Cultuur en Uitzicht: Het Vernieuwde Circus in Gent
Een bezoek aan het vernieuwde circus in Gent was een echte belevenis! De indrukwekkende inkomhal verwelkomt je met zijn grandeur en zet de toon voor de rest van het avontuur. Naast de prachtige tentoonstellingsruimtes zijn er ook een bar en restaurant waar je kunt genieten van een schitterend uitzicht over de stad en zijn beroemde torens. Dit nieuwe centrum biedt niet alleen een prachtige locatie voor tentoonstellingen en voorstellingen, maar ook een perfecte plek om te ontspannen en de schoonheid van Gent in je op te nemen.
Op straat zie je soms opvallende contrasten. Een extravagante dame in fel oranje loopt zelfverzekerd door de straat, terwijl de man achter haar, met zijn vriendin aan zijn zijde, haar nauwelijks lijkt op te merken. Durft hij niet te kijken, of is hij gewoon onverschillig? De man links echter, vangt met een schalkse blik duidelijk iets van haar flamboyante verschijning op.
Straatmuzikanten dragen bij aan de sfeer op het Sint-Baafsplein in Gent. Ze zorgen voor levendigheid en maken een wandeling door de stad net wat specialer. Hun aanwezigheid voegt echt iets toe aan het straatbeeld en maakt Gent nog aantrekkelijker.
Zwart-wit foto van een steegje in Gent. Het sterke contrast tussen licht en schaduw benadrukt de stenen en muren, en geeft diepte aan de smalle doorgang.
Een scherpe foto van een fotografe gecombineerd met een ICM-opname van het strand creëert een kunstzinnige balans tussen detail en beweging, waarbij de kalmte van de natuur en het oog voor detail samenkomen.
Op een zwart-wit foto staan drie personen op straat ter hoogte van het Veerleplein in Gent. Twee van hen zijn in gesprek, terwijl de derde op ongeveer twee meter afstand staat en lijkt uit te kijken naar iemand. De man in het wit valt op door het sterke contrast van zijn kleding tegen de donkere achtergrond.
Na een etentje in de culinaire wijk het Patershol in Gent viel mijn oog op een groep wachtende dames bij de tramhalte. Hun gelijke houding en de felle contrasten van hun kleding vroegen om een foto. Zwart-wit, kwam nog beter tot zijn recht. Een alledaags tafereel in een bruisende wijk. vastgelegd met mijn smartphone.
Het is interessant hoe een simpele foto zoveel meer kan suggereren als je er langer naar kijkt. Ik zie wel een gelijkenis met Suske en Wiske in de manier waarop de schaduwen zijn gevormd of in hoe ze naast elkaar staan. Of mijn verbeelding nu met me op de loop gaat of niet, is aan jou om te beoordelen. Misschien is dat wel de magie van fotografie: dat een toevallige opname iets bijzonders kan oproepen. Zie jij er Suske en Wiske in, of misschien iets heel anders? Het laat ruimte voor onze eigen interpretaties!
Ik vond de oorspronkelijke foto van kikkerbeet nogal vlak en zonder veel diepte. Door de foto om te zetten naar zwart-wit en vervolgens naar een negatief, kwam er veel meer detail naar voren. Deze bewerking gaf de foto een kunstzinnigere uitstraling en bracht elementen naar voren die eerder onopgemerkt bleven.
's Nachts kijk ik naar de appartementen, de ramen verlicht als kleine vlekjes licht in de donkere stad. De foto die ik maakte is niet scherp, maar dat stoort me niet. Het benadrukt juist de sfeer van het moment.
Ik vraag me vaak af wie er achter die ramen wonen. Wat voor werk doen ze? Wat zijn hun verhalen? Misschien kijken ze net als ik uit het raam, of zijn ze bezig met hun dagelijkse routines.
Elk raam heeft zijn eigen verhaal. En hoewel ik die verhalen nooit echt zal kennen, stel ik me graag voor wat er allemaal gebeurt achter die verlichte ramen.
Boerenwormkruid met een onscherpte in zowel de voorgrond als de achtergrond, gecreëerd door het gebruik van een groot diafragma. Deze techniek zorgt ervoor dat alleen een klein deel van de bloem scherp in beeld is, terwijl de rest van de foto zacht vervaagt. Dit effect benadrukt de details van het boerenwormkruid en geeft de foto een dromerig uitzicht.
Tijdens een fietstocht door het krekengebied kwamen we langs een van de vele dijken die deze streek kenmerken. Op de dijk zagen we twee paarden staan. Omdat ze hoger stonden dan de weg waar we even stopten, had ik een perfect standpunt om een foto te maken. De azuurblauwe lucht verried de warme dag, met temperaturen rond de 29 graden.
Aalscholvers in de Bomen bij Zonsondergang in de Bourgoyen
Aalscholvers in de toppen van de bomen bij zonsondergang. Dit is toch wel een van mijn geliefde fotogenieke plekjes in de Bourgoyen. De combinatie van de vogels en de ondergaande zon creëert een magisch beeld!
Een Onverwachte Storm tijdens de Sint Bernardus Feesten.
Toen deze dreigende rollende wolken zich over de Noordzee bij Nieuwpoort ontwikkelden, voelde ik me toch niet erg gerust. En mijn ongerustheid was terecht: toen de wolken aan land kwamen, brak er een korte maar hevige storm uit. Deze storm veroorzaakte 12 gewonden en veel schade tijdens de Sint Bernardus feesten. De foto op zich vind ik toch wel uniek, omdat hij de dramatische sfeer van het moment perfect weergeeft.
In het prachtige natuurdomein de Bourgoyen genieten deze paarden van hun vrijheid te midden van de uitgestrekte groene weiden en serene waterpartijen. Dit natuurreservaat, gelegen aan de rand van Gent, biedt een thuis aan een rijkdom aan flora en fauna, en is een populaire plek voor wandelaars en natuurliefhebbers. De aanwezigheid van deze majestueuze dieren benadrukt de natuurlijke schoonheid en rust die hier te vinden is.
Een distel in verval gevangen in het warme tegenlicht, waardoor de fijne details oplichten. Op de achtergrond zorgen de zachte, wazige lichtcirkels voor een mooi bokeh-effect, wat de foto een sfeervolle uitstraling geeft.
De Bourgoyen is momenteel dichtbegroeid, wat bij het fotograferen een gevoel van woestenij oproept. Hier heb ik ingezoomd op de knotwilgen, het wandelpadje en struiken die nog wat zonlicht opvangen. De verschillende tinten groen maken het tafereel levendig.
Al een tijdje geleden dat ik in de Bourgoyen was, maar eerlijk gezegd is de zomer niet het meest fotogenieke moment om deze natuurpracht te bezoeken. Door het hoge groene gewas en het weinige water zijn er bijna geen weidse zichten, en ook de vogels laten zich minder zien. Daarom heb ik me gericht op macro- en detailfotografie. Op de foto zie je de sneeuwwitte vedermot, een bijzondere verschijning die ik nog niet eerder kende. De vleugels lijken wel gevederd door de fijne uitsneden, wat dit delicate insect een bijna zachtmoedige uitstraling geeft.
Ik ben Martin
Ik ben een man en woon in Lievegem (België) en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 29/05/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: fotografie, sport.
Ik pin mij niet vast in één genre fotografie, ik noem mijzelf een universeel hobby fotograaf.