NIEUW: Blog reclamevrij maken?
FIETSROUTES - FIETSHUMOR - FIETSWEETJES

08-09-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08-09-05 Laak- en Neteroute
Klik op de afbeelding om de link te volgen Westerlo : Laak- en Neteroute
Start : Centrum Westerlo , prov. Antwerpen
Afstand : 53 km  
G.P.S. 54 , 900 km

 
Route : Een fietsroute door de vallei van twee rivieren en het grenspunt van drie provincies? Inderdaad: de Laak- en Neteroute.
De drie provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg ontmoeten elkaar op een wel heel bijzondere plaats: de norbertijnenabdij van Averbode. Maar nog andere locaties op dit traject spreken tot de verbeelding: de twee kastelen van de familie de Merode in Westerlo bijvoorbeeld. Zoals de naam aangeeft, slingert deze route zich door het stroomgebied van Laak en Nete. Natuur- en landbouwgebieden domineren de regio tussen Kempen en Hageland.
Situering: Herselt, Hulshout, Westerlo, Laakdal en Averbode.

De Laak- en Neteroute is de zwaarste ( Hageland ) en de mooiste van de drie fietsroute's die in Westerlo vertrekken .
Vertrek aan de oude linde ( ongeveer 400 jaar ) in het centrum van Westerlo . Door de bossen en langs het kasteel van Merode naar Bergom .
Verder langs het Domein Hertberg en natuurgebied Varendonk aan de Rode Laak naar Veerle .In Veerle langs de Grote Laak ( moerasgebied De Roost . )
Daarna langs Eindhout ( kapel Onze Lieve Vrouw van Zeven Weeën ) , Vorst ( Kleine Laak ) , een stukje Limburg ( Schoterheide ) en Veerle - Heide naar Averbode .
Na een rust in de lekdreef en een bezoekje aan de abdij verder langs het Averbodes-bos , Testelt , Langdorp (  De Heimolen ) en Herselt ( natuurgebied Langdonken ) naar Ramsel .
Verder langs het fietspad Hageland - Kempen ( vroeger een spoorlijn ) en over de Grote Nete ( Steenkensbeek ) naar Heultje .
Daarna nog een stukje langs Zoerle - Parwijs en via de prachtige dreef " De Beeltjens " naar Westerlo .

Beoordeling : 9.5/10 Veel bos en natuur , een prachtige route
Bewegwijzering : Goed .

>> Reageer (14)
07-09-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07-09-05 Scheldedijkroute
Klik op de afbeelding om de link te volgen Weert : Scheldedijkroute
Start : Centrum Puurs , prov. Antwerpen
Afstand : 43 km  
G.P.S. 41.160 km

 
Route : Via de bochtige dijken van Sint-Amands naar Hingene fietsen en af en toe halt houden in de mooie Scheldedorpjes: een trip om te koesteren.
Zoals de naam doet vermoeden, vormt de Schelde de rode draad van deze fietsroute.
Het traject doorkruist de drie gemeenten van Klein-Brabant: Bornem, Puurs en Sint-Amands.
In de pittoreske oude vissersdorpjes kan je niet alleen genieten van de schitterende gezichten op de Schelde. Je moet beslist ook eens proeven van het lokale lekkers: asperges, paling én Duvel.
Situering: Bornem, Puurs, Sint-Amands.

Na eerst een bezoekje aan het Fort van Liezele , zijn we de Scheldedijkroute gestart in Puurs . Via landelijke wegen en de dorpjes Oppuurs , Lippelo ( Lippelo'sbos en Hof te Melis ) , Malderen en Opdorp ( middelpunt van Vlaanderen ) met zijn Dries of marktplein waar in het voorjaar ongeveer 100000 paasbloemen bloeien , naar de Schelde .
Langs de Schelde op het jaagpad meanderen langs de dorpjes Sint - Amands ( Het Veerhuisje , Monument en begraafplaats Emile Verhaeren ) , Mariekerke ( palingfeesten ) , Branst en Weert ( streekmuseum De ZilverReiger ) .
 In Temse aan het saske de grote ijzeren brug onderdoor en verder langs Bornem en Hingene (  De Notelaer ) naar de zeesluis In Wintam .
Via een antieke kasseiweg naar centrum Wintam , en verder langs landelijke wegen naar Puurs .

Beoordeling : 9.5/10 een prachtige route in de streek van "  Stille Waters "
Bewegwijzering : goed
.

>> Reageer (51)
04-09-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04-09-05 Pijlerdamroute
Klik op de afbeelding om de link te volgen Pijlerdamroute
Start : Centrum Kortgene , Noord - Beveland , Zeeland , Nederland
Afstand : 37 km  
G.P.S. 39.310 km

 
Route : Een route door Noord-Beveland. Dit voormalige Zeeuwse eiland kent een zeer bewogen geschiedenis. Het verdween tijdens de Sint Felixvloed (1530) helemaal onder de golven. Stukje bij beetje is het eiland teruggewonnen op de zee. Bijna 70 jaar na de overstromingsramp werd de eerste polder opnieuw bedijkt.

Nu is het voormalige eiland aan vier kanten door grote waterstaatkundige werken verbonden met de rest van Zeeland. Tijdens het fietsen van de Pijlerdamroute komt u langs de Veerse Gatdam (1967) en de stormvloedkering in de Oosterschelde (1986).

 Pijlerdamroute , een route op het voormalige eiland Noord - Beveland . De plaatsen op of langs de route zijn : Kamperland , Wissekerke , Geersdijk en  Kortgene .
Tijdens het fietsen van de Pijlerdamroute komt U langs de Veerse Gatdam ( 1967 ) en de Stormvloedkering  in de Oosterschelde ( 1986 ) over fraaie dijkwegen . Hier kunt U het waterland Neeltje Jans bezoeken.
Het Veerse Meer heeft een internationale reputatie als watervogelgebied , de dieren leven en broeden op platen in het meer . ( Goudplaat , Middelplaat , Schotsman en Haringvreter ) .
Aan de noordkant heeft U een prachtig uitzicht over de Oosterscheldekering  ( Roompotsluizen ).

Beoordeling : 10/10 , zeker met zomers weer .
Bewegwijzering : goed .

>> Reageer (9)
03-09-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03-09-05 Jan van der Nootroute
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Brecht : Jan van der Nootroute
Start : Centrum Brecht , prov. Antwerpen
Afstand : 56 km  
G.P.S. 56.160 km

 Route : Maak kennis met het Brecht van toen en zijn befaamd humanisme én het Brecht van nu: volg de bordjes van de Jan vander Nootroute.
Deze route kreeg de naam van de in 1595 overleden ‘Prins der Dietse Dichteren altegaeder’, Jonker Jan vander Noot. Hij werd geboren te Brecht in de hoeve Hof van Pulle, nu het ‘Verbrand Hof’. De Jan vander Nootroute doorkruist de omgeving van Brecht. Synoniem voor rust, landelijkheid en natuurschoon. Mogelijke haltes op het traject zijn de Sint-Leonarduskerk, de ‘kathedraal van de Kempen’ en de trappistinnenabdij O.-L.-Vrouw van Nazareth.
Situering: Brecht en Schilde

De route is genoemd naar de dichter  Jan van der Noot en vertrekt in het centrum van Brecht  .
Door de velden en weiden , via de kapel " Onze Lieve Vrouw van zeven weeën " , Hensbroek , Kloosterheide en Vogelzang naar St. Lenaarts ( Katedraal van de Heide  ).
Verder over het kanaal Dessel - Schoten ( geen bordje ) , Kraaienhorst en de Westmallebaan naar de Trappistinnenabdij  O.-L.-Vrouw van Nazareth . Verder langs de Abdijlaan .
Hier verandert de route van uitzicht . Van velden , weiden en boerderijen naar dreven , bossen en villa's .
Eerst door Schilde ( prachtige dreven met villa's ) tot aan het Schildestrand  . Verder langs het anti - tankkanaal ( fort 'S Gravenwezel ) naar St. Job in 't Goor .
Nu een stukje drukke baan naar Schoten , rechtsaf en langs de Schotense Waterskiclub de autostrade onderdoor en verder langs de E10 plassen en Mikse Heide naar de Miekse Baan .
Kilometers langs de drukke Miekse Baan zonder fietspad naar Overbroek .
Nog een stukje Loenhout langs een betonnenmuur voor de nieuwe H.S.T. lijn en daarna terug naar  Brecht 

Beoordeling : 8/10 , De Mikse Baan is er te veel aan .
                    deze route fiets ik nooit meer ( Pathfinder )
Bewegwijzering 7.5/10 Kan veel beter , hier telt de regel : geen bordje , rechtdoor dan .
                       er is een mail gestuurd


>> Reageer (40)
01-09-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01-09-05 Heideroute
Klik op de afbeelding om de link te volgen Essen : Heideroute
Start : Kerkplein Gooreind , prov. Antwerpen
Afstand : 57 km  
G.P.S. 56.960 km

 
Route : Het allereerste (1975) traject en ongetwijfeld één van de mooiste in de provincie Antwerpen. Gewoonweg schitterend tijdens de maand augustus, wanneer de heide paars kleurt.
Dat dit traject de Kalmthoutse Heide doorkruist, zal je wellicht niet verbazen. In Natuureducatief Centrum ‘De Vroente’ leer je meer over dit enig stukje natuur. Verder op het traject o.a. het Arboretum van Kalmthout met 6.000 verschillende planten, de Kiekenhoeve-Karrenmuseum in Essen en de Napoleonshoeve in Wuustwezel.
Situering: Kalmthout, Essen en Wuustwezel.

Vertrokken aan de kerk in Gooreind , langs de duiventoren ( een vakatie-verblijf uit de jaren 1830 ) , militair domein  Klein - Schietveld en Kalmthout - Heide ( Station en een monument ter nagedachtenis aan de Canadese soldaten in de tweede wereldoorlog ) naar Kalmthout .
Even van de route om het natuureducatief centrum " De Vroente " te bezoeken , daarna verder langs het Arboretum en de Kalmthoutse heide met zijn vennen  naar Essen .
De Kiekenhoeve met zijn Karrenmuseum  is zeker een halte waard . Ook de VVV van Essen heeft hier in de Tasberg een plaats.
Na een rust verlaten we Essen langs het station , een  douaneloods en de quarantaine stallen en fietsen we verder door de gemeentebossen langs Horendonck . In de verte ziet men de kerktoren .
Langs Kleine Horendonk , Venetie en Nieuwmoer bereikt je de Maatjes , een grensoverschrijdend geklasseerd natuurgebied .
Na de Maatjes fietst je verder door een grootschalige landschap over rustige betonbaantjes naar Wuustwezel .
In Wuustwezel langs de Napoleonshoeve en de St. Willebrorduskapel ( 1613 ) en via de Oude Baan naar Gooreind .

Beoordeling : 9.5/10 , misschien de oudste , maar wel één van de betere route .
Bewegwijzering : goed
 
ALS BEWEGWIJZERAAR VAN DE ROUTE WENS IK U TE DANKEN VOOR UW MOOIE WEBSITE. OOK VRAAG IK U - INDIEN U IETS ZOU VERNEMEN OVER EEN MANKEMENT IN DE SIGNALISATIE (ER GEBEUREN ALTIJD VANDALENSTREKEN ...) MIJ DIT ONVERWIJLD TE LATEN WETEN, MET HET OOG OP ONMIDDELLIJK HERSTEL. MET DANK  ( Quaey Haegens )

>> Reageer (7)
31-08-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31-08-05 Broekroute
Klik op de afbeelding om de link te volgen Willebroek : Broekroute
Start : Sashuis Klein-Willebroek , prov. Antwerpen
Afstand : 41 km  
G.P.S. 44.320 km

 
Route :  Een fietsroute die zich door het Vaartland slingert. Dat betekent: mooie natuurgebieden en héél veel water.
Twee natuurgebieden - domeinbos ‘t Broek Blaasveld en provinciaal domein Broek De Naeyer in Willebroek - verlenen hun naam aan dit traject. ‘Broek’ staat voor ‘moerassig gebied’. Naar water hoef je op het traject inderdaad nooit lang te zoeken. Zo volg je een tijdje het Zeekanaal Brussel-Schelde en de Rupeldijken, fiets je langs de schitterende plas van BLOSO-watersportcentrum Hazewinkel en passeer je het ‘Zennegat’, waar Dijle, Zenne en het Kanaal Leuven-Dijle elkaar vinden. Je botst ook op enkele aparte monumenten, zoals de ‘Brug der Zuchten’ in Willebroek
.

 Broekroute vertrekt aan het Sashuis in Klein - Willebroek over het jaagpad van de Rupel tot Rumst ( samenvloeing van de Dijle en de Nete ) rechtsaf en langs Heindonk naar de Watersportbaan in Hazewinkel .
Linksaf en door het Arkenbos , domeinbos 't Broek Blaasveld en een stukje Heffen naar het Zennegat .
Langs de Zenne via de dorpjes Heffen  en Leest naar Hombeek .
Rechtsaf ( geen bordje ) naar Hombeek centrum en langs een drukke baan naar Zemst ( drie zijstraten geen bordje , de vierde zijstraat wel ) .
Terug naar Hombeek langs het Dalemansbos en een kilometer kasseien in de Walestraat .
Verder langs akkers en maisvelden naar Tisselt , waar ik weer een bordje miste ? 
Over de Brielenbrug en langs het Zeekanaal naar Willebroek . Aan de Vredesbrug terug op de route en verder langs provinciaal domein Broek De Naeyer en de jachthaven naar Klein - Willebroek .

Beoordeling
route : 9/10 prachtig natuur en verkeersvrije jaagpaden
bewegwijzering 5/10 gewoon slecht , er is een mail gestuurd .

 Sinds 1 november 2005 ben ik de nieuwe peter van de Broekroute. Het klopte dat de route slecht was aangegeven maar ondertussen is dit opgelost. Ik heb 20 bordjes bijgehangen en een 15-tal bordjes een kwartslag gedraaid. Indien je de route nu fietst en je hebt nog opmerkingen kan je steeds bij mij terecht. Met vriendelijke groeten Paul Aerts

>> Reageer (4)
29-08-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28-08-05 De Schakel
Klik op de afbeelding om de link te volgen Geel : De Schakel
Start : De Werft Geel , prov. Antwerpen
Afstand : 41 km  
G.P.S. 40.770 km

 
Route :  Vandaag hebben we deelgenomen aan de De Schakel . We hebben gekozen voor Schakel - Zuid , afstand 41 km , vertrek in Geel  centrum op de parking van C.C. De Werft , vlakbij den Ooienvaarsnest , de St. Amandskerk en het oud gemeentehuis de Lakenhalle . Via de St. Dimpnakapel van Elsum ( 1638 ) verlaten we het centrum .Verder langs het Klokkenhuisje en het Paviljoen ( verblijf Leopold 1 ) naar het Kempisch Kanaal ter hoogte van de Geelse Jachthaven .Van hier ziet ge aan de overkant de Bloemmolens Ten Aard .
Sas 8 overgestoken en langs Beekhoek naar sas 7 voor een stop aan een drankenstand van een sponser .
Verder langs de Europawijk en via een tunneltje onder de ring naar de zuidelijke parochies van Geel . Via de Amocolaan en Stelen naar Laakdal . Controle op het terrein van Dennenoord .
Na een rust nog een bezoekje aan het Klompenmuseum met de tentoonstelling " Hoe maak ik mijn klompke" en daarna terug naar Geel langs de mooie Berthoutse Dreef ( Oosterlo ) en langs het wereldberoemde Geelse Openbaar Psychiatrisch Ziekenhuis  terug naar het centrum .
Een prachtige dag , lekker fietsweer , veel ambiance en een massa fietsers met een glimlach .

Beoordeling : 9.5/10
Bewegwijzering : goed

>> Reageer (2)
26-08-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turnhout : Binkenroute
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Turnhout : Binkenroute
Start : parking Carta Mundi Turnhout , prov : Antwerpen
Afstand : 59 km  
G.P.S. 58.020 km

Route : Een fietsroute uitsluitend voor stoere binken? Je hoeft je geen zorgen te maken: dit traject voert je naar de stad van de ‘binken’ Turnhout.
De Binkenroute - ‘bink’ is de bijnaam van de Turnhoutenaar en betekent o.a. baas, kerel en knoeier - slingert zich in een lus om Turnhout. Ze doet de gemeenten Beerse, Vosselaar, Kasterlee, Oud-Turnhout en Ravels aan. Groen is prominent aanwezig op deze Binkenroute, met o.a. de natuurreservaten De Tikkebroeken en Landschap De Liereman en de Gewestbossen van Ravels.
Situering: Ravels, Oud-Turnhout, Turnhout en Vosselaar .


Vertrek aan Carta Mundi in Turnhout . Langs het Raadsherenpark , industrieterrrein ( Philips en andere fabrieken ) , F.R.A.C.( vroeger een opleidingsterrein voor chauffeurs in het leger ) en het gehucht Verloren Kost naar Zevendonk . (Turnhout ) .
Verder langs Kleine- en Grote Rees ( Kasterlee ) , daarna kan men kiezen , verhard of niet verhard , niet verhard is korter , maar niet goed voor dunne bandjes .
Dan langs
Oud - Turnhout ( Zwaneven , De Lint met zijn prachtige villa's , en natuurgebied De Liereman naar Ravels .
In Ravels de brug over en langs het kanaal Dessel - Schoten tot aan het
voetveer , linksaf , door het gewestbos Ravels en langs de molen " De Nachtegaal der Maatvennen " naar het centrum .
Na een rust vertrek langs de "Ravelse Pier " naar Weelde door een grootschalige landschap met uitgestrekte akkers en weilanden .
In Weelde door de dreef naar de half omwalde pastorij ,
Michielskerk en de molen " Arbeidt Adelt " , Verder langs het militair domein en vliegveld naar Weelde - Statie .
Daarna langs het
Bels Lijntje ( Vroeger was dit de spoorlijn Turnhout - Tilburg ) naar het kanaal Dessel - Schoten 
Langs het jaagpad naar brug 4 ( Beerse ) . Over de brug en langs de Vossepaal ( Vosselaar ) terug naar Turnhout . Nog een stukje langs de ring  en via de Speelkaartenstraat naar Carta Mundi .

Beoordeling :9/10
Bewegwijzering : goed  


>> Reageer (4)
22-08-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22-08-05 Gouverneur Kinsbergenroute
Klik op de afbeelding om de link te volgen Pulle : Gouverneur Kinsbergenroute
Start : Diamantmuseum Grobbendonk , prov : Antwerpen
Afstand : 52 km  
G.P.S. 49.990 km

Route : Een prachtig traject in het hartje van de provincie: een heel bijzonder afscheidsgeschenk voor gouverneur én groot fietsliefhebber Andries Kinsbergen.
Andries Kinsbergen was provinciegouverneur van Antwerpen tussen 1967 en 1993 en meer dan 26 jaar voorzitter van TPA. Deze prachtige route ligt in het hart van de provincie, waar de drie arrondissementen elkaar vinden. Ze voert je langs het Albertkanaal en de Kleine Nete, het Diamantmuseum van Grobbendonk, diverse elegante hoven en de molen van Pulderbos.
Situering: Zandhoven, Zoersel, Grobbendonk en Vorselaar

Vertrek aan het Diamantmuseum in Grobbendonk .
Over en langs het Albertkanaal tot aan de Kleine Nete , links af en zes à zeven kilometers meanderen langs de Kleine Nete , daarna langs het Netekanaal naar Viersel .
Verder over het Albertkanaal naar Massenhoven en Zandhoven . 
Na Zandhoven verder over de autostrade langs Halle richting Zoerselbos over een rustige verharde weg tot aan de afspanning " In de Wandeling " daarna over een dolomietpad tot aan de zandweg die naar het  Boshuisje leidt .
Terug over de autostrade door de bossen en langs weilanden naar Pulderbos ( molen en museum Het Karkot ) . Verder langs rustige wegen en het Boudewijnfietspad ( 3 km door de bossen op de grens van Vorselaar en Grobbendonk ) naar Pulle .
Na Pulle nog een bezoekje aan de Fatimagrot en verder naar het  Albertkanaal , langs het jaagpad tot voorbij de duiker van de Kleine Nete , linksaf en naar Grobbendonk via nog een stukje Kleine Nete .

Beoordeling : 9.5/10 : prachtige en rustige route langs jaagpaden , bossen en veel groen .
Bewegwijzering : goed . 
Route :

>> Reageer (42)
21-08-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21-08-05 Ter Dolen
Klik op de afbeelding om de link te volgen Beringen : Fietshappening Ter Dolen
Start : De Blokhut ( zwembad ) Beringen , prov. Limburg
Afstand : 36 km  
G.P.S. 35.740 km

 
Route :  Vandaag hebben we deelgenomen aan de fietshappening Ter Dolen ( Limburg ) , vertrek in Beringen .Langs het Albertkanaal tot Zolder , dan links af en langs de oude spoorbedding naar Zolder - Mijnsite . Langs de  mijnsite en verder langs het fietspad " Tramroute " naar Houthalen - Helchteren .
Controlepost in de Don Bosco school .
Na een bezoekje aan de brouwerij Ter Dolen terug langs het Spikkelspade , een kasteeltje , Remostort en de terril van Heusden - Zolder naar Koerselt .
Nog een stukje langs Beringen - Spoor en Beringen - Centrum en we arriveerden terug aan het zwembad .

Beoordeling ;  9/10
Bewegwijzering : plannetje  

>> Reageer (3)
18-08-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lier : Arkelroute
Klik op de afbeelding om de link te volgen Lier : Arkelroute
Start : parking C .C. De Mol Lier , prov : Antwerpen
Afstand : 42 km  
G.P.S. 41.240 km

Route : Nog nooit een bezoek gebracht aan Gestel, het allermooiste dorpje van de provincie Antwerpen? Kies dan voor de Arkelroute.
Het ‘Land van Arkel’ was één van de zeven kwartieren in het Antwerpse gedeelte van het 17de-eeuwse hertogdom Brabant. Tot het Land van Arkel behoorden o.m. Rijmenam, Beerzel, Onze-Lieve-Vrouw-Waver en Berlaar. De Arkelroute loopt dan ook door deze gemeenten. Heel bijzonder is het bochtige traject langs de Nete van Lier richting Gestel. Hou zeker even halt bij de sprookjesachtige waterburcht Hof van Rameyen.
 

De route vertrekt aan de Zimmertoren in Lier  .Wij zijn vertrokken op de parking C .C. De Mol aan de atletiekpiste .Langs de Nete tot de oude melkerij , links af en langs en over het Netekanaal , langs Zuun , Euster , Koningshooikt en Onze-Lieve-Vrouw  Waver naar Berlaar . 25 km langs boerderijen , serres , weilanden , groente- en maisvelden , Dus zeker zorgen , voor een natje en een droogje voor onderweg .
In Berlaar een terrasje ( oef ) en dan verder , zeker een kilometer langs een drukke baan , daarna links afdraaien en langs het privaat kasteel  Hof van Rameyen  naar Gestel , deelgemeente van Berlaar met zijn mooie dorpskern ( Gotische St . Lambertuskerk , schandpaal uit 1779 )

Verder naar de  Grote Nete om een achtal kilometers te meanderen over de dijk richting Lier .
Nog een ommetje langs de Zimmertoren en het begijnhof en dan terug naar de parking .

Beoordeling : 8.5/10 weinig mogelijkheden om te terrassen .
Bewegwijzering : goed


>> Reageer (9)
17-08-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17-08-05 Pater van Cléroute
Klik op de afbeelding om de link te volgen Meerhout : Pater van Cléroute
Start : parking Abdij Tongerlo , prov : Antwerpen
Afstand : 49 km  
G.P.S. 48,390 km

 
Route :  Pater van Clé, stichter van Sporta, kende de streek tussen Westerlo en Meerhout als zijn broekzak. Hij koos de mooiste plekjes voor je uit.
Westerlo, Geel en Meerhout: hier voelde ‘sportpater’ Van Clé zich thuis. Hij werd er geboren, hij studeerde en werkte er. De route loopt via overwegend rustige en verharde plattelandswegen, weiden en dennenbossen. De norbertijnenabdij van Tongerlo (Westerlo) is een bezoek meer dan waard. Nog in Westerlo: de kastelen van de familie de Merode. In Zittaart (Meerhout) kan je de Haenvense molen bewonderen, een houten standaardmolen die nog geregeld maalt.
Situering: Westerlo, Geel en Meerhout. 

Vandaag hebben we de Pater van Cléroute gereden , we zijn vertrokken op de parking van de abdij Tongerlo richting Westerlo . Aan de Grote Nete in de verte het kasteel de Merode .
Verder langs Bergom , Varendonck , Laakdal naar  Eindhout langs rustige en landelijke wegen .
Aan het Vogelspoel de autostrade over en verder naar knooppunt  23 hier fietst men het Albertkanaal over .
Daarna een ommetje langs het oorlogsmonument De Vleugel en de Liefkenshoeve en dan langs Zittaart ( de Haenvense molen  en het pittoreske centrum ) naar Meerhout centrum ( kerk , Drossaard )
Na een terrasje in Meerhout ( 26 km ) verder langs De Luihoeve en Winkelomheide .Het Albertkanaal terug over , hier ligt het dorpje Stelen en verder over de autostrade , Oosterlo en Hondeinde .
Daarna nog een stukje langs Oevel en langs een prachtige dreef met rechts de sportvelden van Sporta ( stichter pater van Clé ) en links de abdij

Beoordeling : 9/10 prachtige route langs rustige en landelijke wegen
Bewegwijzering  : redelijk , ik miste een bordje als ge van de autostrade komt , richting Zittaart ( Meerhout ) daarom richting knooppunt 23.
In Meerhout krijgt ge de keus , verhard of niet , het verharde stuk gaat langs een drukke baan met een smal fietspad .   
      

>> Reageer (16)
16-08-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16-08-05 Baksteenroute
Klik op de afbeelding om de link te volgen Boom : Baksteenroute
Start : parking De Schorre Boom , prov : Antwerpen
Afstand : 49 km  
G.P.S. 47.120 km

 
Route :  Een les industriële archeologie vanop de fiets. En in het decor bij uitstek: de verlaten baksteenbedrijven van de Rupelstreek.
Deze fietsroute doorkruist de Rupelstreek met de gemeenten Hemiksem, Schelle, Niel, Boom en Rumst. Hier lag het zwaartepunt van de baksteenindustrie. Zeven eeuwen klei-ontginning resulteren in een uniek landschap en de vroegere kleiputten zijn nu pareltjes van fauna en flora. De diverse steenbakkerijmusea op het traject vertellen je het verhaal ‘van klei tot baksteen’.
Situering: Rupelstreek .

De  route vertrekt aan het recreatiedomein De Schorre in Boom .
Langs het jaagpad van de Rupel via Terhagen naar Rumst ( Museum 't Geleeg ) . Hier vloeien de Dijle en de Nete in elkaar en vormen samen de Rupel . Door het centrum en een klimmetje verlaat men Rumst .
Verder langs Reet ( het Laarhof ) Kontich ( langs de autostrade E19 ) , domein Groeningenhof . en de molen van het Heiken naar Aartselaar .
Na een rust oversteken van de A12 ( oppassen gevaarlijk kruispunt ) en verder langs Boerenhoek en Hemiksem ( Kasteel en golfterrein Cleydaal ) naar de Schelde .( Callebeek )
Op het jaagpad van de Schelde langs de St .Bernardusabdij . en links zicht op Schelle ( kerkje met scheve toren ) .
Verder langs het kasteel Laerhof  ( Schelle ) en terug naar de Rupel . Op het jaagpad ( Rupel ) langs Hellegat  naar de wijk Noeveren ( Niel  ) met zijn openlucht steenbakkerijmuseum .
Nog een ommetje rond  Boom ( park ) en door het recreatiedomein De Schorre naar de parking .

Beoordeling : 8/10 , drukke banen , vooral in Aartselaar en Boom
Bewegwijzering : goed 

>> Reageer (0)
13-08-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13-08-05 Enclaveroute
Klik op de afbeelding om de link te volgen Baarle - Hertog : Enclaveroute
Start : parking oude station Baarle - Hertog , prov : Antwerpen
Afstand : 46 km  
G.P.S. 43.120 km

 
Route :  Een België-Nederland op de fiets, met het tweelingdorp Baarle-Hertog-Nassau als voornaamste attractie.
Wie de Enclaveroute volgt, steekt niet minder dan zes maal de Belgisch-Nederlandse grens over. Heel bijzonder is de unieke tweeling Baarle-Hertog-Nassau. Eén dorp, twee namen, twee burgemeesters en twee landen. Een landsgrens die dwars door huizen, ja zelfs door een voordeur loopt! De opvallende rust en het decor van bossen en weidelandschappen zorgen voor grenzeloos fietsplezier.
Situering: Baarle-Hertog, Baarle-Nassau (NL), Hoogstraten en Merksplas

 

De Enclaveroute  vertrekt in Baarle - Hertog of in Baarle - Nasau ( waar ligt de grens  ) , langs het Bels lijntje , een aantal keren de  grens over en dan rechts naar Zondereigen ( België ) , een gehucht van Baarle - Hertog .
Verder langs het Graafsbos , Hoekeinde en Pampa ( Merksplas ) , Wortel - Kolonie ( boerderij en kerkhof van de landlopers ) naar
Castelré ( Nederland ). Rust in het café : In Holland  ,  ( bekent om zijn pan spek met eieren ) .
Daarna naar Minderhout ( België ) langs de
kapel ; Onze Lieve Vrouw van den Akker ( 1650 ) en de kerk .
Verder langs Hal en de Gouverneurbossen terug naar de grens .
In Nederland door het centrum van
Ulicoten  , daarna aan de camping Ponderosa rechts af en langs de Oude Bredabaan terug naar de parking aan de oude station in Baarle Nassau .

Beoordeling 9/10 , Een rustige en landelijke route , veel mais en enkele bossen .
Bewegwijzering : goed .


>> Reageer (0)
09-08-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09-08-05 Netelandroute
Klik op de afbeelding om de link te volgen Lier : Netelandroute
Start :Zimmertoren Lier , prov : Antwerpen
Afstand : 44 km  
G.P.S. 43.420 km

Route :
  De Nete is nooit ver weg op dit traject. Maar ook het Netekanaal, de Rupel en de Dijle houden je gezelschap. De Zimmertoren in Lier - aan de samenvloeiing van Grote en Kleine Nete - vormt een mooi vertrekpunt. Langs de dijken van de Nete en het Netekanaal rij je naar het indrukwekkende sluizencomplex op de grens Lier-Duffel. Je fietst ook langs het fort van Koningshooikt, de resten van de abdij van Roosendael en kasteel Ter Elst in Duffel, het mooie Zennegat en het elegante Hof van Ringen.
Situering: Lier, Duffel, Sint-Katelijne-Waver en Walem.


Vertrek aan de Zimmertoren in Lier  langs de Nete  tot de oude melkerij , links af , over en langs het Netekanaal tot aan het sluizencomplex .
Weer links af en langs landelijke wegen via Eusten , Donderheide ( viswaters en het
fort van Koningshooikt ) , Sint - Katelijne - Waver ( bekent om zijn groenten en grote serres ) naar Duffel .
Verder langs de Netedijk naar ( bordje ? ) 
abdij Roosendael met zijn indrukwekkende poortgebouw , centrum Walem en Battebroek .
Een terrasje in de 
Battebroekhoeve ( 24 km )
Na de rust verder langs het industrieterrein Mechelen - Noord ( Bulo ) , rechts af en langs de Dijle links en een waterskivijver rechts naar het
Zennegat . Naast de fietsbruggen blijven ( geen bordje ) en met de Nete meedraaien .
Langs de Nete terug langs Duffel (
kasteel Ter Elst ) en Hof van Ringen . Terug in Lier door het park  en langs het Begijnhof  naar de Zimmertoren .

Beoordeling : 8.5/10 :  prachtige route , redelijke afgepeild
Bewegwijzering : redelijk , zonder plannetje is het niet aan te raden
.  
 


>> Reageer (10)
08-08-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08-08-05 Molenroute
Klik op de afbeelding om de link te volgen Grobbendonk : Molenroute
Start :Diamant museum Grobbendonk , prov : Antwerpen
Afstand : 48 km  
G.P.S. 49.310 km

Route : Watermolens op de Watermolenroute, windmolens op de Molenroute.
Twee windmolens: de Molen van Bouwel, een 18de-eeuwse houten windmolen met gesloten standaard en de Hogewegmolen in Noorderwijk, een 18de-eeuwse houten standaardmolen. Boeiende musea: het Schedelhof in Noorderwijk, met een unieke verzameling schedels en skeletten van dieren uit alle werelddelen, en het Diamantmuseum in Grobbendonk. Verder op het traject nog kasteel La Garenne en de Kruiskensberg in Bevel-Nijlen.
Situering: Grobbendonk; Bouwel; Herenthout;Noorderwijk; Morkhoven; Wiekevorst; Itegem; Bevel en Nijlen .


De route vertrekt aan het Diamantmuseum in Grobbendonk  . Over het Albertkanaal en de autostrade richting Bouwel (  molen , damhertenhof en Bouwelse heide ) .
Verder langs de autostrade en door een industrieterrein . Aan het hotel Aldhem over de autostrade en verder naar
Herenthout
Langs landwegen verder naar Noorderwijk ( Hogewegmolen ) , Morkhoven ( museum Schedelhof ) en Wiekevorst ( rust 26 km ).
Verder naar
Itegem ( kastelen Isschot en La Garenne ) , Bevel ( Kruiskensberg ) , Nijlen , dan nog een drukke baan langs de bossen van Merode terug naar Bouwel  en langs de aanloopweg terug naar Grobbendonk.
Deze route is een van de mindere !

Beoordeling : 7/10 ; drukke en saaie wegen , weinig te zien
Bewegwijzering ; goed


>> Reageer (19)
06-08-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brasschaat : Kapittelroute
Klik op de afbeelding om de link te volgen Brasschaat : Kapittelroute
Start :Kasteel Brasschaat , prov : Antwerpen
Afstand : 38 km  
G.P.S. 34.610 km

 
Route : Kapittelmakers’ is de spotnaam van de inwoners van Brasschaat.
De Kapittelroute loodst je dan ook door deze parkgemeente.
Ooit was Brasschaat een arm gehucht van Ekeren. Vele mensen sprokkelden toen takken, maakten er brandhout of kapittelhout van en verkochten het aan de meer gegoede Ekerse bevolking. Vandaar de spotnaam ‘Kapittelmakers’. De fietsroute slingert zich door het parklandschap en de diverse groendomeinen van Brasschaat en Kapellen. Deze parkgemeenten tellen bovendien heel wat fraaie kastelen en landhuizen. Situering: Brasschaat en Kapellen .

Dit is een route voor personen , die graag langs grote villa's, parken en bossen fietsen .
We zijn vertrokken aan het kasteel van Brasschaat, langs de Miksebaan ( residentie's , golfterrein ) , Jagersdreef , Kerkedreef ( park De Mick, bossen de Inslag en de kinderboerderij Mickerf  ) naar Maria ter Heide . Verder langs Lage Kaart , Guyotdreef ( villa Pfaff ) , Mishagen en langs een spoor naar de Aeroclub Brasschaat en het militair kamp Polygoon .
Daarna verder langs de Brasschaatse- en Franse Lei ( riante villa's ) naar Kapellen.
Langs manegé Hubert , gehuchten Hoogboom en Mariaburg ( rust 23 km ) , domein Caterheyde , Ter Borcht richting autostrade .
Voor de autostrade linksaf , een stukje drukke baan , dan rechtaf aan het sportcentrum en door het Peerdsbos en langs de Melkerij terug naar het kasteel van Brasschaat .

Beoordeling : 8/10 drukke banen .
bewegwijzering : een bordje gemist in de Franse Lei 

>> Reageer (0)
04-08-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalmthout ; Grensparkroute
Klik op de afbeelding om de link te volgen Kalmthout ; Grensparkroute
Start : centrum : De Vroente Kalmthout , prov : Antwerpen
Afstand : 32 km  
G.P.S. 31.640 km

 
Route : Deze grensoverschrijdende route kronkelt zich rond en door het natuurgebied Grenspark De Zoom-Kalmthoutse Heide.
De talrijke natuurgebieden langs beide zijden van de Belgisch-Nederlandse grens maken van de Grensparkroute een prachtige, groene rit. Je kijkt naar de natuur én je leert er meer over in Natuureducatief Centrum ‘De Vroente’ of in het Bijenteeltmuseum. Nog op het traject: het gezellige Heidestatieplein waar de sfeer van Suske en Wiske hangt, enkele joodse begraafplaatsen en diverse grote landgoederen.

 De 
Grensparkroute vertrek aan het natuureducatief centrum De Vroente  in Kalmthout , door de bossen naar Kalmthout - Heide ( stationnetje , museum Suske en Wiske ) en dan verder naar Putte - Kapellen ( kasteel Ravenhof met zijn theehuisje , Moretusbos en enkele joodse begraafplaatsen ) 
De grens met Nederland over en verder naar Ossendrecht  en Huijbergen  met links de kazerne Koningin Whilemina en rechts de Staartse heide .
Na een terrasje in Huijbergen ( 18 km ) een ommetje langs de Staartse heide en dan verder terug naar België voor het schoonste stuk . De
Kalmthoutse heide, prachtige natuur met halverwege rechts de Drieling Vennen en links het Stappersven  . Genieten op een rustbank , zou ik zeggen .
Daarna nog een stukje door het bos en spijtig , maar daar is de parking al .
 

Beoordeling : 9.8/10 , Een prachtige route met heel veel groen . 
Bewegwijzering : goed 

ALS BEWEGWIJZERAAR VAN DE ROUTE WENS IK U TE DANKEN VOOR UW MOOIE WEBSITE. OOK VRAAG IK U - INDIEN U IETS ZOU VERNEMEN OVER EEN MANKEMENT IN DE SIGNALISATIE (ER GEBEUREN ALTIJD VANDALENSTREKEN ...) MIJ DIT ONVERWIJLD TE LATEN WETEN, MET HET OOG OP ONMIDDELLIJK HERSTEL. MET DANK  ( Quaey Haegens


>> Reageer (7)
02-08-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02-08-05 Kruierroute
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Balen : Kruierroute
Start :: Recreatie- en Natuurpark Keiheuvel Balen , prov. Antwerpen
Afstand : 48 km  
G.P.S. 47,640 km

Route : De Kruierroute - de Balenaars verhuisden hun kerk per... kruiwagen - voert je langs de mooiste plekjes en toeristische trekpleisters van Balen.
De Kruierroute doet naast Balen ook Mol en Lommel aan. Blikvangers op het traject zijn o.a. het Recreatie- en Natuurpark Keiheuvel, het openbaar Wandeldomein De Most, de grote Olmense Zoo, het cowboydorp Centennial City, historische bezienswaardigheden en drie watermolens.
Veel water ook: het kanaal Dessel-Kwaadmechelen, het kanaal Beverlo en de Grote Nete.
Situering:
Balen , Olmen ,  Mol en Lommel.
 
Vertrokken aan het recreatiepark
Keiheuvel  , langs Roth , Peer Luytenberg en Bruine Kolk naar Olmen centrum . Aan de Olmense Zoo over het kanaal Dessel - Kwaadmechelen voor een ommetje langs de Straalmolen aan de Grote Nete en langs het centrum van Hulsen .
Terug aan het kanaal een rust in de Waterhoek . ( 24 km )
Verder langs het kanaal Dessel - Kwaadmechelen tot Mol - Gompel . De brug over en langs de fabriek Glaverbel ( glas ) naar Mol - Wezel .

In Mol - Wezel de brug over aan Umicore en rechts langs het kanaal van Beverlo tot Kerkhoven ( Lommel ) . Weer een brug over , langs de Topmolen aan de Zweilingsloop en door het natuurreservaat Keiheuvel terug .

Beoordeling : 9/10
Bewegwijzering : goed 
>> Reageer (1)
01-08-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Retie : Prinsenroute
Klik op de afbeelding om de link te volgen Retie : Prinsenroute
Start :Kerk Lichtaart , prov : Antwerpen
Afstand : 48 km  
G.P.S. 46.210 km

Route :  Koningen en prinsen kwamen graag wandelen in hun landgoed te Retie. De Prinsenroute voert je naar deze voormalige koninklijke domeinen.
Vandaag is het Antwerps Provinciebestuur de trotse eigenaar van het Prinsenpark 190 ha, dat er in elk seizoen betoverend bijligt. Nog meer moois op dit ‘koninklijk’ traject: de Molen van ‘t Veld in Geel en zijn collega ‘De Heerser’ in Retie, natuurreservaat De Tikkebroeken en de Priorij van Corsendonk.
Situering: Geel, Kasterlee, Oud-Turnhout en Retie.


Vertrokken aan de kerk van Lichtaart , langs Tielen ( jeugdkamp De Hoge Rielen )) , Kasterlee ( Kleine en Grote Rees ) , naar Oud - Turnhout  ( natuurdomein De Tikkebroeken  en priorij Corsendonck ) .
Verder naar het centrum van
Retie langs de gehuchten Kinschot en Schoonbroek en de molen  De Heerser .
Rust in de vacantiecentrum
De Linde aan het kasteel van Rethy .
Verder langs de
watermolen  en het Prinsenpark naar het Kempisch Kanaal  .Brug gesloten ( werken ) , rechts af ongeveer 8 km fietsen langs het jaagpad , daarna links af , terug op de route en verder langs de molen in 't Veld , natuurgebied De Zegge en de speeltuin Ark van Noë aan de Kleine Nete . 
Nog een klimmetje over de Heksenberg en ge ziet de kerk van Lichtaart terug . 

Beoordeling : 9/10
Bewegwijzering : goed


>> Reageer (5) • markting
 • elsfrat
 • شركة ثراء الخليج
 • 7erafy.com ,a meeting place for Arab craftsmen,
 • order a criminal background check jobs without consent


  Foto

  honderden fietsroute's , duizenden km fietsplezier ,
  FIETSROUTE'S Thema ( 51 )
  prov. Antwerpen

  Aardbeienroute
  Aa - Valleiroute
  Abraham Hansroute
  Achtzaligheidroute
  Architectuurroute
  Arkelroute
  Aspergeroute
  Baksteenroute
  Bels Lijntje
  Berg en Neteroute
  Binkenroute
  Boomgaardroute
  Brabantse Kempenroute
  Brialmontroute
  Broekroute
  Concienceroute
  Corsendonckroute
  Diamantroute
  Dijlevalleiroute
  Drieprovinciënroute
  Enclaveroute
  Gansrijdersroute
  Gov. Kinsbergenroute
  Grensparkroute
  Heideroute
  Jan van der Nootroute
  Kapittelroute
  Kastelenroute
  Keizer Karelroute
  Kleidappersroute
  Kruierroute
  Laak- en Neteroute
  Landlopersroute
  Miel Ottenroute
  Molenroute
  Netelandroute
  Pater van Cléroute
  Prinsenroute
  Rasschaertroute
  Scheldedijkroute
  St. Annekesroute
  St. Dimpnaroute
  Smokkelaarsroute
  Trappistenroute
  Tuindersroute
  Vaartketsersroute
  Van Ganzenroute
  Watermolenroute
  Waterwegenroute
  Weilandroute


  Inhoud blog
 • eddy merckxroute
 • geitenroute
 • kastelenroute
 • blondjes
 • dorst
 • fietsen is gezond
 • bosbeekroute
 • fietsen
 • natuur
 • fietssafari
 • fietser
 • Isegrimroute
 • Bergen op Zoom
 • Winkelen
 • fietsen
 • Diest
 • Diest


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!