lachen
    Stond voor me klaar,...'k was nooit alleen

    Nu heb ik zelf m'n eigen kinderen
    Denk hoe m'n moeder dat had gedaan
    Dan denk ik terug aan mijn kinderjaren
    Zij zal heel mijn leven dicht naast me staan

    Want een moeder ben je niet maar even
    jong of oud je blijft altijd haar kind
    Zij heeft mij haar liefde steeds gegeven
    Het is zij die ik het meest bemin

    02-05-2008 om 19:44 geschreven door besoto

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een moeder ben je niet maar even....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nog een paar van die mooie moedercitaten:







    Een bevalling betekent
    bloed, zweet, tranen en inspanning.
    En toch is dit het makkelijkste onderdeel
    van het moeder worden ...
    (H.Ausens-Habes)


    Geen koele schaduw
    is als een moeder;
    geen toevlucht is als een moeder;
    geen bescherming is als een moeder;
    geen liefde is groter
    dan die van een moeder.
    (Indische wijsheid)


    Moeders hebben een hart
    met een sleutel.
    Als ze het opendoen,
    stroomt de liefde eruit.
    (anoniem)



    02-05-2008 om 19:28 geschreven door besoto

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voor moeder...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Beste mensen, met Moederdag in het vooruitzicht vond ik in mijn grote citatenboek enkele zeer mooie moedercitaten die ik U niet wil onthouden:








    Een baby krijgen doet een vrouw beseffen
    wat haar moeder haar leven lang
    voor haar gedaan heeft.
    (anoniem)


    Vier moeder niet één dag,
    maar alle dagen
    in je leven.
    (Phil Bosmans)


    Er is slechts één lief kind
    in de ganse wereld ...
    Maar elke moeder bezit dat éne kind!!!
    (chinees gezegde)


    Wat een kind van zijn moeder leert,
    zal het onthouden,
    zijn ganse leven lang.
    (ward Fokker)








    02-05-2008 om 18:17 geschreven door besoto

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    01-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wat je ook doet....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Mooi wijs verhaal ,wat je ook zegt of doet, er zal altijd iemand zijn met commentaar, schrijver mij niet bekend:







    Op een dag gingen een vader en zijn zoon op reis. Vader gaf er zelf de voorkeur aan te lopen en zette zijn zoon op de rug van de ezel.
    Zo gingen zij op weg tot zij een paar mensen tegenkwamen die zeiden:" Zie daar, de wereld op zijn kop. De jeugd heeft geen respect meer voor de ouderdom. Die gezonde jongen rijdt op een ezel, terwijl zijn arme, vermoeide vader nauwelijks vooruit komt."
    Toen de jongen dit hoorde stond hem het schaamrood op de kaken. Hij stapte af en stond erop dat zijn vader verder zou rijden.
    Zo liepen ze voort, Vader op de ezel en de jongen te voet. Even later kwamen ze weer mensen tegen die zeiden:"Moet je dat zien! Wat een ontaarde vader, die zelf lekker op de ezel zit en zijn kind laat lopen."
    Na dit verwijt draaide de vader zich naar zijn zoon en zei:"Kom, dan zullen we samen op de ezel rijden."
    Zo vervolgden ze hun weg, tot zij mensen tegenkwamen die zeiden:"Kijk , dat arme beest. Zijn rug zakt door onder het gewicht van hen beiden, wat een dierenbeulen!"
    Daarop zei vader tot zijn zoon:"Laten we afstappen. Het is beter dat we allebei te voet gaan, dan kan niemand ons nog verwijten maken."
    Zo liepen ze verder achter de ezel. Tot een stel voorbijgangers wederom commentaar leverde:"Zie wat een dwazen er op de wereld zijn. Ze lopen in de brandende zon en geen van beiden denkt eraan op de ezel te gaan zitten."
    Vader draaide zich om naar zijn zoon en zei:"Je hebt gezien, mijn zoon. Hoe je je ook gedraagt, op- en aanmerkingen zullen altijd je deel zijn. Leer daarom je eigen mening te volgen."

    01-05-2008 om 13:58 geschreven door besoto

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)


    Foto

    Fijne dag vrienden!
    wil je me mailen?

    Druk op onderstaande knop om uw mailtje door te sturen dank je wel!!!


    Foto

    .....
    Lidmaatschapslogo van


    Foto

    Gastenboek
  • aan alle blog maatjes
  • Aan mijn lief blogmaateke en familie.
  • Innige Deelneming
  • Even een bezoekje brengen
  • lieve groetjes xxx

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Bedankt voor je reactie en misschien tot ziens!
    Laatste commentaren
  • Lovely post (Jack)
        op synoniemen
  • daar ben ik nog eens om je groeten te brengen besoto (bo)
        op fijne nieuwe maand
  • dag besoto liefs van bo (bo)
        op fijne nieuwe maand
  • dag besoto (bo)
        op fijne nieuwe maand
  • Hallokes lieve Sonja, wat lees ik hier mateken ? (Dion)
        op fijne nieuwe maand
  • Foto

    Archief per jaar
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • marcella
  • femke
  • jeske
  • emmy
  • krikie
  • jose
  • nele
  • lydia en jef
  • boomer

    Mijn favorieten
  • amor fati
  • nineke
  • maartje
  • annie en rogier
  • rebecca
  • mia van beeck
  • steffie
  • tarali
  • fernanda


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!