NIEUW: Blog reclamevrij maken?
FIETSROUTES - FIETSHUMOR - FIETSWEETJES

31-08-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31-08-05 Broekroute
Klik op de afbeelding om de link te volgen Willebroek : Broekroute
Start : Sashuis Klein-Willebroek , prov. Antwerpen
Afstand : 41 km  
G.P.S. 44.320 km

 
Route :  Een fietsroute die zich door het Vaartland slingert. Dat betekent: mooie natuurgebieden en héél veel water.
Twee natuurgebieden - domeinbos ‘t Broek Blaasveld en provinciaal domein Broek De Naeyer in Willebroek - verlenen hun naam aan dit traject. ‘Broek’ staat voor ‘moerassig gebied’. Naar water hoef je op het traject inderdaad nooit lang te zoeken. Zo volg je een tijdje het Zeekanaal Brussel-Schelde en de Rupeldijken, fiets je langs de schitterende plas van BLOSO-watersportcentrum Hazewinkel en passeer je het ‘Zennegat’, waar Dijle, Zenne en het Kanaal Leuven-Dijle elkaar vinden. Je botst ook op enkele aparte monumenten, zoals de ‘Brug der Zuchten’ in Willebroek
.

 Broekroute vertrekt aan het Sashuis in Klein - Willebroek over het jaagpad van de Rupel tot Rumst ( samenvloeing van de Dijle en de Nete ) rechtsaf en langs Heindonk naar de Watersportbaan in Hazewinkel .
Linksaf en door het Arkenbos , domeinbos 't Broek Blaasveld en een stukje Heffen naar het Zennegat .
Langs de Zenne via de dorpjes Heffen  en Leest naar Hombeek .
Rechtsaf ( geen bordje ) naar Hombeek centrum en langs een drukke baan naar Zemst ( drie zijstraten geen bordje , de vierde zijstraat wel ) .
Terug naar Hombeek langs het Dalemansbos en een kilometer kasseien in de Walestraat .
Verder langs akkers en maisvelden naar Tisselt , waar ik weer een bordje miste ? 
Over de Brielenbrug en langs het Zeekanaal naar Willebroek . Aan de Vredesbrug terug op de route en verder langs provinciaal domein Broek De Naeyer en de jachthaven naar Klein - Willebroek .

Beoordeling
route : 9/10 prachtig natuur en verkeersvrije jaagpaden
bewegwijzering 5/10 gewoon slecht , er is een mail gestuurd .

 Sinds 1 november 2005 ben ik de nieuwe peter van de Broekroute. Het klopte dat de route slecht was aangegeven maar ondertussen is dit opgelost. Ik heb 20 bordjes bijgehangen en een 15-tal bordjes een kwartslag gedraaid. Indien je de route nu fietst en je hebt nog opmerkingen kan je steeds bij mij terecht. Met vriendelijke groeten Paul Aerts

>> Reageer (4)
29-08-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28-08-05 De Schakel
Klik op de afbeelding om de link te volgen Geel : De Schakel
Start : De Werft Geel , prov. Antwerpen
Afstand : 41 km  
G.P.S. 40.770 km

 
Route :  Vandaag hebben we deelgenomen aan de De Schakel . We hebben gekozen voor Schakel - Zuid , afstand 41 km , vertrek in Geel  centrum op de parking van C.C. De Werft , vlakbij den Ooienvaarsnest , de St. Amandskerk en het oud gemeentehuis de Lakenhalle . Via de St. Dimpnakapel van Elsum ( 1638 ) verlaten we het centrum .Verder langs het Klokkenhuisje en het Paviljoen ( verblijf Leopold 1 ) naar het Kempisch Kanaal ter hoogte van de Geelse Jachthaven .Van hier ziet ge aan de overkant de Bloemmolens Ten Aard .
Sas 8 overgestoken en langs Beekhoek naar sas 7 voor een stop aan een drankenstand van een sponser .
Verder langs de Europawijk en via een tunneltje onder de ring naar de zuidelijke parochies van Geel . Via de Amocolaan en Stelen naar Laakdal . Controle op het terrein van Dennenoord .
Na een rust nog een bezoekje aan het Klompenmuseum met de tentoonstelling " Hoe maak ik mijn klompke" en daarna terug naar Geel langs de mooie Berthoutse Dreef ( Oosterlo ) en langs het wereldberoemde Geelse Openbaar Psychiatrisch Ziekenhuis  terug naar het centrum .
Een prachtige dag , lekker fietsweer , veel ambiance en een massa fietsers met een glimlach .

Beoordeling : 9.5/10
Bewegwijzering : goed

>> Reageer (2)
26-08-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turnhout : Binkenroute
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Turnhout : Binkenroute
Start : parking Carta Mundi Turnhout , prov : Antwerpen
Afstand : 59 km  
G.P.S. 58.020 km

Route : Een fietsroute uitsluitend voor stoere binken? Je hoeft je geen zorgen te maken: dit traject voert je naar de stad van de ‘binken’ Turnhout.
De Binkenroute - ‘bink’ is de bijnaam van de Turnhoutenaar en betekent o.a. baas, kerel en knoeier - slingert zich in een lus om Turnhout. Ze doet de gemeenten Beerse, Vosselaar, Kasterlee, Oud-Turnhout en Ravels aan. Groen is prominent aanwezig op deze Binkenroute, met o.a. de natuurreservaten De Tikkebroeken en Landschap De Liereman en de Gewestbossen van Ravels.
Situering: Ravels, Oud-Turnhout, Turnhout en Vosselaar .


Vertrek aan Carta Mundi in Turnhout . Langs het Raadsherenpark , industrieterrrein ( Philips en andere fabrieken ) , F.R.A.C.( vroeger een opleidingsterrein voor chauffeurs in het leger ) en het gehucht Verloren Kost naar Zevendonk . (Turnhout ) .
Verder langs Kleine- en Grote Rees ( Kasterlee ) , daarna kan men kiezen , verhard of niet verhard , niet verhard is korter , maar niet goed voor dunne bandjes .
Dan langs
Oud - Turnhout ( Zwaneven , De Lint met zijn prachtige villa's , en natuurgebied De Liereman naar Ravels .
In Ravels de brug over en langs het kanaal Dessel - Schoten tot aan het
voetveer , linksaf , door het gewestbos Ravels en langs de molen " De Nachtegaal der Maatvennen " naar het centrum .
Na een rust vertrek langs de "Ravelse Pier " naar Weelde door een grootschalige landschap met uitgestrekte akkers en weilanden .
In Weelde door de dreef naar de half omwalde pastorij ,
Michielskerk en de molen " Arbeidt Adelt " , Verder langs het militair domein en vliegveld naar Weelde - Statie .
Daarna langs het
Bels Lijntje ( Vroeger was dit de spoorlijn Turnhout - Tilburg ) naar het kanaal Dessel - Schoten 
Langs het jaagpad naar brug 4 ( Beerse ) . Over de brug en langs de Vossepaal ( Vosselaar ) terug naar Turnhout . Nog een stukje langs de ring  en via de Speelkaartenstraat naar Carta Mundi .

Beoordeling :9/10
Bewegwijzering : goed  


>> Reageer (3)
22-08-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22-08-05 Gouverneur Kinsbergenroute
Klik op de afbeelding om de link te volgen Pulle : Gouverneur Kinsbergenroute
Start : Diamantmuseum Grobbendonk , prov : Antwerpen
Afstand : 52 km  
G.P.S. 49.990 km

Route : Een prachtig traject in het hartje van de provincie: een heel bijzonder afscheidsgeschenk voor gouverneur én groot fietsliefhebber Andries Kinsbergen.
Andries Kinsbergen was provinciegouverneur van Antwerpen tussen 1967 en 1993 en meer dan 26 jaar voorzitter van TPA. Deze prachtige route ligt in het hart van de provincie, waar de drie arrondissementen elkaar vinden. Ze voert je langs het Albertkanaal en de Kleine Nete, het Diamantmuseum van Grobbendonk, diverse elegante hoven en de molen van Pulderbos.
Situering: Zandhoven, Zoersel, Grobbendonk en Vorselaar

Vertrek aan het Diamantmuseum in Grobbendonk .
Over en langs het Albertkanaal tot aan de Kleine Nete , links af en zes à zeven kilometers meanderen langs de Kleine Nete , daarna langs het Netekanaal naar Viersel .
Verder over het Albertkanaal naar Massenhoven en Zandhoven . 
Na Zandhoven verder over de autostrade langs Halle richting Zoerselbos over een rustige verharde weg tot aan de afspanning " In de Wandeling " daarna over een dolomietpad tot aan de zandweg die naar het  Boshuisje leidt .
Terug over de autostrade door de bossen en langs weilanden naar Pulderbos ( molen en museum Het Karkot ) . Verder langs rustige wegen en het Boudewijnfietspad ( 3 km door de bossen op de grens van Vorselaar en Grobbendonk ) naar Pulle .
Na Pulle nog een bezoekje aan de Fatimagrot en verder naar het  Albertkanaal , langs het jaagpad tot voorbij de duiker van de Kleine Nete , linksaf en naar Grobbendonk via nog een stukje Kleine Nete .

Beoordeling : 9.5/10 : prachtige en rustige route langs jaagpaden , bossen en veel groen .
Bewegwijzering : goed . 
Route :

>> Reageer (23)
21-08-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21-08-05 Ter Dolen
Klik op de afbeelding om de link te volgen Beringen : Fietshappening Ter Dolen
Start : De Blokhut ( zwembad ) Beringen , prov. Limburg
Afstand : 36 km  
G.P.S. 35.740 km

 
Route :  Vandaag hebben we deelgenomen aan de fietshappening Ter Dolen ( Limburg ) , vertrek in Beringen .Langs het Albertkanaal tot Zolder , dan links af en langs de oude spoorbedding naar Zolder - Mijnsite . Langs de  mijnsite en verder langs het fietspad " Tramroute " naar Houthalen - Helchteren .
Controlepost in de Don Bosco school .
Na een bezoekje aan de brouwerij Ter Dolen terug langs het Spikkelspade , een kasteeltje , Remostort en de terril van Heusden - Zolder naar Koerselt .
Nog een stukje langs Beringen - Spoor en Beringen - Centrum en we arriveerden terug aan het zwembad .

Beoordeling ;  9/10
Bewegwijzering : plannetje  

>> Reageer (2)
18-08-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lier : Arkelroute
Klik op de afbeelding om de link te volgen Lier : Arkelroute
Start : parking C .C. De Mol Lier , prov : Antwerpen
Afstand : 42 km  
G.P.S. 41.240 km

Route : Nog nooit een bezoek gebracht aan Gestel, het allermooiste dorpje van de provincie Antwerpen? Kies dan voor de Arkelroute.
Het ‘Land van Arkel’ was één van de zeven kwartieren in het Antwerpse gedeelte van het 17de-eeuwse hertogdom Brabant. Tot het Land van Arkel behoorden o.m. Rijmenam, Beerzel, Onze-Lieve-Vrouw-Waver en Berlaar. De Arkelroute loopt dan ook door deze gemeenten. Heel bijzonder is het bochtige traject langs de Nete van Lier richting Gestel. Hou zeker even halt bij de sprookjesachtige waterburcht Hof van Rameyen.
 

De route vertrekt aan de Zimmertoren in Lier  .Wij zijn vertrokken op de parking C .C. De Mol aan de atletiekpiste .Langs de Nete tot de oude melkerij , links af en langs en over het Netekanaal , langs Zuun , Euster , Koningshooikt en Onze-Lieve-Vrouw  Waver naar Berlaar . 25 km langs boerderijen , serres , weilanden , groente- en maisvelden , Dus zeker zorgen , voor een natje en een droogje voor onderweg .
In Berlaar een terrasje ( oef ) en dan verder , zeker een kilometer langs een drukke baan , daarna links afdraaien en langs het privaat kasteel  Hof van Rameyen  naar Gestel , deelgemeente van Berlaar met zijn mooie dorpskern ( Gotische St . Lambertuskerk , schandpaal uit 1779 )

Verder naar de  Grote Nete om een achtal kilometers te meanderen over de dijk richting Lier .
Nog een ommetje langs de Zimmertoren en het begijnhof en dan terug naar de parking .

Beoordeling : 8.5/10 weinig mogelijkheden om te terrassen .
Bewegwijzering : goed


>> Reageer (8)
17-08-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17-08-05 Pater van Cléroute
Klik op de afbeelding om de link te volgen Meerhout : Pater van Cléroute
Start : parking Abdij Tongerlo , prov : Antwerpen
Afstand : 49 km  
G.P.S. 48,390 km

 
Route :  Pater van Clé, stichter van Sporta, kende de streek tussen Westerlo en Meerhout als zijn broekzak. Hij koos de mooiste plekjes voor je uit.
Westerlo, Geel en Meerhout: hier voelde ‘sportpater’ Van Clé zich thuis. Hij werd er geboren, hij studeerde en werkte er. De route loopt via overwegend rustige en verharde plattelandswegen, weiden en dennenbossen. De norbertijnenabdij van Tongerlo (Westerlo) is een bezoek meer dan waard. Nog in Westerlo: de kastelen van de familie de Merode. In Zittaart (Meerhout) kan je de Haenvense molen bewonderen, een houten standaardmolen die nog geregeld maalt.
Situering: Westerlo, Geel en Meerhout. 

Vandaag hebben we de Pater van Cléroute gereden , we zijn vertrokken op de parking van de abdij Tongerlo richting Westerlo . Aan de Grote Nete in de verte het kasteel de Merode .
Verder langs Bergom , Varendonck , Laakdal naar  Eindhout langs rustige en landelijke wegen .
Aan het Vogelspoel de autostrade over en verder naar knooppunt  23 hier fietst men het Albertkanaal over .
Daarna een ommetje langs het oorlogsmonument De Vleugel en de Liefkenshoeve en dan langs Zittaart ( de Haenvense molen  en het pittoreske centrum ) naar Meerhout centrum ( kerk , Drossaard )
Na een terrasje in Meerhout ( 26 km ) verder langs De Luihoeve en Winkelomheide .Het Albertkanaal terug over , hier ligt het dorpje Stelen en verder over de autostrade , Oosterlo en Hondeinde .
Daarna nog een stukje langs Oevel en langs een prachtige dreef met rechts de sportvelden van Sporta ( stichter pater van Clé ) en links de abdij

Beoordeling : 9/10 prachtige route langs rustige en landelijke wegen
Bewegwijzering  : redelijk , ik miste een bordje als ge van de autostrade komt , richting Zittaart ( Meerhout ) daarom richting knooppunt 23.
In Meerhout krijgt ge de keus , verhard of niet , het verharde stuk gaat langs een drukke baan met een smal fietspad .   
      

>> Reageer (13)
16-08-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16-08-05 Baksteenroute
Klik op de afbeelding om de link te volgen Boom : Baksteenroute
Start : parking De Schorre Boom , prov : Antwerpen
Afstand : 49 km  
G.P.S. 47.120 km

 
Route :  Een les industriële archeologie vanop de fiets. En in het decor bij uitstek: de verlaten baksteenbedrijven van de Rupelstreek.
Deze fietsroute doorkruist de Rupelstreek met de gemeenten Hemiksem, Schelle, Niel, Boom en Rumst. Hier lag het zwaartepunt van de baksteenindustrie. Zeven eeuwen klei-ontginning resulteren in een uniek landschap en de vroegere kleiputten zijn nu pareltjes van fauna en flora. De diverse steenbakkerijmusea op het traject vertellen je het verhaal ‘van klei tot baksteen’.
Situering: Rupelstreek .

De  route vertrekt aan het recreatiedomein De Schorre in Boom .
Langs het jaagpad van de Rupel via Terhagen naar Rumst ( Museum 't Geleeg ) . Hier vloeien de Dijle en de Nete in elkaar en vormen samen de Rupel . Door het centrum en een klimmetje verlaat men Rumst .
Verder langs Reet ( het Laarhof ) Kontich ( langs de autostrade E19 ) , domein Groeningenhof . en de molen van het Heiken naar Aartselaar .
Na een rust oversteken van de A12 ( oppassen gevaarlijk kruispunt ) en verder langs Boerenhoek en Hemiksem ( Kasteel en golfterrein Cleydaal ) naar de Schelde .( Callebeek )
Op het jaagpad van de Schelde langs de St .Bernardusabdij . en links zicht op Schelle ( kerkje met scheve toren ) .
Verder langs het kasteel Laerhof  ( Schelle ) en terug naar de Rupel . Op het jaagpad ( Rupel ) langs Hellegat  naar de wijk Noeveren ( Niel  ) met zijn openlucht steenbakkerijmuseum .
Nog een ommetje rond  Boom ( park ) en door het recreatiedomein De Schorre naar de parking .

Beoordeling : 8/10 , drukke banen , vooral in Aartselaar en Boom
Bewegwijzering : goed 

>> Reageer (0)
13-08-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13-08-05 Enclaveroute
Klik op de afbeelding om de link te volgen Baarle - Hertog : Enclaveroute
Start : parking oude station Baarle - Hertog , prov : Antwerpen
Afstand : 46 km  
G.P.S. 43.120 km

 
Route :  Een België-Nederland op de fiets, met het tweelingdorp Baarle-Hertog-Nassau als voornaamste attractie.
Wie de Enclaveroute volgt, steekt niet minder dan zes maal de Belgisch-Nederlandse grens over. Heel bijzonder is de unieke tweeling Baarle-Hertog-Nassau. Eén dorp, twee namen, twee burgemeesters en twee landen. Een landsgrens die dwars door huizen, ja zelfs door een voordeur loopt! De opvallende rust en het decor van bossen en weidelandschappen zorgen voor grenzeloos fietsplezier.
Situering: Baarle-Hertog, Baarle-Nassau (NL), Hoogstraten en Merksplas

 

De Enclaveroute  vertrekt in Baarle - Hertog of in Baarle - Nasau ( waar ligt de grens  ) , langs het Bels lijntje , een aantal keren de  grens over en dan rechts naar Zondereigen ( België ) , een gehucht van Baarle - Hertog .
Verder langs het Graafsbos , Hoekeinde en Pampa ( Merksplas ) , Wortel - Kolonie ( boerderij en kerkhof van de landlopers ) naar
Castelré ( Nederland ). Rust in het café : In Holland  ,  ( bekent om zijn pan spek met eieren ) .
Daarna naar Minderhout ( België ) langs de
kapel ; Onze Lieve Vrouw van den Akker ( 1650 ) en de kerk .
Verder langs Hal en de Gouverneurbossen terug naar de grens .
In Nederland door het centrum van
Ulicoten  , daarna aan de camping Ponderosa rechts af en langs de Oude Bredabaan terug naar de parking aan de oude station in Baarle Nassau .

Beoordeling 9/10 , Een rustige en landelijke route , veel mais en enkele bossen .
Bewegwijzering : goed .


>> Reageer (0)
09-08-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09-08-05 Netelandroute
Klik op de afbeelding om de link te volgen Lier : Netelandroute
Start :Zimmertoren Lier , prov : Antwerpen
Afstand : 44 km  
G.P.S. 43.420 km

Route :
  De Nete is nooit ver weg op dit traject. Maar ook het Netekanaal, de Rupel en de Dijle houden je gezelschap. De Zimmertoren in Lier - aan de samenvloeiing van Grote en Kleine Nete - vormt een mooi vertrekpunt. Langs de dijken van de Nete en het Netekanaal rij je naar het indrukwekkende sluizencomplex op de grens Lier-Duffel. Je fietst ook langs het fort van Koningshooikt, de resten van de abdij van Roosendael en kasteel Ter Elst in Duffel, het mooie Zennegat en het elegante Hof van Ringen.
Situering: Lier, Duffel, Sint-Katelijne-Waver en Walem.


Vertrek aan de Zimmertoren in Lier  langs de Nete  tot de oude melkerij , links af , over en langs het Netekanaal tot aan het sluizencomplex .
Weer links af en langs landelijke wegen via Eusten , Donderheide ( viswaters en het
fort van Koningshooikt ) , Sint - Katelijne - Waver ( bekent om zijn groenten en grote serres ) naar Duffel .
Verder langs de Netedijk naar ( bordje ? ) 
abdij Roosendael met zijn indrukwekkende poortgebouw , centrum Walem en Battebroek .
Een terrasje in de 
Battebroekhoeve ( 24 km )
Na de rust verder langs het industrieterrein Mechelen - Noord ( Bulo ) , rechts af en langs de Dijle links en een waterskivijver rechts naar het
Zennegat . Naast de fietsbruggen blijven ( geen bordje ) en met de Nete meedraaien .
Langs de Nete terug langs Duffel (
kasteel Ter Elst ) en Hof van Ringen . Terug in Lier door het park  en langs het Begijnhof  naar de Zimmertoren .

Beoordeling : 8.5/10 :  prachtige route , redelijke afgepeild
Bewegwijzering : redelijk , zonder plannetje is het niet aan te raden
.  
 


>> Reageer (7)
08-08-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08-08-05 Molenroute
Klik op de afbeelding om de link te volgen Grobbendonk : Molenroute
Start :Diamant museum Grobbendonk , prov : Antwerpen
Afstand : 48 km  
G.P.S. 49.310 km

Route : Watermolens op de Watermolenroute, windmolens op de Molenroute.
Twee windmolens: de Molen van Bouwel, een 18de-eeuwse houten windmolen met gesloten standaard en de Hogewegmolen in Noorderwijk, een 18de-eeuwse houten standaardmolen. Boeiende musea: het Schedelhof in Noorderwijk, met een unieke verzameling schedels en skeletten van dieren uit alle werelddelen, en het Diamantmuseum in Grobbendonk. Verder op het traject nog kasteel La Garenne en de Kruiskensberg in Bevel-Nijlen.
Situering: Grobbendonk; Bouwel; Herenthout;Noorderwijk; Morkhoven; Wiekevorst; Itegem; Bevel en Nijlen .


De route vertrekt aan het Diamantmuseum in Grobbendonk  . Over het Albertkanaal en de autostrade richting Bouwel (  molen , damhertenhof en Bouwelse heide ) .
Verder langs de autostrade en door een industrieterrein . Aan het hotel Aldhem over de autostrade en verder naar
Herenthout
Langs landwegen verder naar Noorderwijk ( Hogewegmolen ) , Morkhoven ( museum Schedelhof ) en Wiekevorst ( rust 26 km ).
Verder naar
Itegem ( kastelen Isschot en La Garenne ) , Bevel ( Kruiskensberg ) , Nijlen , dan nog een drukke baan langs de bossen van Merode terug naar Bouwel  en langs de aanloopweg terug naar Grobbendonk.
Deze route is een van de mindere !

Beoordeling : 7/10 ; drukke en saaie wegen , weinig te zien
Bewegwijzering ; goed


>> Reageer (14)
06-08-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brasschaat : Kapittelroute
Klik op de afbeelding om de link te volgen Brasschaat : Kapittelroute
Start :Kasteel Brasschaat , prov : Antwerpen
Afstand : 38 km  
G.P.S. 34.610 km

 
Route : Kapittelmakers’ is de spotnaam van de inwoners van Brasschaat.
De Kapittelroute loodst je dan ook door deze parkgemeente.
Ooit was Brasschaat een arm gehucht van Ekeren. Vele mensen sprokkelden toen takken, maakten er brandhout of kapittelhout van en verkochten het aan de meer gegoede Ekerse bevolking. Vandaar de spotnaam ‘Kapittelmakers’. De fietsroute slingert zich door het parklandschap en de diverse groendomeinen van Brasschaat en Kapellen. Deze parkgemeenten tellen bovendien heel wat fraaie kastelen en landhuizen. Situering: Brasschaat en Kapellen .

Dit is een route voor personen , die graag langs grote villa's, parken en bossen fietsen .
We zijn vertrokken aan het kasteel van Brasschaat, langs de Miksebaan ( residentie's , golfterrein ) , Jagersdreef , Kerkedreef ( park De Mick, bossen de Inslag en de kinderboerderij Mickerf  ) naar Maria ter Heide . Verder langs Lage Kaart , Guyotdreef ( villa Pfaff ) , Mishagen en langs een spoor naar de Aeroclub Brasschaat en het militair kamp Polygoon .
Daarna verder langs de Brasschaatse- en Franse Lei ( riante villa's ) naar Kapellen.
Langs manegé Hubert , gehuchten Hoogboom en Mariaburg ( rust 23 km ) , domein Caterheyde , Ter Borcht richting autostrade .
Voor de autostrade linksaf , een stukje drukke baan , dan rechtaf aan het sportcentrum en door het Peerdsbos en langs de Melkerij terug naar het kasteel van Brasschaat .

Beoordeling : 8/10 drukke banen .
bewegwijzering : een bordje gemist in de Franse Lei 

>> Reageer (0)
04-08-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalmthout ; Grensparkroute
Klik op de afbeelding om de link te volgen Kalmthout ; Grensparkroute
Start : centrum : De Vroente Kalmthout , prov : Antwerpen
Afstand : 32 km  
G.P.S. 31.640 km

 
Route : Deze grensoverschrijdende route kronkelt zich rond en door het natuurgebied Grenspark De Zoom-Kalmthoutse Heide.
De talrijke natuurgebieden langs beide zijden van de Belgisch-Nederlandse grens maken van de Grensparkroute een prachtige, groene rit. Je kijkt naar de natuur én je leert er meer over in Natuureducatief Centrum ‘De Vroente’ of in het Bijenteeltmuseum. Nog op het traject: het gezellige Heidestatieplein waar de sfeer van Suske en Wiske hangt, enkele joodse begraafplaatsen en diverse grote landgoederen.

 De 
Grensparkroute vertrek aan het natuureducatief centrum De Vroente  in Kalmthout , door de bossen naar Kalmthout - Heide ( stationnetje , museum Suske en Wiske ) en dan verder naar Putte - Kapellen ( kasteel Ravenhof met zijn theehuisje , Moretusbos en enkele joodse begraafplaatsen ) 
De grens met Nederland over en verder naar Ossendrecht  en Huijbergen  met links de kazerne Koningin Whilemina en rechts de Staartse heide .
Na een terrasje in Huijbergen ( 18 km ) een ommetje langs de Staartse heide en dan verder terug naar België voor het schoonste stuk . De
Kalmthoutse heide, prachtige natuur met halverwege rechts de Drieling Vennen en links het Stappersven  . Genieten op een rustbank , zou ik zeggen .
Daarna nog een stukje door het bos en spijtig , maar daar is de parking al .
 

Beoordeling : 9.8/10 , Een prachtige route met heel veel groen . 
Bewegwijzering : goed 

ALS BEWEGWIJZERAAR VAN DE ROUTE WENS IK U TE DANKEN VOOR UW MOOIE WEBSITE. OOK VRAAG IK U - INDIEN U IETS ZOU VERNEMEN OVER EEN MANKEMENT IN DE SIGNALISATIE (ER GEBEUREN ALTIJD VANDALENSTREKEN ...) MIJ DIT ONVERWIJLD TE LATEN WETEN, MET HET OOG OP ONMIDDELLIJK HERSTEL. MET DANK  ( Quaey Haegens


>> Reageer (6)
02-08-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02-08-05 Kruierroute
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Balen : Kruierroute
Start :: Recreatie- en Natuurpark Keiheuvel Balen , prov. Antwerpen
Afstand : 48 km  
G.P.S. 47,640 km

Route : De Kruierroute - de Balenaars verhuisden hun kerk per... kruiwagen - voert je langs de mooiste plekjes en toeristische trekpleisters van Balen.
De Kruierroute doet naast Balen ook Mol en Lommel aan. Blikvangers op het traject zijn o.a. het Recreatie- en Natuurpark Keiheuvel, het openbaar Wandeldomein De Most, de grote Olmense Zoo, het cowboydorp Centennial City, historische bezienswaardigheden en drie watermolens.
Veel water ook: het kanaal Dessel-Kwaadmechelen, het kanaal Beverlo en de Grote Nete.
Situering:
Balen , Olmen ,  Mol en Lommel.
 
Vertrokken aan het recreatiepark
Keiheuvel  , langs Roth , Peer Luytenberg en Bruine Kolk naar Olmen centrum . Aan de Olmense Zoo over het kanaal Dessel - Kwaadmechelen voor een ommetje langs de Straalmolen aan de Grote Nete en langs het centrum van Hulsen .
Terug aan het kanaal een rust in de Waterhoek . ( 24 km )
Verder langs het kanaal Dessel - Kwaadmechelen tot Mol - Gompel . De brug over en langs de fabriek Glaverbel ( glas ) naar Mol - Wezel .

In Mol - Wezel de brug over aan Umicore en rechts langs het kanaal van Beverlo tot Kerkhoven ( Lommel ) . Weer een brug over , langs de Topmolen aan de Zweilingsloop en door het natuurreservaat Keiheuvel terug .

Beoordeling : 9/10
Bewegwijzering : goed 
>> Reageer (1)
01-08-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Retie : Prinsenroute
Klik op de afbeelding om de link te volgen Retie : Prinsenroute
Start :Kerk Lichtaart , prov : Antwerpen
Afstand : 48 km  
G.P.S. 46.210 km

Route :  Koningen en prinsen kwamen graag wandelen in hun landgoed te Retie. De Prinsenroute voert je naar deze voormalige koninklijke domeinen.
Vandaag is het Antwerps Provinciebestuur de trotse eigenaar van het Prinsenpark 190 ha, dat er in elk seizoen betoverend bijligt. Nog meer moois op dit ‘koninklijk’ traject: de Molen van ‘t Veld in Geel en zijn collega ‘De Heerser’ in Retie, natuurreservaat De Tikkebroeken en de Priorij van Corsendonk.
Situering: Geel, Kasterlee, Oud-Turnhout en Retie.


Vertrokken aan de kerk van Lichtaart , langs Tielen ( jeugdkamp De Hoge Rielen )) , Kasterlee ( Kleine en Grote Rees ) , naar Oud - Turnhout  ( natuurdomein De Tikkebroeken  en priorij Corsendonck ) .
Verder naar het centrum van
Retie langs de gehuchten Kinschot en Schoonbroek en de molen  De Heerser .
Rust in de vacantiecentrum
De Linde aan het kasteel van Rethy .
Verder langs de
watermolen  en het Prinsenpark naar het Kempisch Kanaal  .Brug gesloten ( werken ) , rechts af ongeveer 8 km fietsen langs het jaagpad , daarna links af , terug op de route en verder langs de molen in 't Veld , natuurgebied De Zegge en de speeltuin Ark van Noë aan de Kleine Nete . 
Nog een klimmetje over de Heksenberg en ge ziet de kerk van Lichtaart terug . 

Beoordeling : 9/10
Bewegwijzering : goed


>> Reageer (4)
30-07-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30-07-05 Boevenheuvelroute
Klik op de afbeelding om de link te volgen Eersel : Boevenheuvelroute
Start :centrum , Eersel , Noord - brabant Nederland
Afstand : 36 km  
G.P.S. 35.610 km
  Let op: De bewegwijzering van de Boevenheuvelroute verdwijnt in september 2005 omdat er een fietsroutenetwerk is gekomen.

 Van alles wat de Kempen aan cultuurgoed en natuurschoon te bieden heeft, krijgt u tijdens uw fietstocht enkele mooie voorbeelden te zien. Oude akkercomplexen met idylissche landelijke gehuchten en gemoedelijke Brabantse dorpen liggen verspreid over de hele route. In het zuidelijkste gedeelte van de route ligt Bergeijk, een dorp met een rijke historie. In boswachterij Hapert fietst u door uitgestrekte bossen en heidevelden. De talrijke kerkjes, devotiekapellen en wegkruizen getuigen van het rijke religieuze verleden van deze streek .De fietsroute loopt rondom het gehucht Boevenheuvel ('oe' staat in het Oud-nederlands voor 'oo'). Dat ligt op een zandrug in het beekdal van de Run, en is waarschijnlijk ontstaan door opsplitsing van een boerenbedrijf in meerdere bedrijfje. 

Route : Omdat de bewegwijzering verdwijnt , hebben we de route via de knooppunten gefietst . 
Start Eersel : - 06 - 07 - 03 - 04 - 05 - richting 06 - centrum Bergeijk - 08 - 09 - 11 - 12 - 13 - 10 - richting 09 - centrum Eersel .
 
Eersel - 06 : Start naar het knooppunt 06
06 - 07 : rustige landelijke wegen langs 
Steensel
07 - 03 : fietsweg verkeersvrij door de velden , Riethoven , bosweg verkeersvrij .
03 - 04 : naar  
Westerhoven .
04 - 05 : Westerhoven , asfaltbaantje
05 - 08 : richting Kp 06 , afslaan centrum
Bergeijk , rust , verder naar Kp 08 .
08 - 09 : langs Boksheide
09 - 11 : natuurgebied De Kempen , bosweg verkeervrij .
11 - 12 : Betonbaantje verkeersvrij .
12 - 13 :
Cartierheide, betonbaantje verkeersvrij , autostrade over , Dalem , richting Hapert .
13 - 10  : Hapert ,
molen en kaarsmakerij . Duizel .
10 - Eersel : richting Kp 09 , centrum
Eersel
Een rustige en landelijke route met als hoogtepunt De Cartierheide 

Beoordeling : 9 / 10
Bewegwijzering : goed , 
kaart  Kempen


 

 


>> Reageer (1)
29-07-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoogstraten : Aardbeienroute
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hoogstraten : Aardbeienroute
Start : Catharina kerk Hoogstraten prov . Antwerpen
Afstand : 51 km  
G.P.S. 49.120 km

Route :  Vind jij aardbeien ook onweerstaanbaar lekker? Dan valt de Aardbeienroute vast bij je in de smaak ! Met een jaarlijkse productie van niet minder dan 14.000 ton mag Hoogstraten zich hét centrum van de aardbeienteelt noemen.
De ‘Hoogstraatse koninginnen’ gelden als de mooiste en lekkerste van het land. De Aardbeienroute geeft je een idee hoe belangrijk de land- en tuinbouw zijn in deze regio. Ze combineert de opmerkelijke monumenten van Hoogstraten met mooie natuurgebieden en idyllische plekjes. Vooral het traject langs de rivier de Mark is prachtig. Trakteer jezelf onderweg op een heerlijk aardbeientoetje.
Situering: Hoogstraten en deelgemeenten Meer , Meersel - Dreef en Meerle

Start is in Hoogstraten , aan de Kathedraal van de Kempen .
De sint - Catharinakerk uit de 16de eeuw met zijn 105 meter hoge toren .
Langs landelijke en rustige wegen gaat de route over de autostrade rond
Meer . De aardbeien krijgen we niet te zien , ze zijn verstopt in plastieken tunnels en serres  . Terug over de autostrade aan de zes moderne windmolens fietsen we even van de de route om de innerlijke mens te voldoen .
Na de rust verder naar het riviertje de Mark  , van Kp 13 tot Kp 43 , een zalige trip langs de
Mark . Soms rijden we links en dan weer rechts van het water , de bruggetjes zijn niet breed dus oppassen . We volgen de Mark tot  de Nederlandse grens , grenspaal 218 . Nu een ommetje langs Meersel - Dreef ( Mariapark  , watermolen  en terrasjes ) .
Verder door de open velden en langs boerderijen een lus rond Meerle , daarna nog een stukje door Nederland ( 
Castelre ) . Terug in België ( Wortel ) zien we in de verte  de Kathedraal van de Kempen terug . Nu nog een bezoek aan de watermolen  en het begijnhof en als afsluiten : IJs met aardbeien en slagroom

Beoordeling : 9.7 / 10  
Bewegwijzering : zeer goed

>> Reageer (8)
28-07-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28-07-05 Demervallei
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hasselt : Demervallei tussen Hasselt en Bilzen
tip van Jo Stijnen
Start :Kanaalkom Hasselt Kp 96 . Prov . Limburg
Afstand : 46 km  
G.P.S. 44.270 km

 Route :  De officiële bron van de Demer bevindt zich in het Tongerse gehucht Ketsingen, maar eigenlijk ontstaat de Demer tussen Rijkhoven en Tongeren uit de samenvloeiing van drie bronbeken: de Molenbeek, de Demerbeek en de 's Herenelderenbeek. Voorbij het eerste Demerstadje Bilzen botst de Demer tegen het Kempens plateau en zoekt hij via Diepenbeek, Hasselt, Schulen, Halen, Diest en Aarschot een weg naar het westen. Werchter betekent het einde van de Demer; enkele honderden meters van de Rock-weide krijgt hij het water en de naam van de bescheidener Dijle mee. Van Bilzen tot Diest deelt de Demer Limburg in twee. De Demervallei is de grens tussen twee grondig verschillende streken; de zandige Kempen en het lemige Haspengouw.

Start  : Kp 96 - Kp 97 - Kp 98 - Kp 82 - Kp 83 - Kp 101 - Kp 103 - Kp 84 - Kp 85 - Kp 106 - Kp 105 - Kp 102 - Kp 100 - Kp 97 - Kp 96 .
Start aan de Kanaalkom Hasselt ( grote parking ) Kp 96 . De eerste kilometers volgt ge langs de Demer tussen de Hasseltse scholen door tot Kp 97 .
Links afslaan en naar het 
Albertkanaal voor ongeveer 10 km fietsplezier over het jaagpad . U passeert drie sluiscomplexen die een hoogteverschil van 30 meter wegwerken , dus klimmen hoort erbij . U passeert ook de imposante Tuibrug .
Aan Kp 83 rechts het sluiscomplex over en door een industrieterrein naar Kp 101 .
Van Kp 101 naar Kp 103 rijdt U over een bosweg door de bossen .
Aan Kp 84 rijdt U naast een spoorlijn en verder over een zacht klimmend betonbaantje naar het centrum van
Bilzen . ( Kp 85 ) Rust .
Daarna weer klimmend naar de autostrade , langs de autostrade dalend naar Kp 106  .
Tussen Kp 106 en Kp 105 rijdt U door het centrum en langs het prachtige waterkasteel van
Beverst
Verder langs Schoonbeek naar Kp 100 . Als ge hier links in de verte kijkt , ziet ge het waterkasteel van 
Diepenbeek
Nog enkele kilometers langs de Demer en door het natuurgebied : Dauteweyers richting  Kp 97 . Hier kunt ge de Japanse tuinen bezoeken . Daarna terug langs de Demer tot Kp 96 . 

Beoordeling : 9 / 10
Bewegwijzering : goed ; Limburg heeft meer te bieden , dan deze route ( Leentje ) >> Reageer (4)
26-07-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26-07-05 Bart Wellens route
Klik op de afbeelding om de link te volgen Vorselaar : Bart Wellensroute
Start : Sportcentrum De Dreef , Vorselaar prov . Antwerpen
Afstand : 34 km ( 28 km + 6 km plaatselijke ommetje )  
G.P.S. 32.810 km

 Route :  De Bart Wellensroute vormt een themalus die niet bewegwijzerd is volgens de traditionele zeshoekige bordjes , maar die rijdt volgens het intussen welbekende en succesvolle systeem van de knooppunten .
Start : sportcentrum - 01 - 03 - 05 - 06 - 07 - 95 - 04 - 96 - 97 - 68 - 10 - 08 - 19 - 18 - centrum .

Vertrokken richting Kp 01 langs het centrum , kasteeldreef en het
kasteel De Borrekens. Verder langs het gehucht De Vispluk naar Kp 03 . Daarna door de bossen langs Kp 05 - 06 - 07 . Aan Kp 95 een bezoek aan de  stenen molen van Pulderbos en een rust in het molenhuis .
Verder langs het centrum van
Pulderbos ( Kp 04 ) en het binnenbos ( Kp 96 - 97 ) naar het  Albertkanaal ( Kp 68 ) . Hier fietst men op het jaagpad tot Kp 10 . Links af en een stukje langs de Nete tot het centrum van Grobbendonk .
Verder langs het militaire domein
De Troon ( Kp 08 - 19 ) en langs een pittoreske kapel op het Heike ( Kp 18 ) richting centrum Vorselaar .
In het centrum kan men een niet bewegwijzerd ommetje maken langs het huis van 
Bart Wellens ( Heikant 66 )
Een rustige en landelijke route

Beoordeling : 9/10 , ( Toffe , rustige , mooie route , Jan Velo )
Bewegwijzering : goed
 

>> Reageer (1)
25-07-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Friesland : Ameland
Klik op de afbeelding om de link te volgen Friesland : Ameland
Start : Ameland : prov. Friesland , Nederland
Afstand : 31 km
G.P.S. 31.190 km

 Route : Ameland  

Moet je zelf ervaren.
Drie kwartier varen over de Waddenzee en u bent in een andere wereld. Wat maakt Ameland als vakantie-eiland zo bijzonder? Zijn het de prachtige stranden, bossen en duinen? Zijn het de pittoreske dorpjes, waar het verleden voortleeft in het heden? Of is het misschien het typische ‘eilandgevoel’ dat Ameland zo bijzonder maakt: het gevoel dat je als mens tegen een overweldigend decor van natuurschoon slechts figurant bent .
Eigenlijk is het bijzondere karakter van Ameland niet te omschrijven. Ameland moet je gewoon zelf ervaren, dan pas zul je haar unieke karakter leren kennen .

s'Morgens met de fiets op de veerboot , van Holwerd ( Friesland ) naar Nes ( Ameland ) . Sommigen doen dit te voet , deze noemt men wadlopers . Aangemeerd in Nes , eerst een verkenningstocht in Nes en het strand achter de Nesserbossen . Daarna terug naar het midden van het eiland en beukend tegen de wind naar het volgend dorp Ballum . Bij het verlaten richting Hollum langs het Galgeslootpad moesten we soms oppassen voor konijnen , hazen en fazanten .
Hollum , eerst hebben we de vuurtoren en de molen ( De Verwachting ) bezocht . Daarna een rust in het prachtig centrum .
Na Hollum verder langs de Reeweg richting de Waddendijk . Nu nog ongeveer 13 km , fietsen met de wind in de rug naar de boot . Links de dijk met honderden schapen , in 't midden de fietsweg zeker 3 meter breed en rechts de Wadden , duizenden vogels , grutto's , scholeksters ,meeuwen , reigers , lepelaars en anderen , en soms op een zandplaat een zeehond .
Een prachtige dag .

 

                                                                                                                                                                    >> Reageer (0) • RE: All tech support number 1
 • RE: Tech support number 1
 • RE: Tech support number 1
 • technical support
 • seif


  Foto

  honderden fietsroute's , duizenden km fietsplezier ,
  FIETSROUTE'S Thema ( 51 )
  prov. Antwerpen

  Aardbeienroute
  Aa - Valleiroute
  Abraham Hansroute
  Achtzaligheidroute
  Architectuurroute
  Arkelroute
  Aspergeroute
  Baksteenroute
  Bels Lijntje
  Berg en Neteroute
  Binkenroute
  Boomgaardroute
  Brabantse Kempenroute
  Brialmontroute
  Broekroute
  Concienceroute
  Corsendonckroute
  Diamantroute
  Dijlevalleiroute
  Drieprovinciënroute
  Enclaveroute
  Gansrijdersroute
  Gov. Kinsbergenroute
  Grensparkroute
  Heideroute
  Jan van der Nootroute
  Kapittelroute
  Kastelenroute
  Keizer Karelroute
  Kleidappersroute
  Kruierroute
  Laak- en Neteroute
  Landlopersroute
  Miel Ottenroute
  Molenroute
  Netelandroute
  Pater van Cléroute
  Prinsenroute
  Rasschaertroute
  Scheldedijkroute
  St. Annekesroute
  St. Dimpnaroute
  Smokkelaarsroute
  Trappistenroute
  Tuindersroute
  Vaartketsersroute
  Van Ganzenroute
  Watermolenroute
  Waterwegenroute
  Weilandroute


  Inhoud blog
 • eddy merckxroute
 • geitenroute
 • kastelenroute
 • blondjes
 • dorst
 • fietsen is gezond
 • bosbeekroute
 • fietsen
 • natuur
 • fietssafari
 • fietser
 • Isegrimroute
 • Bergen op Zoom
 • Winkelen
 • fietsen
 • Diest
 • Diest


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!